Amerikan Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Profesör Lorenzo Prendini, Türkiye'den ayrılırken bagajında akrep, örümcek, kırkayak ve benzeri böcekler ile plastik şişeler içinde böcek zehirleri bulundu. Gözaltına alınan profesör daha sonra serbest bırakıldı. Melih Aşık, profesörün iki haftada bu kadar çok böcek ve zehir toplamasının mümkün olmadığını, bu işin arkasında başka bir organizasyon olabileceğini öne sürüyor. Tarım Bakanlığı'nın bu konuda ne tür izinler verdiği ve olayın detaylarının açıklığa kavuşturulması gerektiği belirtiliyor.
18 Mayıs 2024

Ozan Gündoğdu'nun yazısında, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun uluslararası alanda itibar kaybettiği ve vize almanın zorlaştığı belirtiliyor. Bu durum, özellikle Avrupa'dan vize almanın neredeyse imkansız hale gelmesiyle daha da belirginleşiyor. Yeşil pasaport talepleri artarken, kamu personeli sayısındaki artış ve yeşil pasaportun kapsamının genişlemesi de dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeşil pasaport isteyen çevrelerin sayısı giderek artıyor.
17 Mayıs 2024

ABD'de 20'li yaşlardaki Anton ve James Peraire-Bueno kardeşler, 12 saniye içinde 25 milyon dolar değerinde Ethereum çalmakla suçlanıyor. MIT'de matematik ve bilgisayar mühendisliği okuyan kardeşler, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklandı. Savcılar, bu tür bir dolandırıcılığın ilk kez bir suç davasının konusu olduğunu belirtiyor. Bu olay, blok zincir sisteminin güvenilirliği hakkında soru işaretleri doğurdu.
16 Mayıs 2024

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’ne (NOAA) bağlı Uzay Hava Tahmin Merkezi, son yedi yılın en büyük Güneş patlamasının dün meydana geldiğini bildirdi. Bu patlama, tüm zamanlarda kaydedilen en büyük 17’nci Güneş patlaması olarak kayıtlara geçti. Patlama, ABD yerel saatiyle öğlen 13.00’te gerçekleşti ve Dünya’yı kayda değer ölçüde etkilemedi. X8.7 seviyesinde olan bu patlama, bu sınıftaki en şiddetli patlamalardan biri olarak nitelendirildi.
15 Mayıs 2024

Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi küratörü Prof. Lorenzo Prendini, İstanbul Havalimanı'nda endemik türlerde yaklaşık 1500 akrep ve tarantula ile yakalandı. Prendini, Türkiye'de izinli araştırma yapmak üzere bulunuyordu ve bu canlıları yasadışı şekilde ülkesine götürmeye çalıştığını itiraf etti. Olay, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin korunması açısından önemli bir suç teşkil etmektedir.
13 Mayıs 2024
İşaretlediklerim