Gaziantep Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Valiliği görevine atandı. Bu atama İletişim Başkanlığı tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Davut Gül, 2018 yılından bu yana Gaziantep valisi olarak görev yapmaktaydı.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün'ü Savunma Sanayii Başkanlığı'na atadı. Bu atama İletişim Başkanlığı tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Haluk Görgün, bu göreve İsmail Demir'in yerine gelmiştir. İsmail Demir, 2014 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na atanmış ve kurum 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı olarak yeniden yapılandırıldığında başkan olarak görevine devam etmişti.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'i Milli Savunma Bakanı olarak atadı. Bu atama sonucunda boşalan Genelkurmay Başkanlığı pozisyonuna, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever geçici olarak atandı. Avsever, yeni bir isim atanana kadar bu görevi yürütecek.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve eleştirilerin ardından Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değişiklik yaptı. Kılıçdaroğlu, bu değişikliği toplumun yenilenme isteğine yanıt olarak gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, tüm teşkilatların kendisine bağlanmasının da beklenti olduğunu ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile herhangi bir sıkıntıları olmadığını ve İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından partide değişim talepleri güçlenmiş ve kurultay süreci başlatılmıştır. CHP'nin yeni MYK üyeleri belirlenirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu yeni MYK'nın, partinin önde gelen isimleri tarafından belirlendiğini ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere değişim isteyenlere bir mesaj olduğunu savundu. Özcan, bu durumu 'siyasi bir rest' olarak nitelendirdi.
5 Haziran 2023

Portekiz, çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığını ölçmek amacıyla haftada dört günlük çalışma düzenini test eden bir pilot proje başlattı. Altı ay sürecek olan projede 40'a yakın şirket bu yeni çalışma düzenini deneyecek. Proje, ekonomik, toplumsal ve çevresel etkileri değerlendirmeyi ve iş-yaşam dengesini iyileştirmeyi hedefliyor. Koordinasyonu Birbeck University of London ve Henley İş Okulu'ndan akademisyenler tarafından yürütülen proje, işlerin organizasyonunun 21. yüzyıla uygun daha verimli ve sürdürülebilir bir yol olacağını savunuyor.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na atadı. Atama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. İbrahim Kalın, bu görevi 2010 yılından beri yürüten Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan pozisyona getirildi. Kalın'ın ataması öncesinde, profil fotoğrafını karanlık bir görselle değiştirmesi dikkat çekmişti.
5 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve diğer ihlaller; Fenerbahçe ve Giresunspor, talimatlara aykırı hareketler; Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa, Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat; Ankaragücü ve Kayserispor ise hem çirkin ve kötü tezahürat hem de saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, HangiKredi Ümraniyepor Teknik Direktörü Mustafa Er ve Konyaspor idarecileri İbrahim Şahin ile Ali Camgöz de disiplin kuruluna gönderildi.
5 Haziran 2023

Türk Toraks Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde mikroplastiklerin besin zincirimize girdiğini ve insan sağlığına olası zararlarına dikkat çekti. Plastik atıkların son 20 yılda iki kat arttığı ve 2019'da 353 milyon ton olduğu belirtilirken, UNEP plastik atıkların 2040'a kadar %80 azaltılmasını hedefliyor. Mikro ve nanoplastiklerin besin zincirine girişi ve sağlık üzerindeki potansiyel etkileri araştırılıyor. Türk Toraks Derneği yetkilileri, plastik atıkların çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine ve deprem sonrası enkaz kaldırma çalışmalarının tehlikelerine işaret etti.
5 Haziran 2023

AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AKP ve MHP'nin ortak kararıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkan adayı olarak belirlendi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Kurtulmuş'un adaylığını resmi olarak duyurdu ve TBMM başkanlığı için başvuruların salı günü saat 24.00'e kadar devam edeceğini ifade etti. Adaylık, AKP ve MHP grup başkan vekilleri tarafından ortaklaşa önerildi.
5 Haziran 2023

Eski İYİ Parti Erzurum milletvekili Naci Cinisli, Yeşil Sol Parti'nin Erzurum'dan milletvekili çıkarmasını eleştirdi ve bu durumu Erzurum ve Türkiye için bir travma olarak nitelendirdi. Yeşil Sol Partili Meral Danış Beştaş ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erzurum halkının Yeşil Sol Parti'den iradesini ortaya koyduğunu belirtti ve Cinisli'ye demokrasi ve halk iradesi konusunda öğrenmesi gerektiğini ifade etti. Beştaş, Erzurum halkının sesi olacaklarını ve onların teveccühüne layık olmaya çalışacaklarını söyledi.
5 Haziran 2023

Gezi Parkı davasında tutuklu olan ve Hatay'dan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen avukat Can Atalay, mazbatasını almasına rağmen hala serbest bırakılmadı. Uluslararası Af Örgütü, Atalay'ın ve diğer düşünce mahkumlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu. Örgüt, bu durumun Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne verilen zararı gösterdiğini belirtti. Ayrıca, muhalefet de Atalay'ın serbest bırakılmasını talep etmekte.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından, parti içinde değişim talepleri artmıştı. Bu süreçte, seçim öncesinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığı durumunda seçimi kaybedeceğini öne süren ve kaybedilirse istifa edeceğine dair söz veren CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) girdi. Erdem, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla da dikkat çekmişti.
5 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladığı balkon konuşması sırasında 'Selo'ya idam' sloganları atılmasına ve bu sloganlara siyasetçilerden veya muhalefet partilerinden herhangi bir tepki gelmemesinden şikayetçi oldu. Kendisinin bu konuda destek göremediğini ve siyasetçilerin sessiz kaldığını ifade etti. Ayrıca, eğer Erdoğan'a idam istense ilk kendisinin karşı duracağını, ancak Selahattin Demirtaş için idam istenirken büyük bir sessizlik olduğunu belirtti.
5 Haziran 2023

Almanya'da yaşlanan nüfus nedeniyle ortaya çıkan nitelikli iş gücü açığı, 1 milyon 700 bin kişiye ulaşmış durumda. Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil, yabancı nitelikli iş gücünün ülkeye çekilmesinin önemini vurgulayarak, Almanya'nın bu konuda yeterli sayıda insan çekemediğini belirtti. Bakanlar, Almanya'nın katı bürokrasisini eleştirerek, göç politikalarında değişiklik yapılması gerektiğini ve nitelikli iş gücünün ailelerinin de Almanya'ya taşınabilmesi gerektiğini ifade etti.
5 Haziran 2023

Boğaziçi Üniversitesi, depreme dayanıklı olmadıkları için gelecek eğitim-öğretim yılında 1. ve 2. Kuzey Yurdu, 1. Kilyos Yurdu ve Kilyos Otel Yurdu'nu öğrencilere açmayacak. Superdorm yurdu ise sadece yazın hizmet verecek ve bir yıl boyunca güçlendirme çalışmaları yapılacak. Bu yurtların toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin 500 kişi. Üniversite, yurt kapasitesini artırmak için yeni yurt inşaatları ve mevcut odaların kapasitesini artırma çalışmaları planlıyor. Geçmişte yaşanan yurt krizleri ve çözüm arayışları da makalede yer alıyor.
5 Haziran 2023

Türkiye'nin beş yıllık kredi risk primi, yaklaşık bir ay sonra yeniden 500 baz puanın altına indi. CDS değeri, ülkelerin ekonomik ve politik risklerini gösteren dinamik bir gösterge olarak kabul ediliyor ve piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Seçim döneminin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasıyla birlikte Türkiye'nin CDS'sinde düşüş gözlemlendi. 15 Mayıs'tan bu yana ilk kez 500 seviyesinin altına inen CDS, günlük olarak 50 baz puanlık bir düşüş yaşadı.
5 Haziran 2023

Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerinde şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinde şu ana kadar iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. AFAD, bölgedeki müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu.
5 Haziran 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığına getirilmesi beklenen Hafize Gaye Erkan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erkan, Merkez Bankası'nın başına geçerse, kurumun en genç ve ilk kadın başkanı olacak. Boğaziçi Üniversitesi ve ABD'nin prestijli üniversitelerinde eğitim almış ve Goldman Sachs gibi finans kuruluşlarında çalışmış bir isim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşük faiz politikasını benimseyen Merkez Bankası'nın, Erkan'ın başkanlığı ile politikasında bir değişiklik yapması bekleniyor.
5 Haziran 2023

Fransız bankası Societe Generale, yatırımcılara dolar/TL'de kısa pozisyon açarak yüzde 10 kar hedeflemelerini önerdi. Carry trade, düşük faizli para birimleriyle borçlanıp yüksek faizli para birimlerine yatırım yapma stratejisidir. Bloomberg'in 'EM-8 Carry Trade' endeksi yılbaşından bu yana yükseliş gösteriyor. Societe Generale, Türkiye'de ekonomi yönetiminin seçim sonrası belli olması ve ortodoks politikalara dönüş ihtimaliyle liranın cazibesinin artacağını öngörerek bu öneride bulundu ve politika faizinin 22 Haziran'da yüzde 15'e yükseltilmesini bekliyor.
5 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra gerçekleştirdiği ilk MYK toplantısında tüm üyeler istifa etmişti. Yeni MYK'da 12 eski üye yer almadı ve MYK üye sayısı 17'den 14'e düşürüldü. Parti örgütü ve örgüt yönetiminden sorumlu genel başkan yardımcılığı pozisyonu kaldırıldı ve bu görev Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlandı. Yeni MYK listesi ve üyelerin sorumluluk alanları açıklandı.
5 Haziran 2023

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Türkiye'de yeni kabine açıklanmadan önce gazetecilerin ve haber sitelerinin yaptığı tahminleri inceledi. Bazı gazeteciler ve medya kuruluşları bakanlık tahminlerinde yüksek isabet oranlarına sahipken, bazıları ise tamamen yanıldı. Cüneyt Özdemir, yeni kabinenin tam listesini doğru olarak yayımladı. İktidara yakın yazarlar ve bazı medya kuruluşları ise tahminlerde bulunmalarına rağmen yanıldılar. Bildirici'nin derlemesine göre, Mehmet Şimşek, Hakan Fidan ve İbrahim Kalın gibi isimlerin yeni görevleri konusunda doğru tahminler yapıldı.
5 Haziran 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili olarak seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Atalay'ın hukuksuz bir şekilde tutuklu tutulduğunu ve bunun hesabını soracağını belirtti. Kılıçdaroğlu, adalet sistemindeki erozyonun durdurulması ve Atalay'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, MİT başkanlığına geçeceği iddiaları ortaya atıldıktan sonra, 'İrfani Türküler' ekibiyle 6 Temmuz'da Kuruçeşme Açıkhava'da vereceği konser iptal edildi. İptal sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Kalın, daha önce de aynı ekiple bir konser vermişti.
5 Haziran 2023

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından, Merkez Bankası başkanlığı için Hafize Gaye Erkan'ın adı geçiyor. Erkan, eğer atanırsa, Merkez Bankası'nın en genç ve ilk kadın başkanı olacak. Ancak, Erkan'ın özgeçmişinde ABD'deki bankacılık krizinde adı geçen First Republic Bank'ta çalıştığı dönem tartışma konusu oldu. İktidar medyası bu durumu gizlemeye çalışırken, Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, bu durumun kamuoyunda bazı soru işaretleri yarattığını belirtti. Erkan, First Republic Bank'taki 'iç mücadele' sonrası 10 milyon dolar tazminat alarak ayrıldı.
5 Haziran 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile 'evlendirilmiş' ve cinsel istismara maruz kalmıştır. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl altı aya kadar, Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istenmektedir. Davanın dördüncü duruşması ertelenmiş ve 17 Temmuz 2023 tarihine alınmıştır.
5 Haziran 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can ile ilgili davada, dört polis memuru 'resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek' suçundan altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, işkence suçlamalarıyla ilgili olarak ise karar vermek yerine dosyayı İstanbul başsavcılığına gönderdi. Duruşmada sanık polisler mahkemede hazır bulunmadı ve savunmalarını SEGBİS aracılığıyla yaptı. Onur Yaser Can'ın kardeşi Ezgi Sevgi Can ve avukatları, mahkemeden işkence ve intihara sürükleme suçlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Mahkeme, sanık bilirkişi Zafer Kökdemir'in beraatına karar verdi.
5 Haziran 2023

Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasını önemli bir gelişme olarak değerlendiriyor, ancak bu olumlu havanın ne kadar süreceği konusunda şüpheleri var. Nureddin Nebati'nin bakanlık döneminde ekonomide yaşanan sorunlara değinilirken, Şimşek'in atanmasıyla Türkiye'nin ekonomi politikalarında bir 'U dönüşü' yapabileceği ancak bu durumun ne kadar sürdürülebilir olacağı tartışılıyor. Analistler, Şimşek'in bağımsızlığı ve ekonomi modelindeki potansiyel değişiklikler konusunda kuşkulu.
5 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında başladığı genel başkanlık görevi boyunca izlediği 'denge ve değişim' stratejisi inceleniyor. Kılıçdaroğlu'nun, parti içindeki muhalefetle dengeli bir yol izleyerek, muhafazakar ve Kürt kimliğiyle tanınan isimleri partiye dahil ettiği, ancak bu süreçte parti içindeki bazı isimlerle yollarını ayırdığı belirtiliyor. 'Adalet Yürüyüşü' ve sonrasında izlediği politikalarla toplumun farklı kesimlerine hitap etmeye çalıştığı, ancak 2023 seçimlerindeki cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde yaşananlar ve seçim sonuçları sonrası partideki 'değişim' taleplerine karşı yeni bir denge arayışı içinde olduğu ifade ediliyor.
5 Haziran 2023

Twitter, kullanıcıların hesaplarının ne zaman mavi tik onayı aldığını gösteren bir özellik getirdi. Bu özellik sayesinde, mavi tikin paralı hale gelmeden önce onaylanan hesaplar kolayca ayırt edilebiliyor. Elon Musk'ın CEO'su olduğu şirket, Aralık 2022'de mavi tiki aylık 8 dolar karşılığında satmaya başlamış ve 20 Nisan'da ücretsiz mavi tikleri kaldırmıştı. Mavi tik önceden özellikle ünlüler ve gazeteciler için dezenformasyonla mücadele amacı taşırken, şimdi bir statü sembolü olarak görülüyor.
5 Haziran 2023

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dövizden dönüşümlü kur korumalı mevduat (KKM) işlemlerinde bankaların uyguladığı marj farkı nedeniyle oluşan zararları karşılıyordu. Ancak yeni bir düzenleme ile bu marj farkının yüzde 1'i geçemeyeceği belirlendi. Daha önce bankalar, kendi belirledikleri yüksek döviz satış kurları üzerinden TCMB'den ödeme alabiliyorlardı. Uzmanlar, bankaların bu sistemden kazanç sağladığını ifade ediyordu.
5 Haziran 2023

Philip Morris grubuna ait sigara markalarına 5 TL zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte sigara fiyatları 37-45 TL arasında değişecek. Örneğin, Marlboro 41 TL, Parliament 42 TL, Muratti 39 TL ve Lark 38 TL fiyat etiketlerine sahip olacak. Bu zam, yıl başından bu yana sigara ürünlerine uygulanan ikinci fiyat artışıdır.
5 Haziran 2023

Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'nin yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Nebati döneminde Türkiye ekonomisinde enflasyon, cari açık ve döviz kurlarında rekorlar görülmüştü. Analistler, Şimşek'in atanmasını genel olarak olumlu bir adım olarak değerlendiriyor, ancak Şimşek'in bağımsızlığı ve uzun vadeli politikaları uygulama kapasitesi konusunda belirsizlikler mevcut. Bazı analistler, yerel seçimlere doğru politik baskıların artabileceğini ve bu durumun Şimşek'in politikalarını etkileyebileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik dengesizliklerine ve kredi genişlemesine yönelik yapılmayan düzenlemelerin, liranın gelecekteki değerini olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.
5 Haziran 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mayıs ayı verilerine göre, yıllık enflasyon oranı %39,59 olarak belirlendi ve aylık enflasyon artışı %0,04 oldu. Bu dönemde fiyatı düşen tek ana harcama grubu %13 ile konut sektörüydü. Ayrıca, Türkiye genelinde nisan ayında konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre %35,6 azalarak 85 bin 652'ye düştü.
5 Haziran 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon oranlarını yıllık yüzde 39,59 ve aylık yüzde 0,04 olarak açıkladı. Bu hesaplamada, doğalgaz için 'sıfır fiyat' yöntemi uygulandı, yani doğalgaz fiyatı hesaplamada dikkate alınmadı. Uzmanlar, bu yöntemin herkes için eşit olmadığını ve hesaplamaların tam olarak doğru olmayabileceğini belirtiyor. Nisan ayında aylık enflasyon yüzde 2,39 artmış ve yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 43,68'e gerilemişti.
5 Haziran 2023

Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), doğalgazın bir ay ücretsiz verilmesi durumunda ve fiyatının değişmediği varsayımıyla iki farklı enflasyon oranı hesapladı. Doğalgazın ücretsiz olduğu senaryoda mayıs ayı enflasyonu yüzde 5,68 ve yıllık enflasyon yüzde 105,45 olarak belirlendi. Fiyatın değişmediği senaryoda ise aylık enflasyon yüzde 7,35, yıllık enflasyon yüzde 109,01 olarak hesaplandı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2023 sonu için enflasyon hedefinin yüzde 22,3 olduğunu açıklamıştı.
5 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kod uyarısı verdiği Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde şiddetli yağışlar meydana geldi. Yağışlar nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi ve alt katlarda oturan vatandaşlara üst katlara çıkma çağrısı yapıldı. 2021 yılında sel felaketinin yaşandığı bölgede, İnebolu Çayı'nın taşma tehlikesine karşı önlemler alındı ve hasar oluşan caddelerde ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı. AFAD ve UMKE ekipleri olası olumsuzluklara karşı bölgeye sevk edildi.
5 Haziran 2023

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine başlamasının ardından dolar/TL kuru ilk iş gününde 21 seviyesinin üzerinde işlem gördü. Gece saatlerinde sığ piyasalarda 21,15 ile rekor seviyeye ulaşan dolar/TL, piyasalarda yeni kabine ve verilen mesajların etkileri takip ediliyor. Avro/TL kuru ise 23 sınırına yaklaştı.
5 Haziran 2023

Ekonomist Ali Ağaoğlu, Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin başına geçmesiyle borsada bir yükseliş olabileceğini ancak bu yükselişin sınırlı kalacağını belirtti. Piyasaların bir haftadır Şimşek'in bakan olma ihtimalini fiyatladığını ve borsanın bu süreçte yükseldiğini ifade etti. Ağaoğlu, Şimşek'in açıklayacağı programın güven oluşturup oluşturmayacağını ve kurdaki hareketlerin bu programa bağlı olarak nasıl etkileneceğini zamanla göreceğimizi söyledi.
5 Haziran 2023

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türk Lirası'nın değer kaybının devam edeceğini öngörerek, dolar/TL için 12 aylık kur tahminini 22'den 28'e çıkardı. Banka, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanması ve ekonomide Mehmet Şimşek'in dümene geçmesi sonrasında yabancı bankaların Türkiye piyasalarına ilişkin tahminlerini güncellediğini belirtti. Goldman Sachs, dolar/TL'nin üç ay içinde 23, altı ay içinde 25 ve 12 ay içinde 28 seviyelerine ulaşacağını öngörüyor ve bu seviyelerin gelişmelere bağlı olarak daha erken de görülebileceğini ifade etti.
5 Haziran 2023

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir iş yerinde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü ve sonucunda dört kişi silahla yaralandı. Olaya müdahale etmeye çalışan yedi polis memuru da yaralanırken, yaralılar Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili altı kişi gözaltına alındı.
5 Haziran 2023

İsveçli futbolcu Zlatan Ibrahimovic, Milan takımında oynadığı son maçın ardından futbolculuk kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Milan'ın Serie A'daki son maçında Hellas Verona'yı 3-1 yendiği maç sonrası düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Ibrahimovic, Milan formasıyla toplam 163 maçta 93 gol atmış ve takımın son iki lig şampiyonluğunda önemli katkılar sağlamıştı. Profesyonel kariyerinde 988 maçta 573 gol atan Ibrahimovic, birçok takımın formasını giymiş ve pek çok şampiyonluk yaşamıştır.
5 Haziran 2023

ABD'nin başkenti Washington D.C.'de yerel saatle 15:30 civarında büyük bir patlama sesi duyuldu ve bu durum paniğe neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları patlamanın bir askeri tatbikatla ilgili olabileceğini öne sürdü. İçgüvenlik Bakanlığı ve Annapolis Acil Yönetim Ofisi, patlamanın Savunma Bakanlığına bağlı bir askeri uçuş sonucu ses sınırını aşan bir uçağın neden olduğunu açıkladı. Ayrıca, Tennessee'den Long Island'a gitmekte olan ve uçuşa yasak bölgeye giren bir Cessna tipi uçağın düştüğü ve F-16'ların süpersonik hızda acil müdahalede bulunduğu bildirildi.
5 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Burdur ve Isparta için 'turuncu kod', Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat için 'sarı kod' uyarısı vererek kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Kastamonu'nun kuzeyi ve Sinop çevrelerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor. İç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
5 Haziran 2023

Britanya'nın dış istihbarat servisi MI6'in başkanı Richard Moore, Türkiye'nin yeni dışişleri bakanı olarak atanan Hakan Fidan'ı tebrik etmek istediği bir Twitter mesajında yanlışlıkla sahte bir hesabı etiketledi. Moore, Britanya Dışişleri Bakanı James Cleverly'nin tebrik mesajını alıntılayarak Fidan'a başarılar diledi. Yanlış hesabı etiketlediğini fark eden Moore, durumu düzeltmek için bir özür mesajı yayınladı ve iyi dileklerinin gerçek olduğunu belirtti.
5 Haziran 2023
İşaretlediklerim