Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Wagner Grubu kurucusu Yevgeniy Prigojin hakkında açılan ceza davasının kapatılacağını ve Prigojin’in Belarus’a gideceğini belirtti. Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner’e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Ayrıca, Federal Güvenlik Servisi (FSB), Prigojin hakkında 'silahlı isyan' suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Prigojin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun çekilme çağrısını kabul etmişti.
24 Haziran 2023

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Muğla Marmaris'teki özel çevre koruma bölgesinde marina yapılması için imar planı değişikliği yapmayı planlıyor. Bu durum, bölge halkı ve çevre aktivistleri tarafından tepkiyle karşılandı. İtirazlar, denizin kirleneceği, turizmin ve yerel halkın geçim kaynaklarının zarar göreceği, alt yapı sorunlarının artacağı ve yerel halkın görüşünün alınmadığı yönünde. Projenin arkasındaki isim, 'iktidara yakınlığıyla bilinen' MUÇEV.
24 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin üçüncü olağan kurultayında yeniden genel başkan seçilen Meral Akşener'i tebrik etti. Akşener, kongrede yaptığı konuşmada, geçmişte CHP'den 15 milletvekili istediklerini ve bunun hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu belirtmişti.
24 Haziran 2023

Rus paralı asker şirketi Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun çağrısına yanıt vererek Rusya topraklarındaki ilerlemeyi durdurduğunu açıkladı. Prigojin, tarafların birinde Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anladıklarını belirtti ve konvoylarını geri çevirerek plana göre saha kamplarına geri döneceklerini ifade etti. Prigojin daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
24 Haziran 2023

Bir sosyal paylaşım sitesinde Bakırköy'de bomba patlatılacağına dair paylaşımda bulunulması üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda, Atatürk'e hakaret içerikli görseller ve çeşitli provokatif paylaşımlarda bulunan bir hesap tespit edildi ve bu hesapla ilgili yabancı uyruklu B.N, Zeytinburnu'nda gözaltına alındı. B.N, ifadesinde paylaşımı yapan kişinin yurt dışında yaşayan arkadaşı A.H. olduğunu ve kendisinin bu hesapla bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.
24 Haziran 2023

Rus paralı asker şirketi Wagner'in lideri Prigojin'in başlattığı silahlı isyan sonrası Moskova yüksek alarm durumuna geçti. Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, terörle mücadele rejimi ilan edildiğini ve bazı yerlerde yolların trafiğe kapatılabileceğini belirtti. Ayrıca, pazartesi günü Moskova'da tatil günü ilan edildi. Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve Wagner savaşçıları Ukrayna'yı terk ederek sınırdaki Rostov bölgesine girmişti.
24 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rus paralı asker şirketi Wagner'in başlattığı 'silahlı ayaklanma' üzerinden iktidara eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki SADAT'ın, Rusya'daki Wagner'e benzediğini belirtti ve halk düşmanı hiçbir paramiliter yapıya izin vermeyeceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha önce de SADAT'ın merkezine giderek, seçimi gölgeleyecek bir durum olursa sorumlunun SADAT ve Saray olduğunu söylemişti.
24 Haziran 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Malatya'da zor şartlarda yaşayan Melike Behçet, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtladı. Deprem sonrası ailesiyle birlikte tek odalı bir anaokuluna sığınan Behçet, psikolojik zorluklara rağmen öğretmenlerinin desteğiyle sınavda başarılı oldu. Behçet, 500 tam puan alan 562 öğrenci arasına girdi.
24 Haziran 2023

Rusya'da yönetim karşıtı eylemler düzenleyen Wagner grubunun, Rostov ve Voronej'in ardından Lipetsk bölgesine de girdiği bildirildi. Lipetsk Valisi İgor Artamonov, Wagner grubuna ait askeri konvoyun eyalet sınırları dahilinde ilerlediğini duyurdu ve durumun kontrol altında olduğunu belirtti. Wagner grubunun kurucusu Yevgeniy Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
24 Haziran 2023

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü tarafından hazırlanan bir rapor, Covid-19 virüsünün Çin'deki Vuhan Viroloji Enstitüsü Laboratuvarı'ndan sızdığına dair doğrudan bir kanıt bulunamadığını belirtti. Raporda, virüsün bir laboratuvar sızıntısı olup olmadığına dair şüphelerin tamamen ortadan kaldırılamayacağı, ancak salgının kökeninin henüz belirlenemediği ifade edildi. Ayrıca, raporda, laboratuvarda Covid-19'a neden olan virüs üzerinde herhangi bir çalışma yapılmadığı ve virüsün 'genetik olarak tasarlanmadığı' belirtildi.
24 Haziran 2023

Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşerek 'tam destek' mesajı verdiğini açıkladı. Putin, ülkedeki 'silahlı isyan' girişimiyle ilgili durumu Erdoğan'a telefonla bildirdi. Bu gelişme, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayan ve karşılık vermekle tehdit eden Prigojin'in durumu üzerine gerçekleşti.
24 Haziran 2023

Eski MHP grup başkan vekili Oktay Vural, İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu blok listesinde Vural'ın ismi de yer aldı. 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'cumhur ittifakı' sonrası AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı aday göstermesi sonrası Vural, partisinden ayrılmıştı. Ayrıca 2018 milletvekili seçimlerinde de partisinin listesinde yer almamıştı.
24 Haziran 2023

İYİ Parti'nin ATO Congresium'daki üçüncü olağan kurultayında genel başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Oylama sonucuna göre, 1151 delegenin katıldığı seçimde, 1127 oyun geçerli olduğu belirtildi. Tek aday olan Meral Akşener, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi.
24 Haziran 2023

Tarım ve Orman Bakanlığı, pide, lahmacun, börek gibi ürünlerde sakatat ve kanatlı etin kullanılmasına izin veren bir genelge yayınladı. Genelgeye tepkiler üzerine bakanlık, bu ürünlerin et ürünleri kapsamında değil, yemek kategorisinde yer aldığını belirtti. Ancak Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, genelgenin hileye yol açabileceğini ve gıda güvenliği açısından yanlış bir karar olduğunu ifade etti. Toprak, genelgenin ve bakanlığın açıklamasının yeterince anlaşılabilir olmadığını ve farklı algılamalara yol açabileceğini belirtti.
24 Haziran 2023

The Economist dergisinin istihbarat birimi, dünya çapında yaşanılabilecek en iyi 10 şehri belirledi. İstikrar, sağlık, kültür, çevre, eğitim ve altyapı kriterlerine göre 173 şehir değerlendirildi. Listede ilk sırayı Viyana alırken, onu Kopenhag ve Melbourne takip etti. Listede ayrıca Sidney, Vancouver, Zürih, Calgary, Cenevre, Toronto ve Osaka şehirleri yer aldı.
24 Haziran 2023

Rusya'nın başkenti Moskova ve iki bölgede, Rus paralı asker şirketi Wagner krizi nedeniyle 'terörle mücadele operasyonu' rejimi ilan edildi. Rusya Terörle Mücadele Ulusal Komitesi, olası terör saldırılarını önlemek amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Wagner, Rostov şehrini ele geçirdi ve Moskova'ya hareket etmeye devam edeceğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in 'ihanet' içinde olduğunu belirterek 'cezalandırılacaklarını' ifade etti.
24 Haziran 2023

Amazon CEO'su Andy Jassy, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yaptığı toplantıda, şirketin Hindistan'a 15 milyar dolar daha yatırım yapacağını açıkladı. Amazon'un Hindistan'daki toplam yatırımının 2030'a kadar 26 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Toplantıda, Hintli girişimleri desteklemek, istihdam yaratmak, dijitalleşmeyi sağlamak ve küçük işletmeleri güçlendirmek konuları ele alındı.
24 Haziran 2023

Rus paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Wagner savaşçılarının teslim olmayacağını belirtti. Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB) 'silahlı isyan' suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Wagner, Rostov şehrini ele geçirdi ve Prigojin, Wagner güçlerinin şehri ablukaya almaya ve Moskova'ya hareket etmeye devam edeceğini belirtti.
24 Haziran 2023

Halk Sağlığı Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, Türkiye'de son dönemde kızamık vaka bildirimlerinin arttığını belirtti ve 81 ilin valisine alınması gereken önlemleri hatırlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamıktan ölümler olduğu iddialarını yalanladı ve aşı kapsayıcılığının ülke genelinde yüzde 95'in üzerinde olduğunu belirtti. Kızamık vakalarındaki artış üzerine, Bağışıklama Danışma Kurulu ve Kızamık Doğrulama Komitesinin aldığı kararlar doğrultusunda, tüm illerde 'yoğun kontrol stratejileri' uygulanıyor.
24 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin üçüncü olağan kongresinde yaptığı konuşmada, CHP'den 15 milletvekili istemeyi 'hayatının en büyük pişmanlığı' olarak nitelendirdi. Akşener, parti içinde yaşanan çirkinliklerden ve iftiralardan bahsetti. Ayrıca, İYİ Parti'nin dengesi bozulan siyasetin su terazisi olduğunu ve kişisel ihtiraslara mahkum edilen millet için çıkış kapısı olduğunu belirtti. Akşener, İstanbul seçimlerinin İYİ Parti değil, HDP tarafından kazanıldığı iddiasına da değindi.
24 Haziran 2023

İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı, genel başkan Meral Akşener'in katılımıyla başladı. Kurultayda, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu divan başkanlığına, Genel Sekreter Uğur Poyraz ve Genel İdare Kurulu üyesi Kadriye Ünler de başkan yardımcılığına seçildi. Kurultayda, genel başkanın yanı sıra Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek. Parti tüzüğünde genel başkanın görev süresini uzatmaya ilişkin değişiklik planlanıyordu ancak bu değişiklikten vazgeçildi.
24 Haziran 2023

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner paralı asker şirketi kurucusu Yevgeniy Prigojin'in isyanını 'sırttan bıçaklama' olarak nitelendirdi ve Rusya'nın geleceğinin tehlikede olduğunu belirtti. Putin, televizyondan halka seslenerek, Rusya'nın tekrar bölünmesine izin vermeyeceklerini ve halkı koruyacaklarını ifade etti. Wagner'in kurucusu Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
24 Haziran 2023

Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner savaşçılarını ihtiyatlı olmaya ve kolluk kuvvetleriyle iletişime geçmeye çağırdı. Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamıştı. Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB) 'silahlı isyan' suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Wagner, Rostov'u ele geçirmişti ve Prigojin, Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov gelip onunla görüşmedikçe Wagner güçlerinin şehri ablukaya almaya ve Moskova’ya hareket etmeye devam edeceğini söylemişti.
24 Haziran 2023

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (MEXT), ilk ve orta dereceli okullarda üretken yapay zeka kullanımını sağlayacak yeni yönergeleri kabul etmeyi planlıyor. Yeni yönergeler, derslerde fikirlerin formüle edilmesi ve tartışmaların derinleştirilmesi için yapay zekanın sınırlı düzeyde kullanımını öngörüyor. Ancak, geniş çaplı kullanım teşvik edilmiyor ve öğrencilerin akademik performanslarını ölçecek sınavlarda yapay zekanın kullanılması önerilmiyor.
24 Haziran 2023

Google, YouTube için 'Playables' adlı yeni bir oyun oynama uygulaması geliştiriyor. Şirket, çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile uygulamanın test edildiğini belirtti. Test oyunları arasında atari oyunu Stack Bounce gibi oyunlar bulunuyor. Oyunların YouTube'un sitesinde, Google'ın Android ve Apple'ın iOS mobil sistemlerini çalıştıran cihazlarda oynanabileceği belirtildi.
24 Haziran 2023

İstanbul Anadolu Savcılığı, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda hakim, savcı ve personelin çocukları ve gençler için Kuran kursu açılacağını duyurdu. Ücretsiz yaz Kuran kursu, Kartal Müftülüğü tarafından organize edilecek ve 7-20 yaş arasındaki kız ve erkekler için açık olacak. Kurs, 3 Temmuz 2023'te başlayıp 11 Ağustos 2023'te sona erecek ve adliyenin mescidinde düzenlenecek.
24 Haziran 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul pozitif bir görünüm sergiliyor. Investing.com'un aktardığına göre, en çok kazandıran hisseler BRYAT, TMSN, ZOREN, SOKM ve EGEEN oldu. CCOLA, yüzde 1,4 düşüşle ekside seyreden tek hisse olurken, MGROS ve ALFAS yatay seyretti.
24 Haziran 2023

Son dört günde yüzde 15'e yakın değer kazanan Bitcoin, son 13 ayın zirvesine ulaştı. 21 Haziran'da 30 bin doları aşan Bitcoin, dün de 31 bin 250 dolar seviyesini gördü. Bitcoin, bu seviyeyi en son Mayıs 2022'de görmüştü. 2023'ün başından beri de inişli çıkışlı olsa da 20 bin doların üstünde seyrediyor.
24 Haziran 2023

UEFA, İspanya'nın Osasuna Kulübü'nün 2013-2014 sezonunda son iki maçta şike yaptığı gerekçesiyle gelecek sezon Avrupa Konfederasyon Ligi'ne katılma hakkının elinden alınabileceğini duyurdu. Osasuna Kulübü, UEFA'nın nihai bir karar vermeden önce Temyiz Komitesi'ne başvurup, yeni savunma sunma hakkına sahip. Osasuna, UEFA'nın sunduğu kriterleri doğru bulmayarak, haklarını savunmak için yasal mücadelesini sürdüreceğini ve Temyiz Komitesi'ne başvuracağını duyurdu.
24 Haziran 2023

Wagner grubu, Rusya'nın güneyindeki Rostov-Na-Donu şehrinde önemli bölgelerin kontrolünü ele geçirdi. Grubun kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ile görüşmedikçe, Wagner güçlerinin şehri ablukaya almayı ve Moskova'ya hareket etmeyi sürdüreceğini belirtti. Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB), 'silahlı isyan' suçlamasıyla ceza davası açtı. Ancak, Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner'in kamplarına saldırı düzenlediği yönündeki iddiaları yalanladı.
24 Haziran 2023

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414, net 11 bin 402 liraya yükseltilmesine karar verdi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca, işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretin 1 Temmuz-31 Aralık 2023 arasında 447 lira 15 kuruş olarak belirlendi ve asgari ücret desteğinin Temmuz-Aralık 2023 döneminde 500 lira olarak sürdürülmesi kararlaştırıldı.
24 Haziran 2023

Ukrayna'nın birçok bölgesinde füze saldırısı alarmı verildi ve bazı bölgelerde patlama sesleri duyuldu. Yetkililer, vatandaşlara saldırı alarmlarını dikkate almaları çağrısında bulundu. Hava savunma güçleri, füzeleri engellemeye çalıştı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, şehrin bazı yerlerine füze isabet ettiğini duyurdu.
24 Haziran 2023

Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinden sorumlu komutanı Sergey Surovikin, Rus güvenlik şirketi Wagner'e dur çağrısı yaptı. Ayrıca Rus Korgeneral Vladimir Alekseyev, Wagner'in eylemlerinin Rusya ve Silahlı Kuvvetlerinin imajına büyük bir darbe olduğunu belirtti. Bu çağrılar, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlaması ve karşılık vermekle tehdit etmesinin ardından geldi.
24 Haziran 2023

Rusya'da güvenlik şirketi Wagner ile yaşanan kriz nedeniyle Ukrayna sınırına yakın bölgelerde güvenlik tedbirleri artırıldı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkentte terörle mücadele kapsamında güvenlik önlemlerinin güçlendirildiğini belirtti. Rostov ve Lipetsk Bölge Valileri de güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve vatandaşları evde kalmaya çağırdılar. Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Moskova otoyolunda bir helikopterin Wagner tarafından düşürüldüğünü iddia etti.
24 Haziran 2023

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçladı ve karşılık vermekle tehdit etti. Bu durum üzerine Rusya'nın Federal Güvenlik Servisi (FSB), 'silahlı isyan' suçlamasıyla ceza davası açtı. Prigojin, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Wagner'i kandırdığını ve ortadan kaldırmak istediğini iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı ise Wagner'in kamplarına dair sosyal medyada yer alan görüntülerin 'sahte' ve 'provakasyon' olduğunu belirtti.
24 Haziran 2023
İşaretlediklerim