Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra 'Hayat' isimli yeni bir filmle sinemaya dönüyor. Film, 1 Aralık 2023 tarihinde vizyona girecek ve kadrosunda Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Melis Birkan, Umut Kurt gibi isimler yer alacak. 'Hayat', evinden kaçan genç bir kızın, annesi ve nişanlısı tarafından aranmasını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarının eğitim oranını artırmak için gerekirse kız okulları açılması gerektiğini belirtti. Bu görüşe MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız destek vererek, kız okullarının varlığının zenginlik olduğunu ve laiklikle bir alakası olmadığını ifade etti. Yıldız, cumhur ittifakının anayasanın ilk dört maddesine sıkı sıkıya bağlı olduğunu da vurguladı.
14 Temmuz 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kız çocukları için ayrı okul açılabileceğine dair sözlerine tepki gösterdi. TTB, karma eğitimin özgürleşme, eşitlik ve ortak toplum oluşumu için temel bir uygarlık kazanımı olduğunu vurgulayarak, cinsiyet ayrımcılığının zararlarına dikkat çekti. Ayrıca, kız çocuklarının okullaşma oranındaki azalmanın karma eğitimle ilgili olmadığını, mevcut sorunların çözümüne eğilmenin gerekliliğini ifade etti.
14 Temmuz 2023

ABD'nin film endüstrisi merkezi Hollywood'da, oyuncuların iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle başlattıkları grev, büyük yapımları etkilemeye başladı. Marvel'in 'Deadpool 3' filmi, grevden etkilenen ilk büyük yapımlardan biri oldu ve çekimleri durduruldu. Yaklaşık 160 bin performans sanatçısı greve katıldı ve bu durum, 3 Mayıs 2024'te gösterime girmesi planlanan 'Deadpool 3' filminin yayın tarihini tehlikeye attı.
14 Temmuz 2023

Leeds Beckett Üniversitesi'nden Dr. Roz Wyatt-Millington, sıcak hava dalgalarının elektronik cihazlar üzerindeki etkilerini ve bu durumdan korunma yöntemlerini açıkladı. Telefonların aşırı ısınmasını önlemek için şarjda bırakmamak, güneş ışığından sakınmak, yoğun işlemlerden kaçınmak, düşük güç modunu kullanmak ve cihazları buzdolabına koymamak gibi önerilerde bulundu. Aşırı ısınan cihazların performans düşüklüğü yaşadığı ve pil ömrünün azaldığı belirtildi.
14 Temmuz 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile yaşanan polemik sonrasında 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanacak. İmamoğlu'nun 28 aya kadar hapis cezası alması talep ediliyor. Suçlamalar, İmamoğlu'nun Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi açılışında Yazıcı'yı eleştiren ifadelerine dayanıyor. İmamoğlu, suçlamaları reddediyor ve şikayetin ciddiyetten uzak olduğunu savunuyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı başka bir dava da devam ediyor ve bu davanın sonucu siyasi yasak getirebilir.
14 Temmuz 2023

Titanik gemisinin enkazına turistik sefer düzenleyen 'Titan' denizaltısının 18 Haziran'da parçalanması sonucu beş kişi hayatını kaybetti. Bu olayın ardından, 1997'de Titanik filmiyle büyük başarı yakalayan yönetmen James Cameron'a, Titan faciasını konu alacak bir dizi veya film için teklif götürüldüğü belirtiliyor. Projeyle ilgili olarak Hollywood yıldızlarının da başrolde yer alabileceği ve diğer yönetmenlerin de projeye dahil olabileceği konuşuluyor.
14 Temmuz 2023

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasına Emlak Konut 1 milyar lira bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak Emlak Konut'un 1 Ocak-31 Mart faaliyet raporuna göre, vadettiği bağışın sadece 700 milyon lirası ödenmiş ve kalan 300 milyon lira hakkında bilgi verilmemiş. Ayrıca, şirketin seyahat giderleri ve reklam giderleri artış göstermiş, reklam giderleri personel giderlerinin üç katından fazla olmuş.
14 Temmuz 2023

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Burak Demiralp, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağımsız yönetim kurulu üyeliklerinden 11 Temmuz 2023 tarihinde istifa etti. Bu istifalar, şirketin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda duyuruldu. Ayrıca, 6 Temmuz'da şirketin genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi Hakan Gedikli de görevlerinden ayrılmıştı.
14 Temmuz 2023

EA Games tarafından geliştirilen ve her yıl yeni bir sürümü çıkan FIFA serisi, bu yıl 'FC 24' adı altında piyasaya sürülecek. EA ile FIFA arasındaki anlaşmazlık sonucu isim değişikliğine gidildi. FC 24'ün fragmanı EA'nin YouTube kanalında yayınlandı ve oyun 29 Eylül'de piyasaya çıkacak. Türkiye'de oyunun standart sürümü Steam üzerinden 1199 lira, 'ultimate' sürümü ise 1699 lira olarak belirlendi. PlayStation için standart sürüm 1400 lira, ultimate sürüm ise 2000 lira fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu.
14 Temmuz 2023

ABD'de 'kara para' suçlamasıyla tutuklu yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın oğlu, babasının bir dönem sahibi olduğu ve şu anda başka bir şirkete kiralanmış olan 'Be Premium' otelinde tatil yaptı. Otel, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarıyla gündeme gelmiş ve birçok kamu görevlisinin burada ücretsiz tatil yaptığı iddia edilmişti. Korkmaz'ın oğlu, otelde kaldığı süre boyunca özel önlemlerle korundu ve tatil sırasında çekilen fotoğraflara Diken ulaştı. Ayrıca, Korkmaz'ın oğlunun kullandığı 'Ali Şükrü' adlı teknenin geçmişte başka bir suç örgütü lideri tarafından kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.
14 Temmuz 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'suçu ve suçluyu övmek' iddialarıyla tutuklanmıştı. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edilerek Yanardağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yanardağ, 4 Ekim'de 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.
14 Temmuz 2023

Bolu'nun Yuva köyünde geçen yıl içme suyundan kaynaklanan zehirlenme sonucu 148 kişi hastaneye başvurmuş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Bolu savcılığı, su deposunun yeterince temizlenmemesi ve gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle beş görevli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve köy muhtarı dahil olmak üzere üç kişiye 'taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 15'er yıla kadar, diğer iki kişiye ise 'görevi kötüye kullanma' suçundan birer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
14 Temmuz 2023

Microsoft, uzun yıllardır kullandığı varsayılan yazı tipi Calibri'yi, İsviçre tipografisinden esinlenerek tasarlanan yeni bir yazı tipi olan Aptos ile değiştiriyor. Aptos, dünyaca ünlü tasarımcı Steve Matteson tarafından yaratıldı ve Microsoft'un Office uygulamalarında varsayılan yazı tipi olarak kullanılmaya başlanacak. Calibri, Office 2007'den bu yana kullanılmakta olup, kullanıcılar istedikleri takdirde hala Calibri'yi kullanabilecekler.
14 Temmuz 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Tom Cruise'un başrolünde olduğu 'Mission: Impossible-Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm' ve Hlynur Palmason'un yönettiği 'Tanrının Unuttuğu Yer' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu', 'Çılgın Dostum Finnik' ve korku türündeki 'Resif: Kanlı Takip', 'Semur 4: Mahşer' ve 'Cinnas' filmleri de izleyiciyle buluştu.
14 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç, bilinen adıyla Jahrein'e, kendisine yönelik 'leblebi kafalı' ve 'demans hastası' ifadeleri kullanması nedeniyle 200 bin liralık tazminat davası açtı. Jahrein, Kılıçdaroğlu'nun ayrıca tweet'leri için de 150 bin ve 50 bin lira olmak üzere iki ayrı tazminat davası daha açtığını duyurdu. Jahrein, bu duruma tepki göstererek Kılıçdaroğlu'na Twitter üzerinden yanıt verdi. 2021 yılında Kılıçdaroğlu, Jahrein'in bir tweet'ine cevap vererek canlı yayına çıkmak istemiş ve ikili CHP genel merkezinde canlı yayında görüşmüştü.
14 Temmuz 2023

Yapay zeka kullanılarak Prof. Dr. Celal Şengör'ün ilahi söylediği ve Kürtçe uzun hava söyletilen sahte videolar sosyal medyada yayıldı. Şengör, bu videoların ahlaksızlık olduğunu belirterek, kendisine ait olmayan ifadelerin teknoloji kullanılarak kendisine atfedilmesine tepki gösterdi. Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Şengör, videoyu hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve dava açacağını ifade etti.
14 Temmuz 2023

Larian Studios tarafından geliştirilen Baldur’s Gate 3 oyununda, elf karakteri Astarion ile insan ve ayı formuna geçebilen druid karakteri Halsin arasındaki aşk sahnesi, oyunun bir gösteriminde yayınlandıktan sonra sosyal medyada viral hale geldi. Bu sahne, özellikle TikTok platformunda o kadar popüler oldu ki, Larian Studios'un TikTok'tan banlanmasına yol açtı. Oyun şu anda erken erişimde bulunuyor ve tam sürümünün yakında çıkması bekleniyor.
14 Temmuz 2023

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Haziran ayında Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,4 azalarak 83 bin 636'ya geriledi. İpotekli konut satışları yüzde 66,8, sıfır konut satışları yüzde 42,1 ve ikinci el konut satışları yüzde 45,4 oranında düşüş gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 69,6 azalarak 2 bin 625 oldu. En çok konut satışı yapılan şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara ve Antalya olarak kaydedildi.
14 Temmuz 2023

CHP'den ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden atılacağını öğrendikten sonra, bu durumu partililere yaşatmamak adına 19 Eylül'de istifa edeceğini duyurdu. Özcan, sesinin duyulabilmesi için abartılı konuştuğunu ifade etti. CHP Genel Merkezi'ne yürüyüş yaparak partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda, abartılı konuşma tarzını toplumun dikkatini çekmek için kullandığını belirtti.
14 Temmuz 2023

Halit Ziya Uşaklıgil'in 'Aşk-ı Memnu' romanından esinlenen ve 'Bihter' karakterinin hikayesini anlatan film, yıl sonunda Amazon Prime Video'da izleyiciyle buluşacak. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Farah Zeynep Abdullah'ın Bihter karakterini canlandırdığı filmde Boran Kuzum, Osman Sonant gibi isimler de rol alıyor. Film, Bihter'in özgürlük arayışını ve yaşadığı dönemin zorluklarını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile ve Gençlik Bankası' adı altında evlilik kredisi vaadiyle sahte bir internet sayfası üzerinden para toplayan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Bakanlık, resmi açıklamalar dışında yapılan hiçbir başvuruya itibar edilmemesi gerektiğini belirtti ve sahte internet sayfası ile ilgili hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.
14 Temmuz 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar'a hediye edileceğini açıkladı. Togg'un yurt içindeki müşterilere teslimatı daha önce ertelenmiş ve fiyatlarına zam yapılmıştı. Bazı müşteriler siparişlerini iptal etmeye başlamışken, Togg'un Körfez ülkelerine gönderilmesi kararlaştırıldı. Türkiye'nin ekonomi yönetimi, seçim sonrası döviz bulmak amacıyla Körfez'e ziyaretler düzenlemekte ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu ülkelere ziyaretleri planlanmaktadır.
14 Temmuz 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne', Türkiye'de ilk olarak 30'uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde gösterilecek. Film, 29 Eylül'de Türkiye genelinde sinemalarda izleyiciyle buluşacak. 'Kuru Otlar Üstüne', İstanbul'a atanmayı bekleyen bir resim öğretmeninin taciz suçlamasıyla karşılaşması ve bu durumun hayatını nasıl etkilediğini konu alıyor.
14 Temmuz 2023

InterNations tarafından yürütülen 'Expat'ların çalışabileceği en iyi ülkeler' araştırmasında, sosyal ve çalışma hayatı şartlarına göre sıralama yapıldı. Meksika, expat'lar için en iyi ülke olarak belirlendi. Araştırmada Türkiye, 53 ülke arasında 51'inci sırada yer alırken, çalışma saatlerinin fazlalığı, iş güvenliğinin yetersizliği ve hayat pahalılığı gibi konularda olumsuz değerlendirildi. Norveç ise Türkiye'nin bir sıra gerisinde 52'nci oldu ve hayat pahalılığı ile yerel halkla kaynaşma zorluğu gibi konularda eleştirildi.
14 Temmuz 2023

Birleşik Krallık'ta Amanda Lawler isimli bir kadın, evlerinin ikinci banyosu için süs eşyası olarak 8,5 sterline satın aldığı vazonun, Ming Hanedanı dönemine ait bir antika olduğunu öğrendi. Lawler, bir televizyon programında gördüğü ve vazosuna benzeyen bir vazonun 10 bin sterline değer biçildiğini fark etti ve bir uzmanla görüşerek kendi vazosunun değerini öğrendi. Vazo, 3 ila 4 bin sterlin değer biçilerek müzayedeye çıkarıldı ve 3 bin 400 sterline satıldı. Lawler, kazanılan paranın büyük bir kısmını kızına vereceğini belirtti.
14 Temmuz 2023

ABD'nin sinema endüstrisi merkezi Hollywood'da, senaristlerin ücret anlaşmazlıkları nedeniyle başlattığı grevin ardından, 160 bin üyeli Oyuncular Birliği (SAG-AFTRA) da iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle greve başladı. Sendika, Netflix ve Amazon gibi platformlardan adil gelir dağılımı ve yapay zekanın kullanımına kısıtlamalar getirilmesini istiyor. Ünlü oyuncuların da destek verdiği grev, bazı önemli yapımların aksamasına ve Hollywood'un sektör çapında 'kapanmasına' yol açabilir.
14 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, Yargıtay tarafından reddedildi. Bu kararın ardından Atalay, Twitter üzerinden bir mesaj yayımlayarak, daha önce konuşmayan veya yeterince tepki göstermeyen kişileri hukuksuzluklara karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. Ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Başkanlık Divanı'na da durumun ciddiyeti karşısında sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirtti ve yemin etmek için kendisine heyet gönderilmesini talep etti.
14 Temmuz 2023

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, kamu çalışanlarına polise %7, öğretmenlere %6,5, pratisyen hekimlere %6 oranında zam yapıldığını açıkladı. Öğretmenlerin yeni zam teklifi ile grev kararlarını askıya aldıkları belirtildi. Sunak, bütçede olmayan kaynağın vergi zammı olmadan, vize ücretleri ve göçmenlerin sağlık sigortası ödemelerine yapılacak artışlarla sağlanacağını ifade etti. Bu artışlarla milyarlarca sterlinin kasaya gireceği öngörülüyor.
14 Temmuz 2023

Twitter, Şubat ayında duyurduğu içerik üreticileriyle reklam gelirlerini paylaşma planını hayata geçiriyor. Sahibi Elon Musk, ilk dağıtımın toplamının beş milyon dolar olacağını belirtmişti. Bazı içerik üreticileri, 72 saat içinde paylarını alacaklarına dair bildirim aldıklarını ifade etti. Para kazanmak için bir hesabın mavi tikli olması ve paylaşımlarının beş milyon görüntülenme alması gerekiyor. Kişi başına dağıtılacak tutar birkaç bin dolardan 40 bin dolara kadar değişebiliyor.
14 Temmuz 2023

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Hindistan hükümetiyle yıllık yaklaşık 500 bin elektrikli araç üretme kapasitesine sahip bir fabrika kurmak için görüşmeler yapıyor. Şirket, Hindistan'ı Hint-Pasifik bölgesine araç ihraç etmek için bir üs olarak kullanmayı hedefliyor. Tesla'nın Hindistan'daki araçlarının başlangıç fiyatı, ülkedeki en ucuz elektrikli araç olan MG Comet'in iki katından daha pahalı olacak. Tesla'nın daha önceki Hindistan giriş planları, hükümetin yüksek ithalat vergilerini düşürmeyi reddetmesi nedeniyle durdurulmuştu.
14 Temmuz 2023

Juventus futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılma kararı aldığını ve bu yönde müzakerelerin başladığını duyurdu. Kulüp, Real Madrid ve Barcelona ile yapılan müzakereler sonucunda projeden çıkış prosedürünü başlattığını teyit etti. Juventus'un eski başkanı Andrea Agnelli, mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle futboldan men cezası almış ve kulüp de puan silme ve para cezasına çarptırılmıştı. Avrupa Süper Ligi projesi, spor camiasında büyük tepki toplamış ve çoğu kulüp projeden çekilmişti.
14 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 1'inci eleme turu ilk maçları 29 karşılaşmayla sona erdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 2'nci eleme turundaki muhtemel rakipleri ilk maçlarda berabere kaldı. Arnavutluk ekibi Tiran, Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum ile 1-1 berabere kalırken, San Marino'nun La Fiorita takımı da Moldova ekibi Zimbru ile aynı skorla eşitliği bozamadı. Rövanş maçları 18 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.
14 Temmuz 2023

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesine yanıt olarak B-52H stratejik bombardıman uçağının da katılımıyla bir ortak hava tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat, iki ülkenin operasyonel yeteneklerini geliştirmeyi ve ABD'nin 'genişletilmiş caydırıcılık' taahhüdünün altını çizmeyi amaçlıyor. Güney Kore F-15K, ABD ise F-16 jetleri ile tatbikata katıldı. Kuzey Kore, tatbikattan iki gün önce Japon Denizi yönüne uzun menzilli bir balistik füze fırlatmıştı.
14 Temmuz 2023

Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükselişe geçti ve bu hafta rekor bir seriyi sürdürüyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan beş hisse AHGAZ, ASELS, GARAN, PSGYO ve ENJSA oldu. Buna karşılık, en çok değer kaybeden hisseler ise CANTE, TUKAS, TKNSA, QUAGR ve SELEC olarak sıralandı. Ayrıca, borsadaki dört şirketin hisse geri alımı yaptığı bilgisi paylaşıldı.
14 Temmuz 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 58 internet sitesinin erişiminin engellenmesine karar verdi. Bu karar, SPK'nın 13 Temmuz tarihli bülteninde duyuruldu. Karar, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca alındı.
14 Temmuz 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ziyareti sırasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki savaşı kaybettiğini ve bu savaşı kazanmasının mümkün olmadığını ifade etti. Biden, Ukrayna'nın NATO'ya katılımının şu anki durumda üçüncü dünya savaşına yol açabileceğini ancak Kiev'in bir gün NATO üyesi olacağını sözlerine ekledi. Ayrıca, Wagner paralı asker şirketinin lideri Yevgeny Prigojin'e yemeklerine dikkat etmesi konusunda uyarıda bulundu.
14 Temmuz 2023

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen bir kanun teklifi kapsamında, konut kiralarındaki yıllık artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu düzenleme, kira bedelinin bir önceki yıla göre yüzde 25'ten fazla artırılamayacağını öngörüyor. Eğer Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki 12 aylık ortalama artış yüzde 25'ten düşükse, bu oran geçerli olacak. Bir yıldan uzun süreli kira sözleşmelerinde bu sınırı aşan miktarlar geçersiz sayılacak.
14 Temmuz 2023
İşaretlediklerim