İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası'na üye metro ve tramvay çalışanlarının başlattığı grev, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması üzerine sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metro ve tramvayların tekrar çalışmaya başlayacağını duyurdu. Grev sırasında işçilerin en düşük 33 bin 813 lira, belediyenin ise en düşük 22 bin 105 lira teklif ettiği belirtildi.
1 Ağustos 2023

Almanya'da İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) seçmen desteği artıyor. Son ankete göre AfD'nin oy oranı yüzde 21'e çıktı. Almanya'da İç İstihbarattan Sorumlu, Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang, AfD içinde ılımlı siyasetçilerin etkisinin azaldığı ve anayasa karşıtı akımların etkisinin arttığı konusunda uyardı. Haldenwang, AfD'nin son parti toplantısında delegelerin gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için tartışmalı adaylar seçmesinin endişe verici bir gelişme olduğunu belirtti.
1 Ağustos 2023

Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden 'yüzüne asit atarım' şeklinde tehditlerde bulunan Mustafa N., Baladın'ın şikayeti üzerine gözaltına alındı. Mustafa N., ifadesinde tehdit etme amacı güdmediğini, bir enerji içeceği markasının reklamlarının kişisel bilgilerini çalabileceği endişesiyle bu durumu Baladın'a iletmeye çalıştığını belirtti. Ancak, nöbetçi hakimlik Mustafa N.'yi 'silahla tehdit' suçundan tutukladı.
1 Ağustos 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bu haftaki sıcaklık verilerini paylaştı. Özhaseki, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağını belirtti ve kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşları, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
1 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, depremden etkilenen esnafların kullandığı kredilerin ertelenmesine yönelik mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı. Bu kapsamda Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerin ertelenmesi planlanıyor. Bu illerde ve bağlı ilçelerinde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi bulunuyor.
1 Ağustos 2023

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Türkiye'yi sigarayla mücadelede en başarılı ülkeler arasında göstermesine Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı'dan itiraz geldi. Dağlı, son yıllarda mücadelede tavizler verildiğini belirtti ve tütün kontrolünde başarı öyküsü aramak aşırı iyimserlik dedi. Dağlı, Türkiye'de erkeklerin yüzde 44,1'i, kadınların yüzde 19,2'si ve toplam erişkin nüfusun yüzde 31,6'sının sigara kullandığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin 30 ülke arasında tütün satış hacmi en çok büyüyen ülke olduğunu ifade etti.
1 Ağustos 2023

İzmir'in Alsancak semtinde bulunan İsveç Fahri Konsolosluğu'na silahlı saldırı düzenlendi ve Emine T. adlı kadın ağır şekilde yaralandı. Saldırının faili gözaltına alındı. İzmir Valiliği, failin zihinsel engelli olduğunu duyurdu. Son dönemde İsveç'te Kuran yakma eylemlerine izin verilmesi gerilimi tırmandırmıştı ve saldırının bununla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.
1 Ağustos 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, saat 18.06'da ve 7,24 kilometre derinlikte kaydedildi.
1 Ağustos 2023

Avustralya'da eski bir çocuk bakıcısı, 91 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu, istismarı kayda aldığı ve içeriği internette dağıttığı iddiasıyla yargılanıyor. Zanlı, 15 yıl boyunca Avustralya ve yurt dışındaki bir düzine merkezde kız çocuklarını kurban seçtiği iddia ediliyor. Zanlı, çocuklara 246 tecavüz ve 673 saldırı suçlamasıyla karşı karşıya ve suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor. Zanlı, çocuk istismarını kaydetmek ve dağıtmaktan da yüzlerce suçlamayla karşı karşıya.
1 Ağustos 2023

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Tekcan, gerekçe belirtilmeden görevden alındı. Tekcan, Mart 2022'de bölüm başkanlığına asaleten atanmış, Kasım 2022'de görevden alınmış ancak aynı pozisyona vekaleten atanmıştı. Mayıs 2023'te yeniden vekaleten atanmış olan Tekcan, Temmuz 2023'te görevden alındı. Görevden alınmayla ilgili gerekçe gösterilmedi. Tekcan'ı görevden alan kişi fen-edebiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. İsmail Boz oldu.
1 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

ABD'li genç bisikletçi Magnus White, Colorado otoyolunda antrenman yaparken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer kazanın içki, uyuşturucu veya aşırı hızla ilgili olmadığını düşünüyor. White, birçok ödül sahibi olup ABD milli takımında yer alıyordu. ABD Bisiklet Federasyonu, White'ın ölümü üzerine başsağlığı mesajı yayımladı.
1 Ağustos 2023

Bethesda'nın popüler oyun serisi Fallout'un dizi uyarlaması hakkında yeni fotoğraflar ve bilgiler paylaşıldı. Dizinin çekimleri devam ederken, setten sızan fotoğraflar ve bilgiler dizinin konusu ve oyuncu kadrosu hakkında ipuçları veriyor. Dizinin başrolünde Walton Goggins, Moises Arias, Ella Purnell, Kyle MacLachlan ve Johnny Pemberton gibi isimler yer alacak. Dizinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor ancak 2024'ün ilk yarısı öne çıkıyor.
1 Ağustos 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylüler ve çevre aktivistleri 2019'dan bu yana direniyor. 24 Temmuz'da bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Valilik, Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaların sona erdiğini belirtse de, ağaç kesimi devam ediyor ve bölgedeki köylüler ve çevreciler jandarma tarafından ablukaya alındı.
1 Ağustos 2023

Britanya, IŞİD’in Suriye ve Kuzey Irak’ta Ezidilere yönelik gerçekleştirdiği katliamları soykırım olarak tanıdı. Bu karar, Britanya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Ahmed tarafından açıklandı. Açıklamada, bu kararın Ezidilerin tazminat almasını ve adalete erişmesini sağlama taahhüdünü güçlendirdiği belirtildi. Ayrıca, Almanya'nın da ocak ayında benzer bir karar aldığı hatırlatıldı.
1 Ağustos 2023

Virtuos Games'in eski bir çalışanının Reddit'te paylaştığına göre, 'The Elder Scrolls 4: Oblivion' oyununun yeniden yapımı geliştiriliyor. Oyunun 2024'ün sonunda veya 2025'in başında piyasaya sürülebileceği ve Unreal Engine 5 grafik motorunun kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, firmanın başka projeler üzerinde de çalıştığı ifade edildi.
1 Ağustos 2023

2013'te faaliyete geçen İstanbul Beyoğlu'ndaki Park Otel'in imar planları ve inşaat ruhsatı, Danıştay tarafından iptal edildi. Otelin yüksekliği ve zemin katının altında bulunan yedi katın emsal hesabına dahil edilmemesi nedeniyle inşaat ruhsatının şehircilik ilke planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı belirtildi. Ayrıca, otelin bodrum katlarının kullanım kararları ve yapılaşma hakları yoğunluk artışına yol açarak sosyal ve teknik altyapıya yük getirdiği ve kentsel maliyetleri artırdığı ifade edildi.
1 Ağustos 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1 TV'ye genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen sözleri nedeniyle yedi gün yayın durdurma, beş kez program durdurma ve iki kez de önceki ay reklam gelirlerinin yüzde 5'i oranında idari para cezası vermişti. TELE1 TV yönetimi, bu karara karşı Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma istemiyle dava açmıştı. Ancak mahkeme, RTÜK'ün yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bu karar doğrultusunda, TELE1 ekranları 6-12 Ağustos tarihleri arasında yedi gün karartılacak.
1 Ağustos 2023

Meksika'nın Chihuahua bölgesinde, kadına şiddeti özendiren ve kadın düşmanlığı içeren şarkılar yasaklandı. Yasağı ihlal edenler 1 milyon 900 bin liraya kadar para cezası ödeyecek. Bu para cezası, belediyenin kadınlar için başlattığı programlara ve sığınma evlerine bağışlanacak. Yasak, belediye tarafından düzenlenip denetlenen etkinlikler için geçerli olacak.
1 Ağustos 2023

Takasbank verilerine göre, Haziran ayında karşılıksız çek adedi 7 bin 153'ten 15 bin 153'e çıktı. Aynı dönemde karşılıksız çek tutarı da 2,26 milyar liradan 5,28 milyar liraya yükseldi. Merkez Bankası verilerine göre toplam ibraz edilen çek adedi bir önceki aydaki 605 bin 235 adetten 1 milyon 545 bin 53 adede, tutarı ise 169,8 milyar liradan 356,2 milyar liraya çıktı.
1 Ağustos 2023

Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) iyi hal belgesi için başvuru sayısı, bu ay 288 ile bugüne kadarki en yüksek aylık değere ulaştı. 2023'ün ilk yedi ayında toplam başvuru sayısı 1649 oldu. Son 10 yılda iyi hal belgesi almak için başvuranların sayısındaki artış, giderek daha fazla hekimin yurtdışına göç ettiğini gösteriyor. Avrupa ülkeleri, Kanada, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar, göç eden hekimlerin tercih ettiği ülkeler arasında.
1 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gün ortasında 7.296,57 puanla rekor seviyeyi gördü. Deprem ve seçim belirsizliğiyle birlikte dalgalanmalar yaşayan borsa, seçimlerden sonra başlayan yükselişi sürdürüyor. Dünü 7.216,96 puanla kapatan borsa bugün, 7.177 seviyesinden güne başladı ve gün içerisinde 7.296,57'yi görerek yeni bir rekor kırdı.
1 Ağustos 2023

ABD, Macaristan'ın 'defalarca dile getirilen' güvenlik açıklarını ele almadığını savunarak bu ülkeye vize kısıtlaması getirdi. İki ülke arasındaki ilişkiler, Macaristan'ın İsveç'in NATO'ya katılımıyla ilgili oylamayı ertelemesi ve LGBTİ+ haklarını kısıtlamasıyla gerildi. ABD'nin Budapeşte büyükelçiliği, 'Elektronik Seyahat Yetkilendirme Sistemi' kapsamında Macarlara sunulan geçerlilik süresinin iki yıldan bir yıla düşürüleceğini ve sistem kapsamında yalnızca tekil ziyaretlere izin verileceğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Anayasa Mahkemesi, iki yıl veya daha az süreli hapis cezasını öngören suçlarda sanığın beş yıl denetime tabi tutularak süre sonunda suçu işlememiş gibi sayılması şeklinde uygulanan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) ilişkin yasal düzenlemeyi iptal etti. Trabzon 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, 'kasten yaralama' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından açılan bir ceza davasında, HAGB'nin Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek iptali için başvurmuştu. İptal kararının bir yıl sonra yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.
1 Ağustos 2023

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, İstanbul'daki perakende fiyatlar temmuzda aylık yüzde 9,84, yıllık yüzde 63,76 artış gösterdi. Haziranda İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 1,66, yıllık yüzde 56,05 olarak ölçülmüştü. İktidarın getirdiği vergiler sonrasında temmuzda büyük bir artış kaydedildi.
1 Ağustos 2023

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), yanlış bir komut göndermesi sonucu bağlantısını kaybettiği Voyager 2 uzay aracından yeniden sinyal aldığını duyurdu. Yanlış komut sonucu uzay aracının anteni yüzde iki oranında kaymış ve Voyager 2 ile iletişim kesilmişti. NASA, Avustralya'nın başkenti Canberra'daki devasa çanak anteni kullanarak 19 milyar kilometre ötedeki Voyager 2'den sinyal almayı başardı. Voyager Interstellar Proje Müdürü Suzanne Dodd, Voyager 2'nin halen 'hayatta' olduğuna dair sinyaller aldıklarını bildirdi.
1 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın, şirketin San Francisco'daki genel merkezindeki klasik 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yapı denetim dairesi, izinsiz yapılan logo değişikliği hakkında 24 şikayet dilekçesi aldığını açıkladı. Şikayetler ve izin tartışmaları devam ederken, 'X' logosu kaldırıldı. Daha önce de Twitter'a 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.
1 Ağustos 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak'tan bu yana düzenlediği 24 bin 539 narkotik operasyonda toplam 8 ton 542 kilogram uyuşturucu madde ve 2 buçuk milyondan fazla uyuşturucu hap ele geçirdi. Türkiye'de, özellikle metamfetamin kullanımında her geçen yıl artış görülüyor. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin 2022 raporuna göre, İstanbul metamfetamin kullanımında Avrupa'daki 106 merkez arasında 10'uncu sırada.
1 Ağustos 2023

Koç Üniversitesi, yaklaşık iki yıl süresince vekaleten yönetildikten sonra bugün Prof. Dr. Metin Sitti'nin rektör olarak atanmasıyla birlikte resmi bir rektöre kavuştu. Sitti, ataması resmi olarak onaylanmadan önce de rektörlük yetkilerini kullanıyordu. Atama kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Daha önce, Prof. Dr. Umran İnan'ın 2021'de görev süresinin sona ermesinin ardından, rektör yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı vekaleten rektörlük görevini üstlenmişti.
1 Ağustos 2023

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'Dünya Sigara Salgını Raporu'na göre Türkiye, sigarayla mücadelede en başarılı ülkelerden biri. DSÖ'nün önerdiği 'MPOWER' isimli altı önlemi en iyi uygulayan ülkeler arasında Türkiye, Brezilya, Hollanda ve Morityus bulunuyor. Ancak, Türkiye'nin tütünle mücadele için Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi'ni imzalamasına rağmen, tütün endüstrisine teşvik vermeye devam ettiği belirtiliyor.
1 Ağustos 2023

Christopher Nolan imzalı bilim kurgu filmi 'Oppenheimer', Türkiye sinemalarında Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' filmi ile yarıştı ve ikinci hafta sonunda gişede lider oldu. Box Office Türkiye'nin verilerine göre, 'Oppenheimer' ikinci hafta sonunda 215 bin 850 seyirci tarafından izlenirken, 'Barbie' 155 bin 300 seyirci tarafından izlendi. İki film arasındaki bu rekabet, Twitter'da da gündeme geldi.
1 Ağustos 2023

Ankara'da simit fiyatı 7 liradan 10 liraya çıktı. Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın nedenini mazot, susam ve un fiyatlarındaki artışa, paranın alım gücünün düşmesine ve yüksek kira maliyetlerine bağladı. Delibaş, zammın kendileri tarafından yapılmadığını, sadece güncellendiğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, kurumun 12 aylık BIST-100 endeksi tahmininin 8400 puan olduğunu belirtti. Demirtaş, seçim sonrası ekonomi yönetiminin değişmesi, Merkez Bankası'na yapılan atamalar ve para politikasındaki değişimlerin borsadaki yükselişi sürdürdüğünü ve yabancı ilginin yeniden canlandığını ifade etti. Kısa vadede 7500 seviyelerinin üzerine oturmanın güven ortamının sağlamlaşacağının sinyalini vereceğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Vegan beslenme savunucusu ve sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova, 39 yaşında hayatını kaybetti. Yakınları, Samsonova'nın sadece egzotik meyve diyetiyle beslendiği için 'açlıktan' öldüğünü iddia etti. Samsonova'nın son dört yıldır tamamen çiğ vegan bir diyet uyguladığı ve yedi yıldır yalnızca jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiği belirtildi. Annesi, Samsonova'nın ölümünü 'kolera benzeri bir enfeksiyon'la ilişkilendirdi ancak otopsi raporu henüz açıklanmadı.
1 Ağustos 2023

Motorin fiyatlarına 1,10 lira zam yapıldı ve litre fiyatı 36,39 lira oldu. Bu zamla birlikte motorin fiyatı, benzin fiyatını geçti. 16 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıtta 5 liralık ÖTV artışı gerçekleştirilmişti. Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatlarına yüzde 80'in üzerinde zam yapıldı.
1 Ağustos 2023

ABD'de HBO kanalının Euphoria dizisinde 'Fez' karakterini canlandıran 25 yaşındaki oyuncu Angus Cloud, hayatını kaybetti. Ölüm nedeni açıklanmayan Cloud, geçen hafta babasını kaybetmiş ve ailesinin açıklamasına göre ruhsal sorunlarla boğuşuyordu. Cloud, Euphoria dizisinde bir uyuşturucu satıcısı olan Fezco 'Fez' O’Neill karakterini canlandırıyordu.
1 Ağustos 2023

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarı güçlendirmek amacıyla bireysel kredilerin risk ağırlığını yüzde 150'ye çıkardı. Bu karar, ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, taşıt kredileri ve finansal kiralama işlemlerini kapsıyor. Ayrıca, kredi kartlarındaki taksitlendirme süreleri, havayolları, seyahat acenteleri ve yurt dışı konaklama harcamalarında uygulanmayacak. Bu değişiklikler, bireysel kredi faiz oranlarının artmasına neden olacak.
1 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) beş yeni üye seçildi. Seçilen üyeler Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Haluk Görgün oldu. Karar, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince verildi.
1 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 farklı üniversiteye rektör atadı. Atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Atananlar arasında AKP ile bağlantılı isimlerin olması dikkat çekti. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Giresun Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Yılmaz Can ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın AKP ile geçmiş bağlantıları bulunuyor.
1 Ağustos 2023

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Moskova ve Moskova Bölgesi'ne insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, Ukrayna İHA'larının Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu ve bir İHA'nın elektronik harp sistemiyle etkisiz hale getirildiği belirtildi. Kontrolünü kaybeden bir İHA'nın Moskova-City bölgesine düştüğü ve bir gökdelenin camının kırıldığı bildirildi. Önceki saldırılarda olduğu gibi bu saldırıda da ölü veya yaralı olmadığı belirtildi.
1 Ağustos 2023

ABD'deki dört Demokrat senatör, fosil yakıt şirketlerinin tüketicileri yanıltma ve iklim bilimini itibarsızlaştırma çabaları nedeniyle Adalet Bakanlığı'na dava açma çağrısında bulundu. Senatörler, ExxonMobil, Shell ve diğer fosil yakıt şirketlerinin tüketiciyi koruma ve ilgili diğer yasaları ihlal ettiğini savundu. Ayrıca, bu şirketlerin iklim değişikliği hakkında doğru bilgi sahibi olmalarına rağmen yanlış bilgilendirme kampanyası yürüttüğünü belirtti.
1 Ağustos 2023

Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarının artacağı ve 'eyyam-ı bahur' etkisinin başlayacağı uyarısında bulundu. Bu hafta ortasından itibaren Ankara genelinde sıcaklıkların 4 ila 8 derece artması bekleniyor. Valilik, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Pakistan'da İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) Partisi'nin kongresine düzenlenen ve 54 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 200 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırı, Hayber Pahtunhva'nın Bajaur bölgesinde gerçekleşti. IŞİD, saldırıyı sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla üstlendi.
1 Ağustos 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girmenin en son tercihi olduğunu ifade etti. Davutoğlu, seçim dönemi millet ittifakı listeleri hazırlanırken İYİ Parti'ye teklif götürdüğünü ve 'sağ seçmenin CHP'ye oy vermemesi için birlikte olalım' dediğini belirtti. Üçlü DEVA-Gelecek-Saadet ittifakı olmayınca İYİ Parti'yle ve Saadet Partisi'yle tekrar görüştüğünü, ancak sonuç alamadığını söyledi.
1 Ağustos 2023
İşaretlediklerim