Galatasaray, Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye transfer olduğunu açıkladı. Anlaşmaya göre Leicester City, Galatasaray'a 500.000 euro geçici transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca, futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i Galatasaray'a ödenecek.
26 Ağustos 2023

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED), aşı sıkıntısını basına anlatan ve bu nedenle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla dava açılan Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan'a destek verdi. Savcılık, Eryazğan'ın meslek örgütlerinde görev almasının engellenmesini talep ediyor. ŞUAHED, yaptığı açıklamada aşı sıkıntılarını paylaşmanın bir borç olduğunu belirtti ve davaların kendilerini durduramayacağını ifade etti.
26 Ağustos 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, E-Reçetem Sistemi'ne beş yeni dilin eklendiğini duyurdu. İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinin test işlemleri tamamlanarak canlı ortama alındı. Bakan Koca, bu yeniliği Twitter hesabından paylaştı.
26 Ağustos 2023

2023'ün ilk çeyreğinde Türkiye'deki konut fiyatları, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 133 artış gösterdi. Bu artışla birlikte Ankara, İzmir ve İstanbul, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı üç şehir oldu. Bu durum, Türkiye'deki konut ve kira piyasasında yaşanan krizi derinleştirdi. Hükümet, kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirerek sorunu hafifletmeye çalışıyor. Ancak bu durum, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi.
26 Ağustos 2023

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, annesi tarafından sıcak bir araçta unutulan 16 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Araç içindeki sıcaklığın 38 dereceyi aştığı düşünülüyor. Bebek, yaklaşık altı saat sonra yoldan geçen bir kişi tarafından fark edildi.
26 Ağustos 2023

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner ve ülkedeki diğer paralı asker grupları için çalışanların 'Rus devletine bağlılık yemini' etmelerini zorunlu kılan bir kararname imzaladı. Bu kararname, Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in bir uçak kazasında öldüğünün açıklanmasının ardından yürürlüğe girdi. Kararnameye göre, Rusya'ya bağlılık yemini, 'komutanların ve üst düzey liderlerin emirlerine kesinlikle uyma sözünü' içeriyor.
26 Ağustos 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), abonelerine kısa mesaj göndererek su tasarrufu çağrısında bulundu. İSKİ verilerine göre, bu yıl mayıs ayı ortalamasında yüzde 48,58'le en yüksek seviyeye ulaşan baraj doluluk oranı yüzde 31,57'ye düştü. Aşırı sıcakların da etkisiyle su tüketiminin geçmiş yıllar ortalamasının çok üzerinde olduğuna dikkat çekildi. İSKİ, bireysel su tasarrufunun önemini vurgulayarak, suyun dikkatli kullanılması gerektiğini belirtti.
26 Ağustos 2023

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i, Dünya Kupası madalya töreninde futbolcu Jenni Hermoso'yu rızası olmadan öptüğü için görevinden uzaklaştırdı. FIFA disiplin komitesi, Rubiales'in bu davranışını soruşturma kararı aldı. Rubiales, disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırıldı. İspanya Kadın Milli Takımı oyuncuları da Rubiales'i protesto ederek, milli maçlara çıkmayacaklarını duyurmuştu.
26 Ağustos 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Fransa'da butik üretim biraya olan talebin artması ve hayat pahalılığı krizi nedeniyle şarap sektörü olumsuz etkilendi. Bu durumu düzeltmek için Fransız hükümeti, üretim fazlası şarabı imha etmek ve üreticileri desteklemek için 200 milyon euro harcayacağını açıkladı. Bu paranın büyük bir kısmı fazla stokları satın almak için kullanılacak ve elde edilen alkol, dezenfektan, temizlik ürünleri ve parfüm gibi ürünlerde kullanılacak. Ayrıca, şarap üreticilerinin aşırı üretimi azaltmak için zeytin gibi diğer ürünlere yönelmeleri teşvik edilecek.
26 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının çarşambaya kadar kademeli olarak azalacağını, ancak çarşamba gününden itibaren yeniden artacağını duyurdu. Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, sıcaklıkların özellikle kuzey ve iç bölgelerde bir miktar artış göstereceğini, ancak geçtiğimiz haftalardaki gibi ekstrem değerlere ulaşmayacağını belirtti. Ayrıca, yağışların pazar günü Ege ve Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde görüleceğini, pazartesi ve salı günleri ise diğer bölgelere yayılacağını aktardı.
26 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada, seçimlerin 'Önce koltuğunu düşünenler' nedeniyle kaybedildiğini savundu. Akşener, AK Parti iktidarını eleştirerek, memleketi kendi soktuğu krizden çıkarmak için hala vatandaşların cebine el uzattığını belirtti. Ayrıca, seçimlerin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettiklerini ve kendi saflarındaki sorunları göremediklerini ifade etti. Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla milletin huzuruna çıkacaklarını ve göreve talip olacaklarını söyledi.
26 Ağustos 2023

Gaziantep'te Organize Sanayi Bölgesi Başpınar Kavşağı yakınındaki bir otelde yangın çıktı. Otel bir süredir kullanılmıyordu ve yangın üst katlarda başladı. İtfaiye ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edildi ve yangına müdahale etti. Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
26 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin endişe yaratmaması gerektiğini belirtti. Depremin, Malatya Fayı'nın Çardak fayı ile kesişme noktasına yakın bir yerde olduğunu ve Çardak fayı üzerinde Çelikhan-Göksun arasında fazla endişe edilecek bir durum olmadığını ifade etti. Ancak Malatya fayı üzerinde ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunması gerektiğini söyledi.
26 Ağustos 2023

Kapatma davası ile karşı karşıya olan HDP, pazar günü yapılacak kongrede yeni eş başkanlarını belirleyecek. Partinin siyasi mücadelesini Yeşil Sol Parti'ye (YSP) devretmesi bekleniyor. HDP, kapatma davası nedeniyle son milletvekili seçimlerine YSP listelerinden girmiş ancak oy oranı düşmüştü. HDP'nin eş başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar partide kalmıştı. HDP ve YSP, kongre süreçleriyle yönetimdeki kadroları değiştirmeyi ve yerel seçimlere yenilenmiş olarak gitmeyi planlıyor.
26 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençlere vergisiz telefon vaadi kapsamında 15 model üzerinde çalışıldığını açıkladı. Bu düzenlemenin Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacağını belirten Şimşek, 60 milyar dolarlık cari açığı da hesaba katarak hareket edeceklerini ifade etti. Bu kapsamda Xiaomi, Samsung, OPPO, TCL, REALME, OMİX, GENERAL MOBİLE, TECNO MOBİLE ve POCO markalarına ait bazı telefon modelleri düzenlemeye dahil olabilir.
26 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ilişkin seyahat harcamalarında üç taksit imkânının devam etmesine karar verdi. Bu karar, BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26’ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca alındı. Karar, 31.07.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.
26 Ağustos 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar affı olmayacağını ifade etti. Özhaseki, bu beklentiyle iş yapanların başlarına bela alabileceğini ve kaçak yapıların kesinlikle yıkılacağını belirtti. İktidarın son imar affı düzenlemesini 2018'de getirdiği ve bu uygulamanın dört defa uzatılarak 2019'a kadar sürdüğü belirtildi. Ancak bu uygulamanın olası depremlerde can ve mal kaybını artıracağına dair uyarılar yapılmıştı.
26 Ağustos 2023

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ikinci konut alacak olanlara kredi kısıtlaması getirdi. İlk evini alanlar için kredi kısıtı uygulanmayacak. İkinci ev için daha az kredi kullanılabilecek. 5 milyon liraya kadar olan sıfır konutların yüzde 22,5'ine, 5 ila 10 milyon lira arasındaki sıfır konutlar için yüzde 20'sine kredi verilecek. İkinci el konutlar için de oranlar düşürüldü. İkinci konut için kredi kullandıracak bankalarda risk ağırlığı yüksek olacak.
26 Ağustos 2023
İşaretlediklerim