İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik iletişim kampanyasının ilk videosunu sosyal medya üzerinden yayınladı. Video, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, 'saray danışmanları', dezenformasyon yasası ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası gibi konulara değiniyor. Akşener, videoda adaletsiz düzenin sandıkta değiştirileceğini ve İYİ Parti iktidarında İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe konacağını belirtiyor.
15 Ocak 2023

SADAT, 2012 yılında kurulan ve İslam ülkeleri arasında savunma işbirliği oluşturmayı amaçlayan bir savunma danışmanlık şirketidir. Kurucusu Adnan Tanrıverdi, daha önce TSK'da görev yapmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığını üstlenmiştir. SADAT, muhalefet liderleri tarafından seçim güvenliğini tehdit etmekle suçlanmış, ancak bu iddialar şirket tarafından reddedilmiştir. SADAT'ın denetlenip denetlenmediği konusunda Meclis'te soru önergeleri verilmiş, ancak bu önergeler genellikle dikkate alınmamış veya yanıtlarda asıl sorular geçiştirilmiştir.
15 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, son 20 yılda Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Başörtüsü teklifi konusunda muhalefet partilerine anayasa değişikliği yapma çağrısında bulundu ancak muhalefetin randevu taleplerini reddettiğini ve bu nedenle sadece 'cumhur ittifakı' olarak bir araya gelmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Ayrıca, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye'den destek istediklerini ancak teröristlerin iadesi konusunda istenilen adımları atmadıklarını söyledi.
15 Ocak 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ağır ceza mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle yakalama kararı bulunan C.K. gözaltına alındı. Arkadaşları B.Y. ve A.D. tarafından ziyaret sırasında getirilen simit içerisinde uyuşturucu haplar bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı ve uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem başlatıldı. B.Y. serbest bırakılırken, yaşı küçük olan A.D. tutuklandı. Gözaltında bulunan C.K. ise adliyeden serbest bırakıldı.
15 Ocak 2023

Voys video-haber ekibi, Türkiye'de artan metamfetamin kullanımına dikkat çeken bir video dosya yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Met salgını' ifadelerine yer verilen dosyada, madde bağımlıları ve satıcılarıyla yapılan röportajlar, ses kayıtları ve gizli kamera görüntüleri bulunuyor. Voys ekibi, bir AMATEM'den uyuşturucu satın alarak iddiaları doğruladı ve bir satıcının günde 80-100 kişiye metamfetamin sattığını belgeledi.
15 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin 'sadece bir başlangıç' olduğunu ve çok kapsamlı reform listeleri hazırladıklarını belirtti. İstanbul Sözleşmesi, 20 Mart 2021'de Türkiye tarafından feshedilmiş ve Danıştay bu kararı 'hukuka uygun' bulmuştu. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde sözleşmeyi geri getireceklerini ve halka açık şirketlerde kadınların yönetim kurulu kademesinde eşit temsil edilmeleri için alt sınır getireceklerini ifade etti.
15 Ocak 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Dnipro kentinde bir konuta isabet eden Rus füzesi sonucu 25 sivilin hayatını kaybettiğini, aralarında bir çocuğun da bulunduğunu ve 13'ü çocuk 73 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırı sonrası enkazdan altı çocuğun kurtarıldığı belirtildi. Dnipro'da üç günlük yas ilan edilirken, evsiz kalan siviller için çadırlar kuruldu ve sıcak yiyecek ile içecek ikram ediliyor.
15 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'İzmir Roman Buluşması'na katıldı. Konuşmasında, herkesin eşit haklara sahip olduğunu ve adaletin önemini vurguladı. Romanların haklarının uzun süre göz ardı edildiğini belirterek, adalet ve hak talebinde bulunan herkesin yanında olduğunu ifade etti. Ayrıca, adaleti sağlamak için destek istedi ve hiçbir çocuğun aç yatmadığı bir Türkiye için mücadele edeceklerini söyledi.
15 Ocak 2023

Emek ve özgürlük ittifakı, İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlediği mitingde binlerce kişiyi bir araya getirdi. İttifakı oluşturan EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP partilerinin liderleri, AKP-MHP iktidarını bu seçimde gönderme sözü verdi. Konuşmacılar, Türkiye'deki mevcut siyasi durumu eleştirerek, değişim ve reform vaatlerinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçimlerin demokrasi ile faşizm arasında bir tercih olacağını ve AKP-MHP ittifakının sonunu getireceğini belirtti.
15 Ocak 2023

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Cihan Çelik, babasının bir ayı saldırısından sonra aile hayvanlarına bakmaya başladı. Çelik, 'Sakıb' adını verdiği eşeğin kapıyı açma anlarını kaydedip Instagram hesabından paylaştı ve bu videolarla sosyal medyada dikkat çekti. Çelik, Sakıb ile olan dostluğunu gösteren videolar çekmeye devam ediyor ve aldığı olumlu geri dönüşlerden bahsediyor.
15 Ocak 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında muhalefeti hedef almasının ardından orada bulunan komutanların alkışlaması üzerine çıkan tartışmada komutanları savundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun askerlere yönelik eleştirilerine karşılık Bozdağ, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, komutanların başkomutanları olan Cumhurbaşkanı'nı alkışlamalarının suçlanacak bir davranış olmadığını, aksine takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Bozdağ, komutanlara dil uzatanları kınadığını ifade etti.
15 Ocak 2023

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, eski eşi İspanyol futbolcu Gerard Pique ile olan 12 yıllık ilişkisini 'aldatma' iddiaları sonrası bitirdi. Shakira'nın Pique'ye gönderme yaptığı düşünülen yeni şarkısı 'Music Sessions #53', sosyal medyada büyük ilgi gördü ve üç gün içinde YouTube'da 110 milyondan fazla izlendi. Shakira, şarkının kendisi için bir 'arınma ve rahatlama' olduğunu ve bu yaşta İspanyolca bir şarkıyla dünyada bir numaraya ulaşmayı asla düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, kendisini önemsiz hisseden kadınlara destek mesajı verdi.
15 Ocak 2023

14 Ekim 2022'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'nde meydana gelen patlamada 41 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından hazırlanan fezlekede, madenin yöneticileri hakkında 'olası kastla öldürme' suçundan 1080'er yıl hapis cezası talep edildi. Fezlekede, yöneticilerin maden ocağında gerekli teknik altyapı ve iş güvenliği önlemleri alınmadan üretime izin verdikleri ve bu kusurların bilinçli taksir düzeyini aştığı belirtildi. Diğer 20 şüpheli hakkında ise 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan 15'er yıl hapis cezası istendi.
15 Ocak 2023

ABD'nin New Orleans şehrinde düzenlenen 71. Kâinat Güzellik Yarışması'nda, ABD adına yarışan R'Bonney Gabriel birinci seçildi. Gabriel, yarışmada birinci olan ilk Asya kökenli kişi olarak tarihe geçti. Yarışmada Rusya ve Ukrayna arasındaki rekabet dikkat çekerken, Ukrayna adına yarışan Viktoria Apanasenko 'Karnaval Ruhu' ödülünü kazandı. Türkiye'yi temsil eden Aleyna Şirin ise ilk 16'ya giremedi. Ayrıca, Venezuala güzeli Amanda Dudamel'in annesinin jüride yer aldığı iddiaları torpil tartışmalarını beraberinde getirdi.
15 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muğla'da bir sivil toplum ve muhtarlar buluşmasının ardından Fethiye'de öğrencilerle bir araya geldi. Erdoğan'ın ziyaret ettiği yurdun özel bir yurt olduğu ve aylık ücretinin 3 bin 500-4000 lira arasında değiştiği belirtildi. Gazeteci Metin Cihan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun Erdoğan'ı devlet yurdu yerine bu özel yurda götürdüğünü ifade etti.
15 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Borsa İstanbul'da yaşanan dalgalanmalar sonrası küçük yatırımcılara finansal okuryazarlık ve danışmanlık hizmeti alarak bilinçli yatırım yapmalarını önerdi. Bakan Nebati, borsanın kısa vadeli kazanç aracı olarak görülmemesi gerektiğini ve düzeltmelerin normal olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun borsa ile ilgili yaptığı açıklamaların paniğe yol açmaya çalıştığını ve siyasi çıkar peşinde olduğunu iddia etti.
15 Ocak 2023

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TV 100'de katıldığı program sırasında yayımlanan SADAT reklamını 'vahim' olarak nitelendirdi ve RTÜK'ü inceleme yapmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, SADAT'a sert tepki gösterirken, TV100 kanalı reklamın yayınlanmasını 'siyaset bilgisizliği' sonucu bir hata olarak açıkladı ve reklam genel müdürü ile yayın sorumlusunu işten çıkardı. Ayrıca, TV100'ün patronunun organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın dostu olduğu ortaya çıktı.
15 Ocak 2023

Muğla Valiliği, resmi Twitter hesabından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın etkinliklerini içeren bir video paylaştı. Bu durum, kamu kurumlarının tarafsız olması gerektiği ilkesiyle çeliştiği için eleştirilere yol açtı. Eleştirilerin ardından valilik, paylaşımın yorumlarını kapattı ve önceki yorumları gizledi. Ayrıca, Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın medyaya servis ettiği fotoğraflarda Mustafa Kemal Atatürk yerine daha çok Erdoğan'ın portresinin yer alması dikkat çekti.
15 Ocak 2023

Emek ve özgürlük ittifakı, İstanbul'un Kartal ilçesinde bir miting düzenledi. Mitingde, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'a ait 'Emekçiyiz Biz' adlı seçim şarkısı ilk kez çalındı. Şarkının sözleri, emekçilerin birliğini ve mücadelesini vurgulayan bir içeriğe sahip. İttifak, Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi'nden (TÖP) oluşuyor.
15 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu TV100 programında SADAT reklamı yayınlandı. İlk açıklamada reklamın yayınlanmasının 'reklam departmanının siyaset bilgisizliği' sonucu olduğu belirtilirken, ikinci açıklamada kanalın 'mağdur' olduğu ifade edildi. SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi, reklamın planlı olduğunu ima ederken, TV100 yönetimi reklam genel müdürü ve yayın sorumlusunu işten çıkardığını ve olayın tekrarlanmaması için önlemler alındığını duyurdu.
15 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18 Haziran'da planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin bahar aylarında yapılacağını ima ederek seçim startı verdiklerini duyurdu. Uzun süredir erken seçim taleplerine kapalı olan AKP'nin de seçimlerin öne alınmasına sıcak baktığı ve bunu 'seçimlerin öne çekilmesi' olarak adlandırdığı belirtiliyor. Bahçeli, verilecek her oyun Türk ve Türkiye yüzyılına katkı sağlayacağını ifade ederek, 15 Ocak 2023 itibariyle seçim hazırlıklarına başladıklarını açıkladı.
15 Ocak 2023

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir program sırasında yayınlanan SADAT reklamı nedeniyle eleştirilen TV100 kanalını savundu. Yarkadaş, kanalın bu durumu 'yayıncılık kazası' olarak nitelendirerek, komplo teorileri üretilmesini ve linç edilmesini haksız bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, SADAT'a sert tepki gösterirken, TV100 yönetimi ve SADAT CEO'su arasında çelişkili açıklamalar ortaya çıktı. Ayrıca, TV100'ün patronu Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi gündeme geldi.
15 Ocak 2023

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Mardin ve çevresindeki işyeri kiralarını ortalama 1500 liradan 5 bin liraya çıkardı. Süryani esnaf için uygulanan zam oranı yüzde 300 olarak belirlendi. Mardin Milletvekili Tuma Çelik, bu duruma ilişkin soru önergesi vererek, artışın ayrımcı olduğunu ve ekonomik kriz ile bölgesel eşitsizlikler göz önünde bulundurulduğunda adaletsiz bir uygulama olduğunu ifade etti. Ayrıca, esnafa 'Dükkanı boşaltabilirsiniz' yanıtı verildiği belirtildi.
15 Ocak 2023

TV100 kanalı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu program sırasında art arda yayınlanan SADAT reklamları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Kanal yönetimi, yaşananların reklam departmanının siyaset bilgisizliğinden kaynaklandığını belirterek durumu bir hata olarak nitelendirdi ve özür diledi. Ayrıca, kanalın sahibi Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi de gündeme geldi.
15 Ocak 2023

Nepal'in Pokhara bölgesinde Yeti Hava Yollarına ait bir yolcu uçağı düştü. Kazada, 68 yolcu yaşamını yitirdi. Uçakta iki bebek ve çeşitli ülkelerden 10 yabancı uyruklu kişi bulunuyordu. Nepal hükümeti kazanın soruşturulması için bir komite kurdu ve kaza nedeniyle ulusal yas ilan etti.
15 Ocak 2023

Japonya'nın başkenti Tokyo, ülkenin en düşük doğum oranına sahip eyaleti olarak, ikinci çocuklar için ücretsiz bakım hizmeti sunmaya başlayacak. Ekim 2023'ten itibaren gelir düzeyine bakılmaksızın 0-2 yaş arası ikinci çocuklar bu hizmetten yararlanabilecek. Tokyo Valisi Koike Yuriko, düşen doğum oranlarına karşı cesur önlemler alacaklarını belirtti. Ayrıca, Japonya'nın yaşlanan nüfus yapısı ve bu durumun gelecekteki demografik etkileri vurgulandı.
15 Ocak 2023

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme için Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş farklı açıklamalarda bulundu. Nebati düzenlemenin Ocak ayında yürürlüğe girmesini planladıklarını belirtirken, Elitaş Meclis sürecinin 10 gün süreceğini ve düzenlemenin henüz kendilerine ulaşmadığını ifade etti. Bilgin ise ilk aylıkların Şubat ya da Mart'ta ödeneceğini söyledi. Nebati ise sürecin planlandığı gibi ilerlediğini ve ilk aylıkların Mart'ta ödenebileceğini destekledi.
15 Ocak 2023

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası mevduatın vadesinin uzatılmasını teşvik etmek amacıyla üç aydan uzun vadeli TL mevduatlar için zorunlu karşılık oranlarını yüzde sıfır olarak ayarladığını duyurdu. Bu karar, liralaşma stratejisi çerçevesinde, vatandaşların ve bankaların döviz hesaplarını TL'ye çevirmelerini teşvik etmek için alındı. Ayrıca, yurt dışından sağlanan altı aydan uzun vadeli yabancı para yükümlülükler için de zorunlu karşılık oranları yıl sonuna kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak. Değişiklikler 3 Şubat 2023 tesisinden itibaren geçerli olacak.
15 Ocak 2023

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, dijital içerik platformu Netflix'in müvekkili ile iletişime geçtiğini öne sürdü. Sedat Peker, Türkiye'de hükümet hakkında iddialar ortaya attığı videolar ve tweet'lerle gündeme gelmişti. İktidarın BAE ile ilişkileri düzeltmesinin ardından Peker'e sosyal medya kısıtlaması getirilmişti. Peker'in videoları IMDb'de bir kategori oluşturmuş ve bu gelişmelerin ardından Netflix'in iletişim kurduğu iddia ediliyor.
15 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, 'emek ve özgürlük ittifakı' adı altında birleşen partilerin Kartal'da düzenleyeceği mitinge katılım çağrısında bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, AKP ve Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) karşı bir duruş sergileme çağrısında bulunarak, 'halayda buluşalım' ifadesini kullandı. İttifak; Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) tarafından oluşturulmuş.
15 Ocak 2023

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 06:36'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Elazığ ili Sivrice-Kavaklı bölgesi olarak belirlendi ve derinliği 3 kilometre olarak ölçüldü. AFAD, herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını ve saha taramalarının devam ettiğini açıkladı.
15 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 kanalında Uğur Dündar'ın sunduğu 'Haftanın Panoraması' programında, program sırasında en az beş kez yayınlanan Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş. (SADAT) reklamlarına sert bir dille tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, daha önce SADAT'ı 'paramiliter kuruluş' olarak nitelendirmiş ve olası bir seçim güvenliği sorununda SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu. Programın sunucusu Uğur Dündar ise reklamın sadece bir kez yayınlandığını savunmuştu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda SADAT'a yönelik sert ifadeler kullandı.
15 Ocak 2023

Gazeteci Uğur Dündar'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk ettiği 'Haftanın Panoraması' programında, SADAT reklamı yayınlandı. Reklamın yayın sırasında bir kez gösterildiği ve yönetimin müdahalesiyle kaldırıldığı belirtildi. Ancak reklamın yayında en az beş kez gösterildiği tespit edildi. Sosyal medyada durum fark edilince tepki çekti ve kullanıcılar açıklama talep etti. Dündar, reklamlar konusunda bilgisi olmadığını ve reklamın sadece sekiz saniye gösterildiğini savundu.
15 Ocak 2023
İşaretlediklerim