Şanlıurfa'da 4-5 yaşındaki çocukların vücutlarına şiş batırılmasına ilişkin gözaltına alınan dört şüpheli tutuklandı. Olay, sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken görüntülerle ortaya çıkmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında çocukların babalarının da aralarında olduğu Suriye uyruklu dört şüpheliyi gözaltına aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve çocukların devlet koruması altına alındığını bildirdi.
10 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Netanyahu'nun Gazze'ye girme planını gündeme getirdiği ve Biden'ın bunu yapmaması konusunda Netanyahu'yu uyarmadığı belirtildi. Biden, Netanyahu'ya 'İsrail'in yaşadığını ABD'nin yaşaması halinde vereceği yanıtın ezici olacağını' söyledi.
10 Ekim 2023

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile Arap ülkelerinin liderlerine bir mesaj yollayarak Gazze Şeridi'ndeki halkı desteklemek için bütçe ayırmaya çağırdı. Heniyye, Hamas'ın defalarca İsrail işgalini caydırma çağrısı yaptığını belirtti ve İsrail'e karşı acil baskı yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail saldırılarına karşı Arap ve Müslüman ülkelerinin Filistin’in yanında olmasını istedi.
10 Ekim 2023

Beşiktaş Kulübü, olağanüstü genel kurula kadar futbol takımında Burak Yılmaz'ın teknik sorumlu olarak görev yapacağını açıkladı. Bu karar, Şenol Güneş'in kötü gidişat nedeniyle istifa etmesinin ardından alındı. Yılmaz, bu süreçte takımın teknik sorumluluğunu üstlenecek.
10 Ekim 2023

Türk Hava Yolları (THY), İsrail seferlerine ara verdiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'deki mevcut durum sebebiyle seferlerin durdurulduğunu belirtti. İsrail'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırılar ve İsrail'in Gazze'yi bombalaması sonucu bölgedeki durum gerginleşmişti.
10 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devam eden İsrail-Filistin savaşı hakkında endişelerini dile getirdi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e saldırı başlatması ve İsrail'in Gazze'yi bombalaması sonucu binlerce kişi hayatını kaybetti. Erdoğan, barış için diplomasi trafiğini hızlandırdığını ve bölgedeki tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırdığını belirtti. Ayrıca, Gazze'ye su ve elektrik verilmediğini, bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti.
10 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,04 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 3,26 ve holding endeksi yüzde 2,26 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 6,97 ile finansal kiralama, faktoring oldu. Küresel piyasalarda İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar ve 'şahin' para politikalarının sonuna yaklaşıldığına dair beklentiler varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.
10 Ekim 2023

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin verilerine göre, 2023'ün ilk dokuz ayında en az 1409 işçi, çalışırken hayatını kaybetti. Bu sayının içinde 44 çocuk ve 136 kadın bulunuyor. İş cinayetlerinin en çok yaşandığı sektörler ise inşaat, tarım ve taşımacılık oldu.
10 Ekim 2023

Hamas, Gazze Şeridi'nden İsrail'in Aşkelon şehrine çok sayıda roket fırlattı. Roketlerin çoğu İsrail'in 'Demir Kubbe' adlı savunma sistemi tarafından havada imha edildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Aşkelon sakinlerine şehri terk etmeleri için yerel saatle 17:00'ye kadar süre tanımıştı. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda İsrail'de 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti, Filistin'de ise 830 kişi öldü.
10 Ekim 2023

Fenerbahçe ve A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Melissa Vargas, Malatya'da düzenlenen bir etkinlikte hemşehrileriyle buluştu. Vargas, etkinlikte Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile birlikte katılımcıların top ve formalarını imzaladı. Ayrıca, depremzedelerle bir araya geldi ve Yeni Malatyaspor tesislerini ziyaret etti. Vargas, Malatya'ya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu ve Malatya halkına teşekkür ettiğini belirtti.
10 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

ASY Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ, halka arz edilmeksizin borsaya girmeye hazırlanıyor. Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, ASY'nin nitelikli yatırımcılara satılarak Girişim Sermayesi Pazarı'nda işlem görmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulduğu belirtildi. Şirketin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamına alınarak, paylarının halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle Borsa İstanbul AŞ Pay Piyasası Girişim Sermayesi Pazarı'nda işlem görebilmesi için kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi ve şirket esas sözleşmesinin tadili için başvuruda bulunuldu.
10 Ekim 2023

Beşiktaş, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermemesini Twitter üzerinden eleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) etiketlendiği mesajda 'dünyanın en güzel stadı' olarak nitelendirilen Beşiktaş Park'ın fotoğrafları paylaşıldı. TFF'nin UEFA'ya sunduğu aday statlar listesinde Beşiktaş Park'ın yer almaması tepki çekti.
10 Ekim 2023

UEFA, EURO 2032'nin Türkiye ve İtalya ortaklığıyla düzenleneceğini duyurdu. İki ülke, maçların oynanması için 10'ar stad sundu. UEFA, Ekim 2026'ya kadar ülke başına beş olmak üzere maçların oynanacağı 10 stad seçecek. Türkiye'nin UEFA'ya teklif ettiği stadlar arasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, Yeni Ankara Stadı, Ali Sami Yen Stadı, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu ve diğerleri bulunuyor.
10 Ekim 2023

30 ülkeden 200 bilim insanının Londra'daki Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri'nde yürüttüğü araştırmaya göre, çiçekli bitkilerin yüzde 45'i yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Araştırmacılar, iklim değişikliği ve biyoçeşitliliğin azalması nedeniyle orkideler, ananas çeşitleri ve pek çok tahıl türü dahil bilinen çiçekli bitkilerin yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca, 2020'den bu yana keşfedilen 19 bin bitki ve mantar türünün yüzde 77'sinin neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu belirledi.
10 Ekim 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ayrı ayrı görüştü. Yapıcıoğlu'nun ilk görüşmesi Saadet Partisi'nin genel merkezinde Karamollaoğlu ile oldu. İki genel başkan, Filistin'le ilgili ayrı ayrı miting düzenleme planlarını birleştirme konusunda anlaştı. Daha sonra Yapıcıoğlu, Meclis'te Davutoğlu'nu ziyaret etti ve Filistin meselesini konuştu.
10 Ekim 2023

Filistin Yönetimi’nin Britanya Büyükelçisi Husam Zomlot, BBC televizyonunda çıktığı yayında, İsrail’in bakış açısıyla kendisini sorgulayan ve ısrarla Hamas’ı kınamaya çalışan sunucu Lewis Vaughan Jones ve kanalın çifte standartlı yayın anlayışına meydan okudu. Zomlot, Hamas'ın Filistin hükümeti olmadığını, İsrail'in ise düzenli ordusuna emirler verdiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in sivilleri hedef aldığını ve bu durumun son 48 saatte olmadığını ifade etti. Zomlot, çözümün uluslararası hukukun eşit uygulanması olduğunu belirtti.
10 Ekim 2023

MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre halkın en çok beğendiği ilk üç siyasetçi sırasıyla Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Hakan Fidan yüzde 45,8, Tayyip Erdoğan yüzde 45,4 ve Selçuk Bayraktar yüzde 43,7 beğeni oranına sahip oldu. Muhalefetten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 40,1 ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yüzde 39,1 beğeni oranıyla takip etti.
10 Ekim 2023

2014 yılında Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt'u öldüren polis Sezgin Korkmaz'ın yargılandığı davada, mahkeme görüntülerin izlenmesi ve bilirkişi raporu alınması talebini reddetti. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararında olayla ilgili görüntülerin mahkeme heyeti tarafından izlendiği ancak bu konuda bir bilirkişi incelemesi yapılmadığı belirtilmişti. Duruşmada, Kurt'un eşi Narin Kurt, 'Görüntüleri izlemeden haklıyı haksızı nasıl ayıracaksınız? Biz dokuz yıldır adalet bekliyoruz' dedi.
10 Ekim 2023

IŞİD tarafından 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının sekizinci yılında anıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve siyasi parti üyeleri, saldırının yıldönümünde Ankara Garı önünde bir araya geldi. Anma programına bazı CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ile EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da katıldı.
10 Ekim 2023

Bazı Avrupalı moda markalarının, Kenya'daki bir mülteci kampından model devşirdiği belirlendi. Bu durum, mültecilerin kısa süreliğine modellik yapmaları ve sonrasında borçlandırılarak kampa geri gönderilmeleri şeklinde gerçekleşiyor. Moda ajansları, bu durumu mültecilere 'daha iyi bir hayat sunmak' ve modada 'çeşitlilik' sağlamak olarak savunuyor. Ancak, bu durum mültecilerin haklarının ihlal edildiği eleştirilerine neden oluyor.
10 Ekim 2023

Huawei, 18 ayar altın kaplama akıllı saati Huawei Watch Ultimate Densingn'i piyasaya sürdü. Saat, Huawei'nin giyilebilir cihazlarının tasarım odaklı bir yöne doğru ilerlediğini gösteriyor. Saat, 18K altın alaşımından yapıldı ve çerçevesi altın kakma teknolojisi ile elle kakılan altı özel bölümden oluşuyor. Saat, 79 bin 999 TL tavsiye edilen son tüketici satış fiyatıyla Huawei Online Mağaza’da ön siparişe sunuldu.
10 Ekim 2023

Almanya'da darbe planı yaptığı düşünülen 'İmparatorluk Vatandaşları'na (Reichsbürger) yeni baskınlar yapıldı. Kendilerini 'Alman İmparatorluğu Vatandaşı' olarak gören bu grup, Almanya'yı meşru devlet olarak tanımıyor ve üyeleri arasında Nazi taraftarları da bulunuyor. Münih başsavcılığı, Wolfratshausen'de tutuklanan bir şüphelinin, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın kaçırılması amacıyla Hırvatistan'dan ateşli silah almayı planladığını itiraf ettiğini duyurdu.
10 Ekim 2023

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği saldırıyı övdü. Hamas, 7 Ekim'de İsrail'e karşı füze ve havan saldırısı başlatmış, İsrail topraklarına sızan militanlar yüzlerce İsrailliyi öldürmüş ve 2 binden fazlasını yaralamıştı. Saldırının ardından İran'ın bu saldırıyla bir ilgisi olup olmadığı merak konusu olmuştu. Hamaney, İsrail'in başına gelenleri hak ettiğini belirtti ve saldırıyı düzenleyenleri övdü.
10 Ekim 2023

Her hafta bir kredi kartı büyüklüğünde plastik tükettiğimiz belirtiliyor. İçtiğimiz sudan, yediğimiz balığa ve hatta yemeklerimize koyduğumuz tuza kadar pek çok yiyecek ciddi anlamda mikro plastik içeriyor. Plastiğin insan sağlığı üzerindeki etkileri henüz net bilinmiyor. Ancak erken çalışmalar, plastiğin metabolik rahatsızlıklar ve sinir sistemi üzerinde toksik ve kanserojen etkiler için potansiyel risk taşıdığını gösteriyor. Tek kullanımlık plastik ürünlerin hayatımızdan çıkarılması öneriliyor.
10 Ekim 2023

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032), Türkiye ve İtalya'nın ortaklaşa düzenleyeceği açıklandı. Şampiyonanın detayları hakkında daha fazla bilgi henüz paylaşılmadı.
10 Ekim 2023

Belçikalı yıldız futbolcu Eden Hazard, 32 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Hazard, kariyerine Fransa'nın Lille ve İngiltere'nin Chelsea takımlarında başlamış ve 2019'da Real Madrid'e transfer olmuştu. Ancak, sakatlıklar ve teknik ekiple yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle Haziran 2023'te Real Madrid ile kontratını karşılıklı olarak feshetmişti. Hazard, üç ay boyunca yeni bir takım aramış ancak bulamamıştı.
10 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun çıpalanacağı eşiğe yaklaşıldığını ifade etti. Şimşek, Türkiye'nin potansiyelinin büyük olduğunu ve ana hedeflerinin sürdürülebilir yüksek büyüme olduğunu belirtti. Ayrıca, düşük tek haneli enflasyon ve bunu destekleyecek maliye politikası oluşturacaklarını söyledi. Şimşek, enflasyonun çıpalanacağı eşiğe doğru gelindiğini ve bu sürecin biraz zaman alacağını belirtti.
10 Ekim 2023

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Fon, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4, gelecek yıl yüzde 3,25 büyüyeceğini tahmin ediyor. Bu, temmuz ayında yapılan tahminlerden daha yüksek; o zamanlar bu yıl için yüzde 3 ve gelecek yıl için yüzde 2,8 büyüme öngörülmüştü. IMF, Türkiye'deki politika değişikliklerini memnuniyetle karşıladığını ve bu adımların riskleri azalttığını ve yatırımcı güvenini artırdığını belirtti.
10 Ekim 2023

Bazı özel okulların, üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri için 'hayalet sınıf' kurduğu iddia edildi. Bu sınıflarda ders işlenmediği ve devamsızlığın dikkate alınmadığı belirtildi. İddialar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il valiliğine genel denetim kararı alarak yazı gönderdi. Mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi durumunda, ilgili özel okulların kurum açma izni ve çalışma ruhsatı iptal edilecek ve okul sahiplerine brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası verilecek.
10 Ekim 2023

İtalya'nın en üst ligi Seria A'da, Milan'ın forvet oyuncusu Olivier Giroud, haftanın kadrosunda kaleci olarak yer aldı. Genoa'yla oynanan maçta Milan'ın kalecisi Mike Maignan'ın kırmızı kart görmesi üzerine, oyuncu değişikliği hakkı dolan Milan'da kaleye Giroud geçti. Giroud, son dakikalarda bir kurtarış yaparak maçın 1-0 bitmesine katkıda bulundu. Bu performansı nedeniyle Giroud, haftanın takımında kaleci olarak yer aldı.
10 Ekim 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına yanıt veren A 101, 1000 üründe yüzde 50 indirim yapacağını açıkladı. Bakan Bolat, 6 Ekim'de marketlerden Cumhuriyet'in 100'üncü yılında büyük bir indirim kampanyası beklediklerini belirtmişti. A 101, açıklamasında kaliteli ürünleri en ucuz fiyatla müşterilerine sunma misyonunu vurgulayarak, artan maliyetler ve zorlu piyasa koşullarında bile en ucuz fiyatları sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
10 Ekim 2023

Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

Twitter, kullanıcıların gönderilere kimlerin yorum yapabileceğini kısıtlamasına olanak sağlayan yeni bir ayar ekledi. Bu ayar, yorumları sadece mavi tikli hesapların yapabilmesini sağlıyor. Daha önce, yorumları herkesin yapabilmesi, sadece tweet'in sahibini takip edenlerin yapabilmesi ya da sadece tweet'te etiketlenen kişilerin yapabilmesi gibi seçenekler mevcuttu. Bu değişiklik, Elon Musk'ın sürekli ertelediği paralı mavi tik uygulamasının Aralık 2022'de hayata geçmesinin ardından geldi.
10 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,36 artışla 8.304,81 puanla başladı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine getirilmesinden beri borsa üst seviyelerde seyrediyor. Dünü düşüşle 8.193,44 puandan kapatan BIST 100 endeksi bugün güne 8.304,81 puandan başladı.
10 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da CMBTN ve MIPAZ hisseleri bugünden 9 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Aynı dönemde GEREL hisselerine brüt takas uygulanacakken, VANGD hisseleri tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
10 Ekim 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi sınırında kontrolü tamamen sağladığını ve İsrail içinde silahlı Filistinli unsurların kalmadığından neredeyse emin olduğunu açıkladı. Bu durum, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla başlattığı kapsamlı saldırının ardından geldi. İsrail, hava bombardımanını yoğunlaştırırken bir yandan da kara harekatına hazırlanıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ı IŞİD'le bir tutarak 'onlarca yıl unutamayacağı bir bedel ödeteceklerini' söyledi.
10 Ekim 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürüyor. Dolar/TL 27,73, avro/TL 29,29 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20'nin altında seyreden dolar/TL, bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Aynı şekilde 28 Mayıs'tan önce 21,5'in altında olan avro/TL, seçimden yaklaşık bir hafta sonra 25'i geçmişti.
10 Ekim 2023

10 Ekim 2023 tarihinde gram altın 1659 liradan işlem görüyor. Spot altın ise ons başına 1861 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın fiyatı belirleniyor.
10 Ekim 2023

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA Avrupa), İsrail takımlarının tüm maçlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya aldı. Bu karar, mevcut güvenlik durumu ve güvenlik danışmanlarının tavsiyeleri göz önünde bulundurularak alındı. Karar, Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup) ve FIBA Avrupa Kupası’nda mücadele eden beş İsrail ekibinin tüm iç saha ve deplasman maçlarını kapsayacak.
10 Ekim 2023

Almanya Federal Göç ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) verilerine göre, 2023 yılının ilk dokuz ayında yapılan iltica başvuruları, 2022 yılının toplamını geçti. Türkiye'den yapılan başvurular, geçen yıla göre %45 artış gösterdi. Bu, Almanya'ya yapılan iltica başvurularındaki en yüksek artış oranı oldu. Başvurularda Suriye, Afganistan ve Türkiye vatandaşları ilk üç sırada yer alıyor.
10 Ekim 2023

Nijerya'nın Yobe eyaletinde difteri salgını nedeniyle 117 çocuk yaşamını yitirdi. Aralık 2022'den bu yana ülkede 7 binden fazla difteri vakası tespit edildi ve 450'den fazla kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, Nijerya'da artan difteri vakaları nedeniyle ülkede ikinci salgın dalgasının yaşandığını doğruladı. Nijerya Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansı Direktörü Faisal Shuaib, aşılama oranının düşük olmasının salgının yayılmasından sorumlu olduğunu belirtti.
10 Ekim 2023

İsrail donanmasına ait hücum botları, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurdu. İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı. İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu. Can kaybı, yaralılar ya da maddi hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
10 Ekim 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler OTKAR, KONYA, ASELS, VAKBN ve HEKTS oldu. En çok değer kaybeden hisseler ise ZOREN, EUREN, TAVHL, TKFEN ve EUPWR olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
10 Ekim 2023

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbete mahkum edilen Osman Kavala, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü'ne layık görüldü. Bu karar, Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından kabul edilemez olarak nitelendirildi ve AKPM'nin itibar ve inandırıcılığının ciddi şekilde zedelendiği belirtildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2019'da Kavala'nın derhal salıverilmesi yönünde karar vermişti. Ancak Yargıtay, 28 Eylül 2023'te Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onamıştı.
10 Ekim 2023
İşaretlediklerim