İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'e karşı önleyici saldırıya geçebileceğini belirtti. Abdullahiyan, direniş liderlerinin, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı diğer direniş güçlerine yönelmesine izin vermeyeceğini ifade etti. Ayrıca, direniş cephesinin önümüzdeki saatlerde herhangi bir önleyici saldırı olasılığını bekleyebileceğini söyledi.
16 Ekim 2023

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen silahlı saldırıda en az iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın neden ateş açtığı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Belçika medyası, kurbanların İsveçli olduğunu belirtiyor. Saldırının, yerel saatle 19:00 civarında, kent merkezindeki D'Ypres bulvarında gerçekleştiği ve saldırganın otomatik bir tüfek kullandığı ve kaçtığı bildirildi.
16 Ekim 2023

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştü. Görüşmede Filistin'deki son gelişmeler ve sivillerin serbest bırakılması imkanları ele alındı. Bu görüşme, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı saldırıyı başlatması ve çok sayıda İsrailli'nin rehin alınması sonrasında gerçekleşti.
16 Ekim 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Jolly, Lübnan'da yaşayan Kanadalı vatandaşlara ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti. Bu tavsiye, Hamas'ın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından ve İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasındaki gerilimin tırmanması sonucu geldi. Bakan Jolly, bölgenin güvenlik durumunun çok gelgitli hale geldiğini belirtti ve vatandaşlarına henüz ticari uçuşlar mevcutken ülkeden ayrılmayı göz önünde bulundurmalarını önerdi.
16 Ekim 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, sekiz ve dokuz yaşlarındaki iki çocuk için aile arasında nişan töreni düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Mardin Valiliği, çocukların korumaya alındığını ve adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.
16 Ekim 2023

Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konulu bir karikatürünü 'antisemitik' bulduğu gerekçesiyle 42 yıllık karikatürist Steve Bell'i işten çıkardı. Karikatürde, Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nin ana hatları üzerinden kendi karnını neşterle kesmeye hazırlandığı görülüyor. Gazete, karikatürün 17. yüzyılda yaşamış İngiliz şair William Shakespeare'in 'Venedik Taciri' adlı oyununda yer alan 'tefeci Yahudi' Shylock karakterinin 'yarım kilo et' repliğini anımsattığını belirtti.
16 Ekim 2023

2024-2028 dönemini kapsayan 12'nci Kalkınma Planı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Planın ana hedefleri arasında sosyal kalkınmayla refahı yükseltmek, enerji ve ulaşımda Türkiye'yi merkez ülke haline getirmek yer alıyor. 2028'de gayrisafi yurt içi hasılanın 2 trilyon 820 milyar liraya, kişi başına gelirin 17 bin 554 dolara yükseltilmesi, işsizliğin yüzde 7,5'e düşürülmesi ve büyümenin ortalama yüzde 5 olması hedefleniyor. Ayrıca, enflasyonun 2028'de yüzde 4,7'ye düşürülmesi planlanıyor.
16 Ekim 2023

ENKA Sanat, 17 Ekim'de başlayacak olan yeni sezonunu geniş bir yelpazeyle açıyor. Program, caz ve klasik müzik konserlerinden oluşuyor ve birçok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. Yeni sezon, Ceylan Ertem, Coşkun Karademir ve Cenk Erdoğan'dan oluşan 'Yekpâre Trio' konseriyle başlayacak. Ayrıca, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamak için özel etkinlikler düzenlenecek. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Atatürk Haftası'nda ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Borusan Quartet, sezon konserlerinin Avrupa yakası ayağı için ENKA Oditoryumu'nda iki konser verecek.
16 Ekim 2023

Şirket çalışanlarından oluşan müzik gruplarının katılabileceği 'Ofisten Sahneye' müzik yarışması için başvurular devam ediyor. Yarışma 20 Kasım 2023'te başlayacak ve en fazla 30 şirket katılabilecek. Büyük ödül, Fransa'nın Lyon şehrine seyahat ve Coldplay konseri biletleri olacak. Başvurular, şirketlerin insan kaynakları departmanları aracılığıyla 30 Ekim 2023 tarihine kadar yapılabiliyor.
16 Ekim 2023

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın (BİSAM) verilerine göre, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gerekli asgari harcama tutarı olan açlık sınırı 12 bin 612 lira, yoksulluk sınırı ise 43 bin 623 lira oldu. Yoksulluk sınırı, bir ailenin eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderlerle birlikte yapması gereken harcama tutarı olarak belirleniyor. Asgari ücretle (11 bin 402 lira) geçinmeye çalışan milyonlarca yurttaşın durumu her geçen gün daha da zorlaşıyor.
16 Ekim 2023

İzmir Coffee Festivali, 'Yüzyüzeyken Konuşuruz' grubunun 22 Ekim'deki konserini iptal etti. Bu karar, grup üyesi Can Tunaboylu'nun şarkıcı ve söz yazarı Aybike Çelik'e şiddet uyguladığı iddiaları sonrasında alındı. Çelik, Tunaboylu'nun kendisine işkence uyguladığını öne sürdü ve bu iddiaları Instagram hesabından paylaştı. Tunaboylu ise suçlamaları reddetti ve yargı süreci netleşene kadar gruptan ayrıldığını duyurdu. Grup, bu olayların ardından bir süre sahneye çıkmama kararı aldığını duyurdu.
16 Ekim 2023

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ bölgesindeki Hankendi şehrinde feshedilen de facto Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ne ait devlet başkanlığı binasına Dağlık Karabağ Cumhuriyeti bayrağına basarak girdi. Bu, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'a karşı başlattığı 'antiterör' operasyonun ve Ermeni güçlerin ateşkes kabul etmesinin ardından gerçekleşti. Aliyev, Hankendi ve Hocalı'yı ziyaret ederek Azerbaycan bayrağını göndere çekti ve konuşma yaptı. Azerbaycan, bölgedeki Ermenilere 'eşit yurttaş muamelesi' yapılacağını belirtti.
16 Ekim 2023

25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 25 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde sekiz ülkeden 10 oyun ve Türkiye'den altı topluluğun sekiz oyunu izleyiciyle buluşacak. Toplamda 51 gösterinin yer alacağı festivalde ayrıca film gösterimleri, atölyeler, söyleşiler ve geniş kapsamlı bir Karagöz Figürleri Sergisi düzenlenecek. Festivalde Türk geleneksel gölge tiyatrosu Karagöz'e de özel bir bölüm ayrıldı.
16 Ekim 2023

Belçika'nın başkenti Brüksel'den yola çıkan ve Avrupa Parlamentosu milletvekillerini taşıyan hızlı tren, Fransa'nın Strazburg kenti yerine yanlışlıkla Disneyland Paris'e ulaştı. Tren, Fransa'da Roissy-Charles-de-Gaulle Garı noktasına vardığında yanlış bir hatta yönlendirildi. Fransız demir yolu şirketi SNCF'ten yapılan açıklamaya göre, trenin 45 dakika gecikmeyle Strazburg istikametine gittiği belirtildi.
16 Ekim 2023

Mısır milli takımı ve Liverpool'un oyuncusu Muhammed Salah, İsrail'in saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek için bağışta bulundu. Mısır Kızılayı İcra Direktörü Rami Nazar, Salah'ın bu tür bir bağışı ilk kez yapmadığını belirtti. Salah'ın bu bağışı, sosyal medyada Gazze'deki olaylara ilişkin tutumunu ifade etmesi yönündeki tepkilerin ardından geldi.
16 Ekim 2023

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, 'ulusal morale zarar veren' veya 'düşman propagandasını yayan' kişiler ve medya kuruluşları hakkında gözaltı, mülkten çıkarma, yayın durdurma veya mala el koyma kararlarına olanak verecek bir düzenlemeyi yürürlüğe sokmayı planlıyor. Bu düzenleme, hem genel kamuoyu hem de yerel ve yabancı medya için geçerli olacak. İletişim bakanı, bir yayının 'düşmana yardım ettiğine' karar verirse, yayını durdurma, yayın ekipmanına el koyma, bir kişiyi yerinden etme ve kolluk kuvvetlerini harekete geçirme yetkilerine sahip olacak.
16 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, merkezi yönetim bütçesi Eylül ayında 129,2 milyar lira açık verdi. Bu, iki ay aradan sonra bütçede yeniden açık kaydedilmesi anlamına geliyor. Eylül ayında bütçe giderleri 570,5 milyar lira, gelirleri ise 441,3 milyar lira olarak kaydedildi. Aynı dönemde faiz giderleri yıllık yüzde 113,7 artışla 70,8 milyar liraya yükseldi. Vergi gelirlerinde ise yüzde 122,6 artış yaşandı ve 386,2 milyar lira olarak gerçekleşti.
16 Ekim 2023

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın Filistin'i temsil etmediğini belirtti. Bu ifadeler, yönetimin resmi haber ajansı WAFA tarafından yayınlandıktan birkaç saat sonra kaldırıldı. Abbas, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yaptığı telefon görüşmesinde, Filistin halkının tek meşru temsilcisinin Filistin Kurtuluş Örgütü olduğunu belirtti. Ancak, bu ifadeler daha sonra değiştirildi ve Hamas'la ilgili bölüm metinden çıkarıldı.
16 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde tespit edilen rehine sayısının 199'a yükseldiğini ve 7 Ekim'den bu yana öldürülen asker sayısının 291'e çıktığını açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, rehin alınan kişilerin aileleriyle temasa geçildiğini ve serbest bırakılmaları için çalışıldığını belirtti. Filistinli gruplar ise rehinelerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
16 Ekim 2023

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na beş spor branşını dahil etme kararı aldı. Bu branşlar beyzbol/softbol, kriket, bayrak futbolu, lakros ve squash olarak belirlendi. Beyzbol/softbol, kriket ve lakros daha önce olimpiyatlarda yer almışken, bayrak futbolu ve squash ilk kez olimpiyat oyunlarına dahil edildi.
16 Ekim 2023

ABD'nin Chicago kentinde Filistin asıllı Amerikalı altı yaşındaki Wadea al Fayoume, 'askeri tarzda bir bıçakla' 26 kez bıçaklandıktan sonra hayatını kaybetti. Annesi ağır yaralı olarak hastanede tedavi görüyor. Çocuğu öldüren 71 yaşındaki Joseph M. Czuba'nın 'İsrail-Filistin savaşının etkisiyle çocuğu Müslüman olması nedeniyle öldürdüğü' tespit edildi. ABD Adalet Bakanlığı, olayla ilgili federal bir nefret suçu soruşturması başlattı.
16 Ekim 2023

Tüm zamanların en çok satan video oyunu olan Minecraft, 300 milyondan fazla kopya sattı. Bu bilgi, 'Minecraft Live 2023' adlı canlı yayın etkinliğinde açıklandı. Minecraft'ı satış sayısında GTA V, Tetris ve Wii Sports takip ediyor. En çok satan albüm olan Thriller 70 milyon, en çok satan konsol olan PS2 ise 155 milyon adet sattı.
16 Ekim 2023

Pera Film, Cadılar Bayramı'na özel 'Ritmik Kabuslar' adlı bir seçki hazırladı. Seçki, 24-31 Ekim tarihlerinde Pera Müzesi Oditoryumu'nda izleyiciyle buluşacak. Seçkide, Cadılar Bayramı'na özel hazırlanan karanlık estetikli, habis müzikli ve dans sahneleriyle dikkat çeken hikayelere odaklanılıyor. Seçkide, Jim Sharman imzalı 'The Rocky Horror Picture Show' ve 'Suspiria' gibi filmler yer alıyor.
16 Ekim 2023

Beylerbeyi grubu rakılarda 100’lük şişelerin fiyatı yeni zamla birlikte 1000 liraya yaklaştı. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, zamlı listeyi Twitter'dan duyurdu. Buna göre Beylerbeyi Göbek 100’lük 929 lira, 70’lik 715 lira oldu. En düşük fiyatlı Beyoğlu Rakı’da ise 100’lük 699 lira, 70’lik 519 lira oldu.
16 Ekim 2023

10. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde Fethi Kayaalp Büyük Ödülü, İsveçli yönetmen Fredrik Gertten’in 'Toplum Sözleşmesini Yırtmak' filmine verildi. Festivalde ikincilik ödülü Almanya yapımı 'Bekleyiş' filmine giderken, mansiyon ödülü Filipinler, Avustralya, ABD, Birleşik Krallık, Hong Kong ortak yapımı 'Delikado'ya verildi. Öğrenci filmlerine verilen Gaia Ödülü'nü ise Özbekistan yapımı 'Aralkum' kazandı.
16 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’ye artık insani yardım sağlayamadıklarını açıkladı. İsrail'in Gazze'de su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararının ardından Gazze'de su, elektrik ve yakıt olmadığını belirten Lazzarini, Gazze'ye malzeme tedarik edilmezse UNRWA ve yardım çalışanlarının insani yardım operasyonlarına devam edemeyeceğini ifade etti.
16 Ekim 2023

Bayern Münih'te forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Nasır Mezravi, sosyal medya hesabından Mescid-i Aksa'nın fotoğrafını paylaşıp Filistin'e desteğini açıkladı. Bu paylaşım sonrasında Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger, futbolcunun kulüple ilişiğinin kesilmesi ve sınır dışı edilmesini talep etti. Mezravi ise kendini savunarak, duruşunun barış ve adalet için çalışmak olduğunu ve her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olduğunu belirtti.
16 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 2 bin 750'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 9 bin 700 olduğu bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
16 Ekim 2023

2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 34'üncü Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nın jürisi belli oldu. Jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim'in üstlendiği yarışmanın diğer jüri üyeleri yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncular Murat Kılıç ve Selin Yeninci'den oluştu. Festivalde toplam 225 bin liralık ödül verilecek. Bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından 'Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü' verilecek.
16 Ekim 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656'ya düştü. Ocak-Eylül döneminde ise konut satışları yüzde 14,9 azalarak 900 bin 74 oldu. Eylül ayında en çok konut satışı 15 bin 247 ile İstanbul'da gerçekleşti. En az konut satışı gerçekleşen iller ise Ardahan, Hakkari ve Bayburt oldu.
16 Ekim 2023

Ticaret Bakanlığı, çifte fatura düzenlediği tespit edilen sigara firmalarına 215 milyon lira ek vergi tahakkuku ve idari para cezası uyguladığını duyurdu. Bakanlık müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda, sahte ve düşük kıymetlerle ithal edilen tütün ve filtre gibi sigara hammaddesi cinsi eşyalar için çifte fatura düzenlendiği ve gümrük idarelerine düşük tutarlı faturaların ibraz edildiği belirlendi. Bu durum sonucunda firmalara, 53 milyon lira ek vergi tahakkuku ve 162 milyon lira idari para cezası olmak üzere toplamda 215 milyon lira ceza kesildi.
16 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 1,42 yükselişle 8.228,49 puandan başladı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine getirilmesinden beri borsa üst seviyelerde seyrediyor. Cuma gününü düşüşle 8.113,30 puandan kapatan BIST 100 endeksi bugün güne 8.228,49 puandan başladı.
16 Ekim 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni bir Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Bu başkanlık, afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamalarını yürütecek. Ayrıca, afet riski altındaki yapıların ve alanların dönüştürülmesine ilişkin mevzuatı hazırlayacak.
16 Ekim 2023

Avustralya internet güvenliği gözlemcisi, Elon Musk'ın X şirketine çocuk istismarına karşı yürütülen bir soruşturmada işbirliği yapmadığı gerekçesiyle 610 bin 500 dolar para cezası kesti. 2021'de yürürlüğe giren yasalar gereği, internet şirketleri çevrimiçi güvenlik uygulamaları hakkında bilgi vermeye zorlanabilir ya da para cezasına çarptırılabilir. X şirketi, Musk'ın şirketi devralmasından sonra iş gücünü yüzde 80 azalttığını ve Avustralya'da hiç kamu politikası personeli olmadığını doğruladı.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürüyor. Dolar/TL 27,85 ve avro/TL 29,327 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20'nin altında olan dolar/TL, bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Aynı şekilde 28 Mayıs'tan önce 21,5'in altında olan avro/TL, seçimden yaklaşık bir hafta sonra 25'i geçmişti.
16 Ekim 2023

16 Ekim 2023 tarihinde gram altın 1715 lira seviyesinde işlem görüyor. Spot altın ise ons başına 1916 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları, ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanıyor.
16 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden, bir televizyon programında İsrail'in Gazze'yi işgal etmesinin büyük bir hata olacağını ifade etti. Biden, İsrail'in Gazze'deki 'savaş kurallarına' uyacağına inandığını ve bu sayede Gazze halkının temel ihtiyaçlarına erişim sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in aşırılıkçı grupları, özellikle Hamas'ı yok etmesi gerektiğini, ancak Filistin halkı için bir çözüm yolunun olması gerektiğini vurguladı. Biden, bu çözüm yolunun iki devletli çözüm olduğunu ve bu politikanın on yıllardır ABD'nin politikası olduğunu belirtti.
16 Ekim 2023

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devlet başkanlığı seçimini eski milletvekili 35 yaşındaki Daniel Noboa kazandı. Oyların yüzde 91,46'sının sayıldığı seçimlerde, Ulusal Demokrasi Hareketi adayı Noboa oyların yüzde 52,28'ini, solcu Halk Devrimi adayı Luisa Gonzalez ise yüzde 47,72'sini aldı. Gonzalez, sonuçların kesinleşmesinin ardından yenilgiyi kabul etti. Seçimlerde, güvenlik krizi nedeniyle yaklaşık 100 bin asker ve polis görevlendirildi.
16 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze Şeridi'ndeki tüm hastanelerde yakıt rezervlerinin yaklaşık 24 saat yetebileceği uyarısında bulundu. Yedek trafoların durması binlerce insanın hayatını tehlikeye atabilir. BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, Gazze'deki durumun ciddiyeti ve temel tedariklerin tükenmesi konusunda uyardı. İsrail-Filistin çatışması devam ederken, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
16 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Gazze Şeridi'nde 50 bin hamile kadının temel sağlık hizmetlerinden mahrum olduğunu açıkladı. Bu ay içinde 5 bin 500 hamile kadının doğum yapacağı belirtildi. BM Nüfus Fonu Müdürü Dominic Allen, Gazze'deki sağlık sisteminin hassas ve yıkılmak üzere olduğunu ifade etti. Allen, hamile kadınların acil koruma ve sağlık gözetimine ihtiyaç duyduklarını ve gidecek bir yerlerinin olmadığını belirtti.
16 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Filistin savaşı hakkında 'Ortadoğu'da uçurumun eşiğindeyiz' değerlendirmesinde bulundu. Guterres, Hamas'a rehineleri koşulsuz bırakma ve İsrail'e Gazze'deki sivillere insani yardım sağlamak için acil ve engelsiz erişim sağlama çağrısında bulundu. Ayrıca, Gazze'de su, elektrik ve diğer temel ihtiyaçların tükendiğini belirtti ve BM'nin Mısır, Ürdün, İsrail ve Batı Şeria'da depoları bulunduğunu, birkaç saat içinde buradaki ürünleri nakledebileceğini kaydetti.
16 Ekim 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Korucuk Mahallesi Çürüksu Deresi yatağında hareketsiz bir kişi görüldü. Polise bildirilen olay yerine gelen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, henüz kimliği belirlenemeyen kişinin elleri ve ayakları bağlanmış, silahla vurularak öldürüldüğünü belirledi. Ceset, savcının incelemesinin ardından otopsi ve kimlik tespiti yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
16 Ekim 2023
İşaretlediklerim