Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023

Fenerbahçe, ligdeki galibiyet serisini sürdürerek dokuzda dokuz yaptı ve bir rekor kırdı. Detaylar henüz açıklanmadı.
22 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gazze konusunu ele almak üzere bir araya gelecek. Bahçeli, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'soykırım raddesine ulaşan hunhar saldırılar' olarak nitelendirmiş ve ateşkes için 24 saat süre vermişti. Davutoğlu ise Bahçeli'nin bu çağrısını 'takdirle' karşılamış ve desteklemişti. İki liderin yüz yüze görüşme kararı aldığı belirtildi.
22 Ekim 2023

Nil Karaibrahimgil, İsrail-Filistin savaşına karşı sosyal medyada 'barış' çağrılı bir şarkı paylaştı. Şarkının sözleri Türkçe ve İngilizce olarak paylaşıldı. Evrencan Gündüz de bu şarkıyı seslendirdi ve destek verdi.
22 Ekim 2023

ABD, İsrail-Filistin savaşına müdahil olacak herhangi bir örgüt veya devlete karşılık verileceğini açıkladı. Bu açıklama, İsrail'in Gazze'ye karadan girmeye hazır olduğunu duyurmasının ardından geldi. İran veya İran destekli güçlerin de İsrail'in kara harekatı başlatması durumunda savaşa müdahil olacağı iddia edilirken, ABD bölgeye iki savaş gemisi gönderdi ve hava savunma sistemleri de nakledeceğini duyurdu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail ile Hamas arasındaki savaşı genişletmeye kalkışacak herhangi bir örgüt veya ülkeye karşı askeri eylemde bulunmakta tereddüt etmeyeceklerini belirtti.
22 Ekim 2023

Son araştırmalar, uyku ile depresyon arasındaki ilişkinin karşılıklı olduğunu gösteriyor. Yeni bir araştırma, sürekli az uyumanın depresif belirtilerin öncüsü olabileceğini ortaya koydu. Araştırmada, beş saat ya da daha az uyuyan kişilerde depresif belirtilerin görülme olasılığının 2,5 kat daha fazla olduğu bulundu. Ancak, depresif belirtileri bulunan kişilerde kısa uykunun görülme olasılığı sadece üçte bir oranında daha fazla olduğu belirtildi.
22 Ekim 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre son beş yılda 2,2 milyon kişi İstanbul'dan diğer şehirlere göç etti. İstanbul'dan ayrılmanın birinci nedeni 'hane/aile fertlerinden birine bağımlı göç' olarak belirtilirken, ikinci neden 'daha iyi konut ve yaşam koşulları' olarak belirtildi. Öte yandan, İstanbul'da ikamet eden yabancı uyruklu sayısı hızla artıyor. Ekim 2023 itibariyle 576 bin yabancı ikamet izniyle İstanbul'da yaşıyor. Ayrıca, İstanbul'da geçici korumada bulunan Suriyeli sayısı 532 bin.
22 Ekim 2023

İran'da Mehsa Emini'nin ölümünü haberleştiren iki kadın gazeteci, Elahe Muhammedi ve Nilüfer Hamidi, hapse mahkum edildi. Muhammedi, 'ABD ile işbirliği yapmak', 'ülke güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla faaliyette bulunmak' ve 'rejim aleyhinde propaganda yapmak' suçlamalarıyla toplamda 12 yıl hapse mahkum edildi. Hamidi'ye ise benzer suçlamalarla toplamda 13 yıl hapis cezası verildi. İki gazetecinin 20 gün içinde kararı temyize götürme hakları bulunuyor.
22 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

Pozitif-iz Derneği'nin raporuna göre, 2018'den bu yana HIV'le yaşayanlara karşı hak ihlali yüzde 300'den fazla arttı. 2022 boyunca gelen başvuruların yüzde 28'inde hak ihlali tespit edildi. Yabancı uyrukluların maruz kaldığı ayrımcılık ve hak ihlalleri de 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 36 arttı. Pozitif-iz Derneği, HIV'le yaşayanlara destek mesajı verdi ve HIV'in etkin olarak baskılayan ilaçların (ARV) HIV ile yaşayan kişilerin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini sağladığını belirtti.
22 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki bir toplantıda Türkiye ekonomisinin görünümüne ilişkin bir sunum yaptı. Şimşek, son dönemdeki uygulamaların yapısal reformlarla destekleneceğini belirtti. Ayrıca, dezenflasyon için sıkı para politikası, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımlarının devreye alındığını ifade etti. Şimşek, Türkiye'nin uluslararası ticarete elverişli merkezi konumu, büyük iç pazarı, genç ve dinamik nüfusu, nitelikli ve rekabetçi iş gücü, liberal yatırım ortamı ve tamamlanmış lojistik altyapısıyla yatırımcılar açısından oldukça cazip bir ülke olduğunu vurguladı.
22 Ekim 2023

Türk rock müziğinin tanınmış ismi Teoman, evlilik düşüncesini 80 yaşına ertelediğini belirtti. Daha önce 70 yaşında evlenmeyi düşündüğünü söyleyen sanatçı, yaşlandıkça bu düşüncesinin değiştiğini ifade etti. Ayrıca yeni albümünün beklediğinden daha fazla kişi tarafından sevildiğini ve bu albümü küçük bir kitle ve kendisi için yaptığını söyledi.
22 Ekim 2023

Kenya'da, hukuk eğitimi almadan 26 dava kazanan bir kişinin, gerçek bir avukatın kimliğini çalarak davalara girdiği belirlendi. Sahte avukat 'Brian Mwenda Ntwiga', kazandığı davaların basit olmadığı, sulh, temyiz ve hatta yüksek mahkemede görülen davaları da kazandığı belirtildi. Durum, Kenya medyasında geniş yankı buldu ve halkı hem öfkelendirdi hem de eğlendirdi. Sahte avukata, Kenya Hukuk Derneği ve Kamu Savcılığı Müdürü tarafından kınama gelmesine rağmen, çok sayıda övgü ve destek de geldi.
22 Ekim 2023

Galatasaray, Beşiktaş ile oynanan maçta sağ ayak bileğine darbe alan Arjantinli yıldız oyuncu Mauro Icardi'nin sakatlandığını duyurdu. Yapılan MR sonucunda Icardi'nin sağ ayak bileği dış tendon grubu ve destek dokusunda hasar ve kanama tespit edildi. Icardi'nin tedavisine başlandığı belirtildi.
22 Ekim 2023

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un yeni filmi 'Hayat', Filmekimi'nde prömiyerini yaptı. Yaklaşık sekiz yıl aradan sonra sinemaya dönen Demirkubuz, filminin eski filmlerindeki kadar karanlık olmadığını belirtti. Film, 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin konusu, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalan Hicran'ın evden kaçması ve nişanlısı Rıza'nın onun peşinden İstanbul'a gidip uzun sürecek büyük bir arayışa başlaması üzerine kurulu.
22 Ekim 2023

Pestisitlerin etkisiyle son 10 yılda böcek popülasyonu yüzde 41 azaldı ve türlerin üçte biri yok oluş tehlikesiyle karşı karşıya. Bu durum, çiçeklerin tozlaşmasını sağlayan ve zararlılarla mücadele eden böceklerin azalması nedeniyle ekosistem için büyük bir tehdit oluşturuyor. Pestisitler, böceklerin yanı sıra bitkiler ve sucul canlılar üzerinde de olumsuz etkiler yaratıyor. Türkiye'de de yoğun bir şekilde kullanılan pestisitlerin kalıntıları, analiz edilen gıda örneklerinin yüzde 49'unda tespit edildi. Zararlı böceklerle mücadelede pestisit kullanımını azaltabilecek yararlı böceklerin üretimi ve satışı ise artıyor.
22 Ekim 2023

Bu yıl 11'inci kez düzenlenecek olan Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali başlıyor. Festival, 29 Ekim'e kadar sürecek ve 78 kısa yarışma filmi, 10 kısa yarışma dışı film ve 4 uzun metraj film gösterilecek. Festival, animasyon dünyasının Türkiye'deki buluşma noktası olacak. Festivalde ayrıca önemli söyleşiler ve atölye çalışmaları da düzenlenecek.
22 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını ve kara harekatına hazırlık yaptığını açıkladı. Yüzlerce tank ve askeri aracı Gazze sınırına sevk eden ve 360 bin yedek askeri silah altına alan İsrail, Gazze'ye kara harekatı yapılacağını duyuruyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’deki saldırıları durdurmayacaklarını ve savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak için saldırıları artırmaya çalıştıklarını belirtti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.
22 Ekim 2023

Amasya'da bir restoran sahibinin baktığı 'Akkız' isimli köpek, 'Sarıkız' adı verilen kedi yavrusuna annelik yapıyor. Restoran sahibi Hüseyin Koçak, köpeğin kedi yavrusuna özenle yaklaştığını ve sürekli onunla ilgilendiğini belirtti. Koçak, bir gün 2-3 tane yavru kedi gördüklerini, anneleri olmadığını ve daha sonra diğer ikisinin kaybolduğunu, sarı kalan yavru kediyi bakmaya başladıklarını ve ertesi gün beyaz köpeğin yavruyu ağzına alıp, koynuna götürdüğünü ve akşama kadar sanki kendi yavrusuymuş gibi bakıp yaladığını anlattı.
22 Ekim 2023

İstanbul'da dolandırıcılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) logolarının yer aldığı etiketleri araçların üzerine yapıştırarak, QR kodla kredi kartlarından para çekiyorlar. Park halindeki araçların üzerine İBB ve İSPARK logoları bulunan karekodlu etiketler yapıştırılıyor ve etiketlerin üzerinde park borcunun ödenmesi için QR kodun taratılması gerektiği yazıyor. Kodu okutanlar, ödeme sayfasına yönlendirilerek kredi kartlarından para çekiliyor.
22 Ekim 2023

Caner Özyurtlu ve Volkan Öge tarafından yazılan komedi dizisi 'Ayak İşleri' film oluyor. Dizi, zengin bir iş adamının ufak tefek işleri için görevlendirdiği Vedat-Evren ikilisinin maceralarını anlatıyor. Dijital yayın platformu GAİN'de yayınlanan ve başrollerinde Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar'ın yer aldığı dizi üçüncü sezonuyla final yapmıştı. Özyurtlu ve Öge, sosyal medya hesaplarından filmin müjdesini verdiler.
22 Ekim 2023

Suriye yönetimi, İsrail'in Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarına yeni bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail, 2011'den bu yana Suriye'deki İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara zaman zaman saldırılar düzenliyor. Ancak İsrail yetkilileri, genellikle Suriye topraklarına düzenlenen saldırılar konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor. Şam Havalimanı'ndaki saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiği ve iki havalimanının pistinde hasar oluştuğu belirtildi.
22 Ekim 2023

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail-Filistin çatışmasında tüm tarafların jeopolitik değerlendirmeleri bir tarafa bırakarak kalıcı barış için uluslararası uzlaşmayı teşvik etmesi gerektiğini vurguladı. Vang, Filistin sorununda Arap ve İslam ülkelerinin meşru taleplerini desteklediklerini belirtti. Ayrıca, İsrail-Filistin çatışmasının kökeninde Filistin topraklarının süregelen işgali ve Filistinlilerin devlet taleplerinin uzun süredir görmezden gelinmesi olduğunu vurguladı. Malezya Dışişleri Bakanı Zambry de Çin’in ateşkesi, savaşın sona ermesi, sivillerin korunmasını, diyaloğu ve barış görüşmelerini teşvik eden çabalarını takdir ettiklerini belirtti.
22 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesi 'teröristlerin işbirlikçisi' olarak kabul edebileceğini belirtti. Bu durum, Gazze Şeridi'nde yaşayan yaklaşık 2,3 milyon nüfusun yarısını etkileyebilir. İsrail yetkilileri, Gazze Şeridi'ne yönelik bir kara harekatının kesin olarak gerçekleşeceğini bildirdi. İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla sivile güneye gitmeleri için baskı yapıyor.
22 Ekim 2023

Kolombiya'nın Guaviare yönetim bölgesine bağlı San Jorge köyünde görev yapan 18 asker, kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce kaçırıldı. Ordu, askerlerin sağ salim kurtarılması için çalışma yürüttüğünü ve bölgeye takviye birliklerin sevk edildiğini açıkladı. Ayrıca, personelin sağlıklı şekilde teslim edilmesi için toplum liderleriyle görüşme yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Savcılık olaya ilişkin soruşturma başlattı.
22 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir çarşıyı bombaladı. Gazze İçişleri Bakanlığı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi, ancak sayı konusunda net bir bilgi verilmedi. İsrail'in saldırısı sonucu çevredeki dükkanlarda da yangın çıktığı ve ambulansların çarşıya girmekte zorluk çektiği belirtildi.
22 Ekim 2023
İşaretlediklerim