14 Ekim 2022'de Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Amasra maden ocağında meydana gelen patlamada 43 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın davasında beşinci oturum tamamlandı. Bilirkişi heyeti TTK'yı yüzde 100 kusurlu bulmuş, müşteki avukatları üç boyutlu simülasyonla ocaktaki eksiklikleri anlatmış ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etmişlerdir. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
17 Kasım 2023

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili soruşturmada, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. ve asansör firması sahibi H.T.'nin ardından mühendis R.H.A. da tutuklandı. Bu son tutuklama ile soruşturma kapsamında tutuklu sayısı üçe yükseldi.
17 Kasım 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Türkiye'nin Huzuru' toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin suç örgütleri, terör, zehir tacirleri ve organize suçlara karşı mücadelesinin kararlılıkla süreceğini belirtti. Suç işleyenlerin adaletten kaçamayacağını ifade eden Yerlikaya, şehirlerin suç yapılarından en kısa zamanda temizleneceğini vurguladı. Ayrıca, suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 'Kafes' adı verilen bir operasyonla 307 kişinin tutuklandığı bilgisini paylaştı.
17 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Almanya'nın İsrail'e olan desteğini eleştirerek Türkiye'nin Holokost'tan geçmediğini ve İsrail'e borçlu olmadığını ifade etti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Hamas'ı kınayarak İsrail'in kendini savunma hakkını vurguladı. Erdoğan, Gazze'deki durumu eleştirirken, Almanya'nın Eurofighter savaş uçağı konusunda Türkiye'ye destek verip vermeyeceğini de gündeme getirdi.
17 Kasım 2023

ABD Ankara Büyükelçiliği, İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle ABD'ye karşı Türkiye'de başlayan protesto eylemleri nedeniyle Türkiye'deki vatandaşlarına güvenlik uyarısında bulundu. ABD işletmelerine yönelik boykot çağrıları ve ABD markalı işletmelerin çalışanlarına yapılan saldırılar sebebiyle, ABD hükümet personeline halka açık etkinliklerden kaçınmaları, ABD ile ilişkilendirilebilecek kıyafetler giymemeleri ve Güneydoğu'daki Adana Konsolosluğu bölgesine seyahat etmemeleri tavsiye edildi. Ayrıca, Adana ve İzmir Konsoloslukları geçici olarak ziyarete kapalı olacak.
17 Kasım 2023

Rusya Enerji Bakanlığı, 21 Eylül'de iç piyasada fiyat artışları nedeniyle getirilen benzin ihracat yasağının kaldırıldığını açıkladı. Yasağın kaldırılmasıyla iç piyasada arz fazlası oluştuğu belirtildi. Ayrıca, benzin üretim ve fiyat göstergelerinin yakından izleneceği ve gerektiğinde yasağın yeniden uygulanabileceği ifade edildi. Rusya, benzin ve motorin fiyatlarındaki artışı kontrol altına almak için Eylül ayında ihracat yasağı getirmişti.
17 Kasım 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Ankara Valiliği, son meteorolojik değerlendirmelere dayanarak, kentin çevrelerinde yarın akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarılarak tedbirli olmaları istendi.
17 Kasım 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

İsrail askerlerinin Gazze'nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi'ne tanklar eşliğinde girdiği ve hastanenin yöneticisi Muhamed Ebu Salmiya'nın yoğun bakımdaki hastaların tamamının öldüğünü açıkladığı bildirildi. Hastanede yaralılar ve bombardımandan kaçan binlerce sivilin de bulunduğu, toplamda 7 bin kişinin mahsur kaldığı ifade edildi. Ebu Salmiya, İsrail ordusunun hastaneye küvez sağladığı iddialarını yalanlayarak, hastanenin küvezlere sahip olduğunu ancak yakıt eksikliği nedeniyle jeneratörleri çalıştıramadıklarını belirtti.
17 Kasım 2023

Galatasaray, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi bir başvuruda bulundu. Kulüp, maçın İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını talep etti. Daha önce Fenerbahçe ile birlikte maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrı yapmışlardı.
17 Kasım 2023

Premier Lig ekiplerinden Everton, finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği için 10 puanının silinmesine karar verildi. Bu ceza, 2021-22 sezonundaki kural ihlalleri nedeniyle uygulandı. Everton, izin verilen 105 milyon sterlinlik zarar limitini aşarak 125,4 milyon sterlin zarar etti. Bu durum, Everton'ın lig sıralamasında 14'üncü sıradan 19'uncu sıraya düşmesine ve küme düşme hattına gerilemesine neden oldu. Kulüp, cezaya itiraz edeceğini açıkladı.
17 Kasım 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1, Halk TV, Flash Haber ve KRT isimli dört haber kanalına, yayınlarındaki bazı ifadeler ve değerlendirmeler nedeniyle reklam gelirlerinin yüzde 3'ü kadar idari para cezası kesti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün hükümeti eleştiren yayıncılara ağır cezalar verdiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin sansüre izin vermesinin ardından RTÜK'ün daha ağır yaptırımlara hazırlandığını belirtti. Cezalar, emekli maaş ve ikramiyeleri, köprü ve otoyol zamları, bir cinayet olayı ve IŞİD ile ilgili değerlendirmeler gibi konuları içeren programlara verildi.
17 Kasım 2023

İtalya parlamentosu, omurgalı hayvan hücre kültürleri veya dokularından elde edilen gıda ve yem üretimini yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Yasa kapsamında, yasağa uymayanlara 10-60 bin avro arası para cezası uygulanacak. Ayrıca, bitkisel ürünlerin 'biftek' ve 'salam' gibi isimlerle satılması da yasaklandı. Yasanın amacı İtalya mutfağını ve tarım sektörünü korumak olarak belirtiliyor.
17 Kasım 2023

Pulitzer ödüllü şair Anne Boyer, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren bir açıklama yaparak New York Times Magazine'deki şiir editörlüğü görevinden istifa etti. Ulusal Kitap Ödülleri'nde finale kalan yazarlar da İsrail'in Gazze bombardımanını eleştirerek ateşkes çağrısında bulundu. Boyer, New York Times'ın savaşla ilgili haberlerindeki dili ve tonu eleştirerek, bu durumun sanat ve şiir üretimine engel olduğunu belirtti ve savaşın asıl nedenlerinin petrol ve silah üreticilerinin çıkarları olduğunu ifade etti.
17 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle cumartesi günü öğleden sonra ve pazar günü erken saatlerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların 8-10 dereceye kadar düşeceği ve kuvvetli sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle yarınki 40 seferini iptal ettiğini açıkladı.
17 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 40 tarifeli seferi, beklenen fırtına sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların uçuş durumlarını THY'nin internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
17 Kasım 2023

Deutsche Welle (DW) Türkçe'nin, RTÜK'ün lisans almadığı gerekçesiyle talebi üzerine, 'dwturkce.com' ve 'inspiredminds.de' alan adları mahkeme kararıyla erişime engellendi. RTÜK, 2019 yılında yürürlüğe giren bir yönetmelikle internet yayınlarını denetleme yetkisine sahip olmuş ve görüntülü içerik sunan mecraların lisans almasını zorunlu kılmıştı. DW Türkçe, lisans almayı reddederek konuyu yargıya taşıyacağını duyurmuştu. DW Genel Müdürü Peter Limbourg, bu durumu eleştirerek Türkiye'de bağımsız bilgi kaynaklarının kısıtlandığını ve sansür olasılığını artırdığını ifade etmişti.
17 Kasım 2023

Maltepe Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan, 'Mide Bulandıran Öykü' başlıklı yazısı nedeniyle Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner tarafından açılan dava sonucu 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aydıner'in şikayetinden vazgeçmesi üzerine dava düşmüş ve Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz denetimli serbestlik talebinde bulunmuştu. Bugün Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı verilerek tahliye edilmiştir.
17 Kasım 2023

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde, eski Türk Hava Yolları (THY) yetkilisi Cenk Öcal'ın New Jersey'deki evine baskın düzenledi. Soruşturma, Adams'ın seçim kampanyası sırasında Türkiye'den yasadışı bağış alıp almadığı ve Türkevi'nin inşasında usulsüzlük yapıp yapmadığına odaklanıyor. Aynı soruşturma kapsamında Adams'ın kampanya ve uluslararası ilişkiler ofisinde çalışan diğer kişilerin evlerine de baskınlar yapıldı.
17 Kasım 2023

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin oynadığı 2005 yapımı 'Mr. & Mrs. Smith' filmi, Donald Glover ve Maya Erskine ile dizi formatında yeniden ekranlara geliyor. Dizinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonu 2 Şubat 2024'te Prime Video'da yayınlanacak. Dizi, normal bir evlilik yaşayan ancak aslında birbirlerini öldürmekle görevlendirilen rakip tetikçiler olan Mr. & Mrs. Smith çiftinin hikayesini konu alacak.
17 Kasım 2023

Yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasıyla birlikte Türkiye'nin beş yıllık kredi risk primi (CDS), üç yıl sonra ilk kez 350 baz puanın altına düşerek 348,2 seviyesine geriledi. 2023'ün ilk yarısında 500 puanın üzerinde olan CDS, seçimlerin ardından düşüşe geçmiş ve Kasım ayının başında 400 baz puanın altına inmişti. Şu anki CDS seviyesi 356 puan olarak kaydedilmiştir.
17 Kasım 2023

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığına dair gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimleri konusunda uyarıda bulundu. BOTAŞ, bu tür sahte içeriklerin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu ve şirketin yüzde yüz kamu sermayeli olduğunu, herhangi bir hisse satışı veya vatandaşların katılabileceği bir yatırım planının olmadığını belirtti. Ayrıca, bu sahte hesap ve sitelere karşı yasal işlemlerin başlatıldığını ve vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemesi gerektiğini duyurdu.
17 Kasım 2023

Maltepe Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan, 'Mide Bulandıran Öykü' başlıklı yazısı nedeniyle Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner tarafından açılan dava sonucu 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aydıner'in şikayetinden vazgeçmesiyle dava düşmüş ve Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, denetimli serbestlik kararı için başvuruda bulunmuştu. İstanbul Anadolu 4. İnfaz Hakimliği, Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı verdiğini ve kısa süre içinde tahliye edileceğini duyurdu.
17 Kasım 2023

KOAH, dünya genelinde yetişkin nüfusun onda birini etkileyen ve en yaygın üç ölüm nedeninden biri olan bir hastalıktır. Türkiye'de KOAH ölüm oranları Avrupa Birliği ortalamasından yüksek seyrediyor. Prof. Dr. Nurdan Köktürk ve Prof. Dr. Aylin Özgen Alpaydın, tütün dumanı, hava kirliliği ve iklim değişikliğinin KOAH için önemli risk faktörleri olduğunu vurguluyor. KOAH Hastaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mecit Süerdem, Türkiye'de 5 milyon KOAH hastası olduğunu ve hastaların üçte birinin geç tanı aldığını belirtiyor. Ayrıca düşük sosyoekonomik koşulların KOAH gelişimine katkıda bulunduğu ve erken tanının önemine dikkat çekiliyor.
17 Kasım 2023

62 yaşında hayatını kaybeden yazar ve sunucu Metin Uca'nın ölümünden sonra, daha önce bir YouTube programında dile getirdiği yakılarak ölmek istediği yönündeki vasiyeti sosyal medyada yeniden konuşulmaya başlandı. Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak kaza yapmış ve hastanede yoğun bakımda yaşam mücadelesini kaybetmişti. Vasiyetinde, Türkiye'nin özgür bir ülke olması durumunda yakılarak ölmek istediğini ve küllerinin İstanbul Boğazı'na serpilmesini arzuladığını ifade etmişti.
17 Kasım 2023

Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, eşinin katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesine tepki göstererek adaletsizlik vurgusu yaptı. 'Cumhuriyeti’in 100’üncü yılında Azınlık Hakları Konferansı'nda konuşan Rakel Dink, bu kararın kendilerini yasın en ağır günlerine geri götürdüğünü belirtti ve yıllardır katillerle aynı havayı soluduklarını ifade etti. Ayrıca, adaletin sağlanmasının ülkenin demokratikleşmesi için şart olduğunu dile getirdi.
17 Kasım 2023

Ticaret Bakanlığı, televizyon yayını, film, dizi, belgesel, komedi ve spor gibi içerikler sunan dijital abonelik platformlarına yönelik denetimlerde tüketicilerin mağdur edildiğini tespit etti. Platformların, abonelerin onayı olmadan sözleşmeleri yenilediği, kredi kartlarından izinsiz tahsilat yaptığı, abonelik iptallerini zamanında işleme koymadığı ve haksız ücret tahsilatına devam ettiği belirlendi. Bu ihlaller nedeniyle bakanlık tarafından toplamda 166 milyon lira idari para cezası verildi. Ayrıca, Exxen, BluTV, Disney+ ve Netflix gibi platformların abonelik ücretlerine zam yaptığı bilgisi de verildi.
17 Kasım 2023

Merkez Bankası'nın kasım ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon ve dolar/TL beklentisi önceki ankete göre düşüş gösterdi. Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi %67,23, dolar/TL beklentisi ise 30,00 TL olarak belirlendi. Ancak, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi 39,62 TL'ye yükseldi ve faiz beklentisi %37,71 olarak artış gösterdi. Merkez Bankası, anketin temsil gücünü artırmak için sadece kurumsal katılımcıları dahil ettiğini duyurdu.
17 Kasım 2023

Netflix'in popüler dizisi 'The Crown'un altıncı ve son sezonunun ilk dört bölümü, eleştirmenlerin karışık tepkilerine neden oldu. Bazı eleştirmenler senaryonun Diana'ya olan takıntısını eleştirirken, bazıları ise Elizabeth Debicki'nin performansını övdü. Dizi, tarihsel olaylarla örtüşmeyen kurgusal unsurlar nedeniyle de eleştirilere maruz kaldı. Son sezonun ikinci kısmı 14 Aralık'ta yayınlanacak ve Prens Charles, Camilla, William ve Kate'in düğünlerini içerecek.
17 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 17 Kasım 2023 tarihinde güne önceki kapanışa göre yüzde 0,07'lik bir artışla 7.786,08 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa yüksek seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda İsrail-Hamas çatışması nedeniyle borsada dalgalanmalar yaşanıyor. BIST 100 endeksi bir önceki günü 7.780,68 puanla kapatmıştı.
17 Kasım 2023

Türk sinemalarında bu hafta beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı' filmi, serinin önceki hikayelerinden 64 yıl öncesini anlatıyor. 'Meksika Açmazı', popüler bir podcast programından uyarlanan bir komedi filmi. 'Alya' isimli bilim kurgu ve aksiyon filmi, özel güçlere sahip bir kadın kahramanın maceralarını konu alıyor. 'Birkaç Mısraymış Meğer', platonik bir aşk hikayesini işlerken, 'Cin Gelini' ise bir korku filmi olarak araştırma grubunun başına gelen olayları anlatıyor.
17 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da 17 Kasım 2023 tarihinde, BYDNR hisseleri 15 Aralık'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek şekilde tedbir alındı. ELITE hisseleri için de aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut kredili işlem yasağı tedbiri devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
17 Kasım 2023

17 Kasım 2023 tarihinde Türk Lirası'nın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı sürmektedir. Dolar/TL kuru 28,699, avro/TL kuru ise 31,148 seviyesinden işlem görmektedir. 28 Mayıs seçimlerinden sonra döviz kurları serbest bırakılmış ve dolar/TL kuru seçimlerden önceki 20 seviyesinin altından bir hafta sonra 23'ü aşmıştır. Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki faiz toplantısından sonra dolar ve avro kurları daha da yükselmiştir.
17 Kasım 2023

17 Kasım 2023 tarihinde, saat 09:00 itibarıyla gram altın 1831 lira fiyatından işlem görmekte. Aynı zamanda spot altın, ons başına 1984 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın fiyatı, ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanarak belirleniyor.
17 Kasım 2023

Oyun dünyasının prestijli ödüllerinden biri olan 'The Game Awards' tarafından düzenlenen 'yılın en iyi oyunu' ödülü için altı oyun aday gösterildi. Adaylar arasında Alan Wake 2, Baldur’s Gate 3, Marvel’s Spider-Man 2, Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder ve The Legend of Zelda Tears of the Kingdom bulunuyor. Toplam 31 farklı kategoride ödüller verilecek olan yarışmanın sonuçları 7 Aralık'ta açıklanacak. Oylamalar ve adaylar hakkında daha fazla bilgiye verilen link üzerinden ulaşılabiliyor.
17 Kasım 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı döviz işlemleri yaptırdığı tespit edilen 35 internet sitesine erişim engeli kararı aldı. Bu karar, SPK'nın 15 Kasım tarihli bülteninde duyuruldu. Erişim engeli kararı, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin dördüncü fıkrasına dayanarak alındı ve bu siteler hakkında hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildi.
17 Kasım 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Euro Kapital Yatırım Ortaklığı AŞ ve Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar AŞ şirketlerinin pay piyasasındaki işlemlerinde usulsüzlük şüphesi nedeniyle dört kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı uyguladı. SPK'nın 107'nci maddesine göre, sermaye piyasası araçlarının alım-satım işlemlerinde yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırıcı davranışlar suç teşkil ediyor.
17 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da, seçimlerin ardından olumlu bir seyir izleyen BIST-100 endeksi içindeki hisse senetlerinin performansları açıklandı. En çok değer kazanan hisseler arasında ISKUR, BALAT, YBTAS gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler arasında EUKYO, CASA, CMENT gibi şirketler sıralandı. Bu bilgiler Bloomberg HT tarafından aktarıldı.
17 Kasım 2023

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'de yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgeye gerekli gıda tedarikinin sadece yüzde 10'unun ulaştığını ve halkın geniş çapta açlıkla karşı karşıya olduğunu açıkladı. WFP İcra Direktörü Cindy McCain, Gazze'de yiyecek ve su tedarikinin neredeyse olmadığını ve kışın yaklaşmasıyla birlikte sivillerin açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca, yakıt sıkıntısı nedeniyle ekmek üretiminde ve insani yardım dağıtımında ciddi aksamalar yaşandığı ifade edildi.
17 Kasım 2023
İşaretlediklerim