Yemen'in Aden şehri açıklarında, Zodiac şirketi tarafından işletilen ve İsrail ile bağlantılı olan 'Central Park' adlı tanker, kimliği belirsiz silahlı saldırganlar tarafından kaçırıldı. Tankerde 22 kişilik çok uluslu mürettebat bulunuyor ve aralarında iki Türk kaptan, Aydın Hasırcı ve Okan Yüksel de var. Geminin fosforik asit yükü taşıdığı belirtilirken, olayın Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edildiği ifade edildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
26 Kasım 2023

ABD'de 60 yaşındaki Michael Sopejstal, şans oyunu bileti satıcısının yaptığı bir hata sonucu 390 bin dolar (yaklaşık 11 milyon lira) değerinde ödül kazandı. Sopejstal, her ay uğradığı bir restorana yakın GoLo benzin istasyonundan şans oyunu bileti alıyordu ve 17 Eylül'de satıcıdan istediği tek satırlık bilet yerine 10 satırlık bilet verildi. Kazandığını öğrendikten sonra, yıllık 25 bin dolar yerine toplu ödeme olan 390 bin doları tercih etti. Lucky for Life oyunu 23 eyalette oynanıyor ve Sopejstal'ın kazanma ihtimali 1,8 milyonda birdi.
26 Kasım 2023

1990'ların ünlü süpermodeli Linda Evangelista, Sunday Times'a verdiği röportajda ilişkilere ilgi duymadığını ve yalnız kalmayı tercih ettiğini belirtti. Daha önce Fransız model Gérard Marie, aktör Kyle MacLachlan ve milyarder iş insanı François-Henri Pinault ile ilişkiler yaşayan Evangelista, şu anda bekar olduğunu ve kimseyle birlikte olmak istemediğini ifade etti. Ayrıca, CoolSculpting işlemi sonrası yaşadığı komplikasyonlar ve bu süreçteki mahremiyetini koruma çabası hakkında da konuştu. Evangelista, bu estetik işlem sonrasında yaşadığı olumsuz deneyimler nedeniyle şirkete karşı açtığı 50 milyon dolarlık davayı 2022'de açıklanmayan bir meblağla sonuçlandırdı.
26 Kasım 2023

Samsun'un Çarşamba ilçesi ile Ordu'nun Perşembe ilçesinin futbol takımları olan Çarşambaspor ve Perşembespor, Bölgesel Amatör Lig'in 7. haftasında karşılaştı. Perşembe İlçe Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi Perşembespor, ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı. İkinci yarıda Çarşambaspor'un attığı iki golle maç 3-3 berabere sonuçlandı. Çarşambaspor Teknik Direktörü Zekeriya Köklükaya, hakeme itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.
26 Kasım 2023

1996 ile 2010 yılları arasında doğan Z kuşağı bireylerinin önemli bir kısmı, sosyal medyanın psikolojileri üzerinde olumsuz etkileri olduğunu düşünerek sosyal medya detoksu yapmaya başladı. HMD Global ve McKinsey Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar, Z kuşağı katılımcılarının büyük bir kısmının sosyal medyayı azaltarak gerçek dünyayla yeniden bağlantı kurmaya çalıştığını ve bu sayede ruh sağlıklarının iyileştiğini gösteriyor. Cardiff Üniversitesi öğrencisi Iwan Kellet, sosyal medya detoksu yaparak daha iyi hissettiğini belirtiyor. Bangor Üniversitesi öğretim görevlisi Donna Dixon, sosyal medyanın gençler üzerindeki hem olumlu hem de olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve sağlıklı teknoloji kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini vurguluyor.
26 Kasım 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, kasım ayında Türkiye'de etkili olan kuvvetli yağışların, 50 yıl önceki normal hava sistemine benzediğini belirtti. Küresel ısınma nedeniyle kutupların ekvatora göre daha fazla ısındığını ve bu durumun sıcak ve soğuk cephelerin geçiş yönünü değiştirdiğini ifade etti. Kadıoğlu, bu yıl kasım ayında Balkanlar üzerinden gelen bir alçak basınç merkezinin Türkiye'ye beklenen yağışları getirdiğini ve bu durumun Kuzey Atlantik salınımının (NAO) negatif durumda olmasıyla ilişkili olduğunu açıkladı.
26 Kasım 2023

Türkiye'de dijital yayın hizmeti veren Exxen, 25 Kasım itibarıyla abonelik fiyatlarına yılın dördüncü zammını uyguladı. Popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan platformun reklamsız temel paketi fiyatı 116,90 TL'den 137,90 TL'ye yükseltildi. ExxenSpor'un reklamsız sezonluk paketi ise 184 TL'den 217 TL'ye çıkarıldı. Yeni fiyatlandırma çeşitli paketler için detaylı olarak belirtilmiştir.
26 Kasım 2023

Psikolog John Gruda'nın Psychology Today'de yayınlanan yazısına göre, olgunluk yaş veya deneyim zenginliğiyle değil, deneyimler üzerinde derinlemesine düşünme ve içgörüler çıkarma becerisiyle gelişiyor. Araştırmalar, kişisel gelişime odaklanan ve deneyimlerinden dersler çıkaran bireylerin daha olgun olduğunu gösteriyor. İşe alım süreçlerinde de deneyimlerin ötesinde adayların düşünce yapısının ve duygusal zekasının derinliğinin önem kazandığı belirtiliyor. Bu bulgular, kişisel ve mesleki gelişim için iç gözlem ve derin düşünmenin önemini vurguluyor.
26 Kasım 2023

Star Wars serisinin karakteri Luke Skywalker'ın uçuş kıyafetinden esinlenilerek oluşturulan ‘Skywalker Pilot Koleksiyonu’, Columbia ile işbirliği sonucu tasarlandı ve 1 Aralık'tan itibaren satışa çıkıyor. Koleksiyon, kayak elbisesi, ceket ve hafif ceket gibi giyim ürünlerinin yanı sıra, tişörtler, şapka, kar gözlüğü ve bel çantası gibi aksesuarları da içeriyor. Ürünlerin fiyatları 40 ile 500 dolar arasında değişiyor.
26 Kasım 2023
İşaretlediklerim