İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'teki evinin önünde protesto düzenlendi. Protestocular, Gazze saldırılarını protesto ederek Netanyahu'nun derhal istifa etmesini talep etti. Ayrıca, ateşkes ilan edilmesi ve rehinelerin takas yoluyla kurtarılması çağrısında bulundular. Protesto sırasında polislerle protestocular arasında arbede yaşandı.
4 Kasım 2023

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'ye hem güneyden hem de kuzeyden saldırdıklarını ve yerleşim bölgelerine girdiklerini belirtti. Gallant, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı ortadan kaldıracaklarını ve Gazze'den İsrail'e yönelik bir güvenlik tehdidi olmayacağını iddia etti. Ayrıca, İsrail'in Hizbullah'la savaşa girme niyetinde olmadığını, ancak herhangi bir olası gelişmeye karşı hazır olduklarını belirtti.
4 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul için bu gece saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, uyarıyı bu gece saat 21.00 ila 24.00 arası için yaptı. MGM, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
4 Kasım 2023

Tayvan kökenli ABD'li model Shereen Wu, tanınmış moda tasarımcısı Michael Costello'nun, podyum fotoğrafını kendisini beyaz gösterecek şekilde montajladığını iddia etti. Wu, TikTok videosunda bu durumu anlattı ve 1,8 milyon kez görüntülendi. Costello ise fotoğrafı değiştirmediğini, belirtilmemiş bir kaynak tarafından kendisine gönderilen 'fan art' olduğunu iddia etti. Wu, Costello'nun yasal işlem başlatma tehdidinin ardından Model Alliance adlı moda çalışanları için bir hak grubuyla temasa geçti.
4 Kasım 2023

Türkiye'nin tanınmış ressamlarından Orhan Taylan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Taylan, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi haline gelen iki elin tuttuğu kırmızı dünya ve etrafında uçuşan çiçekler temalı afişin de çizeri olarak biliniyor. Taylan'ın cenazesi, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
4 Kasım 2023

İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 16'sı tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan Polat çifti, beyan ettikleri aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya cevap veremedi. Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirtildi.
4 Kasım 2023

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrıldığını duyurdu. Bu karar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve insani yardım girişine izin vermemesi nedeniyle alındı. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. İsrail ayrıca Gazze'deki en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'ni de hedef aldı.
4 Kasım 2023

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in yarın akşam oynanacak Rayo Vallecano maçının kadrosunda yer alacağını duyurdu. Sakatlıktan çıkan Arda'nın bu hafta boyunca takımla tam antrenmanlara çıktığını belirten Ancelotti, Arda'nın yavaş yavaş dakika almaya başlayacağını ve onun koşullarına göre özel bir plan uygulanacağını ifade etti. Arda'nın yarınki Rayo Vallecano maçının sonlarına doğru oyuna girmesi ve Santiago Bernabeu Stadı'nda ilk defa Madridli taraftarların karşısına çıkması bekleniyor.
4 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'sildiğini' ancak 'bağları tamamen koparmadığını' belirtti. Erdoğan, İsrail ile temasın devam ettiğini, ancak Netanyahu'nun artık muhatap alınabilir biri olmadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair bilgi verildi. İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli'nin öldüğü, en az 23 bin kişinin yaralandığı belirtildi.
4 Kasım 2023

Calm tarafından hazırlanan bir rapor, yetişkinlerin büyük çoğunluğunun uyku eksikliğinin akıl sağlıklarını olumsuz etkilediğini düşündüğünü ortaya koydu. Araştırmaya göre, uyku eksikliği çeken yetişkinlerin yüzde 78'i akıl sağlıklarının olumsuz etkilendiğini belirtti. Ayrıca, katılımcıların yüzde 42'si ilaç, marihuana veya alkol olmadan uyuyamadıklarını ifade etti. Rapor, Z ve Y kuşaklarının uykuya dalmakta zorluk çektiğini, teknolojinin Z kuşağının uyumasını Y kuşağından yüzde 26 daha fazla etkilediğini belirtti. Ayrıca, finansal stresin uyku sorunlarının en yaygın nedeni olduğu ve eşlerin ve evcil hayvanların uyku sorunlarına neden olabileceği belirtildi.
4 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin 38. Olağan Kurultayı'nda 'değişimcileri' hedef aldı. Kılıçdaroğlu, seçimden sonra ilk işinin 'değişimcileri' değiştirmek olduğunu belirtti. Ayrıca, İyi Parti'yi eleştirdi ve seçimlere 'sırtındaki hançerlerle' girdiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, değişimin hayatın kendisi olduğunu ve CHP'nin en büyük değişimi yaşayan parti olduğunu vurguladı.
4 Kasım 2023

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, sosyal medya üzerinden Burger King'e boykot çağrısı yaptı. Kaplan, hamburgerin temel malzemeleri olan domates, marul ve soğanın 'Filistin renkleri' olduğunu belirterek bu çağrıyı yaptı. Kaplan'ın bu paylaşımı sosyal medyada alay konusu oldu ve birçok kullanıcı Kaplan'ın bu çağrısını eleştirdi.
4 Kasım 2023

Nijerya parlamentosunun alt kanadı, devlet başkanı Bola Tinubu'nun 6 milyon dolarlık lüks yat alma planını reddetti. Milletvekilleri, bu paranın öğrencilere kredi olarak verilmesine karar verdi. Ekonomik kriz yaşayan ve enflasyonun yüzde 26'ya çıktığı Nijerya'da, Tinubu'nun lüks yat talebi eleştirilmişti.
4 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 0,01 kayıpla tamamladı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 13,28 ile Coca Cola İçecek oldu. Altın ve dolar da yatırımcısına kazandırdı. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,34 değer kazancıyla bin 821 lira, doların satış fiyatı ise yüzde 0,79 değer kazanarak 28,4110 lira oldu.
4 Kasım 2023

Türkiye'de 30 bine yakın hasta organ bağışı bekliyor. Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD), organ bağışının geliştirilmesi ve artırılması için bir kampanya başlattı. Pandemi öncesi ölen her yüz kişiden 26-27'sinin organları aile tarafından bağışlanıyordu, ancak pandemiyle birlikte bu oran yüzde 15-16'ya düştü. ONKOD Başkanı Nilgün Bilal, organ nakliyle ilgili ciddi, güvenilir ve iyi işleyen bir sisteme rağmen kadavradan nakil oranının düşük olduğunu belirtti.
4 Kasım 2023

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Fair Finansman AŞ’ye faaliyet izni verdi. BDDK'nin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Fair Finansman AŞ'ye 16 Mart'ta çıkarılan kuruluş izninin ardından ilgili kanun ve yönetmelik çerçevesinde faaliyet izni verildi.
4 Kasım 2023

Bazı bakanlık ve kurumlarda atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Diyanet'te çeşitli düzeylerde görev değişiklikleri yapıldı.
4 Kasım 2023

Nepal'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi yaralandı. Depremin merkez üssü Nepal'in Jumla bölgesinin 42 kilometre güneyi olarak belirlendi. Rukum ve Jajarkot bölgelerinde en fazla can kaybı yaşandı. Arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, toprak kayması nedeniyle bazı köylere ulaşılamıyor.
4 Kasım 2023

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletine bağlı Osasco ve San Andre kentlerinde şiddetli yağışların yol açtığı sellerde üç kişi yaşamını yitirdi. Sivil Savunma, bazı evlerin sular altında kaldığını ve hızı saatte 100 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle yüzlerce ağacın devrildiğini bildirdi. Ayrıca, şiddetli fırtınanın bir hastanenin elektrik tesisatında kısa devreye yol açması sonucu çıkan yangın nedeniyle hastaların başka yerlere nakledildiği belirtildi. Bu yıl Brezilya'nın çeşitli bölgelerinde meydana gelen sellerde 100'e yakın kişi hayatını kaybetti.
4 Kasım 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli, para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve ardından gelen para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. MASAK raporunda, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira aktarıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, Polat çifti dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı.
4 Kasım 2023

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, halka arz edilmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. Şirketin halka arz süreci, SPK'nın başvuruyu onaylamasıyla başlayacak. Şirketin izahname bilgilerine göre, 100.000.000 TL nominal değerli payların 'bireysele eşit dağıtım yöntemiyle' dağıtılması planlanıyor. Halka arzın konsorsiyum liderliğini İnfo Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ yürütecek.
4 Kasım 2023

İsrail, Gazze'nin kuzeyi ve güneyindeki farklı kentlere gece boyunca hava ve kara saldırıları düzenledi. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.
4 Kasım 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, KLNMA, SNPAM, BALAT, UFUK, AVTUR, MARKA, AYES, ISBIR ve ISBTR oldu. En çok kaybettiren hisseler ise BRKO, UZERB, ADEL, MEKAG, CMBTN, DOFER, TUREX, FMIZP, ARENA ve GEDZA olarak belirlendi.
4 Kasım 2023

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin dışişleri bakanlarıyla görüşecek. Görüşmeler Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleşecek. Ayrıca, bu bakanların Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Hasan eş-Şeyh ile de görüşeceği bildirildi. Görüşmelerin ardından bir basın toplantısı düzenlenecek.
4 Kasım 2023

Televizyon programcısı ve gazeteci Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonucu trafik kazası geçirdi. Uca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kazanın kendisini kaybettiği bir an sonucu meydana geldiğini ve boyun şah damarının her iki tarafının da tıkalı olduğunu öğrendiğini belirtti. Uca, bir hafta boyunca Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım İnme Merkezi'nde tedavi göreceğini ve pıhtıların eritilmesi ve tıkanıklığın giderilmesine çalışılacağını ifade etti.
4 Kasım 2023
İşaretlediklerim