Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş. Bu olaydan önce, Koca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 'Fair Play/Adil Oyun' ödülüne layık görülmüş ve ödülü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden almış. Ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülün sorumluluk getirdiğini ve fair play'in yaygınlaşması için çalışacağını belirtmiş.
11 Aralık 2023

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere biten maç sonrasında hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Faruk Koca, Ankara'nın Bala ilçesinde doğmuş, serbest ticaretle uğraşan ve lise mezunu bir isimdir. Ayrıca 22. ve 23. yasama dönemlerinde AKP'den Ankara milletvekili olarak seçilmiştir. 2021 yılında Ankaragücü Kulübü başkanlığına seçilmiştir.
11 Aralık 2023

Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maç 1-1 berabere bitti. Maçın son düdüğü ile birlikte Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Hakem Meler saldırı sonucunda yere düştü ve sol gözünde morluk oluştu. Olayla ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi.
11 Aralık 2023

Anayasa Mahkemesi, evlenen kadınların bekarlık soyadlarını kullanmalarını engelleyen Türk Medeni Kanunu'nun 187'nci maddesini eşitliğe aykırı bularak iptal etti. İptal edilen karar 28 Ocak 2024'te yürürlüğe girecekken, Habertürk'ten alınan bilgiye göre, yürürlüğe girmeden önce benzer bir düzenlemenin yeni yargı paketi içinde taslak olarak hazırlandığı bildirildi. Yeni düzenlemeyle kadınların, evlenmeden önceki soyadlarını yalnızca eşlerinin soyadlarının önüne alarak kullanmaları öngörülüyor.
11 Aralık 2023

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, son dönemde azalan Batı desteğini yeniden canlandırmak için ABD'ye bir ziyaret planlıyor. Ukrayna, Rusya ile olan savaşında Batı'nın mali desteğine ihtiyaç duyuyor ancak son zamanlarda beklediği yardımı alamıyor. Zelenski'nin ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ile görüşmesi bekleniyor. ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçiler, Meksika sınırı ile ilgili talepleri karşılanmadığı için Ukrayna'ya yönelik 60 milyar dolarlık acil yardım tasarısını engellemişlerdi.
11 Aralık 2023

Beşiktaş Kulübü, kötü bir sezon geçirmesinin ardından bazı oyuncularını kadro dışı bırakmış ve şimdi de Antalya'da yapılması planlanan devre arası kampının iptal edildiğini duyurdu. Kampın iptali, futbol takımları genel koordinatörü Samet Aybaba'nın istenen verimin alınamayacağı düşüncesiyle alınan bir karar olarak açıklandı. Bu karar, kulübün resmi açıklamasıyla paylaşıldı.
11 Aralık 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, düzenlediği basın toplantısında, asgari ücretin 23 bin lira seviyesine çıkarılması gerektiğini ifade etti. Erbakan, mevcut asgari ücretin bir ailenin gıda ihtiyacını bile karşılayamadığını ve yoksulluk sınırının altında kalmamaları için asgari ücretin bu seviyeye yükseltilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, en düşük emekli aylığının da asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini vurguladı.
11 Aralık 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 71 yaşındaki Pakize Özer'e aracıyla çarparak ağır yaralanmasına sebep olan eski Yemen savunma bakanının oğlu Musaeed Hussein, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından, avukatı Kerim Bahadır Şeker tarafından müvekkili hakkında ev hapsi kararının alındığı duyuruldu. Bu olay, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun bir motokuryeye çarparak ölümüne sebep olması ve ülkeden kaçması olayıyla paralellik göstererek tepki çekti.
11 Aralık 2023

Sinema ve televizyon dünyasının prestijli ödüllerinden Altın Küre'nin adayları duyuruldu. Greta Gerwig'in yönettiği 'Barbie' filmi dokuz farklı kategoride adaylık kazanarak dikkat çekti. 'Oppenheimer' filmi sekiz adaylıkla 'Barbie'yi takip etti. Televizyon kategorisinde ise 'Succession' dizisi dokuz adaylık elde etti. Adaylar arasında en iyi film, yönetmen, senaryo ve oyunculuk dalları yer alıyor.
11 Aralık 2023

Gazze yönetimi, İsrail'in saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 18 bin 205'e yükseldiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitimiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 208 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
11 Aralık 2023

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun bir motokuryeye çarparak ölümüne neden olması sonrası gündeme gelen motokuryelerin çalışma koşullarıyla ilgili yeni bir düzenleme taslağı hazırlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, düzenleme ile kuryelerin hız baskısı altında kalmadan 'makul bir sürede' teslimat yapmaları sağlanacak, motosiklet yaş sınırı, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu gibi yeni kurallar getirilecek ve kuryelerin taşıdıkları gönderilerin hasarından sorumlu olmaları gibi maddeler içerecek.
11 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alınan ekonomik tedbirlerin olumlu sonuçlar vermeye başladığını ve enflasyonun düşüşe geçtiğini ifade etti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kasım ayı verilerine göre yıllık enflasyon oranı %61,98 olarak açıklanırken, bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yıllık enflasyonu %129,27 olarak hesapladı. Merkez Bankası ise yıl sonu enflasyon tahminini %58'den %65'e yükseltti. Erdoğan, işsizlik oranının düştüğünü ve istihdam edilen kişi sayısının arttığını da belirtti.
11 Aralık 2023

Amerikalı uyku uzmanı Dr. Biquan Luo, gece uykusu bölünen kişilere yönelik tavsiyelerde bulunmuştur. Gece uyanıldığında hemen kalkmamak, telefonla saat kontrolü yapmamak ve biyolojik saati düzenlemek bu öneriler arasındadır. Uyku sorunlarının, vücudun biyolojik saati ile uyku programının senkronize olmamasından kaynaklanabileceğini belirten Luo, her gün aynı saatte uyanmak ve sirkadiyen ritmi düzenleyecek aktiviteler yapmak gibi çözümler önermektedir.
11 Aralık 2023

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık etti ve hem işçi hem de işveren temsilcileri katıldı. Toplantıda herhangi bir asgari ücret rakamı üzerinde görüşme yapılmadı. Komisyonun ikinci toplantısı 18 Aralık'ta yapılacak.
11 Aralık 2023

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bir vatandaş, sağlam raporu bulunan evinin ve dükkanının yeni yasal düzenlemeler sonucu 'rezerv alan' ilan edildiğini bir mesajla öğrendi. Kasımda TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kentsel dönüşüm kanun teklifinde 'rezerv yapı alanı' tanımı değiştirilmiş ve bu değişiklik TMMOB tarafından 'mülksüzleştirme planı' olarak nitelendirilmiştir. Yeni düzenlemeyle Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın istediği yeri rezerv alan ilan edebileceği ve mevcut binaların maliklerine danışılmadan kapsama alınabileceği belirtiliyor.
11 Aralık 2023

Kanadalı aktör Keanu Reeves'in Los Angeles'ta bulunan evine kar maskeli silahlı hırsızlar girdi. 2014 yılında da hırsızların hedefi olan Reeves, bu olaydan önce evine izinsiz giren bir kişiye karşı yasaklama emri çıkartmıştı. Çarşamba günü gerçekleşen hırsızlıkta, polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçti ancak hırsızları bulamadı. Hırsızlar, Reeves'in evinden bir silah çalarak kaçtı ve olay sırasında Reeves evde bulunmuyordu.
11 Aralık 2023

Boğaziçi Üniversitesi Yurtlar ve Konutlar Şube Müdürü Bünyamin Acar, üniversite yönetiminin kendisine ve diğer bazı şube müdürlerine lojman tahsis ettiği, ancak bu tahsislerin yönergelere uygun olmadığı iddiaları üzerine bir personele tazminat davası açtı. Personel, Acar'ın haksız yere lojmanda kaldığını iddia ederek bu durumu e-posta grubunda paylaşmıştı. Acar, bu paylaşımın ardından personel hakkında hakaret ve hedef gösterme iddiasıyla şikayetçi oldu, ancak savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Acar'ın şube müdürlüğüne hülle yöntemiyle atandığı ve lojman tahsislerinin büyük bir kısmının yönetime yakın isimlere verildiği belirtiliyor.
11 Aralık 2023

ABD'li yazar George R.R. Martin, 'Game of Thrones' evreninin 200 yıl öncesini anlatan 'House of the Dragon' dizisinin setini ziyaret etti ve dizinin en az dört sezon süreceğini doğruladı. Martin, ikinci sezonun ilk iki bölümünü izlediğini ve üçüncü ile dördüncü sezon çalışmalarının başladığını belirtti. Dizi sorumlusu Ryan Condal ve yazar ekibiyle yapılan toplantılarda gelecek sezonlar hakkında tartışmalar yapıldı. Dizinin ikinci sezonunun 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
11 Aralık 2023

Britanya'nın Jurassic Sahili'nde, yaklaşık 150 milyon yıl öncesine ait olduğu düşünülen ve okyanuslarda yaşamış bir pliosaur türüne ait 2 metre uzunluğunda bir kafatası bulundu. Bu kafatası, şimdiye kadar bulunan en eksiksiz fosil parçalarından biri olarak kaydedildi. Kafatasında 130 adet uzun ve keskin diş bulunuyor ve bu canlının boyunun 10-12 metre arasında olduğu tahmin ediliyor.
11 Aralık 2023

Alman heavy metal grubu Scorpions, 2016 yılından bu yana ilk kez Türkiye'de konser verecek. 23 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'daki KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacaklar. Bu konser, grubun 'Love at First Sting' albümünün 40. yıl dönümü turnesi kapsamında gerçekleşecek. Konser biletleri 15 Aralık'ta satışa sunulacak.
11 Aralık 2023

İstanbul'da yaşanan kuraklık sonrası barajlardaki su seviyeleri Kasım ayında yüzde 16'ya kadar düşmüştü. Ancak son yağışlarla birlikte İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İSKİ) verilerine göre barajlardaki doluluk oranı yüzde 39,62'ye ulaştı. Ömerli, Elmalı ve Darlık barajlarındaki doluluk oranları sırasıyla yüzde 64,4, 88,38 ve 56,86 olarak ölçüldü. Diğer barajlarda ise doluluk oranları değişkenlik gösteriyor.
11 Aralık 2023

Google, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da en çok aranan kelimeleri ve trendleri paylaştı. Türkiye'de 'deprem', 'Sinan Oğan', 'meteor yağmuru' ve 'Yalı Çapkını' gibi kelimeler en çok arananlar arasında yer aldı. Ayrıca, dünya çapında 25 yıllık arama verileri de paylaşılarak, Beyonce, Rihanna, Cristiano Ronaldo ve Spider Man gibi isimlerin en çok arananlar listesinde olduğu belirtildi. Türkiye'deki arama trendleri ise çeşitli kategoriler altında toplandı ve deprem ile seçimlerin gündemi belirlediği görüldü.
11 Aralık 2023

Beşiktaş futbol takımı, performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzluk nedeniyle Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ve Jean Onana'yı kadro dışı bıraktı. Takımın Genel Koordinatörü Samet Aybaba tarafından yapılan açıklamada, yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. Beşiktaş, son maçında Fenerbahçe'ye 3-1 yenilerek ligde 5. sırada yer alıyor.
11 Aralık 2023

Eski Yemen savunma bakanının oğlu Musaeed Hussein, İstanbul Beyoğlu'nda 71 yaşındaki Pakize Özer'e aracıyla çarptı ve Özer ağır yaralandı. Kaza sonrası güvenlik kamerası görüntülerine göre başka bir kişi de yere düştü. Musaeed Hussein 'taksirle yaralama' suçundan gözaltına alındı ve ifadesinde suçu kabul etmediğini belirtti. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı getirerek Hussein'i serbest bıraktı.
11 Aralık 2023

Hatay Antakya'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 81 kişinin hayatını kaybettiği Gökkuşağı Apartmanı ile ilgili soruşturma tamamlandı. Hatay Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, altısı tutuklu yedi sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altı aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, binanın inşasında kullanılan malzemelerin ve işçiliğin yetersiz olduğu, yönetmeliklere uyulmadığı belirtildi. Müteahhit ise kendisinin 'kurban seçildiğini' iddia etti.
11 Aralık 2023

Türk Lirası karşısında Amerikan Doları, 29 TL'yi geçerek tarihi bir rekor seviyeye ulaştı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra Merkez Bankası'nın döviz kurlarını serbest bırakmasıyla dolar/TL kuru hızla yükseldi. Seçim öncesi 20 TL seviyelerinde olan dolar/TL, seçimden bir hafta sonra 23 TL'yi aşmış ve Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki faiz toplantısına kadar 23,4-23,6 aralığında dengelenmişti. Ancak faizlerin yeterince artırılmaması sonucu kur tekrar yükselişe geçerek 29 TL'yi gördü.
11 Aralık 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ekim 2023 iş gücü istatistiklerine göre, işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesine geriledi. Bu düşüşle işsizlik oranı Kasım 2012'den bu yana en düşük seviyeye ulaştı. İstihdam edilen kişi sayısı 246 bin artarak 31 milyon 835 bine yükselirken, istihdam oranı yüzde 48,5 olarak kaydedildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı ise yüzde 16,3'e düştü.
11 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 11 Aralık 2023 tarihinde haftaya yüzde 0,08'lik bir artışla 7.920,28 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak pozitif bir seyir izliyor. Ancak, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks son zamanlarda dalgalanmalar yaşamakta. Önceki işlem gününü 7.913,76 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe hafif bir yükselişle başlamıştır.
11 Aralık 2023

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, CNN TÜRK'te katıldığı bir programda İstanbul'da olası bir depremin her an gerçekleşebileceğini ve özellikle Avrupa yakasının Asya yakasına göre daha riskli olduğunu belirtti. Amerikalı bir araştırmacının verilerine dayanarak, Marmara'da 7'den büyük bir depremin olma olasılığının yüzde 47 olduğunu ifade etti. Zeytinburnu, Haliç ve Silivri gibi Avrupa yakasındaki kıyı kesimlerinin ciddi şekilde etkileneceğini söyledi. Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarının sadece yapı stoğunu güçlendirmeye odaklandığını ve bir kentin depreme karşı bütüncül olarak dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
11 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da ATEKS ve INTEM hisseleri 10 Ocak 2024 tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek şekilde tedbir altına alındı. Aynı süre zarfında ATATP hisselerine brüt takas tedbiri uygulanacak, AKYHO hisseleri ise emir paketi tedbiri ile işlem görecek.
11 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2016 yılında kaldırılan 'yaz-kış saati' uygulamasının yerine getirilen kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirdi. İmamoğlu, uygulamanın güvenlik sorunlarına yol açtığını, insanları depresif bir hale getirdiğini ve çalışanlar ile öğrencilerin güne kötü başlamasına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, uygulamanın mantıklı bir gerekçesinin olmadığını ve tasarruf sağlamadığını ifade etti.
11 Aralık 2023

11 Aralık 2023 tarihinde Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürmekte olup, dolar/TL 28,984 ve avro/TL 31,202 seviyesinden işlem görmeye başlamıştır. 28 Mayıs seçimlerinden sonra döviz kurları serbest bırakılmış ve bu tarihten itibaren dolar ve avro kurlarında önemli yükselişler kaydedilmiştir. Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki faiz toplantısından sonra döviz kurları daha da artmıştır.
11 Aralık 2023

11 Aralık 2023 tarihinde saat 09:00 itibarıyla gram altın, Türkiye piyasasında 1.862 lira seviyesinden işlem görmekte. Aynı zamanda spot altın fiyatı ons başına 1.998 dolar olarak belirlenmiş. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru dikkate alınarak hesaplanmaktadır.
11 Aralık 2023

Jada Pinkett, eşi Will Smith'in 2022 Oscar töreninde komedyen Chris Rock'a attığı tokatın, evliliklerini kurtardığını belirtti. 1997'den beri evli olan ve 2016'dan beri ayrı yaşayan çift, bu olayın ardından daha da yakınlaştıklarını ifade etti. Smith, olay sonrasında özür dilemiş, Akademi'den istifa etmiş ve Oscar törenlerinden 10 yıl men edilmişti. Jada, olayı 'kutsal tokat' olarak adlandırarak, sonrasında yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çekti.
11 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Muğla ve Mersin illerine sarı kodlu hava durumu uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
11 Aralık 2023

11 Aralık 2023 tarihinde, benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. İstanbul'da güncel olarak motorinin litresi 35,42 TL, benzinin litresi ise 32,98 TL'den satılmakta.
11 Aralık 2023

İspanya'nın La Liga ligi kapsamında oynanan Granada-Athletic Bilbao maçı, bir taraftarın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi nedeniyle 18. dakikada durduruldu ve ertelendi. Olay, Granada'nın ev sahipliği yaptığı Nuevo Los Carmenes Stadı'nda gerçekleşti. Hakem Miguel Angel Ortiz Arias, taraftarların çağrısı üzerine maçı durdurdu ve sağlık ekipleri müdahale etti. Ancak taraftar kurtarılamadı ve maçın ertelendiği duyuruldu. Maç, Athletic Bilbao'nun 1-0 üstünlüğü ile devam ederken durduruldu ve henüz yeni oynanma tarihi açıklanmadı.
11 Aralık 2023

Kadın hakları savunucusu ve cezaevinde bulunan İranlı aktivist Nergis Muhammedi'nin Nobel Barış Ödülü, Oslo'da düzenlenen törende 17 yaşındaki ikiz çocukları Ali ve Kiana Rahmani tarafından alındı. Kiana, annesinin yazdığı mektubu okudu ve Muhammedi'nin gazetecilere ve medya çalışanlarına teşekkür ettiğini, İran toplumunun küresel desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Muhammedi'nin eşi, aktivistin Bahai inancı mensuplarıyla dayanışma için açlık grevine başlayacağını açıkladı. Muhammedi, İran'da kadınlar için verdiği mücadele nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.
11 Aralık 2023
İşaretlediklerim