ABD, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya uygulanan ambargoyu delmekle suçladığı çeşitli ülkelerden 150'den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldı. Bu kuruluşlar arasında Türkiye, Çin ve BAE merkezli şirketler de bulunuyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu adımların Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerinin hesap verebilirliğini artırmak için atıldığını belirtti. ABD Hazine Bakanlığı, yaptırım listesine alınan Türk şirketlerinin isimlerini ve yaptırımların sebeplerini açıkladı.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, Faruk Koca'nın istifası sonrasında İsmail Mert Fırat'ı oy birliğiyle kulübün yeni başkanı olarak atadı. Faruk Koca, bir futbol maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş ve bu olay üzerine '6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' ile 'kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama' suçlarından tutuklanmıştı. Tutuklanan Koca, görevinden istifa etti ve kulüp bu gelişmelerin ardından yeni başkanını seçti.
12 Aralık 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da düzenlenen bir bağış etkinliğinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi ve Netanyahu hükümetinin İsrail tarihindeki en muhafazakar hükümet olduğunu ve iki devletli çözümü desteklemediğini ifade etti. Biden, Netanyahu hükümetinin değişmesi ve güçlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Biden ve Netanyahu arasında yapılan telefon görüşmesinde, Gazze'de sivillerin hedef alınmaması gerektiği konusunda hassasiyetin artırılması gerektiği konuşuldu. Gazze hükümeti, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana binlerce çocuk ve kadını öldürdüğünü açıkladı.
12 Aralık 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca ve iki kişi tutuklandı. Saldırı sonrası hastanede tedavi gören Meler, Ankaragücü yöneticilerinin ziyaretini kabul etmedi. Saldırı, spor camiasında geniş yankı buldu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçları süresiz erteledi. Ayrıca hakemlerin maçlara çıkmama kararı aldığı ve AKP'nin Faruk Koca'yı disipline sevk ettiği bildirildi.
12 Aralık 2023

Gazze'deki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den itibaren düzenlediği saldırılarda en az 8 bin çocuk ve 6 bin 200 kadın olmak üzere toplam 18 bin 412 kişiyi öldürdüğünü ve 50 bin 100 kişiyi yaraladığını duyurdu. Ayrıca, 254 bin konutun zarar gördüğü ve 52 bin 500'ünün tamamen yıkıldığı, 22 hastane ve 110 sağlık merkezinin hizmet dışı bırakıldığı belirtildi. Bu açıklama, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısını başlatmasının ve İsrail'in resmi savaş ilan etmesinin ardından geldi.
12 Aralık 2023

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptığı sırada fenalaşarak bayıldı ve Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanede Bitmez'i ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Bitmez'in iki ana damarının tıkalı olduğunu ve kalp-akciğer pompasıyla hayati fonksiyonlarını sürdürdüğünü belirtti. Koca, Bitmez'in durumunun 'son derece kritik ve ciddi' olduğunu ifade etti.
12 Aralık 2023

Muğla'nın Datça ilçesindeki yat limanında balıkçılar, teknelerin arasında yüzen ve nesli tükenme tehlikesi altında olan bir Akdeniz fokunu fark etti. Fok, balıkçılar tarafından yaklaşık 30 dakika boyunca cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve daha sonra gözden kayboldu.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda Koca ve iki kişi 'sporda şiddet' ve 'kamu görevlisini yaralama' suçlarından tutuklandı. Tutuklanan Koca, görevinden istifa ettiğini duyurdu ve özür diledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler maçlara çıkmama kararı aldı.
12 Aralık 2023

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde bulunan Kayacık Barajı'nda büyük miktarda balık ölümü meydana geldi. Yerel halkın ihbarı üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve numune aldı. Mahalle sakinleri, balık ölümlerinin arttığını ve çevreye yayılan kötü kokudan rahatsız olduklarını belirtti. Olayın sebebi henüz belirlenemedi ve araştırmalar devam ediyor.
12 Aralık 2023

Türk müzisyen Hayko Cepkin, 18 Mayıs'ta İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Tüpraş Stadyumu'nda 40 bin kişilik bir konser verecek. BWO Entertainment ve EEG Expand Entertainment Group iş birliğiyle düzenlenecek olan konser, Cepkin'in geniş repertuarından şarkılar sunacak ve özel sürprizler içerecek. Cepkin, konser tarihinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelmesinin önemine değinerek, konserin 'ansiklopedik' bir nitelik taşıyacağını ifade etti. Konser biletleri satışa çıkarıldı.
12 Aralık 2023

Akkuyu Nükleer AŞ, Mersin'de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk reaktörünü işletmeye almak için Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan (NDK) gerekli izni aldı. İlk başvuru belgeleri 17 Mart'ta, ikincisi ise 24 Ağustos'ta NDK'ye sunulmuştu. Şirketin genel müdürü ve Rosatom'un yetkilisi, projenin önemli bir aşamaya geldiğini ve Türk vatandaşlarının da sürece aktif olarak katıldığını belirtti.
12 Aralık 2023

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının yarısından fazlası Türkiye'nin AB'ye katılmasına karşı çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 51'i Türkiye'nin üyeliğine karşıyken, yüzde 20'si destekliyor ve yüzde 29'u kararsız. Ukrayna'nın üyeliğine olumlu bakılırken, Gürcistan ve Balkan ülkelerine karşı çekimserlik var. Diğer aday ülkelerin üyeliğine destek ise yüzde 30'un altında. AB liderleri, Ukrayna ve Moldova'nın üyelik müzakerelerine başlaması önerisini bu hafta Brüksel'de tartışacak.
12 Aralık 2023

Bloomberg HT'nin raporuna göre, Kasım ayında yabancı yatırımcılar Türkiye'de en çok Turkcell hisselerini satarak toplamda 50,8 milyon dolarlık bir satış gerçekleştirdi. Diğer taraftan, Türk Hava Yolları hisseleri 272,1 milyon dolar ile en fazla alım yapılan hisseler oldu. Ayrıca, Akbank, Yapı Kredi ve Tüpraş hisseleri de yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
12 Aralık 2023

Sevgi Sabancı, Sabancı ailesinin kurucusu Hacı Ömer Sabancı'nın torunu ve Güler Sabancı'nın üvey kardeşi olarak, ailesinin az bilinen hikayelerini 'Adana'da Piç Olmak, Öteki Sabancılar' isimli kitabında anlatıyor. Kitap, ailenin zenginlik hikayesini ve İhsan Sabancı'nın yaşadığı zorlukları içeriyor. Sevgi Sabancı'nın kendi yaşamı ve profesyonel kariyeri de kitapta yer alıyor.
12 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin eylemini kınadı. Saldırı sonrası TFF, tüm lig maçlarını süresiz erteledi ve hakemlerin maçlara çıkmama kararı alabileceği belirtildi. Bahçeli, Türk futbolunun şiddet ve illegal olaylarla anılmasının endişe verici olduğunu ifade ederek, TFF ve hakemlere sağduyu çağrısında bulundu. Saldırıya karışan Koca ve iki kişi tutuklandı.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu ve tehditler savurdu. Saldırı sonucunda yaralanan Meler, Koca ve diğer saldırganların kendisine defalarca vurduğunu ve ölümle tehdit ettiğini ifade etti. Koca ve iki saldırgan, spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliği önleme kanununa aykırı davranmak ve kamu görevlisini yaralamak suçlarından tutuklandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler maçlara çıkmama kararı aldı.
12 Aralık 2023

Sussex Dükü Prens Harry, The Mail on Sunday gazetesine karşı açtığı iftira davasını kaybederek, gazeteye yaklaşık 50 bin sterlin tazminat ödemesine hükmedildi. Dava, Harry'nin İngiltere'deki polis koruması ve bu konudaki yasal mücadelesi hakkında gazetede çıkan bir makaleye dayanıyordu. Makalede, Harry'nin koruma polisleri için ödeme teklif ettiği iddia edilmişti. İngiliz Yüksek Mahkemesi, halkla ilişkiler danışmanlarının açıklamalarının yanıltıcı olabileceğini belirterek Harry'nin talebini reddetti.
12 Aralık 2023

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, uzun yıllar İspanya'nın La Liga liginde karşı karşıya geldikten sonra, Messi'nin şu anki takımı Inter Miami'nin Suudi Arabistan'da Al-Nassr ve Al-Hilal takımlarıyla oynayacağı küçük bir turnuva vesilesiyle yeniden rakip olacaklar. Messi, 2021'de Barcelona'dan Paris Saint Germain'e, ardından ABD'nin Inter Miami takımına transfer olmuştu. Ronaldo ise Real Madrid'den ayrıldıktan sonra Juventus, Manchester United ve son olarak Suudi Arabistan'ın Al-Nassr takımına geçiş yapmıştı. İki yıldız, Inter Miami'nin 29 Ocak'ta Al-Hilal ve 1 Şubat'ta Al-Nassr ile oynayacağı maçlarda karşılaşacak.
12 Aralık 2023

Dünya çapında tanınmış 55 akademisyen, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu duruma karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırmak için ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının soykırım tehlikesi oluşturduğu, sivil kayıpların ve yıkımın boyutlarına vurgu yapıldı ve bu saldırıların savaş suçu teşkil ettiği belirtildi. Akademisyenler, İsrail'e silah ambargosu uygulanması ve uluslararası hukuk ihlallerinin durdurulması çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Netflix, 17'nci yüzyıl Edo dönemi Japonya'sında geçen ve intikam peşindeki kılıç ustası Mizu'nun hikayesini anlatan 'Blue Eye Samurai' animasyon serisinin ikinci sezonunu onayladı. Seri, etnik kökenini ve cinsel kimliğini gizleyerek intikam arayan kadın samuray Mizu'nun yolculuğunu izliyor. Mizu, toplum tarafından dışlanmış bir melez olarak, intikamını gizli bir şekilde sürdürmek zorundadır. Netflix, serinin ikinci sezon onayını kısa bir duyuru videosu ile paylaştı.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak yere düşürdüğü görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, ifadesinde yumruk değil tokat attığını ve Meler'in kendisini yere attığını öne sürdü. Koca ve iki saldırgan, 'sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi' ve 'kamu görevlisini yaralama' suçlarından tutuklandı. Olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçları süresiz erteledi ve hakemler derneği müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda Koca ve iki kişi tutuklandı. Bu olay, Koca'nın 11 gün önce Beşiktaş maçı öncesinde centilmenlik vurgusu yapmasının ardından gerçekleşti. Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler derneği maçlara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, şiddeti teşvik eden spor programlarına karşı yaptırım uygulanacağını duyurdu. Bu açıklama, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir maç sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırmasının ardından geldi. Şahin, spor programlarının ve futbol yorumcularının yanlış bilgilendirme ve şiddet ortamına sevk etme eğilimlerini eleştirdi ve bu tür yayınları titizlikle takip ettiklerini belirtti. Saldırı sonrası Faruk Koca dahil üç kişi tutuklandı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçları süresiz olarak erteledi.
12 Aralık 2023

Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda hakem yere düşerken, Koca'nın yanındakiler de Meler'e saldırdı. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Faruk Koca dahil üç kişi tutuklanırken, üç kişi daha gözaltına alındı ve adli kontrol talep edildi.
12 Aralık 2023

Rekabet Kurumu, Meta'nın Threads uygulamasını Instagram ile bağlantılı olarak kullanıma sunmasının ardından bir soruşturma açtı. Threads, Instagram hesabı gerektiren bir uygulama olarak temmuz ayında piyasaya sürüldü. Kurum, Meta'nın bu uygulamayı Instagram ile bağlamasının Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ncı maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine ön araştırma yapmış ve bulguları ciddi ve yeterli bularak resmi soruşturma kararı almıştır.
12 Aralık 2023

Japonya'nın en yaşlı kişisi olarak bilinen Tatsumi Fusa, 116 yaşında öldü. 25 Nisan 1907'de doğan Tatsumi, son 10 yılını Kaşiwara'daki bir bakım merkezinde geçirdi. 110 yaşına kadar temel ihtiyaçlarını kendi başına karşılayabilen Tatsumi, son zamanlarda nefes almakta güçlük çekiyordu. Nisan 2022'de 119 yaşında ölen Tanaka Kane'nin ardından 'Japonya'nın en yaşlı kişisi' unvanını almıştı.
12 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Daha önce 400 bin dolar değerindeki taşınmaz mal alımı karşılığında verilen vatandaşlık, artık sadece kat mülkiyeti, kat irtifakı kurulmuş veya üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazlar için geçerli olacak. Bu değişiklikle, yabancıların hisseli ev alarak vatandaşlık elde etmelerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
12 Aralık 2023

12 Aralık 2023 tarihinde Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürmekte olup, dolar/TL 28,996 ve avro/TL 31,227 seviyesinden işlem görmeye başlamıştır. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, Merkez Bankası'nın faiz kararları ve piyasa düzenlemeleri sonrasında dalgalanmalar yaşamıştır. Seçimlerden önce ve sonra dolar ve avro kurlarında yaşanan yükselişler, Merkez Bankası'nın faiz politikaları ile ilişkilendirilmiştir.
12 Aralık 2023

12 Aralık 2023 tarihinde saat 09:00 itibarıyla gram altın, Türkiye piyasasında 1.852 lira fiyatla işlem görmekte. Aynı zamanda spot altın fiyatı ons başına 1.987 dolar seviyesinde bulunuyor. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru dikkate alınarak hesaplanmaktadır.
12 Aralık 2023

Merkez Hakem Kurulu (MHK), MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasını kınayan bir mesaj yayımladı. MHK, saldırının sadece hakeme değil Türk futboluna yapıldığını belirtti ve hakemlerin yanında olduklarını, yasal ve idari süreci takip edeceklerini ifade etti. Bu olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu maçları süresiz erteledi, hakemler derneği müsabakalara çıkmama çağrısı yaptı ve saldırıya karışanlar gözaltına alındı.
12 Aralık 2023

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Ukrayna için öngörülen 15,6 milyar dolarlık kredi programının ikinci incelemesini tamamlayarak, Ukrayna'ya 900 milyon dolarlık ödeme yapılmasını onayladı. Ukrayna'nın zorlu koşullar altında taahhütlerini yerine getirdiği ve ekonominin savaşa rağmen dayanıklılık gösterdiği belirtildi. Bu onay, Ukrayna için toplam 122 milyar dolarlık destek paketinin bir parçası olan ve 31 Mart'ta onaylanan 15,6 milyar dolarlık finansman paketinin bir devamı niteliğindedir.
12 Aralık 2023

ABD merkezli video oyunu şirketi Epic Games, Google'a karşı açtığı ve uygulama içi ödemelerle ilgili olan antitröst davasını kazandı. Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, Google'ın uygulama mağazası politikalarıyla tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiği kararına varıldı. Epic Games CEO'su Tim Sweeney, sosyal medya üzerinden bu kararı bir zafer olarak duyurdu. Anlaşmazlık, Epic Games'in Fortnite oyunu için uygulama mağazaları dışında doğrudan satış yapmasına izin veren bir güncelleme yayımlamasıyla başlamıştı.
12 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir seyir izleyen piyasada, dün en çok değer kazanan ve kaybeden hisse senetleri belirlendi. En çok kazanan hisseler arasında ISKUR, ISATR, CATES gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler arasında FONET, CMENT, ISBTR gibi şirketler sıralandı. Bu bilgiler Bloomberg HT tarafından aktarıldı.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırdıktan sonra yüksek tansiyon ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Doktoru, Koca'nın 24 saat boyunca hastanede müşahede altında tutulacağını ve hayati riski olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya karışan diğer şahısların gözaltına alındığını ve Koca'nın da tedavi sonrası gözaltına alınacağını duyurdu. TFF Yönetim Kurulu, olay sebebiyle tüm liglerdeki maçları süresiz erteledi.
12 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, hakem Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu. TFF Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplanma kararı aldığı ve saldırıya karışanların ağır cezalandırılacağı belirtildi.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Bu olay sonrasında Adalet Bakanı soruşturma başlatıldığını, İçişleri Bakanı ise olayın takipçisi olacaklarını açıkladı. Saldırıya maruz kalan hakemler, maçlara çıkmama kararı alarak tepkilerini gösterdi. Hakemler Derneği de müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, kulüp başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırısına ilişkin olarak sadece 'üzgün olduğunu' ifade etti. Çaykur Rizespor ile oynanan maçın ardından gerçekleşen saldırı sonucunda hakem Meler yere düşmüş ve Koca'nın yanındakiler tarafından da saldırıya uğramıştı. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fenerbahçeli Umut Nayir ise yaşananlardan dolayı utanç duyduğunu belirtti.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor ile oynanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Bu olayın ardından Adalet ve İçişleri Bakanlıkları soruşturma başlattı. Koca, eski bir AKP milletvekili olup, partisi tarafından disipline sevk edilerek partiden ihracı talep edildi. Olay, futbol ve siyasi çevrelerde geniş yankı buldu.
12 Aralık 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmasının ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, olayı 'kara bir leke' olarak nitelendirerek tüm hakemlere müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Dernek, bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılmasını talep ediyor ve verilecek cezayı yakından takip edeceklerini belirtti.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Bu saldırı, Koca'nın yanındakiler tarafından da desteklendi ve Meler yere düşürüldü. Saldırı genel olarak kınanırken, Ankaragücü'nün taraftar derneği Gecekondu, Koca'ya desteklerini açıkladı. Dernek, hakem hataları ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) suçlayarak Koca'nın yanında olduklarını belirtti.
12 Aralık 2023

Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Umut Nayir, Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırısını eleştirdi. Nayir, hakemlere yönelik baskı ve saldırıları kınayarak, bu tür davranışların futbolun savunmasız faktörlerini yok ettiğini ve kendisini bu durumdan dolayı utanç duyduğunu ifade etti. Saldırı anının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.
12 Aralık 2023
İşaretlediklerim