Avrupa Birliği liderleri, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın karşı çıkmasına rağmen Ukrayna ile katılım müzakerelerine başlama kararı aldı. Ayrıca, Gürcistan'a aday statüsü verildi. Bu karar, AB liderleri tarafından stratejik ve tarihi bir adım olarak nitelendirildi. Ukrayna'nın tam üyelik için önkoşulları yerine getirmesi ve 27 üye devletin onayı gerekecek. AB liderleri, Ukrayna'ya mali destek sağlamak için 50 milyar avroluk bir fon üzerinde çalışacaklar.
14 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaparak İsrail'in Gazze saldırılarını konuştu. Erdoğan, ABD'nin İsrail'e desteğini çekmesinin ateşkesi sağlayabileceğini belirtti ve bölgede kalıcı ateşkesin sağlanmasının ABD'nin tarihi sorumluluğu olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin önerdiği garantörlük mekanizmasının kurulması ve 1967 sınırları temelinde bir Filistin Devleti'nin kurulmasının en makul çözüm olduğunu vurguladı. Görüşmede ayrıca F-16 satışı konusu da ele alındı.
14 Aralık 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin son hafta maçında Spartak Trnava ile karşılaştı ve rakibini 4-0 gibi net bir skorla yendi. Ferdi Kadıoğlu, Takac'ın kendi kalesine attığı gol ve Edin Dzeko'nun iki golüyle galibiyeti elde eden Fenerbahçe, bu sonuçla grubunu 12 puanla lider tamamlayarak üst tura yükseldi.
14 Aralık 2023

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırdığı için futboldan ömür boyu men cezası aldı. Ankaragücü kulübüne ise beş maç seyircisiz oynama ve toplamda 2.2 milyon lira para cezası verildi. Diğer kulüp yöneticileri ve görevlilerine de çeşitli cezalar uygulandı. Koca ve diğer saldırganlar hakkında ayrıca hapis cezası talep edilen bir iddianame hazırlandı.
14 Aralık 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını duyurdu. Parti Meclisi toplantısının ardından, dört büyükşehir ve altı il belediyesi dahil olmak üzere toplam 227 aday belirlendi. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterildiği açıklandı. Ayrıca Balıkesir, Bursa ve Bolu için de adaylar belirlendi.
14 Aralık 2023

Cambridge Üniversitesi başta olmak üzere uluslararası bir araştırma ekibinin Nature dergisinde yayımlanan çalışmasına göre, hamilelik sırasında bazı kadınların şiddetli bulantı ve kusma yaşamasının nedeni, bebekler tarafından üretilen ve 'Hyperemesis Gravidarum' adı verilen duruma yol açan GDF15 hormonunun miktarıyla ilişkili olduğu bulundu. Araştırma, bu hormona annenin ne kadar duyarlı olduğunun bulantı ve kusma şiddetini etkilediğini ve hormonun beyindeki alıcıya ulaşmasını engellemenin yeni bir tedavi yöntemi olabileceğini ortaya koydu.
14 Aralık 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP tarafından bir kez daha aday olarak belirlendi. Haberin detaylarına ilişkin daha fazla bilgi verilmedi ve 'ayrıntılar gelecek' ifadesiyle duyuru yapıldı.
14 Aralık 2023

FIFA tarafından 2023 En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için üç finalist açıklandı: Manchester City'den Erling Haaland, PSG'den Kylian Mbappe ve Inter Miami'den Lionel Messi. Ödül, 19 Aralık 2022 ile 20 Ağustos 2023 tarihleri arasında erkek futbolunda en üstün performansı gösteren oyunculara verilecek ve kazanan 15 Ocak 2024'te Londra'da düzenlenecek törenle ilan edilecek. Ayrıca FIFA Puskas Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için de finalistler duyuruldu.
14 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024 yılı için mezar yeri ücret tarifesini belirledi. Yapılan toplantıda, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni mezarlık ücret tarifesine göre ücretlere ortalama yüzde 58 zam yapıldı. En ucuz boş mezar yeri bedeli 4 bin 470 TL olarak, en pahalı boş mezar yeri ise 69 bin 770 TL olarak belirlendi.
14 Aralık 2023

AKP tarafından disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle sevk edilen Faruk Koca, karar çıkmadan istifa etti. Koca, bir futbol maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş ve bu olaydan dolayı tutuklanmıştı. Saldırı sonrası kulüp başkanlığından da istifa eden Koca, avukatları aracılığıyla AKP üyeliğinden de istifa dilekçesini partiye iletti.
14 Aralık 2023

İskoçya'da hapşırığını tutmaya çalışan bir adamın nefes borusunda yırtık oluştu. 30'lu yaşlardaki hasta, hapşırığı sırasında burnunu ve ağzını kapattıktan sonra şiddetli ağrılarla hastaneye başvurdu ve 2 milimetrelik yırtık tespit edildi. Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilen hasta, iki hafta boyunca yorucu aktivitelerden kaçınması tavsiyesiyle taburcu edildi. Dundee Üniversitesi sağlık görevlileri, hapşırık sırasında ağız ve burun kapatıldığında üst solunum yollarındaki basıncın 20 kat artabileceğini ve ciddi yaralanmalara yol açabileceğini belirtiyor.
14 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,77 artışla 7,813,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi ve holding endeksi sırasıyla yüzde 5,37 ve yüzde 3,30 değer kazandı. İletişim sektörü endeksi en çok yükselen sektör oldu. Analistler, yarın Türkiye'nin Moody's değerlendirmesi, Merkez Bankası anketi, bütçe dengesi ve konut satışları verilerinin piyasaları etkileyebileceğini ve BIST 100 endeksinde teknik olarak 8,000 puanın direnç seviyesi olduğunu belirtti.
14 Aralık 2023

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde, sakat doğan buzağıların tedavisinde kullanılmak üzere bir yürüme aracı geliştirildi. Tekerlekli araba olarak adlandırılan ve patent aşamasında olan bu cihaz, buzağıların canlı kalma oranını artırmayı ve iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. 2019 yılında başlatılan proje kapsamında geliştirilen cihaz, üniversite tarafından patent başvurusu yapıldıktan sonra aktif olarak kullanılmaya başlandı.
14 Aralık 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Alt Kat tarafından yürütülen 'Sanatta Yaratıcı Bakışlar' atölye programı, 16-25 yaş arasındaki 104 genci farklı sanat disiplinlerinde uzman sanatçılarla buluşturdu. Program, 2023 yılında hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak altı farklı atölye düzenledi. Depremzede gençlerin katılımı teşvik edildi ve programın 2024 yılında da devam edeceği açıklandı.
14 Aralık 2023

Rus kökenli ABD'li gazeteci ve yazar Masha Gessen, Gazze'yi Nazi işgali altındaki bir Doğu Avrupa kasabasına benzettiği için eleştirildi ve bu yorumları nedeniyle Heinrich Böll Vakfı, Gessen'e verilecek Hannah Arendt Ödülü'nden çekildiğini açıkladı. Gessen'in bu yorumları Almanya'daki Yahudiler tarafından tepkiyle karşılandı ve ödülün askıya alınması talep edildi. Hannah-Arendt Ödülü Siyasi Düşünce Derneği, ödül töreninin 16 Aralık'ta daha dar bir çerçevede gerçekleştirileceğini duyurdu.
14 Aralık 2023

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 18 bin 787'ye, yaralıların sayısının ise 50 bin 897'ye yükseldiğini açıkladı. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından resmi savaş ilan etmiş ve bir haftalık ateşkesin bitimiyle Gazze'yi yoğun bir şekilde bombalamaya devam etmişti. Gazze'de 22 hastane ve 52 sağlık merkezi hizmet dışı kalmış, çocuk aşılarının tükendiği ve acil aşı ihtiyacı olduğu belirtilmiştir.
14 Aralık 2023

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), 2023 Basın Özgürlüğü Bilançosu raporunda Türkiye'de gazetecilerin yıldırılması amacıyla geçici tutuklamaların kullanıldığını belirtti. 2023 yılında dünya genelinde 45 gazeteci öldürüldü ve 521 gazeteci tutuklandı. Türkiye'de ise 43 gazeteci tutuklandı ve 1 Aralık itibariyle yedi gazeteci hapiste bulunuyor. RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, bu durumun hukuk devletinin aşındığını ve siyasi amaçlar için gazeteci tutuklamalarının kullanıldığını ifade etti.
14 Aralık 2023

Fenerbahçe Beko basketbol takımı, Litvanyalı Sarunas Jasikevicius ile başantrenör olarak üç yıllık bir anlaşma yaptı. Bu atama, takımın eski başantrenörü Dimitris Itoudis'in görevden alınmasının ardından gerçekleşti. Jasikevicius, daha önce Zalgiris Kaunas ve Barcelona gibi takımları çalıştırmış ve oyuncu olarak dört kez EuroLeague şampiyonluğu yaşamış bir isim. Fenerbahçe, Jasikevicius'un tecrübesiyle başarıya ulaşmayı hedefliyor.
14 Aralık 2023

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırdıktan sonra tutuklanmış ve hakkında üç ayrı suçtan toplamda 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştır. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Koca'nın yanı sıra üç şüpheli daha yer almakta ve şiddet içeren suçlarla itham edilmektedirler. İddianamede, tüm şüpheliler için ayrıca spor müsabakalarından men cezası talep edilmiştir. İddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.
14 Aralık 2023

Türkiye'nin beş yıllık kredi risk primi (CDS), yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasının ardından yaklaşık üç yıl sonra 300 baz puanın altına düştü. CDS değeri, ülkelerin ekonomik ve politik risklerini yansıtan ve piyasalar tarafından 'risk barometresi' olarak izlenen dinamik bir gösterge. 2023'ün ilk yarısında 500 puanın üzerinde olan CDS, seçimlerden sonra düşüşe geçerek Kasım ayında 400 baz puanın altına ve Mart 2021'den bu yana ilk kez 300 baz puanın altına inmiştir. Şu anki CDS seviyesi 322 puandır.
14 Aralık 2023

Türkiye'de Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutar, 18 Ağustos haftasından bu yana düşüş gösteriyor. 18 Ağustos'ta 3 trilyon 407 milyar 948 milyon lira olan KKM hesaplarındaki toplam tutar, 1 Aralık haftasında 2 trilyon 714 milyar 342 milyon liraya düşmüş ve sonrasında 2 trilyon 700 milyar 940 milyon liraya gerilemiştir. Yeni ekonomi yönetimi, KKM varlıklarını azaltma ve Türk Lirası mevduatını destekleme yönünde adımlar atıyor.
14 Aralık 2023

Avustralya'nın Sydney şehrinde bir kadın, içinde 10 bin donut bulunan bir teslimat kamyonetini bir benzin istasyonundan çaldı. Polis, kamyoneti bir hafta sonra binlerce bozuk donutla birlikte terk edilmiş halde buldu ve güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak 28 yaşındaki kadını tutukladı. Kadın, hırsızlık ve ehliyetsiz araç kullanmak suçlarıyla karşı karşıya ve kefaletle serbest bırakılması reddedildi. Kadının kamyonetteki donutların farkında olup olmadığı ise belirsiz.
14 Aralık 2023

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne sebep olduğu kazayla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı, oğlunun kaçmadığını ve işi nedeniyle Türkiye'den ayrıldığını belirtti. Oğlunun 'asli kusurlu' bulunmasının ardından yakalama kararı çıkarılmış ve 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı tespit edilmişti. Hasan Şeyh Mahmud, oğlunun geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle görüştüğünü ve Göçer'in ailesine başsağlığı dilediğini ifade etti.
14 Aralık 2023

Alman heavy metal grubu Scorpions, 'Love at First Sting' albümünün 40. yılı şerefine düzenlediği turne kapsamında İstanbul'da konser verecek. Sekiz yıl önce 291 lira olan VIP biletler, bu konser için 7 bin 500 lira fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Biletlerin birinci avantajlı dönem fiyatları 1.350 ile 7.500 lira arasında değişiyor. Asgari ücretle karşılaştırıldığında, 2016'da bir asgari ücretli dört VIP bilet alabilirken, şimdi yalnızca bir tane alabiliyor.
14 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saha komiseri raporuna göre Koca, koridorda 'Buradan çıkamayacaklar' ifadesini kullanmış. Olay sonrası ligler süresiz ertelenmiş, Koca tutuklanarak kulüp başkanlığından istifa etmiştir. Hakemler ve futbol camiası bu şiddet olayını kınamış, bazı kesimler ise Koca'nın arkasında durmuştur.
14 Aralık 2023

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ev sahipliğinde gerçekleşen COP 28 İklim Zirvesi'nde, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği taahhütleri de dahil olmak üzere birçok deklarasyona imza atmadı ve kömürden çıkış taahhüdünde bulunamadı. Bunun yerine, iklim değişikliği kaynaklı afetler için oluşturulan Kayıp Zarar Fonu'ndan yararlanmak istediğini belirtti. Türkiye'nin sera gazı emisyonlarını 2030'a kadar yüzde 30'dan fazla artırmayı öngören iklim hedefi güncellenmediği ve 2053'te net sıfır emisyon hedefine ulaşması gerektiği vurgulandı. Zirvede birçok ülke çeşitli iklim taahhütlerinde bulunurken, Türkiye bu girişimlerin dışında kaldı.
14 Aralık 2023

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında rahatsızlanan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in 12 Aralık'ta rahatsızlandığını ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu. Koca, Bitmez için taziye mesajı yayımlayarak başsağlığı ve sabır diledi.
14 Aralık 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un Türkiye'ye getirilerek yargılanmasının gündemde olduğunu açıkladı. Mahmud, kaza sonrası gözaltına alınmış ve yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu ancak 'asli kusurlu' bulununca çıkarılan yakalama kararından sonra yurt dışına çıkmıştı. Ayrıca, Adalet Bakanı Tunç, bir avukatın sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ve hakemlere yönelik saldırılarla ilgili hukuki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
14 Aralık 2023

Erzincan İliç'te siyanür sızıntısı yaşanan ve maden ruhsatı iptal edilmeyen Kanadalı Anagold Madencilik şirketinin 7,2 milyon dolarlık vergi borcu, yeni yürürlüğe giren bir yasa uyarınca silindi. Şirket, vergi affı sayesinde önceki dönemlerden kalan 8,6 milyon dolarlık vergi borcunun yerine 1,4 milyon dolar ödedi. Çöpler Madeni, 2020'den bu yana yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir ve 334,6 milyon dolar kar elde etti. Geçen yıl siyanür sızıntısı sonucu çevre kirliliğine neden olan şirkete idari para cezası kesilmiş, ancak faaliyetlerine devam etmesine izin verilmişti.
14 Aralık 2023

77'nci Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını, 'Barbie' filminin yönetmeni Greta Gerwig üstlenecek. 14-25 Mayıs tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek olan festivalde Gerwig, jüri başkanı olarak görev yapacak ve bu rolü İsveçli yönetmen Ruben Östlund'dan devralacak. Festivalin ilk kadın başkanı Iris Knobloch ve festival direktörü Thierry Fremaux, Gerwig'i statükoyu sarsan bir yönetmen olarak tanımladı. Gerwig, Cannes'da jüri başkanı olarak görev yapacak olmanın kendisini şaşkın, heyecanlı ve gururlu hissettirdiğini belirtti.
14 Aralık 2023

İstanbul emniyeti, sosyal medya üzerinden müstehcen içerikli canlı yayın yapan ve çeşitli görüntüler paylaşan altı kullanıcıyı gözaltına aldı. Şüphelilerin adresleri tespit edilerek yapılan operasyon sonucunda K.B, E.B, K.D, Y.Ş, K.Y. ve N.G isimli kullanıcılar gözaltına alındı. Dört şüpheli adliyeye sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla, diğer iki şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
14 Aralık 2023

Britanyalı komedyen Jimmy Carr, kara mizah ve sarkastik komedi tarzıyla tanınan 'Terribly Funny' adlı gösterisiyle 7 Mart'ta İstanbul'da Tim Show Center'da sahne alacak. Gösteri İngilizce olacak ve altyazı sunulmayacak. Bilet fiyatları 1000 ile 2000 lira arasında değişiyor. İzleyicilere, gösterinin hassas konular içerebileceği konusunda uyarıda bulunuluyor.
14 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 14 Aralık 2023 tarihinde güne yüzde 1,24 artışla 7.622,69 puandan başlamıştır. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa pozitif bir seyir izlemekte, ancak İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalanmalar yaşamaktadır. Önceki günü 7.529,31 puanla kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe yükselişle başlamıştır.
14 Aralık 2023

ABD'de Simon Paul ve Travis John Branson isimli iki kişi, aralarında ABD'nin ulusal kuşu olan kelkartalların da bulunduğu yaklaşık 3 bin 600 kuşu öldürmekle suçlanıyor. İkili, kartal avlamayı yasaklayan yasayı ihlal etmek ve kaçakçılık yapmakla yargılanıyor. Branson'ın kuşları öldürdüğünü övünerek anlattığı ve kuş tüylerini para karşılığında sattığı mesajları telefonunda bulunmuş. Zanlıların kuşları çekmek için geyik ölüsü kullandıkları ve bu eylemlerinin iddianamede yer aldığı belirtiliyor.
14 Aralık 2023

Arjantin'de yıllık enflasyon oranı yüzde 161 olarak kaydedildi, bu oran beklenenden daha yüksek bir artışı gösteriyor. Ülkenin yeni lideri Javier Milei, merkez bankasını kapatma ve dolar kullanımına geçiş gibi radikal ekonomik değişiklikler vaat ediyor. Ayrıca, Arjantin pesosunun dolar karşısında yüzde 50 devalüasyonu gerçekleştirileceği duyuruldu. Ekonomi Bakanı Luis Caputo, önümüzdeki birkaç ayın özellikle enflasyon açısından daha kötü olacağını belirtti.
14 Aralık 2023

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, genel merkezin talebi üzerine istifa etmişti. Ancak İBB'deki İYİ Parti grubu, Özkan'ı yeniden grup başkanvekilliğine seçti. Bu durum üzerine İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Özkan'ı seçen meclis üyelerinin 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Parti içindeki bu gelişme, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimler öncesinde tek başına seçime girmeyi planlayan İYİ Parti'nin iç dinamiklerini yansıtıyor.
14 Aralık 2023

14 Aralık 2023 tarihinde Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürmekte. Dolar/TL kuru 29,014, avro/TL kuru ise 31,61 seviyesinden işlem görmeye başladı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra döviz kurları serbest bırakıldı ve seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL kuru, bir hafta içinde 23 seviyesini aşarak yükselişe geçti. Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki faiz toplantısından sonra döviz kurları daha da artarak dolar 25'in, avro ise 27'nin üzerine çıktı.
14 Aralık 2023

14 Aralık 2023 tarihinde saat 9:00 itibarıyla gram altın, Türkiye piyasasında 1.898 lira seviyesinden işlem görmekte. Aynı zamanda spot altın fiyatı ons başına 2.034 dolar olarak belirlenmiş. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru dikkate alınarak hesaplanmaktadır.
14 Aralık 2023

Ekşi Sözlük, iktidarın deprem ihmallerini eleştiren içerikler nedeniyle 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle 25 Şubat'ta erişime engellenmiş ve itiraz üzerine mahkeme kararıyla erişim engeli kaldırılmıştı. Ancak site, itiraz sonrası açılamadan tekrar kapatılmıştı. Yönetim, siteyi farklı alan adlarına taşısa da, son olarak kullanılan 'eksisozluk1923.com' alan adı da Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Aralık 2023 tarihli kararıyla erişime engellendi. Ekşi Sözlük, yeni alan adı olarak 'eksisozluk1999.com' duyurusunu yaptı.
14 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Denizi'nin kuzeyinde perşembe günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan başlayıp zamanla güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Bölge sakinleri, olası ulaşım aksamaları konusunda uyarıldı.
14 Aralık 2023

Japonya'da, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) bağış etkinliklerinde gelirleri eksik beyan ettikleri şüphesiyle dört bakan istifa etti. İstifa edenler arasında Hükümet Sözcüsü olan Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, Ekonomi Bakanı Nişimura Yasutoşi, Tarım Bakanı Miyaşita İçiro ve İçişleri Bakanı Suzuki Junji bulunuyor. Ayrıca, Kişida Fumio kabinesinde görevli kıdemli bakan yardımcıları ile parlamenter bakan yardımcılarının da istifa ettiği belirtiliyor.
14 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir seyir izleyen piyasada, dün en çok değer kazanan ve kaybeden hisse senetleri belirlendi. En çok kazandıran hisseler arasında ISKUR, AKFGY, EMKEL gibi şirketler yer alırken, en çok kaybettirenler arasında CMENT, BASCM, SELGD gibi hisseler sıralandı. Bu bilgiler Bloomberg HT tarafından aktarıldı.
14 Aralık 2023

Adana'nın Çukurova ilçesindeki bir Starbucks şubesine, içeride müşteriler bulunduğu sırada pompalı tüfekle ateş açıldı. Saldırganın, 'Filistin'de çocuklar ölüyor' dediği yerel kaynaklarca aktarıldı. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinde tüfeğiyle birlikte yakalandı. Adana Valiliği, saldırganın 1988 doğumlu O. G. olduğunu ve gözaltına alındığını duyurdu.
14 Aralık 2023
İşaretlediklerim