Kütahya'nın Gediz ilçesinde bir çiftlikten kaçan deve kuşu, Gediz-Kütahya karayoluna girdi. Sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Gediz Belediyesi Veteriner Hekimliği ekipleri, deve kuşunu Hacıbaba Mahallesi mevkisinde yakaladı. Kaçtığı çiftlikten kaçtığı anlaşılan deve kuşu, sahibine teslim edildi. Olay anı, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
15 Aralık 2023

İsrail ordusu, Gazze'deki Şucaiye bölgesinde yaşanan çatışmalar sırasında üç İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak algılayarak ateş açtı ve öldürdü. Olay sonrasında ölenlerin kimlikleri konusunda şüphelerin ortaya çıkması üzerine cesetler İsrail'e nakledildi ve inceleme sonucunda cesetlerin Yotam Haim, Samer Talalka ve ismi açıklanmayan bir rehineye ait olduğu doğrulandı. Bu olay, Hamas'ın İzzeddin Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim'de başlatılan 'Aksa Tufanı' adlı saldırı sırasında rehin alınan İsraillilerle ilgili gelişmelerin bir parçası.
15 Aralık 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin devlet şirketleri tarafından değil, özel ve uluslararası şirketler tarafından yapıldığını açıkladı. İsrail-Hamas çatışmaları sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına rağmen ticaretin devam etmesi eleştirilmişti. Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, bu ticaret nedeniyle AKP'ye Meclis'te tepki gösterirken fenalaşarak hayatını kaybetti. Bolat, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler yaptırımlarına uyduğunu ve Filistin'e gönderilen malların İsrail gümrükleri üzerinden geçtiğini ifade etti.
15 Aralık 2023

Avrupa Birliği'nin 27 üye ülkesinin liderleri Brüksel'de bir araya gelerek, Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerine başlama ve Gürcistan'a adaylık statüsü verme kararları aldı. Ancak, Gazze'de ateşkes çağrısı konusunda bir uzlaşıya varılamadı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, üye ülkeler arasında çatışmalara verilecek ara konusunda farklı görüşler olduğunu belirtti ve iki devletli çözüm sürecine bağlılık vurgusu yaptı.
15 Aralık 2023

İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan rapora göre, İstanbul'daki hastanelerin yüzde 70'i özel sektör tarafından işletiliyor. Türkiye genelinde bu oran yüzde 36,76 iken, İstanbul'da 10 hastaneden 7'si özel. Raporda, son 10 yılda Türkiye'deki hastane yatağı sayısının yüzde 35 arttığı, en fazla artışın özel sektörde olduğu belirtiliyor. Ayrıca, İstanbul'da sağlık hizmetlerine erişimde bazı zorluklar ve hekim sayısının OECD ortalamasının altında olduğu vurgulanıyor. Şişli ve Kadıköy ilçeleri en fazla özel sağlık kurumuna ve muayenehaneye sahip.
15 Aralık 2023

Teknik direktör Fatih Terim'in banka hesapları, 'Seçil Erzan' soruşturması kapsamında değil, Terim'in müşteki sıfatıyla yaptığı başvuru sonucunda inceleniyor. Erzan ve altı işbirlikçisi, bir fon üzerinden yüksek getiri vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Terim, bu davanın müştekileri arasında yer almıyor. Erzan, ifadelerinde Terim'i referans gösterdiğini belirtse de Terim'in fona para yatırdığına dair bir ifade kullanmadı. İddianamede, Erzan'ın dolandırıcılık yaparak kişileri kandırdığı belirtiliyor.
15 Aralık 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yol kenarında bulunan bir aslan yavrusu, jandarma ekipleri tarafından yapılan arama sonucu bulundu. Hayvan Durum İzleme (Haydi) ekipleri tarafından koruma altına alınan yavru, tedavi için Şanlıurfa'ya götürüldü ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aslan yavrusunun yorgun ve bitkin halde bulunmasının ardından, onu kimin bıraktığının tespiti için çalışmalar devam ediyor.
15 Aralık 2023

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, enflasyon düşene kadar asgari ücretin yılda dört kez güncellenmesi gerektiğini ifade etti. İzmir'de düzenlenen yarım gün iş bırakma eylemi ve kitlesel yürüyüşte, vergide adalet ve insanca yaşanabilir bir ücret talepleri dile getirildi. Çerkezoğlu, Meclis'e sunulan beş maddelik adil vergi sistemi kanun teklifine destek çağrısında bulundu ve yüksek enflasyon koşullarında asgari ücretin rakamlarının yetersiz kaldığını belirtti.
15 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,31 oranında değer kazanarak 7,993.85 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 93,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,40 ve holding endeksi yüzde 2,39 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran metal ana sanayi oldu. Önümüzdeki hafta Merkez Bankası'nın faiz kararı ve BIST 100 endeksinin teknik seviyeleri piyasaların odak noktasında yer alacak.
15 Aralık 2023

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaralı olarak bulunan ve tedavileri DEKAMER'de tamamlanan üç caretta caretta, Güzelçamlı Sahili'nde düzenlenen bir törenle doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Kaplumbağalardan birine takip cihazı takıldı. DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, küresel ısınmanın deniz kaplumbağalarının cinsiyet dağılımı ve beslenme alanları üzerinde etkili olduğunu belirtti.
15 Aralık 2023

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, iç kanama geçirmesi sonucu Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı ve entübe edildi. Kızı Ülkü Okuyan, babasının durumunun kritik olduğunu ve sağlık durumu hakkında gelişmeleri paylaşacaklarını belirtti. Yaşar Okuyan, geçmişte MHP, Anavatan ve CHP gibi çeşitli partilere üye olmuş ve son olarak CHP'den atılmış bir siyasi figürdür.
15 Aralık 2023

Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da içinde olduğu dört sanık, hakem Halil Umut Meler'e saldırdıkları gerekçesiyle yargılanacak. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara Batı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanıkların 'kamu görevlisine kasten yaralama', 'tehdit' ve 'sporda şiddetin önlenmesine dair kanuna aykırılık' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Faruk Koca'nın 13 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması öngörülüyor.
15 Aralık 2023

İtalya Rekabet Kurumu, sosyal medya fenomeni Chiara Ferragni ve iki şirketine, yanıltıcı bağış kampanyası düzenleyerek tüketicileri kandırdıkları gerekçesiyle 1 milyon avrodan fazla para cezası verdi. Ferragni'nin şirketleri ve Balocco firması, kemik kanseriyle mücadele eden çocuklar için fon toplama bahanesiyle 'Pembe Noel Pandoro' adlı ürünü yüksek fiyata sattı. Ancak yapılan incelemelerde Ferragni'nin bağış yapmadığı, Balocco'nun ise sadece 50 bin avro bağışladığı ortaya çıktı.
15 Aralık 2023

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarının yılın üçüncü çeyreğinde performanslarını iyileştirdiğini duyurdu. Artan faiz oranları ve enflasyona endeksli tahvil kazançlarının beklentileri aşması, net faiz gelirlerindeki artış ve TL mevduat maliyetlerinin büyük ölçüde telafi edilmesi gibi faktörler bu iyileşmede etkili oldu. Ancak, yüksek faiz oranlarının etkisiyle kredi büyümesinde bir yavaşlama yaşandığı gözlemlendi.
15 Aralık 2023

Türk yazar Ahmet Ümit, 'Kayıp Tanrılar Ülkesi' isimli romanında Pergamon arkeolojisi ve Bergama ile Berlin arasındaki kültürel mirası konu aldığı için Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden 'arkeolog üye' beratı ile ödüllendirildi. Roman ayrıca Almanya ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkileri de işliyor. Ödülü, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson tarafından takdim edildi. Ümit daha önce de benzer temalı eserleriyle ödüller almıştı ve bu ödülü büyük bir onur olarak nitelendirdi.
15 Aralık 2023

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantıda faizi 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkarmasını bekliyor. Bu beklenti, MB'nin sözlü yönlendirmesi ve enflasyon görünümüne bağlı olarak şekillenmiş. Türkiye'de Mayıs 2023 seçimlerinden bu yana faiz artışları devam ediyor ve son artış Kasım ayında 500 baz puan ile yüzde 40'a ulaşmıştı. Türkiye ekonomisi döviz ihtiyacı nedeniyle Körfez ve Batı yatırımlarını çekmeye çalışıyor ve bu kapsamda Gaye Erkan ve Mehmet Şimşek gibi isimler yatırımcılarla görüşmeler yapmıştır.
15 Aralık 2023

University College London ve diğer üniversitelerden bilim insanları, alkol tüketim alışkanlıklarının alkol bağlı siroz riski üzerindeki etkisini inceledi. Araştırma, kısa sürede aşırı alkol tüketen kişilerin, haftada birkaç kez içenlere göre alkol bağlı siroza yakalanma olasılığının üç kat daha yüksek olduğunu gösterdi. Genetik yatkınlığı yüksek olanlar ve tip-2 diyabeti olanlar için risk daha da artıyor. Araştırma sonuçları, içki içme modelinin miktarından daha önemli olduğunu ve sağlık hizmetlerinde genetik bilginin kullanımının risk tahminini iyileştirebileceğini belirtiyor.
15 Aralık 2023

İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te görev yapan Anadolu Ajansı foto muhabiri Mustafa Haruf'u, Mescid-i Aksa yakınında cuma namazı kılmak için toplanan Filistinlilere yönelik kısıtlamaları takip ettiği sırada şiddetli bir şekilde darbetti. Haruf, aldığı darbeler sonucu yüzünde ve vücudunda yaralar oluştuğu için hastaneye kaldırıldı. Aynı olay sırasında İsrail polisleri, Haruf'un yanındaki kameraman Faiz Ebu Rumeyle'ye de saldırdı.
15 Aralık 2023

1996 yılında öldürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker ve eski MİT mensubu Mehmet Korkut Eken hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Sedat Peker, bir YouTube videosunda kardeşi Atilla Peker'i cinayeti işlemekle görevlendirdiğini iddia etmişti. Atilla Peker ise daha önce Fethiye başsavcılığına cinayetle ilgili bilgiler içeren bir dilekçe sunmuştu.
15 Aralık 2023

Türkiye Güreş Federasyonu, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda hakeme saldıran Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Erdoğan Karaali'yi görevden aldı. Saldırı sonrası Dünya Güreş Birliği Disiplin Kurulu, Karaali'ye iki ay men ve Türkiye Güreş Federasyonu'na para cezası verdi. Federasyon, 'sporda şiddet ve doping konularında sıfır tolerans' ilkesi çerçevesinde Karaali'nin görevine son verdi. Ayrıca, Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın da bir hakeme saldırısı sonucu tutuklandığı ve görevden alındığı belirtildi.
15 Aralık 2023

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında bir gazetecinin '20 yıl önceki halinize tavsiyeniz ne olur?' sorusuna 'Doğru yoldasın, yoldaş' diyerek yanıt verdi. Putin, 20 yıl önceki halini 'sözde ortaklarla ilişkilerde aşırı saflığa karşı' uyarırdı ifadesini kullandı. Bu ifade, Rus devrimci ve ilk Sovyet lideri Vladimir Lenin'e atfedilen bir aforizmaya gönderme yapıyor.
15 Aralık 2023

İspanya'da tatildeyken kaybolan 17 yaşındaki Alex Batty, altı yıl sonra Fransa'nın Toulouse kenti yakınlarında yağmur altında yürürken bir kurye tarafından bitkin halde bulundu. Kendisiyle iletişime geçen kurye, Alex'in arandığını internetten öğrenince onu polise götürdü. Alex, büyükannesi Susan Caruana'ya eve dönmek istediğini belirten bir mesaj gönderdi. Alex, son iki yıldır Fransa'nın Pirene vadilerinde bir gezici komünde yaşadığını belirtti, ancak kaybolmasıyla ilgili annesi ve büyükbabasının yerini açıklamadı.
15 Aralık 2023

AKP Ankara milletvekilleri, Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan ve sonrasında tutuklanan, AKP'den istifa eden ve futboldan ömür boyu men edilen Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın yaşanan olay sonrası kulübe 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri, kulübün zarar görmemesi ve şiddetin önlenmesi adına desteklerini ifade etti ve süreci yakından takip edeceklerini belirtti. Ayrıca, Ankaragücü'nün tarihi önemine vurgu yapılarak kulübün linç kampanyasına maruz bırakılmaması gerektiği ifade edildi.
15 Aralık 2023

Naughty Dog stüdyosu, geliştirmekte oldukları 'The Last of Us' isimli online oyunun iptal edildiğini bir blog yazısı aracılığıyla açıkladı. Stüdyo, online oyunun stüdyonun diğer tek oyunculu oyun projelerini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle bu kararı aldığını belirtti. Kaynakların online oyun yerine tek oyunculu ve hikayeli oyunlara ayrılacağı ifade edildi.
15 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da 15 Aralık 2023 tarihinde altı farklı şirket kendi hisselerinden geri alım yaptı. Bu şirketler ve geri alım yaptıkları hisse adetleri sırasıyla Aksa Enerji 81 bin 109 adet, Albaraka 750 bin adet, Gimat Mağazacılık 115 bin 309 adet, Medical Park 38 bin adet, Kervan Gıda 230 bin adet ve Suwen Tekstil 115 bin 629 adettir.
15 Aralık 2023

İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde 10 yıl önce polis kurşunuyla ölen Uğur Kurt'un davasında, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararı sonrası yeniden görülen duruşmada savcı, sanık polis Sezgin Korkmaz için iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı, Korkmaz'ı 'taksirle birinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla itham etti. Mahkeme, savunma için süre vererek duruşmayı 1 Mart 2024'e erteledi. AYM, Uğur Kurt'un yaşam hakkının ihlal edildiğine hükmetmiş ve dosyanın yeniden yargılanması için karar vermişti.
15 Aralık 2023

Diyarbakırlı çiğköfte ustası Bilal Yakut, İsviçre gezisinde nar ekşisi bulamayınca çiğköfteye çikolata ekleyerek yeni bir lezzet yaratmış. Türkiye'ye dönüşünde çeşitli denemeler sonucu istediği tadı yakalayan Yakut, bu tarifi 'Çiğkoftelatta' adıyla Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil ettirmiş. Çikolatalı çiğköfteyi Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, İsveç, Suriye ve Irak'a da gönderen Yakut, ürününü dünya çapında tanıtmayı hedefliyor.
15 Aralık 2023

Ziraat Bankası, Almanya'nın önde gelen finans kuruluşlarından Deutsche Bank ile 1,75 milyar avro tutarında bir kredi ve fonlama anlaşması gerçekleştirdi. Anlaşma, dış finansman imkanlarını beş yıla kadar vade ile sağlayacak şekilde düzenlendi. Banka tarafından yapılan açıklamada, bu tür adımların dış finansmanın derinleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi yönünde atılacağı ve uluslararası işbirliklerinin yanı sıra özellikle ihracatçılar başta olmak üzere Türk ekonomisine desteklerinin artırılarak devam edeceği belirtildi.
15 Aralık 2023

İngiltere Premier Lig'de 23 Aralık'ta oynanacak Fulham-Burnley maçında Rebecca Welch, lig tarihinde maç yönetecek ilk kadın hakem olacak. 2010 yılında hakemlik kariyerine başlayan Welch, bu sezon Championship liginde de ilk kadın hakem olarak görev yapmıştı. Ayrıca, Kasım ayında Fulham – Manchester United maçında dördüncü hakem olarak Premier Lig'de görev alan ilk kadın olmuştu. İngiltere Hakemler Birliği Başkanı Howard Webb, bu gelişmeyi bir dönüm noktası olarak nitelendirdi ve Welch'in bu fırsatı hak ettiğini belirtti.
15 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada ikinci kez beraat etti. İmamoğlu, 2022'de bir açılış töreninde Yazıcı'ya yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçuyla suçlanmıştı. İlk beraat kararının ardından Yazıcı'nın itirazı üzerine dava yeniden görülmüş, İmamoğlu bugün ikinci kez beraat etmiştir.
15 Aralık 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 düşüşle 93 bin 514'e geriledi. Ocak-kasım döneminde ise yüzde 14,9 azalarak 1 milyon 87 bin 349 konut satıldı. İstanbul, en çok konut satışının yapıldığı il olurken, yabancılara yapılan konut satışları da yüzde 61,5 azalarak 2 bin 342'ye düştü. Rusya vatandaşları, kasım ayında Türkiye'den en çok konut satın alan yabancılar oldu.
15 Aralık 2023

HBO'nun popüler komedi dizisi 'Curb Your Enthusiasm', 24 yıl süren yayın hayatının ardından 12. sezonu ile ekranlara veda ediyor. Dizi, 'Seinfeld' yaratıcısı Larry David'in kendi huysuz versiyonunu oynadığı ve günlük olaylarla dalga geçen bir mizah anlayışına sahip. Dizi, yayınlandığı süre boyunca Emmy ve Altın Küre ödülleri de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Final sezonu 4 Şubat'ta başlayacak ve 10 bölüm sürecek.
15 Aralık 2023

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Uluç, botulinum toksini (botoks) uygulamalarının sadece uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, yanlış uygulamaların zehirlenmelere ve hatta ölüme yol açabileceğini belirtti. Uluç, özellikle kilo verme amacıyla mideye yapılan ve yeterli bilimsel veriye sahip olmayan botoks uygulamalarının ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı onayı olmayan ürünlerin kullanımının da riskleri artırdığını söyledi. Kongrede çocuk nörolojisi ana tema olarak ele alınırken, diğer nörolojik hastalıklar da tartışılacak.
15 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 15 Aralık 2023 tarihinde güne önceki kapanışa göre yüzde 0,11'lik bir artışla 7.821,97 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak pozitif bir seyir izliyor. Ancak, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks son zamanlarda dalgalanmalar yaşıyor. Önceki günü 7.813,40 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe hafif bir artışla giriş yaptı.
15 Aralık 2023

Yönetmen Zeki Demirkubuz'un sekiz yıl aradan sonra çektiği 'Hayat' filmi, bu hafta vizyona giren yedi yeni filmden biri. Film, babasının zoruyla nişanlanan ve bu durumu reddederek kaçan genç bir kızın hikâyesini anlatıyor. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu'da geçen 'Nefes-Yer Eksi İki', 12 Eylül darbesi sırasında haksız yere hapse atılan bir simitçinin öyküsünü anlatan 'Güneşi Beklerken Simitçi', Willy Wonka'nın gençliğini konu alan 'Wonka' ve üç farklı animasyon filmi de sinemaseverlerle buluşuyor.
15 Aralık 2023

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki bir krom maden ocağında gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük oluştu. Olay sonucunda iki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. Jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir işçi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Denizli Valisi olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
15 Aralık 2023

Türk Lirası, 15 Aralık 2023 tarihinde dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürmektedir. Dolar/TL 29,044, avro/TL ise 31,902 seviyesinden işlem görmeye başlamıştır. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, Merkez Bankası'nın faiz kararları ve piyasa dışı düzenlemelerin etkisiyle dalgalanmalar yaşamıştır. Seçimlerden önce ve sonra döviz kurlarında yaşanan yükselişler, Merkez Bankası'nın faiz politikalarıyla ilişkilendirilmiştir.
15 Aralık 2023

15 Aralık 2023 tarihinde saat 9:00 itibarıyla gram altın, Türkiye piyasasında 1.900 lira fiyatla işlem gördü. Aynı zamanda spot altın fiyatı ons başına 2.034 dolar olarak belirlendi. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru dikkate alınarak hesaplanmaktadır.
15 Aralık 2023

Belçika'da marihuana örgütü lideri olarak bilinen İngiltere uyruklu Mohammed Zakir Miah ve Vietnam'da ağır yaralama suçundan aranan Çin uyruklu Chen Xuefeng, İstanbul'da gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu. Yakalanan şahısların İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde olduğu belirtildi.
15 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Edirne'yi sarı kod, Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli'ni ise turuncu kod ile yağış konusunda uyardı. Bu illerde yağmur beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerinin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
15 Aralık 2023

Avrupa Konferans Ligi H grubunda, Fenerbahçe ve Ludogorets'i yüksek skorlarla mağlup etmesine rağmen Nordsjaelland, +10 averajla üçüncü sırada kalarak gruptan çıkamadı. Fenerbahçe, Spartak Trnava'yı 4-0 yenerek 12 puanla grup lideri oldu ve bir üst tura yükseldi. Ludogorets de aynı puana sahip olmasına karşın ikinci sırada yer alarak gruptan çıktı. Grubun son sırasında ise 1 puanla Spartak Trnava yer aldı.
15 Aralık 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı döviz işlemleri yaptırdığı tespit edilen 44 internet sitesine erişim engeli kararı aldı. Bu karar, SPK'nın 14 Aralık tarihli bülteninde duyuruldu. Erişim engeli kararı, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin dördüncü fıkrasına dayanarak alındı ve ilgili siteler hakkında hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildi.
15 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksi, seçimlerin ardından yükselişini sürdürüyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan hisseler arasında ISKUR, ISATR, VAKKO gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler ise AKFGY, EMKEL, CMENT gibi şirketler oldu. Borsa, 14 Aralık 2023 tarihinde günü yükselişle tamamladı.
15 Aralık 2023

Anayasa Mahkemesi, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasının Anayasa'nın 34. maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına aykırı olduğuna karar verdi. Taksim Meydanı, 1977'de yaşanan ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için sembolik bir öneme sahip. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), engelleme kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı. Mahkeme, kötü muamele yasağının ihlal edildiği yönündeki başvuruyu ise reddetti.
15 Aralık 2023
İşaretlediklerim