Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin deprem riski altında olduğunu ve İstanbul'da 'Yarısı Bizden Kampanyası' ile 750 bin konutun kısa sürede dönüştürüleceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde 207 bin konutun inşasına başlandığını ve köy evlerinin çelikten yapılacağını ifade etti. İstanbul'da daha önce 800 bin bağımsız bölümün dönüşümünün gerçekleştirildiğini, 170 bin 941'inin ise devam ettiğini söyledi. Kampanyaya 1 milyondan fazla vatandaşın başvurduğunu ve öncelikle yüzde yüz anlaşma sağlanan binalardan başlanacağını açıkladı.
19 Aralık 2023

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu, üniversite yönetiminin İktisadi İdari Bilimler Fakültesini kapatma ve Fen-Edebiyat Fakültesini ikiye bölme planına karşı öğrencileri eyleme çağırdı. Plana göre, İİBF'nin bölümleri diğer fakültelere dağıtılacak. Bu plan, üniversitenin senatosunda tartışılacak ve onaylanırsa cumhurbaşkanlığına sunulacak. Öğrenciler, rektörlük binası önünde nöbet tutarak ve online forum düzenleyerek tepkilerini dile getirecekler.
19 Aralık 2023

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, Trabzonspor ile karşılaştı. Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci gol VAR incelemesi sonrası verildi. İstanbulspor yönetimi, gol öncesinde faul olduğunu iddia ederek karara itiraz etti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada oyuncularını sahadan çekmek istedi, ancak oyuncular maça devam etmek istedi. Sonunda takım sahadan çekildi ve maç yarıda kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili kararı bekleniyor. Ayrıca, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir hakeme saldırısı ve sonrasında yaşananlar da makalede yer alıyor.
19 Aralık 2023

Bodrum Yalıkavak'tan Gümüşlük'e giderken Suudi bir turistin çarptığı dans hocası Saliha Alemdar, kazadan dolayı üç aydır yatağa bağımlı hale geldi. Kazadan sonra pişman olduğunu belirten turist, gözaltına alınmadan ülkesine döndü. Alemdar ve avukatı, turiste yurt dışına çıkış yasağı konulmamasına ve cezasız kalmasına itiraz ediyorlar. Bu olay, Somali cumhurbaşkanının oğlunun benzer bir trafik kazası sonrası Türkiye'den kaçmasıyla gündemdeki yerini koruyan bir başka olayı hatırlatıyor.
19 Aralık 2023

Arnavutköy'de, Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu iki Türk Hava Yolları pilotu hayatını kaybetti, bir pilot yaralandı. Kazada hayatını kaybeden pilotlar Ekin Güneş ve Oğuzhan Dağ olarak belirlendi. Yaralanan pilot Ersal E. hastaneye kaldırıldı. Tır şoförü Şeref A. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
19 Aralık 2023

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun kentte faaliyet gösteren son hastane olan El Ehli Baptist Hastanesi'ni hizmet dışı bıraktığını açıkladı. Hastaneye 17 Ekim'de düzenlenen saldırıda 471 kişi ölmüş ve 342 kişi yaralanmıştı. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutarken, İslami Cihad bu iddiayı reddetti. Hastane, İsrail'in daha önce Şifa Hastanesi'ni hizmet dışı bırakmasının ardından Gazze'de faaliyet gösteren tek hastaneydi.
19 Aralık 2023

KPMG'den Oytun Önder, kara para ve kara para aklama süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kara para, suç faaliyetleri sonucu elde edilen gelir olarak tanımlanırken, aklama işlemleri suç örgütlerinin faaliyetlerini sürdürmesine olanak tanıyor. Aklama yöntemleri arasında yasal görünen işletmelerin kullanılması ve yüksek nakit işlem hacmine sahip sektörlerin tercih edilmesi yer alıyor. Kara para aklama şüphesi, işletmelerin beklenenden yüksek gelir elde etmesi gibi belirtilerle anlaşılabilir.
19 Aralık 2023

Zimbabve'de yaşanan kuraklık sebebiyle Hwange Ulusal Parkı'nda en az 100 fil susuzluktan hayatını kaybetti. Uluslararası Hayvan Refahı Fonu'nun raporuna göre, El Nino ve iklim değişikliğinin etkisiyle artan sıcaklıklar su kaynaklarının kurumasına neden oldu. Parkta bulunan sondaj kuyuları, özellikle su ihtiyacı yüksek olan filler için yetersiz kaldı. Park, yaklaşık 45 bin file ev sahipliği yapmakta ve büyük bir nehir içermemekte, bu yüzden hayvanların su ihtiyacı sondaj kuyularıyla karşılanmaktadır.
19 Aralık 2023

Hollanda hükümeti, köpek ısırması vakalarını azaltmak amacıyla köpek sahiplenmek isteyen kişilere zorunlu bir kurs alma şartı getiren bir yasal düzenleme hazırladı. Kurs, köpek cinsleri ve davranışları hakkında bilgilendirme sağlayacak ve soyağacı olmayan köpeklerin bakımı ve yetiştirilmesi yasaklanacak. Tarım Bakanı Piet Adema, birçok ısırma olayının sahiplerinin yetersiz bilgisi nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Yeni düzenleme ayrıca saldırgan köpeklerin uyutulmasını kolaylaştıracak ve riskli köpekler için ağızlık ve tasma zorunluluğu getirecek.
19 Aralık 2023

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), IŞİD'in Şam idari ve mali sorumlusu olarak bilinen Huzeyfe El Muri'yi Mersin'de düzenlenen bir operasyonla yakaladı. Operasyonda, örgüte ait para ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, IŞİD'in para transferlerinde kullandığı mobil uygulamalar tespit edildi. El Muri'nin ifadesinde örgüt ile ilgili detaylı bilgiler verdiği belirtildi.
19 Aralık 2023

Türk sinemasının tanınmış isimlerinden Cevdet Arıkan, 75 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Cem Arıkan tarafından verilen ölüm haberinde, Cevdet Arıkan'ın Türk sinemasının son kalelerinden biri olarak nitelendirildi. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Arıkan, 50 yıllık kariyeri boyunca 120'den fazla filmde rol aldı ve 'Tosun Paşa' filmindeki 'Suphi' karakteriyle ün kazandı. Sanatı para için değil, sanat için yaptığını belirten Arıkan, sinemanın zorluklarına da değinmişti.
19 Aralık 2023

26-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Sonar İstanbul müzik festivalinin sekizinci edisyonu için ilk sanatçılar duyuruldu. Avrupa'nın önde gelen müzik festivallerinden biri olan bu etkinlik, elektronik müzik sahnesinin tanınmış isimlerini ağırlayacak. Zorlu PSM'nin ev sahipliği yapacağı festivalde, Adam Beyer, Ryoji Ikeda, Sevdaliza gibi sanatçılar performans sergileyecek. Festival, aynı zamanda Sónar+D programını da içerecek.
19 Aralık 2023

İzmir'de meydana gelen maddi hasarlı bir trafik kazasının ardından iki sürücü arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, bir sürücü diğerinin otomobiline çarptığı için kaçmaya çalışan aracın üzerine atladı. Bu tehlikeli anlar çevredeki kişiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay sonrasında tarafların birbirlerinden şikayetçi olmadıkları belirtildi.
19 Aralık 2023

Avrupa Birliği'nde 200 milyon dozdan fazla Covid-19 aşısı, son kullanma tarihlerinin geçmesi nedeniyle imha edildi. Bu durum, AB ülkelerinin her bir vatandaş için ortalama 0,7 doz aşıyı çöpe attığı anlamına geliyor. Aşıların adil paylaşımı konusunda eleştirilen Avrupa, aşıları depolarken birçok ülkenin aşıya erişim sorunu yaşadı. Politico'nun veri talebinde bulunduğu 19 ülkeden sadece 15'i yanıt verdi ve bu nedenle toplam israf edilen doz sayısı net olarak bilinmiyor. AB ülkeleri, Pfizer ile yapılan anlaşma nedeniyle en az 2027'ye kadar aşı almaya devam edecek.
19 Aralık 2023

Fransa'da emekli bir çift, yazlık evlerindeki eşyaları satması için bir tüccarla anlaştı. Tüccar, çiftin atalarından kalan ve Gabon'un koloni valisi Rene-Victor Fournier'e ait olduğu belirtilen bir tahta maskeyi 150 avroya satın aldı. Maske daha sonra bir müzayedede 4,2 milyon avroya satıldı. Çift, tüccarın kendilerini yanılttığını iddia ederek dava açtı, ancak mahkeme tüccarın lehine karar verdi. Ayrıca, Gabon hükümetinin maskenin ülkeye iadesi talebi de mahkeme tarafından reddedildi.
19 Aralık 2023

Antalya'da, sosyal medya üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaştığı öne sürülen S.S. isimli kadın, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Kadının evine yapılan baskında dizüstü bilgisayar, iki cep telefonu ve flash belleğine el konuldu. S.S., 'müstehcenlik' suçundan adliyeye sevk edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü, huzuru bozan herkesin adalete teslim edileceğini belirten bir paylaşım yaptı.
19 Aralık 2023

NASA'nın uzay aracı Psyche, Derin Uzay Optik İletişimi (DSOC) projesi kapsamında 31 milyon kilometre uzaklıktan lazerle 15 saniyelik bir kedi videosunu Dünya'ya gönderdi. Video, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'ne bağlı Palomar Rasathanesi'ndeki Hale Teleskobu'na 101 saniyede ulaştı. Bu teknoloji, özellikle Mars'ta yaşam planları için önem taşıyor ve Mars ile Dünya arasında anlık ve hızlı veri aktarımlarının yapılabilmesi hedefleniyor.
19 Aralık 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), spor programlarında kullanılan dili düzenlemek amacıyla bir ilke kararı aldı. Bu karar, sporun evrensel değerlerine saygılı ve şiddet içermeyen bir dilin kullanılmasını öngörüyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sınırları aşan kalitesiz spor programlarına yasalar çerçevesinde sınır koymak gerektiğini belirtti. Ayrıca, 6112 sayılı kanun kapsamında lisans iptali dahil ciddi yaptırımların uygulanabileceği ifade edildi.
19 Aralık 2023

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, yayınladığı 'kredi görüş' raporunda, Türkiye'nin kurumsal ve yönetişim kapasitesindeki toparlanmanın olumlu bir senaryoda bile zaman alacağını ifade etti. Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu B3 seviyesinde ve not görünümünü 'durağan' olarak sınıflandırıyor. Ayrıca, geçtiğimiz cuma günü Türkiye'nin kredi notuyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılmadığını duyurdu.
19 Aralık 2023

Nijerya'da rahim ağzı kanseri oranını düşürmek amacıyla 4,7 milyon kız çocuğuna HPV aşısı uygulandı. Bu aşı kampanyası, UNICEF ve DSÖ işbirliğiyle gerçekleştirildi ve hedef 7,7 milyon kız çocuğunu aşılamak. Kampanya başlangıçta bazı karşıtlıklarla karşılaşsa da doğru bilgilendirme ile kabul gördü. Türkiye'de ise HPV aşısı henüz ücretsiz olarak sunulmuyor ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşıyı ulusal aşı programına alma sözü yerine getirilmedi.
19 Aralık 2023

Prenses Diana'nın 1985 yılında giydiği ve tasarımcı Jacques Azagury tarafından tasarlanan mavi-siyah gece elbisesi, Los Angeles merkezli Julien’s Auctions tarafından düzenlenen bir müzayedede 1 milyon 148 bin dolara satıldı. Bu satış, Diana'nın açık artırmada bugüne kadar en yüksek fiyata satılan elbisesi olma özelliğini taşıyor. Elbise, Diana tarafından ilk olarak 1985'te İtalya'nın Floransa kentinde ve bir yıl sonra Kanada'nın Vancouver kentindeki bir ziyaret sırasında giyilmişti.
19 Aralık 2023

ABD merkezli yapay zeka firması Aizip ve MIT'den bilim insanları, gelişmiş yapay zeka sistemlerinin insan yardımı olmadan daha küçük yapay zeka sistemleri üretebildiğini keşfetti. Aizip CEO'su Yan Sun, bu durumu 'kendi kendine evrilebilen yapay zeka' olarak nitelendirdi. Aizip'in kurucularından Yubei Chen, büyük ve küçük yapay zeka sistemlerinin birlikte çalışarak eksiksiz bir ekosistem oluşturacağını ve bu sistemlerin çeşitli alanlarda kullanılabileceğini belirtti.
19 Aralık 2023

Amerikalı şarkıcı Madonna, geçirdiği ciddi bir bakteriyel enfeksiyon sonucu akciğer ve böbrek yetmezliği yaşayarak 48 saat komada kaldığını belirtti. Haziran ayında yoğun bakıma alınan ve entübe edilen sanatçı, iyileşmesinin ardından ertelediği konserlerine New York'taki Barclays Center'da devam etti. Sahnedeyken yaşadıklarını anlatan Madonna, Kabala öğretmenine ve hastaneye götüren arkadaşına teşekkür ettiğini ifade etti.
19 Aralık 2023

55 yaşındaki Kanadalı şarkıcı Celine Dion, 'katı kişi sendromu' adlı nadir bir nörolojik hastalıkla mücadele ediyor ve artık kaslarını kontrol edemiyor. Hastalığını bir yıl önce Instagram üzerinden duyuran Dion'un sağlık durumu hakkında bilgileri ablası Claudette Dion verdi. Claudette, hastalığın nadir görülmesi nedeniyle yeterince araştırılmadığını belirtirken, aile umudunu koruyor ve Celine Dion için destek mesajları aldıklarını ifade etti. Dion, hastalığı nedeniyle konserlerine ara vermişti.
19 Aralık 2023

Max Payne oyun serisindeki baş karakteri ve diğer oyun karakterlerini seslendirmesiyle tanınan James McCaffrey, multipl miyelom adı verilen bir kan kanseri nedeniyle 65 yaşında vefat etti. 1990'lı yıllarda 'Viper' adlı polisiye dizide rol alarak tanınmaya başlayan McCaffrey, 2004 ile 2011 yılları arasında 'Rescue Me' adlı televizyon programında Jimmy Keefe karakterini canlandırarak popülerliğini sürdürdü. Ayrıca Alan Wake ve Alan Wake 2 oyunlarında da seslendirme yapmıştır.
19 Aralık 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kanal D'de yayınlanan ve Uluslararası Emmy ödüllü 'Yargı' dizisinin bir bölümünde, bakım kuruluşlarında kalan çocukların istismarını konu alan sahneler nedeniyle diziyi RTÜK'e şikayet etti. Dizide, yetimhanede büyüyen ve istismara uğrayan bir karakterin hikayesi anlatılmaktadır. Bakanlık, bu tür sahnelerin bakım kuruluşlarını ve çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğini belirterek, dizilerde korumadaki çocukların örselenmemesi ve bakanlık politikalarına hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
19 Aralık 2023

Vatikan, Katolik kiliselerinde eşcinsel çiftlerin kutsanabileceğini açıkladı. Bu karar, Papa Françesko'nun onayıyla yayımlanan bir belgeyle duyuruldu ve 'şartlı izin' içeriyor. Belgede, kutsama törenlerinin evlilik töreni gibi yapılmaması, çiftlerin düğün kıyafetleriyle kiliseye gelmemesi ve nikah törenlerine özgü davranışlardan kaçınılması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, çiftlerin dini ayin sırasında kutsanamayacağı ifade ediliyor.
19 Aralık 2023

ABD'li oyuncu Jonathan Majors, eski kız arkadaşı Grace Jabbari'ye saldırdığı iddiasıyla yargılandığı ve suçlu bulunduğu davada Marvel Stüdyoları tarafından işten çıkarıldı. Majors, 'Loki' dizisinde ve gelecek 'Avengers' filmlerinde Kang karakterini canlandırması bekleniyordu. Mahkeme sürecinde Majors, üçüncü dereceden saldırı ve ikinci dereceden ağır saldırıdan suçlu bulundu ve cezası 6 Şubat 2024'te belirlenecek. Marvel, oyuncunun suçlu bulunmasının ardından onunla olan sözleşmesini feshetti.
19 Aralık 2023

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK), maddi destek sağlamak amacıyla 1978'de kuruldu. Kayyım rektörler döneminde BÜVAK yönetimi, okul yönetiminin harcamalarına engel oldu. Bunun üzerine, paralel bir vakıf olan Boğaziçi Üniversitesi'ni Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) kuruldu. Şubat-Haziran 2023 arasında BÜVAK mütevelli heyetine 98 yeni üye atandı ve sonrasında 65 kişi daha atandı. Bu atamalarla birlikte denetim kurulunun çoğunluğu kayyım yönetimine yakın isimlerden oluşmaya başladı. Denetim kuruluna yapılan son atamalarla, vakfın denetimi ve şeffaflığı konusunda endişeler arttı.
19 Aralık 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti sırasında Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a yerli üretim elektrikli otomobil Togg'u hediye etti. Karşılığında Orban, Erdoğan'a bir at hediye etti. Orban, bu hediyeleşmeyi sosyal medya hesabından 'Yaptığım en iyi anlaşma! 1 beygir gücüne karşılık 435 beygir gücü aldım' sözleriyle duyurdu. Ayrıca, Türkiye ile Macaristan arasında 17 maddelik bir anlaşma imzalandığı belirtildi.
19 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 19 Aralık 2023 tarihinde güne yüzde 0,08'lik bir düşüşle 7.783,90 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak artış eğiliminde olmasına rağmen, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalanmalar gösteriyor. Önceki günü 7.790,42 puanla kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe bir miktar düşüşle giriş yaptı.
19 Aralık 2023

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda yer alan bir yanardağ, art arda gelen depremlerin ardından patladı. Patlama, Grindavik kasabasının kuzeyinde yerel saatle 22:17'de gerçekleşti. İzlanda Meteoroloji Genel Müdürlüğü patlamanın boyutunu tespit etmek için bölgeye helikopter gönderdi. Yerel polis halkı bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyardı ve bölgedeki işletmeler kapatıldı, sokaklarda dolaşma yasağı getirildi. 2010 yılında meydana gelen Eyjafjallajokull Yanardağı patlamasının ardından, bu olayın da önemli maliyetlere yol açabileceği endişesi bulunuyor.
19 Aralık 2023

Ekonomim kaynaklarına göre, 20 Aralık 2023 tarihinden itibaren Türkiye'de benzinin litre fiyatına 1 lira 49 kuruş zam yapılması öngörülüyor. Motorin fiyatlarında ise bir değişiklik beklenmiyor. Zam öncesinde İstanbul'da benzinin litre fiyatı ortalama 32 lira 95 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 35 lira 46 kuruş seviyesinde.
19 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da, PRZMA hisseleri 18 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. SAFRK hisselerine ise aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut kredili işlem yasağı tedbiri devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
19 Aralık 2023

Türk Lirası, 19 Aralık 2023 tarihinde dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürerek güne başladı. Dolar/TL kuru 29,062, avro/TL kuru ise 31,755 seviyesinden işlem görmeye başladı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, Merkez Bankası'nın faiz kararları ve piyasa dışı düzenlemelerin etkisiyle dalgalanmalar yaşamış ve yükseliş eğilimini sürdürmüştür.
19 Aralık 2023

19 Aralık 2023 tarihinde saat 9:01 itibarıyla gram altın, Türkiye piyasasında 1.891 lira seviyesinden işlem görmekte. Aynı zamanda spot altın fiyatı ons başına 2.024 dolar olarak belirlenmiş. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru dikkate alınarak hesaplanmaktadır.
19 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, iki kırmızı bültenle ve bir difüzyon mesajıyla aranan üç suç örgütü lideri Türkiye'de gözaltına alındı. Marihuana ticaretinden aranan Thomas Josef Konrad Antalya'da, dolandırıcılıktan aranan Jinking Peng ve kokain ticaretinden aranan Daniel Alexander Muller ise İstanbul'da yakalandı. Bu operasyonlar KAFES-21 adı altında gerçekleştirildi.
19 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Meclis'te yaptığı konuşmada tarikat ve cemaatlerle yapılan protokolleri savunmasına tepki gösterdi. Özel, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, geçmişte FETÖ ile protokol yapanların acılardan ders çıkarmadığını ve Tekin'in Anayasa'ya meydan okuduğunu ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, Tekin'i görevden almaması durumunda bu cüretin sahibinin kendisi olacağını söyledi.
19 Aralık 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 'Yükseköğretimde Üretken Yapay Zeka: Fırsatlar ve Tehditler Çalıştayı'nda yapay zeka program danışma biriminin kurulacağını açıkladı. Özvar, yapay zekanın eğitimde sağladığı kolaylıkların önemini vurgulayarak, üniversitelerdeki geleneksel programlara yapay zeka derslerinin entegre edileceğini ve bu alanın öğrenciler tarafından öğrenilmesinin yükseköğretim programlarının modernizasyonu için önemli olduğunu belirtti.
19 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, ISATR, QNBFB gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri ise KLNMA, SAMAT, SUMAS gibi şirketler oldu.
19 Aralık 2023

Ticaret Bakanlığı, lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi işletmeler için fiyat listelerini görünür ve okunabilir bir şekilde giriş ve hizmet verilen masalara asmalarını zorunlu kıldı. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı ve uygulamanın 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacağı belirtildi.
19 Aralık 2023
İşaretlediklerim