İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların yeniden alevlenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak görmeyip 'kurtuluş ve mücahitler grubu' olarak tanımlaması, İsrail ile Türkiye arasında bir polemiğe yol açtı. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in Türkiye'yi Hamas'ı barındırmakla itham eden bir mesaj paylaşmasının ardından, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail'in Filistinlilere yönelik baskı politikalarını eleştirdi ve İsrail'in sivil nüfusa saldırılarını meşru müdafaa olarak görmeyi reddetti.
2 Aralık 2023

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir alışveriş merkezinde meydana gelen kazada, iki yaşındaki M.A.T isimli çocuğun eli yürüyen merdivene sıkıştı. Olay sonucunda çocuğun üç parmağı koptu. Polis ve sağlık ekipleri hemen olay yerine sevk edildi ve yaralı çocuk Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.
2 Aralık 2023

Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

Eskişehir'de bir ayakkabı dükkanının asma tavanında mahsur kalan bir kedi, vatandaşların sesini duyması üzerine fark edildi. Durumun bildirilmesiyle olay yerine gelen AKUT ekipleri, görüntüleme ekipmanı kullanarak kedinin yerini tespit etti ve kurtarma çalışmaları sonucunda kediyi mahsur kaldığı yerden çıkardı.
2 Aralık 2023

Medikal estetik alanında kaçak ve sahte ürünlerin kullanımı artmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmayan bu ürünler, ciddi sağlık ve yaşam riskleri taşımaktadır. Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) tarafından düzenlenen kongrede bu konu ele alınmıştır. Sağlık Bakanlığı yalnızca belirli hekimlerin medikal estetik uygulamaları yapmasına izin vermektedir ve bu işlemler sadece ruhsatlı sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilebilir. Pandemiyle birlikte kaçak ve sahte ürün kullanımı daha da ciddi bir problem haline gelmiş, hatta kaçak ürünlerin sahteleri bile üretilmeye başlanmıştır. MESTDER, meslektaşlarının farkındalığını artırmak ve standartları yükseltmek için eğitimler düzenlemekte ve ihbar hattı kurarak yasa dışı uygulamalarla mücadele etmektedir.
2 Aralık 2023

UEFA, Almanya'da düzenlenecek Euro 2024 futbol şampiyonasında katılımcı ülkelere dağıtılacak toplam 331 milyon avro para ödülünü duyurdu. Şampiyonaya katılan her ülkeye en az 9,25 milyon avro verilecek, şampiyon olacak ülke ise en fazla 28,25 milyon avro kazanabilecek. Ayrıca, milli takımların oyuncularını gönderen kulüplere 240 milyon avro bütçe ayrıldı. Turnuvanın yayın ve reklam gelirlerinin yaklaşık 2,4 milyar avro olması bekleniyor ve şampiyona 14 Haziran'da Münih'te başlayacak.
2 Aralık 2023

Filipinler'in güneyindeki Mindanao adasının doğusunda 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi tarafından kaydedilen deprem, yerin yaklaşık 30 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı, ancak henüz bölgeden can veya mal kaybına dair bir bilgi verilmedi.
2 Aralık 2023

DenizBank, bir şube müdürünün tutuklanması sonucu gündeme gelen dolandırıcılık davasıyla ilgili kamera kayıtlarının yanlış yorumlandığını belirtti. Banka, iddiaları yalanlayarak, kamera kayıtlarının delil olarak kullanıldığını ve olayın gerçek örgüsünü bozacak şekilde sunulduğunu ifade etti. Ayrıca, bankanın bir fon hesabı olsa bile paranın nakden çekilip dışarı çıkarılmayacağını, olayın ise bir hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu açıkladı. Banka, büyük tutarlı para teslimlerinin güvenlik nedeniyle kameralarla izlenen özel bir bölümde yapıldığını ve bu işlemlerle ilgili bankaya veya başka bir makama şikayet iletmediğini belirtti.
2 Aralık 2023

İstanbul Başsavcılığı, sosyal medya fenomenleri Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra hakkında 'kara para aklama' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bu soruşturma, Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanması ve 'Şampiyonlar Ligi' olarak adlandırılan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konulmasının ardından gelişti. Soruşturmanın, diğer fenomenlerle ilgili başlatılan soruşturma ile birleştirilip birleştirilmeyeceği henüz netleşmedi. Ciğerci ve Çıra'nın mal varlıklarıyla ilgili şu an için bir işlem yapılmadı.
2 Aralık 2023

İsrail, Hamas ile Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen dolaylı müzakerelerin çıkmaza girdiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu, müzakerelerin tıkanması üzerine Mossad Başkanı Barnea ve ekibini İsrail'e geri çağırdı. İsrail, Hamas'ın elindeki İsrailli esir çocuk ve kadınların serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılan kısmı yerine getirmediğini iddia etti. Mossad heyetinin, Gazze'de 24 Kasım'da başlayan ve dün sona eren insani aranın yeniden başlatılması için Doha'da olduğu bildirildi.
2 Aralık 2023

Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı veri bültenine göre, Türkiye'nin 2023 yılının ilk 11 ayında dış ticaret açığı 100 milyar dolar oldu. Kasım ayında ihracat yüzde 5,2 artışla 23 milyar 11 milyon dolara, ithalat ise yüzde 5,6 azalışla 28 milyar 931 milyon dolara ulaştı. Dış ticaret hacmi kasımda yüzde 1,1 düşüşle 51 milyar 942 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-kasım döneminde ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70 olarak hesaplandı.
2 Aralık 2023

Beyoğlu'nda bulunan ve 63 yıl Türkiye İş Bankası şubesi olarak hizmet veren tarihi Boudouy Apartmanı, 29 Ekim 2023'te resim ve heykel müzesi olarak açıldı. Müze, Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndan eserler sergiliyor ve kalıcı sergi, 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başı Türk resim sanatının öncülerini ve Cumhuriyet dönemi sanatçılarını içeriyor. Ayrıca süreli sergiler de düzenleniyor ve müze haftanın altı günü ziyaret edilebiliyor. Giriş, yıl sonuna kadar ücretsiz.
2 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücret artışının yılda bir kez yapılacağını ve bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan, enflasyona ezdirmediklerini ve ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginleyici adımlar attığını belirtti. Ayrıca, asgari ücretle ilgili ilk toplantının 11 Aralık'ta yapılacağı bilgisi verildi.
2 Aralık 2023

96. Oscar Ödülleri, 10 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek ve törenin başlama saati değiştirilerek 20:00'den 19:00'a alındı. ABC kanalı, tören öncesinde 18:30'da başlayacak 30 dakikalık bir ön gösteri yayınlayacak. Töreni dördüncü kez Jimmy Kimmel sunacak.
2 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar sahilinde SİT alanı içinde bulunan ve daha önce 8'i yıkılan 11 kaçak kafeden bir tanesini daha yıktı. Yıkılan kafe, birinci derecede doğal SİT alanı olan Salacak ve Şemsipaşa Doğal Sit alanı içinde yer almakta ve korunması gerekli kültür varlıklarına komşu konumdaydı. İBB, ilçe belediyesinin kıyı kanununa aykırı yapılaşmaya göz yumduğunu ve sahil bandında ranta izin verildiğini belirtti. Ayrıca, geri kalan iki kaçak yapının yıkımı için hukuki mücadeleye devam edileceğini duyurdu.
2 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'yüksek karlı gizli fon' vaadiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık davası hakkında yorum yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuksuzluk yapanların cezalarını çekeceğini belirtti. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yargının konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu tür olayların peşinde olduğunu ve yargının ideal kararları vereceğine inandığını söyledi.
2 Aralık 2023

Ticaret Bakanlığı, emlak sitelerinde aynı konut için birden fazla farklı fiyatla ilan verilmesini engellemek amacıyla bir taslak hazırladı. Yeni düzenlemeye göre, bu tür ilanlar için para cezası uygulanacak. Ayrıca, emlak danışmanları için yetki belgesi alımında bazı şartlar değiştirilecek; örneğin, belirli bir süre emlak danışmanlığı yapmış olma şartı kaldırılacak ve kasten işlenen suçtan alınan hapis cezası şartı esnetilecek.
2 Aralık 2023

Türkiye genelinde etkili olan fırtına ve yağışlar nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan açıklamalara göre, İstanbul, Bursa, Armutlu, Kadıköy ve Kabataş arasındaki birçok sefer iptal edildi. Ayrıca, Gestaş firması tarafından Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri de olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.
2 Aralık 2023

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 6 bin 500 kişinin kayıp olduğunu belirtti. İsrail ile Hamas arasında dört günlük 'insani ara' verilmesi konusunda anlaşma sağlanmış ve bu süreçte 81 İsrailli rehine ile 240 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı. Ancak 'insani ara'nın sona ermesiyle İsrail saldırılarına devam etti ve Gazzeli yetkililere göre ateşkes sonrası 178 Filistinli öldürüldü.
2 Aralık 2023

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin amaç dışı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle görevden alınmasına ve yeni seçim yapılmasına karar verdi. Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bu kararı ve önceki saldırıları, TTB'nin güçlü bir örgüt olduğunun ve iktidar tarafından kaygılandırıldığının bir işareti olarak gördüğünü belirtti. Fincancı, yargının araçsallaştırıldığını ve bu durumun toplumun adalet duygusunu yerle bir ettiğini ifade etti. Ayrıca, TTB'nin sağlık ve insan hakları konularında önemli bir denetim işlevi yürüttüğünü ve bu nedenle iktidarın rahatsız olduğunu dile getirdi.
2 Aralık 2023

ABD, Gazze Şeridi'nde ilan edilen ve 'insani ara' olarak nitelendirilen ateşkesin sona ermesi konusunda Hamas'ı sorumlu tuttuğunu açıkladı. Ateşkes, rehine takası ve insani yardım amacıyla 24 Kasım'da başlamış ve planlanan bitiş tarihinden sonra uzatılarak dün sona ermişti. İsrail'in ateşkesin bitiminden sonra Gazze'yi bombaladığı ve en az 178 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Beyaz Saray yetkilisi John Kirby, ateşkesin yeniden sağlanması için İsrail, Mısır ve Katar ile çalıştıklarını belirtti.
2 Aralık 2023
İşaretlediklerim