Fenerbahçe'nin defans oyuncusu Fred, hakeme İngilizce küfür ettiği iddiasıyla Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Bu durum, Fenerbahçe'nin önemli maçlarından biri olan Galatasaray derbisine Fred'siz çıkacak olmasına yol açtı. Brezilyalı oyuncu, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederken, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Fred'e bu gerekçeyle 3 ila 7 maç arası bir ceza verilmesi mümkün.
21 Aralık 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 yerel seçimleri kapsamında 35 seçim bölgesinden toplam 126 il ve ilçe belediye başkan adayını duyurdu. Bu duyuru, CHP'nin önceki hafta 227 adayını açıklamasının ardından geldi. Adaylar arasında Konya, Manisa, Samsun, Çanakkale gibi önemli iller de bulunuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi tarafından adaylar belirlendi.
21 Aralık 2023

İtalya, yasa dışı göçle mücadele eden Avrupa ülkeleri arasında, önümüzdeki üç yıl içinde 450 bin yabancı işçiye oturma izni vermeyi vaat ediyor. Bu kota, tarım, inşaat, kişisel hizmetler ve turizm sektörlerindeki iş gücü açığını kapatmayı hedefliyor. İtalya Ticaret Odaları Başkanı Andrea Prete, ihtiyaç duyulan işçi sayısının 1 milyondan fazla olduğunu ve her iki iş pozisyonundan birinin doldurulamadığını belirtiyor. Ayrıca, yabancı işçi alımının İtalya'nın demografik düşüşünü durdurma potansiyeline de işaret ediliyor.
21 Aralık 2023

21 Aralık 2023 tarihinde saat 21.24'te Hatay'ın Antakya ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD'a göre depremin derinliği 9,19 kilometre olarak belirlenirken, Kandilli Rasathanesi derinliği 5,4 kilometre olarak açıkladı. Deprem sonrası Antakyalılar tedbir amaçlı sokağa çıktı. Hatay Valiliği, herhangi bir ihbar alınmadığını duyurdu.
21 Aralık 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararına ilişkin bir görüş farkının Yargıtay ile AYM arasında olduğunu belirtti. AYM, Atalay'ın tahliyesine karar vermiş, ancak Yargıtay bu karara uymama yönünde karar almıştı. Atalay'ın avukatları dosyayı AYM'ye taşımış ve AYM oy çokluğuyla ihlal kararı vermişti. Bakan Tunç, süreci takip edeceklerini ve ilgili mahkemelerin bu yeni kararı değerlendireceğini ifade etti.
21 Aralık 2023

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Bankalar arası Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemindeki para transfer limiti 50 bin liraya yükseltildi. Daha önce bu limit 20 bin lira olarak belirlenmişti. FAST sistemi kullanıcılarına haftanın her günü ve saati para transferi yapma imkanı sunuyor.
21 Aralık 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yayınladığı 2023 Yılı Adli ve İdari Yargıda Mazerete Dayalı Güz Kararnamesi ile 480 adli yargı, 26 idari yargı olmak üzere toplam 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. İstanbul Anadolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlarından Ziyaeddin Mümtaz ve Ümit Şahin yeni görevlerine atandı. İstanbul Anadolu savcılarından Gökalp Kökçü, Erzurum'a; Fatmagül Yörük, Marmaris'e; Fatih Dönmez, Bakırköy'e atandı. Ankara'da ise savcılar Şenol Taşkale ve Melih Aladağ başsavcı vekili olarak görevlendirildi, Ahmet Yıkılmaz Yargıtay Savcısı oldu.
21 Aralık 2023

Çekya'nın başkenti Prag'da Karls Üniversitesinin Felsefe Fakültesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda en az 15 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Saldırganın saldırıdan önce babasını öldürdüğü ve fakültede bir konferansa katılmayı planladığı ancak konferans salonuna gelmeden ateş açtığı belirtildi. Polis, saldırganın tek olduğunu ve etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Saldırganın, fakültede öğrenci olan 1999 doğumlu David Kozak olduğu tespit edildi.
21 Aralık 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet alındığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan on kişiden beşi tutuklandı. Tutuklananlar arasında belediye başkanı danışmanlarından biri, iki belediye çalışanı ve üç reklam firması yöneticisi bulunuyor. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
21 Aralık 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı ve cemaat ile seküler aile hayatlarını konu alan 'Kızıl Goncalar' dizisi hakkında şikayetler alınmasının ardından inceleme başlattı. Yeni Şafak gazetesi ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), dizinin dindar insanları olumsuz bir şekilde tasvir ettiğini iddia ederek eleştirmişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şikayetlerin kayıt altına alındığını ve incelendiğini sosyal medya hesabından duyurdu.
21 Aralık 2023

Yazar, yoğun bir günün ardından Kasımpaşa'da bulunan Dostlar Ocakbaşı 28 meyhanesine gidiyor. Meyhanenin sahibi Niyazi Kır ve garson Nuri Kocaman ile tanışıyor. Yazar, meyhanenin sıcak ortamını, müdavimlerin birbiriyle olan samimi ilişkilerini ve meyhanenin üç katlı yapısını anlatıyor. İsmail Bey gibi sevilen yaşlı müşterilerin hikayelerine yer veriliyor ve meyhanenin topluluk içindeki önemine değiniliyor. Yazar, meyhanede geçirdiği zamanı ve izlenimlerini detaylı bir şekilde aktarıyor.
21 Aralık 2023

Toyota, 2020 ile 2022 yılları arasında üretilen bazı modellerde ön yolcu koltuğu hava yastığında bir sorun tespit ettiği için 1 milyondan fazla aracı geri çağırdı. Sorunlu modeller arasında Toyota Avalon, Camry, Corolla, Highlander, RAV4, Sienna Hibrit ve Lexus'un bazı modelleri bulunuyor. Şirket, sorunlu araç sahiplerini Şubat ayının ortasına kadar bilgilendirecek ve araç sahipleri geri çağırma durumlarını şirketin belirttiği bağlantı üzerinden kontrol edebilecekler.
21 Aralık 2023

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü Christian Wietoska, 2024 yılının sonunda dolar/TL kuru için 36 lira tahmininde bulundu. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçim öncesi 20 liranın altındayken, bir hafta sonra 23 lirayı aşmış ve Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapmaması sonucu 25 liranın üzerine çıkmıştı. Şu an dolar/TL 29,1 seviyesinde ilerlerken, Wietoska, Merkez Bankası'nın dördüncü çeyreğin başında faiz indirimlerine başlayacağını öngörüyor.
21 Aralık 2023

Yolsuzluk ve rüşvet suçlarından kırmızı bültenle aranan Irak uyruklu B.A. ve M.A. isimli iki şahıs, Yalova'da bir villaya düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin gözaltına alınarak emniyet güçlerine teslim edildikleri bildirildi. Olayla ilgili detaylı bilgi verilmedi.
21 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10,5 yıl önce yüksek faiz oranlarını eleştiren tweet'i, Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu ve faiz oranlarının yükseltilmesi bağlamında yeniden gündeme geldi. Erdoğan, iktidara geldiklerinde faiz oranının %47 olduğunu ve bu durumu eleştirdiğini belirtmişti. Ancak, Mayıs 2023 seçimlerinden önce faiz oranları tek haneye indirilmiş ve seçim sonrası gelen ekip faiz oranlarını artırmaya başlamış, son olarak faiz %42,5'e yükseltilmiştir. Bu durum, Erdoğan'ın geçmişteki tweet'ine ironik tepkilerin gelmesine neden olmuştur.
21 Aralık 2023

Anayasa Mahkemesi, tutuklu Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay'ın 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği' haklarının ihlal edildiğine ikinci kez karar verdi. Yargıtay'ın AYM'nin ilk kararına uymaması üzerine, Atalay'ın avukatları dosyayı AYM'ye taşımıştı. AYM, Atalay'a 100 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi ve ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için kararın ilgili mahkemeye gönderilmesini hükmetti. Atalay, Gezi Parkı davasından hüküm giymiş ve milletvekili seçilmişti.
21 Aralık 2023

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 40'tan yüzde 42,5'e çıkardı. Bu karar, ulusal ve uluslararası kurumların anketlerinde öngörülen bir artıştı. Yeni ekonomi yönetiminin göreve gelmesi ve piyasaların normalleşmesi beklenirken, önceki faiz artışları ekonomistler tarafından yetersiz bulunmuştu. Türkiye'nin döviz ihtiyacı devam ederken, ekonomi yönetimi Batı yatırımlarını çekmek ve Körfez ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
21 Aralık 2023

24 Aralık'ta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, Galatasaray taraftarları için 2 bin 79 kişilik bilet kontenjanı ayrıldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, deplasman takımı taraftarları maç günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na toplu halde giriş yapabilecekler. İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı bu karar, derbi öncesinde alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde duyuruldu.
21 Aralık 2023

Meta'nın talebi üzerine, Instagram'da beğeni ve yorum satışı yapan sitelerin reklamını içeren haberlere Türkiye'de erişim engeli getirildi. Erişim engeli kararı, 15 Aralık'ta İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı. Meta, bu haberlerin kişilik haklarını ihlal ettiğini ve şirketin itibarını zedelediğini öne sürdü. Engellenen haberler arasında Milli Gazete, Haberler.com ve SonDakika.com gibi sitelerin içerikleri yer alıyor.
21 Aralık 2023

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı destekleme kararıyla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Arslan, daha önce Yavaş'ın özel kalem müdürlüğünü yapmış ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bilgisi dahilinde CHP ile iş birliği görüşmeleri yürüttüğünü belirtti. İstifasının nedenlerini açıklayan Arslan, Ankara'nın son beş yılda Mansur Yavaş yönetiminde olumlu değişimler yaşadığını ve bu nedenle Yavaş'ı desteklemenin ahlaki bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
21 Aralık 2023

Türk Hava Yolları, Antalya'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle bugün gerçekleşmesi planlanan toplam 11 uçuşun iptal edildiğini açıkladı. İptaller, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin kararı doğrultusunda gerçekleşti. Güncel uçuş bilgilerine THY'nin resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor. Hava koşullarındaki değişikliklere bağlı olarak ilerleyen saatlerde sefer iptallerinde güncellemeler yapılabilir.
21 Aralık 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy verme günü uygulanacak yasakları duyurdu. Alkollü içki satışı ve tüketimi, silah taşıma, umumi eğlence yerlerinin faaliyetleri ve seçimle ilgili yayınlar konusunda belirli saatler arasında kısıtlamalar getirildi. Ayrıca, basın kuruluşlarına tarafsızlık ve fırsat eşitliği sağlama zorunluluğu getirildi ve bazı illerde oy kullanma saatlerinde değişiklik yapıldı.
21 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 21 Aralık 2023 tarihinde güne yüzde 0,08'lik bir düşüşle 7.657,03 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak artış eğiliminde olmasına rağmen, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalı bir seyir izliyor. Önceki günü 7.662,85 puanla kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe düşüşle başlamıştır.
21 Aralık 2023

Pakistan Adalet Hareket Partisi lideri Gohar Han, tutuklu bulunan eski başbakan İmran Han'ın 2024 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacağını açıkladı. İmran Han, İslamabad, Lahor ve Mianvali bölgelerinden aday olacak. Ancak, hakkında çok sayıda dava bulunan Han'ın seçimlere katılabilmesi için hukuki engelleri aşması gerekiyor. Han, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle tutuklanmış ve daha sonra
21 Aralık 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter'da, kullanıcılar paylaşımları görüntüleyememe sorunu ile karşılaştı. Bilgisayardan erişimde hiçbir tweet görüntülenemezken, mobil uygulamada ise sadece eski paylaşımlar görülebiliyor ve yeni paylaşımlar akışa düşmüyor. Kullanıcı profillerine girildiğinde de paylaşımların görüntülenemediği belirtiliyor.
21 Aralık 2023

Türk Lirası, 21 Aralık 2023 tarihinde dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürmektedir. Dolar/TL 29,131 ve avro/TL 31,912 seviyesinden işlem görmeye başlamıştır. 28 Mayıs seçimlerinden sonra döviz kurları serbest bırakılmış ve bu tarihten önce 20'nin altında olan dolar/TL, seçimlerden bir hafta sonra 23 seviyesini aşmıştır. Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki faiz toplantısından sonra döviz kurları daha da yükselmiş ve dalgalı bir seyir izlemeye devam etmektedir.
21 Aralık 2023

21 Aralık 2023 tarihinde saat 9:09 itibarıyla gram altın, Türkiye piyasasında 1.906 lira fiyatla işlem gördü. Aynı zamanda spot altın fiyatı ons başına 2.035 dolar olarak kaydedildi. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru dikkate alınarak hesaplanmaktadır.
21 Aralık 2023

ABD ve Venezuela arasında yapılan mahkum takası sonucunda, Venezuela'da tutuklu bulunan 10 Amerikan vatandaşı serbest bırakıldı. Karşılığında, ABD'de yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya olan ve Nicolas Maduro'ya yakınlığıyla bilinen iş insanı Alex Saab Venezuela'ya iade edildi. Ayrıca, Malezyalı iş insanı Leonard Glenn Francis'in de ABD'ye iade edildiği açıklandı. Bu takas, son haftalarda iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşamasının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
21 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, QNBFB, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında EGGUB, GUBRF, ISBTR gibi şirketler bulunuyor.
21 Aralık 2023

21 Aralık, Kuzey Yarım Küre için yılın en uzun gecesini ve kış mevsiminin başlangıcını işaret ediyor. Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüş süresi nedeniyle kış gün dönümü bazen 21 Aralık'ta, bazen de 22 Aralık'ta gerçekleşiyor. Bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre'de günler uzamaya başlarken, Güney Yarım Küre'de günler kısalmaya başlıyor. Ayrıca, makalede diğer mevsim geçişlerini belirleyen gün dönümleri ve ekinoksların tarihleri de belirtilmiştir.
21 Aralık 2023
İşaretlediklerim