CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX'un Orta Sayfa programına bağlanarak deprem bölgesiyle ilgili gözlemlerini ve eleştirilerini paylaştı. Depremzedelere uygulanan kredi faizlerinin yükseltilmesini 'tam bir facia' olarak nitelendirdi ve bu durumun yönetimdeki akıl dışı politikaların bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, nitelikli elemanların bölgeye dönüşü, esnafın çalışma koşulları ve Adıyaman valisinin istifası gibi konularda da görüşlerini dile getirdi.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın müzik içermeyen bir seçim kampanyası yürüteceğini duyurdu. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra Erdoğan, kampanyalarını ikili görüşmelerle sürdüreceklerini ve vatandaşlara ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını anlatacaklarını belirtti. Ayrıca, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da benzer bir kampanya yürüteceği ve özellikle depremden etkilenen bölgelere odaklanacağı ifade edildi.
10 Mart 2023

Gürcistan'da, yurt dışından finansman alan kuruluşların 'yabancı ajan' olarak etiketlenmesini öngören yasa tasarısı, Tiflis sokaklarında üç gün süren protestolara neden oldu. Parlamento, protestoların ardından yasa tasarısını geri çekti. Protestocuların polis sirenleri eşliğinde dans ettiği görüntüler sosyal medyada dikkat çekti. Gösteriler sırasında gözaltına alınan 133 kişi serbest bırakıldı.
10 Mart 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Sinpaş GYO tarafından yapılan inşaatın hafriyatının, koruma altında olması gereken bir bölgeye döküldüğü öne sürüldü. Sinpaş, bu iddialarla ilgisinin olmadığını belirtti. Çevre aktivistleri, Marmaris Belediyesi'nin bu duruma sessiz kalmasını eleştirdi ve belediyenin doğa tahribatına yol açtığını iddia etti. Daha önce Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi, Sinpaş GYO projesine ilişkin 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etmiş ve belediye inşaat alanını mühürlemişti. Ancak inşaatın devam ettiği ve Hisarönü Mahallesi'nde de doğa tahribatının başladığı belirtildi.
10 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde cuma saat 18.00'den cumartesi saat 18.00'e kadar kuvvetli yağış ve lodos fırtınası beklendiğini duyurdu. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden 50-70 km/saat hızında, yer yer fırtına şeklinde 70-90 km/saat hızında esmesi öngörülüyor. Ayrıca, bölgede mevsim normallerinin üzerinde beklenen hava sıcaklıklarının, pazar gününden itibaren yağışlarla birlikte düşerek mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.
10 Mart 2023

Diken muhabiri Mesude Erşan, 'Türkiye'de hekimlik yapmaktansa İsviçre'de kebapçıda çalışıyor' başlıklı haberiyle İstanbul Tabip Odası tarafından verilen 2023 Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülü'ne layık görüldü. Jüri, Erşan'ın hekim göçünü ve sağlık sistemindeki sorunları somut bir hikâye üzerinden aktarmasını övgüye değer buldu. Dr. Ali Özyurt, TTB Yüksek Onur Kurulu üyesiyken 2020 yılında vefat etmiş bir hekimdir. Ödül, sağlık alanında farkındalık yaratan diğer gazetecilere ve yazarlara da verildi.
10 Mart 2023

Play Station'ın popüler oyun serilerinden The Last of Us'ın PC versiyonu 28 Mart'ta satışa çıkacak. Oyunun PC için donanım gereksinimleri açıklandı ve ultra yüksek grafik ayarları için oldukça yüksek performanslı donanım öneriliyor. Önerilen işlemci ve grafik kartları yüksek fiyat etiketlerine sahip. Oyunun 100 GB sabit disk alanına ihtiyaç duyduğu ve daha düşük ayarlarda oynamak için de yine yüksek maliyetli donanım gerektiği belirtiliyor.
10 Mart 2023

Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed Al Nahyan, ülkesinin 790 milyar dolarlık servet fonu olan Abu Dabi Yatırım Konseyi'nin başkanı olarak atanmıştır. Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2021 Ağustos'unda Şeyh Tahnun ile görüşmesinin ardından hız kazanmış ve ekonomik bağlar güçlendirilmeye çalışılmıştır. BAE, Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolar ayırmış ve 2022'de birçok anlaşma imzalanmıştır. Şeyh Tahnun aynı zamanda BAE Merkez Bankası'nın başkanıdır ve kardeşi de 240 milyar dolarlık bir fonu yönetmektedir.
10 Mart 2023

Millet İttifakı kaynaklarına göre, seçimlerin kazanılması halinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alabilir. İttifak, piyasa dışı uygulamalara son verme ve kurumların onarımına odaklanma konusunda hemfikir. Ayrıca, Merkez Bankası başkanlığı için genç ve kredibilite sahibi bir adayın hazır olduğu ve ekonomi yönetiminin DEVA Partisi ve Babacan tarafından yürütülmesinin planlandığı ifade ediliyor. İttifakın geçiş süreci için her partiye en az bir bakanlık verilmesi konusunda mutabakat sağlandığı da belirtiliyor.
10 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölenlerin sayısının 47 bin 932 olduğunu bildirdi. Bu bilgi, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve kaymakamlıkların verileri doğrultusunda nüfus kayıtlarına ölüm tescili yapılarak belirlendi. Açıklanan ölü sayısının 6 bin 265'inin yabancı uyruklu olduğu belirtildi.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, AKP'nin ittifak arayışları devam ediyor. AKP kurmayları Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek. Hürriyet yazarı Hande Fırat, HÜDA-PAR'a cumhur ittifakında kontenjan verilmesinin gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da cumhur ittifakından gelebilecek bir teklifi değerlendireceklerini ifade etti.
10 Mart 2023

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, deprem bölgesindeki yetersiz çalışmaları eleştirdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alındı. Erdoğan, seçim kararını açıklarken Şahin'in Meclis'teki konuşmasını eleştirdi. Şahin ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sözlerini halkın vicdanına bıraktığını belirtti ve deprem bölgesindeki eksikliklere dikkat çekerek, halkın yaşadıklarını Meclis'te dile getirdiğini ifade etti.
10 Mart 2023

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, sağlık sorunları sebebiyle üç yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararı, valiliğin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Çuhadar, Adıyaman'da yaşanan deprem felaketinin ardından da gündeme gelmiş ve depremzedelerin sorularına gülerek yanıt vermesi tepki çekmişti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Çuhadar'ın yerine Adıyaman'da koordinatör vali olarak görevlendirildi.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalaması ve YSK Başkanı Ahmet Yener'in 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri duyurmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin hazır olduğunu belirtti. Buldan, bu açıklamayı tutuklu eski eş genel başkanlarının fotoğraflarını paylaşarak yaptı. İkinci tur gerektiği takdirde 28 Mayıs'ta yeniden oy kullanılacağı bilgisi de verildi.
10 Mart 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, oylama 28 Mayıs'ta tekrarlanacak. Erdoğan'ın seçim kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve YSK'nın seçimle ilgili 40'tan fazla genelgesi hazır bekletiliyor.
10 Mart 2023

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kardeşi Mertcan Avcı ise 'suç delillerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçundan dört yıl hapis cezası aldı. Daha önce Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi uygulanarak cezası 23 yıla indirilmiş, kardeşi Mertcan Avcı beraat etmişti. Ancak Gültekin ailesinin itirazı üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi davanın yeniden görülmesine karar verdi.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim kararını açıklarken ikinci gün deprem bölgesine gittiğini söyledi. Ancak, Erdoğan'ın deprem bölgesi Kahramanmaraş'a üçüncü gün gittiği biliniyor. Türkiye, 6 Şubat'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldı. Erdoğan, depremden sonra ilk gün bir açıklama yaptı ve 25 saat sessiz kaldıktan sonra ikinci gün deprem bölgesine gideceğini duyurdu. Üçüncü gün Kahramanmaraş'ta çadır kenti ziyaret etti.
10 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, beş partiden oluşan 'ata ittifakı'nı yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak. İttifak, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'ni içerecek. İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Daha önce Muharrem İnce'nin ittifaktan ayrıldığı WhatsApp mesajıyla bildirilmişti.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerin kararını imzalayarak resmileştirdi. Karar, Erdoğan'ın açıklamasının ardından aynı gün mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimler için 40'tan fazla genelgeyi hazırda bekletmekteydi ve 10 kadar genelge daha Resmi Gazete'deki ilandan sonra hazırlanacak.
10 Mart 2023

TRT, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Oscar Ödül Töreni'nin Türkiye yayıncısı olarak listelenmişti. Ancak, 95'inci Oscar Ödül Töreni'nin yayın haklarından son anda vazgeçtiği belirtildi. Resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, bu kararın Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle alındığı iddia edildi.
10 Mart 2023

Bursa'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından üretildiği iddia edilen çadırların aslında Gaziantep'ten getirilerek sadece MEB logosu yapıştırıldığı ve ardından deprem bölgesine gönderildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, bu durumu kamu zararı ve skandal olarak nitelendirdi ve ilgili yetkililerin görevden alınması gerektiğini belirtti. MEB, iddialar hakkında soruşturma başlatıldığını ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayınlanacak bir kararname ile Meclis'i feshedecek ve Türkiye 14 Mayıs'ta erken seçime gidecek. Seçim takvimi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenecek ve süreç başlayacak. Takvim, kamu görevlilerinin istifa etme süresinden, seçmen listelerinin askıya çıkmasına, adaylık başvurularından, oy pusulası yerlerinin belirlenmesine kadar önemli tarihleri içeriyor. Meclis'in nisan ayına kadar çalışması ve sonrasında seçim için tatile girmesi bekleniyor.
10 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Atlı Merasim Birliği için Hollanda'dan her biri 70 bin avro değerinde çok sayıda at satın alındığı bilgisini paylaşarak, bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi yöneltti. Özel, Türkiye'nin ekonomik kriz ve yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ettiği bir dönemde yapılan bu harcamanın gerekçesini ve detaylarını sorguladı. Ayrıca, bu alımın israf olup olmadığı konusunda da sorularını iletti.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta Türkiye'nin seçime gideceğini açıkladı ve seçim kararını imzaladı. Erdoğan, seçim tarihini 'güncelleme' olarak nitelendirirken, kamuoyunda bu kararın ve seçime hangi kanunla gidileceğinin tartışıldığı belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim için 40'tan fazla genelgeyi hazırda beklettiği ve 10 kadar genelgenin Resmi Gazete'deki ilandan sonra hazırlanacağı ifade ediliyor. Erdoğan, seçim sürecinin başlaması, seçim çalışmaları ve deprem sonrası siyasi durum hakkında da açıklamalarda bulundu.
10 Mart 2023

Yüksek enflasyonun etkisiyle Borsa İstanbul'a yönelen yatırımcılar arasında 20 yaş altı gençler de bulunuyor. Ancak borsanın 2023 yılına dalgalı bir başlangıç yapması ve Şubat ayındaki depremler sonrası yaşanan oynaklık, genç yatırımcıların borsadan çıkış yapmasına neden oldu. 20-24 ve 25-29 yaş aralığındaki yatırımcı sayısında ciddi düşüşler gözlemlendi. 20 yaş altı gençlerin borsadaki varlıkları iki ayda 739 milyon lira azalarak 1 milyar 47 milyon liraya düştü.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde ve çeşitli toplantılarda kullandığı 'Bana her şey seni hatırlatıyor' şarkısının bestecisi Selçuk Maner, şarkının izinsiz kullanımı nedeniyle AKP'ye 900 bin liralık maddi tazminat davası açmıştı. Yaklaşık dokuz yıl süren dava sürecinde, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16'ncı Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını kaldırarak besteciye de telif ödenmesi gerektiğine hükmetti. Şimdi İstanbul 4'üncü Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, tazminat miktarını belirleyecek.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni feshederek 14 Mayıs'ta yapılacak erken seçim tarihini açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim hazırlıkları kapsamında 40'tan fazla genelgeyi hazırda bekletiyor ve deprem bölgesindeki teknik altyapıyı incelemek için bir heyet gönderdi. Seçimlerde sandık kurulacak okulların durumu ilgili bakanlıklar tarafından belirlenecek. Ayrıca, seçime girebilecek partilerin listesi kısa sürede açıklanacak ve bu listeye Yeşil Sol Parti ile Yeniden Refah Partisi'nin dahil olabileceği belirtiliyor.
10 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerine yönelik kapatma davasının seçim sürecini etkilememesi için kararın seçim sonrasına bırakılması talebiyle yeniden başvuracaklarını duyurdu. Sancar, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'den henüz randevu talep etmediğini ve bir randevu olması durumunda somut yol haritası üzerinde konuşacaklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'ye yönelik bakanlık beklentileri olmadığını ve bu tür tartışmaları geçersiz manevra olarak gördüklerini belirtti.
10 Mart 2023

Twitter'ın ücretli abonelik servisi olan Twitter Blue, Türkiye'de iOS ve web platformları üzerinden kullanıma açıldı. Android kullanıcıları için henüz hizmete sunulmayan Twitter Blue, iOS için aylık 209 TL, yıllık 2.199 TL; web için ise aylık 150 TL, yıllık 1.569 TL fiyatlandırma seçenekleriyle sunuluyor. Twitter Blue abonelerine mavi tik rozeti, reklamsız makale okuma, tweet düzenleme gibi çeşitli özellikler sağlıyor.
10 Mart 2023

Türk sinemalarında bu hafta dört yerli film ve beş yabancı film olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. İrlanda'nın Oscar adayı 'Sessiz Kız', 1910 yılında geçen 'Tek Yürek İmalat-ı Harbiye', bilim kurgu aksiyon filmi '65', uçakta geçen gizemli olayları konu alan 'Uçuş 811', komedi filmi 'Ulan Salih', ünlü sunucunun hayatını konu alan 'Ne Olacak Halim?', 'Çığlık' serisinin yeni filmi 'Çığlık 6', ve iki animasyon film 'Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert' ve 'Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera' izleyicilerle buluşuyor.
10 Mart 2023

Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği (GLADER) Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, et fiyatlarının son iki ayda yüzde 50 artış göstermesi sonucu lahmacun fiyatlarının da yükseldiğini ifade etti. Orhan, maliyet hesaplarına göre 40 TL'nin altında satılan lahmacunların içerisinde et bulunmasının mümkün olmadığını, bu nedenle hileli olabileceğini belirtti. İstanbul'un bazı ilçelerinde 20 TL'ye lahmacun satıldığı ve denetleyici kurumların lahmacunun hileye açık olduğunu söylediği aktarıldı.
10 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak ayına ilişkin işsizlik rakamlarını duyurdu. Bir önceki aya göre işsizlik oranı 0,5 puan azalarak yüzde 9,7'ye düştü. 15 yaş ve üzeri için işsiz sayısı 166 bin kişi azalarak 3 milyon 424 bin kişiye geriledi. Ayrıca, işsizlik oranı bir önceki yılın aynı ayına göre 1,5 puan azalmış durumda.
10 Mart 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde iki aktif fay kolu olan Adalar ve Kumburgaz fay kollarının kırılması durumunda 7,2 ile 7,6 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini açıkladı. Adalar fay kolu 45 kilometre uzunluğunda olup tamamen kırıldığında 6'lar mertebesinde, Kumburgaz fay kolu ise 65 kilometre uzunluğunda olup kırıldığında minimum 7,2 büyüklüğünde deprem üretebilir. İki fayın birlikte kırılması durumunda ise 7,6 büyüklüğüne ulaşabileceği belirtiliyor.
10 Mart 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören Rhea Girişim, bağlı ortaklığı Netsafe Teknolojik Yatırımlar aracılığıyla ABD merkezli ulaşım hizmet teknolojisi şirketi Roboair'in yüzde 20 hissesini satın aldı. Bu gelişme sonrasında Rhea Girişim hisseleri yüzde 5 değer kazandı. Roboair, 500'den fazla havayolu, 120 binden fazla konaklama tesisi ve 30 binden fazla araç kiralama noktasına erişim sağlayan WEB3 tabanlı bir şirket.
10 Mart 2023

Dolar/TL kuru, dün gece sığ piyasada 18,03 ile 19,80 arasında önemli dalgalanmalar gösterdi. Merkez Bankası'nın geçen yıl bankaların döviz işlemlerini belirli saatlere sınırlamasının ardından, işlem hacimlerinin büyük bir bölümü bu saatlere kaydı. Ancak dışarıda kalan saatlerdeki hacimsiz işlemlerde yurt içi müşterilerin neredeyse hiç yer almadığı belirtiliyor. Bu dalgalanmalar sonrasında Dolar/TL kuru 18,9575 seviyesine geri döndü ve haberin yayınlandığı sıradaki seviye 18,96 olarak kaydedildi.
10 Mart 2023

Deprem bölgesinde haber yaptığı için 'yalan bilgi yayma' suçlamasıyla Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınan gazeteci Fırat Bulut, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Bingöl Sulh Ceza Hakimliği, Bulut hakkında çıkardığı yakalama kararını gerekçe göstermişti. Bulut, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde bir aydır haber yaptığını ve soruşturmanın susturma çabası olduğunu belirtti. Hukukçu Kerem Altıparmak, Bulut'un serbest bırakıldığını Twitter üzerinden duyurdu.
10 Mart 2023

Almanya'nın başkenti Berlin'de, kadınlar artık halka açık havuzlarda üstsüz yüzebilecekler. Bu karar, bir kadının üstsüz güneşlenirken havuzdan atılmasının ardından başlattığı hak mücadelesi sonucunda alındı. Yerel yönetim, kadınların ayrımcılığa uğradığını kabul etti ve bu karar, özgür beden hareketi tarafından olumlu karşılandı. Daha önce Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya'daki bazı kentlerde de benzer izinler verilmişti.
10 Mart 2023

Sözcü gazetesi, köşe yazarı Yılmaz Özdil'in yaklaşık 8,5 yıldır devam eden görevine kendi isteğiyle son verdiğini duyurdu. Sosyal medyada Özdil'in kovulduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, gazetenin hiçbir siyasi parti ve kurumdan baskı almadığını ve yazar atamadığını vurguladı. Özdil'in İYİ Parti'ye yakınlaştığı için işten çıkarıldığı iddiaları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den aldığı destek mesajı ve Yeniçağ gazetesinin Özdil'e kapılarını açması gibi gelişmelerle bağlantılı olarak ortaya atılmıştı.
10 Mart 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

Ereğli Demir Çelik ve İskenderun Demir Çelik, yatırım dönemlerinde nakit akışını korumak amacıyla temettü dağıtmama kararı aldı. Bu karar, 31 Mart'ta yapılacak genel kurul toplantısında onaylanacak. Ereğli Demir Çelik ayrıca, kendi hisselerini geri almak için yeni bir Pay Geri Alım Programı başlatmayı planladığını açıkladı ve bu program da aynı genel kurul toplantısında oylanacak.
10 Mart 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
10 Mart 2023

ABD merkezli yatırım şirketi Vanguard, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kaybetmesi durumunda tahvil piyasasında büyük bir potansiyel oluşacağını öngörmekte. Şirketin yöneticisi Nick Eisinger, seçim öncesinde bazı pozisyonları kapattıklarını ifade etti. Yabancı yatırımcılar son beş yılda Türkiye'den 60 milyar dolar çekmişken, Wells Fargo'nun analizine göre, muhalefetin kazanması durumunda dolar/TL kuru 14'e düşebilir, Erdoğan kazanırsa 20'ye çıkabilir.
10 Mart 2023

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların net döviz pozisyonunun özkaynakları içindeki payının üst sınırını yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkardı. Daha önce Aralık ayında bu oran yüzde 20'den yüzde 5'e düşürülmüştü. Yeni düzenleme ile bankaların yabancı para net genel pozisyon/öz kaynak standart oranı artırılmış oldu.
10 Mart 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde, O.A. isimli bir kişi, evinde kanepede yatarken dışarıdan kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş edilmesi sonucu yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan araştırması yaparak kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
10 Mart 2023

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Ulusal Halk Kongresi'nde yapılan oylamada delegelerin oybirliğiyle üçüncü kez devlet başkanı olarak seçildi. Han Cıng devlet başkanı yardımcısı, Cao Licı ise meclis başkanı olarak göreve getirildi. Şi Cinping, aynı zamanda Merkezi Askeri Komisyon Başkanlığı'na da yeniden seçilerek ordunun başındaki konumunu korudu. 2018'de anayasada yapılan değişiklikle devlet başkanının görev süresi sınırlaması kaldırılmış ve Şi'nin üçüncü dönem için yolu açılmıştı.
10 Mart 2023

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde saat 05:28'de 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Hacılar olduğunu duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladı. Depremin derinliği yaklaşık 7 kilometre olarak ölçüldü.
10 Mart 2023

Almanya'nın Hamburg kentinde Yehova Şahitleri'ne ait bir kilisede gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda yedi kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırgan veya saldırganlar olay yerinden kaçtı. Güvenlik çevreleri saldırıyı 'öfkeden kaynaklanan' bir eylem olarak değerlendiriyor.
10 Mart 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla'ya deplasmanda 2-0 yenildi. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Sevilla ikinci yarıda Bryan Gil ve Lamela'nın golleriyle 2-0 öne geçti. Fenerbahçe, 16 Mart'ta oynanacak rövanş maçında üç farklı galibiyet almak zorunda; aksi takdirde Sevilla çeyrek finale yükselecek.
10 Mart 2023

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Hatay'daki depremzedeleri ziyaret ettiği sırada, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ı da ziyaret etti. Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, Sezen Aksu'nun samimiyetini ve alçak gönüllülüğünü övdü ve ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Sezen Aksu'nun 10 gündür Antakya'da olduğu ve ziyaretin duygusal anlar içerdiği belirtildi.
10 Mart 2023

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile karşılaşan Fenerbahçe'nin taraftarları, maç sırasında Sevilla polisi tarafından saldırıya uğradı. Polisin taraftarların ayakkabılarını zorla çıkarttığı ve köpeklerle arama yaptığı bildirildi. Tepki gösteren taraftarlara joplarla müdahale edildi ve bazı taraftarlar yaralandı. Olaylarla ilgili görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim