CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın drone ve silah programlarını desteklediği gerekçesiyle İran ve Türkiye'deki dört kurum ve üç kişiye yaptırım kararı aldığını duyurdu. Bu tedarik ağının İran Savunma ve Silahlı Kuvvetleri yararına çalıştığı belirtiliyor. Yaptırımlar arasında Türk vatandaşı Murat Bukey de bulunuyor, Bukey'in kimyasal ve biyolojik tanıma sistemleri temin ettiği iddia ediliyor. İspanya Yüksek Mahkemesi, Bukey'in ABD'den ithal ettiği malzemeleri İran'a sattığı şüphesiyle geçen yıl ABD'ye iadesine karar vermişti.
21 Mart 2023

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Afganistan'ın Badahşan vilayetinin Curm ilçesinde 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, yerin 187,6 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve başkent Kabil'de yaklaşık 30 saniye sürdü. Deprem, Afganistan dışında Pakistan, Hindistan, Tacikistan ve bazı Orta Asya ülkelerinde de hissedildi. Geçen yıl Afganistan'ın doğusunda meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde bin kişi hayatını kaybetmişti.
21 Mart 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nin 'kayyım yönetimi', mezunların okula girişini yasaklamaya devam ediyor. 1973 mezunu Semih Bilgin, 'eylemlerde bulunulduğu' gerekçesiyle mezun kartının süresiz iptal edildiğini belirten bir e-posta aldı. Bilgin, sadece akademisyenlerin rektörlüğe sırtını döndüğü protestoya destek verdiğini ifade ediyor. 9 Mart'a kadar toplamda 138 mezunun kartı iptal edilmiş ve bu iptaller genellikle gerekçe gösterilmeden yapılmış.
21 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için başvuruları kabul edilen adayları açıkladı. YSK tarafından yapılan inceleme sonucunda 11 adayın başvuruları kabul edildi. Adaylar için seçmenlerin ilçe seçim kurullarında 27 Mart 2023 Pazartesi saat 20.00'ye kadar 100 bin imza toplamaları gerekiyor.
21 Mart 2023

Komedyen Şahan Gökbakar, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kendisine ve 'Recep İvedik' karakterine yönelik yaptığı çağrıya, filmin bir sahnesiyle yanıt verdi. Kınık, Gökbakar'ı afet bölgesine gelip yardım etmeye davet etmişti. Gökbakar ise Kınık'ı istifaya davet eden paylaşımlar yapmaya devam ediyor ve Kınık'ın bu davetine, Recep İvedik karakterinin bir yetkiliyi halkın önünde özür dilemeye zorladığı bir film sahnesiyle karşılık verdi.
21 Mart 2023

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), sera gazı emisyonlarının azaltılması konusunda mevcut planların yetersiz olduğunu ve bu durumun dünyayı tehlikeli bir geleceğe sürüklediğini açıkladı. Raporda, küresel ısınmanın 1.5 santigrat derece sınırını aşmaması için emisyon azaltım hedefleri güncellendi. 2030 yılına kadar %48, 2050 yılına kadar ise %99 karbondioksit azaltımı hedefleniyor. Yenilenebilir enerji yatırımlarının maliyetlerinin düşmesi ve kamu tarafından desteklenmesi olumlu gelişmeler arasında yer alıyor. Ancak rapor, iklim değişikliğinin etkilerine karşı uyum sağlama ve finansman konularında ciddi boşluklar olduğunu vurguluyor.
21 Mart 2023

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin ölümü, 340 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazası davasının 14'üncü duruşması görüldü. Duruşma, Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 19 Temmuz'a ertelendi. Kazada asli kusurlu bulunan dört sanığın iki ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edilmiş, ayrıca soruşturma genişletilerek dokuz kişiye daha dava açılmıştı. Facianın tek tutuklu sanığı olan TCDD 1'inci Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu daha önce tahliye edilmişti.
21 Mart 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul genelinde su kesintisi olacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. İSKİ Kurumsal İletişim Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde bir su kesintisi planlanmadığı bildirildi. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz'ın açıklamaları üzerinden yanlış bir algı oluştuğu ve evsel kullanım dışındaki alanlarda su kısıtlaması ile ilgili şu an için herhangi bir karar alınmadığı ifade edildi.
21 Mart 2023

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin başkanlığını yaptığı BUVAKIF, üniversitenin Uçaksavar Kampüsü yanına cami ve yurt yapmak için çalışmalara başladı. Çevre sakinleri, alanın yeşil alan olarak korunmasını ve deprem toplanma alanı olarak kullanılmasını talep ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), arsanın mülkiyetinin kendilerinde olduğunu ve onaylanmış bir imar planının olmadığını belirtti. İBB, 2017'de cami inşaatı için ihaleyi 9 milyon 585 bin TL'ye bir şirkete vermiş ve şirket sermayesini artırmıştı. Çevre sakinleri, inşaatın durdurulması için dava açtılar.
21 Mart 2023

İYİ Parti tarafından verilen ve deprem bölgesindeki sağlık personelinin çalışma ve barınma koşullarını araştırmayı amaçlayan önerge, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, depremde 448 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini ve bölgedeki sağlık merkezlerinin yıkıldığını belirtti. Ayrıca, bölgede çalışan sağlık personelinin ihtiyaçlarının tam olarak karşılanmadığını ve gönüllü olarak gidenlerin çalışma koşullarının yetersiz olduğunu ifade etti.
21 Mart 2023

BBC'nin haberine göre, Türkiye'de sağlık turizmi kapsamında zayıflama ameliyatı yaptıran çok sayıda Britanyalı bulunuyor. Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve Britanya'daki uzun bekleme süreleri Türkiye'yi cazip hale getiriyor. Sosyal medya etkisiyle artan bu eğilim sonucunda, 2019'dan bu yana yedi Britanyalının ameliyat sonrası hayatını kaybettiği iddia ediliyor. BBC'nin Türkiye'deki kliniklerle yaptığı gizli müşteri araştırmasında, bazı kliniklerin düşük vücut kitle endeksine sahip kişileri bile ameliyat için kabul ettiği ve kilo almaya teşvik ettiği belirtiliyor.
21 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya dilekçe verdi ve en az 100 bin imza toplaması gerekiyor. AKP'nin, muhalefetin oylarını bölmek amacıyla İnce'nin adaylığını desteklediği iddiaları ortaya atıldı. Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, AKP'nin İnce için imza toplama kampanyası düzenlediğine dair bir iddia paylaştı. İnce, bu iddiaların sahte olduğunu savunarak suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.
21 Mart 2023

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 2016'da 'barış bildirisi' imzaladıktan sonra görevlerinden alınan ve pasaportlarına el konulan üç akademisyenin başvurusu üzerine Türkiye aleyhine karar verdi. AİHM, akademisyenlerin özel hayata saygı ve eğitim haklarının ihlal edildiğine hükmetti ve Türkiye'yi maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum etti. İnsan hakları hukukçusu avukat Benan Molu, bu kararın OHAL KHK'larının kanun niteliği taşımadığına dair ilk AİHM kararı olduğunu belirtti.
21 Mart 2023

İYİ Parti, milletvekili aday adaylığı için başvuruların yoğun olması sebebiyle başvuru süresini 24 Mart'a kadar uzattığını duyurdu. Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, kadınlar ve gençler başta olmak üzere partinin aday adaylık sürecine gösterilen ilgiye teşekkür edildi ve sürenin iki gün daha uzatıldığı belirtildi.
21 Mart 2023

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Bazı evrakların zarar gördüğü yangınla ilgili Ankara başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangınla ilgili olarak 'Belgeleri yakalım derken, binaları da yakmayın lütfen' şeklinde bir açıklama yaptı.
21 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz programında yaptığı konuşmada, AKP-MHP iktidarını eleştirdi ve Nevruz'un değişim ve direniş ruhunu vurgulayarak iktidara 'elveda' dedi. Sancar, büyük depremin felakete dönüşmesinden iktidarı sorumlu tuttu ve yeni bir yaşam inşa etme iradesinden bahsetti. Ayrıca, Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk de Kürt halkına seslenerek, demokratik cumhuriyetin inşası ve Öcalan'ın özgürleşmesi için mücadele çağrısında bulundu.
21 Mart 2023

Türkiye hükümeti, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde kredi kullanımını teşvik etmek amacıyla kamu bankaları Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank'ın sermayesini toplamda 5,5 milyar dolar (105 milyar lira) artırmayı planlıyor. Bu miktar, ilk duyurulan plandan yüzde 75 daha fazla. Sermaye artışını Türkiye Varlık Fonu (TVF) sağlayacak ve TVF'nin yönetim kurulu başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Kamu bankaları, son yıllarda ekonomiyi desteklemek için ucuz finansman ve Kredi Garanti Fonu kredileri sağlarken, bu durum sermaye ihtiyacını da artırmıştı.
21 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve parti kurmaylarıyla Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedelerle buluştu. Bu ziyaret sırasında, Almanya'nın iktidar partisi SPD'nin eş başkanları Saskia Esken ve Lars Klingbeil ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, deprem bölgesine verilecek destek ve kentlerin yeniden inşası konuları ele alındı. SPD Eş Başkanı Klingbeil, Almanya'nın mali yardım sağlayan en büyük donör ülke olduğunu ve Alman uzmanların yeniden imar konusunda destek verebileceğini belirtti.
21 Mart 2023

Şair Ahmet Telli, 2015'te Kobani'ye yapılan IŞİD saldırısının ardından yaptığı bir konuşmada okuduğu şiirler nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmakla suçlanıyor. 21 Mart Dünya Şiir Günü'nde Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına sanat ve siyaset dünyasından destek geldi. Savcı, Telli'nin suç işlediğini belirterek cezalandırılmasını istedi. Savunma tarafının süre talebi üzerine duruşma 4 Temmuz'a ertelendi.
21 Mart 2023

Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinde evlilik oranlarını artırmak için 'Palm Guixi' adında bir çöpçatanlık uygulaması devreye alındı. Uygulama, Guixi şehrindeki bekarların verilerini kullanarak uygun eşleşmeler bulup randevu ayarlıyor. Bu girişim, düşen evlilik oranlarını yükseltmeyi hedefleyen eyalet çapındaki bir dizi çabadan biri. Ayrıca, eyalet genelinde başlık parası gibi geleneksel uygulamaların ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Weibo kullanıcıları ise bu tür devlet destekli girişimleri doğum oranlarını artırma çabası olarak eleştiriyor.
21 Mart 2023

Londra polis teşkilatı Met, Sarah Everard cinayeti sonrası toplum refahı konusunda çalışan Louise Casey'den bir rapor hazırlamasını istedi. Rapor, Met'in çürüdüğünü, halkın güvenini yitirdiğini ve teşkilatta ırkçılık, kadın düşmanlığı ve homofobinin kurumsallaştığını belirtti. Polis teşkilatındaki kadınların yüzde 12'sinin iş yerinde cinsel saldırıya uğradığı, halkın yarısının polise güvenmediği ve azınlık mensubu memurların ayrımcılığa maruz kaldığı ifade edildi. Londra belediye başkanı Sadiq Khan, polisi denetleyecek yeni bir kurul başkanlığına atandı.
21 Mart 2023

Oyun dünyasının popüler serilerinden 'The Last of Us', dizi olarak uyarlandı ve ilk sezonuyla beğeni topladı. HBO, dizinin ikinci sezonunu onayladı. İkinci sezonun ne zaman yayınlanacağı henüz belirsizken, 2025 veya sonrası olabileceği tahmin ediliyor. Yeni sezonda, oyunun ikinci bölümündeki olaylar ve Joel'in eylemlerinin sonuçları işlenecek. Pedro Pascal ve Bella Ramsey'in devam edeceği ve muhtemelen bir zaman atlaması olacağı belirtiliyor. Dizi yaratıcıları, popülerliğe bağlı olarak daha fazla sezon yapabileceklerini ifade ediyorlar.
21 Mart 2023

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, Şubat ayında ikinci el otomobil satışlarının deprem nedeniyle 493 bine gerilediğini açıkladı. Ocak ayında yüzde 114 artışla 647 bin adet satış yapılmışken, Şubat ayında bu sayı düşüş gösterdi. Yine de 2022'nin aynı dönemine göre Şubat ayında yüzde 32,4'lük bir artış yaşandı ve 2023'ün ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69'luk bir pazar büyümesi kaydedildi.
21 Mart 2023

Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki depremzedelerle buluştuğu sırada yıkılan binaların bedelsiz olarak yeniden yapılacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu, daha önce Covid-19 salgını sırasında açıklanan ölüm sayıları ile gerçek arasındaki farka dikkat çekti ve siyasetin halka doğruları söylemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi gerektiğini, kendisinin saraylarda gözü olmadığını ve halk gibi yaşamak istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, 418 milyar dolarlık bir kaynağın halk için geri alınacağına dair söz verdi.
21 Mart 2023

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, ABD Merkez Bankası'nı (Fed) faiz oranlarını en az 50 baz puan düşürmeye çağırdı. Fed, enflasyonla mücadele amacıyla geçen yıl mayıs ayından itibaren faiz oranlarını artırmış ve 1 Şubat 2023'te politika faizini 4,25-4,75 aralığına çıkarmıştı. Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir yorumla bu çağrıda bulundu ve yeni faiz oranının yarın açıklanacağını belirtti. Fed'in faiz artırımına devam etmesi ancak artış hızında yavaşlaması bekleniyor.
21 Mart 2023

Birleşmiş Milletler'in yayımladığı rapora göre Türkiye, 137 ülke arasında mutluluk endeksinde 106. sırada bulunuyor. Mutluluk seviyesi, gayri safi yurt içi hasıla, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi gibi kriterlere göre değerlendiriliyor. Türkiye'nin önünde ve arkasında Afrika ve Orta Doğu ülkeleri yer alıyor. En mutlu ülkeler sıralamasında Finlandiya ilk sırada yer alırken, Türkiye'nin komşuları arasında Yunanistan 58, Bulgaristan 77 ve Ermenistan 79. sırada bulunuyor.
21 Mart 2023

Oyuncular Tuba Büyüküstün ve Fırat Çelik, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar için Fransa'da bir yardım gecesi düzenleyecekler. 3 Nisan 2023'te La Tour Eiffel Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan etkinlikte Fransız sanatçılar da yer alacak. Geceden elde edilecek tüm gelir UNICEF Türkiye'ye bağışlanacak.
21 Mart 2023

ABD merkezli finans şirketi JPMorgan, Türk bankalarının hisse fiyatı hedeflerini güncelleyerek, Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi'nin hisse tavsiyelerini 'artır' seviyesinden 'nötr'e indirdi. Aynı zamanda bu bankaların hedef hisse fiyatlarını yükseltti. Halkbank ve Vakıfbank için ise 'azalt' tavsiyesi korunurken, hedef fiyatları artırıldı. JPMorgan'ın özel bankalar için en son tavsiye ve hedef fiyat güncellemesi Mayıs 2022'de yapılmıştı.
21 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığa başvuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan yükseköğrenim diploması talep etmesi, sosyal medya platformu Twitter'da geniş yankı buldu. Kullanıcılar, bu talebi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'tartışmalı diploması' ile ilişkilendirerek 'çifte standart' olarak değerlendirdi. Marmara Üniversitesi'nin daha önce Erdoğan'ın diploması ile ilgili talepleri 'kişisel veri' gerekçesiyle reddettiği hatırlatıldı. Twitter kullanıcıları konuyla ilgili alaycı ve eleştirel yorumlar paylaştı.
21 Mart 2023

Metropolitan Sanat Müzesi, Edgar Degas'ın 'Rus Dansçılar' adlı eserinin adını 'Ukrayna Elbiseli Dansçılar' olarak güncelledi. Bu değişiklik, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında Batı'da Rusya ile ilgili referansların değiştirilmesi eğilimi çerçevesinde gerçekleşti. Londra'daki Ulusal Galeri ve Los Angeles'taki J. Paul Getty Müzesi de benzer ad değişiklikleri yapmıştı. Müzeler, eserlerin Ukrayna ile olan ilişkilerini öne çıkarmak için yeniden inceleniyor. Ayrıca, Ivan Konstantinoviç Ayvazovski'nin etnik kökeni konusunda yaşanan tartışmalar sonucunda, Met onu 'Ermeni, Rusya (şimdiki Ukrayna) doğumlu' olarak sınıflandırdı.
21 Mart 2023

Türkiye'de yaşanan depremler sonrasında alınan önlemler ve Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) desteğiyle Borsa İstanbul'da dalgalı bir seyir gözlemleniyor. TVF, Ziraat Portföy aracılığıyla borsaya para akıtarak endeksin düşüşünü engellemeye çalışıyor ve son olarak 3 Mart'ta 4,31 milyar liralık bir müdahalede bulundu. Uzmanlar, TVF'nin BIST 100 endeksinin 5000 sınırını korumaya çalıştığını belirtiyor, ancak endeks önceki gün 4975 seviyesinden kapanmış ve takip eden gün 4900 seviyesine kadar düşerek 4956 seviyesinde işlem görmüştür.
21 Mart 2023

Avrupa Birliği, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye'ye yeniden yapılanma sürecinde destek olmak için 7 milyar avro yardım sağlayacağını duyurdu. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'ye 1 milyar avro destek vereceklerini açıkladı. Ayrıca, Avrupa Yatırım Bankası da Türkiye'ye 500 milyon avro yardım yapacağını ve 2019'dan beri süren finansman yasağını kaldıracağını belirtti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, toplam taahhüt edilen yardımın 7 milyar avroya ulaştığını ifade etti.
21 Mart 2023

Türkiye'de yazar Murat Kahraman, Ahmet Ümit ve Yavuz Ekinci'nin eserleri sansürlenerek toplatılma kararı alındı. PEN Türkiye, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Türkiye Yazarlar Sendikası gibi kuruluşlar, 2023 yılının ilk üç ayında beş kitabın sansürlendiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi. Edebiyatçılar ve yayıncılar, Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla sansüre karşı çıkarak ifade özgürlüğüne vurgu yaptılar. Doğan Kitap ve Everest Yayınları gibi yayınevleri de sansür kararlarını eleştirdi ve destek mesajları yayınladı.
21 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan yükseköğrenim diploması, vesikalık fotoğraf ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafını eksik buldu. Erbakan'ın bu evrakları tamamlaması için verilen süre bugün saat 17:00'ye kadar. Ayrıca YSK, Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın adaylık başvurularını reddetti ve dokuz başvuruda daha eksik evrak olduğunu belirtti.
21 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını, başvuruların bizzat yapılmaması gerekçesiyle reddetti. İrfan Uzun, Davut Turan, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Ahmet Özal ve diğer bazı aday adaylarının başvurularında eksik evraklar tespit edildi. Eksik evraklarını tamamlamayan adayların başvuruları, belirlenen süre içinde tamamlanmazsa reddedilecek.
21 Mart 2023

Habertürk programında CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı ile Optimar'ın başkanı Hilmi Daşdemir arasında tartışma yaşandı. Daşdemir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ve HDP'nin adayı olduğunu iddia etti. Programın moderatörü Kübra Par, Daşdemir'in bu sözlerine müdahale ederek stüdyodaki karışıklığı yatıştırmaya çalıştı. Daşdemir, Par'ın uyarılarına rağmen bağırarak konuşmaya devam etti ve yayını terk etti. Program sonrası Par ve Habertürk, AKP'ye yakın basın ve sosyal medya tarafından eleştirildi ve Par 'hadsizlik' ve 'taraflı' olmakla suçlandı.
21 Mart 2023

Millet İttifakı'nda yaşanan kriz, CHP'li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterilmesiyle aşıldı. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olmaları gerektiğini savunuyor. Yavaş'ın bu fikri genel başkanlarla konuşacağını belirttiği ve seçim çalışmalarına katılmama tehdidinde bulunduğu iddiaları ofisi tarafından yalanlandı. Habertürk yazarı Kübra Par'a göre, Yavaş ekibi iki başkan yardımcısının seçimi kazanma formülü olarak gördüğünü ifade ediyor.
21 Mart 2023

Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, 66 yaşındaki eski model ve radyo talk-show sunucusu Anne Lesley Smith ile nişanlandığını açıkladı. Murdoch, geçen yıl dördüncü eşi Jerry Hall'dan ayrılmıştı. Murdoch ve Smith, evlilik teklifinin St Patrick Günü'nde yapıldığını ve düğün törenlerinin yaz sonunda gerçekleşeceğini belirtti. Murdoch'ın altı çocuğu bulunmakta ve medya imparatorluğunun geleceği merak konusu.
21 Mart 2023

ABD'deki Silikon Vadisi Bankası'nın iflası ve Credit Suisse ile ilgili yaşanan sorunlar, piyasalarda güvenli liman olarak görülen altının değerini artırdı. Ekonomi gazetesi yazarı Şeref Oğuz, mevcut kaotik ortamın devam edeceğini ve altının önemli bir ekonomik araç olacağını belirtti. Oğuz, ons altın için 2 bin 100 dolarlık bir fiyat tahmininde bulundu.
21 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, partinin Cumhur İttifakı'na katılma beklentilerinin, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın katıldığı belirtilen gizemli bir toplantı sonrası değiştiğini ifade etti. AKP'nin ittifakı genişletme çabaları kapsamında YRP ile görüşmeler yapılmış, ancak YRP son anda ittifaka katılmayacaklarını ve seçime bağımsız gireceklerini açıklamıştır. Aydal, AKP'nin YRP'nin kendi logosuyla varlık göstermesini istemediğini ve partinin idealleri doğrultusunda hareket edeceğini belirtmiştir. Ayrıca, YRP'nin ittifaka katılmama kararının 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' ile ilgisi olmadığını eklemiştir.
21 Mart 2023

Türkiye'de motorin litre fiyatına 84 kuruş zam yapılarak yeni fiyat 20,50 TL oldu. Benzin fiyatlarında ise bir değişiklik olmadı. Yılbaşından bu yana benzin ve motorin fiyatlarında önemli bir artış yaşanırken, geçen yılın başına kıyasla fiyatlar neredeyse iki katına çıktı.
21 Mart 2023

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde sabah saatlerinde bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Yangında bazı evraklar zarar gördü. Ankara başsavcılığı yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi, evrak bölümünden ayrılan son kişilerin ifadesinin alınması gibi talimatlar verdi. AFAD, 6 Şubat'taki depremlere müdahale konusunda eleştirilmişti.
21 Mart 2023

Kremlin yetkilisi Sergei Kiriyenko, iç siyasetle ilgili yetkililere düzenlenen bir seminerde, Batı istihbarat teşkilatlarına karşı savunmasızlık endişeleri nedeniyle 1 Nisan'a kadar iPhone kullanmayı bırakmalarını söyledi. Toplantıya katılan bir kişinin ifadesine göre, yetkililere iPhone'ları ya atması ya da çocuklarına vermesi gerektiği belirtildi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, akıllı telefonların resmi işler için kullanılmaması gerektiğini, işletim sistemi ne olursa olsun akıllı telefonların şeffaf mekanizmalara sahip olduğunu ve resmi amaçlar için uygun olmadığını ifade etti.
21 Mart 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ataköy sahilindeki yeşil alana konut inşa etmeyi planlıyor. Bu plana karşı açılan davada, beklenen Marmara depremi göz önünde bulundurularak, nüfus yoğunlaştırmanın kamuya yarar sağlamayacağı belirtilen bir bilirkişi raporu hazırlandı. Daha önce afet toplanma alanı olarak belirlenen bu bölge, Bakırköy Belediyesi'nin kararıyla bu statüden çıkarıldı. Bilirkişi raporunda, yeni planın mevcut yapı yoğunluğunu artıracağı ve çevre blokların güneşlenme ve manzara imkanlarını etkileyeceği ifade edildi. Ayrıca, artan nüfus için gerekli donatı alanlarının sağlanmadığına dikkat çekildi.
21 Mart 2023

Türkiye'de dolar/TL kuru son zamanlarda yüksek seviyelerde seyretmekte ve ekonomi yönetimi çeşitli düzenlemeler yapmaktadır. Bu kapsamda, Merkez Bankası bankalara, kredi bakiyesi 5 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin döviz pozisyonlarını aylık olarak kendilerine raporlama talimatı verdi. Ayrıca, ticari kurumsal müşteriler için günlük döviz alım limiti 2,5 milyon dolara düşürüldü ve yurt dışı para transferlerine yüzde 5 komisyon getirildi.
21 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yarından itibaren yağışlı bir hava dalgasının etkisi altına gireceğini duyurdu. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanakların beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, yağış alan yerlerde ise azalarak normallerin altına düşebileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesine dikkat çekildi. Deprem bölgesinde perşembeye kadar yağış beklenmiyor, ancak sonrasında yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği öngörülüyor.
21 Mart 2023

Peru'da etkili olan Yaku Kasırgası nedeniyle başkent Lima ve çeşitli kentlerde meydana gelen seller sonucunda 65 kişi yaşamını yitirdi, beş kişi kayboldu. Sivil Savunma raporuna göre, 66 bin 853 kişi etkilendi, 9 bin 677 ev zarar gördü ve 1541 ev kullanılamaz hale geldi. Ayrıca eğitim ve sağlık yapıları, köprüler ve yollar hasar gördü, tarım arazileri ve hayvancılık büyük zararlar yaşadı. Hükümet, felaketten en çok etkilenen bölgelerde altı aylığına olağanüstü hal ilan etti.
21 Mart 2023

Cumhurbaşkanı kararı ile, Türkiye'de OHAL ilan edilen bölgelerde bulunan ağır ve orta hasar görmüş konut ve iş yerlerinin elektrik ve doğalgaz borçları affedildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişme, son depremler sonucu 50 bin 96 kişinin hayatını kaybettiği bir dönemde gerçekleşti.
21 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantılarından ayrılmasının ardından parti üyeleri arasında bir istifa dalgası yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in bu kararı parti tabanında tepkilere yol açtı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, canlı yayında bu süreçte 25-30 bin civarında istifa olduğunu ve önemli bir kısmının geri döndüğünü belirtti. Akşener, daha sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle masaya geri dönmüştü.
21 Mart 2023

Hakkari İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ve yardımcıları, 19 Mart'ta HDP Hakkari İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarına katıldı. Pınar, kutlamalarda çocuklarla sohbet edip onlara pamuk şeker dağıttı ve bu davranışı hem alanda hem de sosyal medyada beğeni topladı. Ayrıca çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
21 Mart 2023
İşaretlediklerim