Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde anketlerde geride olduğu ve bu durumu lehine çevirmek için çeşitli müjdeler verdiği belirtiliyor. İktidar yanlısı gazeteci Cem Küçük, TV100'de yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın genel af ilan edebileceğini ve bu konunun AK Partili yetkililer arasında konuşulduğunu ifade etti. Küçük, Bağ-Kur ve SGK eşitlemesi gibi vaatlerin de bayrama kadar artarak devam edeceğini öne sürdü.
11 Nisan 2023

Adıyaman depremi sonrasında gönüllü olarak bölgeye giden aile hekimi Dr. Sosın Fisli, izinsiz gittiği gerekçesiyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturmaya tabi tutuldu. Fisli, bu durumu kabul edemeyerek görevinden istifa etti, ancak Heybeliadalı hastaları tarafından başlatılan imza kampanyasıyla destek gördü. İstanbul Tabip Odası ve Heybeliadalılar, Fisli'nin yanında olduklarını belirterek soruşturmanın sonlandırılmasını talep ettiler. Fisli, pandemi dönemindeki çalışmaları nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından başarı belgesi almış bir hekimdir.
11 Nisan 2023

Uyuşturucu imal ve ticareti suçlarından dolayı kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya, İstanbul Sarıyer'de düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Operasyona Terörle Mücadele (TEM) ve özel harekat polisleri de katıldı.
11 Nisan 2023

Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan AKP'li Savcı Sayan, İzmir 1'inci bölge 6'ncı sıradan aday gösterildi. AKP'nin bu bölgede son seçimlerde dört milletvekili çıkardığı biliniyor. Sayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla istifa ettiğini ve Meclis'te olması gerektiğini söylediğini ifade etti. Kendisine düşük bir sıradan adaylık verilmesi üzerine, 'Aslolan milletin gönlündeki listedir' diyerek moral bulduğunu belirtti.
11 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de katıldığı bir iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kamplaşma ve kavgadan uzaklaşması gerektiğini belirtti. Herkesin kimliğine ve inancına saygı gösterilmesi gerektiğini, işsiz gençlerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ve kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini ifade etti. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde vatandaşlardan sandığa gitmelerini ve vicdanlarına göre oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, 'kul hakkı yiyene oy vermeyin' uyarısında bulundu ve depremzedelere yönelik yardım sözü verdi.
11 Nisan 2023

Almanya'da Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, kişisel tüketim amacıyla 25 grama kadar marihuana bulundurmanın ve üç bitki yetiştirmenin yasal olacağını açıklayacak. Marihuananın serbest satışı örnek projelerle sınırlı olacak ve marihuana sosyal kulüpleri kurulabilecek. Bu düzenleme, Avrupa Birliği'nin genel bir serbest satış izni olmadan Almanya'daki yasallaştırmayı onaylaması gerektiği koşuluyla gerçekleşiyor.
11 Nisan 2023

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bir inşaat alanında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit içerisindeki dört çömlek kül kabı, Müze Müdürlüğü'nde arsa sahipleri ve avukatın nezaretinde açıldı. Çömleklerin M.S. 1-2. yüzyıla tarihlendiği ve içlerinden insan kemikleri çıktığı belirlendi. Lahit, 3 Nisan'da bir bina inşaatı sırasında kepçe operatörü tarafından keşfedilmiş ve Müze Müdürlüğü görevlileri ile polis gözetiminde alandan çıkarılmıştı.
11 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuda personel alımlarında mülakat sisteminin kaldırılacağına dair vaadini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu vaadin kendisinin bir projesi olduğunu ve Erdoğan'ın seçime kısa bir süre kala kendi yarattığı sorunları çözme sözü verdiğini ifade etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Erdoğan'ın vaatlerinin Millet İttifakı'nın vaatleriyle aynı olduğunu belirterek eleştirdi.
11 Nisan 2023

Türkiye, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden doğrudan petrol ithal ettiği için Uluslararası Tahkim Mahkemesi tarafından Irak'a 1,4 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu karar, petrol ticaretinden Türkiye devletinin değil, şirketlerin kazanç sağladığını gösteriyor. Türkiye'nin KBY ile yaptığı anlaşmaları mahkeme talebine rağmen gizlediği ve toplamda 3 milyar doları aşan bir mali yükümlülüğe sahip olabileceği belirtiliyor.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 20 Mart 2021'de feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline ilişkin olarak Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) Danıştay'a yaptığı temyiz başvurusu, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından oy çokluğuyla reddedildi. Danıştay, daha önce İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini 'hukuka uygun' bulmuştu ve TTB'nin itirazını değerlendirdikten sonra Danıştay 10. Dairesi'nin kararını onayladı.
11 Nisan 2023

MetroPOLL Araştırma'nın verilerine göre, Aralık ayında %31,7 olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağını düşünenlerin oranı, Ocak ayında %38,2'ye, Mart ayında ise %42,9'a yükseldi. MetroPOLL Araştırma Başkanı Özer Sencar, bu artışa dikkat çekti. Ancak, anketin kim tarafından finanse edildiği ve kim adına yapıldığı gibi bilgilerin açıklanmadığı bir editör notu ile belirtilmiştir.
11 Nisan 2023

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Nisan 2023 sayısında küresel ekonomik büyüme tahminlerini bu yıl için yüzde 2,9'dan yüzde 2,8'e, 2024 için ise yüzde 3,1'den yüzde 3'e indirdi. Rapor, enflasyonun yüksek seyretmesi ve finans sektöründeki çalkantılar nedeniyle 'yumuşak iniş' beklentilerinin azaldığını belirtti. Ayrıca, bankacılık sektöründeki kırılganlıklar ve politika faizlerindeki hızlı artışın yan etkileri üzerinde duruldu. Türkiye ekonomisi için 2023 yılında yüzde 2,7 ve 2024'te yüzde 3,6 büyüme tahmin edildiği ifade edildi.
11 Nisan 2023

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Biray Kolluoğlu ve Prof. Dr. Lale Akarun, Nature Dergisi'nde, üniversitenin akademik özgürlük ve özerklik mücadelesini anlatan bir makale yazdı. Makalede, 2021'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı rektörler ve üniversiteye yapılan siyasi müdahaleler ele alınıyor. Üniversitenin demokratik yapılarının devre dışı bırakıldığı, bağımsız araştırma ve kültür merkezlerinin kapatıldığı ve siyasi sadakat gösteren öğretim üyelerinin işe alındığı belirtiliyor. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin direnişi, hukuki mücadeleler ve uluslararası destek arayışları anlatılıyor. Ayrıca, Türkiye'deki eğitim sistemi ve kültürel hegemonya mücadelesi üzerine geniş bir perspektif sunuluyor.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir profesörün 'soğan patates edebiyatı' yaptığını belirterek eleştirdi. Bu eleştirinin hedefinde Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün olduğu iddia edildi. Görür, kendisinin böyle bir ifade kullanmadığını ve önceliğin deprem güvenliği olması gerektiğini belirtti. Görür, Cumhurbaşkanı'nın kendisini kastetmediğini düşündüğünü ve halkın can güvenliğini önceleyen açıklamalar yaptığını ifade etti.
11 Nisan 2023

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki bir özel eğitim rehabilitasyon merkezi, lise mezunlarının derslere girdiği gerekçesiyle şikayet edildi. Kurumun kurucu temsilcisi Eylem Tan'ın AKP'den milletvekili adayı yapıldığı ve eski bakanlarla yakın ilişkileri olduğu belirtildi. Eski kurucu temsilci Hilal Coşkun, usulsüzlükleri fark ettiğini ve soruşturmanın AKP bağlantıları nedeniyle yavaş ilerlediğini iddia etti. Coşkun, öğrencilere gerçek anlamda hizmet verilmediğini ve eğitim verilmediğini, çocukların siyasi amaçlar için kullanıldığını öne sürdü.
11 Nisan 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP seçim beyannamesinde yer alan ve Millet İttifakı'nın vaatleriyle örtüşen bazı vaatleri eleştirdi. Babacan, Erdoğan'ın 'kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız' vaadine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Erdoğan'ın seçim kampanyasındaki 'Doğru zaman, doğru insan' sloganına atıfta bulunarak, 'Yanlış zaman, yanlış insan' ifadesini kullandı ve Erdoğan'ın DEVA Partisi'nin eylem planını seçime kısa bir süre kala okuduğunu ima etti.
11 Nisan 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından işten çıkarılan eski CEO Parag Agrawal, hukuk sorumlusu Vijaya Gadde ve finans sorumlusu Ned Segal, alacakları nedeniyle Twitter'a karşı dava açtı. Delaware Chancery Mahkemesi'nde açılan davada, 1 milyon doların üzerindeki alacaklar için şirkete birden çok defa başvurulduğu belirtildi. Ayrıca, Twitter'ın Almanya'da nefret söylemi ile ilgili bir hukuk savaşı içinde olduğu ve kaybetmesi durumunda 50 milyon avroya kadar para cezasına çarptırılabileceği ifade edildi.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin seçim beyannamesini ve milletvekili adaylarını tanıttığı toplantıda yeni dönem için cumhur ittifakının vaatlerini duyurdu. Bu vaatler arasında kamuya işe alımlarda mülakatın kaldırılması, gelir tamamlayıcı aile destek sistemi, yükseköğrenim öğrencilerine vergi muafiyeti ve ücretsiz internet, devlet okullarında ücretsiz öğle yemeği desteği, gençlere yönelik beceri kazandırma programları ve yaşlı bakım sigortası bulunuyor. Bu vaatlerin bazıları, muhalefet bloku olan millet ittifakının daha önce açıkladığı vaatlerle benzerlik gösteriyor.
11 Nisan 2023

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) genel başkan yardımcılarından Ahmet Murat Özbilge, 63 yaşında İstanbul'da bir alışveriş merkezinde ailesiyle alışveriş yaptıktan sonra aracında yarı baygın halde bulundu ve kilitli aracın içinde hayatını kaybettiği anlaşıldı. Kalp krizi geçirdiği düşünülen Özbilge için otopsi işlemleri başlatıldı. Özbilge, DSP içinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve son olarak 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.
11 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olan kişilerle Adalet Bakanlığı binasında bir toplantı gerçekleştirdi. AK Parti'de çoğu bakan birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilen bakanlarla parti, desteği geri kazanmayı hedefliyor. Ancak, aday gösterilen bakanların görevlerine devam etmeleri hukukçular tarafından eleştiriliyor.
11 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'deki bir etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu, iktidarın yandaşlarına aktardığı iddia edilen paraları geri alacağını ve 'beşli çeteler' olarak adlandırdığı bazı sermaye gruplarına hesap soracağını belirtti. Ayrıca, devlette liyakat sistemini sağlayacağını, KPSS'de alınan puanlara göre atama yapılacağını ve cumhurbaşkanlığına ait 16 uçağı satarak yangın söndürme uçakları alacağını vaat etti.
11 Nisan 2023

Kuveyt merkezli haber sitesi Kuwait News, yapay zeka ile çalışan ve Arapça haber sunacak 'Fedha' adlı sanal bir haber sunucusunu tanıttı. Fedha, test aşamasında olup, sitenin online bültenlerinden günlük haberleri okuyacak. Abdullah Boftain, Fedha'nın Kuveyt aksanıyla ve farklı etnik kökenleri yansıtan bir görünümle haber sunacağını belirtti. Ayrıca, yapay zeka tarafından üretilen haber sunucuları daha önce de Çin'de görülmüştü ve Goldman Sachs'ın raporuna göre yapay zeka, 300 milyon tam zamanlı işi üstlenebilir kapasitede.
11 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasının yeni aşamasında yurt dışı görüşmeleri sonucu bağladığı 300 milyar dolarlık yatırımı öne çıkaracak. Daha önce 418 milyar dolarlık kaynağın iktidara yakın sermaye gruplarına aktarıldığını belirten Kılıçdaroğlu, bu paranın geri alınacağını ve Türkiye ekonomisinin kalkınması için kullanılacağını ifade edecek. Yatırımların teknoloji, ham madde ve gıda sektörüne yönelik olması planlanıyor.
11 Nisan 2023

Sotheby's müzayede evinde, 1700'lerin ortalarında Çin'de imparatorluk fırınlarında üretilmiş ve Yasak Şehir'de boyanmış 11,5 cm çapındaki 'falancai' türü nadir bir porselen kase, 25,3 milyon dolara satıldı. Kase üzerinde iki kırlangıç, çiçek açan bir kayısı ve bir söğüt ağacı tasviri bulunuyor. Bu kase, çift olarak üretilmiş olup, eşinin Londra'daki British Museum'da sergilendiği belirtiliyor.
11 Nisan 2023

Ünlü ressam Pablo Picasso, ölümünün 50'nci yılında Avrupa ve ABD'de düzenlenen altı sergi ile anılıyor. New York'ta üç sergi, Paris'te iki sergi ve Madrid'de bir sergi olmak üzere toplamda altı sergi düzenleniyor. Sergiler, Picasso'nun Paris'teki gençlik döneminden, feminist bir bakış açısıyla yapıtlarının incelendiği sergilere, ayrıca tarih öncesi sanatın etkilerini ve Picasso'nun kendi dönemine damgasını vuran eserlerine kadar geniş bir yelpazede eserlerini sergiliyor. Sergilerin tarihleri ve içerikleri detaylı bir şekilde paylaşılmıştır.
11 Nisan 2023

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Ordu halkının parti aday listelerine ciddi itirazları olduğunu belirtti ve istifanın eşiğinde olduğunu ifade etti. Bu açıklamanın ardından 12 saat geçmeden Tomakin'in görevden alındığı ve yerine Selman Altaş'ın atandığı duyuruldu.
11 Nisan 2023

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP'nin kapatılması talebiyle açılan dava sürecinde, HDP'nin savunma yapmama kararı Anayasa Mahkemesi tarafından tutanak altına alındı ve dosya raportöre gönderildi. HDP, seçim dönemi yoğunluğu nedeniyle savunma yapamayacağını belirtmiş ve savunma yapmayacağını açıklamıştı. AYM raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak ve AYM üyeleri, rapor dağıtımından sonra toplantı günü belirleyerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.
11 Nisan 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın kendilerini yok saydığını ve menfaat ittifakı olduğunu iddia etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İnce'nin bu açıklamalarına Twitter'da yaptığı bir paylaşımla cevap vererek, ince hesaplarla uğraşanların halk tarafından ders alacağını belirtti. İnce, muhalefetin oylarını bölmekle eleştiriliyor ve bu durum çeşitli haber başlıklarında da yer alıyor.
11 Nisan 2023

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Antalya Kepez teşkilatı, bazı üyelerinin istifa edeceğini duyuracakları basın toplantısına gazetecileri davet ederken, katılımları karşılığında nakit ödeme yapılacağını belirtmiş. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, bu teklifi gazeteciliğe yönelik 'pervasız ve terbiyesiz bir saldırı' olarak nitelendirmiş ve kınama mesajı yayınlamış. Ödeme tarifesine göre, yerel gazetelere 1500, yerel televizyon kanallarına 2500, ulusal medya temsilcilerine ise 5000 lira ödeme yapılacağı belirtilmiş.
11 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın CHP listelerinden seçime giren ittifak ortakları DEVA, Saadet, Demokrat ve Gelecek partilerinin hesaplamalarına göre, tek liste stratejisiyle en az 43 ek milletvekili kazanılması mümkün görünüyor. CHP'nin oy oranının %33'e çıkması durumunda bu sayının 79'a ulaşabileceği belirtiliyor. Partiler, 14 Mayıs seçimleri için aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmiş durumda.
11 Nisan 2023

CHP Bursa Nilüfer Gençlik Kolları üyesi, ekonomik krize ve hayat pahalılığına tepki olarak 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' yazılı etiketleri market ürünleri üzerine yapıştırırken gözaltına alındı. CHP Bursa Gençlik Kolları, bu eylemin iktidar tarafından gençlerin tepkilerini bastırmak için yapıldığını ve hukuksuz olduğunu belirtti. Bursa Barosu Başkan Yardımcısı da gözaltı kararının hukuksuz olduğunu ifade etti. Daha önce de aynı etiketleri tasarlayan Mahir Akkoyun 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.
11 Nisan 2023

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 14 Mayıs seçimleri için hazırlanan CHP listelerinde aday gösterilmemesinin ardından bir açıklama yaptı. Kendisinin aday olmamasının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin kararı olduğunu belirtti. Şahin, herhangi bir bürokrasi veya yerel yönetim pozisyonu talebinde bulunmadığını ve böyle bir teklif almadığını ifade etti. CHP içindeki bazı yetkililer, Şahin'in 2024 yerel seçimlerinde Hatay büyükşehir belediye başkanlığı için aday olabileceğini ima etti.
11 Nisan 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

Kışı sıcak ülkelerde geçiren leylekler, havaların ısınmasıyla birlikte Kuzey Afrika ve Orta Doğu'dan Kızılcahamam ilçesine göç etti. İlçede özel olarak leylekler için yaptırılan 'Leylek Apartmanı' adı verilen bölgeye bu sene yaklaşık 20 leylek yuva yaptı. Bu bölge, leyleklerin kuluçka dönemini geçirecekleri bir alan olarak hizmet veriyor.
11 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti listelerinden seçimlere girecek olan HDP'nin yurt dışındaki sandık kurullarında temsilci bulunduramayacağına hükmetti. Bu kararla birlikte, HDP'nin yerine 2018 seçimlerinde ülke genelinde dördüncü parti olan MHP'nin temsilcileri yurt dışı sandık kurullarında görev yapacak. Türkiye içinde ise HDP'yi takip eden partiler sandık kurullarına girebilecek. Siyasi partiler yasasına göre, son genel seçimde ilk beş sırada bulunan siyasi partilerin temsilcileri sandık kurullarında görev alabiliyor.
11 Nisan 2023

Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen bir maden ocağında kontrollü patlama sonrası oluşan karbonmonoksit gazından zehirlenen altı işçiden biri olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer beş işçi ise Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11 Nisan 2023

Britanya hükümeti, 2030 yılına kadar ülkedeki sigara içenlerin oranını yüzde 5'e düşürme hedefi doğrultusunda, sigara içenlere ücretsiz elektronik sigara kitleri dağıtacak ve hamile kadınlara sigarayı bırakmaları koşuluyla 400 sterlin verecek. Bu planın maliyetinin yaklaşık 45 milyon sterlin olacağı ve sağlık bakanlığının bütçesinden karşılanacağı belirtiliyor. Action on Smoking and Health örgütü, atılan adımları memnuniyetle karşılasa da, İngiltere'nin 2030 hedefine ulaşması için yeterli olmadığı konusunda uyarıda bulunuyor.
11 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın AKP'nin Şanlıurfa birinci sıra adayı olarak gösterilmesi, parti teşkilatında ve AKP'yi destekleyen aşiretlerde rahatsızlık oluşturdu. Şanlıurfa'daki parti teşkilatları, dışarıdan bir adayın getirilmesinin oy kaybına yol açacağı uyarısında bulundu. İzol ve Şeyhanlı aşiretlerinin bir kısmının da tepkili olduğu ve bu durumun oy oranlarına etki edeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bozdağ'ın adaylığı konusunda kararlı olduğu ve olumsuz bir sonuç beklemediği ifade edildi.
11 Nisan 2023

Dinamik Yatırım başekonomisti Enver Erkan, borsadaki günlük hareketlerin ekonomik bir açıklamasının olmadığını ve seçimlere kadar mevcut durumun korunacağını ifade etti. 2022'de rekorlar kıran borsa, 2023'te dalgalı bir seyir izliyor ve depremler sonrası alınan önlemlerle destekleniyor. Yatırımcıların kur korumalı mevduatta faiz tavanının kaldırılmasıyla borsadan çekilebileceği endişesi var. Buna rağmen halka arzlara olan ilgi devam ediyor. Erkan, seçim belirsizliği ve diğer finansal enstrümanlardaki hareketlerin borsaya alternatif yarattığını, faizlerin yükseldiğini ve borsanın belirgin bir yön bulamadığını belirtti.
11 Nisan 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da deprem riski altında olan 1,5 milyon konutun acil dönüşüm gerektiğini, bunların %20'sinin çok acil olduğunu belirtti. Daha önce 695 bin konutun dönüşümünün tamamlandığını ve şu anda 93 bin konutun dönüşümünün devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, riskli konutların 500 bininin yerinde dönüştürüleceğini ve geriye kalan 500 bin için Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler planladıklarını açıkladı.
11 Nisan 2023

Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 7'den fazla değer kazanarak 30 bin doların üzerine çıktı. Bu seviyeye en son 9 Haziran 2022'de ulaşmıştı. Aynı zamanda ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum da yüzde 4,3 artışla 1933 dolara yükseldi. Elon Musk'ın Twitter logosu yapmasının ardından Dogecoin de yüzde 2,8 değer kazandı.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Türkiye'de bazı hastaneler, klinikler ve ortak sağlık güvenlik birimleri (OSGB), faaliyetlerini sürdürebilmek adına hekim diplomalarını kiralıyor. Emekli veya aktif çalışan hekimlerin diplomaları aylık 3-10 bin lira arasında kiralanıyor. Bu durum, mevzuata aykırı olmasına rağmen, maliyetleri düşürmek ve yasal zorunlulukları kağıt üzerinde yerine getirmek için yapılıyor. İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu'ndan Dr. Hasan Oğan, bu durumun yasa dışı olduğunu ve Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda göz yumduğunu ifade ediyor. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer ise, diploma kiralamalarının hekim emeğini ucuzlattığını ve iş güvenliği hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü belirtiyor.
11 Nisan 2023

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'e ait 91 askeri hava aracının ve 12 savaş gemisinin Tayvan çevresinde görüldüğünü duyurdu. Bu araçlardan 54'ü Tayvan'ın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'ni (ADIZ) ihlal etti. Çin Halk Kurtuluş Ordusu, 8 Nisan'da Tayvan çevresinde kapsamlı bir askeri tatbikat başlattığını açıklamıştı. ABD, bu durum karşısında itidal çağrısında bulundu. Tayvan lideri Tsai'nin ABD ziyaretleri ve bu ziyaretlere ABD'nin verdiği destek, Çin'in tepkisine yol açtı ve Pekin yönetimi, ziyaretler nedeniyle ABD'yi protesto ettiğini ve yaptırım uygulayacağını bildirdi.
11 Nisan 2023

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ordu halkının AKP'nin aday listelerine ciddi itirazları olduğunu ve bu durumun seçim günü risk oluşturabileceğini ifade etti. Tomakin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, seslerinin ulaştırılmadığını ve istifa noktasında olduklarını belirtti. Ayrıca AKP Teşkilat Başkanı ve diğer ilgili kişileri de etiketleyerek durumun ciddiyetini vurguladı.
11 Nisan 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması çağrısında bulunan ve bu nedenle görevden alınan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevine devam edeceğini duyurdu. Gallant'ın çağrısı, kendi partisi Likud içinden de destek görmüştü. Netanyahu, İsrail ordusunun Tel Aviv'deki merkezinde yaptığı konuşmada, ülkenin güvenlik durumu ve yargı düzenlemesi hakkında konuştu ve caydırıcılığı yeniden sağlayacaklarını belirtti.
11 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftar yemeğinde İslam ülkelerinin büyükelçilerine hitaben konuştu. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun sorunlarının akıl ve bilgiyle çözülebileceğini, birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve önyargılarla değil, akılcı politikalarla sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtti. Ayrıca, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurma kararı aldıklarını ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.
11 Nisan 2023

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanlığı, Esenler Belediyesi'ne bağlı sivil zabıta ekiplerinin seçim standlarını parçaladığını duyurdu. Olay, Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda meydana geldi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım ve eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu, saldırıyı kınayarak partililere geçmiş olsun dileklerini iletti ve yılmayacaklarını belirtti.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim