Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Ramazan Bayramı dolayısıyla beş siyasi partiyle bayramlaşma programı düzenleyecek. Programda Demokratik Sol Parti (DSP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Yeniden Refah Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile bayramlaşılacak. Ancak, Cumhur İttifakı'na yeni katılan ve bu nedenle tartışmalara yol açan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR)'ın bayramlaşma programında yer almaması dikkat çekti.
20 Nisan 2023

İstanbul'da Denizbank'ın Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından tutuklandı. Erzan, Florya şubesinde müdürken müşterilerine 'özel bir fon' teklif ederek güvenlerini kazanmış ve yüksek meblağlarda para toplamış. Aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan gibi ünlü spor isimleri ve aile üyeleri de dahil olmak üzere birçok kişi dolandırılmış. Toplam dolandırılan miktarın 5 milyon doların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma devam ederken, Erzan'ın dijital ayak izleri silinmeye başlandı ve banka ile mağdurlar arasında bir 'sağırlar diyaloğu' yaşanıyor.
20 Nisan 2023

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da, daha önce ücretsiz olan mavi tik doğrulama işareti artık ücretli hale geldi. Ücret ödemeyi kabul etmeyen kullanıcıların mavi tikleri kaldırıldı. Türkiye'den de birçok tanınmış siyasi ismin mavi tikleri geri alındı. Musk, bu adımı Twitter'ın faturalarını ödemek için attığını belirtmişti. Ayrıca, Musk'ın Apple ile yaşadığı vergi ve reklam konularındaki anlaşmazlıklar da gündeme gelmişti.
20 Nisan 2023

ABD merkezli uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in en güçlü roketi olan Starship, Texas'taki fırlatma üssünde yapılan ilk uçuş denemesi sırasında infilak etti. Yaklaşık dört dakika havada kaldıktan sonra motorlarının ateş alması sonucu patlayan roketin kazası, 'roketin güçlendirici parçadan hızlı plansız ayrışması' olarak açıklandı. SpaceX CEO'su Elon Musk, başarısız denemeden önemli dersler çıkarıldığını ve birkaç ay içinde yeni bir test lansmanı yapılacağını belirtti. Starship, Mars'a mürettebat gönderme, Ay ve ötesine insan ve kargo taşıma planlarında ve NASA'nın Artemis programında kullanılması öngörülen bir roket.
20 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filyos Gaz İşleme Tesisi'nde düzenlenen Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Karadeniz'deki doğalgaz rezervlerinin 710 milyar metreküpe ulaştığını ve bu gazın Türkiye'nin yıllık enerji ihtiyacının yaklaşık %30'unu karşılayabileceğini belirtti. Ayrıca, hane halkının aylık ortalama 25 metreküp doğalgaz tüketimi için bir yıl boyunca faturalardan ücret düşürüleceğini duyurdu. İlk etapta günde 10 milyon metreküp gaz çıkarılacağı, ilerleyen süreçte bu miktarın günde 40 milyon metreküpe çıkacağı ifade edildi.
20 Nisan 2023

HBO'nun popüler dizisi 'Succession' karakterlerinden Kendall Roy'un kullandığı Manhattan'daki lüks daire 29 milyon dolara satışa çıkarıldı. Daire, 500 metrekare büyüklüğünde, beş yatak odası, iki oturma odası, dört banyo, özel bir asansör ve geniş bir terasa sahip. Ayrıca binada basketbol ve futbol sahaları bulunan bir sosyal tesis bulunuyor. Daire daha önce 33 milyon dolara satışa çıkarılmış ancak alıcı bulunamayınca fiyatı 4 milyon dolar düşürülmüş.
20 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler'de bir konuşma yaparken, aynı alanda seçim çalışması yapan ve müzik çalan HDP'li seçim çalışanlarına öfkelendi ve onlara hakaret etti. Soylu, HDP'lilere yönelik olarak 'kepazelik' ve 'nezaketsizlik' suçlamalarında bulundu. HDP İstanbul il yönetimi, Soylu'nun bu sözlerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi ve bir video paylaşarak halkın kendilerine destek verdiğini belirtti. HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere katılıyor.
20 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli dolu sonrası bir hortum oluştu. Hortum, Memiş Özdal Mahallesi'nde bazı evlerin çatılarının zarar görmesine ve araçların ters dönmesine neden oldu. Ayrıca, deprem nedeniyle kurulan çadır ve konteynerler de etkilendi. Bu doğal afet sonucunda bir kişi hayatını kaybetti ve 44 kişi yaralandı. Jandarma komando ekipleri, zarar gören bölgelerde çalışmalara başladı.
20 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Güdül ilçesinde yaptığı ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, helal oylarla başbakan olacağını ifade etti. Akşener, siyasetin seçmenin dertlerine derman olmak için rekabet etmesi gerektiğini ve enerjinin birbirini eleştirmek yerine bu yönde kullanılması gerektiğini belirtti.
20 Nisan 2023

Adana'nın Çukurova ilçesinde, depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan AKP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinde polis ekipleri tarafından yakalandı ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adana Valiliği, saldırganın 24 yaşındaki E.A. olduğunu ve ilk ifadesinde saldırıyı bilinçli yaptığını itiraf ettiğini açıkladı. Muhalif liderler saldırıyı kınadı.
20 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, rüşvet tekliflerini reddederek kamuoyunda tanınan 'memur Teoman' lakaplı Teoman Dudak'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, devlete ve dürüst insanlara sahip çıkmanın önemini dile getirdi ve Dudak'ın 15 Mayıs'tan sonra daha iyi pozisyonlarda olacağını ifade etti. Teoman Dudak, 17 Aralık soruşturması sırasında Rıza Sarraf'ın rüşvet tekliflerini reddetmesiyle gündeme gelmiş ve sosyal medyada fenomen haline gelmişti. Ayrıca Dudak'ın tutanakları sayesinde devletin kasasına 57 milyon lira girmişti.
20 Nisan 2023

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) deprem bölgesi inceleme raporunda, resmi ölüm sayısının gerçek rakamlardan çok uzak olduğu ve ölüm bildirim sistemine kaydedilmemiş binlerce kişinin varlığına dikkat çekildi. Bu durumun, kayıp kişilerin yakınları için psikolojik yıkıma yol açtığı belirtildi. Resmi rakamlara göre ölü sayısı 50 bin 399 iken, SES raporu bu sayının asıl sayıdan uzak olduğunu ifade ediyor.
20 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayları, 7-13 Mayıs tarihleri arasında TRT'de konuşma ve görüntülü propaganda yapacaklar. Adaylar, konuşma isteklerini 26 Nisan'a kadar YSK'ya bildirecekler ve konuşma sırası için 27 Nisan'da kura çekilecek. Eğer seçim ikinci tura kalırsa, iki aday 24-27 Mayıs tarihleri arasında tekrar konuşacak ve kura 22 Mayıs'ta çekilecek. Konuşmalar 20 dakika ile sınırlı olacak ve adayların takım elbise ve kravat giymeleri zorunlu olacak. AKP ve CHP, TBMM'deki üye sayılarına göre ilave propaganda haklarına sahip olacaklar.
20 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan Musa Orhan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Hazal Kaya'ya destek verdi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, kadınların yanında duracaklarını ve kadınların sesinin duyulacağını belirtti. Hazal Kaya, Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasının ardından Akşener'in desteğini aldı.
20 Nisan 2023

Aşk-ı Memnu dizisinde 'Süleyman Efendi' karakteriyle tanınan Türk oyuncu Rana Cabbar, 78 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede yoğun bakımda tedavi gören Cabbar'ın ölüm haberi Oyuncular Sendikası tarafından duyuruldu. Sendika, Cabbar'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.
20 Nisan 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı video paylaşımına, 'Sünni' başlıklı bir video ile destek verdi. Davutoğlu videoda, Anadolu'nun kültürel ve medeniyet birikimine vurgu yaparak, Sünni ve Alevi vatandaşların ortak değerlere sahip olduğunu ve bu değerlerin bölünmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kendi yaşadığı dışlanma deneyimlerinden bahsederek, kimlikler üzerinden ayrımcılığa karşı çıktı ve karşılıklı saygı çağrısında bulundu.
20 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, 14 Mayıs'taki seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak ve hak ihlallerini tespit etmek amacıyla Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bağımsız izleme ve gözlemci talepleriyle başvuracaklarını açıkladı. İHD, ayrıca Bağımsız Seçim İzleme Platformu'nda da yer alarak, siyasi partilere bağlı olmayan üye ve aktivistlerle çalışmayı hedefliyor. Platform, hak ihlallerini dijital sistem üzerinden raporlayarak seçim güvenliği konusunda bir fotoğraf çıkarmayı amaçlıyor.
20 Nisan 2023

Boğaziçi Üniversitesi arazisinde bulunan anıt ağaçların da içinde olduğu birinci derece doğal SİT alanı statüsünün düşürülmesine yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kararı, mahkeme tarafından bilimsel bir dayanak olmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Arazinin statüsü, 7 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete'de değiştirilmiş ve yapılaşmaya izin veren yeni alan tescilleri yapılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, akademisyenler ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin açtığı davalar sonucunda mahkeme, SİT statüsü değişikliğinin bilimsel temelden yoksun olduğuna ve ekolojik bütünlüğe uygun olmadığına hükmetti.
20 Nisan 2023

İstanbul Fatih'te, '34 AKP 13' plakalı ve çakarlı olduğu iddia edilen bir Range Rover sürücüsü ile bir taksicinin tartışması sosyal medyada dolaşıma girdi. Taksici, sürücüyü çakar takarak yol kesmekle suçlarken, sürücü sürekli birilerini arıyor görülüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bu olayı 'sülale devri' zihniyetinin bir örneği olarak nitelendirerek eleştirdi. Olayın ardından Mahir Akkoyun, 'Erdoğan sayesinde' afişlerinin tasarımcısı olarak bilinen bir kişi, yeni bir tasarım paylaştı.
20 Nisan 2023

Danimarka ve Hollanda, Ukrayna'ya 2024'ün başlarından itibaren en az 14 yenilenmiş Alman yapımı 'Leopard 2' muharebe tankı sağlamayı planladıklarını açıkladı. İki NATO ülkesi arasında yaklaşık 165 milyon avroluk maliyetin eşit olarak paylaşılacağı belirtildi. Danimarka Savunma Bakanvekili, tankların Danimarka'ya ait olmadığını ve Hollanda ile ortaklaşa satın alındığını ifade etti. Almanya'nın da daha önce Ukrayna'ya 18 'Leopard 2' tankı gönderdiği hatırlatıldı.
20 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medyada paylaşılan ve tarihi belirsiz bir videoda, '34 AKP 13' plakalı ve çakarlı olduğu iddia edilen bir Range Rover sürücüsü ile bir taksicinin tartışmasını alıntıladı. Videoda taksici, sürücüyü çakar takarak yol kesmekle suçluyor. Erkan Baş, bu videoyu Twitter hesabından paylaşarak, plakasında 'AKP' yazan ve çakar kullanan kişilerin zihniyetini eleştirdi ve 'Bu düzen yıkılacak!' ifadesini kullandı.
20 Nisan 2023

Fransa'nın Cannes kentinde 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 76. Cannes Film Festivali'nin resmi afişi, Catherine Denevue'nun bir fotoğrafıyla kamuoyuna sunuldu. Festival, Maïwenn'in yönettiği ve Johnny Depp'in başrolünde olduğu 'Jeanne du Barry' filmiyle açılacak. Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi Altın Palmiye için yarışacak ve festivalin jüri başkanlığını Ruben Östlund yapacak.
20 Nisan 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzedelere satılan konutların değerinin arttığını belirtti. Bu durum, iktidarın ekonomi politikaları ve Merkez Bankası'nın faiz indirimleri sonucu yükselen enflasyon ve TL'nin değer kaybı nedeniyle konut fiyatlarının artışına bağlandı. Bakan Kurum'un açıklamaları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere ücretsiz konut vaadiyle karşılaştırıldı. Kılıçdaroğlu'nun vaadi, TOKİ'nin hak sahiplerini maliyet üzerinden borçlandıracağı planıyla çelişiyor.
20 Nisan 2023

Alman dergisi Die Aktüelle, yapay zeka kullanarak ürettiği ve gerçek gibi göstermeye çalıştığı bir Michael Schumacher röportajını yayınladı. 2013'te kayak kazası geçirip komaya giren ve o zamandan beri kameralar önüne çıkmayan Schumacher'in ailesi, dergiye karşı yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor. Schumacher'in eşi Corinna, özel hayatın korunmasının önemini vurgulayarak, Michael'ı koruma arzularını ifade etmişti.
20 Nisan 2023

BBC News, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi profilini inceledi. Haberde, Kılıçdaroğlu'nun deneyimli bir siyasetçi olduğu ve CHP'nin sert mizacını dönüştürdüğü belirtildi. Yolsuzlukla mücadelesiyle tanınan Kılıçdaroğlu'nun, sakin kişiliği ve ikna kabiliyetiyle dikkat çektiği ve 'Gandi Kemal' lakabıyla anıldığı ifade edildi. Ayrıca, muhalefet partilerini adaylığına ikna etme sürecinin aylar sürdüğü ve Kılıçdaroğlu'nun nefret söyleminden uzak durduğu vurgulandı.
20 Nisan 2023

ProPublica'nın raporuna göre, ABD'deki bazı milyarderler, servetlerine kıyasla çok az ya da hiç gelir vergisi ödemiyorlar. Jeff Bezos 2007 ve 2011'de, Elon Musk 2018'de, George Soros ise üç yıl üst üste federal gelir vergisi ödemedi. Milyarderlerin servetleri genellikle hisse senetleri ve gayrimenkuller gibi değer kazanan varlıklardan oluşuyor ve ABD vergi sistemi bu tür kazançları etkili bir şekilde vergilendirmiyor. Milyarderler, varlıklarını satmak yerine borç almayı tercih edebiliyor ve gayrimenkul yatırımları sayesinde önemli vergi tasarrufları elde edebiliyorlar.
20 Nisan 2023

İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 23 Nisan konserinde 12 yaşındaki keman sanatçısı Atahan Dinç tarafından yönetildi. Atahan Dinç, konserde İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin 'Mevsimler' eserini hem şef hem de solist olarak yorumladı. Dinç, keman sanatçısı Can Özhan ile 2,5 yıldır çalışıyor ve ikili geçen yıl Andante klasik müzik dergisine kapak olmuştu.
20 Nisan 2023

DEVA Partisi milletvekili adayı Mustafa Yeneroğlu, bir YouTube kanalında Ergenekon ve Balyoz davalarının iktidar tarafından organize edilmiş tiyatral girişimler olmadığını belirtti. Bu açıklama, İYİ Partili Turhan Çömez, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve diğer bazı isimler tarafından eleştirildi. Yeneroğlu, sözlerinin kesilerek paylaşıldığını ve yanlış anlaşıldığını ifade ederek, eleştirilere yanıt verdi. DEVA Partisi yönetimi ise Yeneroğlu'na tam destek verdi.
20 Nisan 2023

ABD'de İran'a yönelik yaptırımları delmekle suçlanan Halkbank, Yabancı Devletler Dokunulmazlığı Yasası'na dayanarak ABD mahkemelerinde yargılanamayacağını savunmuştu. Bölge mahkemesi bu savunmayı reddederek yargılamanın devam etmesine karar vermiş, Halkbank ise kararı ABD Yüksek Mahkemesi'ne taşımıştı. Yüksek Mahkeme, Halkbank'ın yargılanamayacağına dair argümanı reddetse de, İkinci İstinaf Mahkemesi'nin kararını iptal ederek dosyayı teamül hukuku açısından yeniden değerlendirilmesi için iade etti. Halkbank, alt mahkemenin olası aleyhte bir kararına karşı Yüksek Mahkemeye başvuru hakkını saklı tuttuğunu ve jürili duruşmanın durdurulmasının devam edeceğini belirtti.
20 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu Twitter üzerinden alıntılayarak destek mesajı yayınladı. Demirtaş, videonun herkes tarafından gönül gözüyle izlenmesi ve kalbiyle hissedilerek dinlenmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını kutlayarak, ayrımcılık olmadan eşit ve huzurlu bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu ise videoda kimliklerin önemini ve kişisel seçimlerin toplumu değiştirebileceğini vurgulamıştı.
20 Nisan 2023

Yeni Zelanda'da biyoçeşitliliğe zarar verdiği gerekçesiyle yaban kedilerinin avlanmasına yönelik düzenlenen yarışma, bu yıl 14 yaş altı çocuklar için de düzenlenmişti. Ancak hayvan hakları örgütlerinin tepkisi sonucu çocuklar için olan kategori iptal edildi. Yaban kedilerinin adadaki yerli hayvan türlerine verdiği zararlar ve bu konuda farklı görüşler bulunuyor. Yaban kedilerinin Yeni Zelanda'da birçok yerli kuş türünün ölümüne ve diğer canlıların nüfusunun azalmasına neden olduğu belirtiliyor.
20 Nisan 2023

Alphabet ve Apple, Amazon'un Kindle uygulaması üzerinden çocukların müstehcen fotoğraflara erişebildiği gerekçesiyle içerik denetiminin iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Reuters'ın iki aileden aldığı bilgiye göre, çocuklar Kindle uygulaması aracılığıyla müstehcen materyalleri indirip görüntüleyebiliyor. Amazon, güvenli bir alışveriş ve okuma deneyimi sağlama konusunda kararlı olduklarını ve konuyu ciddiye aldıklarını açıkladı. Apple ve Google, uygulamanın kendi yönergeleriyle uyumlu olması için Amazon ile çalıştıklarını ifade etti.
20 Nisan 2023

Mersin Sanayi Sitesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın sırasında soğutma çalışmaları yapılırken tavan çöktü ve itfaiye eri Nazmi Çelikkaya yaşamını yitirdi. Yangın sonrası enkaz altında kalan dört kişiyi arama kurtarma ekipleri aramaya devam ediyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirtti.
20 Nisan 2023

Kore pop grubu Astro'nun üyesi 25 yaşındaki Moonbin'in Seul'deki dairesinde menajeri tarafından ölü bulunduğu bildirildi. Polis, olayın intihar olduğunu düşünüyor ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağını açıkladı. Moonbin, Astro grubuna katılmadan önce oyunculuk ve modellik yapmış ve son zamanlarda Sanha ile birlikte sahne almıştı. Güney Kore'de gençler arasında intihar oranının yüksek olduğu ve genel intihar oranının düşmesine rağmen genç intiharlarının artmaya devam ettiği belirtiliyor.
20 Nisan 2023

Arnavutluk'ta yakalanan ve Thodex kripto para borsasının kapanması sonucu yatırımcıların mağdur olmasına neden olan Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Havalimanı'na getirilen Özer, emniyet ekipleri tarafından teslim alındı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Özer'in işlemleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam etmektedir.
20 Nisan 2023

Hürriyet Gazetecilik, faaliyetlerini durdurduğu üç şubesinde bulunan baskı makineleri, paketleme bölümleri ve yardımcı makineleri gibi teçhizatı, toplam defter değeri 7 milyon 338 bin 336 TL olan ekipmanları, Tayfurlar Ticaret Nakliye ve Geri Dönüşüm şirketine 77 milyon 800 bin TL'ye sattığını açıkladı. Bu satış, Hürriyet'in geçen aralıkta İzmir DPC şubesinin basım faaliyetlerini sonlandırma kararı ve 62 çalışanın işten çıkarılmasının ardından gerçekleşti. Ayrıca, Demirören Holding'in geçen ay medya binasını Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devrettiği bilgisi de verildi.
20 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz kıyıları dışında Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında olacak. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde yağışların azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı ve bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.
20 Nisan 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde 22 yıldır faaliyet gösteren ve gönüllüler tarafından işletilen hayvan barınağı BUPaws, üniversite yönetimi tarafından başka bir yere taşınmak isteniyordu. Gönüllülerle yönetim arasında bir yıldır süren diyalog, 15 Mart'ta yönetimin barınağa buldozerle girmesiyle kesildi. 26 Mart'ta ise barınak, polis eşliğinde ve gönüllülere şiddet uygulanarak yıkıldı. Barınağın gönüllü koordinatörü ve üniversite mezunu Defne Arsoy'un okula girişi yasaklandı ve mezun kartı iptal edildi.
20 Nisan 2023

Ekvador'un Chimborazo eyaletine bağlı Alausi kasabasında 27 Mart'ta gerçekleşen toprak kaymasında ölenlerin sayısı 43'e çıktı. Ulusal Risk Yönetimi Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, kayıp kişilerin arama çalışmalarının devam ettiği ve bölgeden yaklaşık 1000 kişinin tahliye edildiği belirtildi. Toprak kaymasında 163 ev zarar gördü, 57 ev ise tamamen yıkıldı.
20 Nisan 2023

Yemen'in başkenti Sana'da, bir iş adamının düzenlediği nakdi yardım dağıtımı sırasında meydana gelen izdihamda 78 kişi hayatını kaybetti ve 150'den fazla kişi yaralandı. Sevre Hastanesi Kurulu Başkanı Dr. Mutahhir Murşid'in açıklamalarına göre, olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi ve inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulhalik el-Aceri, yardım çalışmasının bakanlıkla koordinasyon yapılmadan gerçekleştirildiği için iki iş adamının gözaltına alındığını belirtti.
20 Nisan 2023

Türkiye'de bankalar, 2022 yılında enflasyona endeksli tahviller sayesinde rekor düzeyde kar elde etmiş ve sektörün toplam karı bir önceki yıla göre yüzde 366 artarak 433,46 milyar TL'ye ulaşmıştı. Ancak 2023'ün ilk çeyreğinde, bankacılık sektörünün net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında artmasına rağmen, 2022'nin son çeyreğine kıyasla en az yüzde 40 azalması öngörülüyor. Kar düşüşünün nedenleri arasında enflasyon endeksli kağıtların getirisindeki beklenen düşüş, kredi-mevduat getiri makasındaki bozulma ve faaliyet giderlerindeki artış yer alıyor.
20 Nisan 2023

Çanakkale Boğazı, sabaha karşı etkisini artıran yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemi kaptanlarını telsizle uyararak durumu bildirdi. Sisin dağılmasının ardından gemi trafiğinin normale dönmesi bekleniyor. Bu süreçte yerel feribot seferleri ise devam etmektedir.
20 Nisan 2023

Avrupa Parlamentosu'nda Kosova vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne vizesiz seyahat etmelerine olanak tanıyan anlaşma imzalandı. Törene Avrupa Parlamentosu Başkanı, AB dönem başkanı İsveç'in bakanı, AP'nin Kosova Raportörü, Kosova'nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı katıldı. AP'nin Kosova Raportörü, Kosova vatandaşlarına yapılan haksızlığın sona erdiğini belirtti. 1 Ocak 2024'ten itibaren Kosova vatandaşları, 180 gün içinde 90 güne kadar Schengen Bölgesi'ne vize almadan seyahat edebilecek.
20 Nisan 2023

Reuters tarafından yapılan bir ankete göre, ekonomistler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mayıs ayında faiz oranlarını 25 baz puan artıracağını ve 2023 yılının geri kalanında faiz oranlarını sabit tutacağını öngörüyor. Fed'in Mart ayındaki toplantısında dile getirilen ekonomik gerileme ve bankacılık sektöründeki stres endişeleri, piyasaların 2023 sonuna kadar en az 25 baz puanlık bir indirim beklentisine yol açtı. Ankete katılan 105 ekonomistin yaklaşık yüzde 90'ı Mayıs ayındaki toplantıda faiz artışı beklerken, 100 ekonomistin 59'u faiz oranlarının yıl boyunca değişmeyeceğini düşünüyor. Fed en son faiz oranlarını 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5 seviyesine çıkarmıştı ki bu son 16 yılın en yüksek seviyesi.
20 Nisan 2023

Sudan'da, Ekim 2021'deki darbenin ardından yönetimi ele alan generaller konseyinin iki önemli figürü arasında yaşanan anlaşmazlık, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışmalara yol açtı. Başkent Hartum ve çeşitli kentlerde devam eden çatışmalarda yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti, 3 binden fazla kişi yaralandı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, siviller ve sağlık hizmetlerine yönelik saldırıları kınadı ve sağlık tesislerine yapılan saldırıların uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti.
20 Nisan 2023

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı Tüm Sahalar Anomali Çözüm Ofisi, 650'den fazla tanımlanamayan uçan cisim ihbarını incelemekte. Direktör Sean Kirkpatrick, bu vakaların yarısını önceliklendirerek detaylı veri analizi yapacaklarını belirtti. Ocak ayında yayınlanan bir raporda bu cisimlerin sayısı 510 olarak bildirilmişti. Kirkpatrick, iki gizliliği kaldırılan görüntüyü paylaşarak, bunlardan birinin çözümlendiğini, diğerinin ise hala çözülemediğini ifade etti. Ayrıca, ellerinde uzaylı yaşamına dair bir kanıt olmadığını vurguladı.
20 Nisan 2023

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yerel saatle 01:44'te 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin 11 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi. Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrası herhangi bir hasar ihbarının yapılmadığı ve ilgili birimlerin depremin etkilerini yakından takip ettiği belirtildi.
20 Nisan 2023

New York Üniversitesi Grossman Tıp Okulu'ndan araştırmacılar, fareler üzerinde yaptıkları çalışmada, kök hücrelerin kıl köklerinde hareket edebildiğini keşfettiler. İnsanlarda da bulunan melanosit kök hücrelerine odaklanan ekip, sıkışmış kök hücrelerin hareketini sağlayarak saç beyazlamasını tersine çevirebilecek veya önleyebilecek potansiyel bir yol bulabileceklerini belirttiler. Araştırma ekibi, kök hücrelere hareketliliği geri kazandırma veya onları hareket ettirme yollarını araştırmayı planlıyor.
20 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen iftar buluşmasında Avrupa ülkelerinin elçilerine hitap etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda taşıdığı yükün Avrupa tarafından paylaşılması gerektiğini ve Suriye'de barışın sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Suriyeli mültecilerin kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamalarını istediklerini ve bunun uluslararası kuruluşlar tarafından da desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim