İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuda mülakat sisteminin kaldırılacağını açıklamasına tepki göstererek, bu sistemin daha önce birçok gencin hakkının yenmesine yol açtığını belirtti. İmamoğlu, işe alımlarda liyakat ve adaleti getireceklerini ve torpil düzenine son vereceklerini ifade etti. Muhalefet liderleri de benzer şekilde Erdoğan'ın vaatlerini kopyalamakla eleştirmişti.
27 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video yayınlayarak Atatürk Havalimanı'nın havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, projenin Atatürk'ün vizyonuna uygun olduğunu ve iktidara gelmeleri durumunda gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, projede Sierra Nevada şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile çalışacaklarını ve Türkiye'nin kendi 'Dream Chaser' uzay mekiklerini geliştireceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, bu hamleyle yurtdışına giden beyin göçünü tersine çevirmeyi ve devlet projelerinin parti propagandasına dönüştürülmeyeceğini vurguladı.
27 Nisan 2023

Muğla'nın Karacasöğüt Koyu'nda MUÇEV şirketi tarafından planlanan marina inşası, bölgedeki kültürel ve tarihi mirası tehdit ediyor. Koyda tarihi eserler bulunmasına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı projeyi sürdürmeye devam ediyor. Çevre aktivistleri, bakanlığın mevzuata uymadığını ve süreci durdurması gerektiğini belirtiyorlar. Bakanlık ise ÇED sürecini devam ettirme kararı aldı ve aktivistlerin taleplerini reddetti.
27 Nisan 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında enkaz altından kurtarılan çocuklardan 12'sinin kimliğinin tespit edilemediğini duyurdu. Bakanlık, 68 çocuğun bakanlığa ait kuruluşlarda bakıma alındığını, dokuz çocuğun ise hastanede tedavi görürken hayatını kaybettiğini açıkladı. Daha önce bakanlık ve emniyetin, kimliği belirlenemeyen çocuklarla ilgili verilerinin tutmaması eleştirilmişti.
27 Nisan 2023

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, yerli elektrik motorlu taşıt Togg alımı için kullandırılacak kredilerin vade sınırlarında değişiklik yaptı. Değeri 900 bin TL ve altında olan elektrikli taşıtlar için yüzde 70 oranında kredi, 48 ay vade ile verilecek. Kredi vade sınırları, taşıt değerine göre 12 aydan 48 aya kadar değişkenlik gösteriyor. Ayrıca, taşıt kredilerinde kredi tutarının taşıt değerine oranı da taşıtın değerine göre yüzde 0 ile yüzde 70 arasında belirlendi.
27 Nisan 2023

Britanya'ya bağlı Güney Atlantik Okyanusu'ndaki Gough Adası için Kraliyet Kuşları Koruma Derneği (RSPB) yeni bir saha görevlisi arıyor. Adada şu anda yedi tam zamanlı çalışan ve sekiz milyon kuş bulunmakta. Yeni görevli, yıllık 25 bin ila 27 bin sterlin maaşla deniz kuşu türlerini takip edecek ve adanın zorlu koşullarına uyum sağlaması bekleniyor. İşe dünya genelinden başvurular kabul ediliyor ve başvuruların en geç pazar günü yapılması gerekiyor.
27 Nisan 2023

İsrail'deki Negev Ben-Gurion Üniversitesi'nden bilim insanları, Japon balıklarının navigasyon sistemini incelemek için bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz sayesinde balıkların yönlerini bulurken beyinlerindeki sinirsel aktivite izlendi. Araştırma sonucunda, Japon balıklarının memelilerden farklı olarak, tam konumları belirleyen özel nöronlar yerine, sınırlara veya engellere yaklaştıkça ateşlenen nöronlara dayalı bir navigasyon sistemi kullandıkları keşfedildi. Bu bulgular, balıkların çevresel değişikliklere adaptasyonunu anlamak için önemli olabilir.
27 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı adaylarının TRT'de yapacakları propaganda konuşmalarının sırasını kura ile belirledi. Kura sonucuna göre, ilk konuşmayı Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak, ardından diğer adaylar sırasıyla konuşacaklar. Adayların konuşmaları 7-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve her adayın günlük konuşma süresi en fazla 10 dakika olacak. Eğer seçim ikinci tura kalırsa, adaylar 24-27 Mayıs tarihleri arasında tekrar konuşacaklar ve ikinci tur için kura çekimi 22 Mayıs'ta yapılacak.
27 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa İnegöl'de düzenlediği mitingde, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş için adalet sözü verdi. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek, Ateş'i öldüren 'kirli odakların' adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Mitingde ayrıca, ülkenin sorunlarına değinilerek, Millet İttifakı'nın çözüm odaklı yaklaşımı ve gelecek vizyonu anlatıldı. İmamoğlu, iktidara gelmeleri halinde adalet, eşitlik ve hizmette ayrım yapmayacaklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'şampanya' açıklamasına yanıt veren CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Ortadoğu bataklığı kodlarıyla konuşan siyasetçilerin emekli edilmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlerin oylarını boşa harcamamaları gerektiğini ve tek bir oyla ülkenin tartışmalardan çıkarılabileceğini ifade etti. Ayrıca, Ayasofya Camii'nin propaganda aracı olarak kullanılmasını eleştirdi ve temiz alnın tanımını yaptı.
27 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak tanımlamasına karşılık vererek, gerçek işgalcinin kendileri olduğunu iddia etti. Akşener, Yıldırım'ı Erzurum'daki işsizlik sorununa çözüm bulmaya davet etti ve hükümetin PKK ve Hizbullah ile ilişkilendirilmesine işaret etti. Ayrıca, ülkenin kavgadan ziyade umut, iş, adalet, hukuk ve istihdam ihtiyacı olduğunu vurguladı.
27 Nisan 2023

Sivas'ın Gürün ilçesi merkezli 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerel saatle 18.33'te gerçekleştiği ve derinliğinin yedi kilometre olduğu bilgisi AFAD tarafından paylaşıldı. Depremin koordinatları ve detayları AFAD'ın sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanarak programlarını iptal etti ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışına video konferans yoluyla katıldı. Sosyal medya hesabından 'küçük rahatsızlık' geçirdiğini belirten Erdoğan'ın yerine bazı programlara yardımcısı Fuat Oktay katıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erdoğan'ın gastroenterit enfeksiyonu geçirdiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaparak 'görevimin başındayım' mesajı verdi.
27 Nisan 2023

ABD'li televizyoncu ve 'Çöp TV'nin babası' olarak bilinen Jerry Springer, Chicago'daki evinde 79 yaşında vefat etti. 1991 ile 2018 yılları arasında kendi adını taşıyan tartışmalı talk show programıyla tanınan Springer, tabloid televizyon yayıncılığının öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Türk televizyonlarında yayınlanan reality şov programlarına kıyasla daha sert içerikler sunan Springer, yaptığı işin farkında olduğunu ve 'Çöp TV'nin babası' olarak anılmaktan rahatsızlık duymadığını belirtmişti. Ayrıca bir dönem Cincinnati şehrinin belediye başkanlığını da yapmıştı.
27 Nisan 2023

İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın bodrum katında bulunan halı imalathanesinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına müdahale ediliyor. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Akit TV'ye göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
27 Nisan 2023

14 Mayıs seçimlerine doğru AKP, HÜDA-PAR ile işbirliği yaparak bazı HÜDA-PAR isimlerini aday listelerine dahil etmişti. Ancak muhalefetin ve MHP'nin tepkileri sonrası, AKP içinde de bu işbirliğine dair rahatsızlıklar arttı. Bazı bölgelerde AKP ve HÜDA-PAR adaylarının seçim çalışmaları ayrı yürütülmeye başlandı. HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu'nun Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne yakıt transferi törenine katılmaması da dikkat çekti.
27 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında oluşturulan Meclis komisyonu, 935 sayfalık raporunda arama-kurtarma çalışmalarının ilk 24 saatteki yetersizliğine ve ekipman eksikliğine dikkat çekti. Raporda, AFAD gönüllülerinin sayısının fazla olmasına rağmen teknik kapasitenin yetersiz olduğu, binaların etüt ve proje süreçlerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi gerektiği ve afet yönetim merkezlerinin dayanıklılığının artırılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, güvenli su temini ve afet toplanma alanlarının kapalı alanları da kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.
27 Nisan 2023

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, partisinin 712 sandıkta görevli bulunduramamasına yol açan bir hata sebebiyle istifa etti. CHP'nin sandık kurullarında görev alacak üye listelerini son teslim tarihinden beş dakika geç teslim etmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) listeyi kabul etmedi. Bu durum parti içinde eleştirilere neden oldu ve parti yönetimi Arpacı'nın istifasını talep etti. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, yasal sürecin devam ettiğini ve seçim günü sandıkları korumak için sahada olacaklarını açıkladı.
27 Nisan 2023

Mersin'de inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne nükleer yakıtın getirilmesiyle tesis teknik olarak çalışır hale geldi ve nükleer santral statüsü kazandı. Tesisin açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık sorunları nedeniyle videokonferans yoluyla gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önümüzdeki yıl nükleer enerjiden elektrik üretmeye başlayacaklarını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise santralin Erdoğan'ın kişisel başarısı sayesinde Türkiye'nin 100. yılına yetiştiğini ifade etti.
27 Nisan 2023

2018 yılında Tesla aracıyla kaza yapan mühendis Walter Huang'ın ailesi, Tesla'ya karşı dava açtı ve otomatik sürüş yazılımının hatalı olduğunu iddia etti. Tesla ise sürücünün dikkatsizliğini suçladı. Davada, Elon Musk'ın Tesla'nın otomatik pilot sürüşünün güvenli olduğunu belirttiği 2016 tarihli bir konuşmasının 'deepfake' teknolojisiyle hazırlanmış olabileceği öne sürüldü. Yargıç, Tesla'nın savunmasını yetersiz buldu ve Musk'ın sorgulanmasına karar verdi.
27 Nisan 2023

Oscar ödüllü aktör Russell Crowe, 'Şeytanın Düşmanı' adlı korku ve gerilim filminde Vatikan'ın baş şeytan çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth rolünü üstlenerek ilk kez bir korku filminde oynayacak. Crowe, rolü için Peder Amorth'un kitaplarını okuduğunu ve şeytan çıkarma ayinlerini izleyen insanlarla konuştuğunu belirtti. Kariyeri boyunca yoğun bir şekilde çalıştığını ve yaşlanmayı kabullendiğini ifade eden Crowe, filmle ilgili olumlu tepkiler aldığını aktardı. 'Şeytanın Düşmanı', 5 Mayıs'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek.
27 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, HÜDA-PAR'ın kendisi hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla yaptığı suç duyurusuna Twitter üzerinden yanıt verdi. Yavaş, bu davanın kendisi için bir şeref madalyası olduğunu ve mücadelesinin son nefesine kadar devam edeceğini belirtti. HÜDA-PAR'ın geçmişi ve Türkiye'deki radikal İslamcı bir örgüt olarak bilinen Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu bilgisi de makalede yer aldı.
27 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de düzenlenen mitingde Türkiye'nin mevcut sorunlarına değindi ve değişim vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, köy okullarını açma, 100 bin öğretmen atama, kırsalda çalışan gençler ve kadınların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, emeklilere bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye verme ve yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye getirme sözü verdi. KPSS'de sözlü sınavı kaldıracağını ve torpili sonlandıracağını belirtti.
27 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde sandığa gitmeyi düşünmeyen yaklaşık 7 milyon seçmenin olduğunu belirtti ve bu seçmenleri bir video mesajla sandığa gitmeye çağırdı. Baş, bu seçmenlerin bir araya gelmesi durumunda Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olabileceğini vurguladı ve 14 Mayıs'ta sandığa gitmeleri için onlara seslendi. Mesajında, mevcut düzenden bıkan ve umutsuz seçmenlere hitap ederek, bu seçimin değişim için bir fırsat olduğunu ve herkesin mutluluğu için önemli bir adım atabileceklerini ifade etti.
27 Nisan 2023

Nusret Gökçe'nin ABD'deki eski çalışanları, restoranlarında cinsiyetçi ve ırkçı bir çalışma atmosferi olduğunu iddia ederek dava açtı. Davacılar, Gökçe'nin şöhret ve para odaklı olduğunu, iş ortamında erkek ağırlıklı bir kültür olduğunu ve kadınların dekolte giymeye zorlandığını belirtti. Türk olmayan çalışanların kötü muamele gördüğü ve ayrımcılığa uğradığı iddia edildi. Bazı kadın çalışanlar, erkek meslektaşları tarafından taciz edildiklerini ve saygı görmediklerini ifade etti.
27 Nisan 2023

Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu elektrikli otomobil modelleri ve fiyatları hakkında bilgiler verildi. Y modelinin üç farklı versiyonu satılacak ve fiyatlar 1 milyon 548 bin 732 lira ile 1 milyon 778 bin 832 lira arasında değişiyor. Mayısın ikinci haftasında teslimatların başlayacağı ve yıl sonuna kadar talebin yüzde 90'dan fazlasının karşılanacağı belirtildi. Tesla'nın Türkiye'de iki mağaza açacağı ve servis hizmetlerinin çevrimiçi olarak planlanacağı ifade edildi.
27 Nisan 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Operasyon, Diyarbakır başsavcılığının 216 kişi hakkında çıkardığı gözaltı kararı çerçevesinde gerçekleşti ve operasyonlarda 3 bine yakın polis görev aldı. Daha önce Ankara ve Diyarbakır merkezli operasyonlarda toplam 23 gazeteci tutuklanmıştı.
27 Nisan 2023

Reality şov yıldızı Kim Kardashian, Time100 zirvesindeki bir panelde televizyon kariyerini bırakıp tam zamanlı avukatlık yapmak istediğini belirtti. Kardashian, hukuk eğitimi almadı ancak 'Hukuk Ofisi Eğitim Programı'na katıldı ve 'baby-bar exam' adı verilen bir sınavı geçti. Ayrıca, avukat olan babası Robert Kardashian'dan ilham aldığını ifade ediyor.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve sonrasında program iptal edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve geçirdiği gastrointestinal enfeksiyonun etkisinin azaldığını belirtti. Erdoğan, görevinin başında olduğunu gösterir bir şekilde Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaparken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Ayrıca, Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına Putin'in telekonferans yöntemiyle katılacağı bilgisi verildi.
27 Nisan 2023

21 Nisan haftasında, kısa iş haftası olmasına rağmen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt döviz rezervleri 5,4 milyar dolar azalarak 116,1 milyar dolara geriledi. Bu düşüş, son bir yılın en hızlı rezerv azalışı olarak kaydedildi. Ayrıca, TCMB'nin net rezervleri 8,3 milyar dolara düşerken, swap hariç net rezervler eksi 49,5 milyar dolara indi. Banka, rezervleri desteklemek amacıyla 3 Mart-21 Nisan arasında 72 ton altın sattı.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve daha sonra iptal edilen etkinliklerle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bilgilendirme yapıldı. Koca, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gastrointestinal enfeksiyon geçirdiğini belirtti. Gastrointestinal enfeksiyon, sindirim sistemini etkileyen ve çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu bir iltihaplanma durumudur. Enfeksiyonun önlenmesinde el yıkamanın ve hijyenin önemi vurgulandı.
27 Nisan 2023

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz kurlarını belirli bir seviyede tutmak amacıyla 'arka kapı' satışları yaparak 3 Mart-21 Nisan tarihleri arasında 72 ton altın sattı. Bu satışlar, toplamda 4,7 milyar dolar değerindedir. Bloomberg'e göre, TCMB'nin Aralık 2021'den 20 Mart 2023'e kadar döviz piyasalarına 128 milyar dolarlık müdahalede bulunduğu ve bu müdahalelerin son bir ayda arttığı belirtiliyor. Ekonomist Uğur Gürses, TCMB'nin azalan rezervlerini desteklemek için altın satışlarına devam ettiğini ifade ediyor.
27 Nisan 2023

Boğaziçi Üniversitesi endüstri mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Bilgiç, senato kararıyla dört yıllığına seçildiği üniversite yönetim kurulu (ÜYK) üyeliğinin süresi dolmadan sonlandırılmasına itiraz ederek dava açtı. İstanbul 13'üncü İdare Mahkemesi, Bilgiç'in görev süresinin dolmadan alınan kararı hukuka aykırı bularak iptaline karar verdi. Bilgiç, çevrimiçi toplantılarda kararlara katılmadığı için görevden alındığını ve bu toplantıların usulsüz yapıldığını iddia etti. Üniversite yönetimi, mahkeme kararına itiraz edebilir.
27 Nisan 2023

Yozgat Boğazlıyan'da bir köy camisinin minaresinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılım için çağrı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle mitinge katılamadığı ve yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katıldığı belirtildi. Gazeteci İsmail Saymaz, minareden yapılan çağrının içeriğini ve mitinge ulaşım için araçların hareket edeceği saati paylaştı.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durdurulmuş ve sonrasında program iptal edilmişti. Erdoğan, midesini üşüttüğünü belirtmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gastroenterit enfeksiyonunun etkisinin azaldığını ifade etti. Gastroenterit, mide ve bağırsak enfeksiyonu olarak bilinir ve ishal, karın ağrısı, bulantı-kusma gibi belirtilerle ortaya çıkar.
27 Nisan 2023

Türk yönetmen Selcen Ergun'un ilk uzun metrajlı filmi 'Kar ve Ayı', 66. San Francisco Uluslararası Film Festivali'nde 'Yeni Yönetmenler Ödülü'ne layık görüldü. Film, dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapmış ve Türkiye prömiyerini Antalya Film Festivali'nde gerçekleştirmiştir. Jüri, Ergun'un filmdeki atmosfer, gerilim ve karakter gelişimine dair keskin ve incelikli bakış açısını övdü. Film, kışın bitmek bilmeyen bir kasabada geçen ve genç bir hemşirenin yaşadıklarını konu alıyor.
27 Nisan 2023

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün başekonomisti Robin Brooks, dolar/TL kuru için adil değerin 21 seviyesinde olduğunu belirtti. Türkiye'de iktidarın seçimler öncesi döviz kurlarını düşük tutmak için çeşitli düzenlemeler yaptığı ve Merkez Bankası'nın arka kapı satışları gerçekleştirdiği, bu durumun piyasada ikili bir fiyat oluşmasına neden olduğu ifade edildi. Uluslararası bankaların seçim sonrası için dolar/TL'de yükseliş beklentisi içinde olduğu belirtilirken, IIF'in raporunda yaklaşan seçimlerin Türkiye'nin krediye dayalı büyüme modelini sonlandırma potansiyeli taşıdığı ve bu nedenle liranın toparlanabileceği öngörüsünde bulunuldu.
27 Nisan 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat ve TİP Hatay milletvekili adayı Can Atalay, 'örgüt propagandası yapmak' ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek' suçlamalarıyla yargılandığı başka bir davanın duruşmasına SEGBİS ile katıldı. Duruşmada avukat Mehmet Ümit Erdem, yedi buçuk yıldır süren davanın bir an önce sonuçlandırılmasını talep etti. Atalay, tutukluluğu nedeniyle Hatay'da bulunamadığını ve yüreğinin orada olduğunu ifade etti. Duruşmayı yürüten mahkeme heyeti, aynı zamanda Gezi Parkı davasında ceza veren ve tutuklama kararı alan heyetti.
27 Nisan 2023

Erzurum Valiliği, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kentte yapacağı miting için önceden tahsis edilen Gar Meydanı'nın yerine güvenlik gerekçesiyle İstasyon Meydanı veya MNG AVM'nin alanını işaret etti. CHP Erzurum il başkanlığından bir yetkili, yeni tahsis edilen yerin şehir merkezinden uzak ve çok geniş bir alan olduğunu belirtti.
27 Nisan 2023

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, 24 Nisan haftasında yapılan araştırmaya göre Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oylarında düşüş olduğunu belirtti. Selçuki, İnce'nin yanı sıra Oğan'ın oylarında artış olduğunu ve bu durumun diğer adayların oy oranlarını etkilemediğini ifade etti. Uzmanlar, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda Meclis'teki güç dağılımının seçim sonuçları üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.
27 Nisan 2023

Mayo Clinic tarafından yapılan bir araştırma, ABD'de menopoz semptomları nedeniyle yaşanan işgücü kaybının maliyetinin yıllık 27 milyar dolar olduğunu ortaya koydu. 45-60 yaş arası 4 bin 440 çalışan kadın üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre, kadınların yüzde 15'i semptomlar nedeniyle iş performansının olumsuz etkilendiğini, yüzde 10'u ise menopoz nedeniyle işe gidemediğini belirtti. Menopoz semptomları nedeniyle işe gelmeme maliyeti yıllık 1.8 milyar dolar olarak hesaplandı. Araştırma, menopozun kadınların hayatında önemli bir dönem olduğu ve bu konuda farkındalığın arttığını da vurguluyor.
27 Nisan 2023

Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışı öncesinde, santrale karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alınanlar oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi ve Mersin milletvekili adayı Doç. Dr. Hakan Güneş de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. İktidar, seçim öncesinde santralde nükleer yakıt kullanımını başlatarak tesisin teknik olarak çalışır hale gelmesini ve 'nükleer santral' statüsü kazanmasını planlıyor. Uzmanlar ise hem yakıtın getirilmesi ve depolanması hem de santral projesinin kendisiyle ilgili güvenlik endişelerini dile getiriyor.
27 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, 6 Şubat'taki depremler sonrası bölgede devam eden dayanışma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 'Dayanışmanın 100'ü' projesini başlatıyor. Müze Gazhane'de gerçekleşecek olan etkinliklerde yerel üreticilerin ürünleri satılacak ve çeşitli konserler düzenlenecek. Etkinlikler, İhtiyaç Haritası ve Afet Platformu iş birliğiyle halka açık ve ücretsiz olarak yapılacak.
27 Nisan 2023

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutma kararı aldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomiye etkilerini sınırlamak amacıyla beklenen bir faiz indirimi beklentisine rağmen alındı. TCMB, enflasyonun seviyesinde ve eğiliminde iyileşmeler görüldüğünü, ancak depremin arz-talep dengesizliklerinin enflasyon üzerindeki etkilerinin yakından izlendiğini belirtti. Ayrıca, fiyat istikrarını sağlamak ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşmak için gerekli tüm araçları kullanmaya devam edeceğini ifade etti.
27 Nisan 2023

Bloomberg'in haberine göre, uçak biletlerinin hala pahalı olmasının beş ana nedeni bulunuyor: yeterli sayıda uçağın olmaması, müşterilerin daha fazla ödemeye istekli olması, havayolu çalışanlarının kıtlığı, yüksek petrol fiyatları ve Çin'in havayolu seyahatine mesafeli yaklaşımı. Pandemi ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gibi faktörler, bu durumu etkileyen önemli unsurlar arasında yer alıyor.
27 Nisan 2023

Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu nedeniyle ertelendi. Erdoğan, iki gün önce rahatsızlandı ve doktorlarının tavsiyesi üzerine programı iptal etti. Açılış, Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katılabilmesi için saat 16:00'ya ertelendi. Santrale nükleer yakıt getirilerek tesisin teknik olarak çalışır hale gelmesi ve nükleer santral statüsü kazanması planlanıyor.
27 Nisan 2023

CHP Gençlik Kolları, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde, ikametgahlarından farklı şehirlerde bulunan üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesi için ekonomik engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan 'Demokrasi Bileti' kampanyasını başlattı. Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, öğrencilerin otobüs bileti alarak oy kullanmaya gitmek zorunda kaldıklarını ve birçok öğrencinin ekonomik gücünün bilet ücretlerini karşılamaya yetmediğini belirtti. Kampanya, TÜLOV iş birliğiyle yürütülecek ve destek olmak isteyenler 'demokrasibileti.org' üzerinden katkıda bulunabilecek.
27 Nisan 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur sıfatıyla ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını beyan etti. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesi tarafından yürütülüyor ve dolandırılan toplam paranın 80 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Denizbank, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve sürecin yargı kararı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propaganda çalışmalarında yer alan ve genellikle yaz aylarında düzenlenen TEKNOFEST, bu yıl 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerine alındı. Etkinlik, Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar'ın kurduğu T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize ediliyor. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacak olması nedeniyle festivalin tarihi öne çekildi ve çoğu gideri kamu kaynaklarından karşılanıyor.
27 Nisan 2023

İstanbul Ataşehir'de bulunan CHP Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş edildi. İstanbul Valiliği, olaya karışan altı kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlardan bazılarının daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi.
27 Nisan 2023

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Katolik Kilisesi'nin önemli istişare organlarından biri olan Piskoposlar Meclisi'nin yönetim kurallarında değişiklik yaparak, piskopos olmayanlara ve kadınlara oy kullanma hakkı verdi. Bu değişiklik, İtalyan basını tarafından Vatikan için 'tarihi bir dönüm noktası' olarak değerlendirildi. Ekim ayında toplanacak olan Sinod'da, yaklaşık 370 üyenin yüzde 10'u kadın olacak. Kardinal Jean Claude Hollerich, bu değişikliği önemli ancak bir devrim olarak görmediğini belirtti.
27 Nisan 2023

Sivil toplum kuruluşu Oy ve Ötesi, 14 Mayıs'taki seçimlerde gönüllülerin sandık başında tutanakların fotoğraflarını çekip yükleyeceği 'Optik Karakter Tanıma' adlı yeni bir sistem kullanacağını açıkladı. Sistem, fotoğrafları tarayarak verileri sayısal hale getirecek ve verilerin hızlı doğrulanmasını sağlayacak. Ayrıca seçim günü bir çağrı merkezi kurulacak ve toplanan veriler seçim yasakları bittikten sonra kamuoyuyla paylaşılacak. Dernek, 100 bin gönüllü hedefliyor ve AskıdaBilet Platformu ile depremzede seçmenlere ücretsiz otobüs bileti sağlanıyor.
27 Nisan 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, seçim aracında AFAD'ın yardım kolilerinin bulunmasına üzüldüğünü belirtti ve durumun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade etti. Yanık, yardım kolilerinin vatandaşların ihtiyacı üzerine taşındığını ve herhangi bir art niyet olmadığını, kamuoyundan özür dilediğini söyledi. Ayrıca, ayni yardımların kendi bakanlığı tarafından yapıldığını ve seçim otobüsünde bu kolilere ihtiyaç duymadıklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) lisansüstü eğitim enstitüsüne ait E-LEE bilgi yönetim sistemi, dört aydır erişilemez durumda ve hacklendiği öne sürülüyor. Sistemdeki teknik aksaklık nedeniyle öğrenci ve akademisyenler işlemlerini el yordamıyla sürdürmek zorunda kalmış, kayıtlı verilerin silindiği ve bilgilerin yeniden toparlanmaya çalışıldığı belirtiliyor. İTÜ kaynakları, sistemin virüs bulaşması veya hacklenme ihtimali üzerinde dururken, lisansüstü eğitim enstitüsü ve bilgi işlem daire başkanlığı arasında koordinasyon eksikliği olduğu ifade ediliyor. Özel bir şirketin sistemi güncellemeye çalıştığı ve güvenlik açıklarını kapattığı aktarılıyor.
27 Nisan 2023

ORC Araştırma'nın Genel Müdürü Mehmet Pösteki, son anket verilerine göre Muharrem İnce'nin oylarının düşüşe geçtiğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçimi kazanabileceğini ifade etti. Pösteki, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimlerin seçim kampanyasına katılımının bu değişiklikte etkili olduğunu belirtti. ORC'nin 19-22 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankette Kılıçdaroğlu'nun oy oranı %49,3, Erdoğan'ın %42,4, İnce'nin %6,1 ve Oğan'ın %2,2 olarak hesaplanmıştı. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, anketin finansmanı, örneklem büyüklüğü, belirleme yöntemi, hata payı ve kararsızların dağılımı gibi bilgilerin eksik olduğu editör notu ile belirtilmiştir.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve sonrasında Erdoğan'ın programları iptal edildi. Erdoğan, midesini üşüttüğünü belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yoğun tempo nedeniyle midesini üşüttüğünü, ikramları kıramayıp farklı yerlerde mola verdiğini ve günlük akışını değiştirdiğini ifade etti. Yanık, endişe edilecek bir durum olmadığını ve Erdoğan'ın programlarına yoğun bir şekilde devam edeceğini söyledi.
27 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir konuşmasında 14 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin olarak, Türkiye'de ya şampanya patlatıp kutlayanların ya da şükür için secdeye kapananların olacağını söyledi. Bu sözler, Twitter kullanıcıları tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, Bozdağ'ın ifadelerini dini inançları siyasete alet etmek ve seçmenleri ayrıştırmak olarak değerlendirdi. Bazı kullanıcılar, herkesin kendi inancına ve tercihine göre hareket etme özgürlüğüne sahip olduğunu vurguladı.
27 Nisan 2023

Türkiye'de seçimlere yaklaşılırken döviz piyasasında hareketlilik arttı ve bankalar arasındaki döviz alım satım makası 1 Türk Lirası'nı aştı. Merkez Bankası'nın 'arka kapı' satışlarıyla döviz kurlarını belirli bir seviyede tutma çabası, piyasada farklı fiyat oluşumlarına yol açtı. Merkez Bankası'nın belirlediği kurlar ile Kapalıçarşı ve bankaların uyguladığı kurlar arasında önemli farklar bulunuyor. Özellikle kamu ve özel bankaların döviz satış fiyatları, Merkez Bankası'nın kurlarından daha yüksek seviyelerde.
27 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'da bir eşraf buluşmasında yaptığı konuşmada, millet ittifakının seçimleri kazanması durumunda şampanya patlatarak kutlama yapacaklarını iddia etti. 14 Mayıs seçim sonuçlarına dair iki senaryo öngören Bozdağ, ya şampanya patlatanların ya da şükranlarını ifade edenlerin olacağını belirtti. Ayrıca, seçim sonuçlarının Türkiye'nin dış politikasına etkilerine değinerek, seçimlerin yabancı güçler tarafından değil, Türk halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Bozdağ, halka, ailelerini emanet edemeyecekleri kişilere ülkeyi emanet etmemeleri konusunda çağrıda bulundu.
27 Nisan 2023

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Google Trendler verilerini kullanarak 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adayların ilgi düzeylerini analiz etti. ABD, Brezilya ve İstanbul seçimlerinde Google Trendler'deki ilgi artışının seçim kazananlarıyla paralellik gösterdiği belirtildi. TEPAV'ın analizine göre, son dönemde Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'a göre Google'da daha fazla ilgi gördü. Ancak rapor, Google Trendler'in sınırlamalarına da dikkat çekerek, daha kapsamlı analizler için büyük veri uzmanlarına işaret etti.
27 Nisan 2023

Sosyal medya fenomeni 'Pucca' olarak bilinen Selen Pınar Işık, altı yaşındaki oğlu Batı Karagöz'ün üçüncü kattan düşerek yaralandığını Instagram hesabı üzerinden duyurdu. Batı'nın vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle ameliyat edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Pucca, oğlunun şu an gülümseyerek puding istediğini ve doktorları şaka yollu polise şikayet etmekle tehdit ettiğini ifade etti.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimler öncesinde mutfakta kullanılan doğalgazın bir yıl, konutlarda kullanılan doğalgazın ise bir ay boyunca ücretsiz olacağını vaat etti. Ayrıca, elektrik faturalarındaki indirimlerin bu ayki faturalara yansıtılacağı belirtildi. Resmi bir açıklama olmamakla birlikte, düzenlemenin cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılacağı ve Hazine'nin bu sübvansiyon için kaynak ayıracağı ifade edildi. Doğalgaz dağıtım şirketlerinin yükü Hazine tarafından karşılanacak.
27 Nisan 2023

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala, 'Seni başkan yaptırmayacağız' sloganının kendisi tarafından bulunmadığını, bu sloganın telif hakkının Yeşil Sol İstanbul milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'e ait olduğunu ifade etti. Kavala, başkanlık sisteminin demokrasi için zararlı olacağını sıkça dile getirdiği için sloganın kendisine yakıştırıldığını düşünüyor. Ayrıca, başkanlık sistemi önerisinin çözüm sürecini olumsuz etkileyeceğini ve toplumsal mutabakatla anayasa hazırlanmasını engelleyeceğini savunduğunu belirtti.
27 Nisan 2023

ABD merkezli Time dergisi tarafından her yıl yayımlanan 'Dünyanın En Etkili 100 Kişisi' listesine bu yıl Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin ile şarkıcı Haluk Levent de dahil oldu. New York'ta düzenlenen gala gecesine, listedeki bazı isimler katılmadı, aralarında Haluk Levent de vardı. Galada, çeşitli sanat ve medya dünyasından ünlüler yer aldı. Haluk Levent, galaya katılmama kararını daha önce Elif Şafak'ın yazısına atıfta bulunarak açıklamıştı.
27 Nisan 2023

Doğan Holding, 4 Nisan 2023 tarihinde yaptığı KAP açıklamasıyla Aytemiz Akaryakıt'ın yüzde 50 hissesinin Rus şirketi PSJC Tatneft'e satılacağını duyurmuştu. Satış işlemi için gerekli yasal onaylar alındıktan sonra, Doğan Holding'in hisse satışından elde edeceği pay 160 milyon dolardan 168 milyon dolara yükseldiği bildirildi. Satış işlemlerinin tamamlandığı ve toplam satış bedelinin 320 milyon dolar olduğu açıklandı.
27 Nisan 2023

'Sex and the City' dizisinin devamı niteliğindeki 'And Just Like That'ın ikinci sezon fragmanı yayınlandı. Fragmanda, Carrie'nin eski aşkı Aidan'ın dönüşüne işaret ediliyor. İlk sezonda yer almayan Samantha karakterinin durumu belirsizliğini korurken, dizinin Haziran ayında HBO Max'ta yayınlanacağı belirtiliyor. Ayrıca, Chris Noth'un cinsel saldırı suçlamaları nedeniyle dizinin finalinden çıkarıldığı hatırlatılıyor.
27 Nisan 2023

Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan işadamı ve aktivist Osman Kavala, cezaevinde gazeteci Barış Terkoğlu ile yaptığı söyleşide, Gezi Parkı protestoları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarının George Soros ile görüştüğünü söyledi. Kavala, kendisinin Sorosçu olarak suçlanmasının ve hapiste tutulmasının, Gezi protestolarını kriminalize etmeye yönelik bir propaganda olduğunu ve sivil toplum aktivistlerine ile iş insanlarına bir mesaj vermek amacı taşıdığını ifade etti. Ayrıca, Soros'un isminin iddianamede yer almadığını ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetin dış güçler söylemini benimsediğini belirtti.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve daha sonra iptal edilen programlar ve mitinglerle ilgili detaylar Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi tarafından aktarıldı. Selvi'nin yazısına göre, Erdoğan midesini üşüttüğü için rahatsızlanmış, ancak programı iptal etmeme konusunda ısrarcı olmuş. Doktorunun müdahalesi sonrası rahatlayan Erdoğan, yayına devam etmeyi tercih etmiş.
27 Nisan 2023

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, ön siparişlerin alındığı ve kura çekiminin yapıldığı Togg araçlarının teslimatlarının ertelendiğini ve ay sonuna kadar gerçekleşeceğini duyurdu. İlk dört ayda herhangi bir araç teslim edilmediği ve gecikmenin yazılım sorunlarına bağlandığı belirtildi. Karakaş, Mayıs ayında yaklaşık bin araç teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti ve dalgalanmalar nedeniyle fiyat artışının olabileceğini söyledi.
27 Nisan 2023

İYİ Parti İzmir milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray arasında yaşanan gerginlik sürmektedir. Temayül yoklaması sonrası İzmir 1. bölgede Dervişoğlu 1. sıra, Çıray ise 2. sıra aday olarak gösterilmiş, Çıray adaylıktan çekilmiştir. Dervişoğlu, Çıray'ı sert bir dille eleştirirken, Çıray ise bu durumu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e etiketleyerek şikayet etmiştir. Daha önce de Dervişoğlu, Çıray'ı partilere zarar vermekle suçlamıştı.
27 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sultanbeyli'de CHP logosuyla 'İktidar olduğumuzda Apo'yu çıkartacağız' yazılı sahte broşür ve sticker bastırıldığını duyurdu. Bu eylemi gerçekleştirenlerin AKP İstanbul ve AKP Sultanbeyli gençlik kollarında görevli iki yönetici olduğunu belirtti. Emniyetle iletişime geçen Kaftancıoğlu, savcılığın henüz bir işlem yapmadığını ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
27 Nisan 2023

Türkiye'de Merkez Bankası'nın 'arka kapı' satışlarıyla döviz kurlarını belirli bir seviyede tutma çabası, piyasada ve bankalar arasında döviz alım satım fiyatları arasında farklılıklar yaratmıştır. Bu durum, sanayicilerin zarar etmesine ve maliyet hesaplamalarında doların 21 lira olarak kabul edilmesine neden olmuştur. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, döviz borcu olanların maliyetlerinin etkilendiğini belirtmiştir. Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Süleyman Ekinci ise bu durumun seçimden sonra otomotivden mobilyaya kadar birçok sektörde fiyat artışlarına yol açacağını öngörmektedir.
27 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kirada yüzde 25 artış sınırı uygulamasının süresini uzatmayı düşündüklerini açıklamasının ardından, konut sektörü temsilcileri bu sınırın piyasa gerçekliğinden uzak olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, konut fiyatlarındaki yükselişin ardından bu uygulamanın piyasanın gerçekliğini yansıtmadığını belirtiyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak, ev sahiplerinin ya konutlarını satmaya başladığını ya da altı aydan kısa süreli kontratlar yaparak veya günlük ve haftalık kiralamalara yönelerek bu sınırlamaya tepki gösterdiğini aktarıyor.
27 Nisan 2023

Merkez Bankası'nın döviz kuru politikası nedeniyle piyasada çift kur durumu oluştu. Bu durum, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarındaki yatırımcıların zarar etmesine yol açıyor. Örneğin, üç ay önce 10 bin dolarlık KKM hesabı açan bir yatırımcı, vade sonunda eline geçen Türk Lirası ile serbest piyasadan ve bankalardan daha az dolar alabiliyor. Bankalar arası ve serbest piyasa döviz kurları arasındaki fark, KKM hesap sahiplerinin zarar etmesine sebep oluyor.
27 Nisan 2023

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri kapsamında, yurt dışında kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için oy verme süreci başlamıştır. Gümrüklerde 4 bin 671 sandık kurulmuş ve oy verme işlemi 14 Mayıs saat 17:00'ye kadar devam edecektir. Ayrıca, 73 ülkede ve 156 farklı yerde yurt dışı temsilciliklerinde de sandık kurulları oluşturulmuştur. Yurt dışında ve gümrük kapılarında kullanılan oylar, adayların ve partilerin Türkiye genelindeki oy sayılarına eklenerek değerlendirilecektir.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında çeşitli görevler için toplam 4 bin 538 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Alınacak personel arasında aşçı, temizlik personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile şoför bulunuyor. Adayların 2022 KPSS puanlarına göre seçileceği ve sözlü sınavla işe alınacakları belirtildi. Başvurular 5 Mayıs'a kadar online olarak yapılabilecek.
27 Nisan 2023

Brezilya'nın eski devlet başkanı Jair Bolsonaro, 8 Ocak'ta gerçekleşen Kongre baskınını kışkırttığı iddiasıyla federal polise ifade verdi. Bolsonaro, 30 Aralık 2022'de ABD'ye gitmiş ve 30 Mart'ta ülkesine dönmüştü. Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes, olayların aydınlatılması için Bolsonaro'nun ifadesinin önemli olduğunu belirtti ve Bolsonaro'ya ifade vermesi için 10 günlük bir süre tanımıştı. Bolsonaro'nun destekçileri, seçim sonuçlarına tepki olarak çeşitli protesto eylemleri düzenlemiş ve 8 Ocak'ta Ulusal Kongre binasına girmişlerdi.
27 Nisan 2023

Manchester City, Premier Lig'de lider konumda bulunan Arsenal'ı kendi sahasında 4-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj kazandı. Maçın ilk golü Kevin de Bruyne'den gelirken, John Stones, tekrar de Bruyne ve Haaland'ın golleriyle maç sonuçlandı. Arsenal'ın tek golünü Holding kaydetti. Bu sonuçla Manchester City puanını 73'e yükseltti ve lider Arsenal ile arasındaki puan farkını azalttı.
27 Nisan 2023

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023

Ülker Bisküvi, bağlı ortaklıkları olan Biskot Bisküvi ve Ülker Çikolata ile birleşme sürecini başlattı. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gerekli başvuruları yaptığını duyurdu. Birleşme işlemi, şirketlerin 31/12/2022 tarihli finansal tabloları esas alınarak gerçekleştirilecek ve bu süreçte Ülker Bisküvi'den herhangi bir kaynak çıkışı olmayacak. Birleşme, kurumsal yönetim, verimlilik ve maliyet azaltma amacıyla yapılıyor.
27 Nisan 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ulusal Engelliler Konferansı'nda engelli vatandaşlara yönelik yeni adımlar açıkladı. 2024 yılından itibaren engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ücretleri tamamen geri ödenecek. Ayrıca, engelli vatandaşların halka açık yerlere erişimini kolaylaştırmak için 1,5 milyar avro ayrılacak ve her okulda engelli öğrenciler için bir referans öğretmeni bulunacak.
27 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, önceden uyarıda bulunduğu 'kirli işler'in başladığını belirtti. Kendisine ve ittifakına yönelik iftira kampanyaları ve engelleme çabalarına maruz kaldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin manipüle edilmeye çalışıldığını, dezenformasyon içeren haberlerin yayıldığını ve sahte parti broşürlerinin basıldığını söyledi. Ayrıca, sonunda hak ve halkın galip geleceğini ve bu kirli oyunların sona ereceğini belirtti.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim