Uçankuş TV ve internet sitesinin sahibi Can Tanrıyar, iktidardan isimler hakkında iddialarda bulunan Muhammed Yakut'a bilgi, belge ve fotoğraf aktardığı iddiasıyla tutuklandı. İstanbul Başsavcılığı, Yakut'un videoları sonrası soruşturma başlattı ve Tanrıyar'ın Yakut ile birlikte hareket ettiği iddialarını soruşturuyor. Tanrıyar'ın evinde yapılan aramada Yakut'a yazılmış bilgi ve belgeler bulundu. Tanrıyar, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de düzenlenen mitinginde, henüz konuşması devam ederken kalabalığın dağılmaya başladığı görüldü. Bu sırada bir kişinin 'Meydanı boşaltmayalım, basına fırsat vermeyelim' dediği duyuldu. İktidar medyasının yüksek katılım olduğunu belirtmesine karşın, mitinge çoğunlukla çevre illerden katılım sağlandığı ve cami imamları ile kamu çalışanlarına baskı yapıldığı iddia edildi.
29 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Yeşil Sol Parti'nin Aydın mitinginde yaptığı konuşmada, siyasi birlikteliğin önemini vurguladı. Ahmet Şık'ın HDP hakkındaki tartışmalı açıklamaları sonrası başlayan tartışmaların gölgesinde, Baş, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın dayanışma mesajıyla konuşmasına başladı ve ittifaklarının değerini anlattı. Erkan Baş, ittifaklarının otellerde veya lobilerde kurulmadığını, Roboski, Gezi, IŞİD'e karşı mücadele ve Ankara'daki bombalı saldırılar gibi olaylarda şekillendiğini belirtti.
29 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AİHM'nin Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala kararlarını anımsatarak Türkiye'nin hukuk devleti olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Atatürk Havalimanı'nın havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline getirilmesi planı çerçevesinde, Bayraktar ailesinin şirketi Baykar ile yaşanan tartışmaya değindi. Kılıçdaroğlu, Bayraktar ailesinin önemli işler yaptığını ve onlara destek vereceklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin kavgadan yorulduğunu ve herkesin oylarına talip olduğunu, HDP ile de diğer partilerle de görüşmeye açık olduklarını söyledi.
29 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yabancı basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, Millet İttifakı'nın seçim güvenliği için Türkiye genelindeki 192 bin sandıkta görevli bulunduracaklarını söyledi. Islak imzalı tutanakları kendi sistemlerinde toplayarak YSK sonuçlarıyla karşılaştıracaklarını ifade etti. Seçim gecesi doğru sonuçları aktarmaya odaklandıklarını belirten Salıcı, cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu gece 1:00-2:00 arası, milletvekilliği seçim sonuçlarını ise 15 Mayıs sabahı beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, seçim gecesi avukat ve bilişim görevlileri de dahil olmak üzere toplamda 500 bin kişiyi mobilize edeceklerini açıkladı.
29 Nisan 2023

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'deki mitingindeki kalabalığın büyük bir kısmının çevre illerden taşındığını ve Suriyeli mültecilerin de bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, genç katılımcı sayısının az olduğunu ve Erdoğan'ın konuşması bitmeden kalabalığın dağılmaya başladığını belirtti. Mitingin başlama saati planlanandan yaklaşık iki buçuk saat sonra gerçekleşti.
29 Nisan 2023

Diyarbakır merkezli bir operasyonda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 48'i tutuklandı. İstanbul Kadıköy'de, tutuklanan meslektaşları için basın açıklaması yapmak isteyen gazetecilere polis müdahale etti ve altı gazeteci gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler arasında Pınar Gayıp, Zeynep Kuray ve diğer dört gazeteci bulunuyor.
29 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kiralardaki yüksek artışa ve barınma sorununa dikkat çekti. 2002'den bu yana ev sahibi olanların oranının düşüşünü ve yeni jenerasyonların ev sahibi olamadığını belirtti. Kiraların bir yıl içinde yüzde 197 arttığını ve asgari ücretin ev kiralarını karşılamakta yetersiz kaldığını ifade etti. 'İkinci Yüzyıl Konut Programı' ile dar gelirlilere, dezavantajlı gruplara ve yeni evlenenlere sosyal konut sağlama vaadinde bulundu.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışından Türkiye'ye getireceğini iddia ettiği 300 milyar dolarlık fon için 'tefecilerin parası' ifadesini kullandı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na bu parayı getirmesi için meydan okudu ve Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yalan olarak nitelendirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu fonları esrar ve eroin kaçakçılarından alacağını öne sürerek eleştirilerini sürdürdü.
29 Nisan 2023

Geçtiğimiz yıl vefat eden Avusturyalı milyarder ve sanat koleksiyoneri Heidi Horten'ın 700 parçalık mücevher koleksiyonu, Cenevre'deki Four Seasons Hotel des Bergues'de düzenlenecek çevrimiçi müzayedelerde satışa sunulacak. Müzayedenin toplamda 150 milyon doların üzerinde gelir getirmesi ve Elizabeth Taylor'ın mücevher koleksiyonunun 116 milyon dolarlık rekorunu geçmesi öngörülüyor. Elde edilen gelir, Heidi Horten Vakfı'na aktarılacak. Ayrıca, Christie's, müzayedenin gelirlerinin bir kısmını Yahudi soykırımıyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağını açıkladı.
29 Nisan 2023

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapma planını eleştirerek, Kılıçdaroğlu'nu İHA ve SİHA'lara karşı olmakla suçladı. İnce, Türkiye'nin bu alanda başarılı olduğunu ve Erdoğan'ın damadının durumu ne olursa olsun bu teknolojileri destekleyeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu ise Baykar CEO'su Haluk Bayraktar'a verdiği yanıtta nezaketini koruyarak, Bayraktar ailesinin değerli olduğunu ve seçim propagandasının parçası olmamaları gerektiğini ifade etti.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Teknofest etkinliğinde CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'e esprili bir dille 'Aday yapacaktım, kayboldu ortadan' dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Öztürk'ün İkinci Karabağ Savaşı'nda gösterdiği cesaretten övgüyle bahsetti. CNN Türk, bu diyalogu 'gülümseten diyalog' başlığı altında haberleştirdi.
29 Nisan 2023

Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA), toksin üreten bağırsak bakterilerinin yol açtığı enfeksiyonlar için kullanılacak olan ve insan dışkısından yapılan bir ilacı onayladı. Bu ilaç, genellikle antibiyotik kullanımı sonucu ortaya çıkan ve bağırsak mikroorganizmalarının dengesizliğinden kaynaklanan Clostridioides difficile enfeksiyonunun (CDI) tedavisinde kullanılacak. İlaç, 18 yaş ve üzeri yetişkinler için uygun olup, bağırsak florasını eski haline getirerek daha fazla hastalığın önlenmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor.
29 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, seçim sürecinde 'pis işler' yapılacağını öne sürdü ve sağduyu çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçimleri 'darbe girişimi' olarak nitelendirmesi ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kutuplaştırıcı ifadeler kullanması üzerine Kılıçdaroğlu, halkın huzur içinde oy kullanmasını istedi ve nefret söyleminin son bulmasını talep etti.
29 Nisan 2023

İzmir Buca Müftülüğü'nde görevli imam Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir mitingi öncesinde AKP Buca İlçe Başkanlığı tarafından aranarak cemaat toplaması ve araba tahsis etmesi istendiğini belirtti. Kılıç, bu talebi vicdani sebeplerle reddettiğini ve 'hayır' yanıtı verdiğinde telefonun yüzüne kapatıldığını ifade etti. İmam, mesleğine ve camisine zarar gelmemesi için yetkililerden uzak durmalarını ve kendisine baskı yapmamalarını talep etti.
29 Nisan 2023

Milli Gazete'nin haberine göre, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, küçükbaş hayvancılık işine girerek Tarım Bakanlığı'ndan 3,5 milyon lira hibe alacağı iddia edildi. Fırat, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada henüz hibe almadığını, ancak 22 milyon TL'lik yatırımı yaptıktan sonra hibe alacağını belirtti. Kendisine yönelik eleştirilere karşı, yatırımın bir emeklilik projesi olduğunu ve Bill Gates gibi birçok yatırımcının tarım arazisi satın aldığını ifade etti. Fırat, sürecin şeffaf olduğunu ve herhangi bir bakanlık yetkilisini aramadığını, hibenin de her yatırımcı gibi hakkı olduğunu savundu.
29 Nisan 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın 'Selahattin'i çıkar HDP'den ortada HDP kalmaz' şeklindeki sözlerine, 'Selahattin'den HDP'yi çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz' diyerek yanıt verdi. Demirtaş, Twitter hesabından bir video paylaşarak, HDP'nin doğru çözüm önerilerini sunduğunu ve kendisinin bu partiyle siyasete başladığını, ömrünün sonuna kadar da bu partide var olacağını ifade etti. Ahmet Şık, daha önce HDP listesinden milletvekili seçildikten sonra partiden ayrılmış ve TİP'e katılmıştı.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapma planını eleştirerek, ABD merkezli Sierra Nevada şirketine yapılan atıfla 'mandacılık' suçlamasında bulundu. Ayrıca, Erdoğan TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada, uluslararası uzay istasyonuna gidecek Türk astronotların isimlerini açıkladı ve uzay istasyonuna gidiş tarihi olarak bu yılın son çeyreğini işaret etti.
29 Nisan 2023

Ünlü aktör Jack Nicholson, 19 Ekim 2021'den bu yana ilk kez bir NBA maçını salonda izleyerek Los Angeles Lakers'ın Memphis Grizzlies ile oynadığı Play-off maçına katıldı. Lakers, Nicholson'ın geri dönüşünü sosyal medya üzerinden kutladı. Maç öncesinde Nicholson, Lakers oyuncusu LeBron James ve komedyen David Larry ile şakalaştı. Lakers, maçı 125-85 kazandı.
29 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 944. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, eyleme müdahale ederek en az 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Sevil Turgut, Ümit Efe ve diğer bazı isimler bulunuyor.
29 Nisan 2023

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, KONDA Araştırma'nın nisan ayında gerçekleştirdiği iki saha çalışmasının sonuçlarını ve hazırlanan 202 sayfalık raporu ele aldı. Rapora göre, cumhur ittifakının oyları yüzde 45 bandında, millet ittifakı ise yüzde 36-38 bandında seyrediyor. Kararsızlar dağıtıldığında AKP yüzde 36,2, CHP yüzde 24, İYİ Parti yüzde 13,7, HDP/Yeşil Sol yüzde 10,3, MHP yüzde 7,4 ve diğer partiler yüzde 8,5 oy alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yüzde 43 ve 42 oy alarak seçimi ikinci tura taşıyorlar. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu yüzde 51, Erdoğan yüzde 49 oy alıyor.
29 Nisan 2023

23 yaşındaki Arap-Amerikalı Toni Breidinger, hem Victoria's Secret modeli hem de bir araba yarışçısı olarak kariyer yapmaktadır. Geçtiğimiz yıl Victoria's Secret ile modellik anlaşması imzalayan Breidinger, 6 Mayıs'ta ABD'nin Kansas eyaletinde düzenlenecek olan NASCAR Craftsman Truck Serisi'nde yarışacak. Bu yarışla birlikte, Breidinger bu seride yarışan ilk Arap-Amerikalı kadın olma unvanını kazanmıştır. Kendisi ve ikiz kız kardeşi Annie, dokuz yaşlarından beri motor sporları içinde yer almaktadır.
29 Nisan 2023

ORC Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Ramazan Bayramı'nda aile toplantılarında oluşan 'mahalle baskısı' nedeniyle Muharrem İnce ve Sinan Oğan'a atılacak oyların boşa gideceği algısının, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarında artışa yol açtığını ifade etti. ORC'nin 19-22 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankete göre Kılıçdaroğlu yüzde 49,3, Erdoğan yüzde 42,4, İnce yüzde 6,1 ve Oğan yüzde 2,2 oy alıyor. Pösteki, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de Kılıçdaroğlu'nun adaylığından memnun olmayan İYİ Parti seçmenini ikna etmeye başladığını belirtti.
29 Nisan 2023

Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı. Yılmaz'ın eşi ve kardeşi de sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da gözaltına alındı. Dört gün önce başlatılan Diyarbakır merkezli operasyonda şu ana kadar 21 ilde gazeteci, avukat ve siyasetçiler de dahil olmak üzere 143 kişi gözaltına alındı, bunlardan 39'u tutuklanırken 44'ü serbest bırakıldı.
29 Nisan 2023

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kapalıçarşı'nın döviz merkezi haline geldiğini ve burada kara para aklanmakta olduğunu öne sürdü. Karabat, Kapalıçarşı'daki döviz bürolarına getirilen yüklü dövizlerin kaynağının sorgulanmadığını, yapılmayan satışların yapılmış gibi gösterildiğini ve bazı Türk bankalarının da bu duruma karıştığını iddia etti. Ayrıca, MASAK, MB ve SPK yetkililerinin de bu durumdan haberdar olduğunu belirtti. Karabat, bu durumun sadece Türkiye'yi değil, ABD'yi de ilgilendirdiğini ve ABD Hazinesi'nin de konuyla ilgilendiğini ifade etti.
29 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, deprem bölgesindeki öğrenciler için sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Öğrencilerin yıl sonu ortalamalarının hesaplanmasında ikinci dönem notlarının düşük olması durumunda birinci dönem notlarının esas alınacağını belirtti. Lise öğrencileri, başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçirilecek. Bu uygulamalar Elazığ hariç 10 ilde uygulanacak ve yeni atanacak 45 bin öğretmenin yarısı deprem bölgesine atanacak.
29 Nisan 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Bahçelievler'de yaptığı bir toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oğan, YouTube'da katıldığı bir program sonrasında her kesimden destek gördüğünü ve ilerleyen günlerde 'bazı sürprizler' olacağını belirtti. Bu sürprizlerden birinin, kendisinin bir dünya şampiyonuyla YouTube kanalında ringe çıkması olduğunu duyurdu. Ayrıca, oluşturdukları 'sessiz dip dalganın' seçim sonuçlarını etkileyeceğini iddia etti.
29 Nisan 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda kullanıcıların takipçilerine sunduğu abonelik hizmetlerinden ilk yıl komisyon almayacaklarını, ancak ikinci yıldan itibaren %10 komisyon alacaklarını duyurdu. Abonelik sistemi, kullanıcılara özel içeriklere erişim ve rozet gibi avantajlar sağlıyor. Bu uygulama şu anda belirli ülkelerde geçerli. Musk, Twitter'ın reklam gelirlerindeki düşüş nedeniyle farklı gelir modelleri araştırıyor.
29 Nisan 2023

İtalya Verileri Koruma Ajansı, OpenAI'nin ChatGPT yapay zeka sohbet robotuna kişisel verileri toplama kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle getirdiği geçici erişim engelini kaldırdı. OpenAI sözcüsü, İtalya'daki kullanıcılara hizmet vermeye devam edeceklerini ve kullanıcı mahremiyetine sadık kalacaklarını belirtti. İtalyan basını, OpenAI'nin kullanıcı gizliliğini koruma ve kullanıcı haklarına dikkat etme taahhüdünde bulunduğunu bildirdi. İtalya Verileri Koruma Ajansı, ChatGPT'ye Mart ayında geçici olarak erişimi durdurmuştu.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararla, ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılacak. Kömür miktarları, bölgesel iklim koşulları ve geçmiş dağıtım miktarları gibi faktörler dikkate alınarak belirlenecek. Yardım alacak haneler, il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından tespit edilecek. Kömür sevkiyatları, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından gerçekleştirilecek ve dağıtım takvimine uygun yapılacak.
29 Nisan 2023

Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, federal polise verdiği iki saatlik ifadede, 8 Ocak'taki kongre, yüksek mahkeme ve başkanlık sarayı baskınını kışkırttığı suçlamalarını reddetti. Bolsonaro'nun danışmanı Fabio Wajngarten, Bolsonaro'nun olaylar sırasında ABD'de olduğunu ve baskınları onaylamadığını belirtti. Brezilya yüksek mahkemesi yargıcı, Bolsonaro'ya ifade vermesi için 10 günlük bir süre tanımıştı. Bolsonaro, 30 Aralık 2022'de ABD'ye gitmiş ve 30 Mart'ta Brezilya'ya dönmüştü.
29 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yerel saatle 4:55'te 4,7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin odak derinliği 6,89 kilometre olarak ölçüldü. Depremin merkez üssü Göksun olarak belirlendi.
29 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa ettikten sonra Baykar şirketinin yöneticileri Selçuk ve Haluk Bayraktar ile insansız savaş uçağı Kızılelma önünde çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Ağıralioğlu, milli savunma sanayiine katkıda bulunan herkese destek ve dua mesajı verdi. Bu paylaşım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapma planını ve bu bağlamda Sierra Nevada şirketini öne çıkarmasının ardından Baykar yöneticilerinin Kılıçdaroğlu'na tepki göstermesiyle aynı döneme denk geldi.
29 Nisan 2023

A Haber'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında yapılan, 'Teröriste eli değmemesi mühim değil, başka şekilde değmiştir' ifadesine İYİ Partililer tepki gösterdi. Sosyal medyada infial yaratan bu sözler üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cinsiyetçi ve ahlak dışı söylemleri kınadığını belirtti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, partilileri A Haber önünde yapılacak basın açıklamasına davet etti. İYİ Partililer, A Haber merkezinin kapısına dayanarak Meral Akşener lehine sloganlar attı.
29 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, HDP'ye yönelik eleştiriler içeren ve sosyal medyada yayılan bir video nedeniyle özür diledi. Şık, videoda HDP'nin önemli isimlerinden Selahattin Demirtaş'ı eleştirirken, 'Kürt faşistiyle uğraşamam' ifadesini kullanıyor. TİP de Şık'ın sözlerinin parti görüşlerini yansıtmadığını belirterek özür mesajı yayınladı. Şık ve TİP, HDP'li dostlardan, Kürt halkından ve sol kamuoyundan özür diledi.
29 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, HDP'nin Meclis'te derdini anlatma isteğinin meşru olduğunu ifade etti. HDP ve Yeşil Sol Parti'nin, cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını açıklamalarının ardından bu yorumu yaptı. Yavaş, HDP'nin parlamenter sisteme dönülmesini istediğini ve Selahattin Demirtaş'ın 'PKK silah bırakmalı' açıklamasına atıfta bulunarak, HDP'nin Meclis'te güçlü bir şekilde yer almak isteyebileceğini belirtti.
29 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim sonuçlarının nasıl kutlanacağına dair yaptığı 'şampanya' açıklamasıyla gündeme geldi. Bozdağ, bu ifadelerin ayrıştırıcı olmadığını, birleştirici bir dil kullandıklarını ve 20 yıllık AK Parti iktidarında kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmediğini iddia etti. Eleştirilere karşı, AK Parti'nin yerel yönetimlerde de iktidar olduğunu ve bu süre zarfında herhangi bir hukuka aykırı müdahalenin olmadığını savundu.
29 Nisan 2023
İşaretlediklerim