Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhur İttifakı'nın diğer büyük ortağı olan AKP ile 51 ilde ortak liste oluşturacağı iddialarının ardından, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin tepkisiyle kendi adaylarıyla ve kendi logosuyla seçimlere katılacağını duyurdu. MHP'nin aday listesi, etikhaber.com isimli haber sitesi üzerinden paylaşıldı. Listede dikkat çeken isimlerden biri olan Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, seçilme ihtimali düşük olan dördüncü sıradan aday gösterildi.
6 Nisan 2023

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsveç'in temmuz ayında yapılacak olan NATO liderler zirvesinde ittifaka katılacağını tahmin ettiğini belirtti. Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda endişelerini dile getirmiş ve İsveç'ten terörle mücadele konusunda adımlar atmasını beklemişti. Finlandiya'nın NATO üyeliği Türkiye tarafından onaylanmışken, İsveç'in üyeliği henüz onaylanmamış durumda. Blinken, Türkiye'nin meşru çıkarlarını dikkate alarak İsveç ile çalıştıklarını ve sürecin yakın zamanda tamamlanacağını ifade etti.
6 Nisan 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP), gazeteci yazar Umur Talu'yu milletvekili adayı olarak duyurdu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Talu'nun adaylığını kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve özgür basın için mücadeleyi kazanacaklarına olan inancını belirtti. TİP, daha önce de tanınmış oyuncular ve gazetecileri partiye katmıştı.
6 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadırları satması tartışma yaratmış ve bu durum kan bağışlarının azalmasına yol açmıştır. Kızılay, kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğünü açıklayarak halktan kan bağışı yapmalarını istemiştir. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay'ın bu çağrısını destekleyerek Twitter üzerinden halkı kan vermeye çağırmıştır.
6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kriter Dergisi'ne verdiği mülakatta Türkiye'nin çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerini tamamladığını ve şimdi 'şahlanış sürecine' girdiğini ifade etti. Yüksek enflasyon ve dış ticaret açığına rağmen Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeye doğru ilerlediğini savundu. Muhalefetin projeleri değersizleştirme siyasetine ve yurt dışına insan kaynağı göçünü teşvik etmesine eleştiride bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası konumunu güçlendirdiğini ve dış politikada çok boyutlu bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.
6 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kızılay'ın kan stoğunun asgari seviyenin altına düşmesi konusunda mevcut yönetimi eleştirdi. Kızılay'ın, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası çadır ihtiyacını karşılaması beklenirken, çadırları sattığı ortaya çıkmış ve bu durum tartışmalara neden olmuştu. İmamoğlu, yönetimle ilgili tepkilerine rağmen, vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı ve Kızılay'ın 14 Mayıs'tan sonra liyakatli bir yönetime kavuşacağını ifade etti.
6 Nisan 2023

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, heyelan nedeniyle bir otomobilin üzerine kaya düşmesi sonucu içinde bulunan dört öğretmen yaşamını yitirdi. Öğretmenler, Himmetli İlk ve Ortaokulunda görev yapmakta olup, derslerinin ardından Feke ilçesine dönüş yolundaydılar. Adana Valisi Süleyman Elban, kazada hayatını kaybeden öğretmenlerin cenazelerinin kaldırıldığı hastaneyi ziyaret ederek bilgi aldı ve yakınlarına başsağlığı diledi. Karayolları Genel Müdürlüğü, heyelanın meydana geldiği Tufanbeyli-Saimbeyli-Feke yolunu trafiğe kapattı.
6 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilere neden oldu. Bu durum, Kızılay'a olan güveni azaltarak kan bağışlarının düşmesine sebep oldu. Kızılay, kan stoğunun asgari seviyenin altına indiğini duyurdu ve vatandaşlara kan bağışı yapmaları için çağrıda bulundu.
6 Nisan 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partilerinin eski vekili Sırı Sakık'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yaptığı ziyaret sonrası ortaya attığı gizli anlaşma iddialarını reddetti. Oluç, yapılan görüşmelerin şeffaf olduğunu ve parti yöneticileri dışında yapılan açıklamaların parti adına bağlayıcı olmadığını belirtti. İktidara yakın medyanın bu iddiaları gündeme getirdiğini ve böyle bir anlaşmanın olmadığını vurguladı.
6 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Emek Partisi'nin (EMEP) emek ve özgürlük ittifakı çatısı altında seçimlere katılma kararından vazgeçtiğini duyurdu. Ancak EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, bu çekilmenin olmadığını, sadece yasal mevzuat gereği EMEP amblemiyle girme başvurularını geri çektiklerini ve EMEP adaylarının Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceklerini açıkladı. YSK'nın açıklaması, EMEP'in ittifaktan çekildiği yorumlarına neden olmuştu.
6 Nisan 2023

Sağlık Bakanlığı'nın Kasım 2022 ile Mart 2023 arasındaki verilerine göre Türkiye'de 252 bin 945 yeni Covid-19 vakası tespit edildi ve bu süre zarfında 844 kişi hayatını kaybetti. Aralık ayında vaka ve ölüm sayılarında bir yükseliş gözlemlendi. Toplamda Türkiye'de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 102 bin 174'e ulaştı.
6 Nisan 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinin tarihi merkezi, cumhurbaşkanlığı kararıyla 'riskli alan' olarak ilan edildi. Bu karar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na olağanüstü yetkiler tanıyor ve bölge sakinleri ile sivil toplum kuruluşları endişeli. Avukat Can Terbiyeli, kararın mülksüzleştirme riski taşıdığını ve bölgenin turistik bir müzeye dönüşebileceğini belirtiyor. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan benzer bir duruma atıfta bulunarak, tarihi yapılara TOKİ riski ve yerel mimarinin korunamayacağı konusunda kaygılarını dile getiriyor.
6 Nisan 2023

Mehmet Aksoy, Moritanya'da Türk balıkçıların sürdürülebilir olmayan balıkçılık yaptığını ve balık kaynaklarını tükettiklerini belirtti. Meclis'te toplanan Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu'nda konuşan Aksoy, Moritanya'da balıkçılık sektörüne getirilen kotalara uymadıklarını ifade etti. Türk balıkçıların 2015'ten beri Moritanya'da avcılık yaptığı ve Türk şirketlerinin ülkede önemli yatırımlara sahip olduğu bilgisi verildi.
6 Nisan 2023

Danimarka'nın Rønde şehrinde Feldballe Okulu için Henning Larsen mimarlık şirketi tarafından tasarlanan ek bina, sürdürülebilirlik ilkesiyle inşa edildi. Yenilenebilir ve yerel malzemeler kullanılarak yapılan bina, saman ve deniz yosunu gibi doğal kaynaklardan faydalanıyor. Binanın karbon emisyonu, ülkenin inşaat yönetmeliğinde belirtilen seviyenin yarısı kadar olması bekleniyor. Saman ve yosunun yanı sıra, bina demonte edilebilir özellikte tasarlandı ve yosunun nem dengesini koruma özelliği gibi avantajlarından yararlanılıyor.
6 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye seçimlerle ilgili bir teklif yaptığı ancak anlaşma sağlanamadığı iddia edildi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir teklif getirmediğini Twitter üzerinden açıkladı. CHP'li eski bakan Fikri Sağlar ve Grup Başkanvekili Engin Altay, İnce ile görüşmeler yapıldığını ve önerilerin kabul edilmediğini belirtti. İnce ise son açıklamasında CHP ile ilgili konuştuğunu ve kendisine teklif gelmediğini ifade etti. Bu tartışmalar, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarının bölünme endişesi çerçevesinde gerçekleşiyor.
6 Nisan 2023

Astrolog Rezzan Kiraz, Fenerbahçe'nin Süper Lig şampiyonluğu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferi arasında bir bağlantı kurarak, ikisinin aynı anda gerçekleşemeyeceğini öne sürdü. Habertürk yayınında Kılıçdaroğlu'na bu öngörü ile ilgili bir soru yöneltildi. Fenerbahçe taraftarı olan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin öncelikli olduğunu belirterek, seçimleri kazanmayı tercih ettiğini ve bu durumda Galatasaray'ın şampiyonluğuna razı olduğunu ifade etti.
6 Nisan 2023

HDP, Anayasa Mahkemesi'nde görülen kapatma davasında 11 Nisan'da yapılması planlanan sözlü savunmayı seçim dönemi yoğunluğu nedeniyle yapmayacağını açıkladı. Daha önce HDP'nin, kararın seçimler sonrasına bırakılması ve muhakeme işlemlerinin seçimlere kadar durdurulması talepleri reddedilmişti. Parti, kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime girme kararı almıştı. HDP, Anayasa Mahkemesi'nin tutumunu serbest ve adil seçimlere müdahale olarak nitelendirerek, sözlü savunma yapmayacaklarını belirtti.
6 Nisan 2023

İstanbul Sarıyer'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde, bu sabaha karşı bir araçtan havaya ateş açıldı. Olay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından kamuoyuna duyuruldu ve İstanbul başsavcılığı ile emniyet müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. İstanbul Valiliği, olayın TEM Otoyolu'nda hızla ilerleyen bir araçtan gerçekleştirildiğini ve herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını açıkladı. Olay yerinde 9 mm çapında 2 adet kovan bulundu ve incelemeler devam etmektedir.
6 Nisan 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun yüz yüze eğitim görmek isteyen öğrenciler için KYK yurtlarının hizmet vereceğini açıklamasına rağmen, Antalya'daki öğrenciler KYK yurtlarına alınmıyor. Depremler nedeniyle yurtlar depremzedelere tahsis edilmiş ve Antalya'nın deprem bölgesi destek ili olması sebebiyle öğrencilerin yurtlara alınmadığı belirtiliyor. Akdeniz Üniversitesi önce hibrit eğitime geçileceğini duyurmuş, ancak sonrasında KYK yurtlarında kalan öğrencilerin uzaktan eğitime devam edeceğini açıklamıştır. Öğrenciler, yurtların boş olmasına rağmen alınmadıklarını ve yeterli bilgiye ulaşamadıklarını ifade ederek durumdan şikayetçi.
6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi modeli eleştirilirken, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni ekonomi politikalarında etkin bir rol alabileceği iddiaları piyasalarda temkinli bir yaklaşıma neden oldu. İş Yatırım'ın değerlendirmesine göre, piyasalar Şimşek'in aktif siyasete dönmeyeceğini açıklaması ve Naci Ağbal tecrübesi nedeniyle bu gelişmeleri önden satın almayacak. Şimşek, Erdoğan'ın daveti üzerine AKP genel merkezini ziyaret etmiş ve ekonomiye katkı vermeye hazır olduğunu belirtmiş, ancak kabinede yer almayacağını ifade etmiştir.
6 Nisan 2023

Bankaların Türkiye'deki olası seçim sonuçlarına göre dolar/TL kuru tahminleri farklılık gösteriyor. Mevcut hükümetin seçimleri kazanması durumunda TL'nin değer kaybedeceği öngörülürken, muhalefetin kazanması durumunda ise TL'nin değer kaybının sınırlı olabileceği veya TL'nin güçlenebileceği tahmin ediliyor. HSBC, Morgan Stanley, Wells Fargo ve Standard Chartered gibi büyük bankaların raporlarına göre, seçim sonuçlarına bağlı olarak dolar/TL kuru için farklı senaryolar öne sürülüyor.
6 Nisan 2023

Kilis'te 4 Nisan'da kaybolan Suriyeli dokuz yaşındaki Gina Mercimek, evinin bulunduğu sokaktaki bir evin su kuyusunda öldürülmüş halde bulundu. İtfaiye ekibinin kuyudaki suyu tahliye etmesiyle çocuğun cesedi ve boynuna bağlanmış bir briket ortaya çıktı. Olayla ilgili şüpheli H.B. ve bir kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam etmektedir.
6 Nisan 2023

Britanya'da Richard Hutter isimli bir kişi, altı yıl boyunca Beatles, Nirvana gibi ünlü grupların korsan plaklarını satarak 1,2 milyon Sterlin kazandı. Bir Clash hayranının, satın aldığı plakla ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Hutter'ın binlerce sahte plak sattığı ortaya çıktı. Hutter, ticaret standartları sorumluları tarafından yapılan inceleme sonucu yakalandı ve ertelenmiş hapis cezası ile 250 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı.
6 Nisan 2023

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklediklerini duyurdu. Sarıgül, demokratik parlamenter sistem, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıyı arzuladıklarını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nun bu değişimi gerçekleştirecek en doğru aday olduğuna inandıklarını ifade etti.
6 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için beş milletvekili teklif ettiği ancak İnce'nin daha fazla talepte bulunması üzerine anlaşma sağlanamadığı belirtildi. CHP'li eski devlet ve kültür bakanı Fikri Sağlar'ın aracılığıyla yapılan teklif, İnce'nin daha önceki taleplerinin fazla bulunması sonucu gelmiş. İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylıkların kesinleşmesine kısa bir süre kala kendisiyle görüştüğünü ve bir ittifak önerisinin gelmediğini ifade etmiş. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İnce'nin önerileri kabul etmediğini duyurdu.
6 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin kendisine seçimlerle ilgili herhangi bir teklif sunmadığını iddia etti ve bu konuda son kez konuştuğunu açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İnce ile iki kez görüşüldüğünü ve önerilerinin kabul edilmediğini belirtti. İnce, Engin Altay'ın açıklamalarına ve Fikri Sağlar'ın ziyaretine ilişkin Twitter üzerinden yanıt vererek, görüşmelerde seçimlerle ilgili bir konunun gündeme gelmediğini ifade etti.
6 Nisan 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile 29 ve 30 Mart tarihlerinde yapılan görüşmelerde CHP'nin önerilerine uygun bir yanıt alamadıklarını duyurdu. Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, İnce'nin adaylığı muhalefetin oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. İnce, yüzde 30'luk bir oy potansiyeline sahip olduğunu iddia ederek hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu belirtti. CHP kurmayları, Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde İnce ile görüşmeler gerçekleştirdi ve adaylıktan çekilmesi için teklif sundu, ancak İnce bu teklifi reddetti.
6 Nisan 2023

HSBC, Türkiye'deki ekonomik temellerin bozulması ve Türk Lirası'nın aşırı değerlendiğine dair işaretlerin, dolar/TL kurunda daha önce öngörülenden daha geniş bir düzeltmeye yol açabileceğini belirtti. 14 Mayıs seçimlerinin ekonomi ve para politikasında değişiklikler yaratabileceği, ancak seçim sonucu ne olursa olsun TL'nin değer kaybetmeye devam edeceği ifade edildi. Banka, yüksek negatif faiz, yüksek cari açık, düzenli sermaye akışlarının olmaması, düşük döviz rezervleri ve liralaşma politikasının sürdürülebilirliğine ilişkin risklerin TL için zorluklar oluşturduğunu vurguladı ve yıl sonu dolar/TL beklentisini 21'den 24'e çıkardı.
6 Nisan 2023

Millet İttifakı, 14 Mayıs seçimlerine katılacak milletvekili aday listelerini ortaklaştırmak için görüşmelerini yoğunlaştırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme gerçekleşti. DEVA Partisi'nin de seçimlere kendi amblemiyle girmeme kararı aldığı ve CHP listelerinden seçimlere katılma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Milletvekili aday listelerinin YSK'ya teslim edilme süresi 9 Nisan'da sona erecek.
6 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin kendisine ittifak teklifi yapmadığını, yapılmış gibi gösterildiğini belirtti. İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile adayların kesinleşmesine 24 saat kala görüştüğünü, ancak ittifak önerisi almadığını ifade etti. CHP heyetinin son gün İnce'yle görüştüğü ve bir teklif sunduğu, ancak İnce'nin bunu reddettiği bilgisi Diken tarafından edinildi. İnce, kişisel çıkar peşinde olmadığını, memleket meselesine odaklandığını ve gerçek bir ittifak istenilseydi bunun adayların kesinleşmesinden çok önce yapılması gerektiğini vurguladı.
6 Nisan 2023

6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası iletişim altyapısında meydana gelen ciddi arızalar nedeniyle GSM şirketleri, bölgedeki müşterilerin fatura borçlarını ertelemişti. Şimdi ise Resmi Gazete'de yayımlanan 140 sayılı OHAL kararnamesi ile GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını sildikleri takdirde bu tutarları vergiden düşebilecekler. Bu durum, şirketlerin borçları silme taleplerine bir yanıt olarak görülebilir.
6 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, parti binasına silahlı saldırı yapıldığını açıkladı. Saldırının sabah 05.00 sularında gerçekleştiği ve 6-7 el ateş edildiği belirtildi. Olay yerinde boş kovanlar bulunurken, binaya mermi isabet etmediği ilk belirlemelere göre anlaşıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
6 Nisan 2023

2023 Cannes Film Festivali, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve açılışını Johnny Depp'in oynadığı 'Jeanne du Barry' filmi yapacak. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Bu film, Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard ile yaşadığı yasal mücadeleden sonra çektiği ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor ve Depp'in sinemaya dönüşünü simgeliyor. Filmin yönetmenliğini ve başrolünü Depp ile paylaşan Maïwenn üstleniyor.
6 Nisan 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-29 Mart tarihleri arasında yaptığı ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor. İlk turda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye oy verecek olanların bir kısmı ikinci turda oy kullanmayacaklarını veya Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini belirtiyor. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında, Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda yüzde 46,4, Erdoğan yüzde 41,6 oy alıyor. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,1 ile önde görünüyor. Anketin kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği bilgisi paylaşılmamış.
6 Nisan 2023

CHP ve İYİ Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na listelerin teslim edilmesi için verilen sürenin dolmasına kısa bir süre kala, bazı illerde ortak liste ile seçime girmeye karar verdi. İYİ Parti adayları yedi ilde CHP listesinden, CHP adayları ise sekiz ilde İYİ Parti listesinden seçime katılacak. İki parti arasında toplamda 14-16 ilde uzlaşı sağlandığı ve bu sayının liderlerin kararına göre artabileceği ifade ediliyor.
6 Nisan 2023

AKP, mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan üst komisyon, milletvekili listelerini büyük ölçüde tamamladı ve bakanların hangi illerden aday gösterileceği netleşmek üzere. Bazı bakanlar, milletvekili adayı olmamak için Erdoğan'dan izin istedi, ancak Erdoğan'ın tüm bakanların aday olmalarını istediği ve izin taleplerini reddettiği belirtiliyor.
6 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Financial Times'a verdiği demeçte Türkiye'nin otoriter bir rejime doğru ilerlediğini ve Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde Türkiye'nin yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapacağını belirtti. Demirtaş, muhalefetin birlik olmasının ve Kürt seçmeninin desteğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim ve demokrasi için samimi çaba gösterdiğini ve Kürt seçmenin Kılıçdaroğlu'nun kampanyasından umutlu olduğunu ancak tercih için sürecin nasıl gelişeceğini bekleyeceklerini ifade etti.
6 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylıktan çekilmesi için CHP tarafından yapılan son gün teklifini reddetti. CHP'li eski devlet ve kültür bakanı Fikri Sağlar'ın da İnce ile görüştüğü ancak uzlaşıya varılamadığı bildirildi. İnce, 100 bin imzayı toplayarak resmi olarak cumhurbaşkanı adayı oldu ve ikinci tura kalmayı hedeflediğini belirtti. CHP kaynakları, İnce'nin tutumu nedeniyle Kılıçdaroğlu lehine çekilmesine dair bir beklenti kalmadığını ifade etti.
6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'ndaki oturumlara katılmayan AKP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu ve 'Aldığınız maaşlar haramdır' diyerek hakkını helal etmediğini söyledi. Bu vekillerin bir daha aday gösterilmeyeceği ifade edildi. AKP'de milletvekili listelerinin büyük ölçüde tamamlandığı ve Erdoğan'ın bayramdan sonra 40 ile ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.
6 Nisan 2023

Metro İstanbul, T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Karaköy-Tophane arasındaki seferlerinin, bölgede bulunan bir binanın yıkılma riski nedeniyle emniyet güçleri tarafından durdurulduğunu duyurdu. Bu duraklar arasında sefer yapılamazken, hattın Bağcılar-Karaköy arası hizmet vermeye devam etmektedir. Duyuru, Metro İstanbul'un Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
6 Nisan 2023

14 Mayıs'ta yapılacak milletvekilliği seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nda yer alan CHP, İYİ Parti, DP, Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi'nin ortak liste oluşturma çalışmaları hız kazandı. CHP ve İYİ Parti'nin en az 10 ilde ortak listeyle seçimlere katılacağı kesinleşirken, altı partinin birden bazı seçim bölgelerinde ortak liste oluşturmasına yönelik görüşmeler devam ediyor. Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesi için son tarih olan 9 Nisan'a yaklaşılırken, partiler arasındaki görüşmeler ve hazırlıklar yoğunlaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun il başkanlarıyla ve diğer parti liderleriyle görüşmeler yaptığı, DEVA Partisi'nin de ortak listeler konusunda umutlu olduğu belirtiliyor.
6 Nisan 2023

Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 2021'de Suudi Arabistan ziyareti sonrasında ele geçirilen ve beyan edilmemiş 3,2 milyon dolarlık mücevherlerle ilgili olarak federal polise ifade verdi. Bolsonaro'nun avukatları, müvekkillerinin suç işlemediğini ve hediye edilen mücevherlerin kamu bankasına yatırıldığını savundu. Bolsonaro'nun sorgusu yaklaşık üç saat sürdü ve daha önce bu suçlamaları reddetmişti. Bu olay, Bolsonaro'nun başkanlık seçimlerini kaybettikten sonra yaşanan siyasi gerilimlerin devamı niteliğinde.
6 Nisan 2023

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Tayvan lideri Tsai Ing-wen ile yaptığı görüşmenin ardından, ABD'nin Tayvan'a silah satışını sürdürmesi gerektiğini vurguladı. McCarthy, silah satışlarının zamanında ulaşmasının yanı sıra ekonomik işbirliğini ve ortak değerlerin tanıtımını da önemli bulduğunu ifade etti. Ayrıca, gerilimi artırmak niyetinde olmadıklarını ve demokrasi ile özgürlük vurgusu yaptığını belirtti. McCarthy, olası bir Tayvan ziyareti hakkında ise henüz bir plan olmadığını, ancak bu ihtimalin dışlanmadığını söyledi.
6 Nisan 2023

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Karadeniz bölgesindeki durumlar ele alınacak. Ayrıca, Tahıl Koridoru Anlaşması, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi, Güney Kafkasya'daki durum ve enerji sektöründeki stratejik projeler gibi konular da gündemde olacak. Turizm konusu ve Rus turistlerin güvenliği de görüşülecek.
6 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kamu bankalarının işlemlerine yönelik iddiaların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir öneri sundu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kamu bankalarının AKP tarafından nasıl yönetildiğini eleştirdi ve ekonomik duruma dair olumsuz göstergeleri dile getirdi. Ancak, CHP'nin genel görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
6 Nisan 2023
İşaretlediklerim