Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oy oranıyla yeniden seçildiğini duyurmasının ardından, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Erdoğan'ı tebrik etti. İnce, seçimlerin barış içinde geçtiğini belirtti ve muhalefeti yanlışlarını düşünmeye davet etti. Ayrıca, seçim sonuçlarına ilişkin detaylı değerlendirmelerini önümüzdeki günlerde yapacağını ifade etti.
28 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre yüzde 52 ile yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ın zaferini 'Pirus zaferi' olarak adlandırdı. Özdağ, Türkiye'nin zorlu bir sürece girdiğini belirterek, partilileri ve halkı mücadeleye devam etmeye çağırdı. Ayrıca, Zafer Partisi'nin seçim sürecinde üzerine düşeni yaptığını ifade etti.
28 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde parti üyesi ve sandık görevlisi Erhan Kurt'un bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından birçok ilde kutlamalar sırasında silahlarla havaya ateş açılması ve arbede haberleri gelirken, Poyraz bu olayın ayrıştırıcı dilin bir sonucu olduğunu belirtti ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
28 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğunu ve geçici sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın seçim sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirtti.
28 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur sonuçlarına Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Demirtaş, seçim sürecinin eşitsizlikler, baskılar ve manipülasyonlarla geçtiğini belirtti ve halkın değişimi onayladığını ancak sürecin manipüle edildiğini ifade etti. Ayrıca, herkesin umutsuz olmaması gerektiğini ve mücadeleye devam etme çağrısında bulundu.
28 Mayıs 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı ve Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre Tayyip Erdoğan'ın önde olduğunu belirttikten sonra, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmediğini, ancak kendilerinin Kılıçdaroğlu'na kazandıramadıklarını Twitter hesabından yaptığı açıklamayla ifade etti.
28 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşları umutsuzluğa kapılmamaları konusunda uyardı ve demokratik sürece katılım gösteren herkese teşekkür etti. Ekonomi başta olmak üzere ülkenin sorunlarına eğilme görevinin geldiğini belirtti. Seçmenin verdiği mesajı anlamak gerektiğini ifade eden Akşener, Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti ve kutuplaşmış ülkeyi birleştirme umudunu dile getirdi. Ayrıca, İYİ Parti'nin seçim sonuçlarını kendi içinde değerlendireceğini ve Millet İttifakı'nın geleceğine dair tartışmaların sonraki bir aşamada ele alınacağını söyledi.
28 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre Tayyip Erdoğan'ın önde bitirdiği seçimlerle ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Yavaş, milletin tercihine saygı duyduklarını belirtti ve Ankara halkı için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca seçim sürecinde görev alan herkese ve kendilerini yalnız bırakmayan Ankaralılara teşekkürlerini sundu.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı olarak yarışan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanamadığını ve mücadelesine devam edeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, halkın hakkını koruma, işsizlikle mücadele ve ekonomik zorluklara karşı duruşunu sürdüreceğini ifade etti. Ayrıca, son yılların en adil olmayan seçimini yaşadıklarını ve 25 milyon oy veren vatandaşı dimdik ayakta görmek istediğini söyledi.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde yanlış yönlendirildiğini ifade etti. Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin başına geçmesi gerektiğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu yanıltan kişileri eleştirdi.
28 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, henüz kesinleşmeyen ikinci tur seçim sonuçları sonrasında bir açıklama yaparak, seçim sonucu ne olursa olsun mücadelenin devam edeceğini söyledi. TİP, seçimlerde her iki turda da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemişti. Baş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halkı ve ülkeyi saltanat sevdalılarına ve para babalarına teslim etmeyeceklerini, örgütlü güçlerini büyüteceklerini ve sömürü ile yolsuzluk düzenini yıkacaklarını ifade etti.
28 Mayıs 2023

Kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde yer alıyor. İlk turda yüzde 5,17 oy alan ve daha sonra Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan, seçmenlerine ikinci turda da kendisine destek verdikleri ve Türkiye'nin istikrarı yönünde oy kullandıkları için teşekkür etti. Oğan, yeni bir dönemin başladığını ve kazananın Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, Türk milleti olduğunu belirtti.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre, Tayyip Erdoğan'ın oyların yüzde 52 civarında olduğu ve rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 48 civarında oy aldığı bildiriliyor. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verdiği bilgilere göre, sandıkların yüzde 99'a yakını açılmış durumda.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu belirtiliyor. Dış basın, Erdoğan'ın önde gitmesini ve muhalefetin durumunu çeşitli açılardan değerlendiriyor. The Guardian, İstanbul, Ankara ve İzmir'de muhalefetin önde olmasına rağmen Erdoğan'ın genelde önde olduğunu ve 'İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir' söyleminin geçerliliğini yitirdiğini belirtiyor. BBC, altılı masanın geniş yelpazesinin sandığa yansımadığını ifade ederken, diğer uluslararası medya kuruluşları da seçim sonuçlarını ve Erdoğan'ın liderliğini değerlendiriyor.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt nüfusunun yoğun olduğu illerde katılım oranları bir miktar düşmesine rağmen yüksek oy oranını korudu. Zafer Partisi'nin desteği ve milliyetçi kampanya yürütülmesine rağmen, HDP'nin de desteğini sürdürdüğü Kılıçdaroğlu, bu illerdeki seçmenlerden beklenen desteği aldı. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verilerine göre, bu illerdeki katılım ve Kılıçdaroğlu'na verilen oy oranları ilk tur ile karşılaştırıldığında büyük bir değişiklik göstermedi.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kesinleşmeyen ikinci tur seçim sonuçlarına göre yarışı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde tamamladıktan sonra İstanbul Üsküdar'daki evinin bulunduğu Kısıklı semtinde seçmenlere teşekkür etti. Erdoğan, konuşmasında Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, CHP'nin kiralık vekil verdiğini ve seçimde başarısız olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul'un tüm ilçelerine seslenerek, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin LGBT'ci olup olmadığını sorguladı ve Ankara'ya yola çıkacağını, balkon konuşmasını Külliye'de yapacağını belirtti.
28 Mayıs 2023

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre önde olan Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Orban, Avrupa Birliği'nde otoriter bir lider olarak biliniyor. Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani de Erdoğan'ı tebrik eden liderler arasında yer aldı.
28 Mayıs 2023

Kesin olmayan sonuçlara göre, sandıkların yüzde 90'ının açılmasının ardından Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu görülmekte. Bu durum üzerine AKP'li eski ve yeni milletvekilleri, Twitter üzerinden seçim zaferlerini kutlamaya başladı. Paylaşımlarda, Erdoğan'ın kazanmasının Türkiye ve dünya için olumlu olduğu, yeni bir hizmet ve sorumluluk döneminin başladığı ifade edildi.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferine işaret etmesi üzerine, Twitter kullanıcıları çeşitli yorumlar yapmıştır. Bazı kullanıcılar seçim sonuçlarını ve muhalefetin performansını değerlendirirken, diğerleri ise seçim sürecinde yaşananları ve Türkiye'nin geleceğine dair endişelerini dile getirmiştir. Yorumlar arasında seçim sonuçlarının kabul edilip edilmemesi, muhalefetin birliği ve gelecekteki stratejileri üzerine görüşler bulunmaktadır.
28 Mayıs 2023

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini Twitter üzerinden tebrik etti. Katar, Türkiye ile ekonomik ilişkileri güçlendirmeye devam ediyor ve Türkiye'nin ekonomik kriz dönemlerinde finansal destek sağlıyor. Türkiye Merkez Bankası'nın Katar ile 15 milyar dolarlık swap anlaşması bulunmakta ve geçen yıl yapılan açıklamalara göre Katar'ın Türkiye'ye en az 8 milyar dolarlık yeni bir kaynak sağlaması bekleniyor.
28 Mayıs 2023

Hatay'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 48,08 oy oranıyla önde olmasına rağmen, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçildi. Erdoğan ikinci turda 429 bin 727 oy alarak Hatay'da seçimi kazanırken, Kılıçdaroğlu 428 bin 261 oyda kaldı.
28 Mayıs 2023

Ankara'da sandık açılma oranları ve başkan adayları Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranları, Anadolu Ajansı (AA) ve ANKA Haber Ajansı'na göre farklılık gösteriyor. AA'ya göre açılan sandık oranı %96,95 iken, ANKA'ya göre %95,8 olarak belirtilmiş. Adayların oy oranlarına göre AA, Erdoğan'ın %49,58 ve Kılıçdaroğlu'nun %50,42 aldığını bildirirken, ANKA Erdoğan için %48,95 ve Kılıçdaroğlu için %51,05 oranını veriyor.
28 Mayıs 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüksek teveccüh gördüğünü ifade etti. Anadolu Ajansı ve ANKA verilerine göre Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önde olduğu belirtiliyor. Çelik ayrıca, kendilerini suyu bulandırmakla suçlayan CHP'nin aslında suyu bulandırdığını iddia etti ve kesin sonuçları beklediklerini dile getirdi.
28 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın algı operasyonlarına başvurduğunu ifade etti. Öztrak, kendilerine ulaşan sonuçlara göre seçim yarışının çok yakın olduğunu ve şu an itibarıyla her iki kişiden birinin oyunu aldıklarını söyledi.
28 Mayıs 2023

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, saat 18:49 itibariyle Türkiye genelinde açılan sandık oranı %79,09 iken, İstanbul'da bu oran %60,01'dir. İstanbul'da toplam 11 milyon 360 bin 915 kayıtlı seçmen bulunmaktadır. Ankara ve İzmir'de açılan sandık oranları ise sırasıyla %73,96 ve %77,85 olup, Türkiye genelindeki orana daha yakındır.
28 Mayıs 2023

Manisa'da gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu 3 bin 700 oy farkla geçerek yarışı kazandı. Erdoğan yüzde 50,19 oy oranına ulaşırken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46 olarak kaydedildi. Üçüncü aday Sinan Oğan ise yüzde 6 oy aldı. Seçim sonuçları hem ANKA hem de AA verilerine göre belirlendi.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oylama saat 17:00 itibarıyla sona erdi. Açılan sandıkların yarısına göre, İstanbul'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada İstanbullulara ve sandık başındaki görevlilere teşekkürlerini iletti ve 'Yaparsın İstanbul' ifadesini kullandı.
28 Mayıs 2023

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk turda en yüksek oy aldığı 10 ilde sandık açılma oranları da yüksek çıktı. Bu iller Artvin, Kilis, Burdur, Yozgat, Bilecik, Bolu, Kastamonu, Gümüşhane, Bayburt ve Düzce olarak sıralanıyor. Yozgat'ta Erdoğan'ın oy oranı %72 iken, sandık açılma oranı %87 olarak belirtiliyor. Buna karşın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu illerde Anadolu Ajansı'nın veri girişi daha yavaş ilerliyor.
28 Mayıs 2023

İstanbul'da seçim sonuçlarına göre açılan sandık oranları Anadolu Ajansı'na (AA) göre %94,27 iken, ANKA Haber Ajansı'na göre %99,3 olarak raporlanmıştır. Her iki ajansın verilerine göre, Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy oranları farklılık göstermektedir. ANKA'ya göre Kılıçdaroğlu %51,79, Erdoğan ise %48,21 oy almıştır. AA'ya göre ise Kılıçdaroğlu'nun oranı %51,35, Erdoğan'ınki %48,65'tir. Birinci tur sonucunda ise Erdoğan %46,68, Kılıçdaroğlu %48,56 oy almıştır.
28 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen ilk tur seçimlerinin ardından ikinci tur seçimlerde de yayın yasağının kaldırıldığını duyurdu. İlk tur seçimlerinde yayın yasağı 18:31'de sona ermişken, ikinci tur seçimlerde bu yasak 18:15 itibariyle sona erdi.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur oylamasının bitmesinin ardından, Aksoy Araştırma ve GENAR isimli araştırma şirketleri anket sonuçlarını açıkladı. Her iki ankette de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu görülüyor. Aksoy Araştırma'nın anketine göre Erdoğan yüzde 53, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47 oy alıyor. GENAR'ın araştırmasında da Erdoğan yüzde 53, Kılıçdaroğlu yüzde 47 olarak hesaplandı. Ancak her iki ankette de Dünya Kamuoyu Araştırmaları Derneği'nin (WAPOR) belirttiği bazı standart bilgilerin açıklanmadığı belirtiliyor.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerin ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partinin seçim sonuçlarını takip ettiğini ve ıslak imzalı tutanakların korunmasına özen göstereceklerini belirtti. Öztrak, seçim görevlileri ve müşahitlere sayım sırasında olası usulsüzlükleri önleme ve tutanakların güvenli bir şekilde seçim kurullarına ulaştırılması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, resmi sonuçlar kesinleşene kadar herhangi bir oldubittiye izin verilmemesi gerektiğini ve CHP'nin saat 19:00'da bir açıklama yapacağını ifade etti.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyonu aşkın seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına göre, saat 18:00'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin basında tahmin ve yorum yapılması yasaklandı. 18:00 ile 21:00 arasında sadece YSK'nın verdiği haber ve tebliğler yayınlanabilecek, 21:00'den sonra ise tüm yayınlar serbest bırakılacak. İlk turda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan %49,52, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise %5,17 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sırasında, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı, AKP'li milletvekilleri ve 30-40 kişilik grupların okullara baskın düzenlediğini duyurdu. CHP, partililerini oy kullandıkları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Benzer olayların İstanbul'da da yaşandığı ve AKP'nin gezici ekiplerle sorun yaşanan yerlere gittiği belirtildi.
28 Mayıs 2023

Gazeteci Fatih Portakal, oy kullanırken zafer işareti yaparak fotoğraf çektirdi ve bu fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, bir sandık kurulu üyesinin de aynı işareti yaptığı görüldü. AKP adına hareket eden avukat Arif Yeğen, Portakal ve sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Yeğen, bu eylemlerin seçim kanununa ve Yüksek Seçim Kurulu genelgesine aykırı olduğunu iddia ederek, kamu davası açılmasını ve Y.D.'nin görevden alınmasını talep etti.
28 Mayıs 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar, ödül töreninin ardından Türkiye'ye döndü. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanacağı belirtilen Dizdar, havalimanından direkt olarak oy kullanacağı okula gitti. Oy kullanmak üzere gittiği Kadıköy Lisesi'nde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Dizdar, ödül kazandığı için mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.
28 Mayıs 2023

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, Yeşil Sol Parti heyeti, müşahitlerinin oy kullanmasına izin verilmediği bilgisi üzerine gittikleri Yeniköy Mahallesi'nde kimliği belirsiz bir grup tarafından taşlı ve sopalı saldırıya uğradı. Saldırıda Ferit Şenyaşar da darp edildi ve Mezopotamya Ajansı muhabirinin kamerası parçalandı. Partililer, bölgeden silah seslerinin geldiğini belirtti. Ferit Şenyaşar, 2018 seçimlerinde ailesinden iki kişiyi kaybetmiş ve Yeşil Sol Parti'den milletvekili olarak Meclis'e girmişti.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sırasında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbullu seçmenlere oy verdikleri yerlerde sonuçları takip etme çağrısında bulundu. Kaftancıoğlu, seçmenlerin bu haklarını televizyon başında değil, sandık başında kullanmalarını ve seçim sonuçlarını orada takip etmelerini istedi. Oy kullanma işlemleri devam ederken, muhalefet liderlerinden de sandıkları koruma çağrıları gelmekte.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sırasında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere Twitter üzerinden oy kullanma çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçmenlere 'Hala oy kullanmamış kardeşim, sandığa git, üşenme, oyunu kullan. Geleceğin yürüyüş mesafesi kadar yakın.' ifadelerini kullanarak seslendi. Oy kullanma işlemleri devam ederken, son oy kullanma saatinin 17:00 olduğu belirtildi.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sırasında HDP Kadıköy ilçe örgütü, Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde AKP ve MHP'li olduğu belirtilen bir erkek grubunun yurttaşlara saldırdığını Twitter üzerinden duyurdu. Saldırıya ilişkin görüntüler okulda bulunan diğer yurttaşlar tarafından da paylaşıldı. Ayrıca Malatya'nın Battalgazi ilçesinde de AKP'li bir grup tarafından Yeşil Sol Parti müşahitlerine saldırıldığı bildirildi.
28 Mayıs 2023

İstanbul Sarıyer'de 52 yaşındaki Ümmiye Güzel, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oy kullanmak için evinde beslediği kuzusunu, Pamuk'u da yanında getirdi. Pamuk ile birlikte seçim kabinine giren Güzel, kuzuyu iki ay önce sahiplenmiş ve onu evladı gibi görmeye başlamış. Pamuk, Güzel'in komutlarını anlayabiliyor ve onunla güçlü bir bağ kurmuş durumda. Olay, sandık müşahidi Erdal Aslım tarafından kaydedildi.
28 Mayıs 2023

Ankara'da Gizem Esin isimli genç kadın, seçim günü İncesu Şehit Sadettin Demir Anadolu Lisesi'nde iki kez oy kullandı. İlk oyunda cumhurbaşkanı adaylarından birine, ikinci oyunda ise kocası olması teklif edilen Mehmet Emin Özbey'e 'evet' dedi. Mehmet Emin, Gizem'e seçim sandığı ve özel hazırlanmış bir oy pusulası ile evlenme teklif etti. Gizem, teklifi kabul ederek, fotoğraflarının bulunduğu oy pusulasına 'evet' mührünü vurdu ve zarfı sandığa attı.
28 Mayıs 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bir muhtarın evinde sandık kurulduğu iddiası üzerine kaymakamlık bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kavaklıdere Mahallesi'nde kamusal bir bina olmadığı ve muhtarın evinin bütün mahalle için ulaşılabilir bir yer olması nedeniyle seçim yeri olarak belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, son dört seçimdir aynı yerde oy kullanıldığı ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.
28 Mayıs 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter üzerindeki bazı haber hesaplarının seçimle ilgili paylaşımlarında dezenformasyon yaptığı iddiasıyla soruşturma açtı. Savcılık, kamu düzenini ve barışını bozacak yanıltıcı bilgiler yaydığı öne sürülen beş şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise diğer hesapların kimlik tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sırasında, çeşitli bölgelerde usulsüzlük iddiaları ve müşahitlere yönelik saldırılar meydana geldi. CHP'li vekiller ve müşahitler Şanlıurfa ve Hatay'da saldırıya uğradı, Hatay'da toplu oy kullanımı tespit edildi. Diyarbakır'da TİP üyeleri HÜDA PAR üyeleri tarafından saldırıya maruz kaldı. İstanbul Ümraniye'de AKP'liler TKP müşahitlerini sandık başından uzaklaştırmaya çalıştı. Bursa'da AKP'liler tarafından bir müşahide saldırı gerçekleşti ve MHP'li bir yönetici iki defa oy kullanmaya çalışırken yakalandı. Tekirdağ'da ise Erdoğan'a 'Evet' mührü basılmış pusula bulundu.
28 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde yaşanan yalan ve iftira dolu söylemlerle ilgili olarak, seçimlerden sonra bu konuların takipçisi olacağını ifade etti. İmamoğlu, seçim sürecinde iktidarın muhalefete yönelik sert dil kullandığını ve montaj videolar gösterildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da videoların montaj olduğunu kabul etmesine rağmen kullanmaya devam ettiğini belirtti. Seçim sonrası bu tür iftiralarla hesaplaşacaklarını ve yalanlarla insanların aldatılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Bakırköy'de oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, sandığa gitmekte tereddüt eden seçmenlere hitap ederek, bir oy kullanmanın ülkenin kaderini değiştirebileceğini belirtti. Buldan, alınacak sonuçların Türkiye'nin demokratikleşmesi, barışı, refahı ve huzuruna katkıda bulunmasını umduğunu ifade etti. Ayrıca, henüz oyunu kullanmayanları sandığa gitmeye ve oy kullanmaya çağırdı.
28 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, eşi ile birlikte Çankaya'daki bir ilkokulda cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için oy kullandı. Oy kullanımının ardından yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının aydınlık bir geleceğe yol açacağına inandığını ve tüm seçmenleri oylarını kullanmaya çağırdı. Ayrıca, seçmenlerden sandık güvenliğine de katkıda bulunmalarını istedi ve katılım oranının yüksek olduğuna dair ilk bilgiler aldığını belirtti.
28 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara'daki Arjantin İlkokulu'nda kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin zor koşullar altında gerçekleştiğini ve karalama ile iftira kampanyalarına maruz kaldığını ifade etti. Vatandaşları sandığa davet eden Kılıçdaroğlu, demokrasinin ülkeye mutlaka geleceğine ve halkın sağduyusuna güvendiğini belirtti. Oy kullanma işleminden sonra evinde dinleneceği ve daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçeceği bilgisi paylaşıldı.
28 Mayıs 2023

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve müşahitler, Şanlıurfa'da görevli oldukları sandıkta saldırıya uğradı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da aynı sandığa gidince saldırıya maruz kaldı. Ayrıca, Akçakale'de Şanlıurfa Barosu avukatı Ronayi Paydaş ve CHP'li müşahitler saldırıya uğradıklarını ve can güvenlikleri tehlikede olduğu için bölgeden ayrıldıklarını bildirdi. CHP, ilk turda tamamının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verildiği sandıklarda güvenliği artırmıştı.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, seçmenler 191 binden fazla sandıkta oy kullanacak. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimde yalnızca iki adayın olması ve tek pusula kullanılacak olmasının sonuçların daha hızlı açıklanmasını sağlayabileceğini ifade etti. İkinci turda Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.
28 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ikinci tur seçimlerde oyunu İstanbul Üsküdar'daki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oy kullanma işlemi sonrasında yaptığı açıklamada, seçimin gençlerin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayarak, umduğu sonucun gerçekleşmesini dilediğini ifade etti. Akşener, oy kullanma işleminin ardından Ankara'ya geçeceğini duyurdu.
28 Mayıs 2023

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, mevcut ekonomi politikalarının devam etmesi durumunda Borsa İstanbul endeksinin 4 bin puanın altına düşebileceğini belirtti. Kaderli, borsanın yıl sonunu negatif kapatabileceğini ve bu durumun 1986'dan beri ilk kez iki yıl üst üste negatif kapanış olabileceğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ilk turda sonuçlanmasının beklendiğini ancak ikinci tur ve belirsizliğin piyasalarda düşüşe neden olduğunu açıkladı.
28 Mayıs 2023

Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar, ödülünü Türkiye'de hak ettiği güzel günleri bekleyen mücadeleci ruhlara armağan etti. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Dizdar'ın bu konuşmasını eleştirerek, önce ülkesine saygı duyması gerektiğini ve ancak o zaman tebrik bekleyebileceğini ifade etti. AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı da Dizdar'ı hedef alarak konuyu PKK ile ilişkilendirdi.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de ikinci tur seçimleri sırasında, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tüm seçmenlere oy kullanmaları yönünde bir çağrıda bulundu. Daha önce Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesini isteyen Demirtaş, sosyal medya üzerinden 'Oy verme hakkınızı kullanın lütfen' mesajını paylaştı. Araştırmacılar, seçimlere katılım oranının sonuçları etkileyebileceğini belirtiyor.
28 Mayıs 2023

İstanbul'da cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu kapsamında, seçmenler oy kullanmak için erken saatlerde okullara geldi. Avcılar'daki Leyla Bayram İlkokulu gibi yüksek seçmen sayısına sahip okullarda, seçmenler oy kullanma işlemi için sabah saat 08:00 itibarıyla içeri alındı. Okulda toplam 19 bin 351 seçmen için 51 sandık kuruldu ve oy kullanma işlemi devam ediyor.
28 Mayıs 2023

Çin'in yerli üretim orta mesafe yolcu uçağı C919, China Eastern Hava Yolları tarafından Şanghay'dan Pekin'e ilk ticari seferini 128 yolcu ile gerçekleştirdi. Boeing 737 ve Airbus 320'ye rakip olarak tasarlanan C919, ilk test uçuşunu 2022'de yapmış ve gerekli lisansları almıştı. China Eastern, bu uçakları iç hat uçuşlarında kullanmayı planlıyor. C919, bazı kritik bileşenlerin ABD şirketleri tarafından üretilmesine rağmen, Çin'in dışa bağımlılığını azaltma hedefine katkıda bulunuyor.
28 Mayıs 2023

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu gerçekleşiyor ve seçmenler sabah 08:00'den akşam 17:00'ye kadar oylarını kullanabiliyor. Ülke genelinde 191 binden fazla sandıkta 60 milyondan fazla seçmen oy kullanma hakkına sahip. İkinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışıyor. İlk turda Erdoğan yüzde 49,52, Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,82 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile borç limiti konusunda prensipte anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Anlaşma, ABD'nin nakit sıkıntısı çekmesine günler kala sağlandı ve borç limitinin iki yıl artırılmasını öngörüyor. Anlaşma, bazı federal programlarda kesinti ve gıda yardım programlarına yeni çalışma gereksinimleri getirilmesini içeriyor. Biden, anlaşmanın ekonomik temerrüdü önleyeceğini ve Kongre'de birkaç gün içinde oylanmasının beklendiğini belirtti.
28 Mayıs 2023
İşaretlediklerim