Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu üçüncü maçında Letonya ile karşılaştı ve maçı 3-2 kazandı. Maç boyunca her iki takımın karşılıklı golleriyle skor birkaç kez değişti. Türkiye, maçın son dakikalarında İrfan Can Kahveci'nin kafa golüyle galibiyeti elde etti. Bu sonuçla milli takım, gruptaki puanını artırmış oldu.
16 Haziran 2023

Alparslan Kuytul ve diğer 12 sanık, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi suçlamalarıyla yargılanmaktadır. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla yapılan duruşmada, Kuytul ve diğer sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etmişlerdir. Savcının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine rağmen, mahkeme Kuytul ve R.T'nin tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı ertelemiştir. Kuytul, Mart 2022'de Adana'da polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
16 Haziran 2023

Haziran ayının LGBTİ+ Onur Ayı olarak kutlandığı ve dünya genelinde Onur Yürüyüşleri düzenlendiği bir dönemde, Türkiye'de bazı valilikler bu etkinlikleri engelliyor. İstanbul Valisi Davut Gül'ün ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Onur Yürüyüşü'nün yasaklandığını duyurdu. Köşger, yasalara ve toplumun değerlerine aykırı hiçbir toplantı, gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini ve yasalara aykırı davrananlara kolluk güçlerinin müdahale edeceğini belirtti.
16 Haziran 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme, seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin politikalarına odaklanan piyasaların dikkatini çekiyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de TÜSİAD ve TBB ile görüşmeler yapmış ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar görüşmeyi olumlu olarak nitelendirmiş, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ise itibarı yüksek bir ekonomik program çağrısında bulunmuştu.
16 Haziran 2023

Boğaziçi Üniversitesi, son iki ayda beş şirkete toplam 11 milyon TL değerinde ihaleler dağıttı. Bu ihalelerden biri, geçen yıl kişisel veri skandalına karışan Elif Özbayram'ın şirketi KCA Danışmanlık'a gitti. Şirket, üniversite personeline yetenek testi yapılması için e-posta yoluyla bir test gönderdi. Testin yapılabilmesi için kişisel verilerin KCA Danışmanlık ve FlowQ Yetenek Yönetim Sistemleri A.Ş. ile paylaşılmasını kabul etmek gerekiyordu. Testin içeriği ve veri toplama yöntemleri, kişisel verilerin korunması konusunda endişelere yol açtı.
16 Haziran 2023

MIT'den Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomik sorunlarının yapısal olduğunu ve radikal ekonomik değişim gerektiğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ataması sonrası yatırımcılarda iyimserlik oluştuğunu ancak bu atamaların gerçekten ekonomik problemlere çözüm getirmek için mi yoksa başka nedenlerle mi yapıldığının belirsiz olduğunu ifade etti. Acemoğlu, Türkiye'nin potansiyelini gerçekleştirmek için kurumsal reformların ve teknoloji, eğitim, işçi üretkenliğine yatırımın önemine dikkat çekti ve düşük kaliteli büyümenin devam etmesinin tehlikelerini vurguladı.
16 Haziran 2023

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan toplantıyı 'yapıcı ve samimi' olarak nitelendirdi. Toplantıda bankacılık sektörünün aktif ve pasif yönlerine dair konular ele alındı. Çakar, bankacılık sektörünün Türkiye'nin kalkınması için önemli olduğunu ve büyümenin finansmanında ana rol oynadığını belirtti. Bakan Şimşek ise yeni program çalışmaları kapsamında toplumun farklı kesimleriyle istişare edeceklerini ifade etti.
16 Haziran 2023

Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankaların yöneticileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ekonomi programı çalışmaları çerçevesinde toplumun bütün kesimleriyle istişare edeceklerini belirtti. Akmerkez'deki TBB yerinde basına kapalı olarak düzenlenen toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Şimşek, toplantının ardından yaptığı açıklamada, yatırım, ihracat, üretim ve istihdam noktasında güçlü bir modelle yola devam edeceklerini ifade etti.
16 Haziran 2023

Türk Tabipleri Birliği, kızamık hastalığının yayılmasının önüne geçmek için bir dizi önlem sıraladı. TTB Pandemi Çalışma Grubu üyesi Dr. Esin Şenol, 2023'ün ilk dört ayında kızamık ön tanısıyla 2005 kişinin incelendiğini ve 1440 tanının doğrulandığını belirtti. Aşısız ve eksik aşılı olguların çoğunlukta olduğu vurgulandı. Basın toplantısında, aşı kampanyalarının hızlandırılması, sağlık çalışanlarının bağışıklanması, toplumun bilgilendirilmesi ve sığınmacı-göçmen nüfusa yönelik koruyucu hizmetlerin artırılması gibi önlemler önerildi.
16 Haziran 2023

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın heykelini Bolu'nun en görünür yerine dikme teklifinde bulunmuştu. Erdoğan, heykel yerine ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapılmasını önererek bu teklifi reddetti. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Erdoğan'ın bu yanıtını kamuoyu ile paylaştı.
16 Haziran 2023

Eski kalkınma bakanı Müslüm Doğan, Twitter üzerinden 29 Ekim 2023'te genel af ilan edileceğini öne sürdü. Bu iddia, Türkiye'de cezaevlerinin doluluk oranları ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra cezaevi yapımına hız verilmesi bağlamında değerlendirildi. Diğer tweetlerde genel afın toplumsal barışa katkı sağlayacağı ve dar gelirliler için ücret artışlarına kaynak oluşturulması gerektiği belirtildi. Türkiye'de toplam 399 ceza infaz kurumu bulunmakta ve toplam kapasite 289 bin 974 kişi olarak açıklandı.
16 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi pozitif bir uzlaşı olarak tanımladı. İmamoğlu, CHP'deki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti ve bayram öncesi bu konuda bir açıklama yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin değişim ve dönüşüm sürecinde liderlik etmesi gerektiğini ve bu konuda Kılıçdaroğlu'nun önemli bir rol oynadığını vurguladı.
16 Haziran 2023

TFF 2'nci Lig'de Şanlıurfaspor'un şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından düzenlenen kutlamalarda, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, takımın başkanı Emin Yetim'den şampiyonluk kupasını alarak tartışma yarattı. Vali Ayhan'ın bu hareketi tepki toplarken, Yetim Twitter üzerinden yaşananları kamuoyu ile paylaştı ve valinin tutumunu saygısızlık olarak nitelendirdi. Şanlıurfaspor, Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek TFF 1'inci Lig'e yükselmişti.
16 Haziran 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim belirsizliğinin ardından piyasaların odaklandığı yeni ekonomi yönetimi ve politikaları konusunda TÜSİAD üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. TÜSİAD yönetimi, bankacılık sektörüne getirilen regülasyonlar ve normalleşme adımları hakkında önerilerini sundu. Şimşek, iş dünyasının görüşlerini dinleyerek teknik detayları not aldı. TÜSİAD YİK Başkanı ve Başkanı toplantının verimli geçtiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte TÜSİAD'ı eleştirdiği de hatırlatıldı.
16 Haziran 2023

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kötü muamele yasağını ihlal ettikleri yönünde karar verdiği altı polis hakkında kapatılan soruşturma, Bakırköy 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından yeniden açıldı. Müşteki Aydın Aydoğan'ın gözaltında kasten yaralanıp yaralanmadığının tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi gerektiği belirtildi. Aydoğan, 2013 Gezi Parkı eylemlerinde yaralandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve bu olaydan sonra polisler tarafından kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM'nin kararına rağmen soruşturmayı kapatan savcı, Aydoğan'ı muayene etmeyen bir doktoru tanık olarak dinlemişti.
16 Haziran 2023

Türkiye'de seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türk hisse senetlerine olan ilgisi arttı. Merkez Bankası verilerine göre, 9 Haziran haftasında yabancı yatırımcılar Türk hisse senetlerine 262 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek'in gelmesi ve Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın atanması, piyasalarda 'ortodoks' ekonomi politikalarına yönelik beklentileri güçlendirdi.
16 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran öncesinde göreve getirdiği danışman ve başdanışmanlarını görevden aldı. Bu kişiler arasında Kılıçdaroğlu'nun ülkücü danışmanları da bulunuyor. Görevden alınanlar arasında miting organizasyonları ve medya ilişkilerini yürüten isimler de var. Parti içinde 'değişim' talepleri sonrası bu hamle, Kılıçdaroğlu'nun parti yönetimindeki değişiklikleri sürdürdüğünü gösteriyor.
16 Haziran 2023

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 10 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamayan kulübün mevcut başkanı Ali Koç ve yönetimini eleştirerek istifaya çağırdı ve olağanüstü genel kurul talebinde bulundu. Yıldırım, Koç'un yönetim anlayışını eleştirerek, başarısızlıkları kabul etmeme ve hayali düşmanlar yaratma eğiliminde olmakla suçladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin mali destek konusunda kimseye muhtaç olmadığını ve başkanlığın zenginlikle alınmadığını vurguladı. Yıldırım, kulübün geleceği için genel kurul üyelerini mevcut yönetimin icraatlarını değerlendirmeye çağırdı.
16 Haziran 2023

Merkez Bankası verilerine göre, 26 Mayıs haftasında Türk Lirası vadeli mevduat hesaplarındaki üç aylık faiz oranları yüzde 33,88 iken, 2 Haziran haftasında yüzde 37,39'a yükseldi. 9 Haziran haftasında ise bu oran yüzde 39,42'ye ulaştı. Bankacılık kaynaklarına göre geçen hafta bazı bankaların TL mevduat hesaplarına uyguladığı faiz oranları yüzde 47'ye kadar çıktı.
16 Haziran 2023

Türk Telekom, Brand Finance'in 'Türkiye'nin En Değerli Markaları' araştırmasına göre marka değerini yüzde 50 oranında kaybederek 18'inci sıraya düştü. Şirketin hisselerinin çoğunluğu Türk Varlık Fonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aitken, yönetim kurulunda birden fazla maaş alan AKP'li isimler bulunuyor. Bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut ve beş bakan yardımcısı yer alıyor. CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yönetim kurulu üyelerinin aylık yaklaşık 40 bin TL maaş aldığını ifade etti.
16 Haziran 2023

Merkez Bankası'nın haziran ayında gerçekleştirdiği piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu TÜFE artış beklentisi %38,55 olarak belirlendi. Dolar/TL kuru için yıl sonu beklentisi 26,18 iken, 12 ay sonrası için bu beklenti 28,99'a yükseldi. Ayrıca, cari işlemler açığı beklentisi de artarak 40,3 milyar dolar oldu. Merkez Bankası'nın eski başekonomisti Hakan Kara, ankete daha gerçekçi tahminlerde bulunan katılımcıların dahil edilmesi gerektiğini önerdi.
16 Haziran 2023

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, Türkiye'de ilk beş ayda elde edilen vergi gelirlerinin yaklaşık yüzde 10'unun otomotiv sektöründen alınan ÖTV'den geldiğini açıkladı. Otomotiv pazarının yüzde 61 büyümesine rağmen, ÖTV gelirlerinin yüzde 177 arttığını belirten Şahin, yıl sonu hedeflerinin ve vergilerin daha da artacağı konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, yüksek vergilerin iç pazarın büyümesine engel olduğunu ifade ederken, hükümetin bu gelir kaleminden vazgeçmeye niyetli olmadığına dikkat çekiliyor.
16 Haziran 2023

Ticaret Bakanlığı, ürünlerin sipariş verildikten sonra zamlanması ve sonrasında 'stokta olmadığı' iddiasıyla iptal edilmesi üzerine harekete geçti. 2022'de 75 firma üzerinde inceleme yapılarak 46 firmaya 41 milyon lira ceza kesildi. 2023'ün ilk beş ayında ise altı firmaya 9 milyon lira ceza uygulandı ve altı firma hakkında daha inceleme başlatıldı.
16 Haziran 2023

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadelede TL'ye değer kazandırmanın doğru bir yol olmadığını ve güçlü liranın ihracatı olumsuz etkilediğini belirtti. Özilhan, makroekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini ve cari açık sorununun çözümü için geniş kapsamlı reformlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca, sermaye girişlerinin rezervleri güçlendirmek için kullanılması gerektiğini vurguladı.
16 Haziran 2023

Hakan Kara, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) açlık endeksinin asgari ücret belirlemede referans alındığını belirterek, asgari ücretin yüzde 28 ile 29,3 arasında artışla 10 bin 880 lira veya 11 bin lira olabileceğini öngördü. Eski çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücretin 500 dolar olması gerektiğini söylemesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın TL üzerinden konuşulması gerektiğini ifade etmesi gibi farklı görüşler de mevcut. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun ilk toplantısı sonuçsuz kaldı ve ikinci toplantı 19 Haziran'da yapılacak.
16 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hükümetin enflasyonla mücadelede maliye politikası, yapısal reformlar ve sektörel politikaları kullanmaya devam edeceğini ifade etti. Merkez Bankası'nın hükümetin belirlediği genel politikalar doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz politikalarında ciddi bir değişiklik olmadığını ve enflasyonu tek haneye düşürme kararlılığını dile getirdi. Ekonomide yeni bir model denemesi ve seçim öncesi para politikasında değişiklik yapılmaması, piyasa dışı düzenlemeler ve Merkez Bankası'nın TL'deki değer kaybını yavaşlatma çabaları anlatıldı.
16 Haziran 2023

AKP'nin kurucularından ve sonrasında CHP'ye geçen eski milletvekili Abdüllatif Şener, ikinci turda geçersiz oy kullandığını iddia ederek CHP'den istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak, Şener'in oy kullandığı sandıkta geçersiz oy bulunmadığı, 321 geçerli oydan 57'sinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, 264'ünün ise Kemal Kılıçdaroğlu'na gittiği sandık tutanağından anlaşılmıştır. İlk turda ise Şener'in Sinan Oğan'a oy verdiğini belirtmesine rağmen, Zafer Partisi'ne 11 oy çıktığı ve Şener'in 'Meclis için oy kullanmadım' demesiyle Oğan'a verdiği oyun da doğru olmayabileceği belirtiliyor.
16 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

Eski çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücretin 500 dolar olması gerektiğini belirtmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bu fikre karşı çıkarak Türk Lirası ile konuşulması gerektiğini ifade etti. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun ilk toplantısı sonuçsuz kaldı ve ikinci toplantı 19 Haziran'da yapılacak. Yılmaz, asgari ücret görüşmelerinin bayramdan önce sonuçlanmasını beklemediğini ve uzlaşma umduğunu belirtti. Ayrıca, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını ve bu düzenlemenin Meclis'e sunulacağını söyledi.
16 Haziran 2023

Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul'da olumlu bir hava esmeye başladı. Piyasalar, yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımlara ve izleyeceği politikalara odaklanırken, bazı şirketler hisse geri alımına devam ediyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş., Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli üç şirket kendi hisselerini geri aldı.
16 Haziran 2023

İstanbul'un yeni valisi Davut Gül, LGBTİ+ topluluğuna yönelik etkinlik ve gösterilere izin verilmeyeceğini belirtti. Kadıköy kaymakamlığı, Lambdaistanbul'un çay etkinliğini yasakladı ve geçen hafta 'Pride' filmi gösterimine katılanlar gözaltına alındı. Vali Gül, aile kurumunu tehdit eden faaliyetlere izin verilmeyeceğini ve izinsiz gösterilere müsaade edilmeyeceğini Twitter üzerinden duyurdu.
16 Haziran 2023

Döviz kurlarındaki artış, kur korumalı mevduatın maliyetini yükseltiyor. Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş'a göre, haziran ayında bütçeden yapılacak kur farkı ödemeleri 70-75 milyar lira, Merkez Bankası'na ise 75-80 milyar lira arasında bir yük getirebilir. Geçen yılın mart ayından bu yılın mayısına kadar olan 17 ayda bütçeden kur farkı olarak toplam 97 milyar lira ödendiği belirtiliyor.
16 Haziran 2023

Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi Türkiye'ye davet ettiğini açıkladı. İki liderin görüşme yeri olarak Ankara veya Kahire'yi belirleyecekleri ifade edildi. Türkiye, 2013 yılında Mısır'da gerçekleşen darbe sonrası ilişkileri kesmiş ve elçisini geri çekmişti. Erdoğan ve Sisi, 2022 Dünya Kupası sırasında Katar'da bir araya gelmiş ve ilişkilerin geliştirileceği yönünde sinyaller verilmişti.
16 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Türkiye'nin elektronik seçim sistemine geçiş yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. ABD, Estonya, İsviçre, Kanada ve Brezilya gibi ülkelerde uygulanan elektronik seçim sistemi sayesinde oylar elektronik aygıtlarla toplanıp hızlıca değerlendiriliyor. Yener, yerel seçimlerden sonra elektronik seçimlerle ilgili çalışmaların başlayabileceğini ve e-Devlet uygulaması üzerinden oylama yapılabilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.
16 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, kur korumalı mevduat sisteminin (KKM) ani bir şekilde sonlandırılmasının planlanmadığını, bunun yerine aşamalı bir geçiş yapılacağını ve bu konuda endişe edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, KKM'nin yıl sonunda sona ermeyebileceğini ve bu durumun şartlarının tartışılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türk lirası cinsi tasarruf enstrümanlarını cazip hale getirerek döviz tasarruflarının önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.
16 Haziran 2023

Sermaye Piyasası Kurulu, sekiz şirketin toplamda 2 milyar 509 milyon lira değerindeki borçlanma aracı ihracı ve dört şirketin toplam 575 milyon 335 bin 775,04 lira değerindeki bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı. Ayrıca, SPK, belli başlı şirketlerin pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak iki kişiye toplamda yaklaşık 1,2 milyon lira tutarında idari para cezası uyguladı. Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 26 internet sitesine erişim engeli getirilmesi kararı da alındı.
16 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde iki ile dört derece arasında artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
16 Haziran 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Temmuz 2023 tarihinde başlaması planlanan yaz tatili, alınan kararla ertelendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, TBMM'nin tatil süresi uzatılarak çalışmalarına devam etmesi kararlaştırıldı. Bu karar, TBMM Genel Kurulu'nun 13 Haziran 2023 tarihli oturumunda alındı.
16 Haziran 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Alaşar Mahallesi Yeni Yalova Bulvarı kenarında hareketsiz yatan bir erkek cesedi bulundu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Yapılan ilk incelemede, yerde yatan kişinin öldüğü anlaşıldı ve yol kenarında araç parçaları bulunması, kişinin bir araç çarpması sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Ceset, adli tıp morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı kararıyla, 6772 sayılı kanun kapsamında çalışan kamu işçilerine 2023 yılında verilecek ilave tediye ödemelerinin tarihleri belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, işçilere yapılacak ek ödemenin birinci yarısı 23 Haziran'da, ikinci yarısı ise 18 Aralık'ta ödenecek. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.
16 Haziran 2023

Türkiye'de, özellikle İstanbul'da kızamık vakalarının artması üzerine Türk Tabipleri Birliği ve diğer üç sağlık kuruluşu ortak bir açıklama yaparak duruma dikkat çekti. Açıklamada, kontrolsüz göçmen girişleri, pandemi döneminde aşılama problemleri ve aşı tereddüdünün artışa katkıda bulunduğu belirtildi. Önerilen önlemler arasında tüm döküntülü hastaların kızamık yönünden değerlendirilmesi, belirli yaş gruplarına aşı yapılması, mülteci ve göçmen nüfusun aşılanması, deprem bölgesinde aşılama çalışmalarının yapılması ve toplumun aşı konusunda bilgilendirilmesi yer aldı.
16 Haziran 2023
İşaretlediklerim