İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görev süresi hakkında konuştu. Soyer, Kılıçdaroğlu'nun yerel seçime kadar görevinin başında kalacağını ifade etti. Ayrıca, 2019 seçimlerinin kazanılmasının mimarı olarak Kılıçdaroğlu'nu gösterdi ve gelecek seçime de onun stratejisi ile gidilmesi gerektiğini belirtti.
25 Haziran 2023

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) İnsan Hakları Kolu, 26 Haziran İşkence Görenlerle Dayanışma Günü dolayısıyla ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, işkencenin sistematik bir devlet pratiği olarak varlığını koruduğu belirtildi ve işkenceyi önleme yükümlülüğünün devletlere ait olduğu vurgulandı. İşkenceyi ortadan kaldırmak için bir an önce cezasızlık politikalarına son verilmesi talep edildi.
25 Haziran 2023

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD), Thüringen eyaletine bağlı Sonneberg'deki seçimleri kazanarak ilk kez bir kaymakamlık seçimini kazandı. AfD'nin adayı Robert Sesselmann, oyların 52,8'ini alarak ülkenin ilk aşırı sağcı kaymakamı oldu. Bu sonuç, AfD'nin kuruluşundan 10 yıl sonra ilk üst düzey bir makamı kazandığı anlamına geliyor.
25 Haziran 2023

Yunanistan'da yapılan genel seçimlerde Kiryakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi, yüzde 40,56 oy oranıyla 300 sandalyeli meclise 158 milletvekili göndermeye hak kazandı. Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yüzde 17,83 oyla 47 sandalye kazandı. Seçimlere katılım oranı yaklaşık yüzde 53 oldu. Yeni Demokrasi Partisi, tek başına iktidara gelmek için gereken 151 sandalye sayısını aştı.
25 Haziran 2023

Şırnak'ta Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), uyuşturucu satışı yaptığı gerekçesiyle bir şüpheliyi takibe aldı. Yaklaşık bir aylık takip sonucunda, şüpheli H.A'nın aracında 200 gram sentetik uyuşturucu bulundu. Gözaltına alınan ve Beytüşşebap ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinin müdürü olduğu belirlenen H.A, adli makamlarca tutuklandı.
25 Haziran 2023

11'inci İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne polis müdahale etti ve onlarca kişi gözaltına alındı. İzmir Valiliği, 'genel ahlakı koruma' gerekçesiyle Onur Haftası kapsamında İzmir'de düzenlenecek etkinlikleri yasaklamıştı. Yürüyüşe katılmak için toplanan kitleyi polis ablukaya aldı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gamze Şimşek ve dört avukat da bulunuyor.
25 Haziran 2023

Türkücü Yavuz Bingöl, Şanlıurfa'da düzenlenen bir konserinde seyirci sayısının az olması nedeniyle sahneden indi ve konserini iptal etti. Bingöl, sahneden inerken dinleyicilerden özür diledi. Daha sonra Instagram hesabından bir açıklama yapan Bingöl, konserin bayram sonrasına ertelendiğini belirtti, ancak iptal etme gerekçesini açıklamadı.
25 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya'daki paralı asker şirketi Wagner'in 'silahlı isyanı' ve sonrasında yaşanan gelişmeler ele alındı. Ayrıca İsveç'in NATO üyeliği ve Türkiye'nin bu konudaki tutumu, F-35 ve F-16 konuları da görüşüldü. Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine karşı yapıcı tutumu devam ettiği, ancak PKK/PYD/YPG yanlılarının bu ülkede serbestçe eylem düzenlemesi durumunda, yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamının olmadığı ifade edildi.
25 Haziran 2023

Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen bir maden ocağında 21 Haziran'da meydana gelen göçükte ağır yaralanan 33 yaşındaki Uğur Bıyıklı, dört gün sonra tedavi gördüğü Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bıyıklı'nın eşi hamile olup, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü doğum yapacağı öğrenildi.
25 Haziran 2023

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ele geçirmeye çalışırken, Wagner adlı paralı asker grubunun isyanı nedeniyle Moskova'yı korumak zorunda kaldığını belirtti. Blinken, bu durumun Putin'in otoritesini sorguladığını ve gerçek çatlakları ortaya çıkardığını ifade etti. Ayrıca, ABD'nin temel odağının Ukrayna olduğunu ve Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kendini korumak ve işgal edilen toprakları geri almak için ihtiyaçlarını sağlamaya odaklandıklarını belirtti.
25 Haziran 2023

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib'de düzenlediği hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 9 sivil hayatını kaybetti, 30 sivil yaralandı. Saldırılar, Lazkiye'deki Hımeymim Hava Üssü'nden havalanan üç Rus savaş uçağı tarafından gerçekleştirildi. Yaralılar hastanelere nakledilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
25 Haziran 2023

21'inci Onur Yürüyüşü, polis engellemelerine rağmen İstanbul Şişli'de gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar Nişantaşı'nda buluşarak basın açıklaması yaptı ve sokaklara yayıldı. Yürüyüş komitesinin dağılma çağrısının ardından polis, dağılan LGBTİ+ hak savunucularını ve yürüyüşü takip eden basın emekçilerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişi sayısı 60'a ulaştı. Yürüyüş öncesi ve sırasında İstanbul Valiliği'nin yasağı nedeniyle bazı metro istasyonları işletmeye kapatıldı.
25 Haziran 2023

Özel okulların fiyatlarına yapılan zamlar yüzde yüzü aştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği yüzde 65 zam sınırı sadece ara kayıtlarda geçerli olabildi. Sektör temsilcileri, okul ücretlerindeki zammın enflasyonla ilgili olduğunu belirtirken, veliler özel okul ücretlerinde bir düzenleme yapılmasını talep ediyor. Türk Eğitim Derneği Başkanı, öğretmenlerin yaşayabilmesi için en az yüzde 80 zam yapılması gerektiğini ifade etti.
25 Haziran 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde beş ay önce doğa yürüyüşüne çıkan ve kaybolan ünlü oyuncu Julian Sands'ı arama çalışmalarında insan kalıntıları bulundu. Kemikler, kimlik tespiti için adli tıp ofisine gönderildi. Sands'ın kaybolduğu bölgede bulunan kemiklerin, oyuncuya ait olup olmadığı bir hafta içinde açıklanacak.
25 Haziran 2023

İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde son üç günde toz fırtınası nedeniyle 330 kişi hastanelere kaldırıldı. Hastanelere kaldırılan 273 kişi taburcu edildi, 57 kişinin tedavisi devam ediyor. Sistan-Beluçistan Meteorolojik Tahmin ve Uyarı Merkezi, toz fırtınasının pazartesi gününe kadar devam edeceğini ve rüzgarın hızının saatte 100 kilometreye ulaşacağını tahmin ediyor.
25 Haziran 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, Wagner grubunun isyanıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Musk'ın paylaşımına Belarus Dışişleri Bakanlığı, 'Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko sayesinde artık erkekler de biraz uyuyabilir' şeklinde yanıt verdi. Özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Prigojin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Rusya'da gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıklamıştı.
25 Haziran 2023

Dünya Kupası Finali'nde kuralları çiğneyerek sahaya inen ve FIFA tarafından hakkında soruşturma başlatılan Nusret Gökçe, bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağını belirtti. Gökçe, sahaya reklam amacıyla girmediğini, sahada en az bin kişi olduğunu ancak sadece kendisinin konuşulduğunu ifade etti. Gökçe'nin sahaya girişi ve kupayla fotoğraf çektirmesi uluslararası yankı uyandırmıştı.
25 Haziran 2023

Ali Atay, yönetmenliğini yaptığı ve fenomen haline gelen 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin oyuncu kadrosuyla ilk fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Ali Atay, Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Giray Altınok, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak ve İrem Sak yer alıyor. Film, 1 Haziran'da sete çıkmıştı ve hayranları tarafından merakla bekleniyor.
25 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Nurdağı ve İslahiye'deki 8. sınıf öğrencileri için sınavlı okullarda her şubeye iki ek kontenjanın ayrılacağını belirtti. Bu düzenlemenin diğer öğrencileri etkilemeyeceğini ve mağduriyet oluşturmayacağını ifade etti. Düzenleme ile ilgili detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak kılavuzda yer alacak.
25 Haziran 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ünlü sanatçı Özkan Uğur'un sağlık durumuna değindi. Koca, Uğur'un tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini belirtti ve olumlu gelişme haberlerini en kısa sürede verebilmeyi temenni ettiğini ifade etti.
25 Haziran 2023

Rapçi Nicki Minaj, Titanik enkazına turistik amaçla sefer düzenleyen ve beş kişinin ölümüne neden olan 'Titan' denizaltısına kişi başı 250 bin dolar ödenmesini eleştirdi. Minaj, bu durumu eleştirerek, bazı insanların hayatları boyunca çalışmalarına rağmen 250 bin dolar biriktiremediğini ve bu paranın bir denizaltıya atlayıp, içerisindeki hemen hemen herkesin öldüğü bir geminin enkazını görmeye gitmek için harcandığını belirtti. Minaj'ın bu sözleri bir kesimin tepkisini çekerken, bir kesim de Minaj'a hak verdiğini belirtti.
25 Haziran 2023

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ile TBMM'de kurulacak ortak grupta yer almayacağını duyurdu. Bu karar, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun DEVA Partisi ile birleşme modeli önerisine verilen olumsuz yanıt sonrasında geldi. DEVA Partisi, önerilen birleşme modelinin parti yönetiminde çift başlılık ve mesaj karmaşasına yol açacağı ve sürdürülebilir olmayacağı gerekçesiyle uygun bulunmadığını belirtti. Ancak DEVA Partisi'nin farklı seçenekleri görüşmeye açık olduğu da bildirildi.
25 Haziran 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Sonoma-Marin Panayırı'ndaki 'Dünyanın En Çirkin Köpeği' yarışmasını 'Scooter' adlı tüysüz Çin köpeği kazandı. Yedi yaşındaki Scooter, doğuştan ayakları geriye dönük olmasına rağmen, terapi ve özel bir araç yardımıyla yürümeyi başardı. Yarışma, 1970'lerden beri düzenleniyor ve sahiplenilen yavru köpeklere görünürlük kazandırmayı, tüm köpeklerin sevimli olduğunu hatırlatarak hayvan sahiplenmeyi desteklemeyi amaçlıyor.
25 Haziran 2023

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin ve savaşçıları, Rusya'nın Rostov-Na-Donu kentinden ayrıldı. Wagner'in Rostov-Na-Donu'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargahı binasından ayrılarak tüm askeri teçhizatını da şehirden çıkardığı görüldü. Ayrıca, Rusya Federal Karayolu Ajansı'ndan yapılan açıklamada, otoyollarda getirilen tüm kısıtlamaların kaldırıldığı bildirildi. Wagner'in kurucusu Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
25 Haziran 2023

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin (EMCDDA) 2022 raporuna göre, İstanbul metamfetamin kullanımında Avrupa'daki 106 merkez arasında 10'uncu, Adana ise 16'ıncı sırada yer alıyor. Türkiye'de ilk metamfetamin 2009'da İstanbul'da ve İran kaynaklı olarak görüldü. 2016-2021 arasında her geçen yıl yakalanan metamfetamin miktarı arttı. 2022'nin ilk yedi ayında yakalanan miktar 8 bin 600 kilograma ulaştı. Türkiye'de 2016'da yüzde 3,5 olan yatarak metamfetamin tedavisine başvuru oranı, 2021'de yüzde 15,5 oldu.
25 Haziran 2023

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, birleşme ve satın almalarla ilk halka arzlardaki artış nedeniyle 2020 ve 2021'de işe alımları artırmıştı. Ancak anlaşmalarla ilgili sürecin duraklaması ve satın alma ve birleşme anlaşmalarındaki düşüş nedeniyle düşen ücretlerden olumsuz etkilenmiş durumda. Bu nedenle banka, dünya genelinde genel müdürleri işten çıkarmaya başladı. İşten çıkarılacaklar arasında en az 125 genel müdür bulunuyor.
25 Haziran 2023

Şarkıcı Buray, 9 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde başlayacak olan yaz turnesine hazırlanıyor. Turne kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Bodrum, Çeşme, Altınoluk, Adana gibi birçok şehirde dinleyicilerle buluşacak. Biletler, Biletix ve Passo'da satışta.
25 Haziran 2023

Bir araştırmaya göre, açık göz rengine sahip kişiler, koyu renk göz rengine sahip kişilere göre daha yüksek alkol bağımlılığı riski taşıyor. Araştırmacılar, binlerce alkol bağımlısının veri tabanı üzerinde yaptıkları araştırmada bu ilginç keşfi yaptılar. Yeşil ve mavi gözlü insanların alkol bağımlılığı riski daha yüksekken, siyah ve kahverengi gözlü insanların riski oldukça düşük.
25 Haziran 2023

Şarkıcı Melek Mosso, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri'nde sahne aldı. Konserin ardından CHP'li Muratlı Belediye Başkanı Nabi Tepe, sahneye çıkarak Melek Mosso'ya çiçek verdi ve sarılmak istedi. Mosso, 'Sonra sıkıntı olmasın' diyerek AKP'li başkanı hatırlattı. Daha sonra Mosso ve Tepe birbirlerine sarıldı.
25 Haziran 2023

Türkiye'nin uluslararası arenada 'Turkey' yerine 'Türkiye' isminin kullanılması talebi birçok ülkede karşılık bulmadı. Bu talep, NATO, Avrupa Birliği, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar tarafından kabul edildi. Ancak ABD, Britanya, Katar ve Rusya gibi ülkeler bu talebe tam olarak olumlu yanıt vermedi ve 'Turkey' ismini kullanmaya devam etti.
25 Haziran 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri nedeniyle İstanbul'da bazı metro hatları kapatıldı. M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacak. İstanbul LGBTİ+ Komitesi, etkinlikler için Taksim'e çağrı yapmıştı.
25 Haziran 2023

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, konut aidatlarına yüzde 30 zam beklenildiğini belirtti. Son bir yılda İstanbul'da aidatlar ortalama yüzde 77, bazı sitelerde ise yüzde 150 artış gösterdi. Asgari ücret artışı ve diğer faktörlerle birlikte aidat tutarlarında yaklaşık yüzde 30'luk bir artış bekleniyor. Bu durum, konut sahipleri ve kiracılar için ek bir maliyet yaratacak.
25 Haziran 2023

Merkez Bankası, bankaların bilançolarındaki Türk Lirası ağırlığı yükümlülüğünü yüzde 60'tan yüzde 57'ye indirdi. Ayrıca, yükümlülüğünü yerine getiremeyen bankalar için menkul kıymet tesisi oranı yüzde 10'dan yüzde 5'e çekildi. Bu düzenlemeler, yeni ekonomi yönetiminin göreve gelmesi ve 'liralaşma' adı altında yapılan düzenlemelerin akıbetinin merak edilmesiyle birlikte geldi.
25 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,96 kazançla 5.582,75 puandan tamamladı. Aynı dönemde altın ve dolar da değer kazandı. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 4,37 artışla 1.554 liraya, doların satış fiyatı ise yüzde 6,08 değer kazanarak 25,0710 lira oldu. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında en çok yükselen yüzde 12,76 ile Mavi Giyim ile Borusan Yatırım ve Pazarlama oldu.
25 Haziran 2023

Aksaray'ın Laleli Mahallesi'nde bir sulama kanalında 40 yaşlarında bir kadın cesedi bulundu. Vatandaşların durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kadının kimliği henüz belirlenemedi ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
25 Haziran 2023
İşaretlediklerim