Dünya Bankası'nın yeni raporunda, ülkelerin doğal kaynakları daha verimli kullanmaları durumunda iklim değişikliği, ekonomik verimlilik, gıda ve su güvenliği, sağlık gibi küresel sorunların çözülebileceği belirtildi. Rapor, doğal kaynakların kullanımında büyük verimlilik boşlukları olduğunu ve bu boşlukların kapatılmasının dünyanın acil ekonomik ve çevresel sorunlarını çözebileceğini vurguladı. Ayrıca, arazi, su ve diğer doğal kaynakların daha iyi tahsisinin ve yönetiminin, dünya genelinde tarım, otlatma ve ormancılık gelirinde yıllık yaklaşık 329 milyar dolarlık artış ve 2050 yılına kadar dünyayı beslemeye yeterli ek gıda üretimi sağlayabileceği ifade edildi.
27 Haziran 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, temmuz-eylül döneminde 270 milyar liralık iç borçlanma yapmayı planlıyor. Bu dönemde 354,8 milyar liralık iç borç servisine karşılık bu borçlanma gerçekleştirilecek. Temmuz, ağustos ve eylül aylarında sırasıyla 94 milyar, 96 milyar ve 80 milyar liralık iç borçlanma yapılması öngörülüyor. Bu borçlanmanın bir kısmı piyasadan, bir kısmı ise kamuya satışlardan oluşacak.
27 Haziran 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerden etkilenen 850 bin bağımsız birimin yeniden yapılması gerektiğini ve maddi hasarın 100 milyar dolar olduğunu belirtti. Bakan, fay hattı olan yerlerde yapı yasağı getirileceğini ve bu durumun isteğe bağlı olmadığını ifade etti. Ayrıca, 170 bin bağımsız birimin ihalesinin yapıldığını ve bu sayının 300 bine çıkacağını, bir sene içerisinde teslim edileceğini söyledi.
27 Haziran 2023

ABD, Ukrayna'ya karşı taarruz operasyonlarını desteklemek üzere yarım milyar dolar değerinde askeri yardım sağlayacağını duyurdu. Yardım paketi, mayın temizleme ekipmanları, zırhlı araçlar, topçu mühimmatı ve Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) için ek mühimmatı içeriyor. Ayrıca, roket saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirecek ek mühimmat da pakete dahil. Bu, ABD ordusunun kendi envanterinden Ukrayna'ya 41'inci kez yaptığı askeri yardım oldu.
27 Haziran 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun konuşmasını eleştirdiği bir program nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Yanardağ, ifadesinde, Anayasa'nın teminat altına aldığı basın ve ifade özgürlüğü kapsamında beyanlarda bulunduğunu ve kamuoyunu bilgilendirme ve aydınlatma görevini yerine getirmeye çalıştığını belirtti. Yanardağ, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve durumunun ironi ve gazetecilik faaliyeti olduğunu ifade etti.
27 Haziran 2023

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeğiyle başından vurulup hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesinin açtığı davada Türkiye'ye yönelik mahkumiyet kararına yapılan itirazı reddetti. AİHM, Berkin'nin ölümüyle ilgili Türkiye'de yetkililerin sorumlularla ilgili etkili bir soruşturma yapmamasının insan hakları ihlali teşkil ettiği görüşüne varmıştı. Türkiye'nin davayı Büyük Daire'ye götürme talebi de reddedildi.
27 Haziran 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklama kararını veren İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hâkimi Ramazan Çiçek'in geçmişte verdiği kararlar da gündeme geldi. Çiçek, 'kara para aklama' suçlamasıyla ABD'de soruşturulan işadamı Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlığına el konulması ve yurt dışına çıkış yasağını kaldıran hâkim olarak biliniyor. Ayrıca, Cumhuriyet gazetesi davasına bakan İstanbul 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin üyesiydi ve Fethullahçı yapıya mensup hâkim ve savcıyı saklayan kişiyi tahliye eden hâkimlerden biriydi.
27 Haziran 2023

ABD Temsilciler Meclisi, gizlilikle ilgili endişeler nedeniyle, yapay zeka dil modeli ChatGPT'nin kullanımını sınırlandırdı. Temsilciler Meclisi İdari İşler Müdürü'nün bir uyarı notuna göre, milletvekilleri ve tüm meclis çalışanları, yalnızca, kurum verilerinin korunması için gerekli gizlilik özelliklerine sahip olan ChatGPT'nin 'ChatGBT Plus' versiyonunu kullanabilecek. Uygulamada sadece hassas olmayan verilerin kullanılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, gizlilik ayarları etkinken kullanılması tavsiye edilen ChatGPT'nin metin yazılan butonuna, daha önce kamuya açık hale getirilmemiş herhangi bir metnin yapıştırılmaması uyarısı yapıldı.
27 Haziran 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervlerinin geçen hafta tarihin en büyük haftalık artışını kaydettiğini belirtti. Şimşek, rasyonel politikalara dönüşün kademeli olarak devam edeceğini ve rezervleri daha da güçlendirmek için Türkiye'ye ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti. Ayrıca, TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceklerini ve Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatacaklarını duyurdu.
27 Haziran 2023

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1'de yayınlanan bir programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın tutuklanmasını eleştirdi ve 'algı yönetimi' sonucu tutuklandığını belirtti. Yanardağ'ın tutuklanması, AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' sözlerini eleştirdiği bir programdan bir bölümün, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşılması sonucu gerçekleşti. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 hakkında inceleme başlattıklarını belirtti.
27 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Haziran'da açılışını yaptığı 'Ortadan Başlamak' isimli sergi, bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' yapıldığı iddiasıyla hedef gösterildi ve saldırı girişiminde bulunuldu. Sergi, sosyal medyada çıplaklık içeren ve polis düşmanlığı yapan fotoğrafların yer aldığı, LGBTİ+ propagandası yapıldığı ve sosyalizmi öven filmler gösterildiği iddialarıyla eleştirildi. Saldırı girişimi nedeniyle sergi geçici süreliğine ziyarete kapatıldı.
27 Haziran 2023

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan bir rapora göre, Türkiye nüfusa göre kişi başına en fazla mahkum ve tutuklunun olduğu ülke. 31 Ocak 2022 itibarıyla Türkiye'deki cezaevlerinde 303 bin 945 mahkum veya tutuklu bulunuyor. Bu sıralamada Türkiye'yi İngiltere, Polonya, Fransa, Almanya, İtalya, Ukrayna ve İspanya izliyor. Ayrıca, Türkiye'de 100 bin kişi içinde 355 kişi cezaevinde bulunuyor.
27 Haziran 2023

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu, futbolda antisemitizmle mücadele amacıyla bir niyet beyanı imzaladı. Bu çerçevede, Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan 'Heil Hitler' selamına atfen İtalyan alfabesinin 8'inci harfi olan 'H'ye karşılık '88' sayısını sembol olarak kullanan futbolcuların bu sayıyı forma numarası olarak alması yasaklandı. Bu karardan Serie A'da oynayan iki oyuncu etkilenecek. Ayrıca, taraftarların da Nazizmi çağrıştırabilecek sembolleri kullanması ve antisemitik tezahüratlar yapılması durumunda maçın durdurulması gibi yaptırımlar getirildi.
27 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da dün rekor kıran hisse senetleri arasında bugün BRYAT ve TKNSA tavan yaptı. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından borsadaki yükseliş devam ediyor. Bugün en çok kazandıran hisseler BRYAT, TKNSA, VESTL, ODAS ve KONYA oldu. En çok düşen hisseler ise GLYHO, HALKB, SAHOL, GARAN ve VAKBN oldu.
27 Haziran 2023

56 yaşındaki Çinli milyoner Liang Shi, ülkesinin zorlu üniversite giriş sınavında 27. kez başarısız oldu. 1983'ten bu yana aynı sınava giren Liang, bu seferki sonucun hayal kırıklığı olduğunu ve üniversiteye gitme hayalini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinden şüphelendiğini belirtti. Liang, 1983'te ilk denemesinde başarısız olduktan sonra farklı işlerde çalıştı ve kendi işini kurdu. 2001 yılında yaş sınırının kaldırılmasıyla tekrar sınava girmeye başladı.
27 Haziran 2023

TELE1 Genel Yayın Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma sonucunda tutuklandı. Yanardağ'ın, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' sözlerini eleştirdiği programdan bir bölüm, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. Bu paylaşım sonrası Yanardağ hedef haline gelmiş ve Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.
27 Haziran 2023

İstanbul Şişli'deki LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan beş kişi, sınır dışı edilmekle karşı karşıya. Gözaltına alınanlar arasında İran, Libya, Rusya, Portekiz ve Avustralya'dan kişiler bulunuyor. İranlı bir mülteci, ülkesine gönderilmesi durumunda idam cezası ile karşı karşıya olabilir. Gözaltına alınanlar arasında yaralı bir kişi de bulunuyor ve avukatlarına ve tedavi hakkına erişim sağlayamıyorlar.
27 Haziran 2023

Seçim sonrası kurdaki rekor artışlar otomobil fiyatlarında zam fırtınasına neden oldu. Kurlar, Merkez Bankası’nın beş gün önceki faiz kararının yetersiz bulunmasıyla fırlamaya devam etti. Bu durum sonucunda SEAT, Ibiza, Leon ve Arona modellerine yüzde 10,5 zam yaptı.
27 Haziran 2023

Edebiyat dergisi Notos, ekonomik nedenlerle ülke genelindeki dağıtımını durdurduğunu duyurdu. Dergi, artık sadece belirli bir grup kitapçıda bulunacak. Notos, bu kararın geçici bir önlem olduğunu ve ekonomik koşullar düzeldiğinde ülke genelinde dağıtıma geri dönmeyi umduklarını belirtti.
27 Haziran 2023

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye'de boşanmış kadınların tekrar evlenebilmesi için 300 gün beklemesi gerektiğini belirten yasal düzenlemeyi 'doğrudan bir cinsiyet ayrımcılığı' olarak değerlendirdi. AİHM, bu uygulamanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini belirtti. Mahkeme, bu uygulamanın doğrudan bir cinsiyet ayrımcılığı anlamına geldiğini ve 'soy kütüğünde karışıklık olmasını' önlemek gibi bir amacın, modern toplumda yeri olmadığını belirtti.
27 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında rüşvet iddialarını içeren bir haber yapan Reuters haber ajansının abonelikleri, TürkMedya ve Albayrak Medya tarafından feshedildi. Reuters, Bilal Erdoğan'ın adının geçtiği bir rüşvet planını incelediğini iddia etmişti. Bu haberin ardından AKP'li yöneticiler ve hükümete yakın medya grupları Reuters'ı yalan haber yapmakla suçladı ve iddiaları reddetti.
27 Haziran 2023

Çevre aktivistleri, Muğla'nın Marmaris ilçesi Kızılbük'te Sinpaş GYO'nun denize foseptik atık için boru hattı döşediğini iddia etmişti. Sinpaş GYO, bu iddiaları reddetti ve boruların kanalizasyon hattı değil, basınçlı 'HDPE' hatları olduğunu, foseptikle ilgisi olmadığını belirtti. Şirket, boruların ileride tesis edilecek olan denizden su alma yapısına bağlanacağını ve su ihtiyacını karşılamak üzere deniz suyu tedariği için kullanılacağını ifade etti.
27 Haziran 2023

Netflix, Titanik'in enkazına turistik amaçla sefer yaparken patlayan ve beş kişinin ölümüne yol açan 'Titan' denizaltısı faciasının ardından James Cameron'un 'Titanik' filmini yeniden kütüphanesine ekledi. Bu durum, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi ve Netflix'in Titan ölümlerinden faydalanmaya çalıştığı iddia edildi. Ancak, Variety'nin aktardığına göre, 'Titanik'in Netflix'e geliş zamanının bir tesadüf olduğu ve yayıncı kuruluşun lisans anlaşmalarının çok önceden yapıldığı belirtildi.
27 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınan Yeşil Vadi Spor Tesisi, 10 yıllığına AKP'li Ümraniye Belediyesi'ne verildi. İBB seçimlerini Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasıyla tesis, otizm ve down sendromlu çocukların yararlanması için iki kültür merkezi ve bir spor yerine dönüştürülmüştü. Ancak, AKP'li üyelerin İBB Meclisi'ne sunduğu teklif ile tesisin İBB'den alınarak tekrar Ümraniye Belediyesi'ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesi kararı alındı. İBB CHP Grup Başkan Vekili Tarık Balyalı, bu tesisin daha önce sadece AKP'li milletvekili ve üst düzey yöneticilerin yararlandığını belirtti.
27 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da ilk yarıyıl dalgalanmalarla geçti ve BIST-100 endeksi 5760 seviyesine ulaşarak tarihi rekorunu kırdı. Ancak, endeksin yılbaşından bu yana TL bazında sağladığı getiri yüzde 3 oldu. Uzmanlar, kısa vadede borsada 6000 ve üstü seviyelerin görülmesini bekliyor. Bu durumda otomotiv, havacılık ve çimento sektörlerinin ön plana çıkabileceği belirtiliyor.
27 Haziran 2023

Gezi Parkı protestoları nedeniyle 18 yıl hapse mahkum edilen gazeteci ve sinemacı Çiğdem Mater, hapishanedeki kadınların zorluklarına dair bir yazı kaleme aldı. Yazısında, regl olduğunda 'ped' yerine 'tampon' kullanmak istediğini ancak cezaevine gelen erkek kadın doğum doktorunun 'Türk kadını tampon kullanmaz' diyerek isteğini reddettiğini belirtti. Gazeteci Rebekka Endler, Twitter hesabından Mater'in yazısını paylaşarak dayanışma mesajı verdi ve Mater'in siyasi ve sanatsal çalışmaları nedeniyle hapsedildiğini ifade etti.
27 Haziran 2023

Yunanistan'da genel seçimleri kazanan Başbakan Kiryakos Miçotakis'in yeni kabinesi açıklandı. Dışişleri Bakanlığı'na Yorgos Yerapetritis getirildi. Yerapetritis, son yıllarda Ankara-Atina hattında tansiyonun yükseldiği dönemlerde yaptığı açıklamalarla bilinen bir isim. Yerapetritis'in atanması, Türkiye-Yunanistan ilişkileri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
27 Haziran 2023

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Wagner paralı savaşçı grubunun lideri Yevgeniy Prigojin'e yönelik silahlı isyan nedeniyle açılan ceza davasının kapatıldığını duyurdu. İsyancıların suç içerikli eylemlerinden vazgeçtiği belirtildi. Wagner'e ait askeri teçhizatın Rusya Silahlı Kuvvetlerine devredilmesi yönünde hazırlıkların devam ettiği bildirildi. Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
27 Haziran 2023

Britanya'da 13 yaşındaki Toby Page, sıcak hava nedeniyle şort giyme izni verilmeyen okulunu etek giyerek protesto etti. Farlingaye Lisesi'nde erkek öğrencilerin tüm yıl boyunca pantolon giymesi zorunlu. Toby'nin annesi, oğlunun bu hareketiyle okul formasıyla ilgili kuralları yeniden tartışmaya açmak istediğini belirtti. Okul yönetimi, standard forma kuralının uygulandığını ve ebeveyn şikayetlerinin dikkate alınacağını ifade etti.
27 Haziran 2023

Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasında sıfır stopaj uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek. Bu uygulama, TL'nin yabancı paralar karşısında değer kaybını yavaşlatmak amacıyla Aralık 2021'de başlatılmıştı. KKM hesaplarındaki kazançlardan stopaj alınmazken, normal TL mevduatında stopaj uygulanıyor. KKM hesaplarındaki toplam tutar 2,63 trilyon lira olarak belirtiliyor.
27 Haziran 2023

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi tatil beldelerine ve memleketlerine gitti. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde yüzde 70'lere çıkan trafik yoğunluğunun yüzde 2'ye düşmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik akışı sabah saat 9-10 arasında yüzde 2'ye düştü. Normalde yoğun trafik olan bölgelerde ve toplu taşıma istasyonlarında da sakinlik gözlendi.
27 Haziran 2023

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), haziran ayı için dört kişilik aile için açlık sınırını 10 bin 373 lira, yoksulluk sınırını ise 33 bin 789 lira olarak hesapladı. Ayrıca bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 13 bin 471 lira olarak belirlendi. Gıda fiyatlarındaki değişimler ve diğer yaşam maliyetleri bu hesaplamaları etkiledi.
27 Haziran 2023

Barbie'nin ikonik 'Rüya Evi', yenilenmiş haliyle Airbnb üzerinden kiralanabilecek. Kısa süreli konaklama hizmeti sunan Airbnb, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde iki kişiyi tek gecelik konaklamalar için ağırlayacağını belirtti. İlan, 17 Temmuz'da TSİ 10:00'da açılacak ve seçilen kişiler, Barbie evinde ücretsiz bir gece geçirmek için yanında bir arkadaşını da getirebilecek. Evin yenilenmesi, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünü paylaştığı yeni 'Barbie' filminin çekimleri için yapıldı.
27 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını yaparken, İndeks Bilgisayar, MLP Sağlık Hizmetleri ve Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olmak üzere üç şirket hisselerini geri aldı. Şirketlerin hisse geri alımı, borsanın rekor kırdığı bir günde gerçekleşti.
27 Haziran 2023

Koç Üniversitesi ekonomi profesörü Selva Demiralp, Türkiye'nin faiz artışının eski politikalardan keskin bir dönüş anlamına gelmediğini belirtti. Demiralp, faiz artışının düşük tutulmasının kademeli bir artış patikasının parçası olabileceğini veya daha fazla faiz artışına izin çıkmadığının bir işareti olabileceğini ifade etti. Ayrıca, enflasyonla mücadelenin birincil öncelik olmadığını, ödemeler dengesi ile ilgili bir krizi önlemeye yönelik geçici bir programın ön planda tutulduğunu belirtti.
27 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,69 artışla günü 5.732,86 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Bu durumda en çok kazandıran hisse senedi Borusan Yatırım oldu. Diğer dikkat çeken hisseler arasında Eczacıbaşı İlaç, Türk Telekom, Europen Endüstri İnşaat ve Koza Altın İşletmeleri yer aldı.
27 Haziran 2023

Dolar ve avro kurlarında dün başlayan yükseliş bugün de sürüyor. Seçimlerden önce baskılanan döviz kurları, seçimlerden sonra serbest bırakıldı. Dolar/TL ve avro/TL kurları seçimlerden sonra hızla yükseldi. Dolar/TL güne 26,02, avro/TL ise 28,41 ile başladı. Piyasalar kapanırken dolar kuru 26,02, avro kuru ise 28,57 oldu.
27 Haziran 2023

Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri şirketi KPMG, ABD'deki çalışanlarının yüzde 5'ini işten çıkaracağını duyurdu. Şirket, bu yıl ikinci tur işten çıkarmalarını yapacağını belirtti. Şubat ayında yüzde 2'lik bir işten çıkarma gerçekleştiren şirket, bu kez tüm alanları etkileyecek bir işten çıkarma yapacak. Bu durumdan KPMG'nin ABD'deki 39 bin kişilik iş gücünden yaklaşık 1950 kişi etkilenecek.
27 Haziran 2023

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partide köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu ifade etti. Tezcan, genel başkan ve liderlik kadrosunun değişmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, parti stratejik olarak yeniden yapılanması gerektiğini ve yeni bir liderlik ihtiyacının olduğunu vurguladı.
27 Haziran 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin yerel seçimlerde başörtüsü oylaması yapmayı planladığını belirtti. Bu plan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü gündeme getirerek kadınların giyim kuşamının siyasetin tekelinden çıkarılacağını söylemesinin ardından ortaya çıktı. Ancak, 6 Şubat'taki depremler sonrası iktidarın bu planından vazgeçtiği belirtildi. Selvi, AKP'nin bu planı yerel seçimlerde uygulayabileceğini ve 'çifte sandık' olabileceğini aktardı.
27 Haziran 2023

Araştırma şirketi Kaiko'nun verilerine göre, Binance'in spot alım satım pazar payı, 19 Haziran'a kadar olan dönem için yüzde 56 olarak gerçekleşti. Bu oran, Ağustos 2022'den bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi. Binance'in pazar payındaki düşüş, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) şirkete ve kurucusu Changpeng Zhao'ya dava açmasının ve geleneksel finans oyuncularının, spot Bitcoin ETF çıkartmak için izin başvurusunda bulunmasının ardından artan baskı sonucunda gerçekleşti.
27 Haziran 2023

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün ve Kurban Bayramı'nın ikinci günü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Bayramın ilk günü bölge genelinin parçalı ve az bulutlu olacağı, ikinci gün ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği belirtildi.
27 Haziran 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altılı masada bulunan siyasi partilerin birbirleriyle temasını sürdüreceğini ve yerel seçimlerde anlaşmalar yapabileceğini belirtti. İttifak döneminin bittiğini, ancak partiler arası ilişkilerin medeni bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade etti. Karamollaoğlu, bu anlayışın ülkeye barış ve huzur getireceğini düşündüğünü söyledi.
27 Haziran 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Zeliha Yağmur isimli kadın, oğlu Sefa Yağmur tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Anne ve oğul arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yaşanan olayda, zanlı olay yerinden ayrılamadan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı.
27 Haziran 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iş arkadaşları tarafından iki gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Hasan C. ve kız arkadaşı Gözde V., evlerinde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine polis, çilingir yardımıyla daireye girdi ve çifti ölü olarak buldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
27 Haziran 2023
İşaretlediklerim