İtalya'da bir mahkeme, hademe Antonio Avola'nın bir öğrenciyi cinsel olarak taciz ettiği iddiasıyla açılan davada, tacizin 5-10 saniye sürdüğü ve şaka amaçlı olduğu gerekçesiyle suç teşkil etmediğine karar verdi. Bu karar, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş çapta tepki topladı. Tepkiler, 'kısa süreli elleme' etiketiyle sosyal medyada yayıldı ve birçok kişi 10 saniyenin uzun bir süre olduğunu vurgulayan videolar paylaştı. Mağdur öğrenci Laura, karardan duyduğu öfkeyi ifade etti ve başkalarının da şikayet etmekten çekinebileceğini belirtti.
12 Temmuz 2023

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Vilnius'ta gerçekleşen NATO zirvesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü tutmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Biden, NATO'nun demokratik değerleri koruma konusundaki önemini vurgulayarak, NATO'nun genişlemesinin bu değerlerin korunmasına katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'yu bölmeyi hedeflediğini ancak başarısız olduğunu ifade etti.
12 Temmuz 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde köpeği tarafından ısırılan mimar Lütfü Seray, kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir ay süren tedaviye rağmen Seray kurtarılamadı. Dünya literatüründe çok az sayıda kuduz hastalığından kurtulan vaka bulunmakta. Geçen yıl Bitlis'te kuduz bir köpeğin ısırması sonucu 10 yaşındaki bir çocuk da hayatını kaybetmişti.
12 Temmuz 2023

Birleşmiş Milletler'in yayımladığı 2023 Dünya Gıda Güvenliği Raporuna göre, 2022 yılında dünya genelinde ortalama 735 milyon insan açlıkla mücadele etti. Covid-19, Ukrayna'daki savaş ve iklim değişikliklerinin etkisiyle 2019'dan bu yana açlıkla karşı karşıya kalan insan sayısında 122 milyonluk bir artış yaşandı. Rapor, mevcut eğilimlerin sürmesi durumunda 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamındaki 'açlığın sona erdirilmesi' hedefine ulaşılamayacağını belirtiyor.
12 Temmuz 2023

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mezit Mahallesi'nde dere kenarına giden vatandaşlar, 40'lı yaşlardaki bir kadının hareketsiz yattığını fark etti. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Kadının cesedi, ölüm sebebi ve kimliğinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
12 Temmuz 2023

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel saatle 20.37'de kaydedildi ve sarsıntının 6,87 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi. AFAD, depremin detaylarını internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.
12 Temmuz 2023

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, Mart 2023 itibarıyla 138 mezunun ve bazı kadrolu akademisyenlerin üniversiteye girişini yasakladı. Ayrıca emekli akademisyenlerden Emeritus Prof. Dr. Bülent Sankur'un da üniversiteye girişi engellendi. Sankur, mühendislik alanında tanınmış bir isim olup, bu yasaklama üniversite içinde ve kamuoyunda tepkiyle karşılandı.
12 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi sırasında düzenlediği basın toplantısında, ABD'den F-16 savaş uçakları temini konusunda iyimser olduğunu ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı ikili görüşmede, Biden'ın Kongre'nin kararının bağlayıcı olduğunu ve sürecin takipçisi olacağını söylediğini aktardı. Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği süreci hakkında da bilgi vererek, İsveç makamlarının yol haritasını sunacaklarını ve sürecin Meclis onayından sonra kendisine geleceğini belirtti.
12 Temmuz 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda Türkiye'nin verdiği onayın yeniden gözden geçirilmesini talep etti. Erbakan, Türkiye'nin NATO ve Batı İttifakı ile olan ilişkilerinden zararlı çıktığını belirterek, İsveç'in üyeliğine onay verilmesinin yeni hüsranlara yol açabileceğini ifade etti. İsveç, uzun süredir Türkiye'nin itirazını aşmaya çalışıyordu ve nihayetinde Türkiye'den yeşil ışık almıştı.
12 Temmuz 2023

Dünya genelinde sıcaklık rekorları kırılırken, Türk Tabipleri Birliği ve ilgili sağlık dernekleri Türkiye'de 'sıcak sağlık eylem planı' oluşturulması çağrısında bulundu. Aşırı sıcakların ölümlere ve kronik hastalıkların kontrolünün zorlaşmasına yol açtığı belirtilerek, özellikle risk altındaki gruplar için önlemlerin alınmasının önemi vurgulandı. Ayrıca, enerji üretimi ve diğer insan aktivitelerinin sera gazı salınımına neden olarak küresel ısınmayı tetiklediği ve kentlerde ısınmanın daha yoğun yaşandığı ifade edildi.
12 Temmuz 2023

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

ABD merkezli yatırım bankası Citi, dolar/TL'deki üç aylık uzun pozisyonlarını yüzde 5,67 karla kapattığını duyurdu. Citi, Türkiye Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 15'e çıkarmasının ardından dolar/TL'de uzun pozisyon almıştı. Şu anda dolar/TL'de beklemeye geçtiklerini ve Türkiye'nin yaz sezonunda turizm gelirleri ve potansiyel finansman anlaşmaları ile desteklenebileceğini belirttiler. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Suudi Arabistan ziyaretinin yeni finansman anlaşmalarını getirebileceğini öngörüyorlar.
12 Temmuz 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan ve Hatay'dan TİP milletvekili seçilen Can Atalay, mazbatasını almasına rağmen serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atalay'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti ve Atalay'ın serbest bırakılması gerektiğini, TBMM'nin iradesinin dışlanamayacağını belirtti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun çağrısına, Atalay'ı serbest bırakma gücü ve sorumluluğunun olmadığını belirterek yanıt vermişti.
12 Temmuz 2023

Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanan 15 gazeteci, mahkeme tarafından tahliye edildi ancak yurt dışına çıkışları yasaklandı. Gazeteciler, savunmalarında gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandıklarını ve suçsuz olduklarını ifade ettiler. Savcılık, gazetecilerin tutukluluklarının devamını talep etmişti, ancak mahkeme bu talebi reddederek tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşma 9 Kasım'da yapılacak.
12 Temmuz 2023

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne taksi ücret tarifelerine yüzde 100 oranında zam yapılması için talepte bulundu. Aksu, bu talebin önümüzdeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ele alınmasını umuyor.
12 Temmuz 2023

Amazon, Apple ve diğer 12 büyük şirket, yapay zeka robotu ChatGPT'nin kullanımını kısıtlama kararı aldı. Bu karar, ChatGPT'nin kişisel verileri izinsiz toplama endişeleri ve OpenAI'a yönelik 'büyük miktarda kişisel veri çalma' iddiasıyla açılan toplu dava sonrasında geldi. Ayrıca, Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi'nin (CAIDP) Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) başvurusu ve yapay zeka uzmanlarının açık mektubu, GPT-4 gibi yapay zeka teknolojilerinin kullanımının durdurulması gerektiğini vurguluyor.
12 Temmuz 2023

Aktris Suzi Dougherty, cep telefonuyla çektiği oğlu Caspar'ın fotoğrafıyla yerel bir yarışmaya başvurdu. Ancak, jüri fotoğrafın yapay zeka ile oluşturulduğunu düşünerek fotoğrafı yarışmaya kabul etmedi. Dougherty, yarışmayı kazanamadığı için üzgün olduğunu belirtirken, durumu mizahi bir dille ele aldı. Yapay zeka uzmanı Dr. Patrick Hutchings, fotoğraflarda yapay zeka kullanımının tespitinin zorlaştığını ifade etti.
12 Temmuz 2023

ABD'de tüketici fiyatları endeksi, haziran ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 3 artarak piyasa beklentilerinin altında bir artış gösterdi. Gıda ve enerji hariç çekirdek tüketici fiyatları ise yıllık yüzde 4,8 arttı. Aylık çekirdek enflasyon yüzde 0,2 olarak kaydedildi. Bu durum, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon hedefinin üzerinde olmasına rağmen, 25-26 Temmuz'daki toplantıda faiz oranlarının yükseltilmesi beklentisini koruyor.
12 Temmuz 2023

Disipline sevk edilen ve partiden kesin ihraç talebiyle yargılanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'değişim' ve 'adalet' temalarıyla Bolu'dan Ankara'ya yürüdü. Ankara'ya varan Özcan, CHP Genel Merkezine yürüyeceğini ve Kılıçdaroğlu'na 'değişimden kaçamayacağını' belirten bir mesaj gönderdi. Özcan, daha önce parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve bir yıl geçici olarak partiden çıkarılmıştı. Cezası bitince kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edildi.
12 Temmuz 2023

Oxford Üniversitesi'nin OurWorldInData projesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye günlük ortalama 3 bin 762 kalori alarak dünyada en çok kalori alan beşinci ülke konumunda. Araştırma, 184 ülkenin 173'ünde yetişkinler için önerilen günlük 2 bin kalori miktarının üzerinde kalori alındığını belirtiyor. Listenin başında günlük 4 bin 12 kalori ile Bahreyn yer alıyor. Araştırmacılar, fast food ve işlenmiş gıdaların yaygınlaşmasıyla kalori alımının arttığına ve bu durumun aşırı tüketim salgınına yol açtığına dikkat çekiyor.
12 Temmuz 2023

Türkiye merkezli elektrikli scooter paylaşım şirketi Martı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) onaylarının ardından New York borsasında halka arz edildi. İlk işlem gününde hisse başına 8,69 dolarlık değerle piyasaya giren şirketin hisse değeri, gün içinde yüzde 44'lük bir düşüşle 5,55 dolara geriledi. Şirketin halka arz sonrası bilançosuna yaklaşık 280 milyon dolarlık nakit girişi beklediği ifade edildi.
12 Temmuz 2023

Bethesda'nın geliştirdiği ve büyük beklentiler yaratan uzay temalı oyun Starfield'ın bilgisayar sistem gereksinimleri açıklandı. Oyunun önerilen sistem gereksinimleri için gerekli donanımın maliyeti, Türkiye'de üç ila dört asgari ücret arasında değişiyor. Oyunun Steam fiyatı 899 TL olarak belirlenmişken, oyunun önerilen donanım maliyeti 33.600 ile 47.600 TL arasında değişiyor. Starfield, uzun süredir beklenen bir oyun olup, Xbox için özel olarak çıkacak.
12 Temmuz 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin TBMM'de grup kurmasının ardından, AKP Meclis'teki bazı komisyonlar ve TBMM Başkanlık Divanı'ndaki üye sayılarını artırarak önerge getirdi. Bu değişiklikle Plan ve Bütçe Komisyonu üye sayısı 30'dan 31'e, Başkanlık Divanı katip üye sayısı 10'dan 11'e ve bakanlık komisyonlarının üye sayısı 26'dan 27'ye yükseltildi. AKP'nin bu adımı, yeni parti grubunun Meclis'te koltuk kazanmasının önüne geçmek için atıldı.
12 Temmuz 2023

Fransız vatandaşı ve Çek asıllı ünlü yazar Milan Kundera, uzun süren bir hastalığın ardından Paris'te 94 yaşında hayatını kaybetti. Çekoslovakya'nın Sovyet işgalini eleştiren ve bu yüzden sürgüne gönderilen Kundera, Fransa'ya göç etmişti. 'Şaka' adlı ilk romanıyla Çekoslovak komünist rejimini eleştiren Kundera, 'Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği' adlı eseriyle dünya çapında tanınmıştı.
12 Temmuz 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'da düzenlenen NATO Zirvesi sırasında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi. Erdoğan, görüşmenin ülkeler için hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Geçen sene Mayıs ayında ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtı açıklamalar yapan Miçotakis'e tepki gösteren Erdoğan, o dönemde Miçotakis ile görüşmeyeceğini ifade etmişti. Ancak bu zirvede iki liderin görüşmesi gerçekleşti.
12 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksi, 25 Mayıs'tan bu yana yüzde 50 değer kazanarak 5780 seviyesine ulaştı. 2022 yılında rekor bir yükseliş gösteren borsa, yeni yılda dalgalı bir seyir izlemiş ve seçim öncesi belirsizlikle dalgalanmalar artmıştı. Seçim sonrası yeni ekonomi yönetiminin politika faizini artıracağı beklentisi vardı, ancak bu artış beklentinin altında kaldı ve enflasyonun kısa vadede düşmeyeceği anlaşıldığı için borsa yatırımları devam etti. BIST-100 endeksi de rekor kırarak 6400 sınırına dayandı.
12 Temmuz 2023

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk ile yapacağı kafes dövüşü için antrenman yaparken çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıldı. Antrenmanlarını UFC şampiyonları Israel Adesanya ve Alexander Volkanovski ile sürdüren Zuckerberg, daha önce de Brezilya Jiujitsusu ile ilgilendiği ve turnuvalarda madalya kazandığı biliniyor. Musk da UFC dövüşçüsü George St-Pierre ile antrenman yapmıştı. UFC başkanı Dana White, iki CEO'nun dövüşü gerçekleştirmek istediklerini ve etkinliği düzenlemeye yardımcı olabileceğini belirtti.
12 Temmuz 2023

Microsoft, Ocak 2022'de Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma planını duyurmuştu. ABD Federal Ticaret Komisyonu, rekabeti bozacağı endişesiyle satın almaya karşı çıkmış, ancak ABD mahkemesi bu iddiaları reddederek işleme yeşil ışık yakmıştır. Avrupa Birliği de rekabet incelemesini tamamlayarak onay vermiş, ancak Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu satın almayı engellemişti. Microsoft ve Activision, Britanya'daki durumu çözmek için yeniden başvuruda bulunmayı planlıyor.
12 Temmuz 2023

Finlandiya medyası, başbakan yardımcısı ve maliye bakanı Riikka Purra'nın 2008 yılında bir blogda yazdığı ırkçı ifadeleri ortaya çıkardı. Purra, göçmenlere ve siyah seyyar satıcılara yönelik ağır ifadeler kullanmıştı. İlk başta yorumların kendisine ait olduğunu kabul etmeyen Purra, daha sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yorumların 15 yıl önce ve siyasete başlamadan önce yapıldığını, aptalca olduğunu ve şiddet, ırkçılık veya ayrımcılığı kabul etmediğini belirtti. Finlandiya'da geçen ay sağ ağırlıklı bir koalisyon hükümeti kurulmuş ve Purra'nın partisi hükümette yer almıştı.
12 Temmuz 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortak bir grup toplantısı düzenledi. Bu toplantı, iki partinin Meclis'teki altıncı grubu oluşturma kararının ardından gerçekleşti. Grubun başkanı Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ olarak belirlendi. Toplantıda her iki partinin genel başkanları Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu da konuşma yaptı.
12 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, 11-16 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkili olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkacak. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların bir hafta boyunca yüksek seyredeceği, İstanbul'da 35 dereceye, Ege'nin iç kesimlerinde 40 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca düşük nem oranı nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerinde orman yangını riskinin arttığı belirtiliyor.
12 Temmuz 2023

Portekizli ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, lüks saatlerin çevrimiçi olarak alınıp satıldığı Almanya merkezli platform Chrono24'e yatırım yaptı. Şirketin değeri 2021'de 1 milyar doları aşmış ve büyümesi devam ediyor. Deloitte'un tahminlerine göre ikinci el saat pazarı 2030'a kadar %75 büyüyerek 39,6 milyar dolara ulaşacak. Ronaldo'nun şirketteki payı önemli miktarda olmasına rağmen, kesin oranı açıklanmadı.
12 Temmuz 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarının eğitim oranını artırmak için ailelerin 'erkeklerle aynı okula göndermek istememe' endişesine çözüm olarak kız çocukları için ayrı okulların açılabileceğini belirtti. Bu açıklama, sosyal medyada ve kamuoyunda ciddi eleştirilere yol açtı. Eleştiriler, bu tür bir ayrımın laik eğitim sistemine ve karma eğitim ilkesine aykırı olduğu, gerici bir zihniyeti yansıttığı ve cinsiyet ayrımcılığını pekiştireceği yönündeydi.
12 Temmuz 2023

Ekonomist Özlem Derici Şengül, Merkez Bankası'nın sadeleşme sürecinde yavaş hareket etmesinin reel sektörün kaynak aktarma mekanizmasını olumsuz etkilediğini belirtti. Bankacılık sektörü kaynakları, yeni ekonomi yönetimi altında piyasalarda büyük bir değişiklik olmadığını ve krediye erişim sıkıntısının devam ettiğini ifade etti. Şengül, kredi büyümesinin özel sektörde negatife döndüğünü ve bu durumun ekonomide ani durma riskini artırdığını, bankacılık sisteminin kredi vermede çekimser kaldığını ve bu durumun iş dünyası için ciddi nakit akışı problemleri yarattığını vurguladı.
12 Temmuz 2023

Türkiye'de döviz kurlarındaki yükselişin etkisiyle akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor. 10 Temmuz'da KDV artışı nedeniyle benzin ve motorin fiyatlarında bir yükseliş yaşanmıştı. Bugün itibariyle motorinin litre fiyatına 1,08 TL zam yapılarak fiyat 26,30 TL'ye çıktı. Yılbaşında benzinin litre fiyatı 21,14 TL, motorinin ise 23,50 TL seviyesindeyken, geçen yılın başında bu fiyatlar sırasıyla 12,91 TL ve 12,76 TL idi.
12 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksi, seçimlerin ardından yükselişini sürdürerek bu hafta rekor serisine devam etti. En çok değer kazanan beş hisse arasında ALFAS tavan fiyatına ulaşırken, diğer dört hisse yüzde 5 ile yüzde 6 arasında artış gösterdi. Öte yandan, en çok değer kaybeden beş hisse ise CANTE, QUAGR, BIOEN, ODAS ve PENTA olarak sıralandı.
12 Temmuz 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Gündoğdu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, mahalle sakinlerinin iddiası üzerine A.Ö. isimli 35 yaşındaki şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere karakola götürüldü.
12 Temmuz 2023

Merkez Bankası'nda yardımcı ekonomist olarak görev yapan Yiğit Onay, Deutsche Bank'ın Londra birimine transfer oldu. Bloomberg'in haberine göre Onay, CEEMEA Araştırma ekibinde Türkiye ekonomik göstergeleri üzerine çalışacak ve ekibin başındaki Stratejist Christian Wietoska'ya raporlayacak. Onay, Merkez Bankası'nda yaklaşık altı yıl görev yapmış ve Para Politikası Kurulu için araştırma analizlerine katkı sağlamıştı.
12 Temmuz 2023

Kuzey Kore, başkent Pyongyang yakınlarından Japon Denizi'ne doğru bir balistik füze fırlattı. Güney Kore ve ABD ile yakın işbirliği içinde olan Güney Kore ordusu teyakkuz durumunu güçlendirdi. Japonya Savunma Bakanlığı, füzenin Japon münhasır ekonomik bölgesi dışına düştüğünü ve 6 bin kilometre irtifaya ulaştığını açıkladı. Japonya, füze denemesini kınayarak bölgenin barış ve güvenliğine tehdit olarak nitelendirdi.
12 Temmuz 2023

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin modernize edilmiş F-16 uçaklarına sahip olmasının ABD ve NATO için faydalı olduğunu belirtti. Blinken, Türkiye'nin bu teknolojiye sahip olmasının NATO'nun birlikte çalışabilmesi için önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'ye F-16 satışının ABD Kongresi tarafından onaylanması ve İsveç'in NATO'ya üyeliği gibi konuların birbirinden bağımsız olduğunu ve her iki konuda da ilerleme kaydedilmesi gerektiğini ifade etti.
12 Temmuz 2023

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına yapılacak zam oranının bütçe imkanları çerçevesinde belirlendiğini ve daha fazla zam yapılmasını arzu ettiklerini belirtti. En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini içeren kanun teklifi TBMM'ye sunulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarının iyileştirilmesi için talimat verdiğini açıklamıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli ise emeklilere seyyanen zam yapılmasını önerdi.
12 Temmuz 2023
İşaretlediklerim