Mehmet Özhaseki, depremden sonra 55 bin kişinin çadırlarda, 467 bin kişinin ise konteyner kentlerde yaşadığını belirtti. Kira fiyatlarındaki artışı arz eksikliğine bağladı. Yıkım gerektiren binalar ve inşaat süreçleri hakkında bilgi verdi. Yerinde dönüşüm için vatandaşlara teşvikler sunulacağını, 100 metrekarelik ev için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, olası bir İstanbul depremi konusunda endişelerini dile getirerek, bu konuda hazırladığı projeleri paylaşacağını ifade etti.
17 Temmuz 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada hükümetin ekonomi, devlet ve diplomasi yönetimini eleştirdi. Kötü yönetim konusunda hükümetin her gün yeni bir zirve yaptığını belirten Karamollaoğlu, özellikle akaryakıtta yapılan ÖTV zammının vatandaşın yükünü artıracağını ifade etti. Ayrıca, hükümetin yanlışlarını düzeltmek için çaba göstermesi gerektiğini ve milleti daha da yoksullaştırmak yerine refahını artırmaya odaklanması gerektiğini vurguladı.
17 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayınlanan 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile 3 bin 36 adli hakim ve savcı ile 387 idari hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu değişiklikle ilgili olarak yargı teşkilatına ve hakim ile savcılara yeni görev yerlerinde başarılar dilediğini ve adalet sistemine olan güveni artırmak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
17 Temmuz 2023

Rusya, Ukrayna'nın işgal altındaki limanlarından hububat ihracatını sağlayan Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adam Hodge, bu kararın milyonlarca kişiyi olumsuz etkileyeceğini ve gıda güvenliğini tehlikeye atacağını belirtti. ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Rusya'nın bu hareketini 'gaddarlık' olarak nitelendirdi ve dünyanın en savunmasız kesimine zarar vereceğini ifade etti.
17 Temmuz 2023

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerine çıkacağını duyurdu. 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacak sıcak hava dalgasının, İstanbul'da 32-35, Edirne'de 38-41 gibi yüksek sıcaklıklara ulaşacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlara, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.
17 Temmuz 2023

RTÜK, TELE1 TV'ye Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri nedeniyle yayın durdurma ve idari para cezası vermişti. TELE1 TV, bu karara karşı Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, TELE1 TV'nin başvurusunu kabul ederek cezanın yürütmesini oybirliğiyle durdurdu ve RTÜK'e savunma için 30 günlük süre tanıdı. Eğer mahkeme RTÜK'ün kararını onaylasaydı, kanal 24 Temmuz'a kadar yayın yapamayacaktı.
17 Temmuz 2023

Apple'ın ilk nesil akıllı telefonu iPhone, ABD'deki bir müzayedede açılmamış 4 GB'lık modeli 190 bin dolara satıldı. Bu fiyat, telefonun ilk çıktığı dönemdeki fiyatının yaklaşık 400 katıdır. Telefon, koleksiyoncular tarafından 'Kutsal Kase' olarak kabul ediliyor ve LCG Müzayede tarafından satışa sunuldu. İlk çıktığında 600 dolara satılan bu modelin 50-100 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması beklenirken, önceki rekorları aşarak satıldı.
17 Temmuz 2023

Dünya Sağlık Örgütü, Polonya'da 29 kedinin kuş gribi olarak bilinen H5N1 virüsüne yakalandığını açıkladı. Polonya, bu durumu geniş bir coğrafi alanda rapor eden ilk ülke oldu. Kedilerin virüse nasıl maruz kaldığı henüz belirlenemedi ve konuyla ilgili araştırmalar sürüyor. İnsanlar arasında bulaş riskinin düşük olduğu, ancak veterinerler gibi doğrudan temas eden kişiler için riskin düşük ve orta seviyede olduğu değerlendiriliyor.
17 Temmuz 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile evlendirilmesi ve cinsel istismar iddiaları üzerine açılan dava, İstekli'nin avukatının vekillikten çekilme dilekçesi vermesi sebebiyle ertelendi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl altı aya kadar, Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor. H.K.G., cinsel istismar iddialarıyla 2012'de doktora başvurmuş ve soruşturma başlatılmıştı.
17 Temmuz 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde protestolara destek verdikleri için kampüse girişleri yasaklanan emekli akademisyenler, İstanbul idare mahkemesinde toplu dava açarak BUCard kimlik kartlarının iptal edilmesi kararının yürütmesinin durdurulmasını talep etti. Yönetim, 10 emekli öğretim üyesinin kartlarını iptal etmiş, bu durum akademisyenlerin kampüse girişlerini, kütüphaneye erişimlerini ve öğretim üyeleriyle fikir alışverişini engellemişti. Davacı yedi akademisyenden beşinin 'emeritus' unvanına sahip olduğu ve bu unvanın haklarının da iptal edildiği belirtildi.
17 Temmuz 2023

İstanbul Modern, 'Hep Buradayız' adlı yeni sergiyle Türkiye'den 11 kadın sanatçının eserlerini sergiliyor. 2016 yılında kurulan İstanbul Modern Kadın Sanatçılar Fonu'nun desteklediği bu sergi, beden politikaları, bellek ve tarih yazımı gibi temaları içeren çalışmaları içeriyor. Resim, heykel, desen ve video gibi farklı ifade araçları kullanılarak üretilen eserler, Mehtap Baydu, Hera Büyüktaşcıyan, İnci Eviner ve diğer sanatçıların farklı dönemlerdeki işlerini kapsıyor. Sergi, aynı zamanda İstanbul Modern'in koleksiyon sergisinde de yer alıyor.
17 Temmuz 2023

Ocak ayında yapılan zammın ardından asgari ücretin dolar karşılığı 455 dolardan 433,5 dolara düştü. Bu düşüş, Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybetmesi ve Merkez Bankası'nın beklenenin altında bir faiz artışı yapması sonucunda gerçekleşti. Yeni atanan ekonomi yönetiminin 'rasyonel' adımlar atacağı beklentisi piyasalar tarafından yeterli bulunmadı ve TL'deki değer kaybı devam etti. Bu durum, asgari ücretlilerin henüz zamlı maaşlarını almadan yaklaşık 48,5 dolar kaybetmelerine yol açtı.
17 Temmuz 2023

17 Temmuz Dünya Emoji Günü'nde, 3 binden fazla emoji arasında 'katıla katıla gülen yüz' emojisi en popüler emoji olarak belirlendi. Bu emoji, 75 ülkede en çok kullanılan emoji olurken, Türkiye de bu ülkeler arasında yer alıyor. Ancak emojilerin kullanımı ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor; örneğin Britanya'da kalp, Hindistan'da dua eden eller, Suudi Arabistan'da beyaz kalp ve İsviçre'de ülke bayrağı emojisi daha fazla tercih ediliyor. Araştırma, emojilerin evrensel bir dil olmadığını ve farklı ülkelerde farklı anlamlar taşıyabileceğini belirtiyor.
17 Temmuz 2023

Britanya'nın Cambridgeshire bölgesinde, 450 bin yıl öncesine tarihlenen ve 'Steppe' mamutlarına ait olduğu düşünülen bir mamut dişi keşfedildi. Paleontolog Jamie Jordan tarafından bulunan diş, 120 santimetre uzunluğunda ve iyi korunmuş durumda. Jordan, bu mamutun yaklaşık 3,9 metre boyunda ve 14 ton ağırlığında olduğunu tahmin ediyor. Fosil, daha detaylı inceleme için 'Jamie's Fossils Galore' paleontoloji müzesine götürüldü.
17 Temmuz 2023

İspanya'nın İbiza adasında çevreci grup Futuro Vegetal'ın iki üyesi, Wal-Mart varisi Nancy Walton Laurie'ye ait 300 milyon dolarlık 'Kaos' isimli yatı kırmızı ve siyah boyayla doldurulmuş yangın söndürücüler kullanarak tahrip etti. Eylemciler, zenginlerin lüks yaşamının eko-sosyal çöküşe yol açtığını iddia ederek bir pankartla fotoğraf çektirdi. Lüks yatın özellikleri arasında havuz, akvaryum, helikopter pisti, sinema, spa, spor salonu ve hastane bulunuyor. İki eylemci tutuklandı ve grup, İbiza'daki kampanyaya katılmaktan gurur duyduğunu belirtti.
17 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın ismini uzun bir süre sonra doğru şekilde telaffuz etti. Türkiye ve Suriye, ilişkilerin düzeltilmesi için İran ve Rusya ile dörtlü görüşmelere başlamıştı. Erdoğan, seçim öncesinde mülteci sorununu çözmek için Esad ile görüşmeye açık olduklarını belirtti. Ancak, Esad yönetimi Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesini şart koşuyor.
17 Temmuz 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından Vatan Partisi'ni engelledi. Vatan Partisi, bu durumu Twitter üzerinden paylaşarak Şimşek'e tepki gösterdi ve 'Tefeci olsak böyle yapmazdınız' ifadesini kullandı. Vatan Partisi, son genel seçimlerde yüzde 0,1 oy alarak Meclis'e girememişti. Parti lideri Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermiş ve muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu terörle işbirliği yapmakla suçlamıştı.
17 Temmuz 2023

Rusya'nın Ukrayna işgali sonucu duran Ukrayna tahıl ihracatının devamını sağlayan tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in anlaşmanın sürmesini isteyeceğine inandığını ifade etti. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın anlaşmadan çekildiğini ve şartlar yerine getirildiğinde geri döneceğini açıkladı. Erdoğan, Putin ile telefon ve yüz yüze görüşmeler yapacağını duyurdu.
17 Temmuz 2023

İnönü Vakfı, Lozan Anlaşması'nın imzalanmasının 100. yılı dolayısıyla anlaşmaya dair belge, fotoğraf ve videoları içeren bir dijital arşiv oluşturdu. Arşiv, araştırmacıların erişimine açık olarak 'lozanantlasmasi.com' adresinde yayınlandı. Arşivde, anlaşma metinleri, mektuplar, telgraflar, faturalar, raporlar ve döneme ait fotoğraflar yer alıyor. Ayrıca, dönemin ünlü karikatüristlerinin İsmet İnönü ile ilgili çizimleri de sitede sergileniyor.
17 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin döviz ihtiyacını karşılamak için Körfez ülkelerine bir tur düzenliyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine geçmesine rağmen yabancı yatırımcıların Türkiye'ye dönüşünde güçlü belirtiler görülmemekte. Erdoğan'ın ziyareti Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayacak ve Suudi Arabistan ile Katar'ı da kapsayacak. Türkiye'nin Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi olduğu ve bu ülkelerin ekonomik reform talepleri olabileceği belirtiliyor.
17 Temmuz 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarının rasyonelleştirileceğini belirten bir genelge yayımladı. Genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Bakan Şimşek'in bu açıklaması, sosyal medyada ve vatandaşlar arasında tartışma yarattı. Vatandaşlar, hükümetin yüksek maliyetli projeleri ve cumhurbaşkanlığı harcamalarını örnek göstererek, bu tür harcamaların da rasyonelleştirilip rasyonelleştirilemeyeceğini sorguladı.
17 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde vergi zamlarına başlaması ve akaryakıta yapılan ÖTV zammı sonrası, CHP 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Güler Işıkcevahir, halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirerek, CHP'nin bu sorunlara çözüm sunacağını ve halkın iktidarını kuracaklarını belirtti.
17 Temmuz 2023

Türkiye'de popüler alt segment otomobillerden biri olan Renault Clio'nun fiyatı, 2023 üretimi Icao1.0 modeli için 1 milyon 18 bin liraya ulaştı. 2015 yılında Clio'nun en ucuz modeli 44 bin lira iken, artan vergiler ve döviz kurları nedeniyle fiyatlar önemli ölçüde yükseldi. Otomobil firmaları, Haziran ayında birkaç kez fiyat güncellemesi yapmış ve Temmuz ayında da zamlara devam etmişlerdir. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, güncellenmiş Clio fiyatlarını sosyal medya üzerinden paylaştı.
17 Temmuz 2023

İran'da, Mehsa Emini'nin başörtüsü kuralına uymadığı gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından durdurulan 'ahlak polisi' devriyeleri, protestolar sonrası 10 ay sonra yeniden başlatılıyor. İran Polis Teşkilatı Sözcüsü, başörtüsü kurallarını ihlal edenlere karşı ülke genelinde devriyelerin kurulacağını ve uyarıların dikkate alınmaması durumunda kişilerin adli makamlara sevk edileceğini belirtti. Bu karar, başörtüsü takmayı bırakan kadınların sayısının artması ve rejim yanlısı muhafazakarların baskısı sonucu alındı.
17 Temmuz 2023

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna tahıl koridoru anlaşmasının durdurulduğunu ve Rusya'nın anlaşmaya ilgili şartlar yerine getirildiğinde geri döneceğini belirtti. Anlaşma, Ukrayna'nın işgal altındaki limanlarından hububat ihracatını sağlamak için Türkiye ve BM'nin arabuluculuğuyla temmuz ayında imzalanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, anlaşmanın süresinin 17 Temmuz'da dolduğunu ve uzatılması için bir neden olmadığını savunmuştu. Rusya'nın itirazı, Türk ve Ukrayna tarafları ile BM'ye resmen bildirildi.
17 Temmuz 2023

Türkiye'de işçilere ödenen kıdem tazminatı tavanı, son 40 yılın en düşük seviyesine geriledi. 1982'de asgari ücretin 7.5 katı olan tavan, 2023'ün ilk yarısında asgari ücretin sadece iki katına düştü. Kıdem tazminatı tavanı, memur maaş katsayısına göre belirleniyor ve son yıllarda asgari ücret artışları memur maaş artışlarının gerisinde kaldığı için tavan miktarı düşmüş durumda. Türk-İş'in hesaplamalarına göre, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı asgari ücretin üç katı seviyesinde.
17 Temmuz 2023

Doğan Holding, gayrimenkul ve ikinci el satış faaliyetleri yürüten Milpa şirketindeki yüzde 82,29 oranındaki payını, portföy yönetim şirketi Re-Pie'ye ait bir yatırım fonuna 55 milyon dolara satışını duyurdu. Re-Pie, daha önce teknoloji ve inovasyon odaklı start-up'lara yatırım yaparak Getir gibi şirketlerden rekor kar elde etmişti. Satış bedelinin 7,5 milyon lirası peşin olarak ödendi.
17 Temmuz 2023

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına katılan bazı kamu kurumları ve şirketlerin, vadettikleri bağış miktarlarını tam olarak yatırmadıkları belirlendi. Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türk Hava Yolları ve Türk Telekom gibi kurumlar vaatlerini yerine getirirken, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Sigorta, Türkiye Hayat Emeklilik, TMSF, Emlak Konut ve Turkcell'in bağışları konusunda eksiklikler ve belirsizlikler tespit edildi. Toplamda vadedilen 115 milyar liranın bir kısmı hala yatırılmamış durumda.
17 Temmuz 2023

Türkiye'nin merkezi yönetim bütçesi, haziran ayında 219,6 milyar lira açık vererek rekor bir seviyeye ulaştı. Mayıs ayında 118,9 milyar lira fazla veren bütçe, haziranda faiz dışı denge bakımından da 182,3 milyar lira açık verdi. Bütçe harcamaları 487,9 milyar lira olurken, gelirler mayıs ayındaki 549,4 milyar liradan haziranda 268,2 milyar liraya düştü. Yılın ilk yarısında bütçe dengesi 483,2 milyar lira açık, faiz dışı açık ise 208 milyar lira olarak gerçekleşti.
17 Temmuz 2023

7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal yarışmaları ve edebiyat uyarlaması senaryo yarışması için başvurular açıldı. Türkiye yapımı ve daha önce Türkiye'de gösterilmemiş filmler yarışmaya katılabilecek, son başvuru tarihi 1 Ağustos olarak belirlendi. Edebiyat uyarlaması senaryo ödülü için eserlerin Türkiye'de basılmış olması ve daha önce uyarlanmamış olması gerekiyor, bu kategorideki başvurular 14 Ağustos'ta sona erecek. Festivalin jüri başkanlığını oyuncu Demet Akbağ'ın yapacağı ve diğer jüri üyelerinin ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtildi.
17 Temmuz 2023

Avustralyalı balıkçı Tim Shaddock, köpeği Bella ile birlikte Meksika'dan Fransız Polinezyası'na seyahat ederken Pasifik Okyanusu'nda kayboldu. Yaklaşık iki ay boyunca yağmur suyu ve çiğ balıkla beslenerek hayatta kaldı ve seyahat halindeki bir helikopter tarafından fark edilerek kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan Shaddock, deneyimini zorlu bir sınav olarak nitelendirdi. İnsan fizyolojisi profesörü Mike Tipton, Shaddock ve köpeğinin hayatta kalmasını şans ve becerinin bir kombinasyonu olarak değerlendirdi ve sağlık durumunun normale dönmesi için birkaç ay daha takip edilmesi gerektiğini belirtti.
17 Temmuz 2023

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın almak istemesinin ardından, 'Call of Duty' oyununu PlayStation'da 10 yıl süreyle tutmak için Sony ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, iki şirket arasında bir yıl süren tartışmaları sonlandırıyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu ve Sony, Microsoft'un bu satın almasına haksız rekabet gerekçesiyle itiraz etmişti. Ancak, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının önünde hala Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu'nun engeli bulunuyor.
17 Temmuz 2023

Beşiktaş'ta geçen sezon kiralık olarak oynayan İngiliz futbolcu Dele Alli, Gary Neville'ın podcast'inde çocukluk dönemine dair travmatik anılarını paylaştı. Alli, altı yaşında annesinin arkadaşı tarafından cinsel istismara uğradığını, yedi yaşında sigara içmeye ve sekiz yaşında uyuşturucu satmaya başladığını belirtti. Açıklamaları dünya basınında geniş yankı bulan Alli'ye futbol camiasından destek geldi. Alli'nin annesi ise oğlunun yaşadıklarından habersiz olduğunu ve bu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti.
17 Temmuz 2023

Yunanistan'da yaşanan sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle son 24 saat içinde 46 orman yangını meydana geldi. Yunan İtfaiye Teşkilatı, ülkenin birçok bölgesi için yüksek orman yangını riski uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, çıkan yangınların çoğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, Türkiye'de de önceki gün 19 yangın çıktı ve bunların 16'sı söndürüldü.
17 Temmuz 2023

Hatay'ın Belen ilçesinde ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Hatay'daki yangında yedi ev ve dört araç zarar gördü, yangına sebep olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı ve bölgedeki beş ev yanmış durumda. Çanakkale'deki yangın için ise çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.
17 Temmuz 2023

İktidara yakın yazar Abdulkadir Selvi, ekonomi çevreleriyle yaptığı görüşmelere dayanarak Merkez Bankası'nın faiz artışının yüzde 20'ye ulaşmayacağını, yüzde 16,50-17,00 civarında olabileceğini iddia etti. Anadolu Ajansı'nın anketine katılan ekonomistler ise Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 20'ye çıkaracağını öngörmüştü. Daha önceki faiz artışının piyasalar tarafından yetersiz bulunması döviz kurlarında artışa neden olmuştu. Merkez Bankası'nın faiz kararı 20 Temmuz'da açıklanacak.
17 Temmuz 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, T24'e verdiği röportajda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MİT başkanlığı ve üç bakanlık konusunda yazılı ve sözlü mutabakatları olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Özdağ, seçim kazanılsaydı içişleri bakanı olacağını belirtti. Ancak diğer iki bakanlığın isimlerini önemsiz bulduğu için açıklamadı.
17 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK'lıları gösteren sahte videolar tartışma yaratmıştı. CHP kampanya ekibi, bu videoların yayılma riskine karşı partiyi uyardı ve sert tepki gösterilmesini önerdi. Ancak parti kurmayları seçim sonrasını işaret ederek, 'Kazandıktan sonra gereken yapılır' yaklaşımını benimsedi. Kampanya ekibinin uyarıları yeterince dikkate alınmayınca, videoların yayılması riski konusunda endişelerini dile getirdiler ve sonunda kendi işlerine döndüler. Yaklaşık 20 gün sonra CHP, videolarla ilgili suç duyurusunda bulundu.
17 Temmuz 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen 2023 FIVB Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Bu başarı, takımın organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluğu olarak kayıtlara geçti. Maçın ardından teknik direktör Daniele Santarelli ve oyuncular zaferi dans ederek kutladı. Takım kaptanı Eda Erdem Dündar kupayı kaldırdı ve milli oyuncular seyircilerle kutlama fotoğrafları çektirdi. Melisa Vargas, turnuvanın en değerli oyuncusu seçilirken, Zehra Güneş ve Gizem Örge de rüya takımda yer aldı.
17 Temmuz 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son dönemde yapılan ÖTV zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem maliyetlerinin karşılanması ve sosyal destek ihtiyaçları nedeniyle bu zamların yapıldığını belirtti. Ayrıca, bundan sonra başka bir vergi zammı beklenmediğini ifade etti ve ülkenin karşı karşıya olduğu zorluklar karşısında dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
17 Temmuz 2023
İşaretlediklerim