Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, kuzey yarım kürede etkili olan aşırı sıcakların sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı artırdığını vurguladı. Aşırı sıcakların, yaşlı insanlar, bebekler, çocuklar, yoksullar ve evsizlere en büyük zararı verirken, sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı da artırdığını belirtti. Ayrıca, DSÖ'nün, aşırı sıcaklığın sağlık üzerindeki etkilerini azaltmak için ülkelerin sıcaklık sağlık eylem planlarını desteklediğini ifade etti.
19 Temmuz 2023

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a başvurdu. TBB, KDV artışının Anayasa'nın 73. maddesinde öngörülen adil denge ilkesinden uzak olduğunu ve hak arama hürriyeti ile mülkiyet hakkının ihlaline yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, ÖTV'nin artırılmasına ilişkin düzenlemenin de Anayasa'nın 73. ve 2. maddelerine aykırı olduğu ifade edildi.
19 Temmuz 2023

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 'adli yardım' anlaşması imzalandı. Anlaşma, 'cezai konularda karşılıklı adli yardım' öngörüyor. Bu durum, BAE'de bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker'in durumunu gündeme getirdi. Peker'in avukatı Ersan Barkın, anlaşmanın Peker'in iadesine dayanak oluşturmadığını belirtti. Barkın, BAE'nin zaten Interpol üyesi olduğunu ve Peker'in iade edilmemesinin sebebinin iki ülke arasında bu anlaşmanın olmaması olmadığını ifade etti.
19 Temmuz 2023

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kayıp olarak aranan 28 yaşındaki Fatih Kara, sulama kanalında ölü olarak bulundu. Kara'nın yakınları, 17 Temmuz'da evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmemesi üzerine kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, Kara'nın cep telefonunu sulama kanalının kenarında buldu ve ardından cansız bedenine ulaştı. Gençin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Gölhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Temmuz 2023

İngiliz Jon Rice, her yılın en sıcak gününde Death Valley'deki geleneksel koşusunu gerçekleştirdi. Bu yıl 53.3 derece sıcaklıkta Darth Vader kostümüyle yaklaşık 2 kilometre koştu. Bu geleneği yaklaşık 25 yıldır sürdüren Rice, koşuya hazırlanmak için yıl boyunca koşu yapıyor ve yüksek sıcaklıkta egzersizlerle vücudunu Death Valley'deki sıcaklıklara alıştırıyor. Rice, yüksek sıcaklıklarda koşmanın keyfinin aldığı riske değdiğini belirtiyor.
19 Temmuz 2023

Britanya Dışişleri Bakanı James Cleverly, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya'yı tahıl anlaşması için ikna etmesini beklediklerini belirtti. Ukrayna'nın tahıl ihracatı, Rusya'nın Şubat 2022'de başlattığı işgal nedeniyle durmuştu. Temmuzda Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin arabuluculuğuyla imzalanan tahıl koridoru anlaşması, Rusya tarafından uzatılmamıştı. Cleverly, ayrıca Ukrayna'ya destek politikalarından ödün vermeyeceklerini ifade etti.
19 Temmuz 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan arasında, toplamda 51 milyar dolar değerinde anlaşmalar imzalandı. Anlaşmalar, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması, suçluların iadesi, hukuki ve adli işbirliği, ortak ekonomik ve ticaret komisyonu kurulması, dijital dönüşüm, enerji ve doğal kaynaklar projeleri, uzay ajansları arasında işbirliği, savunma sanayii, ihracat kredisi finansmanı, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve petrol şirketleri arasında stratejik işbirliği gibi başlıkları içeriyor.
19 Temmuz 2023

Kosova'nın eski istihbarat başkanı Driton Gaşi, 2018'de 'FETÖ üyesi' olduğu iddia edilen beş öğretmen ve bir doktoru gizlice Türkiye'ye sınırdışı etmekten suçlu bulundu. Mahkeme, Gaşi'yi 'görevi kötüye kullanmak' suçundan dört yıl sekiz ay hapse mahkum etti ve tahliye olduktan sonra dört yıl boyunca kamu görevlerinde çalışamayacağına hükmetti. Gaşi'nin, sınırdışı hakkında yasal olarak savcılık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığını bilgilendirmesi gerektiği, ancak bu süreci işletmediği belirtildi.
19 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin son zamlar ve yurttaşların ekonomik sorunlarını konuşmak üzere TBMM'nin açılması için yaptığı başvuru kabul edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'yi 25 Temmuz Salı günü toplantıya çağırdı. Muhalefetin önergesinde, AKP iktidarının uyguladığı ekonomi politikalarının ve ekonomi yönetiminin hatalarının yarattığı sorunların büyüdüğü, Türk lirasının değer kaybettiği, enflasyonun yükseldiği, işsizlik sorununun devam ettiği ve yurttaşların yoksulluk ve güvencesizlikle karşı karşıya kaldığı belirtildi.
19 Temmuz 2023

Boğaziçi Üniversitesi hayvan barınağı gönüllüleri, barınaktaki köpeklerin üniversite dışına çıkarılma girişimini protesto etti. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, barınaktaki 42 köpeğin üç gün içinde teslim edilmesi için talimat göndermişti. Aksi takdirde barınağa para cezası verileceği ve köpeklerin alınacağı belirtildi. Mahkeme, talimatla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.
19 Temmuz 2023

68 yaşındaki yazar ve şair Roni Margulies, kanser tedavisi gördüğü bir süre sonrasında hayatını kaybetti. Margulies, 2002 Yunus Nadi Şiir Ödülü'nü 'Saat Farkı' kitabıyla kazanmıştı. Ayrıca, İngiliz şairler Ted Hughes ve Philip Larkin ile İsrailli şair Yehuda Amihay'ın şiirlerini Türkçeye çevirdi. En çok satan kitabı 'Bugün Pazar, Yahudiler Azar' oldu.
19 Temmuz 2023

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde bu yıl sıkı güvenlik önlemleri alınacağı bildirildi. Törenin '100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü' temasıyla düzenleneceği ve mesajların bu kapsamda olmasının öncelikli olduğu belirtildi. Öğrencilerin taşıyabileceği bayraklar Türk Bayrağı, yabancı öğrencilerin ülkelerinin bayrakları ve ODTÜ flaması ile sınırlı olacak. Ayrıca, 'suç unsuru barındırmayan, tehdit, hakaret ve aşağılama içermeyen' pankartların taşınmasına izin verilecek.
19 Temmuz 2023

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi hayvan barınağındaki 42 köpeğin okuldan çıkarılması için talimat vermişti. Ancak barınak gönüllülerinin itirazı üzerine yürütmeyi durdurma kararı alındı. Üniversite, 22 yıllık hayvan barınağını bir senedir başka yere taşımak istiyordu. Ancak barınağın taşındığı yer okul sınırında ve civardaki konutlara çok yakın olduğu için konut sakinlerinin şikayeti de barınağın tekrardan yerinden edinmesine yol açabilirdi.
19 Temmuz 2023

CHP Merkez Yonetim Kurulu (MYK) toplantisinda, Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun sizdirilan toplantisi konusulmadi. Toplanti oncesi MYK uyesi bazilarinin CHP Grup Baskani Ozgur Ozel ve grup baskan vekili Gokhan Gunaydin'in istifalarini talep edecekleri belirtilmisti. Ancak Gunaydin ve Ozel toplantida yer almadilar ve konu gundeme gelmedi. Kili�daro�lu konuyla ilgili yorum yapmazken, toplantidan sonra CHP Sozcusu Faik Oztrak ve medyadan sorumlu genel baskan yardimcisi Eren Erdem'le ozel bir gorusme yapti. Imamoglu ve bazi CHP'li ust duzey isimlerin katildigi cevrimici toplantinin kaydi Youtube'a sizdirilmisti ve bu durum parti icindeki 'degisim' tartismalarini gundeme getirmisti.
19 Temmuz 2023

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı çevrimiçi toplantının parti geleneklerine ve etik kurallara uymadığını belirtti. Öztrak, ülkenin zor durumda olduğu bir dönemde bu tür toplantıları ve partinin yıpratılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıdan haberdar olduğu bilgisi de paylaşıldı.
19 Temmuz 2023

EBS Danışmanlık verilerine göre, Türkiye'de 2023'ün ilk altı ayında satılan sıfır otomobil sayısı 430 bin 372 adet oldu. Bu rakam, nüfusa oranlandığında her 1000 kişiden sadece beşinin yeni otomobil satın alabildiğini gösteriyor. Avrupa Birliği ortalamasının 1000 kişi başına 10,7 araç olduğu dikkate alındığında, Türkiye Avrupa'da 32 ülke arasında 30. sırada yer alıyor. Otomotiv sektörü, döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle zor bir dönemden geçiyor ve bu durum vatandaşların alım gücünü olumsuz etkiliyor.
19 Temmuz 2023

Forbes dergisi, Türkiye'de mayıs ayındaki seçimler öncesinde 700 bin TikTok hesabının hacklendiğini yazdı. TikTok sözcüsü Alex Haurek, nisan ayında bazı kullanıcı hesaplarında olağandışı faaliyetler tespit edildiğini ve önlemler alındığını belirtti. Güvenlik açığından kimin yararlandığı belirsizken, Türk hükümetinin geçmişte devlet destekli trol ağlarını kullanma geçmişi olduğu ve seçimler öncesinde deepfake ve sansür kullanıldığı ifade edildi. TikTok içindeki soruşturmada bu durumun Türkiye'deki seçimlerle ilgili olduğuna dair bir kanıt bulunamadı.
19 Temmuz 2023

Framework firması, kullanıcıların parçalarını istedikleri gibi değiştirebilecekleri ve yükseltebilecekleri modüler bir dizüstü bilgisayar olan 'Framework 16' modelini ön siparişe çıkardı. Bilgisayar, AMD Ryzen işlemci ve Radeon ekran kartı ile donatılmış ve depolama alanı gibi bileşenler kolayca yükseltilebiliyor. İki farklı sipariş seçeneği sunuluyor: 1699 dolara kurulu halde veya 1399 dolara kendiniz kurmak üzere. Ayrıca, ön sipariş edilen grafik modülü içeren her bilgisayar için Starfield oyununun premium sürümü ücretsiz verilecek.
19 Temmuz 2023

Yeşiller Partisi, İçişleri Bakanlığı'nın partinin kuruluşunu engelleyen tutumuna karşı hukuki mücadele yürütüyor. Parti, 21 Eylül 2020'de gerekli belgeleri bakanlığa teslim etti ancak tüzel kişilik kazanamadı. Ankara 8'inci İdare Mahkemesi, bakanlığın tutumunu hukuka aykırı buldu, fakat İçişleri Bakanlığı kararı istinafa taşıdı ve Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi önceki kararı kaldırdı. Yeşiller Partisi, bireysel örgütlenme ve seçme-seçilme özgürlüğünü vurgulayarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
19 Temmuz 2023

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün belirlediği iç hatlarda tek yön uçuşlar için uygulanan tavan fiyat, yüzde 43'lük bir artışla 1150 liradan 1650 liraya yükseltildi. İlk kez 2013 yılında 299 lira olarak belirlenen tavan fiyat, zaman içinde artış göstermiştir. İç hat business sınıfı ve dış hat biletlerinde ise tavan ücret uygulaması bulunmamaktadır.
19 Temmuz 2023

CHP içindeki 'değişim' tartışmalarının önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin çevrimiçi toplantısının bir kısmı Youtube'a sızdırıldı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu olaya Twitter üzerinden 'Tutmayın yol verin gidene gidene. Cevap da vermem artık gücüme gidene. #kemalkılıçdaroğlu' şeklinde bir tweet atarak tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları Sarıgül'ün mesajının anlamını çözmekte zorlandı. Sarıgül daha önce İmamoğlu'na acele hareket etmemesi yönünde tavsiyelerde bulunmuştu.
19 Temmuz 2023

Uşak Üniversitesi'nde bir öğrenci, mezuniyet töreninde LGBTİ+ bayrağı açtı ve bu anları sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerin gündem olmasının ardından bazı kesimler tarafından öğrenci hedef gösterildi. Üniversite, bayrağın 'provokasyon' amacıyla açıldığını iddia ederek ve bayrağı 'paçavra' olarak nitelendirerek öğrenci hakkında resmi işlemler başlattığını duyurdu.
19 Temmuz 2023

Türkiye, 2023'ün ilk yarısında Almanya'nın ardından Avrupa'nın en büyük ikinci kömür tüketicisi olurken, Haziran ayında Almanya ve Polonya'yı geçerek en çok kömürden elektrik üreten ülke haline geldi. Türkiye'nin kömür yakıtlı elektrik üretiminden kaynaklanan emisyonlar da 44 milyon ton ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa genelinde kömür kapasitesi azalırken, Türkiye'de artış gözlemlendi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonucu doğalgaz tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye kömür tüketimini artırmak zorunda kaldı. Türkiye, 2035 yılına kadar güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesini artırma hedefine sahip.
19 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki bir toplantının kaydının internete sızdırılması hakkında konuştu. İmamoğlu, toplantıda partinin konularının konuşulduğunu ve bunun doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların seçimden bu yana yaklaşık 200 kez yapıldığını ve devam edeceğini ifade etti. Sızdırma olayının araştırılacağını söyledi.
19 Temmuz 2023

CHP'de değişim tartışmalarının öne çıkan ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı internete sızdırıldı. Toplantıda CHP'nin üst düzey isimleri bulunuyordu ve toplantının içeriği CHP üyelerine kısa mesaj yoluyla 'CHP Sathı Müdafa Grubu' tarafından gönderildi. Mesajda toplantının 'CHP'yi işgal ve darbe toplantısı' olarak nitelendirildiği ve ilgili Youtube bağlantısının paylaşıldığı belirtildi.
19 Temmuz 2023

Güney Kore'de saldırı suçlamaları nedeniyle hapis yatan ve disiplin suçlarından ABD'ye geri gönderilmekte olan 23 yaşındaki ABD'li asker Travis King, havaalanından kaçarak askerden arındırılmış bölge turuna katıldı ve Kuzey Kore sınırını geçti. ABD'li yetkililer, King'in sınırı kendi iradesiyle geçtiğini ve şu anda Kuzey Kore'de gözaltında olabileceğini belirtti. Pentagon, durumu yakından izlediğini ve endişe duyduğunu açıkladı. Ayrıca, Kuzey Kore'nin Japonya yakınlarına iki balistik füze fırlattığı bilgisi paylaşıldı, ancak bu durumun King'in geçişinden ziyade ABD'nin Güney Kore'ye nükleer denizaltı göndermesine yanıt olduğu düşünülüyor.
19 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı internete sızdırıldı. Toplantıda parti meclisinin olağanüstü toplantıya çağrılması gündemdeydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıdan haberdar olup parti meclisini toplama kararı aldı. Ayrıca CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), videonun sızmasından üç saat önce acil toplanma kararı aldı ve bazı MYK üyeleri videoda yer alan isimlerin istifasını talep edecek.
19 Temmuz 2023

Türkiye Merkez Bankası (MB), bankacılık sistemine daha fazla lira sağlamaktan ziyade, şimdi sistemden lira çekmeye başladı. Seçimlerden sonra döviz kurları serbest bırakıldı ve dolar/TL ile avro/TL kurları önemli ölçüde yükseldi. Yeni ekonomi yönetimi, döviz satma uygulamalarının sona ereceğini belirtti ve kamu bankalarının döviz satışını durdurduğu gözlemlendi. MB'nin döviz rezervi biriktirmesi ve menkul kıymet baskısının gevşetilmesi, TL likiditesinin artmasına ve TL mevduat faiz oranlarının düşmesine yol açtı.
19 Temmuz 2023

Türkiye'de aile hekimleri, son altı ayda giderlerine en az yüzde 50 zam gelmesine rağmen, gider ödeneklerine yapılan yüzde 17,5'lik artışın yetersiz olduğunu belirtiyor. Aile hekimleri, artan maliyetler nedeniyle ASM'lerin (Aile Sağlığı Merkezleri) kapanma noktasına geldiğini ve bu durumun devam etmesi halinde sistemden çıkışların artacağını ifade ediyor. İstanbul Aile Hekimliği Derneği, insanca yaşayabilecekleri ve yoksulluk sınırı üzerinde bir maaş talep ediyor. Aile hekimleri, mali yükümlülüklerin kendilerine bırakılmasının yanlış olduğunu ve ASM'lerin kamu binalarına kurulması gerektiğini savunuyor.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı Youtube'a sızdırıldı. Videoda, parti meclisi üyelerinin olağanüstü kurultay için bir metin imzalamayı planladıkları görülüyor. CHP'de kurultay süreci başlamış olup, ilçe kongreleri ve il kongrelerinin takvimi belirlenmiş durumda. Video, 'Değişim Gerçeği' isimli yeni bir Youtube kanalından paylaşıldı ve özellikle Bülent Tezcan'ın fotoğrafı ve ismi öne çıkarıldı.
19 Temmuz 2023

Güney Koreli stoper Kim Min Jae, Fenerbahçe'den sonra oynadığı Napoli takımından Almanya'nın Bayern Münich takımına transfer oldu. Bayern Münich, Kim'in transferini sosyal medya üzerinden bir video ile duyurdu. Videoda Kim, yeni takımına katılmaktan heyecan duyduğunu ancak utangaç olduğunu ifade etti. Bayern Münich ise Kim'e hoş geldin mesajı yayınladı.
19 Temmuz 2023

İstanbul Kadıköy'de, IŞİD'in 2015 yılında Şanlıurfa/Suruç'ta gerçekleştirdiği saldırının yıl dönümünde anma düzenlemek amacıyla bildiri dağıtan 46 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerden altısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan öğrenciler Ayşe Beliz İnce, Gamze Toprak, Berkan Deveci, Yasemin Ebru Gürsoy, Merve Yeşilyurt ve Ali Taha Sarıbıyık olarak açıklandı.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti sırasında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u hediye etti. Katar Emiri ise Erdoğan'a FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde kullanılan ve Lionel Messi'nin imzaladığı futbol topunu gösterdi. Bu ziyaret, eski ekonomi bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıları çekme ve döviz bulma amacıyla Körfez ülkelerini ziyaret etmesinin ardından gerçekleşti.
19 Temmuz 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından bazı hisse senetleri değer kazanırken bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan beş hisse ECZYT, OTKAR, ALFAS, IZMDC ve TUKAS olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler AKSEN, CANTE, SAHOL, OYAKC ve BERA oldu.
19 Temmuz 2023

İsrail Hava Kuvvetleri'nde görevli yedek askerler, hükümetin yargı düzenlemesine karşı olduklarını belirterek ordudan ayrıldıklarını duyurdu. Aralarında general ve albay rütbesindeki isimlerin de bulunduğu 161 yedek asker, İsrail'in demokrasiden diktatörlüğe dönüşeceği endişesini dile getirdi. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yargı düzenlemesini ertelediği ancak bütçenin Meclisten geçmesinin ardından tekrar gündeme getireceğini açıkladığı belirtildi. Yargı düzenlemesi, Yüksek Mahkeme'nin hükümet üzerindeki denetimini kaldırmayı öngörüyor ve ülkede protestolara neden oluyor.
19 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 2023-2024 sezonu fikstürünü belirledi. Yeni sezon 11-12-13-14 Ağustos 2023 tarihlerinde başlayacak ve ilk yarısı 23-24-25 Aralık tarihlerinde sona erecek. Sezonun ilk yarısında 18, ikinci yarısında ise 20 hafta maçları oynanacak. Önemli derbi maçlarının tarihleri de belirlendi ve 31 Mart 2024'teki yerel seçimler nedeniyle 31'inci hafta maçları tarih değişikliğine uğradı.
19 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale amacıyla 2 Be-200 amfibi yangın söndürme uçağını gönderdiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı ve Türkiye'nin talebi üzerine harekete geçen uçaklar, Muğla ve İzmir'deki yangınlara müdahale edecek. Uçaklar, yangınları izlemek ve tespit etmek için kızılötesi termal kameralarla donatılmış.
19 Temmuz 2023

Fransa'nın Marsilya kentinde, Nael M. isimli gencin polis tarafından öldürülmesi sonrası düzenlenen protestoda şiddet uyguladıkları iddiasıyla yedi polis gözaltına alındı. Şiddete maruz kalan Hedi isimli genç sekiz günlük iş göremezlik raporu aldı ve ifadesinde polislerin kendisini dövdüğünü belirtti. Hedi, olay sonrası komaya girmiş ve birkaç saat sonra uyanmıştı. Nael'in ölümüne tepki olarak Fransa genelinde çeşitli protestolar düzenlenmişti.
19 Temmuz 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin 2023 yılında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurularında görev sürelerinin hesaplanmasında esas alınan tarihi 30 Eylül'den 31 Aralık'a değiştirdi. Bu değişiklik, Bakanlık internet sitesinde ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sosyal medya hesabında duyuruldu. Bakan Tekin, bu kararın öğretmenler odasındaki sohbetlerin bir sonucu olduğunu ve eğitim ailesine hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerini kapsayan resmi ziyaret turunun son durağı olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) vardı. Erdoğan'a eşi ve birçok bakan ve yetkili eşlik ediyor. Bu ziyaret, Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine geçmesi ve yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artırılması çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan tarafından resmi törenle karşılanacak.
19 Temmuz 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Satuk Buğra Kavuncu, Eskişehir Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş'ın evinde bir saldırıya uğradığını açıkladı. Kavuncu, saldırganın Sivrihisar'daki bir caminin müezzini olduğunu ve daha önce Toptaş'a tehditlerde bulunduğunu belirtti. Kavuncu, saldırganın Toptaş'a yönelik 'Seni öldüreceğim, evini yakacağım' gibi tehditler savurduğunu ve bu kişinin televizyonda siyasi eleştirilerde bulunan kişilerden cesaret aldığını ima etti.
19 Temmuz 2023
İşaretlediklerim