Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'gizli protokol' için 'yetki aldığını' söylediğini ifade etti. Özdağ, bu protokolün seçim kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiğini belirtti. Ancak, CHP'nin seçim ortaklarından Kılıçdaroğlu'na eleştiriler geldi. Özdağ, daha sonra İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partililer'e seslenerek, Kılıçdaroğlu'nun yetkisi olduğunu ve bu yetkiyi yerine getirdiğini belirtti.
21 Temmuz 2023

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Yeşilköy'deki Murat Dilmener Hastanesi'ne taşınmasının ardından yaşanan sorunlar devam ediyor. Taşınma süreci hazırlıksız ve danışılmadan gerçekleştirildiği için hastanenin alt ve üst yapısı hizmet üretmeye yetmiyor. Taşınan eski pandemi hastanesinin durumu ne yerel ne de yurtdışından gelecek hastalara hizmet vermek için elverişli. En temel altyapı ve üst yapı sorunları sürüyor. Tıp fakültesinin 32 ameliyathanesi, taşınmayla sekize düştü. Birbiriyle ilgili klinikler iki yerleşke arasında parçalanmış, dağınık.
21 Temmuz 2023

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, aşırı sağcı 'Danske Patrioter' grubunun üyeleri, Irak büyükelçiliği önünde Kuran yaktı. Grup, bu eylemi İsveç'in Bağdat büyükelçiliğine yapılan saldırıyı protesto etmek için gerçekleştirdiğini belirtti. Olay yerinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı.
21 Temmuz 2023

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya nüfusunun yarısının dang humması virüsüne yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. DSÖ'nün tropikal hastalıklarla ilgili biriminin direktörü Raman Velayudhan, 2000-2022 döneminde dang humması vakalarında sekiz kat artış olduğunu belirtti. Dang hummasıyla ilgili vakaların yüzde 80'inin semptomsuz olduğunu vurgulayan Velayudhan, bu virüse karşı sadece Sanofi Pasteur'in aşı geliştirdiğini ve aşının yaklaşık 20 ülkede kullanılmak üzere tescil edildiğini söyledi. Dang hummasından kaynaklanan ölümlerin yılda 40 ila 70 bin arasında tahmin edildiğini belirtti.
21 Temmuz 2023

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçenin içme suyunun sağlandığı Kadıköy Barajı'nda su seviyesinin yüzde 10'un altına düştüğünü ve yalnızca iki aylık su rezervi kaldığını belirtti. Helvacıoğlu, sıcak hava etkisinin artması ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle 45 gün sonra Keşan'ın yarısına su veremeyebileceklerini, hatta gelecekte suya muhtaç kalabileceklerini ifade etti. Bu nedenle vatandaşlardan su tasarrufu yapmalarını istedi.
21 Temmuz 2023

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la 'gizli protokol' imzaladığını doğrulaması üzerine konuştu. Özcan, bu durumu eleştirerek, 'Altılı masayı Soylu’dan kaçarken Özdağ’a tutulmak için kurmadık, iyi ki kazanamamışız' dedi. Özcan, Türkiye'nin Ümit Özdağ'a mahkum edecek bir siyasetin içinde olmayı istemediğini belirtti.
21 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ağlatan sözleriyle tanınan AKP'li Bolu Belediye Meclisi üyesi Hacer Çınar, ekonomik zamlara tepki gösterdi. Çınar, sağlık işçilerinin geriye dönük haklarının ödenmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı ve 'sabırlarının tükendiğini' belirtti. Çınar, ev kiralarının, vergi oranlarının ve temel ihtiyaç maliyetlerinin arttığını, altın ve döviz fiyatlarının fırladığını ve bu durumun işçilerin yaşamını zorlaştırdığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

İtalyan polisi, Sicilya adası açıklarında bir ticari gemiden balıkçı teknesine uyuşturucu nakli sırasında 5,3 ton kokain ele geçirdi. Ticari geminin, yükünü boşalttıktan sonraki varış noktasının Türkiye olduğu belirtildi. Geminin 15 kişilik mürettebatı arasında Türk, Azeri ve Ukrayna uyruklu kişilerin olduğu açıklandı. Balıkçı teknesinde gözaltına alınanlardan ikisinin Tunus vatandaşı, diğerlerininse İtalya, Fransa ve Arnavutluk uyruklu oldukları belirtildi.
21 Temmuz 2023

ABD'li pop ve caz şarkıcısı Tony Bennett, 96 yaşında hayatını kaybetti. Bennett, 'I Left My Heart In San Francisco' gibi hitler yaratarak Frank Sinatra'dan Lady Gaga'ya kadar birçok hayran kazandı. 2016'da Alzheimer teşhisi konan Bennett'in ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Bennett, 70'ten fazla albüm yayımladı ve 19 Grammy ödülü kazandı.
21 Temmuz 2023

Blizzard, 10 Ağustos'ta başlayarak oyunlarını Steam platformuna getireceğini açıkladı. İlk olarak Overwatch 2'nin Steam'e taşınacağı belirtildi. Blizzard, bu kararın oyuncularla bulundukları yerde buluşmak ve oyunlarına erişimi kolaylaştırmak amacıyla alındığını ifade etti. Ancak oyuncuların, Blizzard oyunlarına Steam üzerinden ulaşsalar bile Battle.net hesabına ihtiyaçları olacak.
21 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yüksek kiralara karşı yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi. Boş duran evler için ilave vergi ve fahiş fiyat artışlarına ceza gelebileceğini belirtti. Erdoğan, vatandaşların alım gücünü düşürmemek ve enflasyona ezdirmemek için gerekirse ceza uygulamasına da gideceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'da 'hayalet ev' olarak tanımlanan ve kira artışlarını tetikleyen boş evlerin sayısının 400 bin olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Diablo 4'ün ilk sezonu 'Malign Sezonu' başladı ancak oyuncular, üç gün önce gelen 1.1 yaması nedeniyle memnuniyetsiz. Bu güncelleme, oyuncuların savunmasını ve verdiği hasarı azalttı, seviye atlamayı zorlaştırdı. Blizzard'ın topluluk geliştirme direktörü Adam Fletcher, oyunculardan gelen geri bildirimler üzerine bazı değişikliklerin geri çekileceğini belirtti. Oyuncular, Blizzard'ın niyetinin Diablo 4'ü daha sert hissettirmek ve daha sonraki seviyelere doğru ilerlemeyi yavaşlatmak olduğunu düşünüyor.
21 Temmuz 2023

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin beş yıldızlı formayla Türkiye Kupası törenine çıkmasına Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ceza vermesini beklediklerini belirtti. Fenerbahçe'nin bu hareketi, yönetmeliklere meydan okuma olarak değerlendirildi. Özbek, TFF'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ve yönetmeliklere herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'ın hukuksuzluklarla mücadele edeceğini belirtildi.
21 Temmuz 2023

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Türkiye'de bulunan Suriyeli gazetecilerin hayatlarının tehlike altında olduğunu ve ülkelerine geri gönderilme riski bulunduğunu belirtti. RSF'nin açıklamasına göre, Suriyeli gazeteciler sokaktan ve evlerinden alınarak sorgulanıyor, kötü muameleye maruz kalıyor ve sınır dışı edilmekle tehdit ediliyor. RSF, Türkiye'yi Suriyeli gazetecileri can güvenliği bulunmayan bu ülkeye göndermemeye çağırdı. RSF, 2019'da dış politika nedeniyle Suriyeli gazetecilerin sınır dışı edilme vakalarının tırmandığını duyurmuştu.
21 Temmuz 2023

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, mayıstan bu yana yaklaşık 10 puan azalarak %39,84'e geriledi. Bu, 2014'ten bu yana görülen en düşük doluluk oranı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl en yüksek doluluk oranı 20 Mayıs'ta %49,66 idi. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 448 bin metreküp olarak kaydedildi.
21 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gün ortasında 6.724,42 puanla tarihi bir rekor seviyeye ulaştı. Deprem ve seçim belirsizliğiyle dalgalı bir dönem geçiren borsa, seçimlerin ardından yükselişe geçti. Dünü 6.682 puanla kapatan borsa, bugün 6.688 seviyesinden başladı ve gün içinde 6.724,42 puanı gördü.
21 Temmuz 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Gazeteci Metin Cihan, İçişleri Bakanlığı'nın kendisine ilişkin yazı yazarak Almanya'dan Türkiye'ye iadesini istediğini ve 'kırmızı bülten' çıkarılması için girişim başlattığını duyurdu. Cihan, Twitter'da bir belge paylaştı ve İçişleri Bakanlığı'nın 'Türkiye'ye iadesi' nin yolunu aradığını açıkladı. Belgede, Cihan'ın iadesi için yakalama emirlerine istinaden Almanya'dan Türkiye'ye doğrudan talep yoluyla iadesinin talep edilip edilemeyeceği, Kırmızı Bülten/Difüzyon ile aratılıp aratılamayacağı ve Kırmızı Bülten/Difüzyon çıkartılmasının başsavcılıklarca istenmesi durumunda hazırlanacak formların Adalet Bakanlığı'na iletilmesi talepleri bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Boğaziçi Üniversitesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle bazı yurtlarında öğrenci kabul etmeyecek. Bu durum, yurtların toplam kontenjanını yaklaşık 2 bin 500 kişi azalttı. Üniversite, kapasite artırma çabalarının devam ettiğini belirtse de, henüz somut bir gelişme yok. Yurt kurasına katılma hakkına sahip öğrencilerin listesi açıklandı ancak birçok öğrenci yurt bulamadı. Depremzede öğrenciler ve sosyo-ekonomik durumu kötü olan öğrenciler de bu durumdan etkilendi.
21 Temmuz 2023

Aydın Doğan ve ailesinin sahibi olduğu Doğan Holding, çatı kuruluşu Adilbey Holding’in tüm varlıklarını bünyesine kattı. Adilbey Holding, Doğan Holding ve onun alt kuruluşu olan Doğan Yayın Holding’i barındıran bir şirketti. Birleşme sonucunda Doğan Holding’in kayıtlı sermayesi 2 milyar 616 milyon 996 bin 91 lira oldu. Birleşme nedeniyle şirketin çıkarılmış sermayesinin 2.616.938.288 TL’den 2.616.996.091 TL’ye çıkarılmasına karar verildi.
21 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevini bir buçuk ay sonra bırakacağını duyurdu. Partide değişim isteyen üyelere yakın kişilerin örgütten atıldığı iddialarını reddetti. Kaftancıoğlu, görev süresi boyunca üç ilçe başkanını görevden aldığını, bunların keyfi davranışlar ve usulsüzlükler nedeniyle olduğunu belirtti. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün görevden alınmasının ise İmamoğlu'na yakınlığıyla bir ilgisi olmadığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki bir Kuran kursunda eğitim gören 73 çocuk, yemekten sonra rahatsızlandı ve gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Çocuklar, Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Kursa yemek getiren şirketle ilgili inceleme başlatıldı.
21 Temmuz 2023

Gıda şirketi Dardanel, Koç Holding'in satılığa çıkardığı Tat Gıda'nın yüzde 53 oranındaki paylarını satın almak için teklif verdiğini duyurdu. Koç Holding daha önce Tat Gıda'nın satışı dahil alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma başlattığını belirtmişti. Dardanel'in teklifi, şirketin hakim paylarının sahibi olan Niyazi Önen Holding A.Ş.'nin çatısı altında bulunan Dardanel Greece S.A. firması ile ortaklaşa yapıldı.
21 Temmuz 2023

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatından yükseğe çıkarılmasının yüzde 75 oranında azaldığını duyurdu. Bu ayın başında getirilen düzenlemeyle artık ikinci el araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacak. Düzenlemeye aykırı ilanların 300 bin liraya varan cezası bulunuyor. Bakanlık aynı açıklamasında cezaların tebliğ edilmeye başlandığını dile getirdi.
21 Temmuz 2023

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, İstanbul'daki kamu arazilerinin yap-işlet-devret modeliyle değerlendirilmesi için bir konut projesi hazırladıklarını açıkladı. Proje kapsamında, kamu arazilerine kiralık konutlar inşa edilecek ve bu konutlar orta gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarla kiralanacak. Kalyoncu, projenin konut ve kira krizinin çözümü için geliştirildiğini belirtti.
21 Temmuz 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan’dan oluşan yeni ekonomi yönetimi, döviz satma uygulamalarına son verirken, ithalatı kısmayı hedefliyor. Bu durum, enflasyonun hızlanmasına neden olabilir. Yeni yönetimin ekonomi politikalarını normalleştirmesi ve Merkez Bankası’nın da faiz artırması bekleniyordu. Ancak, faizler beklentilerin altında kaldığı için dolar ve avro kurları yükseldi.
21 Temmuz 2023

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken 'genel ahlakı bozduğu' iddiasıyla doktorluktan men edilen trans kadın Larin Kayataş, göreve iade edildi. Kayataş, Twitter'dan paylaştığı karara göre mahkeme, meslekten men edilmesinin hukuka aykırı olduğuna ve görevine iade edilmesine hükmetti. Kayataş, 2021'de hastanede görev yaparken sistematik mobbing, baskı ve ayrımcılıkla karşılaştığını açıklamıştı.
21 Temmuz 2023

Amsterdam belediyesi, ziyaretçi sayısını ve çevre kirliliğini azaltmayı amaçlayarak büyük yolcu gemilerinin kent merkezine demirlemesini yasakladı. Bu karar, kentin sürdürülebilirlik amaçları ve planlanan yeni köprü projesiyle uyumlu olmayan gemilerin kirlilik yaratmasını engellemeyi hedefliyor. Ayrıca, bu karar Amsterdam'ın ana tren garı yakınlarında, İj Nehri kenarındaki yolcu gemisi terminalinin kapanması anlamına geliyor.
21 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki 'değişim' tartışmaları ve bu konudaki düşüncelerini bir-iki hafta içinde toplumla paylaşacağını belirtti. İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği bir toplantının kaydı Youtube'a sızdı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantıyı 'etik' bulmazken, İmamoğlu ve diğer katılımcılar bunun normal bir toplantı olduğunu ifade etti.
21 Temmuz 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kandilli Kampüsü'nde yer alan Deniz Araştırmaları Birimi'ne ait bir yapı, kayyım rektörün kadrolarından Eshabil Yıldız'a lojman yapılıyor. Yıldız'ın isteğiyle lojmanın içinde yapılan değişikliklere 250 bin liradan fazla harcama yapıldığı belirtiliyor. Yıldız, daha önce AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmıştı. Yıldız, daha sonra üniversitenin Kandilli yerleşkesinin idari ve teknik koordinatörlüğüne ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda şube müdürlüğüne getirildi.
21 Temmuz 2023

Motorin fiyatlarına 1,55 lira zam yapıldı. Zam, pompa fiyatlarına yansıdı. İstanbul'da motorinin litre fiyatı 33,92 lira oldu. Benzinin litresi ise ortalama 34,05 lira.
21 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse ODAS, ASTOR, TSKB, GESAN ve ALFAS oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler QUAGR, BRYAT, TCELL, PSGYO ve SASA olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
21 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Fransa hükümeti, kabinede bir dizi görev değişikliği gerçekleştirdi. Sağlık, Dayanışma, Deniz Aşırı Topraklar, Kent ve Konut, Kadın-Erkek Eşitliği bakanlıklarında yeni isimler göreve getirildi. Kamu harcamalarından sorumlu Bakan Gabriel Attal, Eğitim bakanı olarak görevine devam etme kararı alındı. Ekolojiden Sorumlu Devlet Bakanı Berangere Couillard, Kadın-Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan olarak görev alacak. Başbakanlık nezdinde Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ve Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa'nın kabinedeki görevine son verildi.
21 Temmuz 2023

Ege Denizi'nde, Kuşadası Körfezi'nde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem Aydın'ın Kuşadası ilçesine 10,31 kilometre uzaklıkta ve 13,11 kilometre derinlikte gerçekleşti.
21 Temmuz 2023

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Twitter'a reklam verilmesini yasakladı. Kararın gerekçesi olarak Twitter'ın temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmediği belirtildi. 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'a dayanarak alınan karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Karara göre, Türkiye'de yerleşik vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler, Twitter'a yeni reklam veremeyecek.
21 Temmuz 2023

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımlarını başlattı. Bu kapsamda, kur korumalı mevduatlara 'zorunlu karşılık' uygulaması getirildi. Bu uygulama ile Merkez Bankası, piyasada oluşan Türk Lirası likidite fazlasını sistemden çekmeyi hedefliyor. Kur korumalı hesaplara yüzde 15 oranında zorunlu karşılık tesis etme yükümlülüğü getirildi.
21 Temmuz 2023
İşaretlediklerim