İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

CHP Parti Meclisi'nde (PM), görevden alınan Muş, Ağrı, Mardin il başkanları ve İstanbul Beykoz ilçe başkanının göreve iadesi için yapılan oylamada yeterli çoğunluk sağlanamadı. Göreve iade için 61 üyeli PM'de, üçte iki çoğunluk olan 40 oya ulaşılması gerekiyordu. Ancak hiçbir başkan için bu çoğunluk sağlanamadı. Bu durum, parti içinde 'değişim' isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li bazı kurmayların PM'yi toplantıya çağırma çabalarını da etkiliyor.
23 Temmuz 2023

Fransız yüzücü Leon Marchand, Japonya'nın Fukuoka kentinde düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda erkekler 400 metre karışıkta yeni bir dünya rekoru kırdı. 21 yaşındaki sporcu, 4.02.50'lik derecesiyle ABD'li Michael Phelps'in 2008 yılında kırdığı ve 15 yıl boyunca elinde tuttuğu rekoru geçti. Phelps, kendi rekorunu kıran Marchand'ı ayakta alkışladı.
23 Temmuz 2023

Florida Üniversitesi Onkoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. İlyas Şahin, güneşin UV ışınlarının deri kanseri gelişiminde açık bir risk faktörü olduğunu belirtti. Güneşin UV ışınları deri hücrelerinde mutasyonlara sebep olabildiğini ve bu nedenle çoğu deri kanserinin güneş ışınlarına maruziyetten kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, güneş kremlerinin deri kanseri riskini azalttığını gösteren çok sayıda çalışma olduğunu ve bu nedenle güneşe maruz kalınacak durumlarda güneş kremi kullanılmasını tavsiye etti.
23 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Halk TV ile olan sözleşmesini feshettiği öğrenildi. Bu kararın, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla alındığı belirtildi. Sözleşme kapsamında Halk TV, CHP'nin grup toplantılarını ve grup başkanvekili açıklamalarını canlı yayınlıyordu. Kararın partililere iletildiği belirtildi.
23 Temmuz 2023

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Fenerbahçe’nin de kadrosuna katmak istediği Fildişi Sahilli oyuncu Wilfried Zaha’yla görüşmelere başladı. İngiliz ekibi Crystal Palace’ın dokuz sezondur formasını giyen 30 yaşındaki hücum oyuncusu, geçen sezon 27 lig maçında yedi gol atmıştı. Transferi duyuran Galatasaray, Twitter hesabından 'Ali Cabbar' şarkısının bir kesitini paylaşıp 'ZAHAHAHA' diye yazdı.
23 Temmuz 2023

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda altı gün önce başlayan ve kontrolsüz şekilde yayılan orman yangını nedeniyle 19 bin kişi tahliye edildi. Yunanistan İklim Bakanlığı, bu tahliye operasyonunun ülkede şimdiye kadarki en büyük tahliye operasyonu olduğunu belirtti. 16 bin kişi karadan, 3 bin kişi denizden tahliye edildi ve can kaybı yaşanmadı. Yangın nedeniyle dokuz kişi solunum problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
23 Temmuz 2023

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan avro kurunun 14 lira 387 kuruş olarak güncellenmesine rağmen, bu durumun piyasada bulunmayan ilaçlar sorununu çözmeyeceğini belirtti. Saydan, ilaç avro kurunun, normal kura yetişemediğini ve bu durumun ilaçları bulunabilir olmaktan çıkardığını ifade etti. Saydan, son 3 yılda ilaç sektöründe yaşanan sorunların kökeninin, Euro kurunun ilaç sektöründe, gerçek kurdan farklı bir şekilde belirlenmeye başlaması olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV ile ilişkilerin sonlandırılmasının çalışanları hedef almadığını ifade etti. Erdem, Halk TV'nin 'sansür' suçlamalarını reddetti ve feshedilen sözleşmeyi hatırlattı. Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, bir programın iptal edildiğini açıklamıştı. Erdem, bu kararın sonlandırılan kurumsal ilişkiden kaynaklandığını belirtti.
23 Temmuz 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve kalp pili takıldı. Bu durum, Netanyahu'nun Türkiye ve Kıbrıs'a yapmayı planladığı resmi ziyaretlerin ertelenmesine neden oldu. Netanyahu'nun ameliyatı, İsrail'de tartışmalı yargı reformunun parlamentoda tartışmaya açılmasına saatler kala gerçekleşti. Netanyahu, ameliyat olmasına rağmen oylamaya katılacağını açıkladı.
23 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Elbistan olduğu ve 8,76 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.
23 Temmuz 2023

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Türkiye'nin antidemokratik uygulamaları ve adaletsiz mahkeme kararları nedeniyle Avrupa Birliği'ne (AB) girişinin zor olduğunu belirtti. Amor, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin bir süre daha gündeme gelmeyeceğini ve Türkiye'nin her geçen gün AB'den uzaklaştığını ifade etti. Türkiye'nin AB'ye üyelik için uyması gereken altı kriteri vurgulayan Amor, bu kriterlerin terörle mücadele, yolsuzlukla mücadele, Europol ile iş birliği, kişisel verilerin korunması, AB üyeleri ile adli yardımlaşma ve geri kabul anlaşması olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2023

Hollywood'da devam eden grev, ücret ve çalışma koşullarının yanı sıra sektörün yapay zeka kullanımından etkilenen senaristler ve oyuncular tarafından başlatıldı. Bu süreçte, ölü film yıldızlarının yapay zeka ile canlandırılması konusu da gündeme geldi. Örneğin, 1955'te ölen James Dean, bilgisayar üretimli imgeleme (CGI) teknolojisi ile yeni bir filmde başrol oynayacak. Ancak bu durum, etik ve hukuki sorunları da beraberinde getiriyor. Öldükten sonra bir kişinin yüzünün, sesinin, kişiliğinin hakları kime ait olacak? Oyuncuların ölümünden sonra kariyerlerinin gidişatı kimin kontrolünde olacak? Bu ve benzeri soruların yanıtları henüz belirsiz.
23 Temmuz 2023

Egzersizin, sadece fiziksel sağlıkla değil, beyin sağlığıyla da bağlantılı olduğu belirtiliyor. Düzenli fiziksel aktivitenin beyinde meydana getirdiği fizyolojik değişiklikler, egzersizin biliş ve zihinsel sağlık üzerindeki etkisi üzerine yapılan araştırmaları gündeme getiriyor. Egzersiz, hafızayı ve bilişsel yetenekleri geliştirirken, zihinsel netliği artırıyor ve depresyona karşı koruyucu etkileri bulunuyor. Ayrıca, kilo verme ve yorgunluğu azaltma gibi dolaylı etkileri de beyin sağlığını olumlu yönde etkiliyor.
23 Temmuz 2023

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, yeni albüm hazırlıkları devam ederken 'ara sıcak' dediği yeni şarkısı 'Kıra Döke'yi yayınladı. Söz ve müziği Aksu'ya ait olan şarkının düzenlemesi Mustafa Ceceli tarafından yapıldı. Aksu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla yeni şarkısını duyurdu ve 'Kıra Döke'nin insanı yormayan, hafif bir şarkı olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2023

Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, 'Görkemli Hatıralar' programının iptal edildiğini duyurdu. Programın sunucusu Serhan Asker, iptal kararının CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından verildiğini iddia etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, iptal kararının CHP Genel Merkezi'nden gelen genelgeye göre alındığını belirtti. Eren Erdem'in bu suçlamalar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.
23 Temmuz 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformun logosunu değiştireceğini duyurdu. Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra şirketin ismini X olarak değiştirmişti ve şimdi de logo için harekete geçti. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bu değişikliği duyurdu ve yeterince iyi bir X logosu paylaşılması durumunda onu dünya çapında yayına alacaklarını söyledi. Daha önce Nisan ayında Twitter'ın mavi kuş logosu kısa süreliğine DogeCoin’in 'Sihba Inu' cinsi köpek logosuyla değiştirilmişti.
23 Temmuz 2023

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Türkiye'de son 20 yılda 15 yaşından küçük 1673 çocuğun intihar ettiğini açıkladı. Ekonomik krizin derinleştiği son iki yılda 15 yaş ve altı çocuk intiharları yüzde 40 arttı. Becan, intihar eden çocukların yüzde 53'ünün kız olduğunu ve bu durumun dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, intihar eden her 33 kişiden birinin 15 yaşından küçük olduğunu ve bu durumun çocukların maruz kaldığı olumsuz etkilerin, stresin, baskının, travmaların veya psikososyal sorunların arttığını gösterdiğini ifade etti.
23 Temmuz 2023

Show TV'de yayınlanan mizah programı Güldür Güldür, 'Dış güçlerin oyunu' konulu bir skeçle izleyicilerin karşısına çıktı. Skeçte, birçok batılı ülkenin Türkiye'yi kıskandığı ve ülkeye yönelik sinsi planları mizahi bir dille anlatıldı. Skeçte, 'büyük oyunun' bir kozmik oda ya da askeri karargâhta değil, bir kıraathanede bozulduğu sahnelendi. Skeç, içlerinden birinin ucuz kıyma almak için Et ve Süt Kurumu'na gitmesiyle sona erdi.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

Rusya'nın Ukrayna'nın Odessa kentine yönelik düzenlediği saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Odessa Bölge Devlet İdaresi Başkanı Oleg Kiper, saldırının bir terör saldırısı olduğunu ve kentteki altyapı, ev ve dini yapıların hasar gördüğünü belirtti. Ayrıca, saldırı sonucu Odessa'daki Spaso-Preobrajenskiy Katedrali'nin büyük hasar gördüğü bildirildi.
23 Temmuz 2023

Yunanistan'da beş gündür devam eden orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alınırken, Rodos Adası'ndaki yangın devam ediyor. Yangının etkisini artırmaya başlaması üzerine bazı otel, köy ve plajlar boşaltıldı ve yaklaşık 2 bin kişi deniz yoluyla tahliye edildi. Rodos'taki yangın, Yunanistan genelinde aktif yangınlardan en tehlikeli olarak nitelendirildi. Türkiye, İsrail, Ürdün, İtalya ve Fransa, yangın söndürme uçak ve helikopterleri gönderdi.
23 Temmuz 2023

İlaç fiyatlandırmasında kullanılan avro kuru yüzde 30,5 artırılarak 14,0387 liraya çıktı. Eczacılar, ilaç fiyatlandırmasındaki kurun 18-20 civarında olması gerektiğini belirtiyorlar. Aksi takdirde ilaç sıkıntısının süreceği ifade ediliyor. İlaç fiyatlarındaki bu artışın, ilaç bulunabilirliği ve vatandaşların ilaçlara erişimini olumsuz etkilediği belirtiliyor. Eczacılar, ilaç firmalarının yeterince kar edemediklerini söyledikleri için ilaçları piyasadan çektiğini ifade ediyorlar.
23 Temmuz 2023

Paris Saint-Germain takımında oynayan İtalyan milli futbolcu Gianluigi Donnarumma ve sevgilisi Alessia Elefante'nin Paris'teki evleri hırsızlar tarafından soyuldu. Hırsızlar, Donnarumma'yı bağlayarak hareketsiz hale getirdi ve Elefante'yi evdeki değerli eşyaları vermeye zorladı. Yaklaşık 500 bin avro değerindeki eşya çalındı. Olay sonrası çift, yakındaki bir otele sığındı ve yardım istedi.
23 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla ilaç fiyatlandırmasında kullanılan avro kuruna yüzde 30,5 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte 10,77 TL olan kur, 14,0387 TL'ye yükseldi. İlaç avro kuru genellikle yılda bir kez güncellenirken, reel kur ile ilaç avro kuru arasındaki farkın açılmasıyla ilaç sıkıntısı tüm yıla yayılmaya başladı ve birçok ilaca ulaşılamıyor.
23 Temmuz 2023

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi ve kızını otel havuzunda bıçaklayarak öldüren zanlı Y.T, tutuklandı. Olayın ardından kaçan Y.T, jandarmaya giderek teslim oldu ve ifadesinin ardından nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Anne ve kızının bir süre önce Danimarka’dan memleketleri Adana’ya geldikleri ve Avanos’ta tatilde oldukları öğrenildi.
23 Temmuz 2023
İşaretlediklerim