MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur, 69 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığın nüksetmesi sonucu entübe edilmiş ve vefat etmiştir. Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü Taksim Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Ayrıca aynı gün Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecektir.
8 Temmuz 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da 39 ilçede gerçekleştirilen ekmek fiyat denetimleri sonucunda 205 fırından 116'sının tarifeye uymayan fiyatlarla ekmek sattığının tespit edildiğini ve bu fırınlara cezai işlem uygulandığını açıkladı. Daha önce İstanbul'da ekmeğin gramajının düşürülüp fiyatının arttığı iddiaları yalanlanmıştı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi ve tarife dışı satış yapan işletmelere bin 371'er lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.
8 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 954. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda sürdürmek istedi. Polis eyleme müdahale ederek en az 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar yaklaşık dokuz saat sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kişilerin isimleri ve serbest bırakıldıkları bilgisi Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
8 Temmuz 2023

Sakarya'nın Karasu ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu oluşan su birikintisinde mahsur kalan iki köpek yavrusu, Karasu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ekipleri tarafından kurtarıldı. Ekipler, çalılık alanda mahsur kalan yavrulara ulaşmak için yol açtı. Kurtarılan köpek yavruları sağlık kontrolünden geçirildikten sonra iyileştiklerinde annelerinin yanına bırakılacak.
8 Temmuz 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takası sonucu Türkiye'ye gelen Azov Taburu liderlerinin Ukrayna'ya dönüşü, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından anlaşma ihlali olarak nitelendirildi. Peskov, bu kişilerin ihtilaf sonlanıncaya kadar Türkiye'de kalması gerektiğini ve Rusya'nın dönüş konusunda bilgilendirilmediğini ifade etti. Ayrıca, Peskov bu durumu Ukrayna'nın karşı taarruzdaki başarısızlıklarıyla ilişkilendirdi.
8 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, seçimlerde başarısız olan muhalefet liderlerinin istifa etmemesini eleştirerek, bu durumun seçmenler tarafından olumsuz karşılandığını belirtti. Ayrıca, Yunanistan'da seçimi kaybeden Çipras'ın istifa ettiğini örnek göstererek Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.
8 Temmuz 2023

Batman'ın Cudi Mahallesi'nde Murat E. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi Aysel E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, beş çocuk annesi Aysel E.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Murat E. gözaltına alındı ve Aysel E.'nin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
8 Temmuz 2023

Kars'ın Akyaka ilçesinde, ayağına ip dolanan ve bu ipin elektrik kablosuna takılması sonucu elektrik direğinde mahsur kalan bir karga, vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine kurtarıldı. Elektrik dağıtım şirketi ARAS ekipleri, elektrik akımını keserek direğe çıkıp kargayı güvenli bir şekilde kurtardılar. Kurtarılan karga, hayati tehlikesi olmadığı anlaşıldıktan sonra su içirilerek doğaya salındı.
8 Temmuz 2023

ABD Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'ya 800 milyon dolar değerinde, misket bombası içeren yeni bir askeri yardım yapacağını duyurmasının ardından Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin bu kararıyla Ukrayna'daki çatışmayı uzatmayı amaçladığını ve sivillerin risk altında olacağını belirtti. Zaharova, misket bombalarının uzun süre patlamadan kalabileceğini ve çatışmalar sona erdikten sonra bile patlayabileceğini, bu nedenle ABD'nin sorumluluk taşıyacağını ifade etti.
8 Temmuz 2023

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyelerinden olan sanatçı Özkan Uğur, lenf kanseriyle olan mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığının nüksetmesi üzerine yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmişti. Özkan Uğur'un vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden duyurdu ve merhuma rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
8 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

Boyner ailesinden Nihat Boyner'in evinde 11 yıl çalışan Gülper Şeren, işten haksız yere çıkarıldığını iddia ederek açtığı tazminat davasını kazandı. Şeren, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmak istediğinde, Boyner tarafından işten çıkarıldı. Mahkeme, Şeren'in 11 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tespit etti ve karar kesinleşince Boyner'in Şeren'in sigorta primlerini ödemesine hükmetti. Boyner'in avukatı, Şeren'in yıpratma amaçlı dava açtığını iddia etse de, mahkeme Şeren'in lehine karar verdi.
8 Temmuz 2023

İstanbul Modern'in yeni müze binası, BBC News tarafından hazırlanan 'Inside Museums' belgesel serisinin ilk bölümünde yer aldı. Belgeselde, müzenin mimarı Renzo Piano'nun anlatımı ve Türkiye sanatına dair söyleşiler bulunuyor. Ayrıca, The New York Times, La Repubblica ve Frankfurter Allgemeine Zeitung gibi dünya basınında müze binası ve açılış sergileri olumlu eleştiriler aldı. İtalyan gazetesi La Repubblica, binayı 'uçan bir gemi' ve 'ışık ve suyun dansı' olarak tanımlarken, Alman gazetesi ise İstanbul Modern'i 'Türkiye'nin Centre Pompidou'su' olarak nitelendirdi.
8 Temmuz 2023

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

Katar Haber Ajansı (QNA) Genel Müdürü Ahmed Said Jaber Al Rumaihi liderliğindeki bir heyet, Anadolu Ajansı'nın (AA) İstanbul ofisini ziyaret etti. AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Erman Yüksel, ajansın tarihçesi, ürünleri ve gelecek planları hakkında bir sunum yaptı. Katar heyeti, AA'nın infografik oluşturma konusundaki eğitim fırsatlarını ve yapay zeka kullanımını takdir etti. Ayrıca, QNA'nın AA'nın kaynaklarından yararlanarak özel içerik üretme konusunda stratejik ortaklık teklifini memnuniyetle karşıladı.
8 Temmuz 2023

Çin'in Hangcou şehrinde yaşayan 64 yaşındaki Vang Yüncuan, 1983'te izni olmadan evlatlık verilen kızını arıyor. Eşi 1981'de müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra aile büyükleri tarafından kızı başka bir aileye verilmiş. Vang, eşinin 2022'de ölmeden önceki son dileğinin kızlarını bulmak olduğunu ve bulunması halinde kızına 138 bin dolarlık miras bırakacağını belirtiyor. Kızının DNA örneğini ve diğer ipuçlarını güvenlik güçlerine sunmuş durumda.
8 Temmuz 2023

Blizzard, 13 Temmuz'da Diablo Immortal oyununa 'kan şövalyesi' adı verilen yeni bir sınıf ekleyeceğini açıkladı. Kan şövalyesi, oyunun yedinci oynanabilir sınıfı olacak ve yaklaşık 10 yıl sonra Diablo serisine eklenen ilk yeni sınıf olma özelliğini taşıyacak. Bu sınıf, vampirlerin hikayesine dayanıyor ve yakın dövüş yeteneklerine sahip olacak. Blizzard, kan şövalyesinin Diablo 4'e ekleneceği konusunda bir açıklama yapmadı, ancak Diablo Immortal'daki oyuncular yeni sınıfa ücretsiz olarak geçiş yapabilecek.
8 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde Katar'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirecekler. Ziyaret sırasında Katar Emiri ile görüşmeler yapılacak ve Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik işbirliği olanakları değerlendirilecek. Bu ziyaret, Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekme ve döviz bulma çabalarının bir parçası olarak görülüyor.
8 Temmuz 2023

Harvard Tıp Fakültesi'nden Profesör David Sinclair, biyolojik yaşından genç kalmak için günlük rutinlerini ve beslenme alışkanlıklarını açıklıyor. Sinclair, resveratrol zengini gıdalar tüketmeyi, kahvaltıyı atlayarak aralıklı oruç uygulamayı ve şeker ile etten kaçınarak bitki bazlı bir diyeti benimsemeyi öneriyor. Bu alışkanlıkların bağırsak sağlığını güçlendirmek, doku hasarı riskini azaltmak, ruh halini iyileştirmek ve kalp sağlığını artırmak gibi faydaları olduğunu belirtiyor.
8 Temmuz 2023

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrası yaşlı aylığının, engelli aylıklarının ve silikozis hastalarına yapılan ödemelerin artırıldığını açıkladı. Yaşlı aylığı 1997 liradan 2 bin 348 liraya, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1594 liradan 1874 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2 bin 392 liradan 2 bin 811 liraya yükseltildi. Ayrıca 18 yaş altı engelli yakını aylığı ve silikozis hastalarına yapılan ödemelerde de artışlar gerçekleşti.
8 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Yalova, Bursa ve Bilecik için sarı kod, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ege'nin güneyi ve Karadeniz'in orta kesimleri için de şiddetli rüzgar beklentisi olduğu ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve nişanlısı Lauren Sanchez, caz sanatçısı Kenny G'ye ait California'daki lüks malikaneyi aylık 600 bin dolara kiraladılar. Malikane, 5 bin 500 metrekarelik bir alana sahip ve büyük bir arka bahçe, havuz, gösterim odası ve kayıt stüdyosu gibi özelliklere sahip. Ayrıca, 3 bin 500 metrekarelik bir misafirhanesi de bulunuyor. Kenny G, bu mülkü 1998 yılında 12,5 milyon dolara satın almış ve yanındaki arsayı da alarak misafirhane inşa etmişti.
8 Temmuz 2023

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların TL mevduatlarının toplam mevduat içindeki oranını yüzde 60'tan yüzde 57'ye düşürdü. Bu değişiklik, yeni ekonomi yönetiminin 'liralaşma' politikaları çerçevesinde yapılan düzenlemelerin bir parçası olarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca, ilave zorunlu karşılık oranının hesaplanmasında gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı dikkate alınacak olan son iki hesaplama tarihi itibarıyla en yüksek oranın esas alınacağı belirtildi.
8 Temmuz 2023

İsviçre'nin Cenevre kentinde 'AI for Good' konferansı düzenlendi. Konferansta insansı robotlar, yapay zekanın dünyanın büyük sorunlarını çözmeye yardımcı olabileceğini ve insanların işlerini almayacaklarını belirttiler. Robotlar, daha sıkı düzenlemelere ilişkin sorulara belirsiz yanıtlar verdiler. Tıbbi robot Grace ve ifade yeteneğine sahip Ameca gibi robotlar, insanlarla işbirliği içinde olacaklarını ve dünyayı daha iyi bir yer yapma niyetlerini ifade ettiler.
8 Temmuz 2023

Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da seçimlerin ardından değer kazanan hisse senetleri yükselişini sürdürüyor. En çok değer kazanan hisseler arasında GWIND, ASTOR, PENTA, GESAN ve ALFAS yer alıyor. Ayrıca, işlem gören en aktif hisseler ise BRSAN, TOASO, YYLGD, QUAGR ve CANTE olarak sıralanıyor.
8 Temmuz 2023

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram'a bağlı Threads uygulamasının kullanıcı sayısının 70 milyonu aştığını açıkladı. Threads, Twitter'a rakip olarak görülüyor ve 6 Temmuz'da kullanıma sunulmuştu. Zuckerberg, kullanıcı sayısının beklentilerin üzerinde olduğunu belirtti.
8 Temmuz 2023

Yargıtay Başsavcılığı, Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen müebbet hapis cezası ve diğer beş sanığa verilen 18'er yıl hapis cezalarının onanmasını talep etti. Mücella Yapıcı'nın mahkumiyetinin bozulması istendi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın yargılamasının durdurulması gerektiği yönündeki düşünceye katılmadı. Tebliğnamede, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması ve 15 Temmuz darbe girişimi 'darbe girişimi' olarak tanımlandı ve Gezi Parkı eylemleri sırasında düzenlenen forumlar ve etkinlikler ele alındı. Ayrıca, Kavala ile ilgili tanıklıklar ve delillerin yeniden değerlendirilmesi vurgulandı.
8 Temmuz 2023

ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya misket bombası da içeren 800 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi sağlayacağını duyurdu. Paket, çeşitli topçu mermileri, hava savunma sistemleri, tanksavar füzeleri, zırhlı araçlar ve yedek parçaları kapsıyor. Pentagon yetkilisi, bu yardımın Ukrayna'nın topçu savaşını sürdürebilmesi için yeterli mühimmat sağlayacağını belirtti. Misket bombalarının kullanımı, stoklanması ve satışı 2008'de BM gözetiminde yasaklanmış olmasına rağmen ABD, Ukrayna ve Rusya bu sözleşmeye taraf değil.
8 Temmuz 2023

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, göçmen politikalarının sıkılaştırılması konusunda koalisyon ortakları arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu hükümetin istifa ettiğini duyurdu. Rutte, göç meselesinin büyük bir sosyal problem olduğunu belirtti ve kabinenin istifasını Kral Willem Alexander'a sunacağını ifade etti. Rutte ayrıca, seçimlerin yenilenmesi sürecini başlatacaklarını ve mevcut hükümetin seçimlere kadar geçici olarak görevde kalacağını söyledi. Muhalefet, hükümetin düşmesinden memnuniyetini Twitter üzerinden dile getirdi ve seçimlerin bir an önce düzenlenmesi çağrısında bulundu.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim