İYİ Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ortaklık teklifine, partinin genel başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmayla yanıt vereceğini belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in konuşmasının 'Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını' ifade etti. Akşener'in 'siyasette yeni bir zemin açma iradesi'ni ortaya koyduğu ve 'millete kulak verileceği' belirtildi.
11 Ağustos 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Yanardağ, '4 Soru 4 Yanıt' programında sarf ettiği sözler nedeniyle 'suçu ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 10,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmıştı. Ayrıca, Yanardağ'ın BirGün gazetesinde yayınlanan yazıları nedeniyle 'cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlediği iddia edilerek sekiz yıl iki aya kadar hapis cezası talep edildi.
11 Ağustos 2023

Muğla Milas'ta, Çandır ve Kurudere köyleriyle beraber dokuz köyü etkileyecek olan boksit madeni projesi için 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi. Ancak bölgede antik kent ve 1'inci derece arkeolojik sit alanı bulunuyor. Ayrıca yüzlerce yıllık zeytin ağaçları da mevcut. Maden ocağını işletecek olan Yıldızlar Grup, 1908,79 hektarlık alan için ruhsat almış ancak sadece 24.32 hektarlık alan için ÇED kapsamında başvuru yapılmış. Köy halkı kararı mahkemeye taşıyacak.
11 Ağustos 2023

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik, telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabilecek. Ayrıca, platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planları olduğunu hatırlattı. Elon Musk, Twitter'ı 2022'de satın aldıktan sonra 'X' olarak yeniden markalaştırdı ve uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.
11 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Avrupa'ya toplam beş takımın gideceğini açıkladı. Bu takımların ikisi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, ikisi UEFA Avrupa Ligi'nde, biri ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek. Bu bilgi, TFF'nin resmi sitesinde yer alan bir açıklamayla duyuruldu.
11 Ağustos 2023

Britanya'da sığınmacıların yerleştirildiği Bibby Stockholm gemisi, lejyonella bakterisi bulunması nedeniyle tahliye edildi. Henüz hiçbir göçmende semptom görülmediği belirtilirken, diğer testlerin temiz çıkması halinde göçmenler gemiye tekrar taşınacak. Gemi, Britanya'nın düzensiz göçmenleri daha az maliyetli yerlere taşıma planı kapsamında kullanılıyordu. Ancak gemi, insan hakları örgütleri ve sivil toplum tarafından toplu yaşam şartlarına uygun olmamak ve 'hapishane gemisi' olmakla eleştiriliyor.
11 Ağustos 2023

Real Madrid'de oynayan milli futbolcu Arda Güler, ameliyat olacak. Teknik direktör Carlo Ancelotti, futbolcunun kısa sürede sahalara döneceğini belirtti. Ancelotti, Arda Güler'in tedavi sürecinin beklenenden kısa olacağını vurguladı. İspanya basınına göre, Arda Güler'in tedavisi altı hafta daha sürecek.
11 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile yapacağı dövüşün İtalya'da 'destansı' bir mekanda olacağını duyurdu. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve yeni ismiyle 'X' üzerinde canlı yayınlanacağını belirtti. İtalya'nın dövüş için tarihi Kolezyum'u önerdiği iddia edilse de bu yalanlanmıştı.
11 Ağustos 2023

CHP'de devam eden kongreler sürecinde İstanbul'da belirleyici konumda olan ekip ikiye bölündü. '10 Aralık Hareketi' olarak bilinen ekip ve bazı ilçe başkanları arasında ayrışma yaşandı. Bu durum, il başkanlığı için bir isim üzerinde uzlaşıp uzlaşmayacakları konusunda partide merak uyandırdı. Kaynaklar, son dönemeçte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun duruma müdahil olup karar verebileceğini belirtti.
11 Ağustos 2023

Endeksa Genel Müdürü Görkem Öğüt, Türkiye'de konut alıp kiraya vermenin doğru bir yatırım yöntemi olmadığını ifade etti. Öğüt, ortalama geri dönüş sürelerinin Türkiye için 18-19 yıl olduğunu, lüks ve yüksek fiyatlı yerlerde bu sürenin 35 yıla kadar çıktığını belirtti. Fiyatların yüksek, kiraların ise düşük olduğunu vurgulayan Öğüt, bu durumun yatırımcıları stresli hale getirdiğini söyledi.
11 Ağustos 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iletişim koordinatörlüğü görevini de üstlenecek. Bu görevi daha önce Ömer Topsakal yürütüyordu ancak uzun süreli izne çıktığı belirtildi. Erdem, seçimlerin ardından yapılan Merkez Yürütme Kurulu değişikliğiyle önce sosyal medyadan, ardından da medya ve planlamadan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmişti.
11 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ihracat sektörünün finansman sorununun Körfez ülkelerinden gelecek parayla çözüleceğini ifade etti. Şimşek, ihracat reeskont kredilerini günlük beş katına çıkarma kararı aldıklarını ve bu sayede ihracatçının finansmana erişim sorununu önemli ölçüde çözeceklerini belirtti. Bakan, Körfez'e yapılan ziyaretlerde ihracatın finansmanını ön planda tuttuklarını ve Körfez merkezli finans kuruluşlarından ihracatın finansmanına yönelik önemli imkanların Türkiye'ye tahsis edileceğini söyledi.
11 Ağustos 2023

Endeksa Genel Müdürü Görkem Öğüt, konut fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Haziran ayı verilerine göre konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44,4 geriledi. Öğüt, bu durumun fiyatların 'görünmez tavan'a ulaşmış olabileceğini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, insanların artık daha akılcı davrandığını ve farklı il alternatiflerini değerlendirdiğini belirtti.
11 Ağustos 2023

Premier Lig'in en çok gol atan oyuncusu Alan Shearer, Harry Kane'in Bayern Münih'e transfer olmasını memnuniyetle karşıladı. Shearer, sosyal medyada kendisini pilot kıyafetleri içinde bir özel jetin yanında gösteren bir fotoğrafı paylaşarak Kane'e 'Gitme vakti!' mesajını gönderdi. Shearer, Premier Lig'de 260 golle en golcü oyuncu unvanını elinde tutarken, Kane ise 213 golle onun peşindeydi.
11 Ağustos 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son 10 günde yüzde 2,41 azalarak yüzde 34,54 olarak ölçüldü. Bu yıl mayıs ortalamasında yüzde 48,58'le en yüksek seviyeye ulaşan doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 35'in altına düştü. İstanbul'da günlük su tüketimi, dün itibarıyla 3 milyon 229 bin metreküp olarak kaydedildi. Kente su sağlayan baraj ve göletler, 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacmine sahipken su miktarı bugün itibariyle 300,02 milyon metreküp seviyesinde kaydedildi.
11 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (HLGYO) ve Yayla Agro Gıda Sanayi ve Ticaret (YYLGD) hisselerinde fiyat düzeltmesi yapılacak. HLYGO.E'nin pay başına brüt temettüsü 0,004777 TL, teorik fiyatı ise 4,845 TL olarak belirlendi. YYLGD.E'nin ise %130 iç kaynaklardan bedelsiz paylaşım sonrası teorik fiyatı 17,817 TL olarak açıklandı.
11 Ağustos 2023

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, sülük ve hacamat gibi geleneksel tıp uygulamalarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yavuz, bu yöntemlerin yararına dair kanıtların zayıf olduğunu, ancak aşırı uygulandığını belirtti. Ayrıca, bu uygulamaların ciddi komplikasyonları tedavi etmek için modern tıbba başvurulduğunu ifade etti. Yavuz, bu uygulamaların kanıta dayalı olmadığını ve zararlarının çok olduğunu, hatta ölümlere yol açabileceğini belirtti.
11 Ağustos 2023

Merkez Bankası verilerine göre, 4 Ağustos haftasında kartlı harcamalar 181,6 milyar lira ile rekor seviyeye ulaştı. En belirgin artışlar hizmet sektörleri, gıda ve eğitim-kırtasiye harcamalarında görüldü. Ancak, elektrik-elektronik ve mobilya gibi bazı alt gruplarda harcamalar azaldı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde ise 2,1 milyar lira azalışla haftalık 57,3 milyar lira harcama yapıldı.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Motorinin litre fiyatına 1,80 lira zam geldi ve zamlı fiyatlar bugün itibariyle pompalara yansıdı. İstanbul Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı 38,30 lira, Ankara'da 38,79 lira, İzmir'de 38,96 lira, Bursa'da 38,85 lira, Adana'da 39,25 lira, Antalya ve Diyarbakır'da ise 39,49 lira oldu. Son iki ayda motorin fiyatı yüzde 70 artış gösterdi. Benzin fiyatlarında ise bugün bir değişiklik yapılmadı.
11 Ağustos 2023

Haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ikinci el otomobil satışları yüzde 18 azaldı. Ağustos ayıyla birlikte, fiyatlarda düşüş gözlendi. Bu düşüş, hızlı yükselen fiyatlar, krediye erişim zorlukları ve tedarik sorunlarının azalması gibi faktörlerin bir sonucu olarak görülüyor. Ayrıca, sıfır kilometre araçların ikinci elde spekülatif fiyatlarla satışına yönelik alınan önlemler de fiyat düşüşünde etkili oldu.
11 Ağustos 2023

ABD'de Joe Biden yönetimi, Ukrayna'ya verilen destek, afet yardımı ve sınır ile göçmen sorunlarıyla mücadele kapsamında ek finansman sağlamak için Kongre'den 40 milyar dolarlık ek acil durum fonunu onaylamasını talep etti. Fonun onaylanması durumunda, 24 milyar doları Ukrayna'ya yardım ve diğer uluslararası ihtiyaçlar, 12 milyar doları afetle mücadele, 4 milyar doları ise sınır ve göç sorunlarıyla mücadele için kullanılması planlanıyor. Ancak, ABD Kongresi'ndeki bazı Cumhuriyetçiler ek bütçe talebine tepki göstererek, fonu desteklemeyeceklerini belirtti.
11 Ağustos 2023

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Karlıova olduğu ve 7,43 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.
11 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Memiş, dün yayımlanan valiler kararnamesiyle Edirne Valiliği’ne atanan Yunus Sezer’in yerine geçti. Ayrıca, Raci Kaya SGK Başkanlığına, Samet Güneş İŞKUR Genel Müdürlüğüne, Volkan Mutlu Coşkun Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, Ahmet Gülşen Kara Yolları Genel Müdürlüğüne ve Mehmet Akif Balta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne atandı.
11 Ağustos 2023

Oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. Karadağlı, daha önce sosyal medyada gündem olmuştu; Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Nihal Yalçın'a ödülünü takdim etme şekli ve Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan Merve Dizdar'ın konuşmasını eleştirmesi ile dikkat çekmişti. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Resmi Gazete'de yayımlandı.
11 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına' şeklinde bir çağrıda bulundu. Bu çağrı, Bahçeli'nin CNN Türk programına gönderdiği mesajda yer aldı ve MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bahçeli'nin bu çağrısı, daha önce MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti'ye geçen isimlere yönelikti.
11 Ağustos 2023
İşaretlediklerim