Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü eleme turunda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana'yı 1-0 yenerek play-off turuna yükseldi. Bu sonuçla Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bir adım daha ilerlemiş oldu.
15 Ağustos 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin 2024 yerel seçimlerine 'sanki tek başına girecekmişiz gibi' hazırlanacağını ifade etti. Kavuncu, tüm teşkilatların yoğun bir adaylık konusunu tartıştığını ve ciddi bir hazırlık süreci olduğunu belirtti. İYİ Parti'nin iddiasının iktidar olmak olduğunu vurgulayan Kavuncu, İzmir'deki yerel sorunlara odaklanacaklarını ve kent hayatını nasıl iyileştirebileceklerini konuşacaklarını söyledi.
15 Ağustos 2023

Marmaris Belediyesi, İçmeler'deki afet toplanma alanını yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllığına kiralamayı planlıyor. Bu alan üzerinde dükkan, yeraltı otoparkı, pazar yeri ve çok amaçlı salon yapılması planlanıyor. Ancak, bu duruma Marmaris halkı tepki gösterdi ve alanın betonlaşacağını, çocukların oyun alanı ve halkın nefes alabileceği bir yaşam alanı olacağını belirtti. Belediye, halkın tepkisi üzerine 16-17 Ağustos 2023'te referanduma gitmeyi planlıyor.
15 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia'daki 2020 başkanlık seçimiyle ilgili sahtekarlık iddialarına yönelik bir rapor duyuracağını açıkladı. Trump, bu raporun kendisine yöneltilen suçlamaları çürüteceğini ve suçsuzluğunu kanıtlayacağını belirtti. Bu açıklama, Georgia'nın Atlanta kentinde, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi iddiasını soruşturan savcıların Trump'a yeni suçlamalar yönelttiği bir iddianamenin kamuya açıklanmasının ardından geldi.
15 Ağustos 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Neymar, Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımına transfer oldu. Al-Hilal, bu transfer için PSG'ye 80 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Neymar, Al-Hilal takımından iki yılda 300 milyon avro kazanacak. Reklam ve sponsor gelirleriyle bu bedelin 400 milyon avroya kadar çıkması bekleniyor. Suudi Arabistan kulüplerinin son dönemde gerçekleştirdiği yıldız transferler arasında Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mane, N’Golo Kante, Riyad Mahrez, Ruben Neves, Roberto Firmino ve Jordan Henderson gibi isimler yer alıyor.
15 Ağustos 2023

Kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) karşı, bilgi taleplerinin 'aşırı geniş' ve 'gereğinden fazla külfetli' olduğu gerekçesiyle koruma emri için mahkemeye başvurdu. Binance, ABD'deki şirketleri BAM Trading ve BAM Management'in SEC'e zaten yeterli bilgi sağladığını savundu. SEC, haziran ayında, Binance'in ABD'deki kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açmıştı.
15 Ağustos 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde bugün en çok yükselen hisseler ZOREN, KONYA, GESAN, ALBRK ve ULKER oldu. En çok değer kaybeden hisseler ise GENIL, ISMEN, AKCNS, BIMAS ve AGHOL olarak belirlendi.
15 Ağustos 2023

Yönetmen Bilal Kısa ve model Ezgi Cebeci, Ankara Kocatepe Camisi'nde gerçekleştirdikleri moda çekimi nedeniyle 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan soruşturma kapsamına alındı. Sosyal medyada eleştirilere maruz kalan Kısa, niyetinin camiye küsmüş bir kesimin önyargısını kırmak olduğunu belirtti. Ankara Valiliği ve Başsavcılığı, Kısa ve Cebeci hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. İkametlerinde arama yapılan ve suç delillerine el konulan Kısa ve Cebeci, adli kontrolle serbest bırakıldı.
15 Ağustos 2023

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, daha önce ceza aldığı ve altı ay kaldıktan sonra tahliye edildiği 'Libya’da şehit olan MİT mensubu haberiyle' ilgili davadan dolayı yeniden cezaevine girdi. Pehlivan'ın denetimli serbestlik talebi yanıtlanmadı ve Covid-19 izinlisi hükümlülerin tekrar cezaevine girmesini engelleyen düzenlemeden de muaf tutuldu. Pehlivan'ın buna yönelik itirazı kabul edilmedi ve sekiz ay açık cezaevinde kalacak.
15 Ağustos 2023

Sümela Manastırı'ndaki dini ayin, İYİ Partili ve Yeniden Refah Partili siyasilerin iptal edilmesi için başlattığı kampanyalara rağmen düzenlendi. Ayin, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönetiminde gerçekleşti ve çok sayıda Ortodoks Hristiyan'ın katılımıyla yapıldı. Ayin nedeniyle Sümela Manastırı ve tören yerinde güvenlik tedbirleri alındı. Ayine, Trabzonsporlu futbolcular Anastasios Bakasetas ve Dimitrios Kourbelis de katıldı.
15 Ağustos 2023

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türk bankacılık sektörünün görünümünü negatiften durağana yükseltti. Bu yükseltme, hükümetin mayıs seçimlerinden sonra uygulamaya başladığı ortodoks politikaların Türk bankalarının faaliyet ortamını desteklemesiyle ilişkilendirildi. Ayrıca, bankaların karlılık seviyesinin 2022'deki zirve seviyelerinden daha normal seviyelere gerilemesi, ancak güçlü olmaya devam etmesi bekleniyor. Bankaların dış fonlama pozisyonları ve dolarizasyon seviyelerinin iyileştiği, özellikle yabancı para birimindeki likiditenin yeterli seviyede kalmasının beklendiği belirtildi.
15 Ağustos 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, partideki değişim ve yenilenme tartışmalarına ilişkin olarak genel başkanın öncülüğünde partideki değişim ve dönüşümü sürdürerek yerel seçimlerden zaferle çıkmayı planladıklarını belirtti. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki adaylık sürecine işaret eden açıklamalarını olumlu bulduğunu ifade eden Uyar, İmamoğlu'nun İstanbul'un kaybedilmemesine yönelik bir tavır ortaya koyduğunu söyledi. Ayrıca, partinin hedeflerinin mahalle delegeliği sistemini kaldırarak, ilçe yönetimlerinin doğrudan tüm üyelerin katılımlarıyla belirleneceği bir sisteme geçiş olduğunu da anlattı.
15 Ağustos 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde beş yurt, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul etmeyecek. Bu durum, yaklaşık 2 bin 500 öğrenciyi mağdur edecek. Üniversite yönetimi, bu krizi çözmek için öğrenci kulüplerini odalarından çıkarıp kampüsün uzak bir noktasına taşımayı planlıyor. Ancak öğrenciler, bu kararın kulüpçülük kültürünü yok edeceğini ve yurt krizine çözüm getirmeyeceğini belirtiyorlar. Ayrıca, kriz sonrası kulüp odalarının fakültelere tahsis edileceği belirtiliyor.
15 Ağustos 2023

Ziraat Bankası, uluslararası nitelikte bir yatırım bankasından 600 milyon dolar tutarında uzun vadeli dış finansman sağladığını açıkladı. Bu kaynakla birlikte banka, yıl başından bu yana yurt dışından toplamda 3,4 milyar dolar kaynak sağlamış oldu. İki hafta önce de benzer bir durum VakıfBank için yaşanmış ve banka uluslararası bir bankadan 500 milyon dolarlık bir finansman sağlamıştı.
15 Ağustos 2023

2023 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası'na Sırbistan ekibiyle katılmak isteyen iki Türk yardımcı antrenör, vize alamadı. Sırbistan kadın voleybol takımının başantrenörü Giovanni Guidetti, bu durumun voleybolun marka değerine zarar verdiğini belirtti. Türkiye, Schengen vizesine başvuranlar arasında en fazla ret cevabı alan ülkelerden biri.
15 Ağustos 2023

Kur Korumalı Mevduat (KKM) gideri, Temmuz 2023'te aylık bazda zirveye ulaşarak 34,5 milyar lira oldu. Bu durum, yılın ilk yedi ayında toplam KKM giderinin 59,5 milyar liraya yükselmesine neden oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre, KKM'nin toplam büyüklüğü 4 Ağustos haftası itibariyle 3,28 trilyon lira oldu. KKM'nin merkezi bütçeye maliyeti geçen yıl 92,5 milyar lira olmuştu.
15 Ağustos 2023

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, hükümete ait Airbus A340 tipi uçaktaki arızanın tekrar etmesi üzerine Pasifik gezisini iptal etti ve tarifeli uçakla Almanya'ya dönmek zorunda kaldı. Baerbock'un uçağı, Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji Adaları'na gitmek üzere yola çıktıktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nde yakıt ikmali yaptıktan sonra arıza yaptı ve Abu Dabi'ye zorunlu iniş yaptı. Alman hükümetinin uçakları, sık sık arızalanmakla gündeme geliyor.
15 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yol haritasını ve CHP'ye yönelik görüşlerini açıkladı. İmamoğlu, CHP'nin yerel seçimleri kazanmasının zorunlu olduğunu, partinin değişim ve dönüşüm sürecini tamamlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin korunması gerektiğini ve İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları olduğunu ve bunların göreve hazır olduğunu söyledi.
15 Ağustos 2023

Çaykur, çay fiyatlarına son üç ayda üçüncü kez zam yaptı. 8 Haziran'da kuru çay fiyatlarına yüzde 43 zam yapan Çaykur, ikinci zammını 14 Temmuz'da yüzde 9,5 oranında gerçekleştirdi. 15 Ağustos itibariyle çaya yüzde 4,5 oranında üçüncü bir zam daha geldi. Böylece Çaykur'un kuru çay fiyatları 8 Haziran'dan bu yana son üç ayda toplam yüzde 63,6 oranında zamlandı.
15 Ağustos 2023

Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK), özel üniversitelerde eğitim verip muhalif medyada yazı yazan akademisyenlerle sözleşme yenilenmemesi için harekete geçti. Bu durum, sözleşme döneminin yaklaştığı bir dönemde gerçekleşti. İstanbul ve Ankara'daki bazı üniversiteler bu konuda uyarıldı. YÖK yetkilisi, akademisyenlerin üniversitedeki eğitime vakit ayırmaktan çok medyaya vakit ayırdığını ve yeni dönemde buna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
15 Ağustos 2023

Rusya Merkez Bankası, rublede yaşanan değer kaybının ardından politika faiz oranını yüzde 8,5'ten yüzde 12'ye yükseltme kararı aldı. Bu kararın, fiyat istikrarına yönelik tehlikeleri sınırlamayı hedeflediği belirtildi. Ayrıca, bankanın 2024 için yüzde 4 seviyesinde bulunan enflasyon hedefine ulaşılması için faiz oranına yönelik ilave kararlar alabileceği vurgulandı.
15 Ağustos 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,7 artarak 109 bin 548 oldu. Bu artış, beş aydır devam eden düşüş serisini durdurdu. Ancak, Ocak-Temmuz döneminde konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 azalarak 675 bin 327 olarak kaydedildi. Temmuz ayında en çok konut satışı İstanbul'da gerçekleşti.
15 Ağustos 2023

Yönetmen Tolga Karaçelik'in, başrollerini Steve Buscemi, Britt Lower ve John Magaro'nun paylaştığı yeni filmi 'The Shallow Tale'ın çekimleri tamamlandı. Karaçelik'in dördüncü ve ilk İngilizce filmi olan 'The Shallow Tale', New York'ta çekildi ve çekimleri 22 gün sürdü. Film, bir boşanmanın ortasında bocalayan bir yazarla, ona gündüzleri evliliği, geceleriyse yeni kitabında kaleme aldığı cinayetler için danışmanlık yapan emekli bir seri katilin arkadaşlığını konu alıyor. Filmin 2024'ün bahar aylarında vizyona girmesi bekleniyor.
15 Ağustos 2023

Covid-19'un Omicron formunun alt varyantı olan Eris, ilk olarak 2022'nin sonlarında Güney Afrika'da tespit edildi ve dünya çapında yayıldı. Bu varyantın daha bulaşıcı olduğu ve yayıldığı ülkelerde hastaneye yatışları artırdığı biliniyor. Dünya Sağlık Örgütü, Eris'i 'endişe verici varyant' olarak sınıflandırdı. Bu durum nedeniyle ABD'de hastaneye yatışlar artarken, Omicron'a karşı güçlendirilmiş yeni aşının da eylülün son haftalarında piyasaya sürüleceği bildirildi.
15 Ağustos 2023

23 yaşındaki sosyal medya fenomeni ve motosiklet tutkunu Burak Can Taşan, Adana'da motosikletiyle seyir halindeyken önüne çıkan bir köpeğe çarptı ve kaza sonucunda hayatını kaybetti. Taşan'ın sosyal medyada 83 bin takipçisi bulunuyor ve motosiklet videolarıyla tanınıyordu. Kazada çarptığı köpeğin durumu hakkında bilgi verilmedi.
15 Ağustos 2023

AKP'ye yakın HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSTAÇ AŞ'de taleplerinin karşılanmaması durumunda greve çıkacaklarını açıkladı. Arslan, İSTAÇ AŞ'de 5 bin 500 işçinin bulunduğunu ve bu işçilerin ilçelerden toplanan çöpleri geri dönüşüm tesislerine aktardığını belirtti. Arslan, 1 Temmuz'dan geçerli 25 bin liradan başlayan bir ücret skalası oluşturmayı istediklerini ifade etti.
15 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eylül ayında ABD'ye yatırımcılarla görüşmek üzere gidecek. Şimşek, daha önce de yabancı yatırımcıları çekmek için Körfez ülkelerine ve Batı'ya seyahatler düzenlemişti. Şimşek'in ABD ziyareti, Goldman Sachs'ın düzenleyeceği bir toplantıya katılmak için planlanmıştır.
15 Ağustos 2023

Borsa İstanbul, sekiz haftadır süren yükselişini sürdürüyor ve endeks 8000 puan seviyesine yaklaşıyor. Seçim belirsizliğinin geride kalmasıyla BIST 100 endeksi, yılbaşından bu yana yüzde 40, seçimin sonuçlandığı zamandan bu yana ise yüzde 68 artış gösterdi. Piyasa profesyonelleri, borsada bir düzeltme hareketinin yaşanabileceğine dikkat çekiyor ve bu durumun daha sağlıklı bir görünüme işaret edebileceğini belirtiyor.
15 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale ettiği iddiasıyla yeni suçlamalar yöneltiliyor. 98 sayfalık iddianamede, Trump'a ve 18 kişiye daha, aralarında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' gibi iddiaların da yer aldığı 13 suçlama yöneltiliyor. Trump'ın ekibi, Fulton Bölge Savcısı Fani Willis'i hedef alan bir açıklama yayımladı ve Willis'i 'kudurmuş bir partizan' olarak nitelendirdi.
15 Ağustos 2023

Sinop ve Düzce'nin Akçakoca ilçesinde olumsuz hava koşulları ve akıntı nedeniyle denize girmek yasaklandı. Sinop Valiliği, son dönemde yaşanan boğulma vakaları, meteorolojik olaylar, rip, dip akıntısı ve yoğun rüzgarlar nedeniyle denize girilmesine yasak kararı aldı. Akçakoca Kaymakamlığı da denizdeki yoğun dalga ve akıntının plaj ve sahillerde risk oluşturacağını belirtti.
15 Ağustos 2023

Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

Çin Merkez Bankası (PBOC), ekonomiyi desteklemek amacıyla beklenmedik bir faiz indirimine gitti. Bu, 2020 yılından bu yana yapılan en büyük faiz indirimi oldu. Ayrıca, banka yedi günlük ters repo yoluyla 204 milyar yuanlık bir ters repo işlemi gerçekleştirdi ve borçlanma maliyetlerini yüzde 1,9’dan yüzde 1,8’e düşürdü.
15 Ağustos 2023

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'de bir benzinlikte patlama meydana geldi. Patlamada ölü sayısı 12'ye yükseldi, 50 kişi yaralandı. Dağıstan Başkanı Sergey Melikov, olayı Telegram hesabında duyurdu ve durumun şahsi kontrolünde olduğunu belirtti.
15 Ağustos 2023
İşaretlediklerim