Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia'daki 2020 başkanlık seçimlerinde hile yapıldığına dair 'yeni kanıtlar' sunacağı basın toplantısını iptal etti. Trump, avukatının tavsiyesi üzerine bu kararı aldığını belirtti. Bu arada, Georgia'nın Atlanta kentinde, 'eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi' iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcıları, Trump'a yeni suçlamalar isnat eden iddianameyi kamuya açıkladı. Trump'a yöneltilen suçlamalar arasında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' başlıkları da bulunuyor.
18 Ağustos 2023

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası yarı finalinde İsveç'i 105-84 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Türkiye, 20 Ağustos Pazar günü Hırvatistan'la karşılaşacak. Diğer yarı final maçında Hırvatistan, Ukrayna'yı 85-70 mağlup etti. Final maçı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak.
18 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,61, avro/TL yüzde 0,65 ve altının gram satış fiyatı yüzde 1,05 değer kaybetti. Dolar/TL ise yüzde 0,18 artış kaydetti. Yatırım fonları bu hafta yüzde 1,36, bireysel emeklilik fonları yüzde 1,96 değer kazandı. Yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 4,39 ile 'Hisse Senedi Fonları' oldu.
18 Ağustos 2023

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi Toulouse ile oynanacak lig maçının kadrosuna dahil etti. Sezon öncesi Japonya ve Güney Kore'deki hazırlık turnuvasında A takım kadrosundan çıkarılan ve ligin ilk haftasında oynamayan Mbappe, yeniden kadroya çağrıldı. PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olan ve sözleşme yenilemediği için kadrodan çıkarılan oyuncunun takımda kalmaya ikna edilmesi için çaba gösterecek.
18 Ağustos 2023

Kars'ta Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı'nda kopya çekileceği yönünde ihbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, beş kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen organizatör A.Y. ile sınavda kopya düzeneğiyle yakalanan dört kişi adliyeye sevk edildi. Organizatör A.Y. tutuklandı, diğer dört kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
18 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında İsveç'i 3-0 mağlup etti. Takım, C Grubu'ndaki ikinci maçını 20 Ağustos Pazar günü TSİ 21:00'de Azerbaycan'la yapacak.
18 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, kişisel hesabından yaptığı açıklamada, doğrudan mesajlaşma (DM) haricinde engelleme özelliğinin kaldırılacağını belirtti. Musk, bu özelliğin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti. Ancak sessize alma özelliğinin devam edeceğini de ekledi.
18 Ağustos 2023

Borsa İstanbul, seçim sonrası yükseliş trendini koruyor. BIST-100 endeksinde bugün en çok yükselen hisseler KONYA, DOHOL, SELEC, KCAER ve SMRTG oldu. Günün en çok kaybettiren hisseleri ise BAGFS, BUCIM, BIMAS, SKBNK ve DOAS oldu.
18 Ağustos 2023

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD'nin Kuzey Kore ile Kore Yarımadası'nın nükleer silahsızlandırılması konusunda ön koşulsuz görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Kirby, Kuzey Kore'nin bu teklife olumlu yanıt vermediğini, ancak teklifin hala geçerli olduğunu ifade etti. Ayrıca, bölgesel güvenliği sağlamak adına daha önce gerçekleştirilen faaliyetlerin gerekli görülmesi halinde tekrarlanabileceğini vurguladı.
18 Ağustos 2023

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele eden Türk futbol takımları, 3'üncü eleme turunun ardından en fazla ülke puanı toplayan ülke oldu. Toplamda oynadıkları 16 maçın 13'ünü kazanan Türk temsilcileri, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla Türk ekipleri toplamda 14 puana ulaştı ve bunun ülke puanına yansıması 3,5 puan oldu. Türkiye'nin yanı sıra bu puana ulaşan diğer ülke Polonya oldu.
18 Ağustos 2023

Brezilyalı bilgisayar korsanı Walter Delgatti Netto, eski Brezilya devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun 2022'deki başkanlık seçimlerinin manipüle edilmesi konusunda kendisiyle görüştüğünü iddia etti. Delgatti, Bolsonaro'nun kendisine oylama makinelerini hacklemesi teklifinde bulunduğunu ve seçimlere müdahalesinin, aleyhine herhangi bir yasal sonuç doğurması durumunda kendisini affedeceği konusunda teminat aldığını öne sürdü. Ancak Delgatti, Brezilya seçim sistemi için kullanılan mevcut kaynak kodunun fiziki olarak 'internet erişimi olmayan bir kasada' tutulduğunu ve koda erişemeyeceğini belirttiği için planın ilerlemediğini söyledi.
18 Ağustos 2023

Marmaris Belediyesi, afet toplanma alanını yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllığına kiralamayı planladı. Ancak bu plana halk tepki gösterdi ve referandum yapıldı. Referandum sonucunda halkın yüzde 76'sı projeye 'hayır' dedi. Proje kapsamında İçmeler'deki son meydan ve afet toplanma alanına dükkan, yeraltı otoparkı, pazar yeri ve çok amaçlı salon yapılması planlanıyordu.
18 Ağustos 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in Bitcoin satışı sonrası Bitcoin ve Ethereum değer kaybetti. Bitcoin, son iki günde yaklaşık yüzde 13,1 değer kaybetti ve 26 bin 500 dolara dengelendi. Ethereum'un da son 2 günlük değer kaybı yaklaşık yüzde 14'e ulaştı.
18 Ağustos 2023

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, yurt krizini gerekçe göstererek kulüpleri odalarından çıkarıyor ve bu odaları yurda dönüştürmeyi planlıyor. Bu durum, öğrenciler arasında tepkiyle karşılandı. Tahliye işlemleri sırasında öğrencilere gözaltı tehdidi yapıldığı belirtildi. Yönetimin bu kararı, yurt krizini çözmeye yetmeyecek bir kontenjan artışı sağlayacak ancak kulüp faaliyetlerini olumsuz etkileyecek.
18 Ağustos 2023

ABD Başkanı Donald Trump'a ölümcül zehir risin içeren mektup gönderen Kanadalı Pascale Ferrier, 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mektup, Washington'daki bir postanede kontrol sırasında fark edildi ve Trump'a ulaşmadı. Ferrier, cezasını çektikten sonra ABD'den sınır dışı edilecek ve eğer dönerse ömür boyu gözetim altında tutulacak. Ferrier, mahkemede planının başarısız olmasından pişmanlık duyduğunu ve Trump'ı durduramadığını söyledi.
18 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi için fırtına uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde eseceği belirtildi. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar yaşanmaması için tedbirli olunması istendi.
18 Ağustos 2023

Avusturya'nın eski başbakanı Sebastian Kurz, yolsuzluk iddialarını soruşturan parlamento komitesine yalan beyanda bulunmaktan dolayı yargılanacak. Viyana merkezli Ekonomi ve Yolsuzluk Savcılığı, Kurz hakkında suç duyurusunda bulundu. Ekim 2021'de Kurz ve ona yakın kişilere yönelik yolsuzluk soruşturması başlatılmıştı. Kurz'un dışişleri bakanı olduğu dönemde kamuoyunu etkilemek için bir gazete ve bir kamuoyu araştırma şirketi ile anlaştığı ve bu olayın maliye bakanlığı bütçesinden finanse edildiği iddia edilmişti.
18 Ağustos 2023

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in kafes dövüşü teklifini reddettiğini duyurdu. Musk, Zuckerberg'in 'Threads' adlı Twitter alternatifini kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, teklifi kabul ettiğini duyurmuş ancak Musk, Zuckerberg'in 'Antik Roma' temasıyla gerçekleştirilmesi planlanan kafes dövüşüne ilgi göstermediğini ve sadece UFC düzenlerse dövüşmek istediğini belirtti.
18 Ağustos 2023

Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatlarına yüzde 80'in üzerinde zam yapıldı. Ancak, 18 Ağustos itibariyle motorin fiyatlarına 1,51 liralık bir indirim uygulandı ve litre fiyatı 36,87 lira oldu. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu indirim, akaryakıtta daha önce yapılan 5 liralık ÖTV artışı ve litre fiyatlarına yansıtılan 6 lira zamın ardından geldi.
18 Ağustos 2023

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış beklentisi yüzde 59,46 olarak belirlendi. Aynı ankete göre, faiz beklentisi yüzde 19,19 ve yıl sonu dolar/TL beklentisi 29,82 oldu. Anket, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 40 katılımcıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi 43,6 milyar dolara çıktı.
18 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un ulaşım yatırımları için ihtiyaç duyulan dış kredinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından onaylandığını açıkladı. İmamoğlu, bu kredinin M7 Mahmutbey-Esenyurt Metrosu, M12 Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu ve T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı projelerinde kullanılacağını belirtti. İmamoğlu, daha önce İBB'nin kredi başvurusunun onaylanmasını bekliyordu ancak bu konuda bir dönüş olmamıştı.
18 Ağustos 2023

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, yasadışı geçişlere dikkat çekmek amacıyla Türkiye-İran sınırını yürüyerek 'kaçak' geçti. Türkoğlu ve ekibi, kaçak geçişleri yerinde tespit etmek için Van'a gitti ve beş gün boyunca sınır hattını dolaştı. Türkoğlu, geçiş esnasında hiçbir şekilde sorgulanmadığını veya 'Dur' denmediğini belirtti.
18 Ağustos 2023

İlaç fiyatlandırmasında kullanılan avro kurunun yıl içinde iki kez artırılmasına rağmen, ilaç sıkıntısı devam ediyor. Özellikle Parkinson, diyabet, kalp damar hastalıkları, astım gibi hastaların sürekli kullanmak zorunda olduğu ilaçlara ulaşmak zorlaştı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlarındaki düzenlemenin gerekenin altında kaldığını ve ilaç tedarik sorununun daha da artacağını belirtti. Saydan, ilaçta dışa bağımlılığın azalması için yerli ilaç sanayinin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
18 Ağustos 2023

Türkiye, Karadeniz'de Palau bayraklı Türk yük gemisi Şükrü Okan'a ateş açan Rusya'yı uygun bir dille uyardığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, geminin yasak kapsamına giren bir yük taşıyıp taşımadığının denetlenmesi amacıyla durdurulduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Rusya'nın eylemine sessiz kalındığı eleştirilerinin doğru olmadığını savundu. DMM, olayın gerçekleştiği yerin Türk karasuları değil, uluslararası sular olduğunu ve geminin sahibinin Türk olmasına rağmen uluslararası hukukta bayrak devletinin önemli olduğunu belirtti.
18 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Hükümetin memur ve memur emeklisi için önerdiği zam teklifi, resmi enflasyon beklentisinin altında kaldığı için sendikaların tepkisini çekti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın açıkladığı yeni teklife göre, 2024 ve 2025 yıllarında belirli oranlarda zam önerildi. Ancak bu teklif, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerinin altında kaldı. Sendikalar, teklifin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
18 Ağustos 2023

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Robbie Williams, Türkiye'deki ilk konserini Bodrum'da verdi. Konser repertuvarında sevilen şarkılarının yanı sıra efsanevi parçası 'Feel' i de seslendiren Williams, zaman zaman hayranlarıyla da sohbet etti. Otelde konaklayanların ücretsiz katılabildiği konsere dışarıdan gelen dinleyicilerin 20 bin liraya yakın bilet ücreti ödediği belirtildi.
18 Ağustos 2023

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023
İşaretlediklerim