Galatasaray, Chelsea'den Faslı futbolcu Hakim Ziyech'i satın alma opsiyonuyla kiraladığını duyurdu. Ziyech, 2023-2024 sezonu için 3 milyon 587 bin 500 avro alacak. Bonservisinin alınması halinde 2024-2025 sezonunda net 2 milyon 850 bin avro ödenecek. Anlaşma gereği şarta bağlı opsiyonun gerçekleşmesi durumunda Hakim Ziyech'in 2025-2026 sezonu için net 2 milyon 850 bin avro alacağı belirtildi.
19 Ağustos 2023

Britanya'da çalıştığı hastanede yenidoğan bebekleri öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan hemşire Lucy Letby, yedi bebeği öldürmekten ve altı bebeği öldürmeye teşebbüsten suçlu bulundu. Letby'nin, 2015 ve 2016 yılları arasında iki bebeği mama torbalarına insülin doldurarak öldürdüğü anlaşıldı. Ayrıca, birçok bebeğin minik bedenlerine hava enjekte ederek kimi zaman diyaframlarının parçalanmasına neden olduğu ve bir olayda bebeğin boğazından tüpü zorla iterek öldürdüğü belirtildi.
19 Ağustos 2023

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını internet sitesi üzerinden duyurdu. Adayların tercihleri doğrultusunda yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecekler.
19 Ağustos 2023

Konya'nın Emirgazi ilçesinde Belçika ve Fransa uyruklu iki kişi, bisiklet turu sırasında dinlenmek için çadır kurdukları alanda alkollü olduğu iddia edilen iki kişi tarafından dövüldü. Saldırganların ayrıca kamp malzemelerini gasp ettiği belirtildi. Olayın ardından şikayet üzerine gözaltına alınan iki zanlı, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
19 Ağustos 2023

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da depreme hazırlık için yasa taslağı hazırlanacağını duyurdu. Özhaseki, İstanbul'da 2012'den bu yana 800 bin civarında konutun yenilendiğini, 5,8 milyon bağımsız birimden 1,5 milyonunun riskli olduğunu ve 600 bininin ilk etapta yıkılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, rezerv alanlarda 350 bin konut inşa edileceğini ve 'Yarısı Bizden Kampanyası' ile vatandaşların evlerini yıkıp yeniden yapmaları durumunda bedelinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.
19 Ağustos 2023

Sakarya'nın Geyve ilçesinde 4 Şubat'ta kaybolan 61 yaşındaki Mithat Ertürk'ün cesedi, aracıyla birlikte Sakarya Nehri'nde bulundu. Ertürk, güvenlik kameraları tarafından Geyve Karaçay Deresi istikametinden Sakarya Nehri'ne doğru gittiği tespit edilmiş ve 4 Şubat'tan bu yana aranıyordu. Polis ve AFAD ekipleri, Ertürk'ün aracını nehirden çıkardı ve içinde Ertürk'ün cesedini buldu.
19 Ağustos 2023

ABD temyiz mahkemesi, çocukken pop yıldızı Michael Jackson'ın cinsel tacizine uğradıklarını iddia eden Wade Robson ve James Safechuck'un, Jackson'ın şirketlerine dava açabileceğine hükmetti. İkili, Jackson'ın şirketlerine, kendilerini zamanında korumadıkları gerekçesiyle dava açmak istemiş ancak önceki hukuki girişimleri hakimler tarafından reddedilmişti. Temyiz mahkemesi, bir çalışanının çocuk istismarında bulunmasını kolaylaştırıcı rol oynayan bir şirketin, sadece tek sahibi istismarcının kendisi olduğu için, çocukları koruma görevinden muaf tutulamayacağını belirtti.
19 Ağustos 2023

Kanada'nın British Columbia ve Kuzeybatı Toprakları eyaletlerinde devam eden orman yangınları nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. British Columbia Başbakanı David Eby, yangınların hızla yayıldığını ve durumun kötüleştiğini belirtti. Yaklaşık 15 bin kişi tahliye edildi ve Kelowna kentinde birçok bina hasar gördü. Ayrıca, Kuzeybatı Toprakları'ndaki yangınlar nedeniyle başkent Yellowknife'da tahliyeler gerçekleştirildi.
19 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir'deki bir etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik durumunu eleştirdi. İmamoğlu, Türkiye'nin ekonomisinin, savaş içinde olan ülkelerin ekonomisinden daha kötü olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin kaynaklarının iyi yönetilmediğini ve bu durumun ülkeyi dünyanın en sıkıntılı ekonomilerinden biri haline getirdiğini ifade etti. İmamoğlu, 2024 yerel seçimlerinin önemine de değinerek, doğru adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
19 Ağustos 2023

ABD, Danimarka ve Hollanda'nın elinde bulunan F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya gönderilmesine onay verdi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, bu kararı 'muhteşem haber' olarak nitelendirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, transfer için yasal güvencelerin verildiğini belirtti. Ancak, Ukrayna'nın F-16'ları kullanmaya başlaması için pilotların eğitimlerini tamamlaması gerekiyor ve bu sürecin aylar alacağı tahmin ediliyor.
19 Ağustos 2023

Arnavutluk'un Berat kentinde bir restorandan hesap ödemeden ayrılan bir grup İtalyan turistin faturası, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından ödendi. Meloni'nin talimatıyla, turistlerin yaklaşık 80 avro tutarındaki faturası ödendi. İtalya'nın Tiran Büyükelçiliği, İtalyanların kurallara saygılı olduğunu ve borçlarını ödediğini belirtti. Faturanın Meloni'nin kişisel ödenekten karşılandığı belirtildi.
19 Ağustos 2023

Rusya'nın Ukrayna'nın Çernigiv kentine düzenlediği füze saldırısında beş kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırının kent merkezindeki meydan, üniversite ve tiyatro bölgesine isabet ettiğini belirtti. Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, yaralıların 11'inin çocuk olduğunu ifade etti.
19 Ağustos 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerini ve basın açıklamasını, 960’ıncı haftada Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri’ne müdahale etti ve en az 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında dayanışma için gelenler de vardı.
19 Ağustos 2023

İstanbul Pendik'te, aracının kaybolan anahtarını bulmak için Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısına çıkan İbrahim T, polis ekiplerince ikna edilerek indirildi. İbrahim T, çatıdan inmeyi reddederek anahtarının bulunmasını istedi ve itfaiye ekiplerine taş attı. Polis ekipleri, İbrahim T'nin annesini olay yerine çağırdı ve anahtarının bulunacağına dair yapılan müzakereler sonucunda İbrahim T çatıdan indirildi.
19 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın grup aşamasındaki ikinci maçında Azerbaycan'la karşılaşacak. Maç, Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Castello Salonu'nda TSİ 21:00'de başlayacak. Milliler, turnuvaya İsveç'i 3-0 mağlup ederek başladı. Azerbaycan ise ilk maçında Çekya'ya 3-0 üstünlük sağladı.
19 Ağustos 2023

Eski Brezilya devlet başkanı Jair Bolsonaro, 2021'deki Suudi Arabistan ziyareti sonrası ortaya çıkan beyan edilmemiş 3,2 milyon dolarlık mücevherlerin satılması ve paranın kendisine aktarılması için yardımcısına talimat vermekle suçlandı. Yardımcısı Yarbay Mauro Cid'in avukatı, Bolsonaro'nun mücevherlerin satılmasına yönelik talimat verdiğini itiraf etti. Brezilya polisi, Bolsonaro'nun iki saatin yaklaşık 70 bin dolarlık satışından nakit para aldığını açıkladı. Bolsonaro, suçlamaları reddetti ve hediye edilen iki set mücevherin kamu bankasına yatırıldığını bildirdi.
19 Ağustos 2023

Ankara Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı hakkında, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla resen soruşturma başlattı. Ataklı'nın 18 Ağustos'ta sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Sincan Belediyesinin Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi'nde çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle ilgili sözleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici paylaşım yaptığı belirtildi. Soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 216/1 maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan başlatıldı.
19 Ağustos 2023

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Elverişsiz şartlar nedeniyle kaymakamlıklar tarafından bu yasak bugün de devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, sahillerde bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyarıyor.
19 Ağustos 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır yedi kişi yaralandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçtığı otomobil, İnönü Caddesi’nde boş bir arsada bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Ağustos 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Avrupa Yatırım Holding AŞ (AVHOL) pay piyasasındaki işlemlerinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle 13 kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi. İşlem yasağı uygulananlar arasında İranlı illüzyonist Aref Ghafouri de bulunuyor. 107'nci madde, işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı suçunun maddi unsurlarını belirtir.
19 Ağustos 2023

Galatasaray Kulübü, transfer görüşmelerinde bulunmak üzere Faslı futbolcu Hakim Ziyech’i İstanbul’a getirdi. 30 yaşındaki futbolcu, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne özel uçakla geldi ve Galatasaray Kulübü'nün temsilcileri tarafından karşılandı. Ziyech, geçen sezon İngiltere Premier Lig’de Chelsea formasıyla 18 lig maçında 3 asist yaptı.
19 Ağustos 2023
İşaretlediklerim