ABD Enerji Bakanlığı, elektrikli araçlara geçişi desteklemek amacıyla toplam 15,5 milyar dolarlık bir finansman ve kredi paketi duyurdu. Bu paketin içerisinde, mevcut fabrikaların elektrikli araç üretimine uygun hale getirilmesi için 2 milyar dolarlık hibe ve 10 milyar dolarlık kredi bulunuyor. Ayrıca, elektrikli araç bataryalarının ve diğer batarya bileşenlerinin yerli üretimi için 3,5 milyar dolarlık bir fon sağlanması planlanıyor.
31 Ağustos 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 1-0 yenerek gruplara kalmayı başardı. Bu, siyah-beyazlı ekibin bir sezon aradan sonra Avrupa kupalarında yeniden gruplara kaldığı anlamına geliyor. Beşiktaş, bu sezon Avrupa'da oynadığı altı maçı da kazanarak, Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonunda gruplara kalmayı başardı.
31 Ağustos 2023

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisi için bu yıl ve gelecek yılki büyüme tahminlerini yükseltti. Yeni rapora göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4,2 ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesi bekleniyor. Mayıs ayında yayımlanan tahminlerde ise bu yıl için yüzde 2,6 ve gelecek yıl için yüzde 2 büyüme öngörülmüştü. Ayrıca, Türkiye'de yıl sonu enflasyonun bu yıl yüzde 51,2 ve gelecek yıl yüzde 48,7 olması bekleniyor.
31 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda adını gruplara yazdırdı. İlk maçı kendi evinde 5-1 kazanan Fenerbahçe, ikinci maçı da 1-0 kazanarak gruplara kaldı.
31 Ağustos 2023

ABD Kongresi'ne düzenlenen saldırıda yer alan 'Proud Boys' grubunun lideri Joseph Biggs, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Biggs, Kongre Binası dışındaki Trump destekçileri tarafından kışkırtıldığını ve kendisinin şiddet yanlısı biri ya da 'terörist' olmadığını savundu. Biggs'e verilen 17 yıllık ceza, Kongre baskınına katılan Oath Keepers grubu kurucusu Stewart Rhodes’a verilen 18 yıl hapis cezasından sonra en büyük mahkumiyet kararı oldu.
31 Ağustos 2023

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'de yıl başından temmuz ayına kadar 34 bin 300 kızamık ve kızamıkçık vakası tespit edildiğini ve bu süre zarfında kızamık nedeniyle 413 kişinin öldüğünü açıkladı. DSÖ, kızamık vakalarındaki ve can kayıplarındaki artışın ekonomik durumun bozulması, gelirlerin azalması ve göç gibi nedenlerden kaynaklandığını belirtti. Yemen'de iç savaş ve yansımaları nedeniyle sağlık sektöründe ciddi anlamda tıbbi ekipman sıkıntısı yaşanıyor.
31 Ağustos 2023

1. Lig'de Kocaelispor'un oyuncusu İbrahima Breze Fofana, Altay ile oynanan maçta rakibi Ceyhun Gülselam'ı ısırdığı için üç maç men cezası aldı. Ayrıca Fofana'ya 11 Bin 700 TL para cezası da verildi. Fofana, bu olay nedeniyle maçta kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.
31 Ağustos 2023

Çorum'un Laçin ilçesindeki Eski Yavu köyü Obruk Barajı gölü yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme helikopterleri talep edildiği öğrenildi.
31 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu grup aşaması kura çekimi yapıldı. Galatasaray, 4. torbadan katıldığı çekiliş sonucunda Almanya'nın Bayern Münih, Britanya'nın Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Grup maçları 19 Eylül'de başlayacak ve 13 Aralık'ta sona erecek. İlk iki sırayı alan takımlar, son 16 turuna yükselecek.
31 Ağustos 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, bir tartışma sonucu eşi tarafından bıçaklanan Leyla K. hayatını kaybetti. Olayı gören diğer sürücüler, saldırganı etkisiz hale getirip polise teslim etti. Leyla K., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan H.K. polis tarafından gözaltına alındı.
31 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın döviz kurlarını baskılamak için rezervlerini erittiği iddialarını reddetti. Bu iddialar, Merkez Bankası'nın eski başekonomisti Hakan Kara tarafından ortaya atılmıştı. Şimşek, Kara'nın iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve Hazine ile Merkez Bankası'nın sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek için çalıştıklarını belirtti.
31 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde 85 milyonluk bir kucaklaşma gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Farklı kökenler, hayat tarzları ve ideolojilere sahip olunsa da ortak paydada buluşulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, savunma sanayi alanında atılan adımların millete güven aşıladığını ve hasımlarına korku saldığını ifade etti. Savunma sanayinin yerlilik oranının son 20 yılda %20'den %80'e çıktığını belirtti.
31 Ağustos 2023

Güney Koreli yazar Bora Chung, İthaki Yayınları'ndan çalışanlarına özür dilemesini ve çözüm bulmasını istedi. İthaki Yayınevi çalışanları, 'küçülme' gerekçesiyle tazminat hakkı olmayan çalışanların işten çıkarıldığını ve eski çalışanların istifaya zorlandığını iddia etmişti. İthaki Yayınları ise bu iddiaları yalanlamış ve firma mahremiyetine zarar veren ve hakaret içeren haberler konusunda suç duyurusunda bulunacağını duyurmuştu.
31 Ağustos 2023

Bakırköy'de 2,5 yaşındaki bir kız çocuğunu fidye için kaçıran üç şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin çocuğu kaçırdıktan sonra çocuğun ailesiyle fidye için iletişime geçmeye çalıştığı, ancak polis tarafından yakalandığı belirtildi. Kaçırılan çocuk, polis operasyonu sonucunda kurtarıldı ve ailesine teslim edildi. Şüpheliler, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklandı.
31 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği'nin İstanbul'da park, piknik yeri, plaj ve sahilde içki içme yasağına karşı İstanbul Barosu, genelgenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı. Baro, genelgenin özel yaşamın gizliliğine müdahale ettiğini belirtti. Ayrıca, Anayasa'nın 20. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesiyle güvence altına alınan özel yaşamın gizliliğine müdahale edildiği ifade edildi.
31 Ağustos 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, 57 yaşındaki Robert Withington, bir bankanın otoparkında bulduğu ve içinde 5 bin dolar olan çantayı almakla suçlandı. Withington, çantayı almasının yanlış olmadığını savunurken, çantanın bankaya ait olduğunu ve içindeki paranın kasabanın vergisi olduğunu bilmediğini belirtti. Eğer suçlu bulunursa, Withington beş yıla kadar hapis ve 5 bin dolar para cezası alabilir.
31 Ağustos 2023

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum'da yer alacak ilk projeler belli oldu. Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work-in-Progress Platformları'na toplam 10 proje seçildi. Bu projeler arasında Erkan Tahhuşoğlu'nun 'Döngü', Ozan Yoleri'nin 'Güzel Bir Gece', Pınar Yorgancıoğlu'nun 'Karanlıkta Islık Çalanlar' gibi isimler yer alıyor.
31 Ağustos 2023

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında zam yapılmasını kararlaştırdı. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6, ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. Enflasyon farkının altı aylık dönemler halinde verilmesi kararlaştırıldı. Refah payı talebi kabul edilmedi. Kurulda altı üye hükümetin teklifini kabul ederken, beş üye ret oyu verdi.
31 Ağustos 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye'den 11, yurtdışından ise 9 olmak üzere toplam 20 tiyatro, performans ve dans gösterisi sahnelenecek. Festival programı, belgesel tiyatrodan klasik sahnelemelere, çağdaş danstan mask tiyatrosuna, kukla sinemasından mekâna özgü eserlere, dans tiyatrosundan performatif enstalasyonlara uzanan geniş bir yelpazede eserler sunuyor. Festivalin yerli yapımlarında genç kuşak yazarlar, yönetmenler ve oyuncular ile özgün ve yeni metinler öne çıkarken, deneyimli oyuncular da izleyicilerle buluşacak.
31 Ağustos 2023

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, 26-27 Ekim'deki AB Liderler Zirvesi'nde genişleme planı konusunda teklifler sunacaklarını belirtti. Varhelyi, AB'nin 2030'a kadar genişleme için hazır olması gerektiğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı Charles Michel'in sözlerini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Varhelyi, genişleme konusunda gereksinimleri yerine getiren ülkelerin daha yakın olduğunu ve bu ülkelerin çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde yaya yoğunluğu nedeniyle elektrikli scooter'ların hızı saatte 12,5 kilometreye düşürüldü. Ayrıca, okul servis taşımacılığı tarifeleri üzerinde de duruldu ve ek hizmetler gerekçe gösterilerek belirlenen tarifenin üzerinde ücret talep edenlere karşı, UKOME standartlarına ve fiyat tarifesine uygun servis hizmeti verme zorunluluğu getirildi. Bu kurala uymayanlara ceza uygulanacağı belirtildi.
31 Ağustos 2023

Britanya Savunma Bakanı Ben Wallace, 'artık yeni fırsatları keşfetme zamanım geldi' diyerek istifa ettiğini açıkladı. Wallace, dört yıldır yürüttüğü bakanlık görevi sonunda arkasında daha modern, kendine daha fazla güvenen ve daha iyi fonlanmış bir silahlı kuvvetler bıraktığını belirtti. Wallace'ın yerine Enerji Güvenliği ve Sıfır Emisyondan Sorumlu Devlet Bakanı Grant Shapps getirildi.
31 Ağustos 2023

Hayvan hakları ve yardım platformu 'Paw Guards'ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu, hakkında 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeniyle aranıyordu. Dolandırıcılık, tehdit ve belgede sahtecilik suçlarından dolayı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Erdoğdu, saklandığı adreste polis tarafından yakalandı ve tutuklandı.
31 Ağustos 2023

Belçika Başbakan Yardımcısı Pierre-Yves Dermagne, ülkede marihuana satışına yönelik yasağın sonlandırılması ve satışın düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Dermagne, marihuana kullanımı veya satışı nedeniyle insanlara dava açmanın, tutuklamanın, ceza vermenin artık anlamsız olduğunu belirtti. Ayrıca, marihuana satışının ve üretiminin devlet tarafından düzenlenmesi gerektiğini, bu sayede devletin gelir elde edebileceğini söyledi.
31 Ağustos 2023

Siyasi suikast, cinayet ve ölüm tehditleriyle bilinen Türk İntikam Tugayı (TİT), İstanbul Başakşehir'de Kürtçe kitap satan bir dükkanı işleten ve HDP üyesi olan Erkan Güngör'ü tehdit etti. Güngör, kendisine ölüm tehdidi yollayanların kimliğinin tespit edilmesini ve 'hakaret' ve 'ölümle tehdit' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. TİT, geçmişte gazeteci, siyasetçi, akademisyen ve sanatçılara yönelik suikast, cinayet ve ölüm tehdidi eylemleriyle bilinmiştir.
31 Ağustos 2023

Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'da çok katlı bir binada çıkan yangında 73 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Yangının çıktığı binanın daha önce yetkili makamlara 'terk edilmiş' olarak bildirildiği ve ülkede yasa dışı bulunan kişilerin bu binada yaşadığı öne sürüldü.
31 Ağustos 2023

Karikatürist ve görsel sanatçı Erdil Yaşaroğlu'nun dev boyutlu heykelleri Maximum Uniq Açıkhava'da sergileniyor. Sergide, Yaşaroğlu'nun özel olarak üretilen 'Nota Çocuklar', 'Büyük Parti', 'Hayalci', 'Sıkı Dostlar' ve 'Totem' adlı heykelleri yer alıyor. Yaşaroğlu, heykellerinin kamusal alanda olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Eserler, kasım ayına kadar görülebilecek.
31 Ağustos 2023

Dünya genelinde işe alımlarda duraksama yaşanırken, çalışanlar sevmedikleri işlerde 'sessizce terk' yöntemine başvuruyor. Bu durum, çalışanların işlerini bırakmak yerine asgari düzeyde çalışmayı tercih etmeleri anlamına geliyor. İşgücü piyasasında talep, arzı büyük ölçüde geride bırakıyor ve çalışanların iş arama faaliyetleri artıyor. Uzmanlar, iş yerlerinin çalışanlarını motive etmek ve 'sessiz terk' sorununun yaygınlaşmasını engellemek konusunda sorumluluğu olduğunu belirtiyor.
31 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı planlıyor. İmamoğlu, CHP yönetiminden İstanbul'un 39 ilçesinde adayların belirlenmesi için söz sahibi olmayı talep edecek. Ayrıca, genel seçimlerdeki gibi İstanbul'un tüm mahallelerini kapsayan bir çalışma yaptırıyor. İmamoğlu'nun bu talepleri, İstanbul'da 'tam başarı' için gerekliliği vurguluyor.
31 Ağustos 2023

Filipinler'de bir konfeksiyon fabrikasında çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri, yanlış adres verilmesi ve şiddetli yağış nedeniyle trafiğe takılarak olay yerine geç ulaştı. Yangın sırasında fabrikanın en üst katından atlayarak kurtulan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
31 Ağustos 2023

Hukukçu Kerem Altıparmak, İstanbul Valiliği'nin kentteki park, piknik yeri, plaj ve sahilde içki yasağının muğlak, ölçülülük ve yasallık ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Altıparmak, bu düzenlemeyle kamu düzeninin bozulmadığı bir durumda içki tüketilmesinin de kamu düzenine aykırı hale geldiğini ifade etti. Valilik, tepkilerin ardından kararın yeni olmadığını, ilgili kurumlara yükümlülüklerin hatırlatıldığını savundu. Altıparmak, hatırlatmanın da hukuka uygun olması gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2023

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adının 'Ülke Başsavcılığı' olarak değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Akarca, bu önerisini adli makamlar arasındaki denkliğin tesis edilmesi ve yabancı ülkelerin adli makamlarıyla üst düzey koordinasyon ve adli yardım sağlanabilmesi için gerekli olduğunu ifade etti. Ayrıca, sınırötesi suçlarla, organize ve terör suçlarıyla mücadele için soruşturmaların tek elden, uzmanlaşmış cumhuriyet savcıları ve gerekli teknik donanıma sahip adli kolluk personeli tarafından yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
31 Ağustos 2023

Son yıllarda Borsa İstanbul'da halka arz şirketlerinin sayısı artmıştır. Pandemi ile birlikte hisse senedi piyasalarına artan ilgi, finansmana erişimi zor olan şirketlerin sermaye ihtiyacı için bir yol olarak öne çıkan halka arzlarda ise en çok tartışılan ise açılışla birlikte başlayan tavan serileri. Piyasa uzmanları, halka arzların ileriki dönemde piyasa dinamiklerine ağır zarar verebileceği uyarısında bulunuyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, son üç ayda yatırımcı sayısı hızla arttı ve 6.26 milyon kişiye yükseldi.
31 Ağustos 2023

Bakanlık, ikinci el araç ve gayrimenkul satışı için aracılık yapan ilan sitelerine ilişkin yeni kurallar belirledi. Bu kurallara göre, kişinin ilan sitelerinde kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilana çıkması engellenecek. Kişiler, kendi, eşi veya bir ve ikinci dereceden akrabalarına ait olmayan ikinci el araç ve gayrimenkul için sadece yetki belgesi alarak ilan açabilecek. İlan siteleri, bu kurala uygun ilan denetimleri yapmakla yükümlü olacak. Kurala aykırı her ilan için 10 bin ile 100 bin TL arasında ceza uygulanacak.
31 Ağustos 2023
İşaretlediklerim