Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama meydana geldi. Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler, tahıl tozu patlamalarının önlenebilir olduğunu belirtti. Bu tür patlamaların, tahıl tozlarının kapalı alanda, havada asılı ve yüksek seviyede olması durumunda meydana geldiğini, ayrıca oksijen ve ateşleme kaynağının da patlamaya zemin hazırladığını ifade etti. Güler, düzenli temizlik ve bakım, uygun havalandırma ve sıkı güvenlik kurallarına uyulmasının önemli olduğunu vurguladı.
7 Ağustos 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Öztrak, toplantıda enflasyon, hayat pahalılığı, ekonomide yavaşlama ve işsizlik gibi konuları ele aldıklarını ve hükümetin baskıcı uygulamalarına karşı yapılacakları konuştuklarını belirtti. Ayrıca, yerel seçimlere hızla hazırlanacaklarını ve eksiklikleri gidereceklerini ifade etti. Partinin iç işleri hakkında kamuoyu önünde konuşmayı doğru bulmadıklarını da ekledi.
7 Ağustos 2023

Giresun'un Eynesil ilçesinde bir caminin minaresinde mahsur kalan yavru baykuş, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Yavru baykuş, iki ay boyunca köylüler ve cami cemaati tarafından beslendi. Kurtarılan yavru baykuş, tedavisinin ardından Tirebolu Doğa Koruma ve Milli Parklar İlçe Müdürlüğüne teslim edildi.
7 Ağustos 2023

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında bir göçük meydana geldi. Göçükte sıkışan maden işçisi Erdal Karaçam, mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı ancak olay yerine gelen sağlık ekiplerince hayatını kaybettiği belirlendi. Karaçam'ın cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
7 Ağustos 2023

Türk rock müziğinin öncülerinden olan Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan Koray, akciğer rahatsızlıkları ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. 'Anma Arkadaş', 'Fesuphanallah', 'Çöpçüler' gibi birçok efsaneleşmiş şarkıya imza atan Koray, Anadolu Rock'ın en önde gelen temsilcilerinden biriydi. Sanatçının kızı Damla Koray, babasının vefatını duyurdu.
7 Ağustos 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada 12 kişinin yaralandığını ve üç kişinin yoğun bakımda entübe durumda olduğunu bildirdi. Yaralıların tedavileri Kocaeli Şehir Hastanesi, Derince Devlet, Seka Devlet ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde devam ediyor.
7 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda kömür madenine karşı ağaçlarını koruyanları hedef aldı. 2019'dan bu yana devam eden protestolar, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşıdır. Erdoğan, Akbelen Termik Santrali'nin ülke için milli bir değer olduğunu ve kömürle faaliyetine devam etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'deki 'ağaç sevgisi' adı altında yapılan protestoları 'provokatif eylemler' olarak nitelendirdi.
7 Ağustos 2023

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, sokak kedilerine kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle Murat Özdemir isimli şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı. Özdemir, 'ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme, acımasız ve zalimce muamelede bulunma' suçlarından hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, hayvanları ve güvercinleri boğdukları için ve onları etle besleyenlere kızdığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
7 Ağustos 2023

Britanya'da göçmenlerin konaklaması için hazırlanan Bibby Stockholm gemisine ilk grup göçmenlerin yerleştirilmesi başladı. İlk etapta 50, uzun vadede ise 500'e yakın 18-65 yaş arası erkek göçmenin gemiye yerleştirilmesi planlanıyor. Britanya, yüksek maliyet nedeniyle göçmenleri otellerden alarak gemiye ve kullanılmayan askeri tesislere taşıma kararı almıştı. Ancak, bu uygulama göçmen yanlısı sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri tarafından 'insanlık dışı' olarak nitelendirildi ve Bibby Stockholm 'cezaevi gemisi' olarak adlandırıldı.
7 Ağustos 2023

Tüketici Birliği Federasyonu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 71,76'sı tatil için yeterli bütçeye sahip olmadığını belirtti. Bu oran geçen yıla göre 2 puan artış gösterdi. Ayrıca, yurt dışında tatil yapmayı planlayanların oranı da yüzde 41'den yüzde 3,13'e düştü. Tüketici Birliği Federasyonu, bu durumun ülke ekonomisindeki olumsuzlukların bir yansıması olduğunu belirtti.
7 Ağustos 2023

Borsa İstanbul, 'BIST Geri Alım Endeksi' ve 'BIST Temettü 25 Ağırlık Sınırlamalı 10' adlı iki yeni endeksin 15 Ağustos itibariyle hesaplanmaya başlayacağını duyurdu. BIST Geri Alım Endeksi, geri alım programı olan ve belirli bir oranda payı geri almış olan şirketlerin paylarından oluşacak. BIST Temettü 25 Ağırlık Sınırlamalı 10 endeksi ise piyasa ihtiyaçları gözetilerek hesaplanacak ve BIST Temettü 25 Endeksi'nin yayım sıklığı saniyede bir olarak değiştirilecek.
7 Ağustos 2023

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama gerçekleşti. Patlamanın nedeni henüz belirlenemese de, yoğun duman ve toz bulutu oluştu ve bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu belirtti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise patlamanın buğday tozu kaynaklı sıkışma sonucu olduğunu düşündüklerini ifade etti.
7 Ağustos 2023

CHP'deki değişim ve yenilenme tartışmaları, partinin üye ve delege yapısını da etkiliyor. Partinin mevcut yapısında üye ve delege yapısı büyük sorunlar olarak öne çıkıyor. Ayrıca, örgütlerde 'metal yorgunluğu' baş gösteriyor. Değişim ve yenilenme tartışmaları, partinin genel merkezinde karşılık buluyor. Ancak, bu tartışmaların partinin üye yapısını kapsayıp kapsamayacağı belirsiz. Üyeler, milletvekili ve belediye başkanı adaylarını belirleme hakkına sahip olacakları bir ön seçim olasılığı da var.
7 Ağustos 2023

ABD'de 'Gilgo Beach seri cinayetleri' gündemdeki etkisini sürdürüyor. Ancak, bilim insanları ABD'deki seri katil sayısının azaldığını belirtiyor. Bu durumun en büyük nedenlerinden biri, soruşturma teknolojilerindeki hızlı gelişmeler ve dijital gözetim araçlarının yaygınlaşması. Ayrıca, ABD'lilerin günlük yaşamlarında daha temkinli alışkanlıklar edinmesi de seri katil sayısını azaltıyor. Öte yandan, seri katillerin sayısı azalsa da toplu öldürmelerin sayısı artıyor.
7 Ağustos 2023

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda örgütlenen Sputnik Türkiye çalışanları, toplu iş sözleşmesi için yönetimle görüşmeler yürütmüştü. Ancak, Türk ve Rus yöneticilerin sendikalı çalışanlara baskısı ve taleplerde uzlaşmaz tavrı sonrası görüşmeler sonlandı. Çalışanlar, yönetimin uzlaşmaz tavrına karşın grev kararı almıştı. Ancak Sputnik yönetimi, sendikalaşan çalışanları işten çıkarmaya başladı.
7 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın ithalatına 'kota' getirme kararı aldı. Bu uygulama ile işlenmemiş altın ithalatının cari açık üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve Türkiye'nin döviz rezervlerinin desteklenmesi hedefleniyor. 'Dahilde İşleme Rejimi' kapsamında yapılan ithalat, kota uygulamasının dışında tutulacak. Bu sayede altın üretimi ve ticareti konusunda ihracatın teşvik edilmesi ve uzun dönemde cari açıkta olumlu ilerlemeler sağlanması öngörülüyor.
7 Ağustos 2023

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı 'Barbie' filmi, küresel hasılatı 1 milyar doları aşarak büyük bir başarıya imza attı. Film, vizyona girdiği ilk hafta 51 milyon dolar hasılat elde etmişti. Şimdiye kadar 25 farklı ülkede gösterime giren film, toplamda 1,03 milyar dolar hasılat elde etti. Bu başarı ile film, 1,35 milyar dolarlık bilet satışı yapılan Süper Mario Kardeşler filminin ardından ikinci sıraya yerleşti.
7 Ağustos 2023

Suudi Arabistan Varlık Fonu, teknoloji yatırımlarındaki değer kaybı nedeniyle 2022'de 15,6 milyar dolar zarar açıkladı. Fon, 2021'de 25,4 milyar dolar kar elde etmişti. Ancak, SoftBank Vision gibi büyük teknoloji yatırımlarındaki hisse değerlerinin düşmesi, fonun değerini düşürdü. Fon, 2023'te de teknoloji şirketlerine yatırım yapmayı ve Türkiye'ye yatırım yapmayı planlıyor.
7 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,46 yükselişle rekor seviye olan 7.434,53 puandan başladı. Deprem ve seçim belirsizliğiyle birlikte dalgalanmalı geçen ilk yarıyı kapatan borsa, seçimlerden sonra başlayan yükselişi sürdürüyor. Cuma gününü 7.400,57 puanla kapatan borsa, gün içerisinde 7.486,64'ü görerek yeni bir rekor kırdı.
7 Ağustos 2023

Oda sıcaklığında ve basıncında çalıştığı iddia edilen süper iletken LK-99, bilim dünyasında tartışma konusu oldu. LK-99, bakırla aşılanmış, kurşun, oksijen ve fosfordan yapılmış çok kristalli bir malzeme. Ancak, bu iddiaların doğruluğu konusunda bilim dünyasında şüpheler bulunuyor. İlk olarak yayımlanan iki ön baskı arasında tutarsızlıklar olduğu ve gerekli testlerin yapılmadığı belirtiliyor. LK-99'un oda sıcaklığında çalışan bir süper iletken olması durumunda, bu, süper iletkenlerin kullanımını kolaylaştırabilir.
7 Ağustos 2023

Kamboçya'da 26 Temmuz'da istifa eden Kamboçya Halk Partisi'nin lideri Hun Sen'in yerine oğlu Hun Manet başbakan olarak atandı. Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni, Hun Manet'in başbakanlık görevine getirildiğini sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Hun Manet, ulusal meclisten güvenoyu alana kadar yeni bir hükümet kurmakla görevlendirildi. Ülkede yaklaşık 40 yıl sonra ilk kez başbakan değişikliği yaşanacak.
7 Ağustos 2023

Alman otomotiv endüstrisi, bir zamanlar dünya lideri olmasına rağmen, Çin endüstrisine yerini bırakıyor. Yılın ilk yarısında Alman otomotiv üreticileri Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen satış ve karlarını artırdı ancak yılın tamamına yönelik tahminler hayal kırıklığına uğrattı. Çin, elektrikli araçlar konusunda yükselişini sürdürüyor ve dünyadaki mevcut elektrikli araçların yaklaşık yarısı Çin yapımı. Alman markaları, Çin'deki statü sembolü özelliğini kaybediyor ve Çinliler, gelenekselleşmiş Alman üst sınıf araçlarından vazgeçiyor.
7 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile planlanan dövüş öncesi boyun ve sırt problemi yaşadığını ve ameliyat olması gerekebileceğini belirtti. Musk, daha önce Zuckerberg'e, Twitter alternatifi bir platform kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, bu teklifi kabul etmiş ve antrenmanlara başlamıştı. Musk, dövüşün canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını söylemişti.
7 Ağustos 2023

ORC Araştırma'nın 2-5 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Hatay'da CHP'li seçmenlerin büyükşehir belediye başkanı olarak en çok görmek istediği isim yüzde 30,4 ile Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın oldu. Mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş yüzde 26,9 ile ikinci sırada yer alırken, eski milletvekili Mehmet Dönen yüzde 10 ile üçüncü sırada yer aldı. AKP'li seçmenler arasında ise en popüler isim yüzde 38,1 ile AKP Hatay milletvekili Hüseyin Yayman oldu.
7 Ağustos 2023

Türkiye'deki bankacılık sektöründe dolarizasyon oranı, yani kur korumalı mevduat ile yabancı para mevduatın toplam mevduata oranı yüzde 67,7'ye çıktı. Bu oran, yılbaşında yüzde 62 seviyesindeydi. Ekonomistler, getirisi dövize endeksli değiştiği için kur korumalı mevduatı da dolarizasyon oranı hesabına dahil ediyorlar. Bu yıl dolar, TL karşısında yüzde 44,13, avro ise yüzde 48,21 yükseliş yaşadı.
7 Ağustos 2023

Resmi Gazete ilanlarının satır ücretine yeni bir zam geldi. 29 Ocak 2022'de 17 liradan 25 lira 50 kuruşa yükseltilen ilanların satır ücreti, yeni zamla birlikte 40 liraya çıktı. Bu, ilan ücretlerine yüzde 56,8'lik bir artış anlamına geliyor.
7 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan kafes dövüşü henüz gerçekleşmemiş olsa da, sözlü rekabet devam ediyor. Musk, dövüşün Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti. Zuckerberg ise Threads üzerinden 'Gerçekten yardım toplamak için daha güvenilir bir platform kullanamaz mıyız' şeklinde bir yanıt verdi. Her iki taraf da dövüş için antrenmanlarını sürdürüyor.
7 Ağustos 2023

Ekonomist Ali Ağaoğlu, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e yükselttiği bir ortamda, 24 Ağustos'taki toplantının çok kritik olduğunu ifade etti. Ağaoğlu, enflasyon beklentilerini düzeltmeden ve faizi dengeye oturtmadan insanların ikna olmayacağını belirtti. Ayrıca, kademeli faiz artışından kaybedilen zamanın çok pahalı olduğunu ve yüzde 58 olan yıl sonu tahmininin aslında yüzde 40 gibi bir seviyede olması gerektiğini söyledi.
7 Ağustos 2023

İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, annesi ve üvey babasıyla yaşayan 24 yaşındaki U.A'nın cansız bedeni evinde bulundu. Sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve genç adamın hayatını kaybettiği belirlendi. Polisin yaptığı kontrolde, uyuşturucu tedavisi gördüğü öğrenilen U.A'nın cesedinin yanında enjektör bulunduğu belirtildi.
7 Ağustos 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sağlık hizmeti verilen kişi sayısının 1 milyon 123 bin 211 olduğunu belirtti. Bakan Koca, 73 bin 876 kişinin ameliyat edildiğini, bunların 42 bin 295'inin küçük, orta ve büyük (ABC grubu) ameliyatlar olduğunu ifade etti. Halen hastanelerde tedavi gören 617 depremzede olduğunu da ekledi.
7 Ağustos 2023
İşaretlediklerim