İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

İzmir'de, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan bir yurttaş, tutuklandı. İzmir Başsavcılığı, takma ad kullanan sosyal medya kullanıcısının gözaltına alınması için soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, iddia edilen kişinin bir hastanede hemşire olarak görev yapan E.K. olduğu belirlendi.
1 Eylül 2023

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, adli yıl açılışında yaptığı konuşmanın, geçen sene olduğu gibi bu sene de canlı yayınlanmadığını belirtti. Sağkan, konuşmasında yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne dair sorunlara değindi. Ayrıca, Türkiye'nin Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 140 ülke arasında 116. olduğunu ve Doğu Avrupa ve Asya kategorisinde sonuncu olduğunu belirtti. Sağkan, hukukun güvenliği ile devletin güvenliğinin eş anlamlı olduğunu vurguladı.
1 Eylül 2023

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Bu, milli takımın tarihindeki üçüncü finali olacak. Daha önce 2003 ve 2019'da finale çıkan milli takım, her iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti. Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14'üncü galibiyetini aldı. Finalde, Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacaklar.
1 Eylül 2023

Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) yurt dışı için iyi hal belgesi başvuru sayısı, ağustos ayında 315 ile bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. Son 10 yılda iyi hal belgesi almak için başvuranların sayısındaki artış, giderek daha fazla hekimin yurt dışına göç ettiğini gösteriyor. 2012'de sadece 59 hekim iyi hal belgesi için başvurmuşken, bu sayı 2021'de 1405'e yükseldi. Başvuranlar arasında sadece kamu ya da üniversitede çalışanlar değil, serbest çalışan hekimler de bulunuyor.
1 Eylül 2023

İranlı yönetmen Ali Asgari'nin ülke dışına çıkması ve film çekmesi İran rejimi tarafından yasaklandı. Asgari'nin son filmi 'Terrestrial Verses', Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapmış ve olumlu tepkiler almıştı. Ancak, Asgari'nin İran'a dönüşünün ardından pasaportuna el konuldu ve uluslararası festivallere katılması engellendi. İran rejimi, Asgari'yi hapse göndermekle tehdit etti.
1 Eylül 2023

CHP İstanbul'da ilçe kongreleri sürecinde sona yaklaşıyor. Değişim isteyenler, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler, 130 delegeyle önde görünüyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve merkez yönetim kurulu üyeleri için 'İstanbul'un kaybedeni' yorumları yapılıyor. İstanbul'daki toplam sonuçlar değerlendirildiğinde, bu hafta sonu düzenlenecek kongrelerin sonuçları değiştirmeyeceği ve İmamoğlu'na yakın isimlerin önde olduğu belirtiliyor.
1 Eylül 2023

Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden'in başrollerini paylaştığı, 'Aşık Shakespeare' adlı oyun, 4 Ekim'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortaklığıyla sahneye konulan oyunun yönetmenliğini Serdar Biliş üstleniyor. Oyun, William Shakespeare'in gençliğine ve bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.
1 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bir röportajda siyasete girmekten korkmayacağını ifade etti. Bayraktar, 'mücadele onu gerektirirse' siyasete gireceğini belirtti. Bu açıklama, Bayraktar'ın siyasete giriş olasılığına dair spekülasyonları artırdı.
1 Eylül 2023

UEFA Konferans Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin grupları belli oldu. Fenerbahçe, Bulgaristan'ın Ludogorets, Slovakya'nın Spartak Trnava ve Danimarka'nın Nordsjaelland takımlarıyla H Grubu'nda yer alacak. Beşiktaş ise D Grubu'nda, Belçika'nın Club Brugge, Norveç'in Bodo/Glimt ve İsviçre'nin Lugano takımlarıyla mücadele edecek. Grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta sona erecek.
1 Eylül 2023

Nobel Vakfı, 10 Aralık'ta düzenlenecek ödül törenine Rusya, Belarus ve İran'ı davet etti. Ayrıca, aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi lideri Jimmie Akesson da davet edildi. Bu karar, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve İsveç Liberal Parti AP Milletvekili Karin Karlsbro tarafından eleştirildi. Nobel Vakfı Direktörü Vidar Helgesen, bu kararın dünyanın giderek daha fazla kutuplaşmasından ve farklı görüşlere sahip kişiler arasındaki diyaloğun azalmasından dolayı alındığını belirtti.
1 Eylül 2023

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini ekimde onaylayacağı konusunda umutlu olduğunu belirtti. İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO'ya katılmak için başvuruda bulunmuştu. Türkiye ve Macaristan'ın onay süreçlerinin tamamlanması sonrasında Finlandiya İttifak'a katılmış, ancak İsveç konusundaki çekinceler sürmüştü. Billström, Türk hükümetinin Vilnius'taki NATO liderler zirvesinde onay sürecinin hızlı bir şekilde işletileceği sözünü verdiğini hatırlattı.
1 Eylül 2023

Türk rock müzik grubu Vega, dört yıl aranın ardından 23 Eylül'de Dorock XL Kadıköy sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak. Grup, 1999 yılında 'Tamam Sustum', 2002 yılında 'Tatlı Sert' ve 2003 yılında 'Tatlı Sert 2' albümlerini çıkardı. 2005 yılında çıkardıkları 'Hafif Müzik' albümü sonrası uzun bir süre müziğe ara veren grup, 2017'de Delinin Yıldızı ile müzik hayatına geri döndü.
1 Eylül 2023

Rhode Island Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, mikroplastiklerin memelilerin beyinlerinde iltihaplanmaya neden olduğunu ve davranış değişikliklerine yol açabileceğini belirledi. Araştırmada, farklı yaşlardaki farelere üç hafta boyunca mikroplastikle kirlenmiş su içirildi ve farelerin beyinlerinde ve karaciğerlerinde iltihaplanma belirtileri, hayvanların davranışlarında da değişiklikler gözlendi. Bu değişiklikler, özellikle yaşlı hayvanlarda belirgindi ve insanlarda demans hastalarında görülen semptomlara benziyordu.
1 Eylül 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve 18 sanık, Georgia'da 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettikleri iddiasıyla suçlanıyorlar. Fulton Temyiz Mahkemesi Yargıcı Scott McAfee, davanın canlı yayınlanacağını belirtti. Bu, Trump'a yönelik davaların arasında kamuya açık yürütülen ilk yargılama olacak. Trump, 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla Atlanta büyük jürisi tarafından suçlanmış ve 24 Ağustos'ta teslim olmuştu.
1 Eylül 2023

İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, ağustosta İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 8,80 arttı. Yıllık bazda artış yüzde 74,17 oldu. Aynı dönemde Toptan Eşya Fiyatları İndeksi yüzde 6,65 oranında arttı. Ağustos 2023'te perakende fiyatlarda en büyük artış yüzde 32,29 ile ulaştırma ve haberleşme harcamalarında görüldü.
1 Eylül 2023

Sosyal medya platformu Twitter, gizlilik politikasını güncelleyerek kullanıcıların çalışma geçmişi ve biyometrik verilerini toplama kararı aldı. Şirket, bu bilgilerin güvenlik, emniyet ve kimlik saptama amacıyla toplanıp kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca, kullanıcıların meslekleri ve eğitim geçmişine ilişkin daha fazla bilgi toplamayı amaçladığı bildirildi. Bu bilgilerin, kullanıcılara potansiyel işler önermek, bir işe başvurulduğunda potansiyel işverenlerle paylaşmak, işverenlerin potansiyel adayları bulmasını sağlamak ve kullanıcılara daha alakalı reklamlar göstermek için toplanıp kullanılabileceği belirtildi.
1 Eylül 2023

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Dünya Sağlık Örgütü tarafından izlenen koronavirüs varyantı Pirola'nın (BA.2.86), baskın hale gelme ve aşıdan kaçma ihtimali olan bir varyant olabileceğini belirtti. Şener, aşıyla vücutta oluşan antikorların Pirola varyantını durduramayacağı yönünde hipotezlerin olduğunu söyledi. Şener, Pirola varyantında da semptomların aynı olduğunu ve belirti varsa test yaptırılması gerektiğini vurguladı.
1 Eylül 2023

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), Google'ın yurt dışına kişisel veri aktarımı konusunda yaptığı taahhütname başvurusunu kabul etti. Kurul, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında başvuruyu değerlendirdi ve veri aktarımına izin verdi. Bu izinle birlikte, Türkiye'den Amerika Birleşik Devletleri'nde ve İrlanda'da bulunan Google şirketlerine kişisel veri aktarımı yapılmasına onay verilmiş oldu.
1 Eylül 2023

Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin’in, uçağının düşüşünden önce kaydedildiği düşünülen bir videosu ortaya çıktı. Videoda Prigojin, her şeyin yolunda olduğunu belirtiyor. Prigojin ve beraberindeki paralı savaşçılar, 24 Haziran’da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. Prigojin’in Moskova’dan St Petersburg’a seyahat ettiği özel jeti 23 Ağustos’ta düşmüş ve 10 kişi ölmüştü. Bazı ülkeler, Prigojin’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e baş kaldırdığı için öldürüldüğünü savunuyor.
1 Eylül 2023

1964 yılında BBC Yaban Hayatı Dergisi tarafından başlatılan ve bugün Londra Doğa Tarihi Müzesi’nin sürdürdüğü, yılın en iyi vahşi yaşam fotoğraflarının seçildiği yarışmanın adayları açıklandı. Yarışmada farklı dallarda ve yaş gruplarında fotoğraflar değerlendirilecek. Ödüller 10 Ekim’de açıklanacak ve seçilen 100 fotoğraf Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nde sergilenecek.
1 Eylül 2023

Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere toplamda yedi yeni film vizyona giriyor. 'Adalet 3: Son', 'Para Avı', 'Konuş Benimle', 'Hırçın', 'Para Konuşur', 'Ölümüne Aşk' ve 'Dabbetü’l-Arz: Kıyamet' filmleri izleyicilerle buluşacak. Filmler arasında aksiyon, gerilim, korku ve komedi türlerinde yapımlar bulunuyor.
1 Eylül 2023

İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesi gece saatlerinde boğaz kesimi ile kuzey bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere elektrik fırtınası görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği, yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Elektrik fırtınası, genellikle yağış öncesi kuru havalarda görülür ve bazı vatandaşları korkuttu. Yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
1 Eylül 2023

Benzin fiyatlarına 15 gün önce yapılan 1,55 lira zamın ardından bugün ortalama 98 kuruş indirim yapıldı. Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatlarına yüzde 80'in üzerinde zam yapılmıştı. İndirimle birlikte İstanbul Avrupa yakasında benzinin litresi 36,80 liraya, Ankara'da 37,35 lira, İzmir'de 37,47 lira, Bursa'da 37.40 lira, Adana'da 37.80 lira, Antalya'da 37.98 lira, Diyarbakır'da ise 38.03 lira oldu.
1 Eylül 2023

Cumhuriyet gazetesinin yeni genel yayın yönetmeni Mine Esen, genel koordinatörü ise Hakan Akarsu oldu. Bu atamalar, gazetede patlak veren ve bir e-ticaret firmasından manipülatif haber yapma karşılığında çikolata kutusunda kayıtdışı para alındığı iddiası sonrasında gerçekleşti. İddia sonrası eski genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alınmıştı. Gazetenin sitesinin yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ise iddianın doğru olduğunu savunarak istifa etmişti.
1 Eylül 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Adana Demirspor, Genk'i ağırladı. Normal süresi 1-0 tamamlanan maç, toplamda 2-2 eşitlik olduğu için uzatmalara gitti. Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltı atışları sonucu gruplara kalan taraf Genk oldu ve Adana Demirspor tura veda etti.
1 Eylül 2023
İşaretlediklerim