Kırşehir'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu dört zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi, 'asker' ve 'polis' olarak görev yaptıkları belirlenerek tutuklandı. Diğer iki zanlı ise sınır dışı edilmek üzere Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Tutuklanan zanlıların 2014-2016 yıllarında IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri ve kısa süre önce Kırşehir'e geldikleri belirtildi.
15 Eylül 2023

Amsterdam-İstanbul seferini tamamlayan bir Türk Hava Yolları (THY) uçağında, iniş takımlarının olduğu bölümde yabancı uyruklu bir kişinin cesedi bulundu. Ceset, uçağın rutin bakımı sırasında fark edildi. Olay yerine gelen ekipler, uçağın etrafını güvenlik şeridiyle kapattı ve ceset, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. THY yetkilileri, kaçak yolcunun uçağın dış yüzeyindeki 'ana iniş takımı yuvası'na gizlendiği için sefer öncesi yapılan rutin kontrollerde fark edilmediğini belirtti.
15 Eylül 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Covid-19'un Eris varyantının Türkiye'de dokuz kişide görüldüğüne dair açıklamasına yanıt verdi. TTB, salgının yönetimindeki eksikliklerin endişe verici olduğunu belirtti. Ayrıca, salgının yeniden alevlenme riskine karşı bir hazırlık yapılmaması, bakanlığın internet sitesinde Covid-19'a ilişkin paylaşılan son verilerin 6 ay önceye ait olması ve sağlık otoritesinin aşı kararsızlığını/karşıtlığını gidermeye yönelik yeterli çabaya girişmemesi konularını eleştirdi. Dünya Sağlık Örgütü ise, Eris varyantının diğer varyantlardan daha fazla sağlık tehdidi oluşturmadığını belirtti.
15 Eylül 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Özel'in grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik olmadığını belirtti. Öztunç, Özel'in grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını ifade etti.
15 Eylül 2023

NTV'nin meteoroloji yüzü Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık iki yıldır kanser tedavisi görüyordu. 1943 yılında Afyon'da doğan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun oldu ve uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'nde görev aldı. Ayrıca müzik yaşamı da olan Abur, 14 tane 45'lik plağı ve bir albümü bulunuyor.
15 Eylül 2023

İzmir'deki Agrobay Seracılık'ta sendikalaştıkları için işten çıkarılan 39 işçi, hakları için eylem başlattı. İşçiler, Agrobay önünde oturma eylemi başlatmış ve jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Bugün yine Agrobay önünde basın açıklaması yapmak isteyen işçilerin araçlarının geçişine izin verilmedi ve işçiler yürüyerek Agrobay önüne geldi. Burada işçilere sert bir müdahalede bulunuldu ve gözaltına alındılar. Ayrıca, direnişi takip eden gazeteci Zeynep Kuray ve foto muhabir Berkcan Zengin de gözaltına alındı.
15 Eylül 2023

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, üçüncü nükleer santral için Çin'le yürütülen müzakerelerin son aşamasında olduğunu açıkladı. Santralin Kırklareli İğneada'da kurulması planlanıyor. Bayraktar, nükleer enerji olmadan Türkiye'nin ve dünyanın karbon nötrlüğüne ulaşamayacağını savundu. Ayrıca, Akkuyu'daki ilk santralin inşaatına ilişkin bilgi verdi ve Sinop'ta planlanan ikinci santral için Ruslarla ve Güney Kore'yle görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
15 Eylül 2023

İstanbul Sarıyer'deki bir kafede silahlı çatışma çıktı. Plakası belirlenemeyen bir motosikletten kafeye ateş açılması sonucu, kafedeki bir grup da silahla karşılık verdi. Olayın ardından düzenlenen operasyonda altısı İsveç uyruklu yedi kişi yakalandı. Araç ve adreslerinde üç ruhsatsız tabanca, havalı tüfek, 169 mermi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İsveç uyruklu beş kişi tutuklandı, bir kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. Çatışma sırasında yaralanan bir Azerbaycan uyruklu kişi hastaneye kaldırıldı.
15 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel'in adaylık ilanının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok CHP'li milletvekili Twitter üzerinden destek mesajları paylaştı. Destek mesajlarında genellikle 'CHP değişirse Türkiye değişir' ifadesi kullanıldı.
15 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmalarının öncülerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel başkanlık yerine İBB başkanlığına aday olacağını açıklamıştı. Özgür Özel ise genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. İmamoğlu, Twitter üzerinden Özel'e başarılar diledi.
15 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçimlerin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesi olduğunu, parti içi iktidar mücadelesi değil, büyük iktidar hayalinin ilk adımı olduğunu belirtti. Ayrıca parti yönetiminin yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti kararlarının daha çok atanmış danışmanların yönlendirilmesiyle alındığını ifade etti. Özel, CHP'yi iktidar yapmak için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.
15 Eylül 2023

Barclays Plc ekonomistleri, Merkez Bankası'nın gelecek haftaki Para Politikası Kurulu toplantısında daha sınırlı bir faiz artışı öngördü. JPMorgan Chase & Co. ve Morgan Stanley 500 baz puanlık bir faiz artışı beklerken, Barclays 250 baz puanlık bir adım atılacağını tahmin etti. Barclays analistleri, Ağustos ayında gerçekleştirilen beklenti üzeri faiz artırımının ardından kademeli artışlar beklediklerini belirtti. Barclays, Türkiye'de politika faizinin bu yıl sonunda yüzde 35, 2024 sonunda ise yüzde 40 olacağını tahmin etmeye devam ediyor.
15 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Covid-19'un Eris varyantının Türkiye'de görüldüğünü duyurmasının ardından borsada ulaştırma ve turizm endeksleri düştü, sağlıkla ilgili şirketlerin hisseleri değer kazandı. Yeni kısıtlamaların gelme ihtimaline karşın ulaştırma endeksi yüzde üç, turizm endeksi yüzde bir değer kaybetti. Sağlık harcamalarının artacağı gerekçesiyle de sağlıkla ilgili şirketlerin hisseleri yaklaşık yüzde 10 yükseldi.
15 Eylül 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

Libya Kızılayı, ülkenin doğusunda meydana gelen sel felaketinde ölü sayısının 11 bine yükseldiğini açıkladı. Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, bu sayının artabileceği ifade edildi. BM'ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü, yaklaşık 30 bin kişinin evsiz kaldığını tahmin ediyor. Sel felaketi, 'Daniel' fırtınası sonucunda Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde meydana geldi.
15 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla yargılanıyor. Saltık'a 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşma 22 Eylül'e ertelendi. Saltık, suçlamaları reddederek, İBB'nin sosyal politikalarının yargılandığını ve bu durumun yoksullara yapılan yardımları engellemeye yönelik olduğunu belirtti.
15 Eylül 2023

Erdemoğlu Holding, Sasa Polyester'in %1,11'lik hissesini yabancı yatırımcılara sattı. Satış işlemi 14 Eylül tarihinde tamamlandı ve hisselerin her biri 46,25 liradan satıldı. İşlem sonrası Erdemoğlu Holding'in Sasa'daki hissedarlık oranı %58,58'e düştü.
15 Eylül 2023

Merkez Bankası'nın eylül ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketine göre, piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar/TL beklentisi yükseldi. Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki ankete göre yüzde 59,46'dan yüzde 67,22'ye çıktı. Aynı şekilde, cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi de 29,82 TL'den 30,14 TL'ye yükseldi.
15 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla yargılanıyor. Savcılık, Saltık'ın beş yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Saltık, savunmasında İBB'nin sosyal politikaları ve yoksullara yardım etme çabaları nedeniyle yargılandığını belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını yasadışı örgütlerle ilişkilendiren açıklamalarından sonra İstanbul başsavcılığı tarafından DİAYDER üyeleri hakkında bir iddianame daha hazırlandı.
15 Eylül 2023

'Müdafaa Hareketi' adlı sosyal medya hesabı, mültecilere yönelik bir bildiri yayınladı ve ülkenin çeşitli kentlerinde miting düzenleyeceğini duyurdu. Bildiride, hükümetin sorumluluklarını yerine getiremediği ve Türkiye'nin demografik yapısını tehlikeye atan yabancılara karşı mücadele etmediği iddia edildi. Ankara Başsavcılığı, bu bildiri hakkında 'Kanunlara uymamaya tahrik' suçundan soruşturma başlattı.
15 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Covid-19'un Eris varyantının Türkiye'de dokuz kişide tespit edildiğini duyurdu. Koca, bu varyantın hasta etme gücünün düşük olduğunu ve durumun endişe konusu olmadığını belirtti. Bu, Türkiye'de Eris varyantının görüldüğü ilk vakalar oldu.
15 Eylül 2023

Abdulkadir Selvi, emeklilere yapılması planlanan zammın yerine bir defaya mahsus ödeme yapılacağını belirtti. Bu ödemenin 'cumhuriyetin yüzüncü yılı ikramiyesi' olarak tanımlanabileceğini ifade etti. Selvi, bu bilgilerin duyum olduğunu ve emeklilere yapılacak düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanları değil, tüm emeklileri kapsayacağını belirtti. Ancak bu ödemenin bir defaya mahsus olup olmayacağı veya ocak ayına kadar geçerli olup olmayacağı konusunda net bir bilgi verilmedi.
15 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetiminin yemekhaneyi özelleştirme çabalarına karşı sendikalar ve öğrenciler birleşti. İTÜ, yemekhane işletmesi için ihale açtı ve bu durum, yemekhanenin özel şirketlerin işletmesine verilmesi anlamına geliyor. Sendikalar ve öğrenciler, bu durumun birçok soruna yol açacağını ve yemekhane işçilerinin mağduriyet yaşayacağını belirtiyor. Ayrıca, kamu hizmetlerinin özel sektörün 'maliyet-kar' hesaplaması anlayışı içinde değerlendirilmesinin Anayasaya ve temel insan haklarına aykırı olduğunu ifade ediyorlar.
15 Eylül 2023

Küba, Asya, Afrika ve Latin Amerika'dan birçok devlet başkanının katılımıyla 'G77+Çin' zirvesine ev sahipliği yapacak. Zirve, Küba Devlet Başkanı Migul Diaz Canel ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in açılış konuşmasıyla başlayacak. Zirvede bilimin, teknolojinin ve yeniliğin rolü ele alınacak. G77, 1964 yılında 77 ülke tarafından kurulmuş ve bugün 134 üyesi bulunmaktadır.
15 Eylül 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılımının ardından Beyaz Saray ve ABD Kongresi'ni ziyaret edeceği belirtildi. Zelenski'nin ABD Başkanı Joe Biden'la bir araya geleceği ifade edildi. ABD Kongresi'nde halihazırda Ukrayna'ya ilave 21 milyar dolarlık yardım tartışması gündemde bulunuyor.
15 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre; Altınbaş Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'nin yeni rektörleri belirlendi.
15 Eylül 2023

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da hisse senetleri yükselişe geçti. BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, BRSAN, ALARK, BIOEN ve KOZAA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler AKFGY, TUKAS, YYLGD, ULKER ve ASUZU olarak belirlendi.
15 Eylül 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde, uçuruma yuvarlanmış bir araçta boğazı kesilmiş bir ceset bulundu. Araçta bulunan cesedin Mustafa T'ye ait olduğu belirlendi. Ceset, incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
15 Eylül 2023

Prenses Diana'nın beyaz koyunların arasında tek bir siyah koyunun yer aldığı ünlü kazağı, New York'taki Sotheby's Müzayede Evi tarafından 1,14 milyon dolara satıldı. Kazak, 1981'de Diana'nın Galler Prensi Charles'la evliliğinden haftalar önce giydiği ve Kraliyet ailesi içindeki yerinin sembolü olarak tanımlanan bir parçadır. Kazanan kişinin kimliği açıklanmadı.
15 Eylül 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde cezaevinden izinli çıkan N.S, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla D'yi telefonundaki mesajlardan dolayı aldattığını düşünerek bıçakla ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Damla D'yi hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, sekiz yıldır cezaevinde olan ve izinli olarak evine gelen şüpheli N.S'yi yakalamak için çalışma başlattı.
15 Eylül 2023
İşaretlediklerim