İstanbul, Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'nın Mercan kapısının olduğu bölümün çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
16 Eylül 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bir polis uygulama noktasında, polisler bitkin halde bir balaban buldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralı kuşu teslim aldı ve ilk müdahalesini yaptı. Kuş, tedavisi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderilecek.
16 Eylül 2023

İspanya'daki Hayvan Hakları ve Çevre Partisi (PACMA) tarafından düzenlenen bir gösteriyle, boğa güreşlerinin yasaklanması talep edildi. Madrid'deki Las Ventas, dünyanın en büyük boğa güreşi arenalarından biri önünde toplanan binlerce kişi, bu sporun ülke genelinde yasaklanmasını istedi. Gösteriye, Portekiz, Şili, Hollanda gibi ülkelerden hayvan hakları savunucusu siyasi partilerin temsilcileri ve yabancı aktivistler de katıldı. Ayrıca, boğa güreşlerinin yanı sıra, boğaların boynuzlarına ateş toplarının bağlandığı 'toro embolado' adlı etkinliklerin de yasaklanması talep edildi.
16 Eylül 2023

İran'da, 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan ve 16 Eylül'de ölen Mahsa Emini'nin babası Emced Emini'ye suikast girişimi engellendi. Kürdistan Eyaleti Vali Yardımcısı Mehdi Ramazani, terör örgütleriyle iltisaklı birkaç kişinin suikast girişimini emniyet güçlerinin müdahalesiyle engellediğini ve şahısların yakalandığını belirtti. Mahsa Emini'nin ölüm yıl dönümünde protestoların yeniden canlanma ihtimali üzerine güvenlik güçleri ülke genelinde tedbirlerini artırmıştı.
16 Eylül 2023

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023

Afyonkarahisar'da bir otelin bahçesine iniş sırasında rüzgara kapılan helikopter ağaçlara çarptı. Kazada helikopterde bulunan N.C. ve oğlu B.C. yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.
16 Eylül 2023

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Libya'nın Derne kentinde sel felaketinden etkilenen 9 bin kişinin hala kayıp olduğunu duyurdu. DSÖ, Libya'ya yaklaşık 250 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak 29 ton tıbbi malzeme gönderdiğini belirtti. Libya'yı vuran Daniel kasırgasının yol açtığı seller ve Derne'de iki barajın yıkılması nedeniyle şimdiye kadar en az 3 bin 930 kişi yaşamını yitirdi. Ancak ölü sayısı hakkında çelişkili açıklamalar var ve ülkedeki uzmanlar bölgede kolera gibi salgın hastalıkların yayılmasından endişe duyuyorlar.
16 Eylül 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki Keler Mahallesi'nde belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozer yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, ancak güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
16 Eylül 2023

Türk tenisçi Zeynep Sönmez, Slovenya'da düzenlenen WTA 125 turnuvasında finale çıkmayı başardı. Sönmez, yarı finalde ev sahibi ülkeden dünya 87 numarası Tamara Zidansek'i 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi. Bu, Sönmez'in profesyonel kariyerinde ilk kez bir WTA turnuvasında finale çıktığı anlamına geliyor.
16 Eylül 2023

Samsun'da düzenlenen Karadeniz 3'üncü Evcil Hayvan ve Doğa Festivali (Samsun Pet Fest 2023) kapsamında bir kedi ve köpek kostüm yarışması gerçekleştirildi. Festival, evcil hayvan sahiplerini, hayvanseverleri ve evcil hayvan sahibi olmayı planlayanları bir araya getirdi. Kostüm yarışmasında dereceye giren hayvanların sahiplerine mama ve aksesuar hediye edildi. Festival, kedi ve köpekler için düzenlenecek parkur yarışmalarıyla sona erecek.
16 Eylül 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

Libya'yı vuran Daniel kasırgası ve sonrasında yaşanan seller, Derne'deki iki barajın yıkılması sonucu en az 3 bin 930 kişinin ölümüne neden oldu. Ancak ölü sayısı hakkında çelişkili açıklamalar bulunuyor. Sel felaketi sonrası ülkede kolera gibi salgın hastalıkların yayılmasından endişe ediliyor. Uluslararası yardım kuruluşları, özellikle Derne kentinde durumu 'felaket' olarak nitelendirerek koleranın yayılabileceği uyarısında bulundu.
16 Eylül 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında KPSS ve mülakat notlarının yüzde 50-50 dikkate alınacağını açıkladı. Tekin, bu konuda eleştirilere yanıt vererek, yeni bir mülakat yapısı getireceklerini ve bu konuda hazırladıkları kılavuzu atama takvimi belli olduğunda kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mülakatların kaldırılacağını ve atamaların sadece KPSS puanına göre yapılacağını ifade etmişlerdi.
16 Eylül 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 964'üncü haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti ve en az 41 kişi gözaltına alındı. Olay, Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
16 Eylül 2023

Anayasa Mahkemesi'nin kötü muamele yasağını ihlal ettiklerine hükmettiği altı polisle ilgili yeniden açılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu, Aydın Aydoğan'ın kötü muameleye maruz kaldığı iddialarını araştıracak. Aydoğan, 2013'teki Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz kapsülüyle yaralanmış ve 2017'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Aydoğan'ın suç duyurusundan iki hafta sonra sivil polisler tarafından durdurulduğu ve kötü muamele gördüğü iddia ediliyor. Aydoğan'ın kötü muamele iddiaları üzerine Anayasa Mahkemesi, polisler hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.
16 Eylül 2023

Eski Real Madrid ve Galler milli takımı futbolcusu Gareth Bale, 'PGA Tour 2K23' adlı video oyununa oynanabilir bir karakter olarak eklendi. Bale, futbol kariyerini bu yılın başında sonlandırmış ve profesyonel golf turnuvalarına katılmaya başlamıştı. Oyun içerisinde Bale tarafından özel olarak tasarlanan bir parkur da bulunuyor. Bale'nin golf sevgisi futbolculuk zamanından beri biliniyordu.
16 Eylül 2023

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgelerde 6,6 milyon kişinin yaşadığını bildirdi. Depremin merkez üssü Marakeş şehrinin 71 kilometre güneybatısında belirlendi ve Portekiz ve Cezayir'de de hissedildi. Fas İçişleri Bakanlığı, depremde 2 bin 946 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 674 kişinin yaralandığını duyurdu. Bölgedeki heyelan riski, kurtarma ve yardım çalışmalarını zorlaştırıyor.
16 Eylül 2023

Beşiktaş Kulübü'nün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, kulübün borcunun 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olduğu belirtildi. Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, borç miktarını açıklarken, Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki de borcun kontrol edilebildiğini ifade etti. Tiryaki, kulübün finansal sürdürülebilirliği sağlamak için gelirlerini arttırması gerektiğini ve Beşiktaş'ın Avrupa'da da kupa hedeflemesi gerektiğini söyledi.
16 Eylül 2023

DailyMail gazetesinin derlediği hikayelere göre, eşlerin 'dırdırı' sayesinde birçok kişi ölümden döndü. Royal Surrey County Hastanesi'nde danışman üroloji cerrahı olan Profesör Christopher Eden, hastaların genellikle çok meşgul oldukları için semptomlarını en aza indirdiklerini ve onları doktora gitmeye ikna etme sorumluluğunun genellikle eşlere düştüğünü belirtti. Birçok örnekte, eşlerin ısrarı sayesinde erken teşhis konuldu ve hayatlar kurtarıldı.
16 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,36 değer kaybetti. Dolar/TL yüzde 0,48, avro/TL yüzde 0,02 ve altının gram satış fiyatı yüzde 0,60 değer kazandı. BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 4,36 düşüşle tamamladı. Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,20, bireysel emeklilik fonları ise yüzde 0,50 değer kaybetti.
16 Eylül 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı, sonrasında istifa etti. Ayrıca 'cinsel taciz ve zorlama' suçlamaları dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Rubiales, Hermoso'ya 200 metreden fazla yaklaşamayacak.
16 Eylül 2023

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri B Grubu’ndaki ilk maçında Porto Riko’yu 3-0 yendi. İlk seti 25-19, ikinci seti 25-16 ve final setini 25-14 alarak galibiyeti elde ettiler. Ebrar Karakurt 16, Vargas da 15 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Ay yıldızlılar, grup maçlarında Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile mücadele edecek.
16 Eylül 2023

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), öğrenci yemeklerine yaklaşık yüzde 76 oranında zam yaptı. Daha önce 8,5 lira olan yemek fiyatı, yapılan duyuru ile 15 liraya çıkarıldı. Okul yönetimi, bu durumu 'fiyat güncellemesi' olarak nitelendirdi.
16 Eylül 2023

AA Finans'ın Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına yönelik beklenti anketine katılan ekonomistler, politika faizinin 500 baz puan artırılarak yüzde 30'a çekileceğini tahmin ediyor. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 27,50 ile yüzde 31 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 35 ile 45 arasında yer alıyor. Geçen ay yapılan toplantıda politika faizi 750 baz puan artırılarak yüzde 17,50'dan yüzde 25'e yükseltilmişti.
16 Eylül 2023

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Meksika'da 'El Chapo' lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez, ABD'ye teslim edildi. ABD Adalet Bakanlığı, Guzman'ın Meksikalı yetkililerce ABD'ye iade edildiğini doğruladı. Ovidio Guzman, Sinaloa çetesinin önde gelen liderlerinden biri olarak biliniyor. ABD, Aralık 2021'den bu yana Guzman'ın yakalanması için 5 milyon dolar para ödülü koymuş ve Meksika'ya da bu hususta baskı uygulamıştı.
16 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun yedek üye olarak atandı. Bu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı. Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu iş yeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına yetkili kuruldur.
16 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BRSAN, ODAS, BRYAT, HALKB ve BERA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler TAVHL, PGSUS, THYAO, ASUZU ve GUBRF olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
16 Eylül 2023

15'inci Uluslararası Hrant Dink Ödülü, her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Eylül'de verildi. Ödülün Türkiye'den sahibi Açık Radyo oldu. Ödül töreni çevrimiçi düzenlendi ve Hrant Dink Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Ödülün Türkiye dışından sahibi ise Kolombiya’dan Jose Alvear Restrepo Avukatlar Kolektifi oldu.
16 Eylül 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, genel başkanın aday olacağını ifade etti. Bu açıklama, CHP'deki 'değişim' tartışmalarının ve genel başkanlık adaylıklarının gündemde olduğu bir dönemde geldi. Özgür Özel ve Prof. Dr. Örsan Öymen'in genel başkanlık adaylıklarını açıklamasının ardından, Uyar'ın bu açıklaması Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda bir netlik sağladı.
16 Eylül 2023
İşaretlediklerim