Adana'da düzenlenen 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde 'Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü'nü alan usta oyuncular Kadir İnanır ve Türkan Şoray oldu. İnanır, ödül konuşmasında barış vurgusu yaparken, Şoray ise Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara dikkat çekti.
23 Eylül 2023

Adli tıp uzmanı Dr. Ayşe Uğurlu, sağlık, hukuk ve insan hakları örgütlerinin ortak basın açıklamasına katıldığı için kamu görevinden açığa alındı. Uğurlu, 2020'de avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebiyle başlattıkları açlık grevi sürecinde, avukatların sağlık durumlarının kötüleşmesi ve zorla müdahalenin gündeme gelmesi nedeniyle düzenlenen basın toplantısına katılmıştı. Uğurlu, adli süreç tamamlanmadan sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığı üzerinden soruşturma açıldığını ve memuriyet görevinden ihracının talep edildiğini belirtti. Uğurlu'nun durumu, İnsan Hakları için Hekimler, Latin Amerika ve Karayipler İşkence Cezasızlık ve Diğer İnsan Hakları İhlallerine Karşı Sağlık Kuruluşları Ağı ve Dünya Tabipleri Birliği tarafından kınandı.
23 Eylül 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde yarışma seçkisinden çıkarılan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel, KHK ile kamu görevinden çıkarılan bir doktor ve öğretmenin mücadelesini anlatıyor. Belgesel, 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle festivalden çıkarıldı. Jüriler, belgeselin seçkiye geri alınmaması durumunda görevlerini yerine getirmeyeceklerini açıkladılar.
23 Eylül 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'yı 3-1 mağlup ederek 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmayı garantiledi. Bu sonuçla takım, önemli bir başarıya imza attı.
23 Eylül 2023

CHP'nin Afyonkarahisar'daki kongresinde yaşanan tartışma sonrası, Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın disipline sevk edilmesini talep etti. Köksal, kongrede Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile tartışmış ve baygınlık geçirmişti. Parti kaynaklarına göre, Köksal'ın istifa etmeyi düşünmediği ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görev değişikliği için güven oylaması yapmayı planladığı belirtiliyor.
23 Eylül 2023

CHP Siirt İl Başkanlığı 38'inci Olağan Kongresi'nde, delegelerin oy kullanma sırasında bazı partililer arasında çıkan tartışma arbedeye dönüştü. Sandalyelerin havada uçuştuğu arbedenin ardından polis ekipleri salona girerek, güvenlik önlemi aldı. Tesis bahçesinde de süren ve bu sırada orakla kavgaya karışan bir kişiye alandakiler müdahalede bulundu. Polis ekipleri, iki kişiyi gözaltına aldı.
23 Eylül 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde, KHK ile görevlerinden çıkarılan iki memurun mücadelesini anlatan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel, yarışma seçkisinden çıkarıldı. Yönetmen Nejla Demirci, bu durumu 'sansür' olarak nitelendirdi. Festival yönetimi, belgeselin çıkarılma sebebini, filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği iddiası olarak belirtti.
23 Eylül 2023

Almanya'da iktidarda olan üçlü koalisyon hükümetinin oy oranı, yapılan son anketlerde tüm zamanların en düşük seviyesine indi. INSA anket şirketinin verilerine göre, Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 17, Yeşiller Partisi yüzde 14, Hür Demokrat Parti (FDP) ise yüzde 6 oy oranına sahip. Son seçimlerde yüzde 25,7 oy oranına sahip olan Başbakan Olaf Scholz’ün partisi SPD, iki yılda yüzde 8,7’lik oy kaybına uğradı. Hristiyan Sosyal Birlik Partilerinin (CDU-CSU) oy oranı ise değişmeyerek yüzde 27 ile birinci sıradaki yerini korudu.
23 Eylül 2023

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin 8,48 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrası olumsuz bir durumun bulunmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
23 Eylül 2023

İngiltere'de yapılan bir araştırma, uzun süreli Covid-19 geçiren kişilerin ana organlarında hasar görülme olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmada, hastaneye kaldırılan 259 Covid-19 hastasının ana organları MRI yöntemiyle incelendi ve sonuçlar, Covid-19 geçirmemiş bir grupla karşılaştırıldı. Uzun süreli Covid-19 geçiren hastaların akciğer, beyin ve böbrek gibi organlarında anormalliklere sahip olma olasılığının üç kat daha fazla olduğu bulundu. Araştırmanın, uzun süreli Covid-19 için etkili tedavilerin geliştirilmesine yardımcı olacağı düşünülüyor.
23 Eylül 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, yeni koronavirüs varyantları Eris ve XXB’den korunmak için risk grubundakilere maske takmayı önerdi. Azap, Covid-19'un henüz mevsimsel bir hastalığa dönüşmediğini, ancak önümüzdeki yıllarda bu durumun değişebileceğini belirtti. Ayrıca, risk grubundakilerin test yaptırmalarının önemini vurguladı ve antibiyotik kullanımının gereksiz olduğunu ifade etti. Üçüncü nesil mRNA aşısının Türkiye'ye henüz gelmediğini belirten Azap, risk grubunda olmayanların eski aşıyı olmalarına gerek olmadığını, ancak yüksek riskli gruptakilerin mRNA aşısını yaptırabileceklerini söyledi.
23 Eylül 2023

ABD'li Senatör Bob Menendez, rüşvet almakla suçlandığı için Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden geçici olarak ayrıldı. Menendez ve eşi Nadine Arslanian, New Jerseyli iş insanlarıyla girdiği ilişkilerde rüşvete karışma suçlamalarıyla karşı karşıya. Menendez'in evinde yapılan aramalarda 100 bin dolarlık iki altın külçe ve 480 bin dolarlık gizli nakit para ele geçirildi. Ayrıca, Menendez'in senatörlük makamını kullanarak usulsüz işlemlere karıştığı iddia edildi. Bu, Menendez'e son 10 yıl içinde ikinci kez yolsuzlukla ilgili suçlama yöneltilmesi oldu.
23 Eylül 2023

Eski İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, 98 yaşında hayatını kaybetti. 2006-2015 yıllarında Cumhurbaşkanlığı yapan Napolitano, bir süredir tedavi gördüğü klinikte yaşamını yitirdi. Napolitano, İtalya Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak görev yapmış ve 2013 yılında bir kez daha cumhurbaşkanı seçilerek, Cumhuriyet ile yönetilen İtalya’da bu göreve ikinci kez seçilen ilk isim olmuştu. Napolitano, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine destek veren İtalyan siyasilerden biriydi.
23 Eylül 2023

Karabağ'daki Ermeni güçlerinin silah ve mühimmatlarını Rus Barış Gücü'ne teslim etmeye başladığı açıklandı. Bugüne kadar 800'den fazla silah, el bombası, havan topu, tanksavar ve uçaksavar füzesi teslim edildiği belirtildi. Azerbaycan ordusu, 19 Eylül'de Karabağ'da 'anayasal düzeni tesis etmek' amacıyla askeri operasyon başlatmış, ancak Ermeni grupların silah bırakmayı kabul etmesiyle harekat 24 saat sonra sona ermişti.
23 Eylül 2023

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde meydana gelen ve birçok kişinin ölümüne neden olan sel felaketinde, ruhsatsız işletildiği tespit edilen kamp alanının işletme sahibi Bülent B. tutuklandı. Daha önce İl Özel İdaresince mühürlenmiş olmasına rağmen işletilmeye devam eden tesisin sahibi hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan gözaltı kararı verildi. Bülent B., Edirne’nin Keşan ilçesinde yakalandı ve Kırklareli’ne getirildi.
23 Eylül 2023
İşaretlediklerim