Eskişehir'deki Yıldızlar Holding'e bağlı Doruk Madencilik'te çalışan maden işçileri, maaş ve alacakları ödenmediği için açlık grevine başladı. İşçiler, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) şirketin devri sonrası haklarının ödenmediğini belirtti. İşçilerin maaşları düzensiz ve eksik yatırılıyor, ayrıca BES kesintileri yapılmış ancak bu paralar işçilere yatırılmamış. İşçiler, TMSF'nin bu durumu denetlemediğini ve Yıldızlar Holding'in usulsüz işler yaptığını iddia ediyor.
3 Eylül 2023

Samsun'da oynanan Süper Lig'in 4. haftasındaki Samsunspor-İstanbulspor maçı, şiddetli sağanak yağış nedeniyle ertelendi. Maçın 12. dakikasında hakem Burak Şeker, topun zeminde zıplamadığını belirterek karşılaşmayı durdurdu ve takımları soyunma odasına gönderdi. Yaklaşık 20 dakika sonra sahaya çıkan Şeker, zeminin durumunu kontrol ettikten sonra maçı erteledi. Maçın ne zaman oynanacağı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek.
3 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski danışmanı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın geçmişte Atatürk'ü, laikliği ve kendisini hedef alan sosyal medya paylaşımlarını bilseydi onu danışman olarak atamayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Yaman'ın atamasının bir arkadaşının tavsiyesi üzerine gerçekleştiğini ve seçim sürecinde olduğu için detaylı bir inceleme yapma fırsatı bulamadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, seçimden sonra tüm danışmanlarının görevine son verildiğini de ekledi.
3 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Taksim Meydanı'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası final maçını yayınlamasına izin vermedi. İBB'nin maçı yedi meydanda yayınlamak için başvurduğu, bunlardan altısının (Çekmeköy, Bağcılar, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik) onaylandığı belirtildi. Taksim Meydanı'na izin verilmemesinin gerekçesi olarak, meydanın 2012 yılından bu yana toplantı ve etkinlik alanı olarak kullanılmadığı belirtildi.
3 Eylül 2023

ABD'nin Nevada eyaletinde her yıl düzenlenen Burning Man müzik festivalinde şiddetli yağışlar nedeniyle festival alanı çamur birikintisine dönüştü ve binlerce kişi mahsur kaldı. Festival yetkilileri, tüm giriş ve çıkış yollarının kapalı olduğunu ve uçuşların gerçekleştirilmediğini belirtti. Ayrıca, yağışlar sırasında bir kişinin hayatını kaybettiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. Festival alanındaki tuvaletlerin boşaltılamaması nedeniyle kullanılamadıkları da bildirildi.
3 Eylül 2023

Sultangazi'deki Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve geniş bir alana yayılan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.
3 Eylül 2023

Hindistan'ın Odisha eyaletinde şiddetli yağışların ardından yıldırım düşmesi sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi. Khurda bölgesinde dört, Bolangir'de iki ve Angul, Boudh, Jagatsinghpur ve Dhenkanal'da birer kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Khurda bölgesinde üç kişi yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. Hindistan Meteoroloji Dairesi, eyalette benzer olayların beklendiğini duyurdu ve bölge sakinlerine güvenli yerlere sığınmaları tavsiye edildi.
3 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

Suudi Arabistan kulübü Al Nassr’da forma giyen Cristiano Ronaldo, kariyerindeki resmi maçlarda 850 gol atan ilk futbolcu oldu. Ronaldo, bu gollerin 123'ünü milli takım, 450'sini Real Madrid, 145'ini Manchester United, 101'ini Juventus, 5'ini Sporting Lizbon, 26'sını da Al Nassr formasıyla attı. Al Nassr, Ronaldo'nun 6 gol attığı son 3 maçını kazanarak puan tablosunda 6. sıraya çıktı.
3 Eylül 2023

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde düzenlenen Oral B Challenge Uluslararası 2023 Yılı İstanbul Triatlonu yüzme yarışları nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, boğazın 03.30'dan itibaren gemi trafiğine kapalı olduğunu duyurdu.
3 Eylül 2023

Samsun'da gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış, rögarların taşmasına, trafikte aksamalara ve bazı ev ve iş yerlerinin su basmasına neden oldu. Ayrıca ağaçlar devrildi ve bazı mahallelerde yoğun su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açmak ve yağmur suyunu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koşu yaparken düşerek yüzünde darbeye bağlı ezilme meydana geldi. Yaralanma nedeniyle Scholz, Hessen eyaletinde katılmayı planladığı Sosyal Demokrat Parti'nin eyalet meclisi seçim kampanyası için düzenlenecek etkinliklere gitmeyecek. Ancak hafta içinde katılacağı diğer etkinliklerin bu durumdan etkilenmeyeceği belirtildi.
3 Eylül 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın devam ediyor. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 16:00 sıralarında çıktı. Söndürme çalışmaları gece görüşlü helikopterler ile havadan, 132 araç ve 420 personelle karadan yürütülüyor. Bölgedeki şiddetli rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ve KOBİ dışı büyük işletmelerin kredi garanti limitleri artırıldı. Buna göre bir KOBİ'nin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limiti 100 milyon TL'den 150 milyon TL'ye çıkarıldı. Bu rakam KOBİ dışı büyük işletmeler için de 350 milyon TL'den 500 milyon TL'ye yükseltildi. Ayrıca, KOBİ tanımı dışında olan ancak yeni yönetmelikle KOBİ tanımına dahil olan işletmelere 31 Aralık 2023 tarihine kadar 'KOBİ dışı işletmeler' için belirlenen kredi garanti limitlerinden yararlanabilme imkânı tanındı.
3 Eylül 2023

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023
İşaretlediklerim