Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde çuvallar içinde ölü köpekler bulunmasının ardından gözaltına alınan dört şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, sokak köpeklerini 'uyutma'yı içeren tartışmalı kanun teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından yaşandı. Uzunköprü Belediyesi, ölü köpeklerin belediyeye ait çöp depolama alanında bulunduğunu ve hayvanların sahipsiz kişilerce öldürüldüğünü öne sürdü. Şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
16 Ağustos 2024

Yozgat'ta 17 yaşındaki Z.Y., Salih Paşa Camisi önünde sohbet ettiği 14 yaşındaki F.Ü. ve E.G'yi bıçakla yaraladı. F.Ü. hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Şüpheli, kendisini yakalamak isteyen M.L'yi de yaraladıktan sonra kaçtı ancak daha sonra yakalanarak tutuklandı. Olayın ardından F.Ü.'nün cenazesi Gedikhasanlı köyü mezarlığına defnedildi.
16 Ağustos 2024

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması önergesi, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine tartışma çıktı ve AKP'li Alpay Özalan, Şık'a saldırdı. Olayın ardından Şık ve Özalan'a kınama cezası verildi. CHP'nin TBMM'nin çalışmalarına devam etmesine ilişkin önergesi de kabul edilmedi.
16 Ağustos 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Dumandan etkilenenler dışında ciddi yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda yaşanan saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, geçmişteki olayları hatırlatarak, 'Verin 400 vekili bu iş sulh içinde çözülsün' cümlesine atıfta bulundu. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine çıkan kavgada, Şık ve AKP'li Alpay Özalan arasında fiziksel bir çatışma yaşandı.
16 Ağustos 2024

ABD Ticaret Bakanlığı, Texas Instruments'a 1,6 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlayarak çip üretimini artırmayı hedefliyor. Bu yatırım, yerel tedarik zinciri dayanıklılığını güçlendirmek, ulusal güvenliği geliştirmek ve ülkenin rekabet gücünü artırmak amacıyla yapılacak. Texas Instruments, bu finansmanla Texas ve Utah'ta üç yeni son teknoloji tesis inşa edecek ve 2 binden fazla istihdam yaratmayı planlıyor. Ayrıca şirkete yaklaşık 3 milyar dolar kredi imkanı da sağlanacak.
16 Ağustos 2024

U20 Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Polonya'yı 3-1 yenerek finale yükseldi. Türkiye Voleybol Federasyonu'na göre, milli takım turnuvada oynadığı sekiz maçın tamamını kazandı. Yarı finaldeki setler 25-14, 22-25, 25-17 ve 25-18 olarak sonuçlandı. Milli takım, finalde İtalya-Belçika karşılaşmasının galibiyle 17 Ağustos'ta karşılaşacak.
16 Ağustos 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü Meclis toplantısında AKP'lilerin saldırısı sonucu Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verildi. Ahmet Şık, konuşmasında AKP sıralarına yönelik sert ifadeler kullanınca, başta Alpay Özalan olmak üzere AKP'liler tarafından saldırıya uğradı. Yaşanan arbede sonucu TBMM Genel Kurulu, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması önergesini ele almak üzere yeniden toplandı.
16 Ağustos 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları boyunca hükümet kurma sürecini askıya aldı ve yeni başbakanın 23 Ağustos'tan sonra atanacağını duyurdu. Macron, parlamento grup başkanları ve parti liderleriyle 23 Ağustos'ta görüşecek ve bu istişarelerin ardından başbakanı atayacak. Solcu Yeni Halk Cephesi, Macron'a ortak adayları Lucie Castets'i başbakan olarak ataması çağrısında bulundu. Fransa'da yapılan parlamento seçimlerinde sol ittifak birinci gelmişti.
16 Ağustos 2024

TBMM'de TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine AKP'liler Şık'a saldırdı. Saldırıda Koçyiğit'in kaşı açıldı. Bu olayın ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile ve karma dövüş sanatları ustası Jeff Monson ile Meclis'te bir araya geldi. Kurtulmuş, Monson'ın Müslüman olduktan sonra ilk cuma namazını Meclis'teki camide kılmasını anlamlı bulduğunu belirtti.
16 Ağustos 2024

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde cipiyle çarptığı kadını ağır yaralayıp kaçan Furkan Dağlı tutuklandı. Olay, Abbasağa Mahallesi Fulya Deresi Sokağı’nda 12 Ağustos’ta meydana geldi. Dağlı, Çerkezköy’de yakalanmış ve ilk ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Dağlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
16 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, TBMM'de AKP'li vekillerin TİP Milletvekili Ahmet Şık ve DEM Parti Grup Başkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit'e yönelik saldırısını savundu. Köroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, hakaret edenin cevabını alacağını belirtti. Olay, TBMM'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandığı sırada yaşandı ve tansiyon ilk dakikalardan itibaren yükseldi. Muhalefet vekillerinin katılımıyla AKP'liler Genel Kurul'a girmek zorunda kaldı ve ardından gerginlik tırmandı.
16 Ağustos 2024

Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir’in üçüncü hafta lig maçları, Avrupa kupalarına katılmak için oynayacakları play-off turu maçları nedeniyle ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu erteleme kararını duyurdu ancak ertelenen maçların ne zaman oynanacağına dair bir açıklama yapmadı. Daha önce Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in lig maçları Avrupa kupaları nedeniyle ertelenmemişti ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho bu durumu eleştirmişti.
16 Ağustos 2024

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 8,44 azalarak 58,81 seviyesine geriledi. Tüketicinin mevcut durum algısı ve gelecek 12 aya ilişkin beklentilerdeki düşüş, ekonomideki yavaşlama, işsizlikteki artış ve enflasyondaki yükselişin etkisiyle gerçekleşti. Dayanıklı tüketim malları, otomobil ve konut alımı için uygunluk endeksi ise yüzde 1,18 artarak 54,88'e çıktı. Bu veriler, iç talepte yavaşlama sinyalleri verdi.
16 Ağustos 2024

İzmir'in Konak ilçesinde iki kişinin su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili iddianame, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayda sorumluluğu olduğu iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. İddianamede, İZSU Genel Müdürü de dahil 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor. Davanın ilk duruşması 5 Eylül'de görülecek.
16 Ağustos 2024

Savcılık, Süper Lig'de geçen sezon oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylara ilişkin Fenerbahçeli futbolcular Jaden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi için 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep etti. İddianameye göre, futbolcuların derbi sırasında karıştıkları olaylar nedeniyle bu cezanın istenildiği belirtildi. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edileceği bildirildi.
16 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Can Atalay oturumunda yaşanan kavganın ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a grup başkanlarını toplama çağrısında bulundu. TBMM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandı ve tansiyon ilk dakikalardan itibaren yükseldi. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert sözleri üzerine AKP'liler kürsüye yürüdü ve fiziksel saldırılar yaşandı. Özgür Özel, yaşanan olaylar karşısında büyük utanç duyduğunu belirtti.
16 Ağustos 2024

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine gerginlik yaşandı ve AKP'liler kürsüye yürüdü. Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkûm edilen Atalay, AYM'nin hak ihlali kararı sonrası tahliye edilmemiş ve vekilliği düşürülmüştü. Yargıtay'ın AYM kararına uymaması ve Atalay'ın tahliye edilmemesi tartışmalara yol açtı.
16 Ağustos 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının yerleşim yerlerine ulaşması nedeniyle vatandaşlara tahliye çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Yangın nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı ve belirli bölgelere elektrik verilemiyor.
16 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesiden itibaren Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerine çıkacağını bildirdi. Özellikle kıyı kesimlerde, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu’yla Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kuzey kesimlerinde sıcaklık artışı bekleniyor. Vatandaşlara, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar için, sıcaklıkların en etkili olduğu 11.00-16.00 saatlerinde açık alanda bulunmamaları uyarısı yapıldı.
16 Ağustos 2024

Suriye'nin Hama kentine bağlı Salamiyah'ta 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye'nin Hatay iline bağlı Yayladağı ilçesinden de hissedildi. Depremin derinliği 7.16 km olarak ölçüldü. Olayın ardından AFAD ve diğer ilgili kurumlar durumu yakından takip ediyor.
16 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftası, Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak maçla başlayacak. İkinci hafta maçları 16-19 Ağustos tarihleri arasında oynanacak ve toplamda dokuz maç yapılacak. Trabzonspor bu haftayı bay geçecek. Maçların hakemleri ve saatleri de belirlenmiş durumda.
16 Ağustos 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentisindeki artışın temmuz ayındaki geçici etkilerden kaynaklandığını belirtti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 43,31’e yükseltirken, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinde düşüş öngörüyor. Ekonomist İris Cibre, mevcut sıkılaşma politikalarının uzun vadeli enflasyon beklentilerini düşürmesinin normal olduğunu, ancak sürekli yapılan zamların halkın alım gücüne olumsuz etkisi olduğunu vurguladı. Şimşek, otoyol ve köprü geçişlerine yapılan zamların enflasyona etkisi hakkında açıklama yapmadı.
16 Ağustos 2024

İzmir, Manisa ve Bolu'da çıkan orman yangınlarına müdahale çalışmaları sürüyor. İzmir'de yazlık evler ve bir hayvan barınağı tahliye edildi. Manisa'daki yangın kısmen kontrol altına alınırken, Bolu'daki yangın 22 saattir devam ediyor. Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çıkan yangın ise kontrol altına alındı ve 700 hektar alan etkilendi.
16 Ağustos 2024

AFAD Başkanı Okay Memiş, olası İstanbul depremine yönelik hazırlıkların tamamlandığını ve tüm müdahale planlarının hazır olduğunu açıkladı. Memiş, Türkiye'nin dünyada en fazla arama kurtarma personeline sahip ülke olduğunu ve bu potansiyelin daha etkin kullanılmaya başlandığını belirtti. Ayrıca, kentsel dönüşüm ve risk azaltma çalışmalarının önemine vurgu yaparak, vatandaşları daha güvenli evlerde yaşamaya davet etti.
16 Ağustos 2024

Enflasyon düzeltmesi uygulaması 27 Ağustos 2024'te yeniden devreye girecek. Bu düzenleme, henüz elde edilmemiş gelirler üzerinden vergi ödenmesini içeriyor ve iş dünyasında endişelere yol açıyor. İstanbul Ticaret Odası ve diğer iş dünyası temsilcileri, bu uygulamanın yatırım iştahını olumsuz etkileyeceğini ve adil olmadığını belirterek, düzenlemenin yeniden ele alınmasını talep ediyor.
16 Ağustos 2024

Samsun'un doğal güzelliklerinden Ladik Gölü, kuraklık nedeniyle 11 kilometrekareden 7,2 kilometrekareye kadar küçüldü. Doç. Dr. Muhammet Bahadır, kuraklık devam ederse gölün 10-15 yıl içinde tamamen yok olabileceğini belirtti. Göl, 90 farklı kuş türüne ev sahipliği yaparken, çevresindeki köyler ve ilçeler için önemli bir su kaynağı. Bahadır, sürdürülebilir sulama yöntemlerinin acilen uygulanması gerektiğini vurguladı.
16 Ağustos 2024

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre, otomobiller için gündüz geçiş ücreti 156 lira, minibüsler için 234 lira ve motosikletler için 60,8 lira olarak belirlendi. Bu zam, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların ardından geldi. 15 Ağustos'ta köprü ve otoyollara da zam yapılmıştı.
16 Ağustos 2024

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2024 yılı Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,31’e yükselirken, yıl sonu dolar beklentisi 37,28 liraya düşürüldü. Faiz oranı beklentilerinde ise bir değişiklik olmadı. Ayrıca, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri ile döviz kuru ve GSYH büyüme beklentileri de açıklandı.
16 Ağustos 2024

Konut Fiyat Endeksi (KFE), Temmuz 2024'te aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 38,7 artış gösterdi. Endeks, Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanıyor. Temmuz ayında İstanbul ve İzmir'de konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalırken, Ankara'da yüzde 0,6 arttı. Merkez Bankası, KFE hesaplama yönteminde zamanlılığı artıracak şekilde revizyon yaparak, endeksi artık üç aylık veriler yerine bir aylık veri setleriyle hesaplıyor.
16 Ağustos 2024

İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'a getirilen erişim yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba K. hakkında iddianame hazırlandı ve ilk duruşma 3 Eylül'de yapılacak. Dilruba K., 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avukatı Hüseyin Yılmaz, müvekkilinin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını ve tutukluluğun derhal kaldırılmasını talep etti. Dilruba K.'nın ifadeleri nedeniyle hızlı bir şekilde iddianame hazırlanması dikkat çekti.
16 Ağustos 2024

Ankara'nın Mamak ilçesinde dün akşam havai fişek nedeniyle çıkan yangında 20 hektarlık alan zarar gördü. Yangın, Başak Mahallesi Hüseyin Gazi Türbesi yakınlarındaki dağlık alanda başladı ve çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İki saat süren müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yangının havai fişeklerin kuru alana düşmesiyle başladığını belirtti.
16 Ağustos 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 16 Ağustos 2024 tarihinde güne yüzde 0,59 artışla 10.041,43 puandan başladı. Bir önceki gün, endeks yüzde 1,55 artışla 9.982,98 puandan kapanmıştı. Bu yükseliş eğilimi, yatırımcıların piyasalara olan güvenini yansıtıyor.
16 Ağustos 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Özdağ, Adalet Bakanlığı'nın 'Suriye Aile Hukuku' isimli kitabı aile mahkemelerine gönderdiğini ve Suriyelilerle ilgili kararlarda bu kitabın esas alındığını iddia etti. Adalet Bakanlığı bu iddiayı yalanladı ve Ankara başsavcılığı, Özdağ'ın paylaşımı hakkında soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

Mersin'deki Taşucu ve İzmir'deki Çeşme limanlarında, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 1 milyon 681 bin uyuşturucu hap ve 40 kilogram kokain ele geçirildi. Şüpheli tırların x-ray tarama sistemine sevk edilmesiyle başlayan operasyonda, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda uyuşturucular yasal yüklerin içine gizlenmiş halde bulundu. Silifke ve Çeşme başsavcılıkları olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

16 Ağustos 2024 sabahı itibarıyla gram altın 2.661,093 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.455,93 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanmaktadır.
16 Ağustos 2024

Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 33,6942 seviyesinden, avro/TL kuru ise 37,0523 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL kuru, seçimden sonra hızla yükselerek 25'in üzerine çıkmıştı. Benzer şekilde, avro/TL kuru da seçimden sonra 27'yi aşmıştı. Döviz kurlarındaki bu artış, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının yeterli bulunmamasıyla ilişkilendiriliyor.
16 Ağustos 2024

Gaziantep’te 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir halı fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye 200 itfaiye personeli ve 72 araç sevk edildi. İlçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle 23 ilin emniyet müdürü ve 41 ilin jandarma komutanı değiştirildi. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bursa Valisi olarak atanırken, yerine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı'nda altı general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe yükseltildi. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin emekliye sevk edildi.
16 Ağustos 2024

Aytunç Erkin, Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici ile yaptığı röportajda, Meral Akşener'e yönelik bir operasyon yapıldığını iddia etti. Murat Gezici, Ümit Özdağ'ın kendisiyle ilgili iddialarını yalanladı ve Akşener'in Türk siyaseti için önemli bir figür olduğunu vurguladı. Gezici, Ümit Özdağ'ın manipülasyon yaptığını ve Akşener'e yönelik saldırıların haksız olduğunu belirtti.
16 Ağustos 2024

Osman Kavala, 16 Ağustos 2024 itibariyle 2 bin 481 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
16 Ağustos 2024

ABD, Almanya'ya toplam değeri 5 milyar doları bulan 600 adet Patriot füzesiyle ilgili ekipman satışına onay verdi. Bu satış, Almanya'nın Ukrayna'ya yaptığı silah bağışlarının ardından azalan stoklarını yeniden doldurmasına yardımcı olacak. Ayrıca, bu satışın Avrupa'daki güvenlik ve istikrarın devamına önemli katkı yapacağı belirtildi. Aynı zamanda ABD, İtalya'ya da 738 milyon dolarlık silahlı insansız hava aracı satışına onay verdi.
16 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay, Rize ve Van illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor. İç kesimlerde sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
16 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, ODTÜ ve İTÜ dahil 13 üniversiteye yeni rektörler atandı. Atanan rektörler arasında Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Prof. Dr. Adnan Sözen, Ankara Üniversitesi'ne Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil bulunuyor. Bu atamalar, Türkiye'deki üniversitelerin yönetiminde önemli değişiklikler getiriyor.
16 Ağustos 2024

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yaş haddinden emekliye sevk edildi ve yerine Orgeneral Ali Çardakcı atandı. Çetin, 2017 yılında Korgeneral rütbesindeyken Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanmıştı. 15 Ağustos’taki Subay ve Astsubay öğrencileri mezuniyet töreninde Çetin, Cumhurbaşkanı'na hitaben yaptığı konuşmada, millete hizmet etmeye geldiklerini ve Türkiye Yüzyılı'nda şehitlerin yolunda bayrağa sarılmaya hazır olduklarını belirtti.
16 Ağustos 2024

NASA'nın WISE teleskobundan elde edilen verilerle, Samanyolu Galaksisi'nden saatte yaklaşık 1,6 milyon kilometre hızla uzaklaşan bir nesne tespit edildi. 'CWISE J1249' adı verilen bu nesnenin oldukça yaşlı olduğu ve galaksimizdeki ilk yıldız jenerasyonlarından birine ait olduğu düşünülüyor. Bilim insanları, nesnenin neden bu kadar hızlı hareket ettiğini anlamak için element bileşimini daha yakından inceleyecekler.
16 Ağustos 2024

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ve Irak arasında askeri ve güvenlik iş birliği ile terörle mücadeleye dair bir mutabakat imzalandığını açıkladı. Bu mutabakat kapsamında, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşları için vize serbestisi uygulaması 1 Eylül'de başlayacak. Ayrıca, PKK iltisaklı üç siyasi partinin kapatılması kararından duyulan memnuniyet dile getirildi. İki ülke arasındaki iş birliğinin ortak koordinasyon ve eğitim merkezleri aracılığıyla daha da güçlendirileceği belirtildi.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim