Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde demir yoluna kurulmak istenen portal vinçten düşen iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı. Yeni Mahalle’de tren raylarının değişimi için çalışan işçiler Salih Çelik ve E.T, portal vincin bacaklarının ayrılması sonucu düşerek yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak Salih Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
14 Eylül 2024

Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Portekiz’in Benfica kulübüne 12 milyon avroya transfer olduktan sonra ilk golünü attı. Portekiz Ligi’nin 5’inci haftasında Santa Clara’ya karşı oynanan maçta, Aktürkoğlu Orkun Kökçü’nün asistiyle gol atarak skoru eşitledi. Benfica, sosyal medya hesabından bu golü paylaştı.
14 Eylül 2024

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, sezon başında Fenerbahçe'den transfer olduğu Brighton ile ilk maçına çıktı. İngiltere Premier Lig'in 4'üncü haftasında Brighton, Ipswich Town ile karşılaştı ve maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Ferdi Kadıoğlu, 68'inci dakikada oyuna dahil oldu.
14 Eylül 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan anne Yüksel Güran'dan ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler alındı. Bu örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek ve Narin'in ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık iziyle karşılaştırılacak. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

İsviçre'nin birçok dağlık bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle çığ tehlikesi yaşanıyor. İsviçre Federal Meteoroloji ve Klimatoloji Ofisi (MeteoSwiss), Alpler ve çevresindeki bölgelerde kar yağışının devam edeceğini ve çığ tehlikesinin yüksek olduğunu belirtti. Özellikle Alplerin kuzey yamaçları, Graubünden ve Valais kantonlarında çığ riski 4. seviyeye çıkarıldı. Yetkililer, dağ evleri ve kayak merkezlerine giden yolların sıkı denetlendiğini ve çığ tehlikesine karşı önlemler alındığını kaydetti.
14 Eylül 2024

Beyoncé ile birlikte sahneye çıkan ve öncü olarak görülen balerin Michaela Mabinty DePrince, 29 yaşında hayatını kaybetti. DePrince'in vefat haberi Instagram sayfasında duyuruldu ve ölüm nedeni açıklanmadı. Sierra Leone'de doğan ve iç savaş sırasında yetim kalan DePrince, Amerikalı bir çift tarafından evlat edinildikten sonra baleye olan tutkusunu keşfetti. Harlem Dans Tiyatrosu'nun en genç baş dansçısı olarak tarihe geçen DePrince, kariyerinde hızla yükseldi ve Beyoncé'nin 'Lemonade' müzik video albümü de dahil olmak üzere birçok önemli projede yer aldı.
14 Eylül 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Aydın'daki cenaze töreninde hükümeti protesto etti. TİP üyeleri, İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunarak 'Ticareti yapanlar, İsrail’e tapanlar' sloganları attı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da cenazeye katıldı. TİP Parti Meclisi Üyesi Foti Benlisoy, İsrail ile tüm siyasi, diplomatik ve ticari ilişkilerin sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.
14 Eylül 2024

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tartıştı. Özel, konuşma yapmasına izin verilmemesi üzerine Kurtulmuş’a tepki gösterdi ve tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığını belirtti. Kurtulmuş ise Özel’e, kendisinden farklı bir şey söyleyip söylemeyeceğini sordu. Tartışma, cenaze töreninde gerginliğe yol açtı.
14 Eylül 2024

İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da başından vurularak öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Eygi'nin cenazesi, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun yürüttüğü işlemler sonrası Türkiye'ye getirilmişti. Cenaze törenine birçok üst düzey yetkili katıldı ve Eygi'nin ölümü uluslararası mahkemelerde hesap sorulacağı belirtildi. Eygi'nin ölümü, İsrail-Filistin çatışmalarında sivil kayıpların artmasına dikkat çekti.
14 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçırmak amacıyla IBAN üzerinden tahsilat yapan 250 mükellefi inceledi ve toplamda 250 milyon lira ceza kesti. İncelemeler sonucunda 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi. Ceza kesilenler arasında lüks restoran zincirleri, değerli taş ve kuyumculuk markaları, yedek parça işletmeleri, düğün-organizasyon işletmeleri, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul ile araç alım-satımı yapan kişiler bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerin artarak devam edeceğini ve kayıt dışı faaliyetlerin takip edileceğini belirtti.
14 Eylül 2024

Banksy'nin 'balonlu kız' adlı eseri, Londra'daki Grove Gallery'den çalındıktan sonra bulundu ve olayla ilgili iki şüpheli tutuklandı. Güvenlik kamerası görüntülerinde maskeli bir adamın galerinin cam kapısını kırarak içeri girdiği ve eseri aldığı görüldü. Metropolitan polisi, eserin 270 bin avro değerinde olduğunu ve başka bir eserin çalınmadığını belirtti. Galeri yöneticisi, eserin geri alınmasının finansal değerini artıracağını ifade etti.
14 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesine karşılık, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın artık kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini ve siyasi polemiklerden bıktığını vurguladı.
14 Eylül 2024

Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Kuzey Kore ve İran'la ilgili sorunları telefon görüşmeleri ve birebir müzakereyle çözebileceğini iddia etti. Los Angeles'taki bir basın toplantısında konuşan Trump, Kuzey Kore'nin yeni nükleer tesisleri ve İran'ın Rusya'ya füze tedariki iddialarına değindi. Trump, bu sorunları çözmek için birkaç telefon görüşmesi yapmasının yeterli olacağını belirtti. Ayrıca, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Trump'tan korkulduğunu söylediğini aktardı.
14 Eylül 2024

Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'ta yapılan saldırının planlayıcılarından olduğu belirtilen IŞİD üyesi Viskhan Soltamatiov, İstanbul'da yakalandı. Saldırı sırasında kiliseye gelen iki kişi tarafından ateş açılmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini ve zanlıların DEAŞ'lı olduğunu açıklamıştı. Saldırı sonrası yapılan operasyonlarda birçok şüpheli gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı.
14 Eylül 2024

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Siemens'in Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli parçaları geciktirmesinin projeyi aksattığını belirtti. Siemens ise gecikmenin Alman hükümetinin ihracat ve gümrük izinlerini vermemesinden kaynaklandığını açıkladı. Şirket, ihracat izinlerinin Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı'na bağlı Ekonomi ve İhracat Kontrolü Dairesi tarafından verildiğini ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle sıkı denetim altında olduklarını belirtti.
14 Eylül 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,88 değer kaybederek 9.685,49 puandan kapattı. Hafta içinde en çok değer kazanan hisse yüzde 26,51 ile Borusan Boru Sanayi olurken, en çok değer kaybeden hisse yüzde 12,18 ile Şok Marketler oldu. Borsa İstanbul Mali Endeksi, Hizmetler Endeksi, Sanayi Endeksi ve Teknoloji Endeksi de haftayı düşüşle tamamladı. En değerli şirketler sıralamasında Garanti BBVA, Koç Holding ve Türk Hava Yolları ilk üçte yer aldı.
14 Eylül 2024

Bu hafta döviz kurlarında ve altın fiyatlarında önemli değişiklikler yaşandı. Doların satış fiyatı yüzde 0,16 azalarak 33,9250 liraya, avronun satış fiyatı yüzde 0,19 düşüşle 37,6260 liraya geriledi. Altın ise yüzde 2,29 değer kazanarak 24 ayar külçe altının gram fiyatı 2 bin 812 liraya, cumhuriyet altınının fiyatı da yüzde 0,89 artışla 18 bin 507 liraya yükseldi. İngiliz sterlini ve İsviçre frangı da değer kaybetti.
14 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Narin’in amcası Salim Güran ve işçisi R.A. dahil olmak üzere birçok aile üyesi ve tanıdık tutuklandı. Narin’in cansız bedeni 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında toplamda 24 şüpheli gözaltına alındı.
14 Eylül 2024

Osman Kavala, 15 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 511 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimiyle bağlantılı olarak 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi.
14 Eylül 2024

Sigaradan alınan nispi vergi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, maktu vergi tutarı ise 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu düzenlemenin sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmayı amaçladığını belirtti. Değişiklikle birlikte sigara firmalarının maliyet artışlarını fiyatlara daha az yansıtması bekleniyor.
14 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı kararıyla sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, paket başına alınan maktu vergi tutarı ise 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu düzenlemenin sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmayı amaçladığını belirtti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, düzenlemenin düşük fiyatlı sigara satışını zorlaştıracağını ifade etti.
14 Eylül 2024

Türkiye'nin en eski borsacılarından Mahmut Saymaz, borsadaki sürekli düşüş nedeniyle sosyal medyada isyan etti. Saymaz, 40 yıllık tecrübesine rağmen böyle bir durumla karşılaşmadığını ve ne alsa zarar ettiğini belirtti. Borsanın düşüşünün ana nedeni olarak piyasaya para girmemesi gösteriliyor. Bu durum büyük yatırımcıları bile isyan ettirirken, küçük yatırımcılar sessizce zarar ediyor.
14 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

Ünlü İngiliz aktör ve yazar Stephen Fry, Londra'daki King’s College'da verdiği konferansta sosyal medyanın toplumu olumlu yönde değiştireceğine ilişkin yanıldığını belirtti. Fry, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve X’in sahibi Elon Musk’ı insan tarihinin en zararlıları olarak nitelendirdi. Sosyal medyanın dünya çapında insanları birleştireceğine ve toplumları olumlu yönde değiştireceğine inandığını ama yanıldığını ifade eden Fry, Facebook algoritmalarının etkileşimi maksimize etme çabasının vahim bir hata olduğunu söyledi. Fry, sosyal medya hesaplarını kapatmasa da artık hiçbirini kullanmadığını belirtti.
14 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre üç bakan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şanlıoğlu'nun yerine Muhammet Bilal Macit, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin yerine Musa Heybet, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Ayrıca, TÜBİTAK ve iki ildeki kültür ve turizm müdürlüklerine de yeni atamalar gerçekleştirildi.
14 Eylül 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Salim Güran, suçlamaları reddederek olay günü yaptıklarına ilişkin daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüpheliler arasında Narin'in annesi, ağabeyi ve diğer aile üyeleri de bulunuyor. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig'de 24 Haziran'da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, toplamda 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Gaziantep FK, 17 futbolcuyla en fazla transfer yapan takım olurken, Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor transfer yapamayan kulüpler oldu. Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurtdışından getirirken, Eyüpspor ise yurt dışından en az transfer yapan ekip oldu. Transfer döneminde en fazla transfer yapan diğer takımlar arasında TÜMOSAN Konyaspor, Bodrum FK ve Göztepe yer aldı.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim